Epic: pc-versie Uncharted: Legacy of Thieves Collection verschijnt op 20 juni

De pc-versie van de remasterbundel van Uncharted 4: A Thief's End en de standalone-uitbreiding The Lost Legacy verschijnt op 20 juni in de Epic Games Store. Epic meldt dat in een blog. De bundel komt ook naar Steam, maar daar is nog geen datum te zien.

Sony heeft nog niets gezegd over de verschijningsdatum van Uncharted: Legacy of Thieves Collection, maar Epic noemt de datum van 20 juni in een blog over komende releases. Het is voor het eerst dat er een Uncharted-game verschijnt voor Windows. Vorig jaar in september werd de bundel aangekondigd.

Technische details over de pc-versie zijn nog niet bekend. De PlayStation 5-versie van de bundel voorzag beide games van een 60fps-modus met 1440p-resolutie en een 120fps-modus in 1080p. Ook heeft de consoleversie een native 4k-modus die op 30fps draait. Naast de resolutie en framerates is er weinig veranderd, concludeerde Digital Foundry.

De PlayStation-versies van de games zijn door Sony-studio Naughty Dog ontwikkeld. Iron Galaxy is verantwoordelijk voor de port naar Windows. Die studio heeft in het verleden ook bijgedragen aan het porten van Bethesda's Skyrim naar de Nintendo Switch.

Update, 21.47: Epic heeft de blogpost aangepast en noemt niet langer een datum. Er staat nu dat Uncharted: Legacy of Thieves Collection 'binnenkort' verschijnt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-04-2022 • 11:20

46 Linkedin

Reacties (46)

46
45
19
2
0
22
Wijzig sortering
Als er een game serie is die ik graag op pc zou willen spelen dan zijn het de Uncharted games wel... heeft mij altijd aangesproken deze serie maar ben geen console speler dus nooit de kans gekregen. Enige wat ik mij wel afvraag is in hoeverre je bekend moet zijn met de voorgaande delen om deel 4 te kunnen begrijpen?
Het verhaal is leuk maar gaat niet heel diep. Je zult wat referenties naar vorige momenten missen in de dialogen en de verhouding tussen karakters moeten leren kennen maar denk als je de hoofdpersonen in het verhaal even opzoekt zodat je de relatie begrijpt en er heel veel plezier aan zult beleven.
Persoonlijk kwam ik niet meer door Uncharted 1 (Drake's Fortune) heen, maar ik zou aanraden om een stukje van het tweede level te bekijken, wellicht is het wel helemaal jouw ding. Het was niet voor niets een bestseller met 4 delen en remasters.

Ik heb het destijds aan het einde van de PS3 lifecycle geprobeerd omdat ie nog in de backlog zat, daarna veel later nog eens op de PS4 geprobeerd en het voelde imho toch wel als een gedateerde game, zowel qua opzet als controls. Zal niet geholpen hebben dat de eerste Horizon nog vers in m'n geheugen zat.

Het lijkt echt enorm op de laatste Tomb Raider trilogie, Indiana Jones stijl "infiltreren" terwijl je een kleine genocide pleegt onder de bad guys. De voice acting en het script zijn dan wel weer écht boven gemiddeld, het schieten was op zich ook prima maar ik had persoonlijk echt moeite met de stukjes voertuigen en de platform onderdelen, na de zoveelste sprong die niet lekker wilde landen had ik het wel voor gezien.
Anoniem: 1439850
@MicGlou25 april 2022 11:30
Niet echt, het helpt om de personages te leren kennen, maar ieder deel kan je prima los van elkaar spelen.
Ik heb onlangs 1-3 gespeeld om deze reden (en omdat ik voor 't eerst in decennia een Playstation heb), maar het is absoluut niet nodig. Ik zou alleen aanraden voor je met 4 begint even een samenvatting op te zoeken op YouTube, dan heb je in ieder geval de relatie tussen de personen duidelijk, al gaan die niet heel diep.
Ik denk dat het allemaal veel mooier en veelzeggender is als je de geschiedenis weet van de personages. Het mist wat impact denk ik wel als je dat niet hebt "meegemaakt", maar ook echt niet zo schokkend als bijvoorbeeld alleen het laatste deel van lotr kijken zonder de eerste 2 delen.

Echt een geweldig mooi verhaal en beleving die je niet mag missen, dus laat hem zeker niet liggen om die redenen.
Vrij weinig, er is hoogstens een contrastverschil met deel 4. Geen bovennatuurlijkheden die onderdeel zijn van de verhaalvertelling. Ik raad echter wel aan om het in volgorde te spelen :)
Nooit gespeeld. Ik begrijp dat deze serie leentjebuur bij Tomb Raider speel en vice versa? Dus dat het vrijwel hetzelfde is?
Ik vind de Uncharted-spellen vrolijker / kleurrijker dan de recentere Tomb Raider varianten. Daarbij zijn de levels in Tomb Raider wat opener. Bij uncharted is de opbouw meer lineair (wat ik zelf een stuk prettiger vind, het houdt lekker de vaart in het spel!).
Ben ik met je eens. TR kan zo groot zijn dat het saai wordt. Met de kans dat je het weglegt en vervolgens nooit weer verder speelt. Dus een beetje knallen met dat verhaal stel ik op prijs.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 25 april 2022 11:56]

Is wel vrij persoonlijk, ik raakte juist heel verveeld van Uncharted omdat het zo restrictief is dat ik het idee had een film te kijken waarbij ik alleen precies dat moest doen wat de devs verzonnen hadden. Je kunt nergens echt zelf verzinnen hoe iets op te lossen want er is maar één manier.
Als het verhaal datgene is wat je het meest interesseert kan ik me voorstellen dat dat voordelig is maar naar mijn idee ligt er veel te weinig nadruk op de gameplay.

Maar hele volksstammen zijn het niet met mij eens gezien hoe geliefd die games zijn. Ik had overigens exact hetzelfde bij the last of us, ben gewoon geen Sony gamer denk ik :)
Bij een point & click adventure kan ik het wel op prijs stellen. Dat je flink moet puzzelen. Maar in een actiespel heb ik liever dat er actie blijft. Als je dan moet puzzelen vraagt het zoveel springen en opstaan om locaties opnieuw te bezoeken. Maar dat is inderdaad persoonlijk.
Ik had juist dat ik vaker aan het puzzelen was wat de dev nou van me verwachte en raakte gefrustreerd omdat ik prima wist wat te doen maar kon de juiste methode niet vinden.
Ik heb de Uncharted series nog niet gespeeld maar wel interessant gevonden, maar vind zelf Tomb Raider sinds de reboot van de franchise al te lineair en scripted geworden. Misschien dat ik de Uncharted collection in een sale mee neem en een poging waag, om mijn eigen oordeel te vellen.
Het idee is ongeveer hetzelfde als de reboot van Tomb Raider; iemand is op zoek naar een legende, die dan gelukkig geen legende blijkt te zijn.

Qua gameplay lijkt het een heeeel klein beetje op de nieuwere Tomb Raider spellen, maar het is gewoon een machtig mooie interactieve film met leuke gameplay ertussen. Weinig spellen die betere verhalen en karakters hebben.
Goed verhaal? Dat klinkt goed. Want het verhaal van de laatste Tomb Raider was zozo. Voor de grap de Tomb Raider reboot van 2013 even gespeeld en ondanks de wat verouderde graphics is het veel spannender.
Verhaal is niet heel diepgaand, maar altijd interessant. Gave locaties, mythes en weetjes. Het is meer Hollywood dan Tombraider. Tombraider heeft in de laatste games ook crafting en het upgraden van je personage. Dat alles heeft Uncharted niet en wat mij betreft ook niet nodig. Wat de game vooral heel sterk maakt is de connectie tussen de personages en de levendigheid van de personages. Ook tijdens gameplay. Dat is iets wat mij betreft alleen Naughty Dog op dit niveau kan.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 25 april 2022 12:20]

Wel die kanttekening bij maken: de oorspronkelijke Uncharted trilogie verscheen tussen de oudere Tomb Raider games en de nieuwere games. Dus je kunt zeker zeggen dat de nieuwere Tomb Raider games for een deel inspiratie hebben opgedaan bij de Uncharted serie.
Beetje hetzelfde als tomb raider en Indiana jones eigenlijk. Waarbij de kloof wat groter is tussen tomb raider en uncharted. Gewoon goed uitgewerkte avonturenspellen
Uncharted en (moderne) Tomb Raider lijkt redelijk op elkaar. Uncharted lijkt zich wel wat meer te focussen op het "filmische" aspect. Zo kan ik mij prima vermaken met Tomb Raider maar heb ik mijzelf niet kunnen brengen om Uncharted 2 en 3 uit te spelen.
Ik heb deel 4 ook als eerste gespeeld. Prima te doen.
Hopelijk geen Denuvo, dan koop ik hem direct. Lijkt me zeer plezante serie
Have fun PC gamers!!.. Mooie aanwinst voor jullie bibliotheek!.. Wat heb ik toch genoten van de Uncharted series. Ik heb hardop gelachen om de droge grappen tussen de hoofdpersonen.

Enjoy!
Ik snap niet waarom ze niet ook gelijk de Nathan Drake collection aanbieden...
Zou het kunnen omdat dit voornamelijk op PS3 uitkwam en die notoir hard te porten is?

Die Cell processor is echt niet normaal complex, ook emulatie staat nog altijd op een lager pitje dan gedacht.
Is ze toch ook gelukt op de PS4 en de PS5? Lijkt me dat het echte werk al achter de rug is.

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 25 april 2022 13:45]

ja heb ik ook over nagedacht.. maar ik denk dat ze dan veel hadden moeten doen aan de mechanics van de eerdere delen. Laten we eerlijk zijn.. Uncharted 1 is een geweldig spel, maar qua controls niet superfijn. Dus om die nou in 2022 uit te brengen zonder aanpassingen.. denk niet dat dat goed zou landen.
Als ik me niet vergis zijn die sowieso al "in line" met elkaar gebracht voor die re-release.
Sony geeft ons steeds meer redenen om geen PS5 meer aan te schaffen met de vaart van ports die naar PC komen. Eerst Horizon Zero dawn, God of War, Death Stranding, Days Gone, de games van Quantic Dream zoals Beyond two souls.

Nu nog de Spider-Man games en dan is het voor mij compleet
Wil de Uncharted games al heel lang spelen, de stijl en gameplay trekt mij erg aan. Wil ze dan wel vanaf de 1e deel spelen dus hoop dat er een soort van game of the year collection komt van de 1e 3 delen.

Gezien ik toch niet zo iemand ben die op day 1 moet spelen en rustig een jaartje of 1, 2 kan wachten om een game te spelen is dit prima voor mij.
Alleen wacht je nu dus al 15 jaar als je nog aan deel 1 moet beginnen. :+
Ach kan me MGS2 ook herinneren dat dit een 15 jaren plan was om uit te spelen op de PS2 indertijd.
Zolang de gameplay goed is vermaak ik mij wel. Volgens mij heb ik over de laatste baas jaren gedaan (verdeeld over af en aan spelen) omdat mijn save maar met een sliver health op de boss checkpoint zat, ik moest basically elke attack dodgen tot perfectie (toen kwam je nog niet aan met vol health in elke nieuwe fase)

En heb nog steeds FFX (en X-2) op de pc op de stapel staan, gezien ik die nooit uit heb gespeeld indertijd op PS2, wel erg ver gekomen voor mijn gevoel, maar op een gegeven moment skipte ik gewoon battles omdat het te grindy was en hierdoor was ik te underleveled op cruciale battles (wist ik veel toendertijd, enemy leveling was toen nog een relatief nieuw concept, iig voor mij)

[Reactie gewijzigd door Turismo op 25 april 2022 13:03]

Ja maar ik zou toch wel enige achtergrondkennis opzoeken. Na het spelen had ik echt het gevoel; de cirkel is rond (met een traantje jawel) ook omdat ik al 4 keer het verhaal heb meegemaakt.
Maar wat een superbe spelletje gaan jullie spelen, prijs jullie gelukkig ;)
Yes yes yes. Veruit mijn favoriete spel op de PS4, nog 10x beter dan Horizon Zero Dawn en God of War bij elkaar.

Kan niet wachten.
Ik geloof dat ik deel 1,2,3 wel zo'n 6 keer heb uitgespeeld. En de deel 4 en de spin off die nu op pc uitkomen ook zeker al 3 keer. Je kan me dus een fanboy noemen! Deel 4 was echt wel een dingetje voor mij toen ik hem de eerste keer speelde. Wanneer je deel 1,2 en 3 iet hebt gespeeld mis je toch wel wat diepgang en zeker de epiloog zal weinig zinnig overkomen. Maar dit moet je er niet van weerhouden om het snel te gaan spelen!
Voor iedereen die geen plyastation heeft hoop ik dat ze ook Uncharted 1 en 2 op pc uit gaan brengen en als ze toch bezig zijn dan ook maar uncharted 1,2 en3!!!
In mijn ogen zijn dit 2 franchises die echt tot de absolute top behoren waar iedere gamer de kans moet krijgen dit te kunnen spelen!
PC versie van deel 4? En delen 1-3 dan? Of moeten we die via RPCS3 spelen?
Weer een timed exclusive op Epic. Gadver.
Des te meer reden om zowel t spel als Epic lekker te blijven boycotten tot t spel voor een habbekrats op een Steam sale terecht komt.
Tjah, iedere week 2 gratis games, vaak ook niet de minste en een platform wat steeds beter word. Nee, dan kun je beter nog een jaartje wachten en 16 jaar na dato met deel 1 beginnen. Steam kennende betaal je daar dan ook zoals gebruikelijk teveel voor, want gratis is niet iets wat Valve kent ;)
En ondertussen je data met China te delen, vrijwillig (voorwaarden Epic), door het zeer sub-par platform te blijven gebruiken waar het woord "VR" nog niet eens ter sprake is gekomen.

Ja leuk die 1 of 2 "gratis" (niets is gratis in deze wereld) games per keer, maar wat krijg je er voor terug? Niet veel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee