Insomniac werkt aan Spider-Man 2 en Wolverine voor PlayStation 5

Insomniac Games werkt aan twee nieuwe Marvel-games voor de PlayStation 5. Er komt een Wolverine-game, daarvan is een korte teaser getoond. Ook kondigt Sony Spider-Man 2 aan voor 2023, het vervolg op Marvel's Spider-Man uit 2018.

In Spider-Man 2 komen Peter Parker en Miles Morales samen en nemen ze het op tegen Venom. Net als de vorige Spider-Man-games van Insomniac gaat het om een singleplayerspel. Van de game is een korte trailer getoond, maar nog geen gameplay. De beelden die nu getoond worden, zijn slechts een glimp van wat spelers aan nieuwe mogelijkheden kunnen verwachten, aldus de makers.

Het ontwikkelteam van de eerste Spider-Man-game keert grotendeels terug om te werken aan de nieuwe game, schrijft Insomniac op het PlayStation Blog. Acteurs Yuri Lowenthal en Nadji Jeter zijn weer gecast voor hun rollen als Peter en Miles. Het spel moet ergens in 2023 uitkomen.

Marvel's Wolverine

Over de Wolverine-game is nog weinig bekend. Volgens Insomniac is dat spel nog in een zeer vroege fase van de ontwikkeling. Er wordt nog geen datum of jaar genoemd. Mogelijk verschijnt de game pas na Spider-Man 2 en dus na 2023. De twee Marvel-games komen exclusief naar de PlayStation 5. Insomniac Games is een studio van Sony, de games verschijnen niet voor andere platforms.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-09-2021 • 23:00

65 Linkedin

Reacties (65)

Wijzig sortering
Ik snap werkelijk waar niet waarom Marvel exclusief met Sony in zee gaat om Marvel IP's te ontwikkelen voor Playstation. Ik vind het één ding als Sony een studio op koopt met haar IP's erbij, maar dit is gewoon zuur voor mensen die geen Playstation bezitten. Wolverine en Spiderman horen niet exclusief te zijn.
Marvel is zelf naar Sony gestapt voor een Marvel game. Dat ze uiteindelijk op Spider-man uitkwamen is toeval geweest. Het is een hit gebleken. In tegenstelling tot die Avengers game. Dus ik gok dat Marvel nog een keer naar Sony is gestapt om een ander karakter te ontwikkelen als game. Dat het daarmee exclusief blijft op 1 platform is blijkbaar geen issue voor Marvel. Ze willen een zekere kwaliteit en ze hebben hier Sony voor benadert. Misschien is het ook wel een onderdeel van de hele spider-man/mcu film deal die tussen marvel en sony ligt

[Reactie gewijzigd door chimnino op 10 september 2021 00:13]

Ze zijn naam insomniac gestapt, toen het nog niet van Sony was.
Nope. Sony heeft Insomniac benaderd.
Spider-Man came about after Sony Interactive Entertainment's Vice President of Product Development Connie Booth visited Insomniac Games to speak with CEO Ted Price.[40] Insomniac had recently released its Xbox One-exclusive game Sunset Overdrive; without a formal agreement in place, discussions about the potential new project were held off the record.[41][42] Booth mooted the idea of Insomniac working on a game based on a Marvel Comics property. Price recalled having a "fairly neutral" response, as Insomniac had only developed original properties, but his developers were enthusiastic about the project.
-edit-

[Reactie gewijzigd door m3gA op 10 september 2021 08:20]

Heeft Sony niet gewoon de rechten op de Spiderman films?
Rechten op de film maar niet perse op de games.
Ok maar dan is het toch voor de hand liggend waarom ze voor Sony kiezen? Het maakt alles veel gemakkelijker.
Helemaal niet. Ze hebben niets met elkaar te maken, compleet andere verhaallijnen.
Hooguit een paar suits uit bijv de eerste Spider-man reeks met Tobey Macguire.

Dit is gewoon exclusiviteit voor de centen, zo simpel is het.
Maar het is voor Sony wel belangrijk dat de game op 2 fronten goed is. Reclame voor de films en de playstation.
En komt dus weer terug op de centen. Maargoed voor Disney is het geen prioriteit dat Sony hier het maximale uithaalt. Hun prioriteit is dat Disney het maximale eruit haalt.
Als je kiest voor de centen maak je de game zo goedkoop mogelijk om die dan aan zoveel mogelijk consumenten te slijten op zoveel verschillende platforms als mogelijk.
Eh... Wat?

Slechte games verkopen slecht. En exclusieve deals kunnen veel geld opleveren. Dus weet niet hoe je tot deze uitspraak kom.
Denk je? Er zijn genoeg "slechte games" die goed verkopen of gewoon veel geld opbrengen. Met een titel als Spiderman valt er altijd veel geld te verdienen. Wil je voor de centen gaan dan maak je een mobile game met heel veel in app purchases. Dat port je naar de andere platforms en klaar: Kassa.
"Denk je?"

Ehm ja... volgens mij hoef je daar geen onderzoek voor te doen.

Maar gezien ik niet verwacht dat je onderzoek doet.

Spider-Man 3 haalde niet eens de 1 miljoen op de PS3. Spider-Man op de PS4 is het 1 na best verkochte spel op die console met ruim 13 miljoen verkochte spellen.
Sony hun studio's leveren gewoon de hoogste kwaliteit, dat is wat Marvel interesseert. Als ze een evenwaardige multi-platform studio konden inschakelen zouden ze dat sowieso doen.
"hoogste kwaliteit"

Ha. Ja, Sony's studio's maken goede games, maar laten we nu niet doen alsof er geen onafhankelijke studio's zijn - of studio's onder andere vlag - die gelijkaardige of betere games maken.

Overigens iets dat Disney/Marvel al natuurlijk sinds jaar en dag doen.
Er zijn maar heel weinig studio's die in de buurt van het niveau van Insomniac komen. Sony studio's maken zeker goede games maar Insomniac is daarbinnen nog eens het neusje van de zalm. Ik kan eerlijk gezegd geen onafhankelijke studio bedenken die betere games maakt dan Insomniac.
Ze zijn goed in wat ze doen maar ik ben nu met Pathfinder:wotc bezig wat ik een heel goed en complex spel vind op een manier die ik hun nog niet zie doen.

Insomniac maakt visueel gelikte spellen maar qua gameplay zijn ze niet veel origineler dan de meeste studios.

Dat gezegd te hebben, kan niet wachten op Wolverine.
Don't fix what ain't broken...

Persoonlijk vond ik de gameplay van Spiderman (en ook Ratchet en Clank) zo fijn dat ik erg blij zijn dat ze dit gewoon continueren eerlijk gezegd. Ik moet je eerlijk bekennen, ben nooit van de superhelden geweest, Insomniac heeft er echter eigenhandig voor gezorgd dat ik me in het Marvel Universe ben gaan verdiepen.
Oh, absoluut eens dat het vermakelijke spellen zijn maar er zijn nog heel wat andere studios op hoog niveau.
Noem ze eens? Ben benieuwd…

Tot nu toe zijn de multliplatform Marvel games niet veel soeps.
Rocksteady bijvoorbeeld?

Maar die zouden nooit een Marvel game maken.
De lijst van game developers die echt consistent goede games kunnen maken is inderdaad erg klein en veel van deze studio's zijn ondertussen onderdeel van Sony of van Microsoft.
Excuus als ik er naast zit, maar Rocksteady is toch helemaal geen optie? Rocksteady is eigendom van WB Games. De kans dat hun ooit een Marvel game zullen gaan maken is klein?
Wat is dat nou voor onzin. Rocksteady heeft als multi-platform developer Batman games van uitstekende kwaliteit geleverd, voor vrijwel alle platforms. Dat zij een flater hebben geslagen met Square Enix voor Avengers betekent niet dat ze maar alles met Sony moeten gaan doen.
Disney heeft veel meer macht dan Sony, als Disney een top multiplatform spel wilt, dan komt dat er ook.

Rocksteady is bijvoorbeeld bekend voor de Arkham games, die zouden absoluut zo'n hoge kwaliteit game kunnen neerzetten van Spider-man.
Ik snap werkelijk waar niet waarom Marvel exclusief met Sony in zee gaat om Marvel IP's te ontwikkelen voor Playstation.
Omdat Spider-Man en Miles Morales grote commerciële successen zijn gebleken.
Klopt inderdaad. Spider man verkocht op ps4 alleen al 20 miljoen exemplaren tegen november 2020. Miles Morales zat officieel op 6.5 miljoen na zo'n 7 maanden en ondertussen denk ik tegen de 7.5 miljoen. Die zou als kleinere game ook wel de 10 miljoen aantikken.

Dat is commercieel veel beter dan Avengers die op 5 platforms te verkrijgen is. Weet niet of het een fixed bedrag is, royalty of betere percentage voor mcu films dat disney eruit krijgt maar ze verdienen er meer aan dan bij Square Enix.

Alsook is merchandising volgensmij de grootste inkomenstenbron voor Disney. Dan wil je ook dat het aanzien van je IP sterk blijft. Dat je de avengers saai kunt krijgen zoals Square heeft gedaan... Zou ik niet blij mee zijn. Hopelijk is Guardians anders maar heb daar veel minder vertrouwen in als Sony met Spider Man 2 en Wolverine.
Tja, hiermee hopen ze toch dat je een ps5 koopt. Games maken die veel mensen aantrekt zodat ze meer playstation's verkopen.
Wolverine en Spiderman horen niet exclusief te zijn.
Zo werken exclusiviteitsdeals nu eenmaal. En spider-man was een groter succes dan de avengers game. Dus wellicht heeft Marvel er gewoon vertrouwen in. Voor Marvel is het ook van belang dat het een goede game wordt.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 9 september 2021 23:42]

Insomniac heeft het idee van een Wolverine game zelf gepitched bij Sony en Marvel. De pitch ging schijnbaar goed en in combinatie met de kwaliteit van de laatste Spider-man games is Marvel overtuigd.
Iedere andere studio was ook vrij geweest om een Wolverine game te pitchen en multiplatform te maken.
Omdat Sony het wel voor elkaar krijgt om AAA film games te maken.
Jammer maar dan moet je maar een playstation kopen. Sony heeft gewoon betere exclusives.
Ik heb vrijwel alle Playstation's in bezit, inclusief de PS5.
Ach, ik en ik denk velen met mij (die geen PS5 hebben) vinden het totaal niet erg dat er wat marvel games zijn aangekondigd als exclusieve games maar bedankt voor het medeleven :)
Ik heb vrijwel alle Playstation consoles en ik verafschuw dit soort praktijken.
Het was onderdeel van het contract tussen Sony en Disney om Spider-Man weer in het Marvel Cinematic Universe te krijgen, nadat Sony Spider-Man weer exclusief voor hun eigen films wou gebruiken.
Snap niet wat er mis is met zoveel mogelijk games voor 12 euro per maand? :)
Kan je me uitleggen wat je hier niet fijn aan vindt?
Wat is nu je punt? Omdat de game exclusief op PS is, is dat beter dan dat het exclusief bij MS zit?
Nee hij basht alles wat Xbox gerelateerd is. Tevens nog een domme opmerking ook want hij doet net alsof je de games niet los kan kopen als games van Microsoft in gamepass zitten. Elke game die in gamepass zit, kan je ook gewoon los in de XBox store kopen.
Dus jij vindt dat deze nieuwe aangekondigde games in PS+ moeten zitten? Aangezien dat eenzelfde soort dienst is, behalve met een hoop meer "mindere of oudere" games?
Wat ben jij toch een verschrikkelijk naar mannetje, ik verbaas me er telkens over dat je 31/32 moet zijn als ik je naam moet geloven. Je doet je echt voorkomen als een puber die alles wat hij heeft goed moet praten, en de rest de grond in moet boren. Veel zelfvertrouwen zul je niet hebben als je hier je energie uit moet halen.

Ik zal wel weggemod of gemind worden, maar ik irriteer me echt dood aan figuren zoals jou. Niet te geloven, grow up.
Wolverine is wel epic dat ze die game maken. Ben erg benieuwd. En dan ook nog spider-man 2. Insomniac heeft het druk en levert aan de lopende band goede games af.
De eerdere Wolverine game was vrij Epic, Jammer dat Sony en Marvel voor een aantal IP's nog zo complex is en zicht beperkt tot PlayStation Release.
Tja het is een system sneller voor Sony. Dat is het hele business model
Echt té bruut gewoon.. naast de Spiderman IP nu ook Wolverine onder de Sony studio’s *O*
Volgens mij is alleen SpiderMan nog volledig van Sony, X-Man is soort van shared custody op een ingewikkelde manier was van FOX, Disney & Marvel willen echter nog steeds volledige controle over hen IP's.

Heleboel getouwtrek over Spiderman geweest en de Marvel series films.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 9 september 2021 23:23]

Sony heeft alleen de film rechten van Spider-man. Dus de spider-man game is niet van Sony. Dit is gewoon een deal die ze hebben met marvel. Net zoals wolverine.
Je hebt inderdaad gelijk, Sony heeft puur en alleen de Movie Rights van Spiderman.

Dit is gewoon een aparte exclusieve deal.
Niet dat Sony plots de eigenaar is nu, maar ze hebben nu wel de rechten om een first party game ervan te maken :)

(Wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt, ten opzichte van 3rd)

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 9 september 2021 23:26]

Ik heb dus tot 2023 om een PlayStation 5 te vinden ;-)
Er zijn al geruchten dat de pro al in 2023 komt 🤣🤣
Ongelooflijke hype! Mijn reden om een ps5 te halen is zelfs nog hoger gegaan :D
Was de eerste Spider-Man voor PS4 niet in 2018 uitgekomen i.p.v. 2016?
Als je Miles Moras heb gespeeld dan wist je gewoon er komt een deel 2, dit is zo gigantisch open einde dit kon niet anders.
Goed aan de verkoop aantallen kan je het ook merken natuurlijk, het is een geweldig spel en verdiend zeker een 2de deel.

Ik kreeg gewoon kippenvel van de spiderman trailer wow :o , kan echt niet wachten tot ik deel 2 kan spelen :D.
Het feit dat een game een open einde heeft geeft an sich geen garantie op een vervolg.
Het geeft alleen maar aan dat die intentie er is.
Dat klopt maar goed de kans is vrij groot dat er dan een vervolg komt, of tenminste dat de makers een vervolg willen maken.
Ik heb Spiderman pas net uitgespeeld dus kan niet wachten!
Niks mis met een goede game die een sequel krijgt, zolang het maar geen jaarlijkse uitgave wordt zoals CoD en sportspellen.
Dat is mijn punt ook niet. Het valt me alleen op dat iedere presentatie nagenoeg bestaat uit die mix, afgezien van wat low budget games.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 9 september 2021 23:10]

? Ik zie alleen een sequel en een nieuwe game....

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee