Microsoft brengt vernieuwde Microsoft Store met Win32-apps naar W10-testers

Microsoft heeft de vernieuwde Microsoft Store, die zijn intrede deed met Windows 11, beschikbaar gemaakt voor testers van Windows 10. De digitale winkel bevat een bredere selectie apps dan de Store van Windows 10.

Wie de nieuwe winkel wil proberen, kan zich inschrijven voor het Windows 10 Release Preview Insider-kanaal, binnenin het os. Dat is open voor iedereen, onder voorwaarde dat ze wat extra telemetrie in het besturingssysteem inschakelen. Daarna wordt de Store bijgewerkt naar de nieuwe versie. De vernieuwde winkel moet 'binnenkort' voor iedereen beschikbaar zijn, meldt Rudy Huyn, principal architect van de MS Store op Twitter.

De nieuwe Store heeft niet een drastisch ander ontwerp dan zijn voorganger, maar hanteert andere voorwaarden voor de apps die erop gepubliceerd mogen worden. Waar apps als Discord, VLC, Adobe Reader, LibreOffice, de Epic Games Store en Zoom er voorheen niet in kwamen, zijn ze wel te vinden in de Store in Windows 11, en dus ook in de Store in Windows 10 na deze update. De apps zijn niet overgezet naar UWP, maar de Store biedt nu bijvoorbeeld ook Win32-apps.

Intussen krijgt de releaseversie van Windows 11 in de nabije toekomst de mogelijkheid om Android-apps te draaien. Dat zal werken middels het nieuwe Windows Subsystem voor Android en het in de arm nemen van de Amazon App Store. Die functies zijn in bèta beschikbaar voor gebruikers in Amerika. Een vindingrijke gebruiker heeft overigens de Google Play Store al werkend gekregen op Windows 11.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

30-10-2021 • 11:23

91 Linkedin

Lees meer

Reacties (91)

91
84
43
6
0
37
Wijzig sortering
Heb ik het goed begrepen en is de store nu onderliggend gebaseerd op winget? https://docs.microsoft.co...s/package-manager/winget/

Je weet wel, die tool die ze, ehm, hebben "nagebouwd". Momenteel gebruik ik nog chocolatey, maar ik kijk af en toe ook naar de voortgang van winget.
Gebruikt iemand de store, en waarom?
Ik gebruikte het tot voor kort, nu ze een account verplicht stellen voor gratis apps heb ik de losse installaties maar weer gedownload,

Op zich is het handig, updates gaan simpeler voor de non-tweakers in huis. Maar ik ga geen me account gebruiken om in te loggen, lokale accounts werkt voor mij beter.
Ze verplichten geen account voor het downloaden van apps, je kan zonder account apps downloaden je krijgt even een pop-up alleen vraagt of je wil inloggen.

Of dit moet recent veranderd zijn, maar naar mijn weten niet.
In Windows 11 krijg ik het niet voor elkaar met de nieuwe AppStore (oude nog wel).
Trouwens bedenk mij net Windows 11 kan het ook prima, ik heb vrijdag nog een laptop via usb stick geïnstalleerd.
Wou erna even lenovo vantage downloaden voor driver/ bios updates, en kreeg pop-up of wou inloggen of alleen downloaden.
Dus drukte op download optie, en app ging gewoon downloaden.

Dus misschien dat het aan de app ligt(al is dat vreemd dan), maar zo te zien kan het dus gewoon nog steeds.
Ik gebruik voor zowat alle apps sinds de win32 ondersteuning.
Verse windows 11 installatie, open store, werp vscode, spotify, 7zip, vlc, musescore, paint.net, discord en nog een aantal andere in de installation queue en alles wordt meteen geinstalleerd zonder op iedere aparte site de installer te moeten downloaden, en alles houdt zichzelf netjes up to date.

Laat me de vraag omkeren: waarom niet?
Met de store is niets mis, maar met een groot aantal apps in de store helaas wel. Ik kom nog steeds apps tegen die alleen full-screen werken en wanneer je er met sneltoetsen een ander programma of app overheen zet vertikken ze het om in de achtergrond door te werken.
Dat zal met de win32 apps die nu de store in mogen niet zo zijn ga ik van uit. Tenzij ze dat nu ook al deden in de win32 versie, maar dan ligt het echt aan de app zelf.
Ze zijn er nog steeds. Het ligt vooral aan de app-ontwikkelaars, maar eigenlijk zou het niet toegestaan mogen zijn. Resize hoort (wat mij betreft) tot een basis feature te zijn. Je moet minimaal de taakbalk zichtbaar kunnen maken. Dat een app uit de store stopt met werken zodra het niet meer in focus is, mag eigenlijk niet gebeuren. Het ligt niet aan de store zelf, maar wel aan het systeem erachter.
Volgens mij is dit een feature van UWP apps met een daaraan gekoppelde instelling. Misschien lost dit je probleem op: https://support.microsoft...d9-2b29-4649-2afe0913360a
Maar heb je een voorbeeld van een win32 app die dit doet, want ik heb zowat alles langs deze weg geinstalleerd en herken je probleem totaal niet.
Worden die win32 apps nu al gewoon in de program files folder geïnstalleerd, of worden ze nog steeds in ontoegankelijke eappx containers opgeslagen?
appsettings, zouden anders nogal lastig configureerbaar zijn, niet?
Precies zoals je mobiel eigenlijk, nieuwe telefoon opent store met je account en apps komen weer terug.
Ze worden gewoon voorzien van updates, zonder verwijzingen na de website enzo ideaal.
Niet alleen de Win32 apps. Het is ook handig voor drivers en een hele zooi apps voor vele hardware meuk.

Veel van de nieuwere versies van Windows apps/features zitten er ook in. De nieuwe scanner app is toch heel wat makkelijker dan Windows Fax and Scan. Veel streaming apps.

Ik vind het ook wel fijn dat die store steeds meer gebruikt wordt als een soort repos. Steeds meer Windows apps en features komen er in en worden zo optioneler.
Als ik het met de store op linux mag vergelijken, zie ik echter dat apps vaker niet geupdated zijn en dus allerlei te oude versies te vinden zijn.

Zo`n store is wel leuk als verzamel plein van apps.. Maar de beheerder moet dan wel de apps updated houden, anders zal je als gebruiker als nog zelf moeten gaan zoeken naar de laatste geupdated app die je wilt gebruiken.
Ik gebruik hem best veel eigenlijk voor verschillende zaken zoals spotify, netflix, disneyplus en Citrix Workspace app. Wordt automatisch geupdate, en een native app werkt net wat lekkerder (zeker met een touchscreen).En dan heb ik het nog niet over de gamepass integratie.

Iedereen moppert over de Windows store, maar zo slecht is hij echt niet, ondanks dat het aanbod wel beperkter/anders dan op de bekende mobile stores van apple en google. Ik ben ook wel benieuwd naat de Amazon store integratie die er aan gaat komen. Nog geen kans gezien om er mee te experimenteren.

[Reactie gewijzigd door NLWildcard op 30 oktober 2021 11:33]

Bij Netflix vind ik de website beter dan de app en de Disney+ app is letterlijk de website in een Windows Store jasje. Er is geen enkel voordeel om het te gebruiken terwijl het wel meer ruimte inneemt (80MB vs 0.5MB)
Is het via de Netflix website mogelijk om films/series te downloaden, zodat je ze bijvoorbeeld in het vliegtuig/vakantie kunt bekijken? Zo niet, zie daar je voordeel…
De video en audio kwaliteit die via de Netflix website zonder mods beschikbaar zijn zijn crap. Geen Dolby digital passthrough om naar wat te noemen.
Het is totaal niet inzichtelijk wat er gebeurt, ik probeerde gisteren een hele tijd Age Of Empires te starten, bleek dat hij op de achtergrond aan het updaten was. Geen enkele melding of statusbalk op een logische plek. Om maar niet te spreken van de encrypted "Windows Store" folder die alsmaar groeit en die niet op de normale manier te verwijderen of in te zien is.

[Reactie gewijzigd door Clint.Eastwood op 30 oktober 2021 12:13]

Je hebt gewoon een tab waar je je updates en progress ziet.
Voorheen zat dit rechtsboven onder je account, tegenwoordig linksonder sinds Win11
Ik vind er nooit wat ik zoek of verwacht te vinden. MS Teams kon ik er bijvoorbeeld niet vinden, en heb ik via Google gevonden.
Neen.
En dat komt omdat er momenteel alleen maar kreupele "modern" apps in te vinden zijn.
Gelukkig lijkt MS nu ein-de-lijk weer tot het inzicht te komen dat Windows gebruikers
gewoon volledige app functionaliteit willen en ook de baas / vrij willen zijn op hun PC.
En dat geldt ook voor het bedrijfsleven, alleen is de IT afdeling dan de baas :-).
.
Dit heeft een paar centen gekost sinds Windows 8 in 2012.
Er is een hoop energie verloren gegaan aan het maken van aangepaste apps die niemand wilde.
Deze energie had ook gebruikt kunnen worden voor het verder verbeteren van wat al vrij goed was.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 30 oktober 2021 12:03]

Een modern app hoeft helemaal niet beperkt te zijn in functionaliteit. In principe kan een applicatie als Photoshop ook volledig een "modern" app zijn. Het is gewoon een andere manier van ontwikkelen, maar het beperkt nergens in de mogelijkheden. Dat developers het wellicht niet zo doen staat los van de potentie ervan.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 30 oktober 2021 12:02]

Umm Google maar eens op "windows uwp app limitations".
Wat ook wel grappig is, zijn de 4 veelgestelde vragen, die Google nu net suggereert: :+
.
"People also ask"
- Is UWP Dead 2021?
- Is Microsoft killing UWP?
- Is UWP a failure?
- Is UWP obsolete?"
Dat heeft er vooral mee te maken dat Microsoft een opvolger heeft voor UWP
Die "opvolger" is niet echt een opvolger aangezien je hem (voor zover ik weet) niet kunt gebruiken voor alle Microsoft omgevingen in tegenstelling tot UWP, zoals de xbox.
MS doet zn best, maar deze "opvolger" van UWP heeft ook flinke beperkigen.
Doorklikkend op de link die je gaf, staat er:
"Windows Runtime APIs not supported in desktop apps."
https://docs.microsoft.co...verall-migration-strategy
[ edit: Dit moest een reactie zijn op basseytje ]

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 30 oktober 2021 23:27]

Dat developers het wellicht niet zo doen staat los van de potentie ervan.
Dit maakt voor mij als eindgebruiker weinig uit natuurlijk. Onder de streep is het nu niet erg geschikt voor PC gebruik.

Vrijwel elke Windows Store applicatie die ik tot dusverre heb gezien heeft veel te grote knoppen, zeeën aan doelloze witruimte en een datadichtheid die te laag is. Leuk voor laptops met touchscreens maar totaal niet praktisch voor grotere schermen i.c.m. KB+M.
Nogmaals, dat is wat developers er van maken. Nergens wordt je gedwongen in om dat zo te maken. Je kunt ook gewoon apps maken die eruit zien als apps zoals je die gewend bent.
Het is al een aantal jaar mogelijk om standaard win32 applicaties te verpakken als UWP. De meeste API's zijn dan gewoon beschikbaar.

Althans, ik heb een app gedownload uit de Microsoft Store voor database beheer (DBeaver) dat Eclipse gebruikt. Dus is best wel uitgebreid.
Ik meen dat dat nog enigszins App-achtig was, dat alles in een 'jail'/container staat waar ze dus rechten moeten aanvragen. Dit is gewoon een download + uitvoeren knop voor een traditionele Windows installatie .exe.
UWP desktop apps (dus win32 apps verpakt als UWP) draaien inderdaad met wat beperkingen. Het zijn vooral beperkingen tot het register en het bestandssysteem. Zo is het niet mogelijk om de bestanden van de app zelf aan te passen en plekken die normaal alleen voor Administrators te veranderen zijn (HKLM en de Windows map, bijv.).

Ook worden bestanden specifiek voor de app (zoals bestanden in AppData) gevirtualiseerd zodat deze verwijderd worden als de app verwijderd wordt. Dit voorkomt zoals in de link hieronder wordt beschreven systeemrot en overgebleven bestanden.

Een lijst met de beperkingen:
https://docs.microsoft.co...-to-uwp-behind-the-scenes

Voor mij over het allemaal juist voordelige beperkingen. Voorkomt dat een app overal op het systeem overblijft bij verwijderen.
Win32 betekent niet per-se 32-bit apps.
win32 slaat op de api die gebruikt wordt om applicaties te ontwerpen voor windows. Dit is een api die zeer dicht tegen de interne werking van windows aanzit en waarmee dus ook zeer veel mogelijk is, maar waar dan weer veiligheidsissues tegenover staan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld UWP, wat een zeer high level api is, maar waarmee de interactie met het OS ook beperkt is en alles per definitie in een strenge sandbox draait.
Anoniem: 715452
@obimk130 oktober 2021 15:07
Jezus, anno 2021, 32 bits is oud, minder veilig, en beperkt het maximale geheugen wat je kunt gebruiken.

Vanaf "High Sierra" is Apple begonnen met uitfaseren van 32 bit apps.

OS Mojave was de laatste Apple OS met 32 bit support, vanaf OS Catalina geen 32 bits apps die kunnen werken.

https://support.apple.com/en-us/HT208436
Stoer van Apple hoor, maar kijk dan ook even hoeveel bedrijfsomgevingen er op Mac OS (server) draaien....
Anoniem: 715452
@obimk130 oktober 2021 18:40
WIN32 is de API waarmee de apps zijn geschreven, het is alleen een naam en kan ook 64bits aan. De store accepteert nu ook WIN32 apps naast UWP apps. Dat is alles....
32 bit is oud ja.
Windows 11 bestaat niet eens meer een 32 bit versie van.
Veel programma's zijn nog steeds 32 bit en backwards compatibility eruit slopen is daarom geen goed idee. Veel programma's worden ook niet meer geüpdatet en dat zou betekenen dat jij deze niet meer mag gebruiken van de OS ontwikkelaar.

Zo lang 64 bit nog niet gebruikt wordt door alle programma's wordt uitfaseren niks.
Denk dat het ook een poging was om in de smartphone/mobiele markt te blijven met apps. Als ze het niet geprobeerd hadden, dan hadden ze de boot sowieso gemist.
Ja, omdat mijn zelfgemaakte UWP apps daar staan. Ik heb daar ook Affinity Designer gekocht. Was volgens mij de enige manier om het te kopen op Windows.

[Reactie gewijzigd door Qws op 30 oktober 2021 11:32]

Affinity kun je toch ook gewoon vanaf de website kopen?
Ja, tegenwoordig wel in ieder geval.
Wij gebruiken het voor Intune / Autopilot in combinatie met het company portal voor het pushen en/of beschikbaar stellen van store apps.
Precies dit, supergroot voordeel. Punt is nog wel dat ontwikkelaars dan ook de apps netjes bij moeten houden, maar het systeem / de ‘infrastructuur’ is er!
Als ik kan kiezen gebruik ik de store, voornamelijk zodat mijn programma's automatisch updaten.
Ja, voor paint.net en Spotify. Eigenlijk is het wel heel fijn. Als ik steam en discord op start, dan moet er redelijk vaak nog weer een update gedaan worden. De store doet dat automatisch op de achtergrond en dus hoef ik me er nooit aan te storen en (kort) op te wachten.
Voor dezelfde reden waarom je het op je telefoon of tablet gebruikt, lekker makkelijk. Daarnaast zetten wij het vaak in via Intune, apps worden daardoor makkelijk up-to-date gehouden en heb je geen omkijken naar.

De W11 store vindt ik er zeer gelikt uitzien.
Ik voor apps zoals Whatsapp, Spotify, iTunes, Netflix, Prime video. Deze apps werken uitstekend dus ik heb er geen moeite mee. En worden zo met één update mechanisme geüpdatet in plaats van dat iedere app dit voor zichzelf moet doen waardoor je veel programma's op de achtergrond hebt die ieder zoeken naar updates.
ik zou het gebruiken als het betekent dat ik al mijn applicaties ermee kan installeren en dat het mijn applicaties update voor me. maar dat is ook nu weer niet het geval dus zie ik er geen reden toe.
en dat het mijn applicaties update voor me.
Applicaties uit de store worden toch automatisch voor je geupdate?
Of bedoel je wat anders?
alleen UWP applicaties.
Voornaamste reden zal denk nog zijn alle apps erin kan vinden, als je toch nog applicaties los moet installeren heeft weinig nut.

Dan update 1ne via de store de andere moet je bij houden zelf te updaten.
als je toch nog applicaties los moet installeren heeft weinig nut.
Dan update 1ne via de store de andere moet je bij houden zelf te updaten.
Ik snap je logica niet.
Apps uit de store hoef je niet meer zelf bij te houden, dat scheelt je al in je tijd en "administratie". Hoe kan een mix nadeliger zijn dan alleen maar niet-store apps?

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 30 oktober 2021 14:17]

@ronansoleste bedoelde best de store te willen gebruiken denk ik, maar niet al zijn applicaties zijn te vinden in de store.

Dus dan ga je een mix krijgen van app A wel en app b niet, dan kan je net zo goed alles zelf bijwerken.
Het ligt natuurlijk aan hoeveel er niet in te vinden is, stel het is 1 of 2 van de 20 valt het wel mee, maar is het andersom 2 apps staan erin maar andere 18 of 20 niet kan je net zo goed die 2 andere ook wel handmatig updaten.

Jij zou dan misschien die 2 apps wel via de store doen, maar ik kan best snappen dat je dan zegt die 2 apps kan prima ook zelf nog wel doen naast die andere.
ik zou het gebruiken als het betekent dat ik al mijn applicaties ermee kan installeren en dat het mijn applicaties update voor me. maar dat is ook nu weer niet het geva
maar dat is juist wel het geval :?
Ik gebruik voornamelijk nog non UWP applicaties. Deze worden niet ge-update via de store en dus is het voor mij zinloos om het te gebruiken.

Ik heb zelfs applicaties gevonden in de store die je moet betalen maar wel gratis zijn als je ze via hun website download.
De windows store in het algemeen? Sommige applicaties zijn (helaas) alleen maar beschikbaar via de store. Xbox gamepass games op PC werken ook via de store infrastructuur.

Eigenlijk gebruik ik het alleen maar indirect dus, ik gebruik de store sowieso niet om applicaties te ontdekken en zoeken.
Ik gebruik de Microsoft Store all the time op Windows. Handig, want apps updaten automatisch. Ben dan ook blij dat ook Win32 Apps in de store te vinden zijn nu, scheelt toch weer handmatig apps moeten updaten.

Daarnaast is het ook fijn dat je games die op de Xbox speelt zo ook vaak (gratis, want Play Anywhere) op Windows kunt spelen zonder ze opnieuw te hoeven kopen.

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 30 oktober 2021 12:45]

Jazeker. Heb een aantal apps geïnstalleerd via de store die ik voorheen buiten de store om al op mijn pc had, maar nu worden de updates in ieder geval centraal geregeld.
Ja,
> updates worden centraal geregeld, geen vervelende pop-ups etc. dat je weer een versie achterloopt.
> applicaties draaien in een container
> apps worden clean verwijderd.

Op dit moment werkt de store gewoon bar slecht en staat er heel veel crap in. Maar het is over het algemeen gezien een goede zaak dat je binnen een centrale omgeving je applicaties kan downloaden voor de eindgebruiker.

Apps die bij mij via de store gaan zijn bv Slack, Spotify, Whatsapp, Xbox (Gamepass), en Miro.
Alleen om updates binnen te halen en eventueel gamepass pc games installeren.
Waarom zou je het niet gebruiken, je kan ook store gebruiken met je Microsoft account(zonder heel Windows ook te koppelen er aan).

Als je al je apps erin kan vinden is ideaal, het werkt je apps bij hoeft niks zelf te doen(zelfde als mobiel).
Dan scheelt het je weer een app openen die een update melding geeft, en je door stuurt na de website.
Of een aparte app gebruiken die updates zoekt en installeert.

Ik zou er ook best gebruik van maken, maar heb eigenlijk geen applicaties op mijn pc.
Er staat strak en origin enzo op, en Office en verder kom ik niet.
Jazeker. Vooral voor microsoft endpoint manager :)
Voor patience te downloaden.
Ik zou het graag willen gebruiken, maar het werkt echt zo ontzettend traag, heb vaak geen idee waar de store mee bezig is. Verontrustend voor zo'n grote softwareboer met ook nog eens een mega infrastructuur. Serverside capaciteit zal zeker het probleem niet zijn, lokale processor kracht ook niet. Blijft alleen belabberd programmeren over.
Ik heb de Windows terminal en Ubuntu geïnstalleerd vanuit de store. Verder probeer ik het zo min mogelijk te gebruiken. Ding heeft reclame en vraagt de hele tijd of ik een account wil aanmaken.
Ik niet.

Vind het vreselijk onbetrouwbaar:

- Geen updates gevonden (terwijl er ze wel zijn, meerdere keren: updates ophalen klikken..)

- Updates (Alles bijwerken) blijft hangen maar krijgt wel een melding in Berichtgeving van Windows; app xyz ge-update/voltooid

- Automatische updates werken meer niet dan wel( handmatig store openen en updates ophalen)

- Sommige apps zijn meer uitgekleed in de store dan een lokaal geinstalleerde client versie

[Reactie gewijzigd door mrooie op 31 oktober 2021 06:11]

Dat is open voor iedereen, onder voorwaarde dat ze wat optionele telemetrie in het besturingssysteem inschakelen.
@Mark_88 Hoe is het optioneel als het een voorwaarde is?
Microsoft noemt het optioneel in Settings, maar inderdaad, in deze context niet optioneel. Heb er 'extra' van gemaakt. Thanks.
Jij ook bedankt!
Juist het feit dat je geen inzicht hebt in wat er geinstalleerd en ge_update wordt, is voor mij reden om het niet te gebruiken. Ik ben, denk ik, een ouderwetse gebruiker die PC nog steeds beschouwd als Personal. Ik maak uit wat er gebeurd in mijn machine. Niet Google, Microsoft of wie of wat dan ook.

En ja, ik heb dus zoveel mogelijk automatische updates en services uitgezet. Dat geeft soms wat gedoe maar daarom werkt het wel voor mij.
Dat kan ik wou ook altijd alles controleren enzo, en geen auto updates, wijzigen lezen wat er veranderd is enzo.

Maar heb dat allemaal los gelaten, wel lekker gewoon zo bijgewerkt wordt.
Wat er veranderd wordt zie ik wel weer van zelf, we zitten ook niet meer in de tijd ineens een Yahoo toolbar erbij heb of een Symantec of mcafee virusscanner.

Dit kan je nog wel hebben als je zelf het programma download, maar in een store worden zulke dingen niet toe gestaan.
En ik heb nog nooit gehad dat het niet werkte erna, zowel op de mobiel niet en die paar apps op de pc ook niet(scheelt dat ik op de pc niet veel heb staan).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 30 oktober 2021 14:13]

als reactie op @spokje
alleen voor de zaken die perse via de sotre. moeten, zoals de xbox gamepass en games als flightsimulator. voor de rest blijf ik er van weg.

[Reactie gewijzigd door mschol op 30 oktober 2021 11:48]

Ik zag ook dat de Xbox Store op mijn Xbox One, vandaag een update kreeg, zal wel niet samen hangen met die van Windows 10, maar het viel toevallig wel op vandaag.
Dat hele store principe is een draak als je gebruik maakt van non persistent virtual machines. Laat MS dat eerst oplossen voordat ze nog meer via de Store laten lopen.
Is het niet handiger om een snapshot van je VM te maken nadat je alles hebt geïnstalleerd, en vanaf daar dan steeds te starten?
Dat is ook eigenlijk hoe het werkt met vmware horizon. Punt is dat een deel van de apps onder de lokale machine wordt opgeslagen en een deel in het profiel. In ons geval is dat fslogix. Google maar eens op store apps en fslogix. Zijn veel meer issues mee. Ook met andere profielmanagement software overigens.

Andere kant van het verhaal is dat Microsoft de problemen erkent en zegt eraan te werken... Het komt op de eigen WVD ook voor dus dat geeft misschien wat meer prio.
Maar zit het dan wel in een container? Dat zou perfect zijn, omdat bij verwijdering je altijd veel minder leftovers hebt die je opslag na een aantal jaar een zooitje maken.
Soms vraag ik me af of Microsoft ooit van al die legacy en de support die daarvoor nodig is af gaat komen.
Bedrjiven betalen Microsoft miljoenen om legacy-apps te blijven ondersteunen. Door deze reden alleen zal support voor legacy apps echt nog lang niet weggaan
Ik ga toch niet updaten naar W 11.
Ben bang, dat mijn indertijd aangeschafte software straks niet meer werkt.

Programma's als Adobe Acrobat Pro voor $ 950 eenmalige kosten aangeschaft in 2012 , dat nog prima werkt met W 10 en alles kan doen wat ik nodig heb.
Ga ik nu niet € 18,42 per maand uitgeven voor Acrobat Cloud in W11
En zo heb ik er nog wel een paar software programma's

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee