Next-genupgrades voor Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 zijn uitgesteld tot 2022

CD Projekt RED heeft de next-genupgrades voor Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt uitgesteld. De upgrade voor Cyberpunk staat nu in de planning voor het eerste kwartaal van 2022, terwijl de upgrade voor The Witcher 3 in het tweede kwartaal moet verschijnen.

CD Projekt RED maakt het uitstel kenbaar op Twitter. Het bedrijf geeft daar aan dat de twee releases zijn uitgesteld naar aanleiding van 'aanbevelingen van de teams die de ontwikkeling van beide games overzien'. Het bedrijf geeft nog geen concrete releasedata voor de twee updates. "Ons doel voor Cyberpunk 2077 is het eerste kwartaal van 2022, en het tweede kwartaal van 2022 voor The Witcher 3: Wild Hunt", schrijft het bedrijf. "Excuses voor het langere wachten, maar we willen het goed doen."

Begin september meldde CD Projekt RED nog dat het de upgrades voor Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 dit jaar wilde uitbrengen. Het bedrijf sprak toen over een 'streefdatum' van 'eind 2021'. De next-genupgrades komen beschikbaar voor de PS5, Xbox Series X en S, en pc's. Daarmee moeten beide games de rekenkracht van de current-genconsoles volledig benutten. De upgrade voor The Witcher 3 moet bijvoorbeeld visuele upgrades en raytracing toevoegen aan het spel. CD Projekt RED heeft nog weinig concrete details gedeeld over de Cyberpunk 2077-upgrade.

Cyberpunk 2077 verscheen op 10 december 2020 voor pc's en consoles en werd toen veelal bekritiseerd vanwege bugs en prestatieproblemen. Sindsdien heeft de ontwikkelaar verschillende hotfixes en grote updates doorgevoerd. The Witcher 3 kwam in 2015 uit en werd goed ontvangen door critici en fans van de franchise. Beide next-genupgrades komen volgend jaar gratis beschikbaar.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

20-10-2021 • 19:35

87 Linkedin

Submitter: yefox

Lees meer

Reacties (87)

Wijzig sortering
Jammer dat het geklaag voornamelijk van de oude consoles afkomstig is. Als je het mij vraagt hadden ze hem nooit voor de 'oude generatie' uit moeten brengen, zo een hoop negatieve reclame voorkomen etc.

Zelf gepreordered op PC en geen moment spijt gehad. Ben nu met 2de playthrough bezig als Nomad en vermaak me goed. Bugs bij release al haast niet gezien. 1 keer auto die stuiterde en dan politie die uit het kastje komt rollen.

Nee hoor laat ze maar lekker rustig aan doen met die releases. Hopelijk komt er ook een next gen update voor PC?
Helemaal mee eens: heb ‘m op PC gespeeld en echt heel goed mee vermaakt, ondanks dat er features die beloofd waren niet inzaten.

Wat een geweldig verhaal en karakters en wat een super wrede wereld.

In eerste instantie zou hij alleen maar op de oude generatie uitkomen maar door hem voor de zoveelste keer uit te stellen moest ‘ie ineens op de oude + nieuwe generatie uitkomen tegelijkertijd. Plus de PC.

Dat heeft ze denk ik de das omgedaan, teveel platformen tegelijk voor bij zo’n enorm project.

[Reactie gewijzigd door B0KIT0 op 20 oktober 2021 21:26]

Je maakt een grapje zeker? of je hebt het over Witcher 3?

Cyberpunk was naar mijn mening één grote flop met onorginelen gameplay die mij meer liet denken aan een farcry game post farcry 3. brein dode AI die in circles loopt en voor je neus in en uit spawned in een dode stad keuzes die niet echt keuzes zijn, origins die alleen effect hebben op de eerste 5 minuten en daarna wat dialoog opties. Een luie verhaal lijn die zo saai is dat ik eerst alle side quest maar gedaan had zo weinig interesse had ik en zelfs dan kon ik vanaf act 1 al zien waar het heen ging.

Ik had me totaal niet bezig gehouden met de hype en zag toevallig 2 dagen van te voren op tweakers een artikel dus ik had het toen pas gekocht. Ik ging erin zonder verwachtingen anders dan dat het geadverteert was als DE next gen game. Ik had mij later ingelezen in de beloftes van CDPR en als ik mee was gegaan met de hype had ik ook woest geweest.

Dit heeft niks te maken met hardware restricties. Dit is puur en alleen de kantjes er vanaf lopen en gewoon liegen over je product.
Wauw gelukkig nog iemand die zich wel kan indenken hoe de mensen die wel de hype hebben gevolgd zich moeten voelen.
Als een van die mensen vind ik het altijd super irritant om reacties van mensen te zien die deze game als "goed" bestempelen.

Zoals je zelf al beschrijft is deze game zelfs zonder de hype gevolgd te hebben al matig. Maar ik was vooral verkocht door alle hype die ze zelf creëerde dmv hun eigen twitch / youtube show, wat achteraf een grote lijst met leugens bleek te zijn.

Alles zou next level zijn. Alle npc's zouden een 24/7 life cyclus hebben en altijd rondlopen met een eigen doel, je verhaallijn keuzes zouden je voortgang in de game volledig kunnen beïnvloeden en z'n beetje alles wat je zou kunnen bedenken om te doen in de game zou mogelijk moeten zijn. En zo kan ik wel een hele waslijst opnoemen met beloftes die nog niet eens een beetje waar zijn gemaakt. Je loopt in een wereld rond die je het gevoel geeft alsof je ontzichtbaar bent en iets anders doen dan dan missies kan niet want er gebeurt verder niks in de game waarmee je kan interacten.

Mensen die beweren dat er "sfeer, leven en een goed verhaal" in deze game zit hebben duidelijk een hele HELE lage drempel voor wat goed genoeg is (wat prima is voor hun natuurlijk) maar als je gewoon kritisch gaat kijken naar dit spel kun je maar op één conclusie uitkomen en dat is dat dit alles behalve next level is..Het is zelfs een flinke stap terug van wat we al gewend zijn van bijvoorbeeld de oudere GTA's en Red dead redemption. Zelfs hun eigen oudere game the witcher was veel beter.
Zo vind ik het altijd super irritant als mensen hun mening MOETEN doordrukken en anderen MOETEN overtuigen van hun eigen mening. Iemand vind het spel goed of slecht, dat is per persoon verschillend en zijn beide ook helemaal prima!

Als iemand blij is met zijn play sessie, laat die gene dan in z'n waarde.
Als iemand niet blij is met z'n play sessie, laat die gene dan in z'n waarde. Het is zo simpel, maar blijkbaar zo moeilijk, want we willen allemaal ons gelijk hebben en krijgen tegenwoordig.

ON TOPIC:
Ik heb me vermaakt met zowel cyberpunk 2077 of PC en de PS4 versie op PS5. Zie je verschil? Ja, vind ik het zo erg dat ik de game en CDPR moet afkraken? Nee :) Heb ik me vermaakt? Ja!
The Witcher 3 is tevens amazing en heb ik ook al meerdere malen uitgespeeld.
Als game / applicatie developer kan ik het alleen maar enorm waarderen als een bedrijf als CDPR de keuze maakt om de boel uit te stellen zodat er uiteindelijk een beter product op de markt komt!
Ik wacht in ieder geval rustig af.
Ik vindt het niet irritant dat jij het spel opzich leuk vind.

Maar dat mensen zoals jij dan wel CDPR gaan verdedingen is wel irritant. Het is niet mijn eigen mening dat cdpr één grote leugen heeft verkocht, dat is gewoon feit. Ik kan een hele waslijst aan beloofde features gaan opnoemen die nu niet in de game zitten. Dus ze hebben maar een half afgemaakt product op de markt gezet en alle beloftes die het next level zouden maken heb je niet gekregen, en dan heb ik het niet eens over de bugs want die zou je nog voor lief kunnen nemen. Hoe kun je dit goed vinden???

Het enige wat ik en andere probeer door te drukken is dat omdat misschien jij zonder enige verwachtingen dit spel hebt gekocht en het daardoor een prima spel vind, je wel zou moeten kunnen begrijpen dat je eigenlijk gewoon bent opgelicht en nu de oplichter nog aan het helpen bent ook.

Als jij naar een autogarage gaat en een verkoper verkoopt jou een auto omdat die het nieuwste van het nieuwste zou zijn, compleet met de slimste ai en alle extra's die je kan bedenken noem maar op. En vervolgens krijg je een kale oude golf 4. Dan voel jij je toch ook opgelicht, en ben je boos op de verkoper of stap je dan ook in en denk je van oh ja hij werkt dus het is goed. 8)7
Je ziet mij CDPR nergens verdedigen. Dus er is niks wat je irritant zou moeten vinden aan mij.
Het enige wat ik doe is uitspreken dat ik mezelf heb vermaakt en dat ik blij ben met het feit dat ze iets eerlijk uitstellen om een beter product op de markt te brengen.
Is dat verdedigen? Volgends mij niet.

Het gaat me juist om het hele door drukken zoals je het zelf beschrijft. Je zou niks moeten doordrukken en een ander in zijn/haar waarde moeten laten. Het enige wat ook de "positievere" posts boven mij beschrijven, is dat de personen in kwestie zich "hebben vermaakt" en dat ze het "oke vonden" zelfs met een paar kant tekeningen over missende features en bugs. Ieder z'n ding!
Is het dan nou echt nodig om daar zo fel op in te gaan?

Kan het jou je reet roesten als iemand zich laat oplichten bij een auto garage, als iemand er blij mee is, wat heb jij daar dan van te zeggen?

Heb je wat te zeggen over je eigen ervaring met die auto en die auto garage! Absoluut! Maar kraak n ander niet af. Tuurlijk zou ik me boos voelen als ik op die manier word opgelicht, maar ik zou bij anderen mijn mening en gevoelens over die boosheid niet doordrukken. Dat is het verschil tussen jou en mij.

Ik heb bij CDPR en Cyberpunk 2077 niet het gevoel dat ik ben opgelicht. Ja, ik ben bekend met de bugs, ik ben bekend met de waslijst aan beloftes en missende features. Maar ik heb een toffe play sessie gehad en ik ben blij met mijn ervaring met de game. That's all that matters. ;)
Het gaat niet eens zozeer om de bugs.. Het probleem is dat het spel nog nauwelijks de helft is van wat er aangekondigd werd over wat het spel allemaal zou zijn en kunnen etc..

Hoeveel patches je toepast en bugs je fixed, het spel zal daarmee niet plots veel beter worden.

Dit is zeg maar uiteindeljk de Wish versie van Cyberpunk geworden ;w
Nouja, ik stel de game nu al bijna een jaar uit omdat de next-gen versie nog steeds niet uit is. Dus dankzij het uitbrengen op oude consoles hebben beide platforms een inferieure versie gekregen.
Jammer dat het geklaag voornamelijk van de oude consoles afkomstig is. Als je het mij vraagt hadden ze hem nooit voor de 'oude generatie' uit moeten brengen, zo een hoop negatieve reclame voorkomen etc.
Het punt is juist, dat gaandeweg de focus verschoven was naar next-gen, maar later alsnog weer terug moest naar current-gen (nu de vorige generatie). Het is dus wat veel te makkelijk roepen 'ze hadden geen versie voor de PS4 En Xbox One moeten maken', die versie was er eerst, is later gestopt, maar moest daarna alsnog komenin een veel te kort tijdsbestek. Het gehele ontwikkelproject is daardoor een clusterfuck geworden van heb ik jou daar.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 21 oktober 2021 00:31]

Ook op de pc is dat spel nog steeds extreem buggy. Buiten de houterige animaties die bij Cd project red standaard lijken te zijn, heb ik regelmatig dat je voertuig ineens vast zit in de stoep, vuilniszakken die door de lucht vliegen en NPCs die tijdens een quest gewoon door kasten en andere objecten heen lopen, of ineens vast zitten.
Als je denkt dat er geen bugs in zitten, kijk dan eens de vele filmpjes op YouTube, of 9gag.
Als je het mij vraagt hadden ze hem nooit voor de 'oude generatie' uit moeten brengen
Maar dat hebben ze dus wel gedaan, en lijkt me geklaag dan ook volkomen terecht :)
Als je geen bugs hebt gezien, dan vraag ik me af of je wel hebt zitten opletten. Er zitten namelijk talloze serieuze tekortkomingen in dingen als NPC AI, physics, reacties van NPC's op aangevallen worden (schiet iemand in z'n been, dan grijpt die naar z'n hoofd), motorfietsen die niet van trappen stuiteren maar gewoon alsof het een gladde baan naar beneden is rijden, dat soort shit. Tel daarbij op dat er wel vanalles te zien is, maar de interactie met de omgeving vrij beperkt is. De wereld van CP2077 weet gewoon niet te overtuigen.

Het is een grafisch mooi uitziende maar verder volledig bordpapieren wereld die geen moment de levendigheid en immersie biedt die zelfs een 13 jaar oude game als GTA IV bevat. Hier is geen enkel excuus voor. Een studio als Warhorse kon met een fractie van het budget wél een compleet immersieve wereld met fatsoenlijke NPC AI bouwen in Kingdom Come: Deliverance.

Over de storyline kan ik me niet uitlaten, maar de open wereld van CP2077 is gewoon écht niet goed in elkaar gezet. Dat kun je met graphics niet verbergen, hooguit ervan afleiden.
Een studio als Warhorse kon met een fractie van het budget wél een compleet immersieve wereld met fatsoenlijke NPC AI bouwen in Kingdom Come: Deliverance.
You got me there, KC:D is echt een gem. Maar.. voor mij was de game te " Sim-like" wat zowel erg leuk was als vervelend gezien ik vaak gewoon als een kamikaze door game heen ren en daar plezier in beleef. CP2077 was om die reden ook erg vermakelijk. Maar ik geef toe dat de game erg dood aan voelt en ik het vooral bleef spelen om te zien waar het verhaallijn naar toeging.

Nu dat ik met mij 2e playthrough bezig ben.... vindt het het allemaal minder interessant, terwijl ik nu een 3080 bezit ipv een 1070. Een game als RDR2 voelt veel levender dan CP2077 doet, Zelfs minecraft voelt levender, en daar rent AI ook als een kip zonder kop door de bossen en grotten heen, maar.. het voelt anders. maar misschien is dat omdat we dat al accepteren in Minecraft.

Ik hoop echt dat CP2077 een No Man Sky moment krijgt en ze de game volledig om kunnen gooien.
Eensch! Al vindt ik dat ze het niet voor old gen uit hadden moeten brengen omdat ze hiermee veel tijd zijn verloren aan het werkbaar krijgen op die consoles en het maken van de bugs. Tijd die ze kondne besteden aan het maken van de game op "Next gen" platformen, en uiteraard het fixen van de bugs hier van.

Dit had ze intern ook een hoop ellende gescheeld waardoor een groot deel van het Dev team is opgestapt.
Hoop lol gehad op de PC met Cyberpunk 2077, maar ik heb de game dan ook op een RTX3080 gespeeld.
Als Cyberpunk voor next gen uitkomt wil ik hem nog wel een keer op de PS5 spelen.
The Witcher 3 heb ik ook heel erg veel zin in, helemaal los op gegaan toen ik nog twee 970's in SLI had.
Heel wat uurtjes zoet mee geweest en ik vind het altijd leuk om een game later nog eens te spelen.
Nu ben ik weer met Red Dead Redemption II bezig op de PS5, blijft een prachtige game ondanks dat deze nooit voor de PS5 is geoptimaliseerd.
Hoop dus dat Rockstar ook snel weer met wat nieuws komt!
Insert drake meme Cyber2077 nope/slecht Runescape 2007 (HD plugin + duel arena verwijderd) yean _/-\o_ ben persoonlijk meer fan van games die niet broken zijn of gamebreaking bugs of exploits hebben die online zijn en bovendien cheaten of valsspelen veel lastiger/onmogelijk blijkt te zijn.
Sja dat mag je vinden, maar ik heb mijn lol er van gehad, dus wat is nou precies je probleem als iemand aangeeft de game wel goed of leuk te vinden?
Echt ongelooflijk dat er altijd weer iemand is die zijn mening moet opdringen bij een ander.
Misschien was jou ervaring ook wel positief geweest als je een fatsoenlijke PC had gehad.
En ja wat hier boven al een paar keer aangegeven is, CDPR had de game nooit voor PS4 moeten uitbrengen, daar hebben ze alleen maar ellende van gehad.
Aan "gehad" runescape is eindeloos en heb je 10000 den uren waarschijnlijk aan plezier
Ja maar die game is 20 jaar oud kerel, ik ga lekker verder met RDR2.
Rockstar met iets nieuws... dat zou wereldnieuws zijn :X :9~
Onvoorstelbaar dit hoor. Ik hoop dat mensen echt twee keer nadenken voordat ze nog eens een CD Projekt RED game kopen. Ik heb het hier dus echt voornamelijk over het Cyberpunk 2077 nieuws. Die game werkt nog steeds niet naar behoren en nog steeds geen "current-gen" update. Het is niet next-gen als de consoles al uit zijn ;-)
In mijn top 10 van beste games ooit. Ik kan me niet vinden in je reactie. Nog geen moment spijt gehad van mijn aankoop. En dat geld voor alle CD Projekt titels die ik gespeeld heb.
Apart dat dit in je top 10 beste games zit. Als we de bugs en glitches even vergeten dan is deze game alsnog ondermaats. Totaal geen sfeer in de stad, keuzes die je maakt beïnvloeden het verhaal nauwelijks, graphics ondermaats. GTA en red dead redemption 2 doen dit veel beter en dat zijn al wat oudere games.
De graphics vindt ik top. De sfeer vele malen beter dan de rockstar games. De detaillering van de stad gaat mijlen verder dan GTA online. De NPC's in GTA doen werkelijk niets behalve heen en weer lopen. Geen levens. Geen bezigheden. Alleen maar heen en weer hobbelen. Red Dead Redemption is de saaiste cowboy simulator ever. Visueel prachtig, maar alle jezus wat een slaapverwekkend. Je hebt het over een gebrek aan invloed van je keuzes terwijl die veel verder gaan dan GTA, wat letterlijk één lang scripted schakeling van events is. Ik hoor van je alleen maar hetzelfde gereutel dat ik van ieder ander hoor die achter de massa aan hobbelt. Kom eens met een echte mening.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over die kartonnen dozen die ze bij GTA gebouwen noemen. De paar die je binnen kunt zijn voor het merendeel pas betreed baar nadat je naar een laadscherm hebt staan staren, Bij Cyberpunk 2077 kun je een shit ton aan gebouwen daad werkelijk in en zijn zowel van buiten als van binnen reten gedetailleerd. GTA is een veredelde auto "simulator".

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 20 oktober 2021 23:24]

Haha wauw… Ik raad je toch echt eens aan om GTA en Red Dead Redemption 2 opnieuw te spelen. Je zegt de NPC’s in Cyberpunk doen echt iets en lijden een leven. Je vergeet alleen even te vermelden dat alle NPC’s op elkaar lijken en als je je even omdraait ze ineens verdwenen zijn. Daarnaast is het gevoel van een levende stad echt meer aanwezig in GTA en dat is een game uit 2013…Dat je niet alle gebouwen binnen kunt is omdat het een game uit 2013 is. Red Dead Redemption doet er nog een schepje bovenop en daar hebben de NPC’s gewoon een compleet leven (zoek maar eens op YouTube) ook als je hier een NPC ergens tegenkomt en met iets helpt dan herkent hij/zij je later ook en praat die tegen je en geeft je soms iets. Twee “oudere” games doen het vele malen beter dan een nieuwe titel. Wellicht ben je zo’n grote Cyberpunk fan dat je het niet durft toe te geven dat de game gefaald is, maar daar kan ik weinig aan doen.
Precies, één keer in de lucht schieten en alle NPC's starten dezelfde animatie en gaan als een kip zonder kop bukken en rondrennen.
Als we het gaan vergelijken met GTA 5 en RDR 2 dan heeft Cyberpunk (en heel veel andere games) echt nog wel een lange weg te gaan. Wat rockstar elke keer weer flikt is echt next-level, wat geen enkele andere ontwikkelaar op die schaal voor elkaar krijgt. De wereld van Cybperunk leeft niet, die van GTA 5 en RDR 2 wel. Heck, personages in RDR 2 hebben allemaal een eigen dag en nacht ritme. In Cyberpunk is het levensloze opvulling. Als je de animaties en kleine details erbij pakt dan komt Cyberpunk uit het PS3 tijdperk rollen. GTA5 doet dat een stuk beter en is bijna 10 jaar oud.

Overigens geheel met je eens dat RDR2 echt geen reet aan is om te spelen, echt een verschrikking vond ik dat. RDR2 vind ik als een mooi schilderij, retesaai, maar wel énorm knap gemaakt. En uiteindelijk draait het om of jij de game leuk vond om te spelen. Als jij meer plezier beleeft aan CP dan is dat toch goed? Maar volgens mij hoeven we niet te twijfelen welke game meer kwaliteit in zich heeft. Dat we het nog steeds over GTA 5 hebben zegt al wel genoeg.

Ontopic. Jammer dat de patches langer op zich laten wachten. Had wel zin om deze games in de kerstvakantie te gaan spelen op de PS5.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 21 oktober 2021 08:40]

ls je de animaties en kleine details erbij pakt dan komt Cyberpunk uit het PS3 tijdperk rollen
GTA5 doet dat een stuk beter en is bijna 10 jaar oud.
En dat te bedenken dat GTA 5 uit het PS3 tijd perk komt rollen, wel tegen het einde van PS3, maar toch, de eerste release was PS3.
Je slaat de spijker op de kop. Ik snap ook niet hoe sommigen zo warm en wakker kunnen blijven van Red Dead Redemption (Grafisch leuk, net zoals Battlefield V, maar díe laatste zou ik verkiezen indien ik mijzelf zou willen martelen en kastijden met een geestdodende verhaallijn). Dat oeverloos gehobbel en gekross - jij zegt "veredelde auto simulator"... Ik zeg "kleurloze auto simulator" - in zo'n saaie stad van GTA. (Tedious, noxious and mindnumbing... Oh wacht... je kan ook anderen uit hun auto sleuren, in elkaar trappen en in zo'n geel-grijze luxewoning smijten). Maar voor velen is het gemakkelijker om twee jaar lang hetzelfde te blijven reutelen (© @Seth_Chaos ) over de teleurstelling van anderen, die vaak al verder zijn gegaan met hun leven en de game.
Dat iets "gehyped" wordt, garandeert niet dat het uiteindelijke resultaat goed is. Het betekent alleen dat het de "hype" wel of niet kan waarmaken.

[Reactie gewijzigd door conces op 21 oktober 2021 07:47]

Op PC niet heel veel glitches gehad, over sfeer en graphics niets te klagen vooral met raytracing aan ziet het er fantastisch uit.
Neutrale observatie: Misschien heeft meneer maar 10 games gespeeld ;)
Graphics ondermaats? Nu sla je echt door sommige momenten op de pc waren prachtig en dat beleefde ik met een RTX 2060.
Het artikel gaat over de console versie. Ik heb het dus ook over de console versie van deze game.
Onvoorstelbaar dit hoor. Ik hoop dat mensen echt twee keer nadenken voordat ze nog eens een CD Projekt RED game kopen.
Gezien pre-orders nog steeds een ding zijn zullen we hier nog heel lang aan vast zitten.

Die game werkt nog steeds niet naar behoren en nog steeds geen "current-gen" update. Het is niet next-gen als de consoles al uit zijn ;-)
Daarom wacht je reviews af. Ik keek ook ongelofelijk uit naar deze game maar heb mijzelf mooi geld bespaart door te wachten. Ik haal hem wel een keer met een steam sale.
Heb 'gelukkig' ook gewacht. Laatst voor 7.50 bij Bol de PC versie gehaald. Moet zeggen dat het prima te doen is. Heb het idee dat veel mensen die door de hype zeer teleurgesteld zijn in de hype blijven hangen. Als je die bril echter af zet is het best een goeie game. Denk dat we onderhand wel zeker zijn dat de hype nooit waargemaakt gaat worden. Persoonlijk een les voor de volgende keer, zelfs een degelijke uitgever valt tegenwoordig onder de noemer 'eerst zien dan kopen/hypen'.

Alleen alles er omheen is gewoon 1 grote flater. Lijkt me verstandig dat ze de hele 'next gen' release op de lange baan schuiven tot de game zelf echt voor elkaar is, dus wellicht zelfs cancelen en doorpakken met een opvolger. Wel spijtig gezien CDPR met de Witcher altijd van de stempel was, liever weinig en goed dan snel en rommel. Geldt ook voor hun mijn inziens goeie DLC format, prul krijg je gratis en de betaalde DLC zijn bijna een spel op zich (Witcher 3).
Op zich hadden ze cyberpunk al 3x uitgesteld. Dus ze hebben het wel geprobeerd. Uiteindelijk hebben ze geloof ik hun eigen mensen gevraagd of ze vroeg wilde releasen met een crunch, of het kerstseizoen overslaan en uitstellen. Daarnaast was er veel druk van de fans om het spel zsm uit te brengen. Dus al dat geklaag naderhand vind ik wel wat misplaatst.

Ik heb trouwens de release versie gespeeld en merkte bijzonder weinig van bugs. De last-gen versies presteerde echter ondermaats.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 20 oktober 2021 22:46]

7,50 bij bol? Waar heb je dat gevonden? Bol lijkt juist met de game prijs in het hogere spectrum te zitten.
De goedkoopste merchandising van cp77 daar is zelfs duurder dan 7,50.
Ik ben wel geïnteresseerd in een goedkope maar legale key.
Was een maand of 2 geleden. Gok een prijsfout of een stunt want was ook maar 1 dag en gewoon via de officiële shop dus geen handelaar. Hij staat nu voor 15 bij Alternate. Wat mij betreft een prima prijs.
Ik wilde 'm vanwege de hype even zelf bekijken. Paar uurtjes gespeeld en vervolgens wachten tot de next-gen update die begin 2021 zou komen...
Maar... Ze zeggen juist dat ze meer tijd nodig hebben om kwaliteit te waarborgen. Dus eigenlijk positief toch? Ipv de rushed release van current gen cyberpunk.
Rushed release? Dat bleek ook alleen maar toen de game werkelijk uit kwam. Ze hebben toen al vaak genoeg gezegd "oh even iets meer tijd, dan is ie écht perfect", net zoals ze nu doen met de updates.


Eerst zien, dan geloven.

[Reactie gewijzigd door SHiNeye op 20 oktober 2021 19:59]

Uit? Mwoa, zolang ik hem niet in de winkel kan kopen, vind ik niet dat een console ‘uit’ is.
Vrij eenvoudig hoor. Iets met Telegram en botjes.
Eenvoudig is naar de winkel en kopen toch? Als ik een bot-service moeten inzetten om iets aan te schaffen valt dat bij mij niet onder eenvoudig. :o

Of jouw sarcasme leest niet goed in de comment O+
Een telegram botje instellen duurt maximaal 2 minuten, en dan vanuit je luie stoel wachten tot dat je hem kan bestellen.

Vroeger moest ik 4 winkels af voor een ps2, dan heb ik toch liever dit. Had mijn Xbox Series X nog de 1e dag na lancering besteld, door op de achtergrond wat sites in de gaten te houden. Zo'n telegram groep is zelfs nog makkelijker

Soms heb ik echt het idee dat de film Wall-E realiteit begint te worden.

Overigens begint de Xbox Serie X steeds meer op jouw gewenste manier leverbaar te zijn hoor, als ik de foto's moet geloven.

[Reactie gewijzigd door Mooraalkikker op 20 oktober 2021 19:58]

Als ik bol.com kan gebruiken dan duurt het me 1 minuut om het te bestellen. Idem voor andere web winkels.

Maar ieders zijn normaal ;) ik moet zeggen; telegram installeren, instructies opzoeken, doorlezen, bot aanzetten en dan wachten? Ik zie het gemak niet ;( maar ben ook niet bekend met je aanpak, dat helpt dus niet.

The good old days; reserveren en in de rij staan om 00:00u uur! Dat kon ik zelfs met de ps2 toendertijd.

Life as a service is realiteit aan het worden, dus die heerlijke luie stoel zal snel volgens :+

En helaas is de Xbox niet mijn ding, heb namelijk een al een Win10 bak staan die draait en ook kan photoshoppen/programmeren en meer /sarcasm :+

[Reactie gewijzigd door Sugocy op 21 oktober 2021 09:41]

Life as a service is realiteit aan het worden, dus die heerlijke luie stoel zal snel volgens :+
Meta-verse :o :o

Ik vind Mars verkennen uit m'n luie stoel wel erg leuk.. Beter dan in realiteit erheen.. :?
https://www.reddit.com/r/...uz_hill_in_jezero_crater/
(zie ook de dropbox link op die reddit als je geïnteresseerd bent)

[Reactie gewijzigd door Wilglide op 21 oktober 2021 17:52]

Instructies zijn: telegram installeren, naar het tweakers forum van ps5 of xbox gaan, telegram linkje aanklikken en voila.

Krijg je gewoon netjes een melding binnen wanneer die bijvoorbeeld op bol.com te bestellen is.

Lijkt mij niet veel meer moeite dan naar bol.com te gaan?
Dat zijn dus wel X stappen meer en dus meer moeite :+

Lol. Wij begrijpen elkaar niet :P
Toch wel cool dan dat ik al bijna een jaar op een console zit te gamen die niet uit is :+
Ik liep afgelopen week de Mediamarkt in en daar stond een stapel Xbox Series X, hoezo niet te koop in de winkel?
Ze zijn mischien wat vaak uitverkocht, maar als je er echt één wilt is het niet zo moeilijk.
Valt me sowieso op, Xbox lijkt makkelijker te kopen zijn dan de ps5. Regelmatig zie ik de Xbox staan bij inderdaad een mediamarkt.
Dan heb je je pensioen voorbij gelopen! Als je ze had gekocht had je ze voor €1000 per stuk kunnen verkopen.
Nah Series X al een tijdje niet meer hoor, paar tientjes als je geluk hebt.

Ook de PlayStation 5 gaat lastiger. Met €100 a €150 houd dat ook wel op.
Scheelt dat er in het eerste jaar ruim 10 keer zo veel PS5 verkocht zijn als PS4 in het eerste jaar.

Toen ik besloot er een te willen had ik m binnen 4 dagen in het VK, zal wel een beta versie zijn
Hoezo, ik heb ze beide bij de MediaMarkt gekocht. In de winkel dus.
Ach. De Boeing 737 Next Generation stamt al uit 1997. Is (tot 2019) lang de meest recente uitvoering geweest.

Dus het kan nog erger.
Schiet deze game nou gewoon af, Cyberpunk dan he want wanneer de bugs eruit zijn is het nog steeds niet de game die belooft is.
Heb mij er toch dik 60 uur prima mee vermaakt met een brok in mijn keel van het einde. Ga zeker nog een playthrough doen.
Yep zalig spel, enorm van genoteb
Ik lees voornamelijk dat de game de hype niet waarmaakt, maar desondanks als een prima game wordt ervaren.

Ik heb zelf een PS5, met een PS4 versie van deze game. Die heb ik tweedehands erg goedkoop op de kop getikt. Ik heb de game echter nog niet in de console gedaan en wacht op deze patch. Zodra die patch uit is ga ik eindelijk beginnen aan deze game.

Want ondanks dat ik lees dat hij tegen valt t.o.v. de hype, heb ik er toch veel zin in. Maar dan heb ik nog wel even wat langer geduld, zodat ik hem zo optimaal mogelijk kan spelen.
Ik zou ook zeker wachten tot de update. De PlayStation versie bevat stukken minder npcs in de stad waardoor die leeg aanvoelt (als ik de digital foundry videos zie). Of het moet inmiddels gepatched zijn. Heb hem met de release uitgespeeld op de series x, ik wacht tot de next gen patch voor de 2e playtrough.
+1Anoniem: 467952
20 oktober 2021 19:43
Tjah, eind 2021 en 2022 liggen natuurlijk naast elkaar hé... Zolang de ontwikkelaars niet onder druk staan is het voor mij oké, ze moeten zo al hard opdraaien voor slechte managementkeuzes.
Ja ze willen het goed doen... Maar dit is ondertussen gewoon beschamend...
Maar ja, ik zei het keer op keer voordat cyberpunk uit kwam, je moet nadat ze één uitzonderlijk goede game (en 2 gewoon ok games) uitgebracht hebben niet blind er vanuit gaan dat ze dat iedere keer doen.
Als we het geduld maar op kunnen brengen tot 2077…
Here we go again...
Maar laten we hopen dat het dan ook in een keer goed uitkomt :)
Ik dacht hetzelfde. Ze gaan full circle nu de beloofde patches ook uitgesteld worden :p
Hopelijk is de trend uitstellen volgend jaar weer over
Nee man, duurt minimaal nog een aantal jaar, want word steeds uitgesteld!
Jammer ik had erg uitgekeken naar de next-gen update van The Witcher 3. Snap het geklaag Verder niet zo, de updates zijn gratis en nog zijn mensen nog aan het zeuren. Daarnaast zijn de next-gen consoles toch slecht beschikbaar en grafische kaarten zijn ook niet te betalen, dus mij maakt het allemaal niet zo veel uit.

Gelukkig zijn er zo genoeg andere studio’s die wel geweldige kwalitatieve games uitbrengen de laatste tijd en ook echt next-gen zijn. (Dit is sarcastisch bedoelt voor diegene die het niet snapt)

CDProject Red heeft met cyberbunker 2077 teveel hooi op de vork genomen en had de oudere consoles helemaal achterwege moeten laten. Probleem is echter dat er dan bijna geen afzetmarkt was geweest.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee