CD Projekt RED kondigt nieuwe The Witcher-game aan op basis van Unreal Engine 5

CD Projekt RED werkt aan een geheel nieuwe game in de The Witcher-franchise. Voor de nieuwe game stapt de Poolse ontwikkelaar over van zijn eigen REDengine naar de Unreal Engine 5. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

De aankomende The Witcher-game bevat een volledig nieuw verhaal, zo is op te maken uit de eerste teaserafbeelding. CD Projekt RED heeft het over een 'nieuwe saga' binnen de welbekende franchise. Het is niet duidelijk of dit betekent dat de game een nieuwe hoofdpersoon krijgt of dat Geralt centraal blijft staan. Op de afbeelding is een Witcher-medallion te zien, maar deze lijkt niet op de kop van een wolf die altijd om Geralt's nek hangt. Het bedrijf heeft ook nog niets prijsgegeven over de inspiratie voor de game; de eerste drie The Witcher-games waren losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski.

CD Projekt RED heeft een 'meerjarig strategisch partnerschap' met Epic Games voor de Unreal Engine 5. Dit zou niet alleen een licentie voor de game-engine verzorgen, maar ook technische hulp en verdere ontwikkeling van de engine voor de nieuwe game.

Het is opvallend dat de studio de zelf ontwikkelde REDengine niet meer gebruikt voor de aankomende game. Voor The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077 werden respectievelijk REDengine 3 en REDengine 4 gebruikt, doorontwikkelingen van de engine. De aankomende uitbreiding voor Cyberpunk 2077 gebruikt nog wel een geüpdatete versie van de REDengine. De volgende The Witcher is de eerste 3D-openwereldgame van CD Projekt RED sinds de oorspronkelijke The Witcher uit 2007 die weer op een engine van een derde draait.

In februari werd aangekondigd dat de regisseur van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077, Konrad Tomaszkiewicz, een nieuwe studio begonnen is na zijn vertrek bij CD Projekt RED. Hij nam daarbij een aantal oud-collega's mee. Daarnaast nam CD Projekt RED een jaar geleden de Canadese gamestudio Digital Scapes over om te werken aan nieuwe titels van de studio. In diezelfde maand ging CD Projekt herstructureren om aan meerdere AAA-titels tegelijkertijd te kunnen werken. Vooralsnog is bekend dat er aan Cyberpunk 2077, deze The Witcher-game en een singleplayergame omtrent Gwent gewerkt wordt.

Afbeelding via CD Projekt Red

Door Yannick Spinner

Redacteur

21-03-2022 • 19:32

106 Linkedin

Submitter: Wolfos

Lees meer

Reacties (106)

106
104
50
6
0
42
Wijzig sortering
Dit zouden meer studios moeten doen, switchen naar UE5. Scheelt veel kopzorgen, en gigantisch veel development tijd. Wat je terug krijgt is een mega sterke tool die door iemand anders word onderhouden, steeds meer nieuwe features krijgt, support en optimalisatie patches voor current-gen systems ontvangt en nog veel meer. Dit geeft zo gigantisch veel tijd terug die gebruikt kan worden aan verhaal, features, diepagang en simpel weg toffe shit maken. Alleen maar omdat je de basis, die klein klinkt vanwege “basis” maar zo gigantisch is in dit process, te weerleggen. Dit heeft te maken met het erkennen waar je krachten liggen en vooral laten gaan van hetgeen wat iemand anders veel beter kan. Dat is een mooie eigenschap en is zeker geen falen alhoewel iedereen dat wel snel denkt. Mindset heet dat
totdat alles via hun gaat en ze de markt monopoliseren, en het bedrijf op zijn beurt in handen is van aandeelhouders, en het puur om winst gaat...

ik ben erg blij dat linux ontwikkelaars niet precies hetzelfde dachten op het O.S. vlak.
Snap je punt. Misschien is de mededeling ook wel meer, ga een samenwerking aan met een engine developer. Dan zet je elkaar in elkaars kracht. Zo zijn er nog veel meer die goede zaken doen en zo gekozen kunnen worden vanwege eerder gegeven redenen 🥳
Snap je punt. Misschien is de mededeling ook wel meer, ga een samenwerking aan met een engine developer. Dan zet je elkaar in elkaars kracht. Zo zijn er nog veel meer die goede zaken doen en zo gekozen kunnen worden vanwege eerder gegeven redenen.
idd, veel van de issues omtrent de Witcher en Cyberpunk games hebben te maken met performance, dat weer te maken heeft met de gebruikte engine. Er zijn veel bedrijven die nog steeds denken dat ze slim genoeg mensen in huis hebben, dat ze hun eigen engine wel gebruiken, maar Unreal loopt rondjes om ze heen.
Ze zijn niet de eerste die dat inzien.
Bioware schakelt voor komende Dragon Age 4 en Mass Effect 4 ook over naar Unreal Engine. Frostbite miserie was niet de enige reden waarom ze problemen hadden, maar de extra moeilijkheden en werk die een custom sterk gespecialiseerde engine geven, hielpen zeker niet. En Respawn die bij EA al langer mochten een eigen keuze maken, hebben ook al voor UE4 gekozen voor Star Wars Jedi: Fallen Order wat zeker succesvol was.
UE is in praktijk voor AAA game development het grootste ecosysteem wat het gemakkelijker maakt om nieuwe mensen aan te werven die er al wat van kennen. En het is ook beter voor de devs hun carrière kansen. Iemand die 5 jaar op REDEngine werkt, kan die specifieke kennis nergens ander gebruiken.
Veel van de populairste games zijn juist nat gegaan op het gebruik van een standaard engine. Dergelijke engines zijn veel al niet flexibel genoeg om met de ambities en ontwikkeling van grote game projecten mee te groeien. Wat tot gevolg heeft dat de ontwikkeling van die games stagneerd om het te porten naar een eigen ontwikkelde engine. Zo'n standaard engine lijkt zich uitstekend te lenen om de kosten te drukken bij het van de grond krijgen van een ontwikkelproject, maar blijkt meestal halverwege het traject een slechte keuze te zijn geweest.
Naast dat alles krijg je ook een stevig prijskaartje en hoe meer Unreal engine gaan gebruiken hoe duurder het weer wordt want nadat er Unity Engine kwam heeft die engine vrijwel direct het grote markt aandeel gepakt en zijn de onkosten van UE daarna verlaagt ;)
Lijkt me een "EPIC exclusive" aan de tekst te lezen, niet per se slecht nieuws.
Betekent dat tegen de tijd het op steam uit komt meeste bugs weg gewerkt zijn ;)

De term "Open World" is ook weer gevallen, dus hopelijk gaat niet de Ubisoft kant uit met CDPR.
Is het niet, hebben ze op Twitter al bevestigd.

https://twitter.com/witch...%2Fwitcher-4-announced%2F

[Reactie gewijzigd door dartbord op 21 maart 2022 20:38]

Dit wil echter niet zeggen dat het bijvoorbeeld een jaar lang eerst op de Epic Games store beschikbaar komt...
Nu verwacht ik dat het gelijk op GOG staat, maar ik hoop het toch wel bij de rest van de Witcher games toe te voegen op mijn Steam account.
Ah dat is goed, raar dat EGS toch vrij veel support wilt verlenen dan hmmm
EGS krijgt gewoon een aandeel van de opbrengsten voor het gebruik van UE dus ook zij zijn er gebaat bij dat het goed verkoopt.
Juist, was vergeten dat de engine eigenlijk voor fortnite best een groot deel van hun omzet is :)
Bedoel je hiermee naast Fortnite?
De Engine is namelijk best wel het kroonjuweel van Epic.

De Unreal Engine(UE) kent echt ontzettend veel (grote) externe afnemers en lang niet alle UE spellen staan op de EGS (laat staan als exclusive).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games
Nee, "naast" is hier echt niet correct.

Door Epic v. Apple hebben we wat inzicht in de financiën van Epic.

Epic had een omzet van 2,8 miljard dollar in Fortnite in 2020, 12,0 miljard in 2018-2020.
Voor Unreal Engine was dat 100 miljoen dollar in 2020, 321 miljoen in 2018-2020.

Denk er aan, dit is omzet, geen winst, maar het verschil in orde van grote mag er wel zijn.

[Reactie gewijzigd door Dexcuracy op 21 maart 2022 23:52]

Zou ook vreemd zijn aangezien CD Projekt zelf GoG heeft.
Als Epic over een aantal jaar een goede zak met geld neerzet gaan ze gewoon overstag.

Zeker indien GOG het niet overleeft als platform. Iedereen heeft z’n prijs en Epic kennende is dit wel een franchise die ze binnen willen hengelen.
De vraag is dan alleen: Enkel GOG en Epic Games Launcher (en console stores)? Of toch ook nog Steam?
Als ze echt goed willen verdienen, doe je er gewoon goed aan om het ook op Steam uit te brengen, elke ontwikkelaar weet dit. Enkel een zak geld die dat kan compenseren laat ze anders denken
Eerst zien, dan geloven. Ze kunnen deze belofte niet maken voor over 3 tot 5 jaar. En gezien het track-record van beloftes gedaan door CDPR.. sja. Ik vertrouw ze niet op hun blauwe ogen.
Of het blijft Epic exclusive. Ik zit nog steeds te wachten op de FC6, AC Valhalla en Fenyx op Steam...
Dit zijn geen exclusives. Deze titels zijn gewoon bij Ubisoft verkrijgbaar. Dat iets niet op steam verkrijgbaar is wil nog niet zeggen dat het een exclusieve titel is.
Daar heb je op zich gelijk in.
Dat zijn Ubisoft Games, hebben niks met Epic te maken behalve dan dat je ze daar soms goedkoper kan kopen met een 10€ aanbieding oid. Verder heb je zoals bij alle Ubisoft games Uplay nodig om de games op te starten. De Epic launcher is niet benodigd, games gekocht in de Epic Store komen sowieso in de Uplay bibliotheek.

Dus ja, je kan idd lang wachten mar het zijn geen Epic Store Exclusives.
Ubisoft heeft een deal met Epic, zolang dat contract nog loopt komen er geen Ubisoft games op Steam
Tijdens de ontwikkeling van The Witcher 3 hadden ze al aangegeven dat er geen deel 4 zou komen. Het kan zijn dat ze tijdens het ontwikkelen van Cyberpunk 2077 nieuwe ideeën hebben opgedaan die perfect zouden passen bij een Witcher game. Het zou ook kunnen dat ze tijdens het ontwikkelen van Cyberpunk 2077 erachter zijn gekomen dat ze geld lekken en een sure thing nodig hebben.
Mijn hoop ligt bij het eerst.
Je herinnert het je verkeert. Ze hebben aangegeven dat er geen 4e deel met Geralt of Rivia als hoofdpersonage erin zou komen. Ze sloten een 4e deel met een ander hoofdkarakter niet uit.
Dat doet inderdaad een belletje rinkelen. Bedankt!
ook medalion is geen wolf maar een cat als ik het goed zie.....
Het zou ook kunnen dat ze tijdens het ontwikkelen van Cyberpunk 2077 erachter zijn gekomen dat ze geld lekken en een sure thing nodig hebben.
ik denk wel dat dit een dingetje is; als een volgende game ook zo flopt hebben ze een Probleem. Maar ik denk niet dat het bedrijf onderuit zal gaan, ze hebben veel geld in kas door Witcher 3 en gezien het succes daarvan denk ik dat er genoeg investeerders zullen zijn.
Mooi. Dat scheelt ze waarschijnlijk een hoop problemen waarmee ze te kampen hadden met cyberpunk. Unreal engine 5 is straks gewoon een af product met eventueel beschikbaar support vanuit epic zelf waarvan de mogelijkheden op de nieuwe consoles gewoon gedocumenteerd is.
Ik denk dat je dat veel te rooskleurig bekijkt. CDPR heeft gewoon niet de tijd genomen voordat ze CP2077 uitgaven om deze in een nette staat af te leveren. Een andere engine zal niets veranderen aan dat gedrag, een game releasen voordat deze technisch klaar is, blijft een probleem.

Pas 15 maanden later lijkt het, na de laatste patches, een beetje fatsoenlijk te draaien op de PC (or so I'm told, nog niet zelf gespeeld omdat ik nog steeds op een GTX970 zit).
Het soort in-house engines zoals CD Projekt gebruikt is meestal vrij brak. Dikke kans dat een groot deel van het team gewoon fijner werkt met Unreal.
Zou mij niks verbazen als de keuze voor van de engine in beginne van de devs zelf af kwam. Dat is immers een vrij technische aangelegenheid.
Zeker, Witcher 1 voelt heel erg als een "pet project" van een of meerdere devs, zo voelen veel 'eigen' 3D engines. Leuk dat je zo slim bent dat je een 3D / game engine kunt bouwen, daar niet om, maar zelfs de meest intelligente mensen zullen moeite hebben met de schaal. En kunnen niet concurreren met Epic, die een groot team aan ontwikkelaars heeft die fulltime aan de engine + tooling werken.
Zou mij ook niks verbazen.

Zo gaat dat bij ons best vaak. Een dev zoekt eerst zelf wat uit, vaak op basis van eigen interesse. Vervolgens blijkt dat meerwaarde te bieden en gaat de rest van het bedrijf dat ook gebruiken.

Het helpt daarbij om je devs niet te overladen met werk, die lege plekken worden vanzelf wel ingevuld met nuttige zaken. Dat blijft toch vaak een creatief proces.
Alleen is Witcher 1 gemaakt met de aurora engine van BioWare gebruikt voor o.a. Neverwinter Nights en Jade Empire.

Vanaf Witcher 2 is het de Red engine
Frostbite, Id.Tech, 4A, RAGE, Decima, Source, Creation, Cryengine... yup allemaal slechte engines. Allemaal engines die buiten de fabrikant zelf niet tot nauwelijks gebruikt worden. Source is daarvan nog de grootste maar dat is vooral de mod community die er mee werkt.
Slechts zelden is een engine echt niet licenseerbaar. Het beste voorbeeld van een nog echte inhouse engine is RAGE van Rockstar.
Je zou versteld staan hoeveel studios nog hun eigen engine bouwen. Volgens een enquete van Unity gebruikt maar liefst 15% van de mobiele game ontwikkelaars een eigen engine, tegenover 5% Unreal.

Of all die AAA engines slecht zijn weet ik niet. Heb ze nooit gebruikt verder. Hoor wel slechte verhalen over CryEngine in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 22 maart 2022 15:37]

Toch denk ik dat het eerder: overschatten hoeveel tijd en resources het zou kosten om eerst genoeg Engine en dan deels parallel de game erop bouwen.
Inschatten hoeveel tijd de game op een volwassen bestaande engine kost is een stuk makkelijker en minder risico vol.

Dus hoop mag best
Ik heb het spel via google stadia gespeeld, die hadden een leuke aanbieding bij pre-order. Geen problemen behalve wat karakters/auto's die niet helemaal de fysieke grenzen van de wereld doorhadden.
Probleem bij cyberpunk werden toch echt voir een groot deel veroorzaakt door de engine. Door nu zelf niet meer te hoeven klungelen aan een engine die niet battletested was, maar een engine gebruiken die naast 1 a 2 andere engines de defacto engine is en door heel veel developers gebruikt wordt, scheelt dat echt zo veel tijd. Mensen hier lijken te onderschatten hoe moeilijk het is om een multiplatform high-end game engine te schrijven die overal relatief goed op werkt, zeker bij PC met zn ontelbaar aantal configuraties.
Eens, al vraag ik me wel af in hoeverre de Unreal engine sommige grote problemen van CP2077 had opgelost. Dingen zoals voertuigen door de stad laten navigeren, zitten ook niet zo maar als standaard onderdeel in die engine en hadden alsnog door hun gebouwd moeten worden.
Het is meer dat het gebruik van Unreal het development process kan streamlinen, omdat je minder lang/vaak terug hoeft te gaan om dingen uit te werken/bugfixen, en je teams gewoon lekker kunnen doorwerken aan de targets.

Ook is de kans groot als je iets nieuws wilt toevoegen aan de game, bijvoorbeeld bepaalde cloth animations gecombineerd met licht effecten er al een module voor is, ipv dat je dit inhouse in elkaar moet gaan gooien/extern erbij halen.

Wat dus tijd vrijmaakt voor dingen zoals voertuigen etc. *


*goed project management is ofcourse een vereiste.
Dingen zoals voertuigen door de stad laten navigeren, zitten ook niet zo maar als standaard onderdeel in die engine en hadden alsnog door hun gebouwd moeten worden.
In de Matrix Awakens tech demo demonstreren ze een verkeer / navigatie-systeem; het lijkt trouwens niet heel imposant maar het zit er wel in. Ook 'crowd' gedrag zit nu in de engine. Volgens mij zijn er ook wel producten van derde partijen specifiek voor dit soort zaken.

Veel van de problemen / grappen waren over het inladen van assets, dat is zo'n basis feature / probleem dat een engine voor je op kan lossen (prefetching, optimalisatie, geleidelijk inladen van low naar high detail assets, etc).
Ik meen me te herinneren dat CDProjectRed ook al jaren geleden een enhanced/remastered edition van The Witcher 3 had aangekondigd... Maar misschien vergis ik me of zijn ze dit dit stilzijgend vergeten.
Zou deze zomer uit moeten komen, ga er dus maar uit dat hij deze winter te spelen is :)
Medallion ziet eruit als een referentie naar School of the Cat.

Hopelijk met gebruik van Unreal engine kunnen ze zich concentreren op de game.

[Reactie gewijzigd door Shuriken op 21 maart 2022 19:40]

Game op basis van Ciri's karakter wellicht?

"Ciri claimed a Cat School medallion from the corpse of Leo Bonhart who had reportedly slain at least one of its members." - https://witcher.fandom.com/wiki/School_of_the_Cat
Goeie theorie; zeker ook gezien 'het beste einde' van W3.

Daarnaast heeft RED idd. al aangegeven klaar te zijn met Geralt of Rivia. Ciri lijkt me idd. de beste 'plaatsvervanger', waarbij mensen niet teveel teleurgesteld zullen zijn.
Ik denk van niet. De levens van Ciri en Geralt zijn te nauw verweven met elkaar. Ik denk niet dat je haar verhaal kan doen zonder dat er een Geralt op de achtergrond rond loopt

Dan voel ik meer voor de geruchten dat het een origineel character is met character creation.
Daar heb je gelijk in, in het feit dat de levens van Ciri en Geralt nauw met elkaar verwoven zijn. Maar CD Projekt Red kan daar ook wel mooi gebruik van maken door Geralt te houden als een karakter in de game. Zoals Zoltan, of Regis of whatever.

Geralt op één of andere (goede) manier in de game houden kan voor vele mensen het nostalgie effect opwekken, en eventueel de overgang naar een nieuw hoofdpersonage makkelijker maken.

Persoonlijk zou het me wel nog wat warmer maken om de game te kopen, wetende dat Geralt er ergens nog een rol in speelt :). Eigen mening uiteraard :).
Maar dan moeten ze dus een canon einde gaan kiezen waar niet iedereen het mee eens zal zijn. Mijn Geralt chilled met Triss op zijn wijnboerderij. Voor anderen is hij aan het hof met Jennifer.

Daar valt geen goede keuze in te maken dus kunnen ze hem beter met rust laten.
Mja maar dat was ook het geval met Witcher 1 en 2 tov 3. In Witcher 3 hebben ze dat ook weten op te lossen dmv. de 'Interrogation Questions'. Gebaseerd op de antwoorden, kwam je bv. wel/niet Aryan en Letho tegen in de wereld.

Dit is geen show stopper.
Tenzij het een redesign is lijkt het eerder op een Lynx
Het zou kunnen duiden op een nieuw school in een ander tijdperk.
Ha, jij dacht aan een lynx, ik dacht aan de Egyptische god Anubis, anderen weer aan de School of the Cat :)
Goede teaser zo!
Hopelijk met gebruik van Unreal engine kunnen ze zich concentreren op de game.
Lees dit erg veel terug, maar volgens mij denken mensen hier wat te makkelijk over.

Ja het kan een voordeel zijn om de UE engine te gebruiken, echter betekend dit niet dat ze nu simpel wel alleen kunnen focussen op de game

Het is niet zo dat ze een game ontwikkelen, op de unreal engine gooien en dat het dat meteen werkt
Die witcher medallion ziet er vrij modern/futuristisch uit. Mischien speelt het zich af in de toekomst, niet meer in de middeleeuwen?
Ik hoop iig van niet, vind de witcher setting geweldig.
Dit lijkt een ander verhaal en de medallion is die van the school of the cat volgens mij.
Poeh! Ben benieuwd! Een succesje na de geflopte release van cyberpunk is misschien wel nodig voor t image!
Benieuwd wat de kwaliteit wordt, volgens mij is een groot gedeelte van het oorspronkelijke team een eigen studio begonnen. Als fan van de franchise hoop ik toch op een toffe game!
Heb CB wel gespeeld onlangs? Ik ben het nu aan het spelen, en ik vind het echt een awesome game. Ja er zitten wel wat foutjes in (en ik heb wel eens een oudere save terug moeten laden), maar het spel is zo gaaf, dat ik dat er voor over heb _/-\o_ . En ik heb genoeg games niet uitgespeeld om dezelfde reden.

Maar goed, een nieuwe Witcher game van CD projeckt.... Kom maar op, ik kan niet wachten... ik bedoel, ik wacht wel tot het goed is :+
Ik speelde m destijds op Stadia, dat was eigenlijk de enige plek waar hij op dat moment goed te spelen was. Ik doelde erop dat de launch verder flopte door alle negatieve publiciteit, niet dat de game per se slecht is geworden.
Maar idd, misschien een half jaartje na launch kopen straks :+ :9
ik ben nu al enthousiast dit verhoogt de "modbaarheid" aanzienlijk! Nu word het veel makkelijker om content toe te voegen en aan te passen voor de community. Dit kan nog wel eens de beste in de reeks gaan worden. Ik kan me voorstellen dat mensen quest DLC's gaan maken zo groot als Blood and Wine. Waarom niet toch? Het word voor Skyrim ook gedaan. Zelfs complete spin off games met eigen verhaal en lore zoals Enderal.

[Reactie gewijzigd door Techman op 21 maart 2022 19:57]

Wow. Op basis van 1 bericht extrapoleer jij dat dit de allerbeste gaat worden?
Ik denk dat het mogelijk is, Zeker als het beter te modden is door ue5. Maar onder voorbehoud want cyberpunk was natuurlijk een cashgrab. Daarnaast is deze reeks mijn favoriet dus hier kijk ik erg naar uit. Ik heb deel 3 al 4 keer uitgespeeld :)

[Reactie gewijzigd door Techman op 22 maart 2022 12:05]

Heerlijk om van die positieve reacties te lezen... ietwat naïef hoogstwaarschijnlijk, maar nog steeds leuk. En ik hoop met je mee; want een Witcher game met de modbaarhied van Skyrim _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Het blijft hopen voorlopig maar ze zouden het kunnen doen, Met deze engine word modden waarschijnlijk veel simpeler. Er is ook veel documentatie voor. En er zijn honderden modders die al ervaren zijn met de unreal engine

[Reactie gewijzigd door Techman op 22 maart 2022 12:07]

Deze deal kan denk ik op lange termijn niet los worden gezien van de online store van Epic Games en de eigen winkel van CD Project Red, GOG.com.

Ik ben benieuwd welke afspraken er op de achtergrond nog zijn gemaakt en wat dit betekent voor de (Europese) onafhankelijkheid van GOG.com. De grootaandeelhouder van Epic Games, Tencent, heeft diepe zakken!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee