Prijs | |
Specificaties | Geen WiFi • 9-poorts switch - Bekijk alle specificaties |
Leuke Prosumer/MKB Router waarbij veel mogelijk is (zowel op snelheid als features). Voor de specs alleen al is het echt een koopje!
Top product voor de hobbyist. Ideaal om alles op een plek te hebben (ipv losse Cloud Key, router). Erg makkelijk te installeren. Ook migratie vanaf de Cloud Key is erg makkelijk. Doordat alles nu in een device zit heb je wel een SPoF. En zonde dat die geen PoE heeft.
Ubiquiti Dream Machine Pro Feature or Failure...
Vorige week heb ik mijn UDM Pro gekocht, hieronder zal ik mijn ongezouten mening over dit product geven :)
Dit is een uitstekend product voor de prosumer/MKB'er die nét even meer wil dan de gemiddelde consumenten merken. Kwam zelf van een flagship Asus model en wil nooit meer terug, puur vanwege de stabiliteit, snelheid en configuratiemogelijkheden. Zie uitgebreide toelichting voor motivatie.
Gekocht om wat extra controle en inzicht te krijgen over mijn netwerk en de Draytek van T-Mobile Thuis Glasvezel te vervangen.
Deze review toegevoegd omdat er veel wordt geklaagd over stabiliteit van de UDM Pro.
De UDM Pro draait nu bijna 2 maanden en heeft ons nog nooit in te steek gelaten. Erg stabiel dus. De integratie tussen de Ubuquiti producten is indrukwekkend.
Conclusie: Zeer tevreden
Wat een troep. Als ze de beloftes waar zouden maken zou het werkelijk een mooi apparaat zijn.
De afgelopen 6 jaar gebruik ik naar zeer grote tevredenheid Unifi apparatuur (USG, AP's, camera's, switches). In de jaren heb ik flink wat getweakt met de firewall regels voor verschillende (IoT) netwerken. [...]
Mooie router met hele uitgebreide functies. Wel een investering, maar dan kun je ook even vooruit.
Als je alleen een simpele router/modem nodig hebt en daarnaast wat cameras wil draaien is dit een prima product.
Maar wil je wat geadvanceerdere opties hebben op routeren niveau dan is dit niet het product voor jou.
Omdat digitale televisie niet ondersteund wordt, kan ik de UDM niet inzetten als router. Hierdoor is het eigenlijk alleen bruikbaar als UniFi controller voor de UniFI Accesspoints.
Veel mogelijkheden maar alles is het halve werk, beperkte VPN, dual WAN alleen fail-over, geen Multi IP's of aditionele VLAN op WAN, externe controller.
Het is leuk voor een thuis setup of klein bedrijf, het ironische is echter dat veel van de functies via de CLI mogelijk zijn.
Het is sinds kort mogelijkom KPN iTV werkend te krijgen op de UDM Pro
Volg de beschrijving hier: https://github.com/fabianishere/udm-iptv
Het is eigenlijk alles in 1 maar ook weer niet, ik mis bijvoorbeeld een PoE(+) poort. Ik heb hem voor thuisgebruik en misschien is die daarvoor wat overkill, prosumer zullen we maar zeggen. Stabiliteit is bij mij geen probleem.
Sinds drie maanden in gebruik in combinatie met Unifi 8 poort POE switch, twee Unifi AP Lite's en twee Unfi G4 dome camera's. Het draait stabiel, snel en naar volle tevredenheid (alles draait op laatste firmware). Enige netwerkkennis is wel vereist waar mensen zich op verkijken naar mijn idee.
Prima product, geen enkel probleem sinds firmware 1.9.3 draait sinds 2 maanden stabiel.
Ik heb de udm-pro aangeschaft as vervanging voor usg-pro, draait hier in een bedrijf met 100+ medewerkers en levert prima performance.
Enorme snelheidswinst t.o.v. Unifi USG. Mooie software (wij gebruiken iPhone-App en cloud-controller). Het displaytje is bij installatie en dergelijke handig. Wij gebruiken de UDM-pro in een netwerk met twee switches (48 en 24 poorts). De UDM-pro is stil en de switches zijn met Noctua ventilatoren heerlijk rustig.
In eerste instantie een USG gekocht. Echter de maximale verwerkingssnelheid voor een "diepe" controle van binnenkomend verkeer was maximaal 85Mbps. Toch jammer als je een 500Mb abbonement hebt. De DMP gaat tot 3,5 Gb. Hij werkt super, installatie van alle switches en AP's werkt goed en supersnel.
Inmiddels is de firmware (1.8.5-1) behoorlijk stabiel en is de UDM Pro een prima product met veel features. Perfect geschikt voor internet snelheden tot 2.5 Gbit.
Gekocht als upgrade voor mijn Unfi omgeving (en upgrade naar een 1 Gigabit KPN). Machine is erg snel, voor de setup is een internet verbinding vereist. Internet viel regelmatig weg voor 2 seconden, nadat een UF-RJ45-1G SFP module was geplaatst is dit probleem verholpen.
Installatie is super smooth, echter:
- Internet requirement bij installatie is echt super onhandig
- Het vereisen van een Ubiquiti account bij installatie, is niet acceptabel
De Ubiquiti software en updaten van de UDM blijft super easy.
Jammer dat (blijkbaar) de Controller los via SSH geupdate moet worden
Zeker een goed apparaat! De UDM heeft de Unifi 16 ports switch en USG Pro vervangen. Installatie ging makkelijk (via de browser). Backup van vorige router teruggeplaatst en alles werkte weer. Ik merkte direct een snellere netwerkverbinding op. De touchscreen is een leuk aardigheidje, maar had niet gehoeven.
Gekocht maar teruggestuurd. Ubiquiti probeert men hun ecosysteem in te trekken. Wat voorheen prachtig werkte (Unifi-video) en samen met andere dingen op een servertje draaien, moet ik nu met Protect perse een apparaat van hun kopen. Zeer onhandig, duur en milieu onvriendelijk (productie en transport van goederen, stroomverbruik)
De UDM Pro vervangt mijn USG Pro. De UTP WAN poort geeft regelmatig packet loss. Dit is op te lossen door een simpele switch tussen de Genexis NT en de UDM Pro te plaatsen, maar dit is een belachelijke oplossing. De aanschaf van een https://tweakers.net/pricewatch/1131575/ubiquiti-uf-rj45-1g-sfp-module.html heeft dit probleem opgelost.
Wat een beest, eenvoudige setup via BT of lan kan ook, zeer krachtig apparaat, en wel kennis van netwerk nodg. Rackmount compleet aanwezig inc beugels en schroeven.