OnLeaks deelt renders van alle Samsung Galaxy S22-smartphones

OnLeaks heeft renders gedeeld van de volgende generatie Galaxy S-toestellen van Samsung. Daaruit blijkt dat het ontwerp van de Galaxy S22 en S22+ grotendeels ongewijzigd blijft, hoewel de Ultra-variant een Note-achtig design met vernieuwd camera-eiland krijgt.

Volgens renders van de betrouwbare leaker OnLeaks, die zijn gepubliceerd door Digit India, krijgt de Galaxy S22 Ultra een platte boven- en onderkant en afgeronde zijkanten, wat doet denken aan de Galaxy Note-serie. Ook zijn de schermranden licht gebogen. Het toestel moet onder andere een 6,8"-scherm bieden, dat naar verwachting een amoledpaneel met een hoge verversingssnelheid gebruikt.

De Galaxy S22 Ultra krijgt daarnaast een vernieuwde cameraset-up. De smartphone krijgt vier camera's en enkele sensoren, die zitten verwerkt in een P-vormig camera-eiland. De specificaties van deze set-up zijn nog niet bekend, hoewel een van de camerasensoren wederom periscoop-telelens zou krijgen. De selfiecamera zit wederom verwerkt in een gat in het scherm. Het toestel heeft afmetingen van 163,2x77,9x8,9mm en is 10,9mm dik wanneer het camera-eiland wordt meegeteld. Aan de onderkant van het toestel zit verder een slot voor een S Pen-stylus en een USB-C-connector.

De Samsung Galaxy S22 Ultra. Afbeeldingen via Digit India en OnLeaks

Galaxy S22 en S22+ lijken op S21-serie

OnLeaks publiceert ook renders van de Samsung Galaxy S22+ en de reguliere Galaxy S22, via 91mobiles en Zouton. Daaruit blijkt dat de toestellen een vergelijkbaar ontwerp krijgen als hun respectievelijke voorgangers uit de S21-line-up.

Beide toestellen krijgen wederom een smal camera-eiland, waarin drie camerasensoren zitten verwerkt. De zijkanten van het camera-eiland buigen wederom mee met het frame van de behuizing en de selfiecamera's in de S22 en S22+ zitten verwerkt in een gat in het scherm. OnLeaks en 91mobiles melden verder dat de S22+ mogelijk wordt uitgebracht onder een andere modelnaam, namelijk 'Galaxy S22 Pro'.

De Galaxy S22 en Galaxy S22+ verschillen onder andere in schermgrootte. De reguliere S22 krijgt volgens Zouton een plat scherm van ongeveer 6", terwijl de S22+ volgens 91mobiles over een plat 6,55"-display zou beschikken. Ook de accucapaciteit zou verschillen tussen de twee toestellen, hoewel beide varianten volgens eerdere geruchten een kleinere accu krijgen dan hun voorgangers.

91mobiles spreekt ook over geruchten, die stellen dat de S22-serie 120Hz-schermen en ondersteuning voor snelladen tot 65W krijgen. Dat is overigens nog niet bevestigd, en onlangs gingen er nog geruchten rond dat de S22-telefoons mogelijk 45W-snelladen ondersteunen. De Galaxy S22 en S22+ beschikken mogelijk over een primaire 50-megapixelcamera, terwijl de Galaxy S22 Ultra uitgerust zou kunnen worden met een 108-megapixelsensor.

De Samsung Galaxy S22 (boven) en Galaxy S22+. Afbeeldingen via OnLeaks, Zouton en 91mobiles

Door Daan van Monsjou

Redacteur

25-09-2021 • 14:56

102 Linkedin

Lees meer

Reacties (102)

Wijzig sortering
Dat zijn heel mooie telefoons maar die gat in het scherm vind ik storend en ik kijk nou eenmaal graag naar films en series en dat gaat voor mij wel opvallen.
Natuurlijk weer een brakke Samsung chip voor de EU ipv de veel beter presterende Snapdragon voor de rest van de wereld. Dat is voor mij DE reden om GEEN Samsung te kopen.
Misschien een domme vraag, maar waarom is dat eigenlijk?
Chiptekorten. Door twee verschillende types te gebruiken kunnen ze meer leveren.
Dit is niet waar.
Dit komt omdat ze in de VS nog steeds CDMA gebruiken, en daar heeft Samsung geen licentie voor. Dus moet Samsung in de VS een SoC leveren die dat wel kan, dat zijn de Snapdragons.
Ik heb de Samsung S20 FE, daar zit wel een snapdragon in. prima device voor 480 euro.
Er zou toch een nieuwe chip komen in samenwerking met AMD?
Door de (in landscape) brede schermverhouding zou het cameragat met 16:9 films zeker wel in de zwarte balken vallen. Dat is toch niet erg?
21:9 zijn de meeste films... Ivm bios formaat series vaak 16:9 omdat deze voor tv ontwikkeld worden Netflix originals ook 16:9.
Sony Xperia 1, 5 of 10 pakken. Geen punchhole, geen pop-up, gewoon helemaal aan 't randje van de bezel de front camera, én een scherm met 21:9 formaat.
en maar 2 jaar updates.
Ik heb nu de 1 MK2, en daarvoor de XZ3. De XZ3 uit Q3 2018. Dat laatste krijgt idd geen update meer naar Android 11. Maar als je heel eerlijk met jezelf bent, android updates zijn niet meer zo groot als ze vroeger waren. De 1 MK 2 was gelaunched met 11. Maar van 10->11 heb ik 0,0 gemerkt kwa features.

Het is al heel lang zo geweest dat fabrikanten van telefoons (Samsung, Oneplus etc.) zelf het initiatief nemen om met extra software features in hun ROM te doen om zich te onderscheiden. Samsung heeft bijvoorbeeld heel lang verschillende features die pas na jaren in stock android zijn gekomen (scrolling screenshot, native record functie in het OS etc. etc.)

Dus ja, Sony doet aan ultra-kale AOSP builds van Android. En daar zitten tegenwoordig gewoon geen spannende dingen meer in. Ik vind 2 jaar prima, de security updates blijven daarna alsnog uitkomen (ik krijg ze nog steeds op de XZ3) en dat laatste is nou eenmaal belangrijker. Het is een smartphone, dus wil je meer features kan je dat zo downloaden v.d store. Er is overal wel een oplossing voor, of het nou de xposed framework is of wat je gewoon in de store kan halen. Daar heb je oom Google niet meer voor nodig. Die lopen achter.
sony Android updates maar 2 jaar, dat over beveiligingsupdates is allang bekend hier :)
Wat heeft Samsung te maken met Sony? Het artikel gaat weliswaar over Samsung, maar de persoon waar op jíj reageert had het over Sony.
3 jaar beloven ze toch tegenwoordig meen ik?
Mijn S9 werd al langer dan 2 jaar ondersteund.
het was 2 jaar software en 3 jaar beveiliging en ze gaan richting 4
Heb je hier bronnen voor? Als Samsung dit werkelijk doet zou dat echt een slechte zaak zijn.
Yep, sinds the punchhole in 't scherm overgestapt van Samsung naar Sony Xperia 1 (mark 1 gehad, nu de mark III) en beeld formaat is ideaal voor films en series. Heerlijk weg kijken zonder dat er een gat in 't scherm zit. Ik hou nou eenmaal van een geheel scherm. Ik maak nooit selfies en heb totaal geen nut gevonden voor die camera aan de voorkant, dus dan maar van toestel wisselen.
Ook Netflix Originals zijn niet meer 16:9, meestal iets van 17:9 of 18:9. Smalle zwarte balken boven en onderaan.
Toch wel. Steeds meer films en series zijn niet meer in 16:9, het worden steeds vaker iets van 19:9 of zo, als ik het correct heb. Alleen nog maar zwarte balken boven en onderaan.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 25 september 2021 15:05]

Films hebben regelmatig een andere verhouding dan 16:9 (al jaren) maar met series ga je hier geen probleem mee hebben hoor. Series in 21:9 zijn erg ongebruikelijk.
Als je dat al ‘storend’ vind, dan heb je volgens mij een aardig comfortabel leven _/-\o_
Als je zoveel geld neerlegt voor een telefoon dan mag je wel " eisen " hebben imho.

Jammer dat ze niet een pop-up camera gebruiken.
Ik vind het fijn dat ze geen pop-up camera gebruiken. Ik gebruik de camera vaak voor selfies en face unlock, en een ingebouwde camera die meteen aan en uit gaat zonder een mechanische omweg is voor mij veel praktischer. Dat gaatje is zo subtiel dat het bij gebruik geen probleem is imo.
Voor jou wellicht geen probleem, voor sjoerd, silver en mezelf dus wel. Kopen we beide lekker andere telefoons, probleem opgelost
Ik denk dat het voor diegene die je noemt wel een probleem is, omdat de opties van telefoons met mechanische camera's heel erg gelimiteerd is.
Laat staan telefoons zonder die belachelijke camera. Ik snap niet waarom het geen extra feature is, maar de normaalste zaak van de wereld is dat je op je telefoon een gat hebt omdat je perse een camera moet hebben die ook al aan de andere kant zit.
Een camera aan de voorkant is niet belachelijk. Het is een belangrijk onderdeel om te hebben voor video chats. Praten met mensen van familie en werk. Veel mensen in de wereld maken hier dagelijks gebruik van.
Meer dan die hem niet gebruikt? Ik heb nog nooit een moment gehad, in de 6 galaxy generaties die ik heb gehad, dat ik denk, laat ik eens een selfie maken van mezelf.
Ik videochat ook voor werk op een laptop.
Ik wil ook niet zeggen dat het een belachelijke optie is, maar wel een belachelijk iets wat er schijnbaar standaart op moet zitten.
Het is pas belachelijk dat ik al minimaal 6 telefoons heb gekocht met een onnodige front camera, of vind je niet?
Snap niet dat ze niet beiden al jaren worden aangeboden.
Ik begrijp dat er mensen zijn die de selfie camera niet echt nodig hebben, maar ik kan ook begrijpen dat bedrijven deze optie niet aanbieden omdat er te weinig mensen interesse in zouden hebben. Dit geldt voor laptops en telefoons. Als ze een telefoon maken en deze heeft geen selfie camera, misschien kunnen ze er dan niet genoeg van kwijt.
Er gaat geen 1 dag voorbij waar ik de front cam niet gebruik.
Dan ben je wel vol van jezelf ofniet :')
Beetje vreemd dat je dat zegt. Maar heb iig elke ochtend een stand-up via google meet en in de weekenden bel ik met mijn familie uit het buitenland. ;)
ik gebruik hem ook dagelijks, in mijn geval voor de face unlock
Je kan dat gewoon in de gui verbergen hoor, je kan dat zelfs per app instellen.
Als je zoveel geld neerlegt voor een telefoon dan mag je wel " eisen " hebben imho.
Er is op dit moment simpelweg geen alternatief met minimaal dezelfde kwaliteit als een hole-punch camera.
Jammer dat ze niet een pop-up camera gebruiken.
Dat soort mechanische oplossingen is vragen om problemen.
Dat soort mechanische oplossingen is vragen om problemen.
Ik heb mijn Oneplus 7 pro anders al een jaar of twee, en de pop-up camera werkt nog perfect.
Er is een reden waarom geen enkele nieuwe telefoon een pop-up camera heeft.
Dat zijn heel mooie telefoons maar die gat in het scherm vind ik storend en ik kijk nou eenmaal graag naar films en series en dat gaat voor mij wel opvallen.
Daar is een heel simpele oplossing voor dacht ik. En dit is een betere oplossing dan terug zwarte onbruikbare bezelruimtes zoals vroeger. Dan heeft ieder wat wils.
Dat werkt zover ik weet niet meer wanneer je de nieuwste software hebt. Die optie is verwijderd
Ik heb even gekeken voor je (S21 ultra) de optie is inderdaad verdwenen.
Overigens stoor ik met totaal niet aan de cutout. Ik was daar in het begin ook bang voor, maar je went er zo aan.
Bij het kijken naar ilms of series zou ik me eerder storen aan het kleine scherm, dan kijk ik liever op een laptop, en die hebn ik ook altijd bij me 😅
Ik had precies hetzelfde. Ik vind het nog steeds niet mooi maar sinds ik mijn OP 9 Pro heb stoor ik mij er niet meer zo aan. Bij filmpjes heb ik er zelfs helemaal geen last van. Die worden standaard schermvullend afgespeeld waardoor je boven en onder een klein stukje beeld mist. Ik zet hem dan op de gewone stand waardoor je links en rechts 2 zwarte balkjes hebt en de camera daar tegelijkertijd in wegvalt. Het valt in de praktijk dus enorm mee imo
Dan koop je maar een galaxy fold 3 ;)
Ik heb een S20 FE en dat gat valt me dus nooit op. veel beter dan een hap uit de bovenkant of een kleiner scherm, een klein zwart gat in je scherm vind ik tot nu toe de meest elegante oplossing, tot we natuurlijk de achter het scherm camera gaan krijgen (in main stream telefoons)
Yep. Camera gat is instant no-buy voor mij. Sony it is.
De renders van die Utlra doen me direct denken aan de Nokia Lumia's van weleer
Waren leuke telefoons! Was mijn eerste smartphone. Erg tevreden mee, behalve met de app ondersteuning want er was niet zoveel beschikbaar als op iOS en Android. Het scherm was ook goed, die had erg diepe zwartwaardes :)
Heeft er zeker wat van weg maar ik denk meer aan de note10 (die op zijn beurt weer op de nokia leek).
Gebogen beeldscherm, een gat in het beeldscherm, camera-eiland waardoor telefoon onstabiel wordt zonder hoesje als je 'm neerlegt, geen LED-indicatie zo te zien, waarom zijn telefoons anno 2022 zo lelijk en onpraktisch? S7 was nog het beste design. Dit moedigt niet aan om up te graden.

Andere doorn in het oog is dat telefoons vaak in allerlei kleuren uitkomen, maar dat de voorkant-rand altijd zwart is. Die voorkant-rand moet gewoon dezelfde kleur als de rest van de telefoon hebben. Zo lelijk gewoon. Van mij part brengen ze de S7 opnieuw uit, maar dan met een moderne SOC en geheugen.

[Reactie gewijzigd door Blaze85 op 25 september 2021 16:02]

Neem een sony xperia: geen gat of inkeping, scherm 21:9, led lampje die kleurt, stereo front speakers.
Telefoons van tegenwoordig zijn ook niet bedoeld om neer te leggen... 8)7
Hier exact hetzelfde. Nog altijd tevreden gebruiker van de Galaxy S7. Als ze er een remake van maken met verbeterde camera, nieuwe batterij en een 4k 16:9 scherm zou ik hem zo kopen.
Lijken op de s21 die eigenlijk weer heel erg leken op de s20... Kleinere batterij vind ik ook weer een slechte stap.

Voorlopig nog geen reden om de s20 te vervangen (en dat is tegelijk jammer en een voordeel ;) )
Ik vind het erg jammer dat er geen vooruitgang is geboekt na de Galaxy S20 Ultra die ik in gebruik heb. Ik vind het ontwerp erg mooi. Nog steeds hetzelfde accucapaciteit bij S22 Ultra 5000mAh, een snellere SoC bij S22 en van 6.9-inch terug naar 6.8-inch.

Hopelijk is de autofocus wel een verbetering, want bij de S20 was de autofocus niet perfect en erg langzaam vooral bij het inzoomen had ik afgelopen zomer problemen met het scherp stellen.

Daarom neem ik volgende maand een sim-only verlenging van 4 maanden vooraf bij T-Mobile Unlimited 2 jaar voor €25 per maand met behoud van mijn S20 Ultra.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 25 september 2021 16:14]

Ligt het nou aan mij of lijken de renders van de S22 Ultra erg op de Note10(+)?
Heb een Note10+ gehad en het hoekige design deed vaak pijn aan mijn handen. Nu heb ik een S21 Ultra welke vrijwel dezelfde maten heeft maar wel afgeronde hoeken heeft. Bevalt mij een stuk beter.
Anoniem: 702616
25 september 2021 16:12
Deze ga ik zeker pre-order zodra het mogelijk is ik kom zelf van een s10+ maar deze is wel weer aan vervanging toe.
Het aantal camera’s begint nu wel een beetje belachelijk te worden. Ik vraag me af waarom er nog niet 1 fabrikant is gekomen met een enkele camera met zoom lens, ipv meerdere camera’s met vaste lenzen.
Zoomlenzen zijn doorgaans minder lichtsterk, minder scherp, en vergen bewegende delen.
Ik neem aan dat ze dat wel hebben onderzocht, maar met een beperkt budget van zoveel mm3 de beste kwaliteit te halen is door gewoon meerdere camera's daarin te proppen, met wat digitale zoom en AI truukjes.
Trouwens, 4 prime (niet-zoom) lenzen lijkt me ook niet ongewoon voor een allround pro fotograaf.
Reden voor zo'n iemand voor een zoomlens te gaan, is vooral omdat ze niet dat alles willen hoeven meezeulen/wisselen, wat bij zo'n telefoon toch al veel minder een issue is.
En wil je dat je zoom dezelfde kwaliteit levert als je prime lenzen, moet je vlgs mij ook veel meer uitgeven.
(Ik ben geen foto expert trouwens, maar wellicht is het een vergelijking die ergens op slaat).
Probleem met telefoons is dat ze wel pretenderen een zoomlens te hebben, in plaats van een aantal primes. Als je dan 'zoomed' naar iets dat tussen de lengte van 2 camera's zit, dan krijg je dus in feite een gecropped beeld (digitale 'zoom'). Een echte zoomlens is misschien wat minder scherp dan een prime, maar wel een stuk scherper dan fake digitale zoom.
Daarom zijn er ook phones met een periscopische zoomlens.
Ooit gezien hoe groot de behuizing van een lens moet zijn voor variabele zoom?
Ik heb een Tamron 17-70 en een Sony 70-350 die beide vrij fors zijn, maar de Sony 16-50 kitlens is maar een heel klein en plat dingetje, en da’s voor APS-C. Met een kleine sensor zoals in een mobiel kan het vast nog veel kleiner.
S22 Ultra (als deze renders het gaat worden) vind ik momenteel niet echt geslaagd. Doet me denken aan zo'n Nokia of Microsoft telefoon.
Ik merk dat ik steeds minder warm loop voor nieuwe telefoons. "Vroeger", denk aan voor 2015/2016, vond ik het leuk om elke 2 jaar ofzo een nieuwe telefoon te mogen nemen. Je merkte dan echt een enorme vooruitgang in bruikbaarheid.

Ondertussen heb ik het gevoel dat telefoons bijna "af" zijn, en in sommige opzichten gewoon al lang af zijn. Telefoons lijken allemaal ongeveer op elkaar en updates zijn incrementeel, soms zelfs een stap terug.

Ik draai nog steeds alles wat ik nodig heb en wil op m'n s9. Die ga ik voorlopig ook gewoon niet vervangen. Zeker niet zolang ik er een cameragat voor terugkrijg. Zodra Samsung de updates stopt en het toestel onveilig is, hoop ik er een custom ROM op te kunnen knallen en de levensduur nog wat op te rekken.
Dat is ook zo.

Ik ben onlangs overgestapt van een OnePlus 5t (2017) naar een S21 Ultra. Het enigste punt waar ik op achterliep en warm voor ben geworden is de vooruitgang van de camera's. Voor de rest merk ik amper een verschil. Als ik ook kijk naar de toestellen van de afgelopen 2 jaar, merk ik wel op dat de camera's er ook niet echt op vooruitgaan.
Ik deel je mening helemaal. Ik vraag me wel af wanneer jij het toestel onveilig vindt. Het lijkt nu alsof je dat vindt direct nadat Samsung stopt met updaten maar zo'n vaart zal het toch niet lopen? De Google API's en je andere apps worden toch nog bijgewerkt door de Playstore?
In principe liepen zelfs de maandelijkse updates 1 a 2 maanden achter. Nu zitten ze op 3-maandelijkse updates en dan loop je soms dus al 5 maanden achter. En er worden toch vaak problemen in de kernel/Wi-Fi drivers/Bluetooth stack etc waardoor je risico's loopt, verholpen

Nu ben ik als doelwit niet zo interessant, maar vanaf het moment dat de security updates stoppen word je een toenemend makkelijk doelwit om aan te vallen. Dus vanaf dat moment vind ik het toestel onveilig.

[Reactie gewijzigd door CykoByte op 25 september 2021 23:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee