Jon Prosser publiceert foto's Samsung Galaxy S22 Ultra met S-Pen-slot

YouTuber Jon Prosser beweert foto's van de Samsung Galaxy S22 Ultra in handen te hebben. Het aankomende vlaggenschip heeft naar verluidt voor het eerst in de S-serie een toegewijde S-Pen-slot.

De vermeende foto's van de Galaxy S22 Ultra werden op Front Page Tech gepubliceerd, al is niet bekend hoe Prosser de beelden heeft verkregen. Grofweg alle uiterlijke kenmerken van het toestel in de foto's komen overeen met de renders die in september door OnLeaks gedeeld werden. Het enige grote verschil is de afwerking van de cameramodule, wat er waarschijnlijk op wijst dat het om beelden van een prototype van het S22-vlaggenschip gaat. Volgens Prosser brengt Samsung de Galaxy S22-reeks in de tweede week van februari uit. De smartphones zijn volgens eerdere geruchten sinds begin deze maand in productie gegaan, maar Samsung heeft de nieuwe reeks nog niet officieel aangekondigd.

Voorheen was de S-Pen-stylus binnen de categorie smartphones alleen compatibel met de Note-serie. Dit jaar bracht Samsung daarentegen geen Note-reeks uit als tegenhanger van de S21-serie. Naar verluidt koos het bedrijf hiervoor vanwege de beperkte productiemogelijkheden door het wereldwijde chiptekort. Sinds begin dit jaar hebben de Galaxy S21 Ultra en de Galaxy Z Fold3 wel S-Pen-ondersteuning. Beide toestellen hebben overigens geen toegewijde slot voor de stylus.

De Samsung Galaxy S22 Ultra. Afbeeldingen via Jon Prosser (Front Page Tech)

Door Yannick Spinner

Redacteur

05-11-2021 • 21:11

86 Linkedin

Reacties (86)

86
85
38
0
0
33
Wijzig sortering
Back knop rechts, waarom doet Samsung dat toch. Gelukkig kan je het aanpassen, maar ik vind het geen fijne beweging als rechtshandige, om met mijn rechterduim naar rechtsonder te gaan.
Ik vind de implementatie van OnePlus Swipes het meest prettig om te gebruiken. Geen schermruimte meer die gebruikt wordt voor de knoppen.
 • Swipen van links of swipen van rechts gaat terug en swipen van onderen gaat naar het homescherm.
 • Swipen van onderen en vasthouden opent het scherm om snel te wisselen tussen apps.
 • Swipen van onderen en dan door naar rechts wisselt naar de vorige app.
Al moet ik zeggen dat ik het vroeger ook wel erg prettig vond, toen deze acties gewoon allemaal een fysieke knop hadden.
Je kunt deze allemaal ook op Samsung ze staan gewoon standaard anders ingesteld.
Waar vind ik deze gesture instellingen? (S9+, Android 10, OneUI 2.5)
De S9 series heeft deze niet. Dat is pas vanaf de S10.

Je kunt het wel via een omweg gebruiken door deze guide te volgen: https://www.guidingtech.c...stures-samsung-s9-note-9/

Of anders een rom erop zetten die het standaard ondersteund.
Bedankt je antwoord en link naar de how-to !
Darkjeric geeft hieronder aan dat het er wel op zit. Dit kan ik op mijn s10e terugvinden in de settings bij Display -> Navigatiebalk. Daar kan je dan wisselen tussen knoppen en veeggebaren.

Misschien dat er nog een update klaarstaat als de optie er niet is?
Top, de werking is iets anders dan ik verwachtte maar dit volstaat prima!
Dit klopt niet, aangezien ik exact deze gestures gebruik op mijn S9+ :+

Vziw is dit trouwens het standaard gesture-schema van Android 10 (met back-gesture langs de zijkanten), dat Samsung niet standaard aanzet maar wel beschikbaar maakt.
Ah oke, ja ik heb even gezocht maar kreeg geen duidelijk antwoord dat het er wel in zat. En aangezien de OneUI op versie 3.1 zat ging ik er vanuit dat het er niet op zat.
Installeer de app "one hand operation +" uit de samsung store en je kunt naar hartelust zelf dingen instellen.
Het is inmiddels standaard bij android geloof ik
Precies hetzelfde op m'n Xiaomi - kleine toevoeging daar een wellicht hetzelfde bij oneplus apps die een menu aan de linkerkant hebben die je tevoorschijn kan doen dat van de bovenste 50% van het scherm. De onderste 50% zijn de back-gesture.
Dat zijn gewoon de standard android gestures. Ook al jaren. En die waren echt niet eerst op OP
Dit is sinds Android 10 standaard in te stellen op alle telefoons voor zover ik weet :) gebruik dit al heel lang en vind het ook erg snel werken. Alleen 'terug' swipen wil nog wel eens mislukken. Vooral leuk in apps als Tinder, dat je dan meteen iemand 'wegswiped' :P
Daar is niets speciaal "OnePlus" aan hoor, wat je nu beschrijft zijn de gesture controls die in Android 10 ingebouwd kwamen. Er zijn wel veel fabrikanten die standaard nog een ander control scheme activeren vanuit de fabriek (zoals Samsung met de knoppenbalk), maar even doortikken naar de gesture controls en je kan ze zo activeren.
Dat geswipe over dat scherm vind ik zelf niets. Mijn Moto G5 Plus heeft een multifunctionele homeknop en dat heeft mijn voorkeur.

Beetje jammer dat je in recente Androids dat Swipen niet kan uitschakelen zonder vage niet stabiele hacks toe te passen. Of ik moet de onscreen knoppen aanzetten 8)7

Geef mij maar fysieke knoppen.
En die weer van BlackBerry!
Nee, Apple is het liefste kindje van de klas...die kijken werkelijk waar alles af en doen net alsof ze het zelf bedacht hebben.
Ik zal ook nooit roepen dat Apple heilig is hoor. Uiteindelijk was de meeste innovatie in telefoonland te vinden in de lumia’s met Windows phone. Langzaam maar zeker worden er steeds meer functies van WP gekopieerd in Android en iOS om de boel wat bruikbaarder te maken…
Ieder zijn ding maar ik vond WP echt niet lekker werken en dat startscherm trok ook op niks. Ik gebruik Android sinds 2.3 dacht ik en ja toen was Android allesbehalve perfect maar Android is ondertussen al heel lang volwassen geworden.
Nee, dat was toch de iPhone. Sorry to burst your bubble
Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn en je zo je duim niet hoeft te martelen als je terug wilt. Als je wat kleinere handen hebt, kun je bij een moderne flagship amper bij de traditionele terugknop komen.

Je gebruikt de terugknop vaker dan de app-overzichtknop, lijkt me, dus het is logisch die in vingerbereik te zetten.
Ik moet juist mijn duim martelen voor terug als back rechts zit. Links is duim uitstrekken, dat is veel makkelijker dan rechts, je duim volledig buigen.
Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeur, maar aangezien ze die knop standaard rechts zetten, denk ik dat de meeste mensen in Samsung's onderzoek hem het liefst rechts zien.
Android standaard is altijd back-home-menu geweest. Samsung was altijd de rare vogel, ook al ik de hardware buren tijd.

Ben inderdaad al lang blij dat je het gewoon kan aanpassen in software tegenwoordig.
Ik kan met mijn kleine handen niet tot nauwelijks bij de linkerknop bij de s21 Ultra. De telefoon zou met een linker backknop niet te gebruiken zijn met 1 hand. Voor mij een stuk logischer!
Omdat de backknop links niet voor rechtshandigen is. O-)
Wel voor mij, ben rechtshandig. Duim strekken en je drukt back, ipv je duim volledig buigen.
Daar heeft hij bij Samsung altijd gezeten, ik vind het altijd onhandig als ik een ander merk in handen heb. Net wat je gewent bent dus :)
De meeste animaties doen "terug" naar links, en "vooruit" naar rechts. Ook in de Samsung-schil.

Dus aan de rechter kant de terugknop, terwijl de animatie naar links beweegt is niet logisch.
Persoonlijk, ik ben rechtshandig, en gebruik de back button vele malen vaker dan de menu button.

Omdat ik de telefoon in de rechterhand heb, en de back button rechts zit, kan ik veel sneller en ergonomischer handelen.
Je kan het heel makkelijk aanpassen. Dus een issue is het niet
Ja dat zeg ik in mijn reactie. Gelukkig kan je het aanpassen. Dat had ik erbij gezet zodat dit soort reacties niet nodig zijn. Maar toch niet duidelijk genoeg geweest schijnbaar.
Het is simpel, iedereen die graag op de standaard samsung manier de "back" knop rechts heeft is fout.
De oorspronkelijke ontwerper was linkshandig en heeft de knoppen ooit omgewisseld om zelf te ervaren hoe de rechtshandige wereld het bedienen van een smarphone ervaart. Dit is per ongeluk nooit teruggedraaid en later gewoon een kenmerk van Samsung geworden. Google heeft ook nooit op de omwisseling gereageerd, hoewel de plek van de bedieningsknoppen onder het scherm al door hen was vastgelegd.
Voor mensen die linkshandig het toestel gebruiken en dat zijn veel rechtshandige mensen. Maar je kunt het makkelijk aanpassen dus snap je probleem niet.
Waarom? Omdat ze geen verstand hebben van interaction design.
Ook rechtshandig; één van de eerste zaken die ik altijd aanpas is de terugknop van links naar rechts verplaatsen.

Handiger bij gebruiken van toestel met één hand.
Ik vind het zelf verschrikkelijk handig, vooral als rechtshandige, die de back-toets vaker aanraakt dan de recents-toets.

Maar inderdaad, mooi dat je dat kan aanpassen. Beetje personalisatie-mogelijkheden zijn altijd handig.
Sowieso is de back knop achterhaald, de optie om de gestures te gebruiken is veel fijner. Voor de back swip hoef je dan helemaal niet met je vinger helemaal naar beneden, gewoon vanaf de rand van je scherm swipen. Al is er voor iedereen wat, keuze zat.
Dat is juist de goede locatie.
ben het zo al jaren gewend en zou niet anders willen...
was vroeger op de telefoons met nog fysieke home knop al zo...
Dit lijkt 1 op 1 op een note 10. Met alleen achter een andere camera module. Dus ze smelten flagship Samsungs samen met notes lijkt het.
Ik moest juist aan de Lumia 800 denken. Met name de onderkant.
Die achterkant... Ik vermoed (ik mag het toch hopen) dat ze toch minimaal die camera's meer tot eiland maken zoals in de Onleaks renders...

Maar schoonheidsprijzen gaan ze dus (weer) niet direct winnen met de S22...
Gelukkig zit ie vaak in een hoesje of kijk je niet naar de achterkant.
Vind het ook niet mooi, maar denk dat dit icm een hoesje juist erg goed werkt.
Lijkt wel een Nokia Lumia met Windows 10 Mobile van weleer met de volledig afgeronde zijkanten. Hopelijk besluit Samsung in het kader van "innovatie" weer de microSD-kaartslot terug te plaatsen. Na de onsuccesvolle S6 corrigeerde Samsung destijds ook de SD-kaart slot in hun flagship toestel S7. Mocht Samsung de microSD-kaart niet willen terugbrengen bij de S22 dan blijf ik trouw bij mijn S10 totdat deze geen maandelijkse security updates meer krijgt.
Vindt s22 mooier dan s22 ultra tbh maar smaken verschillen 🤷‍♂️
Wat mij betreft mogen ze toch echt wel komaf maken met die lelijke camera bumps/islands elke keer.
Het destabiliseert je smartphone van zodra je deze neer legt op een plat oppervlak en bovendien kunnen ze de 2-3 mm dikte gebruiken voor grotere capaciteit voor de batterij.
Ja maar liever een eiland, dan 5 van die pukkels. Apart design dit. En nog wiebeliger waarschijnlijk.
Wat een gejammer over die duim die sommigen volledig moeten plooien omdat ze noodgedwongen slechts 1 hand willen gebruiken. Gebruik je twee handen, doe ik ook. Ik heb geen issues. Zet jezelf er over.
Tot zover het excuus "we hebben de 3.5mm aansluiting eruit gehaald omdat deze veel ruimte innam". Als er plek is voor een complete S-Pen, dan is er in vergelijkbare telefoons ook plek voor een 3.5mm aansluiting.
Dit!! Zo kunnen er wel 5 3.5mm jacks in.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 november 2021 17:17]

al was het maar vanwege het veel hogere stroomverbruik met bt dopjes
Men wil alles steeds dunner, wat ik dan ook weer niet snap. Zoiets breekt makkelijker in tweeën.

SD kaart slot is ook wel handig om te hebben. Beter 2 backup methoden voor je foto's dan maar vertrouwen op een app die af en toe je foto's in je Drive pompt.
Wat moet je eigenlijk doen met zo'n stokje? Ik heb nooit begrepen waarom je zoiets moet gebruiken als je ook gewoon je vingers hebt. Verder verwacht ik dat je het in no time kwijt raakt en heb je daar een nutteloos gat zitten.

Ik ben benieuwd hoe deze s22 gaat worden. Als het een betere camera heeft dan de iPhone 13 Pro, dan koop ik het wel, anders stap ik deze keer toch maar over.
Met de pen kan je nauwkeuriger aanraak-bewegingen maken op je scherm.
Je kan notities maken op je vergrendelscherm.
Je kan op afstand een trigger geven om een foto te maken of video te starten (wie weet wat nog meer, als we daarmee gaan tweaken).
Je kan hem juist minder snel kwijt raken omdat er een opbergruimte ín de telefoon zit ipv magneet-geneuzel aan een hoesje.
Als je dan toch je pen kwijt bent geraakt (dom dom dom) dan kan je een dopje kopen om het gat op te vullen, of een nieuwe S-Pen, want die is toch wel handig als je hem eenmaal gebruikt hebt.
Het kan zijn dat het komt doordat ik erg ouderwets ben, maar voor sommige zaken is een pennetje toch net iets prettiger dan de vinger. Bijvoorbeeld voor tekeningetjes of schrijfoefeningen.
Ik heb sinds gisteren een iPad Pro met een stokje en ik vind het fantastisch hoe nauwkeurig je aantekeningen kan maken en even snel complexe diagrammen kunt tekenen. Ik geloofde er ook nooit zo in, maar ik ben helemaal overtuigd. Kwijtraken is dan ook wel je eigen schuld hoor. Dat ligt niet aan Samsung.
Als Samsung Note-gebruiker heb ik het ook zo'n "stokje".

Kwijtraken is best lastig omdat het ding *in* je telefoon opgeborgen zit. Daar wordt hij trouwens ook opgeladen.

Ik vind het een erg handige toevoeging: gebruik hem regelmatig als afstandsbediening voor de camera en ik maak nogal eens schetsen voor klanten en anderen om even snel te laten zien wat ik bedoel of in gedachten heb als ontwerp of oplossing.
De s21 ultra heeft toch ook nog steeds een betere camera dan de iPhone 13 pro? Of zie ik dat verkeerd? :)

Anyway, ik maak altijd mooiere foto’s met een iPhone dan op de Samsung. De laatste heeft vaak bewogen/niet scherpe foto’s (nee, niet een instelling :) )
Ik heb een s20, dus over de s21 kan ik niet oordelen. We hebben ook een iPhone 13 Pro, deze kwaliteit van de camera is wel een heel stuk beter. Verder ook een zeer luxe apparaat (en zwaar).

Voor mij is de camera het meest belangrijk. Ik maak veel foto's en wil niet altijd mijn D800 meenemen, die wel oneindig veel betere foto's maakt. Dat wel.
Sony xperia 1 I gezien ? 1 inch sensor in dat ding voor de main camera. Mischien iets voor je als daily camera ipv de D800.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 6 november 2021 11:57]

Die pen is wel redelijk handig om op je scherm te schrijven, of waar ik het voor gebruik, op screenshots te krassen.

Daarnaast is het wel handig om een preciezer invoerapparaat te hebben dan je vingers als je een ideetje hebt en het visueel wil opslaan - oftewel, een schets.
zo... en nu leent samsung waarschijnlijk geen telefoon meer uit aan deze man, want kijk is op een van de foto's. dont leak any information
Hij heeft alleen foto's toegestuurd gekregen staat er. Het is dus een doorgeefluik. Als hij hetzelf in bezit zou hebben, dan had hij nu een claim van Samsung aan zijn broek gehad.
Moeten ze wel weten van wie de foto's komen natuurlijk

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee