WinFuture: Samsung is begonnen met productie van Galaxy S22-smartphones

Samsung is begonnen met de productie van Galaxy S22-telefoons, meldt het doorgaans goed ingelichte WinFuture. De fabrikant zou componenten voor drie verschillende S22-varianten produceren. De smartphones worden begin volgend jaar verwacht.

Volgens WinFuture is Samsung begonnen met het produceren van een SM-S901, SM-S906, en SM-S908. Die toestellen worden respectievelijk geïntroduceerd als de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra, zo is de verwachting. Het bedrijf begint volgens WinFuture aanvankelijk met het produceren van een beperkt aantal componenten, zoals kabels die verschillende printplaatjes van de smartphones met elkaar verbinden.

Samsung richt zich bij de productie van de Galaxy S22 Ultra aanvankelijk op het model voor de Verenigde Staten, claimt WinFuture op basis van zijn bronnen. Er worden al wel componenten voor de wereldwijde versies van de S22 en S22+ geproduceerd.

Volgens eerdere berichten verschijnt de Galaxy S22-serie begin 2022, mogelijk eind januari. Tegelijkertijd gaan er geruchten rond dat het bedrijf in januari een Galaxy S21 FE-toestel uitbrengt, en de S22-telefoons uitstelt, bijvoorbeeld tot de MWC-beurs in februari. Samsung begint meestal twee tot drie maanden voor release met het produceren van smartphones, meldt WinFuture.

Er zijn eerder al renders van de verschillende S22-telefoons verschenen. De Galaxy S22 Ultra krijgt naar verwachting een 6,8"-amoledscherm en een P-vormig camera-eiland. De Galaxy S22 en S22+ krijgen kleinere schermen en lijken meer op hun respectievelijke voorgangers uit de Galaxy S21-serie. Die twee smartphones zouden ook kleinere accu's dan de voorgaande S21-toestellen krijgen.

Eerder verschenen renders van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Bronnen: Digit India en OnLeaks

Door Daan van Monsjou

Redacteur

01-11-2021 • 19:15

73 Linkedin

Lees meer

Reacties (73)

73
71
31
2
0
35
Wijzig sortering
Hopelijk komen ze nu wel met Snapdragon chipset in de EU.

Ze zeiden eerst dat ze zouden stoppen met Exynos, tot heden niks van gekomen.
> nieuws: Samsung stopt met eigen microarchitectuur voor Exynos-processors
Dat artikel zegt niet dat ze stoppen met de ontwikkeling van socs. Het zegt alleen dat ze zijn gestopt met het zelf ontwikkelen van de processor kernen voor in hun socs. In plaats daarvan gebruiken ze de processor kernen ontwikkeld door ARM. De exynos 2100 uit de S21 heeft zelfs dezelfde cores als de snapdragon 888. Het ontwerp van de exynos 2100 heeft deze kernen zelfs hoger geklokt dan de snapdragon 888.

Een soc is echter veel meer dan enkel processor cores. Zo stoppen beide fabrikanten er allemaal extra logica in die bepaalde berekeningen sneller of efficiënter kunnen uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is een DSP voor image processing. Dit gedeelte van de soc kan de data van de camera ontzettend snel verwerken en bewerken. Het zijn dit soort toevoegingen, en natuurijk het stroomgebruik van de soc, waarop deze fabrikanten concureren en waar ze de meeste concurrentie op hebben.
En wss word de exynos met amd gpu dit keer een stuk sneller dan de snapdragon
Maar het maakt op deze site niet uit hoe goed de concurrentie is. Het is Snapdragon or GTFO hier. :P
Nope sorry:
https://www.xda-developer...chip-amd-gpu-ray-tracing/

Er zijn meerdere bronnen die al laten weten dat Exynos dus verder gaat...
Wat ze hebben gezegd is dat ze stoppen met het ontwerpen van hun eigen microarchitectuur, dus het design van de cores. Exynos-SoCs zullen ze zeker nog produceren en ze hebben toch juist ook net een samenwerking met AMD die z'n eerste vruchten gaat afwerpen.
Ze hebben nooit gezegd dat ze zouden stoppen met Exynos; ze zijn gestopt met hun custom (CPU) core design en overgegaan op standaard ARM ontwerpen.
(Ook exact wat de titel aangeeft van je bron ;) )

(Ik snap hier nooit iets van, vaker als ik op Tweakers.net een artikel bekijk en ik reageer ergens op, dan ineens blijken er al reacties te zijn van bijv. meer dan een uur geleden...)

[Reactie gewijzigd door PLYRZR0 op 1 november 2021 20:20]

Ik leunde eerst zelf ook altijd naar de SD-kant. Alleen heeft samsung de afgelopen 2 à 3 jaar de chips daadwerkelijk beter gemaakt. Snapdragon was toch telkens een stukje efficiënter, maar wellicht dit jaar niet met de S22. De Exynos 2200 is gemaakt in samenwerking met AMD (althans, dat zijn de geruchten). AMD zou hier een aardige boost aan de chip kunnen geven. Ik kijk uit naar deze nieuwe SOC! Hoop dat ze Qualcomm eens andere koek laten zien
Weer alles een beetje beter voor beetje meer geld.

Ik vind die vaste cyclus van een jaar niet in de pas lopen met de, afwezige, innovatie van de huidige toestellen.

Eens per drie jaar echte vernieuwing. Dat zou beter zijn.... Maar wie durft als eerste?

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 1 november 2021 19:27]

Weer alles een beetje beter voor beetje meer geld.

Ik vind die vaste cyclus van een jaar niet in de pas lopen met de, afwezige, innovatie van de huidige toestellen.

Eens per drie jaar echte vernieuwing. Dat zou beter zijn.... Maar wie durft als eerste?
Nou die bal ligt toch gewoon bij jezelf?
Vind je het de upgrade niet waard dan doe je het niet, heel veel makkelijker wordt het niet.
Enige reden om te upgraden na 3j is de batterij en omdat hoogstwaarschijnlijk de updates gestopt zijn.
Jammer
Of je toestel is gewoon kapot?
Als je ze ergens op smijt misschien... Een smartphone kan perfect langer meegaan dan 5 jaar, mits ze goed verzorgd wordt. De enige component die dat in de weg zit is de ondertussen moeilijk te vervangen batterij.
Dat is vast waar, maar zelf heb ik de ervaring dat mijn telefoons er na ongeveer twee jaar er wel mee stoppen, en dat is in ieder geval niet door de accu.
als je alleen budget en mid-end koopt hebt je gelijk.
koop je ultra high end haal je makkelijk de 4jr.....maar dat betekend wel 1200 euro of meer uit je zak en het nieuwste model kopen op dat moment (ook hoogste model zoals de Ultra).....en geen toestelletje van 300 euris.
Ik ben gewoon ook vrij onhandig, en die tablets (zo groot zijn ze inmiddeld) passen niet in mijn broekzak (het is zelfs krap in de mannenbroek die ik heb), en amper in mijn hand. Tja, dan maken ze regelmatig een smak op de grond 😅. Ik heb nu wel een screenprotector, een hoesje en bewust een plastic achterkant omdat ik een glazen sloop. Ik probeer er nu zo lang mogelijk mee te doen! Mijn tweede toestel is nu 3 jaar oud en die werkt nog prima, alleen zit de accu wat Los en ligt de achterkant aan diggelen (de reden dat ik glas vermijd). Ik ben er wel blij mee dat ik nu een werkend reservetoestel heb, en mijn toestel wordt ook nog gebruikt voor spellen etc. Het toestel daarvoor ging kapot door een fabrieksfout en die daarvoor had waterschade (opladen op een nat aanrecht was niet mijn beste idee).
Een batterij is volgens mij nog steeds het enige dat na enkele jaren minder wordt.
Nog altijd gaan toestelen 'een dag' mee. Wat resulteert dat je na een paar jaar tussendoor het toestel moet opladen.
Een batterij is ook niet zo gemakkelijk meer te vervangen. Kosten om deze te laten vervangen + eventuele kost om het scherm terug te herstellen bij glasbreuk en geen software updates weegt het niet meer op om deze te gebruiken en gewoon een nieuw toestel te kopen.
Dat ook! Ik heb mijn vorige toestel 2 keer gerepareerd, en er zit een nieuwe batterij in, en dan is het ook wel klaar. Er moet eigenlijk weer naar de batterij gekeken worden, maar de achterkant is ligt ook aan diggelen. Tja, prima reservetoestel (en als tweede telefoon), maar dan koop ik liever iets nieuws. Een telefoon die bij 50 procent uitvalt soms is ook niet ideaal.
Je hebt geen ongelijk tegelijkertijd neemt niet weg dat de vernieuwingen heden ten dagen toch veelal wegblijven. Echter juist Samsung denk ik dat die nog het meeste innoveert, zij het met de camera's of bijvoorbeeld de Flip. Ze hebben een hele brede line-up waar ze toch wel experimenteren met wat de klant mogelijkerwijs wilt. Ook lijkt het erop dat de rek er gewoon uit is, we hebben een snelle CPU/GPU, een hoge verversing, genoeg opslagruimte, haarfijn scherm, top camera's, wat wil je nog meer? Het is moeilijk om vernieuwend te zijn, en in retrospect zijn we niet verrast wanneer iets nieuws op de markt komt. Dus komen we langzaam aan in dezelfde markt als de iPad, je koopt pas een nieuwe wanneer de oude helemaal kapot is. Zelf loop ik nog met een S10 rond en zie ik ook geen reden tot upgrade totdat m'n S10 op is.
Je wilt natuurlijk niet een bijna 3 jaar oud model kopen, dus zullen er vaker modellen worden uitgebracht. Maar idd, er zijn weinig grote vernieuwingen de laatste jaren, maar maakt toch niet uit? Doe gewoon lekker lang met je huidige model en koop dan de nieuwste.
De eerste zouden de consumenten moeten zijn, zolang fabrikanten zien dat veel mensen elk jaar een nieuwe telefoon kopen, is er voor hun geen reden om niet elk jaar een nieuwe uit te brengen.
Er 'moet' elk jaar een nieuw model zijn, want niet iedereen volgt dezelfde cyclus. Ik sla standaard 1 of 2 modellen over bijvoorbeeld. Anderen doen wellicht nog langer met een telefoon. Maar als je dan een nieuwe koopt, wil je ook het nieuwste model, niet die van 2 jaar oud.
Ik denk niet dat dit zo handig werkt. Elk jaar je telefoon vervangen is natuurlijk zinloos. Maar 1 keer in de 3 jaar betekent dan eigenlijk dat heel veel mensen tegelijk dus over 3 jaar mogelijk een nieuwe telefoon gaat nemen. Dan moet je dus voor wereldwijd heel veel telefoons tegelijk gaan produceren en opslaan of klanten missen. Nu is het een heel stuk minder aangezien veel mensen niet elke jaar meer een nieuwe telefoon nemen en dus veel meer verdeelt over de 3 jaar.

Ook als je in bijvoorbeeld de 2e jaar de telefoon stuk gaat heb je de keuze de rest van het jaar afwachten of een andere telefoon kopen die dus binnen een jaar als oud gezien zal worden.
Eens per drie jaar echte vernieuwing. Dat zou beter zijn.... Maar wie durft als eerste?
Ik heb nu een telefoon van 3,5 jaar oud, en heb pas net een nieuwe besteld. Dit kan je dus perfect zelf regelen.
Onlangs had mijn oude Samsung Galaxy S7 het begeven en was ik dus acuut op zoek naar een vervanger. Omdat ik van een topmodel kwam (wat de S7 destijds was) ging ik eerst kijken naar de huidige topmodellen. Ik ben Samsung sinds jaar en dag gewend dus wilde ik het liefst hier ook weer voor kiezen. Toen ik naar de S21-serie keek, viel het mij op dat de prijzen relatief nog steeds op hetzelfde niveau waren dan tijdens de launch. Natuurlijk is dat te verklaren door de tijd waarin wij met z'n allen zitten helaas, maar ik was niet meer bereid om 700 - 1000 euro neer te leggen voor een telefoon. De S20-serie heb ik ook even naar gekeken en vergeleken met een model daarnaast, de A52s. Verschil op zich niet bijster veel aan behalve dat de prijs van de A52s gewoon redelijk was in mijn opzicht. Na een maand A52s kan ik stellen dat het geen miskoop was en dat het toestel erg prettig is en natuurlijk vele stappen vooruit op mijn oude S7. Tegenwoordig heeft een nieuw topmodel voor mij persoonlijk niet meer zo'n "wow-factor" als voorheen.

[Reactie gewijzigd door LazyDozzle op 1 november 2021 19:35]

Ik heb exact dezelfde s7 gehad en heb de keuze gemaakt om een s10 te kopen

de s20 FE modellen zijn niet interessant en ik vond persoonlijk de s10 een goede upgrade/prijs/kwaliteit verhouding hebben
Klopt alleen als ik nu een S10 zou kopen, zou deze eerder stoppen met het krijgen van upgrades dan de A52s.
Prijs verschil tussen een A52s en een S21 is te groot. Een S21FE zou dat opvullen, maar is uitgesteld. Met een tekort aan chips kan het zijn dat een S21FE duurder gaat worden dan een S21!
Ik was niet alleen al voor de prijs naar een A52S gegaan, dat toestel is more for less. Je hebt geen draadloos laden, maar je krijgt er wel een 3.5mm aansluiting, SD card storage, hetzelfde 120hz AMOLED scherm en een langere batterij duur voor terug. Met redelijk intensief gebruik haal ik net 2 dagen.

[Reactie gewijzigd door Madshark op 1 november 2021 20:07]

Om eerlijk te zijn: Draadloos laden is/was een nice to have voor mij. 3,5mm jack niet eens meer op gelet bij het overwegen (want dacht dat de meeste toestellen hier nier meer aan deden en ik luister haast nooit meer muziek op mijn telefoon). SD-storage, zelfde opinie als draadloos laden. De accu is inderdaad goed en houdt het lang uit. Moet zeggen dat ik m'n telefoon ook niet heel veel belast per dag.
Dit is dus precies de reden dat ik zweer bij midrangers. Ik heb de A71, helaas mis ik de extra refresh rate, waterdichtheid en optische stabilisatie, maar de opvolger heeft dat wel, dus dat is fijn. Ik zie buiten draadloos laden ook niet in waarom ik een flagship nodig zou hebben. De chips worden steeds sneller en kunnen meer aan, en de camera's zijn ook gewoon goed. En een ander groot voordeel is dat je geen stom fragiel glas aan de achterkant hebt, wat bij flagships vaak wel zo is.
Ik had zelf een S9+ die het begeven had en ben naar de S21 ultra gegaan. De verschillen zijn echt heel erg klein. Zelf vind ik foto’s maken leuk en daarom een ultra, mijn moeder heeft echter een S20 FE gekocht en ik zou echt de verschillen niet zien.. de volgende van mij wordt een fold of gewoon een midrange toestel.
Tja, er zijn zat prima toestellen te krijgen voor prima prijzen maar de echte flagships presteren vaak toch significant beter op bijvoorbeeld het gebied van camera's... Iets wat voor mij vrij belangrijk is in een telefoon.

Verder is het idd de wet van diminishing returns... Je betaalt veel meer voor kleinere stapjes vooruit
Ik vind het echt bizar, innovatie lijkt bijna stil te staan inderdaad, hier nog op een 3 jaar oude Realme X die maar 143 euro koste en er is echt 0 reden om the ''upgraden'' . Camera's zijn ook nauwlijks verbeterd afgelopen 3 jaar, ik zie nog steeds telefoons uitkomen met dezelfde camerachip als die in mijn telefoon zit, de Sony imx586.
Zonde van dat camera-eiland! Vond het camera-eiland op de S21 en S21 ultra juist heel mooi vormgegeven!
Ik vindt s21u de beste camera design die ik gezien had uit alle Samsung toestellen kwa mijn mening :D
Smaken verschillen. S22 Ultra render vind ik mooier, ook qua camera-eiland.
Maar die standaard versie van s22 vind ik ook erg mooi uit die curved style :D
Ik heb nieuwere renders gezien zonder dit camera eiland maar geïntegreerd in de behuizing. We zullen zien wie het goed heeft maar het P vormige eiland vind ik dus helemaal niks.
Op foto 3 lijkt het erop alsof de Galaxy 22 een digital stylus krijgt (naast de speaker grill) Als dit zo is dan kan het inderdaad zo zijn dat Samsung hun Galaxy Note lijn gaat uitfaseren :/ De geruchten hieromtrent gingen namelijk al eerder in het rond.

[Reactie gewijzigd door BaBy-G op 1 november 2021 19:48]

De geruchten zijn inderdaad dat de note gekilled wordt en dat ze samen gaan. Ze komen dus ook met een stylus net als een note. Op zich vrij logisch nu ze ook de fold hebben.
Nouja dat was dus al gebeurd met de S21 serie. De Note was al uitgefaseerd sinds de Note 20. De S21 is de eerste S-telefoon die een stylus ondersteunt. Maar bij de S21 was niet voorzien voor een houder voor de stylus in de telefoon. Daarvoor moet je er een optionele hoes (en de optionele stylus) bij kopen.

Ik verwacht dat de kans niet zo groot is dat dit gaat gebeuren op deze manier, en het is ook maar een render van een derde partij. Geen gelekt materiaal van Samsung zelf.

Redenen:
- De stylushouder neemt kostbare accuruimte in beslag. Lastig in een tijd met steeds grotere accu's waar de telefoon het op moet nemen tegen de concurrentie.
- De fold heeft ook geen ingebouwde stylushouder
- Samsung is nu gewend aan de extra inkomsten van de stylus los verkopen.

Het is nog steeds mogelijk hoor maar ik acht de kans dat de S22 Ultra er zo uit komt te zien en een interne stylus houder heeft niet zo groot. Het zou betekenen dat de Note eigenlijk terug komt maar Sxx Ultra gaat heten. Zelfs de vorm lijkt behoorlijk op die van de Note 20 (behalve het camera eiland)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 november 2021 03:13]

Zou jij de note missen als de S22 Ultra een stylus heeft?

De Note lite was een absoluut fiasco: een bagger toestel zonder echt bestaansrecht, en de high-end note vs de ultra was eigenlijk gewoon een lose-lose keuze. Die twee mergen is gewoon slim.

Het moet voor samsung gewoon, want momentele hebben ze gewoon 3 flagships: de S-Ultra, de Note, en de Z Fold. Dat is te veel want het schept ruis voor de consument over wat nu echt 'het beste van samsung' is.

[Reactie gewijzigd door kiang op 3 november 2021 10:43]

Niet als deze een stylus heeft die je in het toestel kan opbergen/opladen (zoals foto 3 doet vermoeden), maar dan heb je gewoon in feite een Note ;)
Mooi, de S20 wordt dus goedkoper, bedankt Samsung!
Die wordt effectief aan een tijdje niet meer verkocht, de S21 kan je aan voor € 650,- krijgen, bedoelde je dat misschien?
Design doet mij denken aan Nokia Lumia. Met platte boven- en onderkant en ronde zijkanten.

Blijf het jammer vinden dat de Ultra-lijn altijd zo groot is.
Ik heb sinds release de S10, op zich is het voor mij de eerste keer dat ik zo lang met een toestel doe. Op zich is het de laatste maanden echt aan het kriebelen om een nieuw toestel te kopen, maar met Android 12 op komst zal ik hoogstwaarschijnlijk nog 1 jaar wachten.

Misschien de Galaxy s23 ultra later..

Op zich goeie bang die buck vind ik gezien het plezier ik al gehad heb aan dit toestel
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, met als verschil dat ik een S10+ heb sinds release.
Het kriebelde voor de pixel 6 pro, maar dat is precies net hetzelfde als de S10 😅 heb dan maar een leuk nieuw hoesje besteld, mijn AOD wat aangepast etc en klaar
Ik heb een s10+.. maar waarom zou je willen upgraden? Er is niks vernieuwends gebeurd in te tussentijd toch? Alleen de foldables zijn wel gave vernieuwingen. Maar voor enkel betere camera algoritmes en iets grotere camera sensoren hou ik persoonlijk liever die €1000 in m'n zak.
Is er al iets bekend over de definitieve overstap op de front camera's achter het scherm? Of het liefst gewoon niet in mijn geval, maar helaas zijn die opties er nooit.
De S23? Ik hoop het! :)
Heb nu 3,5 jaar de Galaxy S9+. Werkt nog steeds exact zo goed als in het begin. Oke, eerlijk is eerlijk, heb wel 1x onder garantie het scherm, en daarmee dus ook gelijk de batterij, moeten vervangen in 2019. Maar 2 jaar later werkt ie nog steeds perfect. Ik overweeg sterk om deze nog 4 jaar te houden. Nieuwe batterij erin desnoods. Na een tijdje geen security updates meer, maar so be it. Ik vind het langzaamaan onzin worden om 1000 euro uit te geven aan een smartphone waar weinig tot geen innovatie in zit vergeleken met z'n voorgangers.
Ik gebruik deze voor mijn werk met lineage os. Elke maand een ota update met laatste beveiliging patch.

Kan idd nog heel wat jaren mee.
Dat klinkt goed! Zodra Android stopt met de updates voor de S9+ ga ik lineage OS proberen. Dank voor de tip!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee