Gerucht: Samsung stelt Galaxy S22-serie uit en introduceert S21 FE in januari

Volgens geruchten heeft Samsung de releaseplanning van zijn komende smartphones aangepast. Volgens SamMobile stelt het bedrijf de release van zijn Galaxy S22-smartphones uit en de Galaxy S21 FE zou nu in januari verschijnen.

SamMobile schrijft op basis van eigen bronnen dat Samsung niet langer van plan is om de Galaxy S22-serie in januari uit te brengen. Eerder werd de release van deze toestellen wel in die maand verwacht. De huidige S21-telefoons werden ook in januari aangekondigd en uitgebracht.

Het is niet bekend wanneer Samsung nu van plan is om de drie Galaxy S22-toestellen te introduceren. SamMobile speculeert dat het bedrijf voorafgaand aan de MWC-beurs eind februari een Unpacked-evenement kan organiseren. De smartphonemaker zou er ook voor kunnen kiezen om het toestel tijdens MWC te tonen.

Eerdere renders van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Afbeeldingen via Digit India en OnLeaks

In plaats van de Galaxy S22-serie, zou Samsung van plan zijn om de Galaxy S21 FE in januari te introduceren. Dat zou het bedrijf 'stilletjes' doen, wellicht zonder een virtueel Unpacked-evenement. De S21 FE wordt een meer betaalbare variant van de reguliere Galaxy S21-toestellen. Er gaan al langer berichten rond over dit toestel, dat onder andere zou beschikken over een 6,4"-amoledscherm en een Samsung Exynos 2100- of Qualcomm Snapdragon 888-soc.

Aanvankelijk wilde Samsung deze smartphone naar verluidt in oktober al uitbrengen, maar recent meldde het bedrijf aan een Zuid-Koreaans tijdschrift dat deze release is uitgesteld. Het bedrijf zou daarbij hebben overwogen om het toestel volledig te schrappen, waarbij de chiptekorten en de goede verkopen van de Galaxy Z Flip 3 als reden werden genoemd. Volgens bronnen van SamMobile heeft Samsung dus besloten om de S21 FE begin volgend jaar alsnog uit te brengen.

Eerder gepubliceerde renders van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition. Afbeeldingen door OnLeaks

Door Daan van Monsjou

Redacteur

06-10-2021 • 21:11

60 Linkedin

Lees meer

Reacties (60)

60
59
34
0
0
8
Wijzig sortering
Ik zie het verband tussen de goede verkopen van de Flip3 en het mogelijk uitstellen of zelfs afstellen van de S21 FE niet? Die toestellen hebben een compleet andere doelgroep.

Maar het uitstellen van een nieuw flagship toestel kan ik mij wel voorstellen, ze hebben al problemen genoeg om de huidige toestellen te kunnen leveren... zakelijke markt is in ieder geval vrij droevig gesteld momenteel.
Ik zie het verband tussen de goede verkopen van de Flip3 en het mogelijk uitstellen of zelfs afstellen van de S21 FE niet? Die toestellen hebben een compleet andere doelgroep.
Nouja het wordt wel tijd dat de fold en flip wat meer richting mainstream gaan. En de volgende 'flagship' toestellen worden in plaats van een extreem duur exclusief dingetje. Ik zie het verband wel.
Ik begrijp je niet? Flip en Fold zijn in principe nog hoger dan "flagship", noem het de "prestige" klasse oid, dat staat los van dat ze wel wat goedkoper mogen worden... dat is status quo. Een S21 FE is een "budget" uitvoering van de flagship reeks... mensen die een FE willen kopen zullen vrijwel nooit voor een Flip of Fold gaan aangezien dat toestel 2x zo duur is.
Ja maar de Flip en fold blijven niet zo duur natuurlijk. Ik denk dat de volgende generatie de nieuwe flagship reeks wordt. En Samsung daardoor wellicht de S22 overslaat omdat ze toch niet zo heel veel nieuws te bieden gaan hebben in de tussentijd. Misschien een paar Mhz en een paar Megapixel meer maar verder niet. De S21 t.o.v. S20 was ook niet echt een grote stap. De smartphone ontwikkeling is aardig stabiel geworden, met als enige grote uitzondering de introductie van de foldables. Nou net het punt waar Samsung leidend op is dus ik neem aan dat ze die voorsprong willen uitmelken.

Een groot deel van hun R&D budget is naar de foldables gegaan, en die verdienen ze nooit terug als ze er een handjevol van verkopen. Dus moet de prijs omlaag. Ze zullen de componentencrisis wel afwachten voor ze echt met de launch van mainstream foldables beginnen.

De S-serie heeft ook al een groot deel van zijn onderscheiding met de A-serie verloren. Constructie bijvoorbeeld is nu ook plastic geworden bij sommige S-modellen. Processoren van de A-serie is een tikje minder maar zit ook sterk in de hoek van 'snel zat'. Ik denk dat de topmodellen uit de A-serie de nieuwe 'traditionele' top toestellen worden en de Fold/Flip serie de S-serie gaat vervangen. Ik zit zeker op een foldable te wachten, alleen niet op het huidige prijskaartje.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 oktober 2021 21:34]

Dat is prima, maar dat is de waarschijnlijke toekomst... niet wat er momenteel en binnenkort verkrijgbaar is. Nog even buiten dat als Samsung van de foldables een mainstream succes wil maken de toestellen toch nog wel flink robuuster moeten gaan worden... nog altijd te kwetsbaar voor de gemiddelde gebruiker. Alhoewel dat misschien juist weer tot meer gesloopte toestellen en daarmee verkopen leidt.

Wel eens dat met bv. de huidige A52s en nog weinig reden is om voor een S20/S21 te gaan, de A52s is voor 9 van de 10 mensen een uitstekend toestel; vlot, mooi scherm, goede accuduur en prima camera's.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 6 oktober 2021 21:38]

Als we het over de release window van de mogelijke S22 hebben, dan hebben we het toch ook over de toekomst? Zeker gezien de componentencrisis, fabrikage gaat langzamer maar R&D staat absoluut niet stil. Android 12.1 krijgt enkele foldable-specifieke verbeteringen en dat doet Google ook niet voor een paar niche modellen. Dan hebben we het niet over de echt lange termijn. Ik denk dat je over een jaar een hoop foldables in de bus/trein gaat zien.

En ze zijn aardig goed op weg vind ik. Ik zie de kwetsbaarheid ook niet echt als een probleem. Mensen kunnen best netjes met een telefoon omgaan. Glas heeft ook weer zijn nare kantjes. Een foldable zal makkelijker krassen, en dat is makkelijk op te lossen met een plastic screenprotector, glas breekt weer veel sneller.

Apple en andere merken zullen ook steeds meer de kat uit de boom kijken, die staan ook niet stil. Dus Samsung heeft nu de kans de voorsprong uit te melken terwijl ze nog de enige fabrikant van dit soort displays zijn.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 oktober 2021 21:42]

De S22 was al een reeds aangekondigd reeks, ligt/lag in de zeer nabije toekomst... wss al zover ontwikkelt dat het puur een kwestie van de productiestraat aanzwengelen is... de Fold en Flip 3 zijn 'net' op de markt, dus ook niet logisch om daar dan al snel een betaalbaarder alternatief voor uit te gaan brengen.

En wat betreft de "ontwikkeling" van de S-lijn... tja, net zoals bij iedere andere fabrikant is dat al jaaaaren incrementele update na update, dat zou geen reden mogen zijn om het toestel niet uit te brengen; lage uitgaven hoge inkomsten.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 7 oktober 2021 08:29]

En vooral een belofte op updates, iets wat vroeger bij de midrange niet zo vanzelfsprekend was.
De term die ik vaak tegen kom is halo product. Een top end product die meer bedoeld is als showstuk dan als werkelijk verkoop product. Het doel is om met een zo goed mogelijk product of een hele goeie deal het idee te creëren dat andere producten van hetzelfde merk ook goed zijn.

"Als de fold3 en s21 ultra geweldige producten zijn, zal een A52 ook wel goed zijn" denkt de gemiddelde gebruiker. Je zag dit geintje heel vaak in de gpu en cpu markt. Degene met de beste chip in de high end is bijna altijd de "betere" keuze denkt men.
De S21 serie loopt erg goed en de cijfers lopen dubbel tov de S20 serie dus ik denk dat ze nog even kijken wanneer ze moeten pieken met de S22. Dat pieken zal zitten in de voorraad die ze willen aanmaken en wellicht is de productie een issue om te volgen en maken ze eerst voldoende om aan de vraag te voldoen als deze uitkomt. Ik denk dat de S22 serie gaat uitkomen in maart/april

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 6 oktober 2021 23:03]

De S21 serie loopt erg goed en de cijfers lopen dubbel tov de S20 serie
Oh? Dat is niet wat ik lees: https://www.gsmarena.com/..._s10_sales-news-50385.php
In the first six months of availability, the S21 models have sold a total of 13.5 million units. That is 20% below what the Galaxy S20 generation managed in the same time frame and a whopping 47% less than the S10 generation.
Waar haal jij vandaan dat hij dubbel zo goed verkoopt?

[Reactie gewijzigd door kiang op 7 oktober 2021 10:50]

Bij ons verkoopt de S21 serie beter dan voorheen of dit wereldwijd is weet ik niet. Ik ging er wel vanuit. Je kan geen vergelijking maken met het totaal van 14 maanden vs 6 maanden bijvoorbeeld. Dat kan pas officieel nadat het produkt end of life time is.

De cijfers tot nu toe : the S21 sold 13.5 million units, the Galaxy S20 sold 17 million units. Wereldwijd zit ik er dan toch naast, wat een gevoel al kan doen. Dit is wereldwijd, plaatselijk zijn de cijfers anders bij ons blijkbaar :)

valt me toch tegen, maar goed samsung heeft ook tientallen types.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 7 oktober 2021 17:58]

"Je kan geen vergelijking maken met het totaal van 14 maanden vs 6 maanden bijvoorbeeld."

Ja maar om de S20 nog in te halen moet de s21 nu meer gaan verkopen dan vlak na de release, iets dat NOG NOOIT gebeurt is met flagships.

Dat gaat dus gewoon niet gebeuren: de s21 is een flop TOV de S20, wereldwijd gezien.

Dat zie ik toch in de internationale cijfers voor zover die bekend zijn gemaakt. Lokale uitzonderingen kunnen er natuurlijk zijn :)
Waarschijnlijk heeft dat te maken met de beschikbaarheid van chips? Als ze kunnen kiezen tussen meer high end toestellen verkopen of deze goedkopere dan kiezen ze voor high end. Daar zit meer marge op. Zeker als in beide toestellen de qualcomm 888 zou zitten.
Doelgroep doet er niet eens veel toe als je een beperkt aantal chips hebt en er is genoeg vraag naar het duurdere toestel met hoge marge.

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 6 oktober 2021 21:27]

Ook een kwestie van 3x een dubbeltje of 2x een kwartje... aangezien de FE en de A5x heel erg goed verkopen.
Tenzij je maar 2 chips hebt. Dan is het 2x een dubbeltje of 2x een kwartje... We spreken over een andere grootte orde, maar als je niet genoeg chips hebt voor aan de vraag van beide te voldoen...

Je zou dan nog kunnen zeggen om de Flip en fold voorrang te geven, maar dan ga je potentiële kopers van de FE hebben die niet kopen wegens out of stock. Terwijl je, door hem niet te releasen, duidelijkheid schept voor je potentiële kopers, en deze kunnen dan uitwijken naar boven (S21) of naar onder (A52/A72). Ze zullen hier wel genoeg analyses gemaakt hebben naar hoe ze het meest kunnen verdienen...
Ik zie het verband tussen de goede verkopen van de Flip3 en het mogelijk uitstellen of zelfs afstellen van de S21 FE niet? Die toestellen hebben een compleet andere doelgroep.
Samsung kampt net als de overige smartphonefabrikanten met chiptekorten. Dan is het een kwestie van keuzes maken. Eerst werd gedacht om de S21 FE te annuleren, nu zijn ze er kennelijk achter gekomen dat de Flip3 dermate goed verkoopt dat die een ander high-end toestel (S22) in de weg zou zitten qua verkopen. Dan is het beter om die chips te gebruiken voor een mid-end toestel om zoveel mogelijk marktaandeel te pakken.
Als je een tekort hebt aan chips om telefoons te maken, dan moet je kiezen. Leg je prioriteit op model a of model b
Samsung kiest voor de Flip boven de FE op dit moment.
Als ik me goed herinner werd in eerdere/andere berichtgeving de koppeling gemaakt met de componentenschaarste.
Ze zouden er naar verluid niet voor hebben willen kiezen om goedlopende verkoop te kannibaliseren en schaarse onderdelen toe te wijzen aan productie van een nieuw model terwijl ze andere goedlopende, wellicht hoge(re) marge, producten hebben.
Ik zie het verband tussen de goede verkopen van de Flip3 en het mogelijk uitstellen of zelfs afstellen van de S21 FE niet? Die toestellen hebben een compleet andere doelgroep.
Niet echt: de flip3 ziet Samsung echt als een 'gewone telefoon' die je toevallig ook kunt opvouwen. Enkel het kunnen opvouwen en de kleinere accu maken het een ander toestel dan de S21 FE, voor de rest is het ongeveer hetzelfde.

Blijkbaar verkoopt de Flip3 zo goed dat dit lijkt te werken en Samsung de Flip nog wat meer zuurstof wil geven voor de S21FE uitkomt.
Sinds S10 heb ikzelf eigenlijk niet echt behoefte meer om te upgraden, die is nog snel genoeg, voelt nog "smooth" aan bij het scrollen.
Vorige telefoons uit de S serie waren na 2-3 jaar toch wel aan vervanging toe bij mij, die voelden dan traag en log.
Ik ben van de S10 overgestapt op de S20 FE.

De ervaring op de 20 FE is beter vanwege de batterij duur. Met mijn gebruik moest ik de S10 iets na de helft van de dag aan de beademing leggen. Met de S20 FE pas als ik naar bed ga.
De prestaties qua apparaat gebruik zijn vergelijkbaar voor mij.
Dus als je het redt met de batterij, zou je inderdaad even kunnen wachten.
Dat een telefoon de dag niet haalt is redelijk standaard.
Plus ik heb ook altijd wel Pokemon Go draaien uit pure verveling tijdens het boodschappen doen ;)
Maar dat heeft natuurlijk ook wel impact op de batterijduur.
Al vind ik het nog wel meevallen opzich, en overal zijn welopladers in de buurt bij mij.
Ik heb sinds kort zelfs een QI oplader in m'n PC kast zitten (Dark Base 900 Pro V2) :D
Dat heb ik ook ingebouwd in mijn bureau thuis.
Best grappig bij bezoek die niet snappen dat mijn telefoon oplaad door het op het bureau te leggen.
Komt denk ook omdat je net als ik niet het maximale uit je telefoon hoeft te halen. Zelf van SE naar 2e hands iPhone 8 gegaan en vind het wel prima. Whatsapp en bellen thats it.
Anoniem: 702616
6 oktober 2021 21:37
Jammer, dit zag ik niet aankomen. Zit al te lang vast aan mijn Samsung s10+ en deze vind ik zeer goed hoor hier voor had ik een Samsung s9+ deze word ook nog steeds gebruikt.

Maar het schijnt dus dat mijn moederbord is beschadigd waar door mensen mij niet kunnen horen als ik ze bel dus loop nu al een lange tijd met een defect, telefoon wachtende op de S22 |:(

Voorlopig zit ik dus nog even vast helaas.
Of je kijkt volgende maand op blackfriday net als ik 😉
Anoniem: 702616
@Kaassaus37 oktober 2021 09:07
Ja zal is een kijkje nemen bedankt voor de tip!
Ik vind de microfoon wel een heel essentieel onderdeel van een telefoon. Hoewel ik eerlijk gezegd bij voorkeur toch met mijn doordopjes bel.... tsja, misschien boeit het wel niet zo veel inderdaad.
Wat vervelend voor jou, je kan geen garantie claimen? In mijn geval met mijn Galaxy S20 Ultra het enige probleem wat ik soms heb, is bij het gebruik van de camera en dat de autofocus zo traag is en soms niet meteen scherp is vooral bij inzoomen.

Ik hoop dat dit is opgelost bij Galaxy S21 generatie en de Fold 3.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 6 oktober 2021 22:26]

IIRC was dat een probleem door de 108mp lens en was opgelost in de note 20 ultra door de toevoeging van laser autofocus, die ook op de s21 ultra zit. Reguliere s21 en fold 3 hebben niet zulke grote megapixel camera's en hebben het probleem dus ook niet.
Die fout herinner ik van een andere Samsung, die had een losse chip voor de spraakverwerking.
Misschien is er een reparatieclub die hem voor je kan maken?
Anoniem: 702616
@sympa7 oktober 2021 09:07
Ja bij coolblue, gaven ze aan dat het net zo duur zou worden als een nieuwe telefoon, dus daar begin ik niet aan haha

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 702616 op 7 oktober 2021 11:29]

Bij de S3 was het een standaard fout, werd door de telefoonallochtoon opgelost voor een paar tientjes.
Yup, same, Garantie is verlopen. Heb tot 2x aan toe de MIC/soc laten vervangen. Helaas.
Oh well.
Maar dan klopt de s line niet meer als ze n jaar later doen of het gaat van s21>s23 maar dat vindt ik beetje raar of ze doen het later in het jaar 🤔
Het klopt toch sowieso niet?
Eerst hadden ze S, S2, S3.. S10
en toen gingen ze naar S20, S21, S22.

Het niet echt een eenduidig systeem; S22 is eigenlijk de 13e generatie. Maar bij Apple is het zowaar nog vager:
Na de 7 kwam eer geen 7S, na de 8 kwam er een X (10 dus, terwijl dit de 11e generatie was). Er is wel weer een XS geweest maar sinds dien is het weer logisch: 11, 12, 13.
Voor mij maakt het niets uit. Het is wel jammer als je op de Galaxy S22 wacht. Ik vind het allemaal een beetje te laat om in Januari 2022 nog een Galaxy S21 FE uit te brengen.

De vooruitgang van S20 naar S21, S22 is erg klein om al te upgraden

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 6 oktober 2021 22:18]

dat is eerder omdat de gewone smartphone min of meer uitontwikkeld is. Echte grote vooruitgangen komen er denkelijk niet vaak meer aan de komende jaren. Een nieuw toestel koop je dan ook best omdat je vorige versleten/kapot is en niet omdat de nieuwere toestellen zoveel beter zijn.
Niet geheel on topic, maar ben ik de enige die de vormfactor van de ultra en de meeste concurrerende high end telefoons niet mooi vindt? Ik heb nog een S6 en dat veel verder uitgerekte van de huidige generatie vind ik niets. Een groter scherm is prima, maar dan wel met een 16:9 verhouding van het scherm svp.
Zat eerst te overwegen om de s21fe te halen als opvolger van mijn A50 in september. Werd uitgesteld, dus ik denk; wacht ik wel tot oktober. Weer niets. Was er wel een beetje klaar mee en wilde wel wachten voor de S22, die gaat komen met een Raytracing AMD chip, en kleinere formfactor, dus leek me ook wel het wachten waard. Deze zou in januari uitkomen. En nu blijkt het hele zooitje 2/3 maanden doorverschoven te worden. Toch wel jammer.
Wat wil je de A72 en de A52 5G zijn end of life verklaard na enkele maanden...
Hoe is dat relevant? Misschien wat meer uitleg geven?
End of life?
Wat bedoel je daarmee?
Dat ze niet meer worden verkocht of geproduceerd?

Dat is heel wat anders dan end of life.
De A52 5G wordt niet meer geproduceerd. Is in heel korte tijd vervangen met de A52S 5G.
Dat bedoel ik met EOL, de ondersteuning is er nog wel op maar ze worden niet meer geproduceerd of althans niet meer geleverd door Samsung.
Ik heb klanten gehad die 2 tot 3 maanden op die telefoon hebben gewacht, ik heb ze dan voor een duurdere prijs een A52s 5G of een A52 4G moeten verkopen.
No more updates.

Which is bad als tante claudia/ome jan hem heeft.
Alleen is dat helemaal niet zo, en legt ie een uur eerder uit dat ie dat dus juist niet bedoelde ;)
Alleen is dat helemaal niet zo, en legt ie een uur eerder uit dat ie dat dus juist niet bedoelde ;)
Nou .... lekker dan :/
Daar doelde ik ook op en dat is in het geval van de A52 niet waar.
Die staat gewoon op de lijst van 2 upgrades en 3 jaar beveiligings- en bug-updates.

Dus geen end of life. Wel End of Production.
Zeker weer dan geen adapter erbij enkel snoertjes en geen oortjes net zoals t was met s21 🤷 ik koop geen samsung meer motorola way to be
Begrijpelijk dit nieuws, maar waar blijft mijn Note 22, ik hoop zo dat deze alsnog komt :O
Nu is er geen waardige vervanger voor de Note 10/20.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee