Gerucht: Samsung Galaxy S21 Fan Edition krijgt 4500mAh-accu

Volgens geruchten krijgt de komende Samsung Galaxy S21 Fan Edition een accucapaciteit van 4500mAh. Daarmee zou het toestel een grotere accu hebben dan de reguliere Galaxy S21, hoewel de Galaxy S21+ een grotere accu heeft.

GalaxyClub meldt op basis van eigen bronnen dat de accucapaciteit gelijk is aan de Galaxy S20 Fan Edition, die Samsung eind vorig jaar uitbracht als een meer betaalbare variant van de reguliere Galaxy S20. De Galaxy S21 FE zou daarmee een accucapaciteit van 4500mAh krijgen. Samsung bracht de Galaxy S21 in januari uit. Dat toestel beschikt over een 4000mAh-accu. De Galaxy S21+ heeft een accucapaciteit van 4800mAh.

Onlangs verscheen er al informatie over de vermeende Galaxy S21 Fan Edition. Bekende leaker OnLeaks publiceerde zelfgemaakte renders van het toestel. OnLeaks publiceert regelmatig dergelijke renders van onaangekondigde smartphones, die hij baseert op informatie die hij ontvangt van accessoiremakers. De leakers stelde dat de Galaxy S21 FE een 6,4"-scherm krijgt. Een selfiecamera zit verwerkt in een gat in het scherm. De smartphone zou verder van plastic gemaakt zijn, met een metalen frame.

Er zijn vooralsnog weinig technische specificaties van de Galaxy S21 FE bekend. Zo is het nog onbekend welke soc Samsung in de smartphone zal gebruiken. De 5G-versie van de huidige Galaxy S20 Fan Edition kreeg een Qualcomm Snapdragon-soc, terwijl de andere Galaxy S20-modellen in Europa een Exynos-chip van Samsung hadden. Mogelijk krijgt de S21 FE dan ook een Snapdragon-chip. Samsung heeft zijn Galaxy S21 Fan Edition nog niet officieel aangekondigd, maar volgens een uitgelekte roadmap gebeurt dit in augustus. Het is nog niet bekend wat het toestel gaat kosten.

Renders van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition. Afbeeldingen via Voice door OnLeaks

Door Daan van Monsjou

Redacteur

26-04-2021 • 20:53

42 Linkedin

Lees meer

Reacties (42)

42
35
14
1
0
15
Wijzig sortering
Ik hoop dat er ooit nog een samsung toestel van 5,9 inch uitkomt. 6,4 pff moet er niet aan denken. Dat mijn s10e het nog maar lang mag volhouden..
Ik heb mijn S10e enkele weken geleden aan mijn oudste zoon gegeven en ben zelf voor de POCO F3 gegaan. Ik stond eerst ook huiverachtig tegenover het formaat van de F3, maar dat went wel. Het liefst zou ik wel een toestel rond de 6 inch gehad hebben, maar dat bestaat zo goed als niet meer.

Ik was de bloat op die S10e en de slechte batterij echt spuugzat.
Ik heb al jaren samsung en ben een beetje eenkennig qua hardware, ook bij andere merken (op Apple na maar die vind ik te duur) zie ik weinig opties van dit formaat. Ik kijk nog even een jaar de kat uit de boom. De batterij van de s10e is wel echt slecht idd.

Groter dan 6,1 zit gewoon niet meer chill in de broekzak vind ik.

[Reactie gewijzigd door Ambition88 op 26 april 2021 22:29]

Ben ook al een tijdje op zoek naar een nieuw high end toestel en ik ben ook niet te spreken over het formaat en ook het gewicht van recente modellen. Vind het gewoon niet handzaam meer, ik gebruik mijn telefoon regelmatig in situaties waarin ik geen 2 handen kan of wil gebruiken dus heb echt geen zin om dan krampachtig met een soort baksteen in mijn hand te zitten.
Alleen de iPhone 12 mini is nog high end, maar ja als je Android wil is het echt armoe troef. De Pixel modellen komen in de buurt maar zijn niet ècht high end op een aantal gebieden, b.v. soc en bouwkwaliteit. Dus ja ik voel je pijn!
De s20 is 6.3 beeldmaat is 6.2" dat valt echt reuze mee.
Complete maat in vergelijking met de s10e de screen to body size is beter van de s20 dus het verschilt nauwelijks s10e:
5.60 x 2.75 x 0.31 inches (142.2 x 69.9 x 7.9 mm)
S20:
5.97 x 2.72 x 0.31 inches (151.7 x 69.1 x 7.9 mm).
alleen de lengte is de s20 iets langer de s10e is bijvoorbeeld weer breder zoals te zien in de maat.
De s21 is trouwens vrijwel dezelfde maat (151.7 x 71.2 x 7.9 mm), dus je zou in de toekomst met een leuke deal naar een s20/21 kunnen kijken kwa formaat hoef je ze niet te laten liggen. Ben zelf van een oneplus 6 naar de s20 gegaan toen en de s20 past veel beter in de broekzak. :)

[Reactie gewijzigd door nervwrecker op 27 april 2021 09:14]

Sony Xperia 5 III s is precies 6.1" ;)
Je kan altijd overstappen op LineageOS of ArrowOs. Werkt heerlijk, batterij gaat langer mee en alle bloat is weg.
Dat wel maar de unlocked bootloader vind ik een behoorlijk risico.
Risico op wat precies?


Edit:
Wat @RAAF12 zegt?

"""Ik ga niet lopen rooten dat geeft soms security issues en/of je bank app werkt niet goed.

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 27 april 2021 08:34]

Het probleem is voor mij dat als je telefoon gestolen wordt, men redelijk makkelijk bij de data kan.

Iedereen kan namelijk de kabel inpluggen en het complete ding leegtrekken. Nou zit er wel encryptie op, maar je gebruikt meestal niet bepaald een ingewikkeld wachtwoord (is vervelend om elke keer in te moeten voeren). Het is mij een te groot risico. Heel jammer dat je die niet kan relocken :'( Alleen op Pixel toestellen kan het, maar ook niet met LineageOS. Wel met GrapheneOS. Ik vind alleen Pixel toestellen weer zo duur voor wat ze bieden :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 27 april 2021 10:24]

Zolang je internet opstaat kan je normaal gezien u data op afstand wissen. Via de app "vind mijn toestel".
Dat kan ja maar is heel makkelijk te omzeilen. Airplane mode is al voldoende. Of gewoon het toestel uitzetten.

Bovendien, in de bootloader modus heb je sowieso geen toegang dus als de dief gewoon snel het toestel uitzet kan hij via de bootloader alles er af sluizen zonder dat dat voorkomen kan worden.

Ook gebruikte ik met Lineage geen Google diensten (waar vind mijn toestel onderdeel van is), juist vanwege het privacy aspect. Hierdoor kwam het op een security vs privacy discussie uit. Maar er zijn wel open / vrije apps die dat ook kunnen. Maar ik vind het gewoon geen overtuigend voordeel hebben omdat het niet zo goed werkt.

PS: Snap niet helemaal de '0' beoordeling, een unlocked bootloader is een behoorlijk beveiligingsgat. Zeker voor een apparaat dat je overal mee naartoe neemt (dus een groot diefstalrisico). Het probleem is dat alle custom ROMs hieronder leiden, met uitzondering van sommigen die op Pixel toestellen draaien (en die zijn weer niet geweldig qua prijs/kwaliteit verhouding).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 28 april 2021 18:51]

Zeker wel. De Google Pixel 5.
Zelf nu een Sharp Aquos. Prima toestel, en ook belangrijk: minder app-moorden. Speciaal op uitgekozen mbv dontkillmyapp.com.

Je zegt dat het formaat wel went. Maar als je kleine pootjes hebt, zoals ik, dan is dat toch wel erg onhandig bij de bediening met 1 hand.
Blijf het toch apart vinden dat ze hier (waarschijnlijk) wel een Snapdragon in plaatsen en in de normale S-series niet.
Gaat waarschijnlijk om volume, prijs en capaciteit.
De FE verkoopt in kleinere aantallen, en komt later in het jaar op de markt als prijzen gedaald zijn voor de chips. Plus alweer productie van nieuwe chips op stapel staat voor volgend jaar. In tweede helft jaar zie je in de budget lijn ook Mediatek modellen verschijnen bij Samsung. Dus dat is of goedkoper dan zelf maken, of er is niet genoeg capaciteit.
Bij de S21 maakt het overigens nauwelijks uit tussen de SD of Exynos processor (na de eerste updates), waar dat bij de S20 wel duidelijk merkbaar was in de benchmarks. Er is een apart topic voor op het forum hierover:
Feiten en fabels: Snapdragon vs Exynos
Waar haal je vandaan dat de S20 FE in kleinere aantallen verkoopt? In ieder geval zover bekend heeft de S20 FE een heel stuk beter verkocht dan de reguliere S20... naar schatting deed de reguliere S20 nog geen 600.000 units in de eerste 4 weken, waar de S20 FE over de 1 miljoen ging na 4 weken. En dit komt aardig overeen met wat wij zien bij afname van Samsung toestellen... de A51 en nu de A52 zijn veruit de populairste keuze, maar daarna doet de S20 FE het heel goed, veel beter dan de reguliere S20 of de grotere versies daarvan.
Eerste 4 weken is leuk, maar zeker begin Corona...13 maart was de eerste levering aan klanten van de hele S20 serie, en 11 maart werd Covid officieel een pandemie en niet lang erna begon de lockdown. Die onzekerheid heeft over de hele markt een impact gehad.

Wat ik bedoel is de verwachte totalen over de hele productietijd. En de FE is een opvulling. Net als bij Oneplus de T serie dat is, gewoon nog weer iets om de verkoopcijfers aan te wakkeren, bouwend op het huidige high-end model van dat jaar van dat merk.

Verder weet jij ook donders goed dat bij de lanceerdatum er maar X aantallen beschikbaar zijn van een bepaalde processor en de prijs navenant is. Dus na 6 maanden zijn die chips al veel goedkoper en zie je ze ook bij meer toestellen verschijnen.

S serie begin van het jaar is er in 3 tot 4 (S10 serie) maten, de FE maar in 1 formaat, het meest populaire format wereldwijd. Het is een duidelijke positionering van de marketing afdeling van Samsung.
Je probeert er een hele hoop bij te halen, maar uiteindelijk tellen de aantallen die over de toonbank gaan... en dat maakt de S20 FE een beter verkocht toestel dan de overige S20 toestellen... en beide moeten het stof happen van de A51.

De enige impact die corona op die markten heeft gehad is dat ze zijn toegenomen... weinig onzekerheden, juist grote chiptekorten wegens de enorm toegenomen vraag in mobiele devices zoals smartphones en laptops.
Net als de vorige generatie, ook een 4500mah batterij.
Zat in november te twijfelen voor een S20 FE 5G of S21, maar voor de batterij had ik de S20 FE 5G gekozen omdat het langer meegaat.
Als het prijs ook goedkoper is zoals de S20 serie, dan kan je zo een mooie deal meenemen.
Dat had ik misschien ook beter kunnen doen, want met de S20FE 4G kom ik vaak net niet de dag door.

Verder functioneert ie prima, voor een casual gebruiker.

[Reactie gewijzigd door John Duh op 26 april 2021 21:25]

De S20 FE 4G/5G hebben beiden een 4.500 mAh batterij.
https://tweakers.net/pricewatch/compare/1612502;1612500/
Misschien eens checken of er niet toevallig een bepaalde app je batterij draint. Ik kan er vaak 2 dagen mee doen.
De accu's zijn inderdaad aan elkaar gelijk. Het verschil in accuduur wordt veroorzaakt door het feit dat de Exynos soc van Samsung minder zuinig met het stroomverbruik omgaat dan de Snapdragon soc van Qualcomm. Daarnaast schijnt de soc van Qualcomm fractioneel beter te presenteren.

Edit: voor de volledigheid, in de 4G versie van de S20FE zit de Exynos soc en in de 5G versie de Snapdragon soc.

[Reactie gewijzigd door John Duh op 27 april 2021 22:37]

Ah, duidelijk. Ik heb de 5G versie, ben volgens mij ook een 'casual' gebruiker, maar dat verklaart wel een verschil.
Elke keer als ik de naam lees denk ik "huh komt er en s21 met een ventilator?" zoals sommige gaming telefoons.
Haha ja zo las ik het ook. Een actief gekoelde telefoon voor betere prestaties :)
Why nut?
De beste modellen blijven de goedkopere van samsung.

Zoals de a40/50 bijvoorbeeld van een jaar of 2 terug alweer.
Degelijke batterij, minder bullshit vooraf geïnstalleerd en gek genoeg langer ondersteund lijkt het wel.

Beste modellen bijna altijd troep waar ik achteraf spijt van krijg.
Heb totaal geen spijt van mijn note 10+ hoor, mijn eerste Samsung maar geen spijt van.
Ben anders blij dat ik nu een S10E heb i.p.v. een A40. A40 was out of the box al traag in het gebruik en dan gebruik ik mijn smartphone echt alleen nog voor basis dingen.
Zijn inderdaad aantrekkelijke toestellen in bijna alle opzichten. Gebruik zakelijk een A44 die bijzonder goed bevalt. Sterker nog, begon mezelf af te vragen waarom ik meer zou moeten betalen. Enkel als ik detailfoto's van objecten moet maken valt de camera flink door de mand. Dan moet ik regelmatig met mijn prive S9 bijspringen om dingen goed zichtbaar vast te leggen.
Dit zou een goede vervanging van mijn Galaxy S10 kunnen zijn. De S10 is een geweldige telefoon, behalve de accu. Met een 4500mah accu en waarschijnlijk een zuinigere snapdragon, zal deze telefoon waarschijnlijk een stuk langer mee gaan op een dag.
Ik blijf toch hopen op een Samsung op S10e formaat met iets grotere accu...
4500mAh-accu lijkt mij wel heel erg weinig, dat houd in dat de accu voor vele meerdere keren aan het stopcontact moet hangen. Ik zag op internet dat Nokia X50 met snapdragon 888 en een 8000mAh en 8500mAh op de markt komt en geen bloatware op je telefoon, iets waar Samsung nog heel hard aan moet werken. Ben een beetje klaar met Samsung.
Bij fan edition dacht ik, jeetje worden telefoons nu al zo groot en krachtig dat er een fan in moet?
Anoniem: 474132
26 april 2021 21:29
Heeft de fan edition een krachtiger Soc waardoor er actieve koeling noodzakelijk is?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee