Gebruikers

Score: 4
18 reviews

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prijs
€ 17,-
Specificaties RJ45: 5x 1G - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
2
+1
aawe mwan 4 februari 2017

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Zo te horen, is het probleem met de pieptoon waar andere reviewers over klagen opgelost. Haalt de volle Gigabit snelheid, WoL werkt. Ziet er netjes uit, maar de plaatsing van de kabels en leds had wel wat praktischer kunnen zijn.

Pluspunten

  • Haalt de volle snelheid
  • Laat WoL door
  • Metalen behuizing

Minpunten

  • Felle "Power" led bij de netwerkaansluitingen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

Dauw_Jonas 1 november 2022 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

When it comes to networking it is often difficult to figure out what is causing what. Therefor, I can only say that it works. There isn’t any monitoring in it.

Pluspunten

  • Stroom kabel verwijderbaar
  • Klein

Minpunten

  • Niet beheersbaar
  • Niet monitorbaar

Eindoordeel

Score: 4
Lecap 31 augustus 2022 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Dit is een prima unmanaged switch voor een aardige prijs. Jammer van de felle power led, maar daar is mee te leven.

Pluspunten

  • Prijs
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Felle power led

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
IMPE26Newbie 15 januari 2021 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

goede prijs/ kwaliteit

Pluspunten

  • kompakt
  • makkelijke instalatie
  • degelijk

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Gamehack 6 januari 2020 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Goede budget switch, daar heb ik hem ook voor gekocht.

Pluspunten

  • Plug-play
  • Robuust

Minpunten

  • Leds uitzetten?

Eindoordeel

Score: 4
angulardragon03 8 mei 2019 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Deze basis switch werkt zoals beschreven. Ik heb geen last van een pieptoon, dus ik raad deze product aan als je een stevig, eenvoudig switch zoekt. Verbinden met een router of een andere switch, en ga lekker je gang.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Levert volledige 1Gbps op
  • Werkt als een trein

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
NielsG 12 juli 2018 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Goed apparaatje, doet wat hij moet doen. Van metaal, wat hem wat steviger maakt en makkelijk in gebruik te nemen. Enige nadeel waardoor hij 1 ster krijgt is de adapter die een verschrikkelijke pieptoon maakt waar je hoofdpijn van krijgt.. Ik had een niet piepende adapter verwacht..

Pluspunten

  • Van metaal
  • Makkelijk in gebruik
  • Werkt goed

Minpunten

  • Adapter maakt verschrikkelijke pieptoon

Eindoordeel

Score: 1
ShifuZhao 9 april 2016

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

prijs verhouding is best prijzig vergelijken met anderen. in mijn geval niet kopen als je 1 koopt voor op kamer wegens hoge pieptoon dat irritant wordt. Ik heb mijne retour gestuurd.

Pluspunten

  • stevig
  • network verdeling

Minpunten

  • Pieptoon

Eindoordeel

Score: 2
Jorn87 22 maart 2016 Product gekocht

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prima keuze voor als je een switch zoekt die robuust is en een tijd moet gaan. Geen gedoe met software. Kabels erin en hij werk. Ik geef hem twee sterren door de hoge pieptoon. Edit: inmiddels gratis een andere adapter gekregen.

Pluspunten

  • Stevige metalen behuizing
  • Plug and play
  • Je kan hem aan de muur monteren

Minpunten

  • Adapter voelt goedkoop aan en maakt een hoge pieptoon

Eindoordeel

Score: 4
ppp_extrNewbie 10 maart 2016

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Maakt irriterend geluid tijdens data overdracht. Het apparaat kan niet gebruikt worden in de woon- of slaapkamer.

Pluspunten

  • Prijs
  • Plug and Play
  • Design

Minpunten

  • irriterend geluid

Eindoordeel

Score: 2
Sjnarruf 27 februari 2016

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Product dat doet wat het moet doen, maar uit de voeding komt een onacceptabele pieptoon die door merg en been gaat. Retour gebracht, omdat met deze pieptoon het apparaat niet comfortabel gebruikt kon worden.

Pluspunten

  • Robuuste uitstraling
  • Snelheid netwerk te herkennen aan kleur lampje

Minpunten

  • Pieptoon uit voeding die door merg en been gaat.

Eindoordeel

Score: 1
Anoniem: 399266Newbie 9 oktober 2015

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Ik moest jammer genoeg nog een switch hebben voor de bovenverdieping omdat er te weinig aansluitingen waren. Ik had geen zin om lange kabels te trekken naar de meterkast. Dus snel bij 4launch deze gekocht voor een schappelijke prijs. Prijs/kwaliteit verhouding van deze unmanaged switch is goed.

Pluspunten

  • metalen kast
  • compact
  • zowel neer te zetten als op te hangen

Minpunten

  • geen on/off switch
  • geen patch kabel bijgeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Jordy D5Newbie 27 augustus 2015

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Gemakkelijk te gebruiken internet-switch met 5 RJ45-poorten. Vooral voor iemand die er niets tot weinig van kent en toch snel een ethernetswitch steken. Gewoon plug&play! Ook enorm stevig!

Pluspunten

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Zeer stevige (metalen) behuizing
  • Snel en gemakkelijk geplaatst
  • Zuinig energieverbruik
  • Hoge snelheid

Minpunten

  • De eerste RJ45-poort (port1) is niet naast de Ac-stekker te vinden, maar volledig links op het panneel met de poorten waarvan je er vier kan gebruiken voor internet af te tappen.

Eindoordeel

Score: 5
henkkidNewbie 28 april 2015

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

prima product, het is echt plug en play, gewoon inpluggen en het functioneerd.

Pluspunten

  • 1Gbps verbinding is goede snelheid
  • stalen behuizing
  • klein

Minpunten

  • geen interface (unmanaged

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 2
PerlinNoise 23 juli 2014

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prima switch voor het geld.

Pluspunten

  • Goede behuizing (geen plastic)
  • Prima snelheid
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
thabasement 29 april 2014

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Crahsystor 26 juli 2013

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
Fleximex 3 juli 2013

TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch

Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een TP-Link TL-SG105-10/100/1000 Mbps Desktop switch?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee