Battlefield 2042 zal DLSS en Reflex ondersteunen

Door een nieuwe samenwerking tussen EA, DICE en Nvidia krijgt Battlefield 2042 ondersteuning voor DLSS en Reflex. Of Battlefield 2042 ook raytracing krijgt, is nog onbekend. Battlefield V ondersteunde ook DLSS.

Door de toevoeging van DLSS kan Battlefield draaien op een hogere framerate zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Het moet daarom mogelijk zijn om Battlefield 2042 op 4k 120fps te spelen met een GeForce RTX 3080 Ti. Nvidia Reflex is een toolkit die zorgt voor lagere latency door de gpu en cpu beter op elkaar af te stemmen, waardoor frames niet in de renderqueue blijven hangen.

Het nieuwe hoofdstuk in de Battlefield-serie komt op 22 oktober uit voor de pc en de current-gen consoles, en krijgt multiplayer tot 128 spelers. Eerder deze maand schreef Tweakers een preview van de game. Nvidia schrijft nog niets over of Battlefield 2042 ook ondersteuning krijgt voor raytracing.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

30-06-2021 • 10:05

92 Linkedin

Lees meer

Reacties (92)

92
87
29
3
0
48
Wijzig sortering
Loopt AMD Fidelity dan weer achter de feiten aan?
Denk dat dat niet echt aan AMD ligt maar aan EA, dus EA loopt achter de feiten (ehm geld sorry :p ) aan
FSR is zo erg o-day dat wil je niet nu nog even in de laatste maand adhoc toevoegen terwijl de concurent je partner is,
zo erg? Zo erg is dat niet :-). 20 % verbetering in fps ivgl met FSR 0.0. Ja speel dan maar zonder, het staat minstens on par met DLSS versie 1. (imho) lijkt me het gewoon echt volledig wat @ThomasAH ook al heeft aangehaald. Hopelijk zijn de volgende versies nog beter, dan kunnen we DLSS gewoon achterwege laten aangezien FSR voor beide (of zelf de drie kampen (Intel)) zou kunnen werken.
Using the Radeon RX 6800 XT, the performance uplift provided at 4K is impressive. Moving from native to Ultra Quality FSR took the average frame rate to 100 FPS, a 44 percent improvement. The Quality mode is also usable at this resolution, and saw a 65 percent uplift over native. The lower modes improve on this again, but don’t deliver 4K image quality.
lijkt me toch niet onder de woorden "zo erg" te vallen. Is het wondergoed? neen dat ook niet, maar dat antwoord zou even fout zijn als zeggen dat het zo erg is. En verder lijkt 22 oktober nu niet meteen "ad hoc" te zijn.

@damaded Zo had ik het idd niet gelezen, bedankt voor de verheldering ;-). Nu EA en Dice hebben al aangegeven dit ook nog te ondersteunen. Dus wie weet in de vorm van een patch de na de release ofzo.
sides these closer-to-the-horizon games, a number of developers have announced they're working on integration FSR on their workflows, including Crystal Dynamics, Focus Home Interactive, Capcom, Ubisoft, Unity, Electronic Arts & Dice...

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 30 juni 2021 15:44]

Ik denk dat Scriptkid bedoeld dat het kort dag is. FSR is maar nét een paar dagen uit, daar wil je m.b.t. tot de implementatie toch even de tijd voor nemen, zeker als je partner nVidia is...

De resultaten zijn namelijk best behoorlijk. Tuurlijk als je een graphic junkie bent is ieder gemis aan detail een doodzonde, maar voor de doorsnee gamer die nu op oude(re) hardware toch nog redelijk mee kan qua FPS is dit een uitstekende ontwikkeling.

En wie weet hoe snel FSR versie 2.0 uitkomt, AMD timmert namelijk goed aan de weg.

Daarnaast kan ik me nog herinneren dat bij de introductie van de GeForce RTX 2080 menig wat Tweakers riepen dat het niks was en niemand zou het gaan gebruiken, en diezelfde Tweakers komen nu doekjes te kort om het kwijl van de mondhoeken te deppen, gezien de ontwikkelingen in games op dat vlak......
EA heeft in het verleden al eens Mantle ondersteuning toegevoegd aan BF4 (nieuws: EA brengt Mantle-patch voor Battlefield 4 uit)

Wat niet is zou dus nog kunnen komen.
EA heeft in het verleden al eens Mantle ondersteuning toegevoegd aan BF4 (nieuws: EA brengt Mantle-patch voor Battlefield 4 uit)

Wat niet is zou dus nog kunnen komen.
Ja zou leuk wezen voor al die mensen met een RX 6000 serie grafische kaart van AMD.

Tweakers: DLSS kan Battlefield draaien op een hogere framerate zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit, nou dat is absoluut niet waar wat Tweakers hier zegt, alleen is het bijna niet waar te nemen, maar dat is ook niet helemaal waar, het legt er aan hoe hoog/laag je de DLSS settings zet.
Hoezo "weer"? AMD fidelity heeft nooit voorop gelopen. DLSS 1.0 was ook ruk. Verder maakt DLSS gebruik van AI cores. Ja, beiden een techniek voor upscalen van resulutie. Maar toch een beetje appels en peren vergelijken.
FDS is niet ruk te noemen. 20-30% performance boost zonder ook maar enig visueel merkbaar verschil. Ik hoop dat developers snel patches uit zullen brengen voor ondersteuning.
Hebben we al bewegend beeld gezien? In screenshots is het visueel verschil namelijk niet altijd zichtbaar.
er zijn een paar enorm goede reviews van Hardware Unboxed op youtube die het helemaal doorpluizen. Kwalitatief perfecte reviews, maar je hebt ook een 4k monitor nodig om sommige dingen te zien.
Enorm goed en HWU?

Dan hebben wij een andere definitie van enorm goed blijkbaar ;)

Voor de grafiekjes: TPU
Voor inhoudelijk naar perfectie neigende reviews en onderzoeksjournalistiek: GN
Voor specialistisch de diepte in:der8auer.

Er zijn nog legio aan goede content creators, maar kanalen als LTT en HWU, JayZ2$, T.net en HWI staan imo niet bekend om de kwaliteit van de reviews.
Hardware unboxed is een van de betere

Bijna geen andere reviewer die zoveel games op zoveel settings reviewed, en ook standaard een goeie uitleg erbij geeft, zou niet weten wat je probleem is met hun reviews? maar ik hoor het graag
Er zijn nog legio aan goede content creators, maar kanalen als LTT en HWU, JayZ2$, T.net en HWI staan niet bekend om de kwaliteit van de reviews.
Hardware Unboxed hoort absoluut niet in dat rijtje thuis imo, verbaasd me ook echt dat je ze in het zelfde rijtje zet als LTT en Jay... dat verschil met hun en HWU is zo groot dat het niet eens de zelfde soort content is wat mij betreft

[Reactie gewijzigd door Sinester op 30 juni 2021 18:01]

nouja, dat ze al die FSR beelden deel voor deel nagaan, in allerlei verschillende combinaties, dat vind ik wel enorm goed aan die reviews hoor. En wat mij betreft staan ze echt net naast GN qua 'nut', het is enkel dat GN een iets meer aan tech-diepte doet. HWU doet het eerder om de hardware specs en prestaties. Ook heeft GN FSR totaal niet zo uitgebreidt als HWU besproken. Maar ik ben het met je eens dat LTT en Jay2 een heel andere vertelstijl, en doel, hebben en zijn er daadwerkelijk minder geschikt voor om te beslissen of de techniek geslaagd is.

ps. tpu ken ik niet

[Reactie gewijzigd door Brattoes op 30 juni 2021 14:53]

Techpowerup. Hele fijne site om snel specifieke hardware (videokaarten) te kunnen vergelijken. Niet de beste reviews, wel de beste/meeste grafiekjes.
Daarnaast massive data om een goede vergelijking tussen de bulk van de markt te kunnen maken.
Bijv.
https://www.techpowerup.c...3070-ti-gaming-oc/28.html
Ook een van de weinige die performance per watt in kaart brengen.

Voor mij zijn mannen als Steve (GN), Buildzoid en Der8auer de echte helden die met de scoops komen die je op andere kanalen niet vind. Ik wil best van je aannemen dat HWU een goeie FSR review heeft en ook hun raytracing research was prima destijds.
Voor mij voelt HWU als die wiskunde leraar die je de stelling van pythagoras leert, terwijl Steve's en Der8auer's content soms aanvoelen als een hoorcollega van Einstein of Hawking. De een is adequaat om je iets bij te brengen, de ander laat je dromen van het onbekende.
Ik kan je ook van HWI geweldig research laten zien, maar HWI zou ik toch als kwaliteits content omschrijven.
HWU is geen telegraaf, maar toch ook zeker geen NRC of trouw. Meer een AD of Volkskrant, prima content, maar een scoop over bijv de panama papers ga je er niet tegenkomen
Hardware Unboxed hoort echt niet in dat lijstje thuis, de rest. Gelijk, te wisselend in kwaliteit.

Ze zullen het verliezen op indepth analyses wat Anandtech en Gamers Nexus echt wel beter kunnen. Los daar van vind ik de FSR en DSL analyses van goede kwaliteit en zijn de monitor reviews ook van erg hoge kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 30 juni 2021 20:07]

FDS? Geen idee wat dat is.

FSR lijkt nu niet echt revolutionair: https://www.youtube.com/watch?v=xkct2HBpgNY
Ook niet te vergelijken met DLSS(2.0)
Mijn antwoord op jouw vraag staat in mijn eerdere reply.
IMO is het welkom als extra optie waaruit je kan kiezen, maar niet veel meer dan dat.
Tjsa alleen Dlss is alweer dik een jaar aan de gang ! dus ja Koenus :-)
DLSS is sinds februari 2019 "aan de gang".
Meer dan een jaar dus :-)
Zeg nooit nooit. Hairworks kwam pas na TressFX.

DLSS 1.0 was inderdaad hardstikke ruk en wat je zegt is het appels met peren vergelijken want FSR is een spatial upscaler (die zijn limieten kent) en DLSS is een temporal upscaler (die ook zijn limieten heeft, namelijk ghosting).
Ik zeg ook niet "nooit" sterker nog, ik hoop dat het wat wordt. Des te meer van dergelijke technieken fatsoenlijk werken, des te beter het is.
nee, want FSR is heel makkelijk te implementeren door de fabrikanten zelf, en ik zie dit eerder als een pr-stunt voor Nvidia die waarschijnlijk EA afbetaald enkel DLSS te gebruiken (voor een bepaalde tijd).

Ook wil het niet zeggen dat AMD ook wil dat battlefield het krijgt, om een directe vergelijking te voorkomen en ze liever eerst de techniek willen matureren, misschien een temporalFSR te ontwikkelen.

Ook is de kracht van FSR dat het in een veel groter bereikt van de videokaarten terecht kan, en is een directe vergelijking met DLSS niet echt terecht.
Nadeel van FSR het gebruikt geen dedicated hardware dus je hebt altijd performanc eloss tov de Nvidia oplossing,
uhm ik vind dat eerder een voordeel? en performance loss??? het hele doel was hogere framerate en dat doet het perfect, toch? Misschien dat je in verwarring met ray-tracing cores? Want dat is nu nog een enorme power hog voor AMD.
Trouwens met FSR hoef je geen die-space op te offeren voor "tensor"-achtige cores, zoals Nvidia dat doet voor DLSS, en is juist hierdoor is het beschikbaar voor oudere hardware. Een oplossing voor nu, en niet "de toekomst" (citaat van Nvidia).
Als de geruchten (hoop) ook maar enigszins waar is (uitkomt), kan AMD met RDNA 3 of 4 zelfs hardware inbouwen die daadwerkelijk de versnelling/ai toepassen om FSR te verbeteren. Dan pas gaan ze echt direct concurreren met Nvidia's DLSS. Nu kunnen de twee functies prima naast elkaar bestaan, (en ik hoop echt dat bestaande games FSR gaan implementeren vanwege de simpliciteit) en het is wel duidelijk dat DLSS (2.0) een betere optie is dan FSR, maar dankzij AMD kunnen ook de games die geen interesse krijgen van Nvidia een verbetering van framerates krijgen
de performance loss is tov een DLSS oplossing, je offerd X% op van je processors die nu een 50% boost geven tov dedicated cores die 100% boost kunnen geven.
Met FSR win je juist performance. Dat je met dedicated hardware meer performance winst kunt boeken, dan zonder dedicated hardware klopt. Maar daar betaal je dan ook voor. Het voordeel van FSR is dat het makkelijk is te implementeren en en het een open standaard is, in tegenstelling tot Nvidia's keuze. Wat de acceptatie van de Nvidia methode door developers niet ten goede komt.
Hoezo zou Nvidia daarvoor betaald hebben? FSR is pas net aangekondigt, en DLSS bestaat al twee jaar. FSR kwam gewoon te laat om dat nog voor de release in BF2042 te stoppen.

Nvidia bied gewoon features die ontwikkelaars graag willen gebruiken, terwijl AMD daar twee jaar op achter loopt.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 1 juli 2021 12:35]

Ik weet niet of de game fsr zal ondersteunen, maar als dat wel zo is, dan is de aankondiging dat Nvidia partner voor de game is niet het moment om dat bekend te maken.
Achter de feiten aan, tsja. Als ik lees:
Door een nieuwe samenwerking tussen EA, DICE en Nvidia...
dan vermoed ik dat er een aardige zak geld richting EA is geschoven. Als dat zo is, ligt dat dan aan AMD en had die dat dan ook moeten doen? Misschien, het is maar hoe je het bekijkt :)

[Reactie gewijzigd door ThomasAH op 30 juni 2021 10:59]

ja, het is redelijk bekend dat Nvidia zo goed als alle moeite doet om dit te bewerkstelligen.
AMD FSR lijkt nog niet op het niveau van NVIDIA's DLSS te zitten maar dit (BF2042) zal ongetwijfeld meer te maken hebben met sponsoring vanuit de GPU fabrikant, dat zie je wel eens vaker.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 30 juni 2021 11:11]

Het heeft ook een behoorlijke tijd geduurd voordat DLSS ondersteund werd. In het begin waren het maar enkele games en was de DLSS implementatie ook niet echt denderend. Pas sinds DLSS 2.0 is het op het niveau dat het echt goed is en daadwerkelijke meerwaarde heeft. Ook is heel de techniek erachter (gedeeltelijk) op de schop gegaan en was het implementeren makkelijker.

AMD FSR moet helemaal van nul af aan beginnen en naar aanleiding van de eerste reviews lijkt het qua resultaat tussen DLSS 1.0 en 2.0 te zitten...
Laten we het beestje noemen zoals het is, nVidia doet dit vaker.
Wat bedoel je, een game sponsoren of actief de concurrentie blokkeren ? Want dan wil ik van dat laatste dan wel eens een bron zien als je daar zo zeker van bent.
Ik vroeg toch wat je precies bedoelde, maar inderdaad. Sponsoring van games is niets nieuws en heeft volgens mij ook geen negatieve gevolgen (meer).

//edit
Ik suggereerde niets ik vroeg waar je precies op doelde, want je opmerking was (voor mij) wat onduidelijk. En laten we nou niet doen alsof Nvidia dat nooit gedaan heeft. Oogkleppen much? 8)7

[Reactie gewijzigd door Crp op 30 juni 2021 11:57]

Dat achter de feiten aan lopen lijkt me niet. FSR kan prima in de game worden verwerkt naast DLSS. Ik denk dat we dat ook meer gaan zien dat games beide technieken gaat ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door Tincahunter op 30 juni 2021 10:33]

Volgens mij niet, want AMD FidelityFX komt zeer binnenkort met een versie waarin het universeel toepasbaar wordt, dus nog universeler dan het quasi-altijd-bruikbare DLSS 2.0 (quasi als in: alleen met Nvidia's zegen en support vanuit een driver, per game, steeds opnieuw, ad infinitum.. of per engine, het is Gsync 'all over again'). Dat komt in ieder geval naar de consoles, dus dat betekent vrije toegang ook voor de hele indie community en aangezien alles een port is, is het dan nagenoeg overal bruikbaar.

En tja... DLSS support en RT in een handjevol nieuwe games, die negen van de tien keer erg weinig voorstellen. Er is weer een BF. Yay. Doe mij maar een half-degelijke indie game, triple A is vergeven van de rommel en graphics en pop-trends zijn het voornaamste verkoopargument. Soooo booooring

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juni 2021 13:40]

Volgens mij 130 games met Nvidia RTX support, zo wel DLSS als RT.

Er is overigens niets mis met DLSS wat nu versie 2.2 zit omdat de AI cores alleen op Nvidia zit. AMD zou dat ook kunnen toepasen net als Nvidia geen hardwerematige async compute had voor betere performance is dit een beetje het zelfde verhaal.
Dat is zeker waar en de implementatie levert ook echt wat op, dat zal ik niet ontkennen.
Waarom? Dat kan de developer vrij eenvoudig zelf implementeren. DLSS is een stuk meer werk.

Daarnaast is Fidelity FX ook een totaal andere techniek dan DLSS. Het beoogt ook helemaal niet hetzelfde te doen. FidelityFX zit meer in de hoek van bestaande upscaling technieken, zoals checkerboarding. Het is daarmee dus geen reconstruction-techniek. DLSS is dat wel.
Volgens mij is BF altijd zeer goed geoptimaliseerd voor AMD kaarten. FSR is pas net een feit.... zal ff duren voordat alles ondersteund wordt voor FSR. Maar het is geen gimmick en het zal er zeker komen.
Nou is BF 5 dan ook wel een Battelfield apart (in een negatieve manier) hele spel (zit / zat) vol met bugs en glitches en slechte optimalisatie

(En frostbite word ook gewoon weer gebruikt in BF2042, dus dat bij AMD partners EA niet apart staat maakt niet veel uit, https://mp1st.com/news/ba...er-levolution-system-tech )

[Reactie gewijzigd door iCore op 30 juni 2021 11:27]

Dat klopt zeker, DX12 is in dat spel redelijk matig/niet geoptimaliseerd heb ik begrepen.

Dat frostbite in BF2042 wordt gebruikt was me bekend, gezien deze engine origineel van DICE is, maar nu ook voor andere games worden gebruikt, na overnamen. Ik meende in andere die dat Electronic Arts and Frostbite los van elkaar stonden, vandaar.

Off-topic:
Al snap niet helemaal waarom mijn vorige comment ongewenst is, vanwege AMD of vanwege BFV?
Off-topic:
Al snap niet helemaal waarom mijn vorige comment ongewenst is, vanwege AMD of vanwege BFV?
Waarschijnlijk door het begin. Komt nogal trollerig over ;)
Dat kan begrijpen, maar zo was het niet bedoeld. Eerder een ongemakkelijke lach. Heb zelf 2 AMD kaarten, dus ik trol mezelf :>
Al snap niet helemaal waarom mijn vorige comment ongewenst is, vanwege AMD of vanwege BFV?
Je roept iets als feit, maar komt daarna met een bron van bijna een jaar geleden, en nergens in die Bron staat dat het alleen op AMD is, of dat AMD de reden van dit probleem is. ook kan er in een jaar veel veranderen

Ook je andere link is erg oud, en met een snelle zoekactie op internet zie ik nergens dat dit nu een probleem is

Verder is het algemeen bekend dat BF5 problemen heeft/had met DX12, niet alleen op AMD maar ook op nVidia

[Reactie gewijzigd door Sinester op 30 juni 2021 18:19]

Ja, ik heb de verkeerde bron gebruikt. Inderdaad, ik roep het als een feit, omdat:

1. Ik heb diverse forums doorgenomen, waarbij het voorkwam bij DX12 gebruik, vooralsnog is vooral in combinatie met AMD CPU+GPU of alleen gpu zichtbaar. Link
Link
Link
De bronnen zijn jaar oud, maar de support voor die game is ook een jaar geleden gestopt. Sinds die update tot nu crashed de game.
2. Heb het in BFV Discord groep gevraagd en melden dit niet te herkennen, vooral Nvidia users.
3. Rondvraag in-game gedaan en het nogmaals alleen bij AMD gebruikers voorkomt.

Inderdaad, veel problemen worden veroorzaakt door DX12, waaronder deze crash.

Ik ben bewust dat vooral ook de game is en problemen aanwezig zijn zowel voor Nvidia als AMD, maar veel crashes, reboots, BSOD werden wel vooral door AMD kaart en/of drivers veroorzaakt.

Het is niet dat ik AMD wil zitten trollen, anders kocht ik niet de 6900XT, maar heb alleen geen fijn verleden gehad met RX5700, drivers, random reboots en crashes + 1000+ uur ervaring in BFV.

Het spel draait na heel wat optimaliseren/configuratie wijzigingen eens stabiel, alsnog op beide kaarten draait BFV niet soepel, zowel DX11 als DX12. Ook niet na fresh installs OS of drivers.
Goed te horen! DLSS 2.0 is echt een gamechanger voor Nvidia kaarten.
Maar wat betreft AMD. FidelityFX Super Resolution (FSR)? Is daar al iets bekend over?
Electronic Arts is één van de gamestudio's die werd aangekondigd FSR te gaan ondersteunen. Of Battlefield 2042 hier al bij hoort is naar mijn weten nog niet bekend.
We zijn inmiddels al bij DLSS 2.2. Goed, er zijn nog niet heel veel games die dit vandaag de dag al hebben, maar het is er!!
FSR is leuk, goed ook dat het er is. Maar voor RTX gpu bezitters niet of nauwelijks interessant.
Totdat een game geen DLSS ondersteunt..
Totdat een game geen DLSS ondersteunt..
Dat zie ik niet zo snel gebeuren, DLSS is voor programmeurs vrij gemakkelijk te implementeren, zeker nadat Nvidia laatst een plugin heeft gelanceerd.

Maar zoals ik dus ook al zei, FSR is niet of nauwelijks interessant. Daarmee bedoel ik dus ook dat wanneer het idd voorkomt dat er geen DLSS zou zijn maar wel FSR, dan is het goed dat het er is.
Haha dat zie je niet gebeuren? Het is de story of Nvidia's life. Gsync, GPU PhysX. Zolang ze het proprietary houden, gaat het toch een keer doodbloeden of ze keren zelf om en maken het gratis beschikbaar. Is met beide technologieen gebeurd. Voor FidelityFX is dat al het uitgangspunt, en dat lijkt me een iets gezondere insteek.
Fsr niet of nauwelijks interessant? Alleen al voor alle mensen zonder nvidia gpu.. Ofwel een aandeel pc gebruikers maar vnl alle console gebruikers. Behoorlijk interessant
Console gebruiken over het algemeen veel betere versies dan fsr is.
Zelfs unreal engine 5 heeft bij default in de engine een versie er in zitten die beter werkt dan FSR.
Heb je enige bron om dit te onderbouwen? Consoles gebruiken vaak checkerboarding of andere technieken wat zeker niet superieur is. Daarnaast zeg je consoles maar het zijn vaak de game developers die het implementeren, daar hebben de consoles vrij weinig mee te maken tenzij ze het in hun SDK meeleveren

Hij werkt zeker goed, maar heeft ook de nadelen van een temporal upscaler namelijk ghosting en die was zichtbaar aanwezig. FSR is een spatial upscaler, die heeft andere nadelen; namelijk dat ze maar van 1 frame data hebben en dus niks aan interpolatie kunnen doen aan de hand van meerdere frames.
Als je een GTX 1080 Ti hebt is dat wel erg interessant of een andere nog steeds snelle oude kaart. Een spel zoals BF zal door een veel grotere groep worden gespeeld. Want het is EA en die wil zo veel mogelijk geld.
Die kaart is ongeveer gelijk aan een 2070 Super of 5700 XT, die is zeker de komende 2 jaar nog meer dan valide voor 1440p gaming. Je argument zou dus zijn dat ook die twee kaarten niet meer 5 jaar mee kunnen?

Met de huidige gpu markt zijn die kaarten nog gewoon heel goed.
Gezien EA, Dice en Nvidia een samenwerkingsverband zijn aangegaan, lijkt me de kans op FSR support in BF2042 nagenoeg 0.
EA en Dice hebben zelf ook al aangekondig dat ze dit gaan ondersteunen, wss in de nabije toekomst dan ergens :-)
sides these closer-to-the-horizon games, a number of developers have announced they're working on integration FSR on their workflows, including Crystal Dynamics, Focus Home Interactive, Capcom, Ubisoft, Unity, Electronic Arts & Dice...
Wat niet hoeft te betekenen dat het naar Battlefield komt. Dice is daar wel het bekendste mee geworden, maar heeft ook uitstapjes gemaakt, zie bijvoorbeeld Mirror's Edge.

Ik hoop zelf van wel natuurlijk, maar je weet maar nooit. Zeker nu die deal met nVidia er is. Nvidia is er niet vies van om concurrentie weg te drukken. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 30 juni 2021 14:22]

Het zou dom van ze zijn als ze met FSR een betere console versie kunnen hebben; dat zou zwaarder moeten wegen vind ik.
Het zou EA en Dice sieren als respectievelijk uitgever en ontwikkelaar, maar voor hun geldt dat andere zaken belangrijker zijn. ;)
Zou je misschien geld bedoelen, dat geldt inderdaad meer voor hun. :+
Het is voor EA en Dice meer gelegen om geld te verdienen, inderdaad. ;) Als er niets te verdienen viel in de deal met nVidia, denk ik niet dat zij de deal zouden zijn aangegaan. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 30 juni 2021 15:15]

Of Battlefield 2042 ook raytracing krijgt, is nog onbekend. Battlefield V ondersteunde ook DLSS.
Battlefield V (5) heeft toch ook raytracing, waarom zouden ze het dan niet in Battlefield 2042 steken?
Ze zeggen toch ook niet dat BF2042 geen raytracing krijgt? Alleen dat het nog onbekend is oftewel er zijn nog geen officiële uitspraken over gedaan. Ben het verder met je eens dat het logisch zou zijn als het er in zit :)
Mooi nieuws natuurlijk als je fan bent van Battlefield 2042 en een nVidia RTX3080 Ti GPU bezit, je weet dat je goed zit.

Battlefield 2042 op 4k 120fps te spelen met een GeForce RTX 3080 Ti, de vraag is met welke kwaliteit graphics, High of Ultra?
Ik denk dat Ultra wel mogelijk moet zijn met de 3080Ti op 4k, rond een fpsje of de 60-80 als je andere Benchmarks voor andere games ongeveer vergelijkt. Daarnaast draait Battlefield altijd erg goed de laatste jaren.

Dit is natuurlijk wel een beetje een inschatting, mocht je nog benchmarks van de 3080ti voor Battlefield V kunnen vinden is dat beter te vergelijken. Die FrostBite games de laatste jaren draaien erg hetzelfde ook al zijn de games nieuwer.

[Reactie gewijzigd door ShatterNL op 30 juni 2021 10:21]

De 3080 kan al 120fps aan 4k halen in BFV.
Over het algemeen speel je in multiplayer games op lagere settings. Dan heb je gewoon veel meer voordelen (ziet tegenstanders beter/eerder etc.) tenzij je K/D niet zoveel uitmaakt :)
Dat zal voor de echte pro's uitmaken, maar voor mij niet hoor. Is ook nog een kwestie van eigen reactiesnelheid en tactisch inzicht natuurlijk. Ik ga hem zeker wel op max draaien op een 3090.
Hopelijk gaat FSR ook aangeboden worden, anders ben ik bang dat mijn 6900XT gaat kruipen met raytracing...
Dat is goed nieuws dat deze ondersteuning er komt. Ik ben benieuwd of Ray Tracing ondersteunt gaat worden. Ik kan niet wachten totdat ik hem kan kopen. Multiplayer is bij deze editie met 128-spelers
Dat is goed nieuws dat deze ondersteuning er komt. Ik ben benieuwd of Ray Tracing ondersteunt gaat worden. Ik kan niet wachten totdat ik hem kan kopen. Multiplayer is bij deze editie met 128-spelers
het blijft me amuseren dat mensen zo staan te springen om 128 spelers. Novalogic deed dat met joint operations al. Heeeeeel lang geleden. (sterker nog, dat was met 150 spelers, een gekkenhuis! :) )
Dat is mooi. DLSS. En wat dacht je van anticheat? Dat heb ik veel liever.

BFV is echt een drama. In elke server zitten wallhackers en radar gebruikers. Heb in de cheating community eens rondgekeken. Ze lachen zich daar dood.

Fairfight is niets anders dan statistische analyse. Stel je aimbot in op head, chest chest chest en je komt nooit boven de grenswaarden voor het aantal "Toegestane headshots voor een mens".

Een lachertje. Zeker zo met servers met 120 man 🤦🏻‍♂️
Vaak is graphics programmeren een andere tak dan, game logica of in dit geval anti-cheat. Als je bedoelt dat ze voor dat geld beter meer van die mensen hadden kunnen inhuren dan ja.
Ik snap dat graphic designers niet uitwisselbaar zijn met echte developers haha.
Het is meer, fijn dat ze investeren in het implementeren van technieken die door Nvidia beschikbaar gemaakt worden maar het zou nog fijner zijn als ze gewoon eens met een goede anticheatprovider aan tafel zouden gaan zitten.
"Het moet daarom mogelijk zijn om Battlefield 2042 op 4k 120fps te spelen met een GeForce RTX 3080 Ti."

Dus een serieuze sprong in grafische kwaliteit dan... Aangezien een 3080 4k 120fps aankan in BFV. (Niet constant, drops naar ongeveer 100.)
Gisteren nog de next Gen Upgrade gehad van Doom Eternal.. Zelfs op 4K RTX aan DLSS uit haal ik gemiddeld 120fps. Ik snap niet hoe ze dat spel zo ontzettend mooi eruit laten zien, maar je hebt zo weinig power nodig.
Vulkan en geweldige optimalisatie. Stel je voor dat alle grote AAA games van Ubisoft bijvoorbeeld met hetzelfde niveau aan optimalisatie zat, dan waren die games ruim boven de 100 fps aan het komen in plaats van amper 60 met de huidige optimalisatie. Daarnaast is imo Vulkan een veel betere API die veel meer je cpu gebruikt dan DX12.
Daarnaast is imo Vulkan een veel betere API die veel meer je cpu gebruikt dan DX12.
Dit is echt onzin. Ik zal natuurlijk niet claimen dat er helemáál geen verschil is, maar in de praktijk zijn de API's toch wel zeer aan elkaar gewaagd — bij vergelijkbare optimalisatie-inspanningen, natuurlijk (appels en appels).

En dat is ook de crux: het hele idee achter zowel DX12 als Vulkan is dat het extreem low-level API's zijn die een redelijk vergelijkbare toegang tot de hardware geven, en veel verantwoordelijkheid bij de developer leggen — met de daarbijkomende potentiële prestatieverbeteringen door maatwerk. Resultaten gaan daarmee dus ook veel meer afhankelijk zijn van de inspanningen van de developer dan de API zelf.
Die games wat Ubisoft recente jaren heeft gemaakt, noem ik nu niet bepaald AAA games.. Maar dat is persoonlijk denk ik. Maar kwa graphics heb je gelijk.
"Door de toevoeging van DLSS kan Battlefield draaien op een hogere framerate zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit."

Dit klopt toch niet ? Ik merk bijvoorbeeld in control dat zonder dlss de kwaliteit vele beter is. Anders lijkt het was blurry. Native is nog altijd het beste. Niets voor niets kan niet. Er is altijd wel verlies in kwaliteit.
Over welke DLSS heb je het dan? In BFV bijvoorbeeld wordt alleen DLSS 1.0 ondersteund. Deze heeft inderdaad nog moeite, vooral als het om bewegende objecten gaat. Vliegen op hoge snelheid in BFV met DLSS is dus niet te doen.

DLSS 2.0 however is wel echt een stuk beter. Soms zelfs scherper dan native. (te vergelijken met alsof je je resolutiescaling omhoog schroeft t.o.v. van native.)

Zie hier een lijst met de door welke games welke DLSS wordt ondersteund: https://en.wikipedia.org/...-fidelity_image_upscaling

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee