Gerucht: EA stelt ook Battlefield 2042-bèta's uit

Electronic Arts en DICE stellen mogelijk ook de bètatests voor Battlefield 2042 uit. Die staan officieel voor september in de planning, maar zouden volgens geruchten nu in oktober beschikbaar komen. Eerder deze week werd de release van het spel al uitgesteld.

Tom Henderson meldt op Twitter dat de early access-bèta en open bèta respectievelijk worden uitgesteld tot 6 en 8 oktober. De leaker schrijft dat deze data worden gedeeld met media en content creators. Naar verwachting worden de bètadagen 'in de komende dagen' officieel bekendgemaakt.

Henderson is een bekende Battlefield-insider. Hij was een van de leakers die vroegtijdig berichtten dat Battlefield 2042 met enkele weken zou worden uitgesteld. Dat werd woensdagavond bevestigd door EA en DICE, die de nieuwe releasedatum met vier weken opschoven naar 19 november.

De twee bedrijven hebben nog niet officieel bevestigd dat de bètaversies van Battlefield 2042 zijn uitgesteld. DICE-medewerker Oskar Gabrielson meldde woensdagavond dat de studio 'later deze maand' met updates komt over de aanstaande testversie van de multiplayershooter.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

16-09-2021 • 13:35

60 Linkedin

Reacties (60)

60
56
19
2
0
31
Wijzig sortering
Worden er überhaupt nog wel games gereleasd op de beloofde dag?
Word er wel een beetje moe van zo.
Ik begin een beetje het idee te krijgen dat ze snappen dat gamers een nette afgeronde game willen, en het sentiment; een game release wordt verplaatst is goed, want betere release - nu als marketing ding wordt gebruikt.
Mja er was aardig wat ophef over een aantal game releases de afgelopen jaren en ik denk dat Cyberpunk wel de kers op de taart was. Dat ie uit de stores werd gegooid omdat ie niet stabiel was, was een behoorlijke waarschuwing voor menig dev om toch wat meer tijd te nemen.

Verder is er veel kritiek gekomen op de "crunch", de tijd dat men overuren maakt om de game af te ronden. Het wordt nu minder geaccepteerd om dagen van 18 uur te maken om even een game te releasen.

En, wat ook door covid mogelijk is: met thuiswerken is het ook wat lastiger om mensen meer uren te laten maken, gezien de familie meer mogelijkheden heeft om de persoon van zijn pc af te sleuren.

Dus ja, ik snap het wel. En daarbij denk ik dat EA ook begrijpt dat als ze nu Battlefield, waar echt een grote hype omheen zit, lanceren met veel bugs en problemen. Dan gaat de game gewoon floppen. Ik denk dat ze nu wel de berekening hebben dat men in de huidige tijd gewoon niet meer weg komt met wat vage beloftes om dingen te fixen en weken wachten op een stabiele game. Het lijkt erop dat EA eindelijk het licht heeft gezien om niet met crappy games aan te komen en het pas een half jaar later een beetje fatsoenlijk werkend te hebben.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 16 september 2021 14:01]

Hoewel ik echt hoop dat je hierin gelijk hebt, ben ik zelf bang dat er alleen iets als crossplay nu totaal niet werkt en ze daar veel tijd in stoppen om het op te lossen. Een feature die wat mij betreft 0 waarde heeft en waar ik zelf voor opt-out zal kiezen.

Het zou wel mooi zijn als er echt een goede game van de grond komt, vanaf de start. Maar ik ben toch blij dat ik geen preorder heb geplaatst en ga het van de zijlijn in de gaten houden.
Bang dat ze tijd besteden aan iets dat de devs in de game willen hebben? "Een feature die wat mij betreft 0 waarde" is wel heel kort door de bocht. Er zijn zat mensen waarbij dit weldegelijk meerwaarde heeft en ook zat die het met jou eens zijn. De devs willen crossplay, MET een opt-out optie. Die is voor mensen zoals jij. Ik hoop zelf wel dat de devs crossplay releasen op launch, al is dit de reden waarom het uitgesteld is. Dit is een feature waarvan ik geloof dat het de toekomst van games zal zijn.

[Reactie gewijzigd door SinaZegtHoi op 16 september 2021 15:09]

Ik zeg toch specifiek dat het wat mij betreft 0 waarde heeft? :) Ik zie veel liever goede gameplay in de basis en ben huiverig voor de prioriteit hiervan. Ik snap best dat sommige mensen er behoefte aan hebben om tegen mensen op een ander platform te spelen en ik wil dat ook absoluut niemand ontnemen.

Zelf denk ik dat ze er zelf zoveel op hameren omdat ze anders nooit massaal volle servers met 128 man kunnen krijgen en je de helft van de tijd tegen bots aan het spelen bent. Een 'feature' die ik (persoonlijk, wederom) niet met open armen ontvang.
Het is waarschijnlijk niet zo dat een functie als crossplay ten koste gaat van bijvoorbeeld gameplay of graphics; er is waarschijnlijk weinig overlap tussen devs die aan gameplay werken en devs die aan netwerkfunctionaliteit werken.
Crossplay en gameplay worden door twee verschillende teams gedaan.
Om goede gameplay te krijgen is het van belang dat de server gevuld is met spelers, als jij in de late uren nog even een potje wilt spelen kan het in sommige gevallen handig zijn om crossplay te activeren zodat je meer kans hebt op twee gebalanceerde teams.

Zodat je niet in een potje terechtkomt waarin je met zijn 12en tegen 18 spelers staat omdat er een aantal tussendoor de game verlaten hebben.
Dat zou echt de best mogelijke situatie zijn.
Maar aangezien we een serieus tekort aan echte gameplay hebben gezien vrees ik dat het veel dieper gaat.
Inderdaad, en het uitstellen tot eind november is enkel om een iets minder buggy game uit te brengen en wellicht wat negatieve pers te vermijden, maar ik gok dat het een gigantisch bugfest gaat zijn en ze de game niet verder uit gaan stellen omdat ze dan kerstverkopen mis gaan lopen en dat vinden de investeerders niet leuk. D
ie geven namelijk geen zak om de game, enkel om de hoeveelheid cash die de game opbrengt dankzij de marketinghype, en dat is meer dan wanneer ze de game afmaken en uitstellen tot volgend jaar, mensen zijn namelijk net schapen, ze kopen het toch wel als er maar genoeg reclame langs komt en er maar genoeg grote youtubers worden omgekocht om de game te hypen.
wat gamers willen kan ze niks schelen, helemaal EA niet. het gaat er alleen maar om of de verhouding tussen niet-werken/buggyness en gemiste inkomsten door mensen die het permanent niet zullen kopen in balans is. immers is de druk van vrienden die het wel hebben gekocht en spelen vaak groter met name bij jongere mensen/kinderen.
Ja en nee. Als je naar EA kijkt dan hebben ze wel vaker games uitgesteld, maar niet ver genoeg. Bijvoorbeeld Mass Effect Andromeda, die is wel uitgesteld, maar moest wel binnen hetzelfde fiscale jaar blijven. We weten hoe dat is afgelopen. Met Anthem gebeurde ongeveer hetzelfde.

Nu heb je hier een Battlefield game welke wordt uitgesteld tot net voor de feestdagen. Is dat omdat het die extra tijd nodig heeft, of heeft het meer tijd nodig maar willen ze het hoe dan ook voor de feestdagen uitbrengen?

EA heeft in mijn ogen echt nog niet bewezen dat ze snappen dat gamers een nette afgeronde game willen omdat ze spellen steeds net niet ver genoeg uitstellen om er een nette afgeronde game van te kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door Corodix op 16 september 2021 13:52]

Anoniem: 421923
@Uzuhl16 september 2021 14:01
ik heb vandaag ergens gelezen dat BF4 of BF5 ook een maand werd uitgesteld en alsnog bugs etc. bevatte. Dus het garandeert niet automatisch iets goeds.
Ik zie het juist als een reclame stunt. Expres een datum geven en op voorhand al weten uit te gaan stellen.
Je komt zo dubbel in het nieuws, een reminder dat over 1 maand de game eraan komt. Daarbij krijg je veel positieve berichten/discussies 'liever af dan buggy'.

Met als doel: Meer geld uiteraard.
maar zelfs dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Natuurlijk heb ik liever een game dat af is anders koop ik het sowieso niet maar ik denk waar het probleem vooral ligt is het te vroeg aankondigen van games (zodat aandeelhouders weten wat ze kunnen verwachten), met als vervolg een datum (zodat aandeelhouders weten wanneer de het kunnen verwachten). Een harde deadline wat in praktijk in veel gevallen niet haalbaar is. Het is dan nog maar de vraag of de game wel goed is bij release of simpelweg "goed genoeg" bestempeld zal worden.. tijd zal het ons leren maar tot dan wacht ik gerust af
Bizar als ze dat voorheen niet zouden snappen, dat gamers een afgeronde game willen. Ook werd Cyberpunk 2077 launch verplaatst en dat had nou ook niet echt geholpen.
vergeet niet dat werkelijk alles vertraging heeft opgelopen door corona, zelfs als alles weer op volle toeren draait zal het ff duren voor alle verloren tijd is ingehaald.
Precies. Liever een uitgestelde game dan Cyberpunk taferelen.
Cyberpunk was ook uitgesteld :)
Yep, maar laten we dan zeggen dat ze die beter nog een paar keer hadden uitgesteld :). Was met andere woorden niet genoeg uitgesteld.
Ik mis de oude Blizzard tijdens tijdens Starcraft, Warcraft 3 en WoW vanilla. Gaven nooit een release date maar gewoon "it's done when it's done". En die games waren allemaal top voor die tijd.
Ik ben van mening dat games tegenwoordig zo groot en complex gemaakt zijn (erg grote scope) dat het zo immens moeilijk wordt om de boel de balancen en al zeker geen game breaking bugs te bevatten. Vroeger waren naar mijn gevoel de games veel kleiner van scope, ook erg weinig games die cross style waren zeg maar. Je had een FPS, RTS of RPG. Nu is het meestal een mix van alles wat en zoveel features/mini games, side things... Tja begin maar omdat bugvrij en gebalanced te krijgen.

De kleinere games doen het op dat vlak vind ik veel beter. Punt is ook wel dat de verwachtingen daar gewoon veel lager zijn. Op deze BF bv zit "iedereen" te wachten en we hopen allemaal dat het BF4 gaat overtreffen :), maar als dat dan niet zo blijkt te zijn is plots natuurlijk een baggere game. Ik vond zelf BF5 helemaal zo slecht nog niet. Firestorm vond ik één van de betere battle royal modes. Maar de lag en performance issues zijn echt een probleem idd. Spijtig want ik vond de setting wel fun.
Boohoo. Liever een spel wat soortement van af is zes maanden later dan een spel wat compleet gebugged uit wordt gebracht en pas na twee jaar lekker loopt (BF3/4)
Zo naïef om te denken dat het deze keer wel zou lukken. Helaas zijn er bij elke release van een nieuwe BF altijd problemen.
beter dit dan broken game op launch heb gedult tijd genoeg ;)
Tsja, als het leidt tot een betere game, dan helemaal goed, maar als het kleine problemen zouden zijn, dan is dat prima voor een traditionele beta. Dus benieuwd wat hier speelt.
Vraag maar eens aan de ontwikkelaars wanneer de game af is, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk een heel ander antwoord dan wanneer je management vraagt.
Dat zou wel gek zijn, gisteren werd in dit artikel nog het volgende geschreven:
De studio geeft ook aan dat het later deze maand meer details zal geven over de aanstaande open bèta van Battlefield 2042. Die moet in september plaatsvinden. Eerder gingen er geruchten rond dat de testversie van het spel op 22 september beschikbaar moet komen, maar dat is nog niet bevestigd.
Waarom is het dan zo moeilijk voor sommigen om gewoon even rustig af te wachten en geen moord en brand te schreeuwen of sensatie te zoeken? :)

EDIT:
Al staat het ook in de tekst alhier, zie ik nu, maar toch blijf ik van mening dat even geduld hebben ook niet verkeerd is.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 16 september 2021 14:13]

Mensen hebben de laatste tijd geen geduld meer, alles moet het liefst gisteren nog beschikbaar zijn

"Wat? zit er 5 jaar tussen deel 1 en 2 van deze game? Hoe durven ze!!"

Gewoon lekker wachten, het komt vanzelf wel een keer.
Aangezien we later deze maand een update krijgen over de open beta, kan het vrijwel niet anders zijn dan dat de beta wordt uitgesteld naar (begin) oktober.

Zojuist getweet door de Lead Community Manager:
New dates for the Open Beta will be shared later this month.

We likely won't share those dates today, or tomorrow - and I'll give you further heads up next week.
https://twitter.com/PartWelsh/status/1438473898950021122

[Reactie gewijzigd door RobinNL op 16 september 2021 14:12]

Uitstellen is wat mij betreft een goede zaak, maar de vraag is wel wat je met slechts een maandje nog gaat bereiken als uitstel echt noodzakelijk is. CDPR had met Cyberpunk gewoon balls to the wall next-gen only moeten gaan. Die game heeft vooral nog wat world building nodig, niet zo zeer meer performance patches.

Kortom, ik ben benieuwd waar ze deze extra tijd in gaan steken.
2042 duurt nog een paar jaar he dus ze hebben alle tijd :+
Datzelfde zei men over 2077... Hield de meute niet tegen qua ridiculiseren.
Laten we het positief bekijken, ze willen extra tijd om de game af te hebben.

Alle andere redenen bestaan voor mij even niet.
Het enige wat mij bijt is het feit dat ze in februari nog zo hoog van de toren aan het blazen waren dat ze: "nog nooit zo ver voor op schema hadden gelopen met een BF release". Dan is dit bericht natuurlijk heel raar. Sowieso zijn dat soort uitspraken gewoon nooit slim om te doen want je word altijd met je eigen tekst om de oren geslagen.

Met dat gezegd te hebben mogen ze hem van mij ook uitstellen tot volgend jaar, als het maar een werkende game is die goed speelt vanaf het begin. Een die niet net zoals bij BF5 de eerste anderhalf jaar alleen maar gepatched/fixed werd voordat er überhaupt pas nagedacht kon worden over volgende content.
Laatste loodjes enzo. Het is niet dat spellen afmaken makkelijker is dan beginnen.
Anoniem: 1648530
16 september 2021 16:40
Zeer jammer weer n paar maand uitstel maar wederom liever delay dan n buggy game 👌

Zoals wat met Cyberpunk. 2077 aan de hand was

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee