EA toont eerste gameplaybeelden Battlefield 2042

EA en DICE hebben tijdens Microsofts E3-presentatie van dit jaar de eerste gameplaybeelden van Battlefield 2042 gedeeld. De ontwikkelaar legt er in de beelden een nadruk op dat het slagveld erg veranderlijk is.

Voor Battlefield-begrippen zijn er een aantal nieuwe zaken op te merken: het Osprey-vliegtuig, dat verticaal kan opstijgen en landen, is dit keer van de partij. Verder zijn grappling hooks, waarmee spelers zich snel kunnen verplaatsen, ook over terrein dat anders onbegaanbaar was. De wingsuit uit eerdere trailers maakt wederom ook een verschijning.

De nieuwe Battlefield-game is door vier EA-studio's gemaakt. Zowel DICE en DICE LA als Criterion en EA Gothenborg hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de game. Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober voor pc via Steam, EA Origin en de Epic Store, voor Xbox Series X/S en de PlayStation 5 en voor de Xbox One-consoles en de PlayStation 4. De pc-versie kost 60 euro, de versie voor de nieuwe consoles kost 80 euro en de variant voor de consoles van de vorige generatie kost 70 euro.

Tweakers heeft ook een preview van de game geschreven. Eerder werd al bekend dat het spel met maximaal 128 spelers gespeeld kan worden, maar op de vorige generatie consoles is dat 64 spelers. De game zal voor het eerst sinds jaren ook geen singleplayer bevatten.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

13-06-2021 • 19:44

147 Linkedin

Lees meer

Reacties (147)

147
142
67
6
1
52
Wijzig sortering
Ben ik in de minderheid als ik zeg dat ik liever een meer historische Battlefield zou spelen dan een futuristische versie? Ik bedoel, wat is dat met die tornado's? Ik zie heel veel over de top actie in de gameplay.
Ik vind beiden wel prima, maar levelution is meer zo'n leveldesign ding waarbij marketing zo'n dikke lul krijgt dat ze niet kunnen stoppen om de game aan te prijzen. Leuk voor de foto's, wat minder tijdens de game.

Ik denk dat het ook vooral bedoeld is om even de bezem door de map te halen en dingen te resetten of blokkeren. Gezien de maps groter dan ooit worden, wil je niet dat een snipernest constant zicht heeft op alle objectives. Met een adempauze kun je de balans terugbrengen. Ook kun je door zandbergen en rotzooi ook de layout van de map veranderen, waardoor bepaalde tactieken niet meer werken en anderen juist wel. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een tank of helicopter blijft domineren. En het is tenslotte iets anders dan wat de concurrentie doet met veelal statische maps en geen enkele verandering. Het geeft Battlefield menig only-in-battlefield momenten. En dat zorgt er weer voor dat de fun-factor wat meer in beeld komt waardoor ze ook wat meer kunnen balanceren op fun ipv realisme. Anders zou een enkele raket van een vliegtuig of helicopter al het hele slagveld kunnen slopen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 14 juni 2021 00:17]

Battlefield V is natuurlijk redelijk geflopt, mede dankzij gebrek aan "immersion" en realisme.
Op deze manier hebben de devs geen last van dat soort limitaties, waardoor ze zich meer kunnen focussen op een sandbox experience á la BF3 en BF4.
BFV is niet geflopt; na de trailer is een deel van de community heel erg negatief gegaan, en dat is nooit gestopt. Het is niet de beste Battlefield game, maar zeker geen flop. De gunplay en graphics zijn de beste van de reeks. Voor sfeer moet je bij BF1 zijn. Die ttk veranderingen waren ook overroepen; heb het van in het begin gespeeld en dat maakte weinig verschil.

Na 2 meer historische games vind ik het nu ook wel goed dat er terug een moderne versie komt. Gewoon voor de afwisseling.
Dat de graphics van BFV de beste zijn is natuurlijk niet zo vreemd, BFV is de laatste game en heeft alle nieuwe technieken. Maar over het algemeen is BFV niet het succes waar men op gehoopt heeft. Het is ook de eerste BF game die ik sinds lange tijd niet aangeschaft heb.

Ik vindt het mooi dat men gekozen heeft voor een modern thema, maar niet te futuristisch. Het grootste nadeel is wel dat de maps extreem groot zijn, en ik mij met BF3 en BF4 meer vermaakt heb met de kleinere maps. Ik hoop dat men ook nog met wat kleinere maps komt, bigger is not always better.

Grafisch gezien ziet het er ook allemaal niet zo heel indrukwekkend uit naar mijn mening, het ziet er allemaal nog kaal uit en minder next gen dan ik had verwacht van een BF game. Ook weet ik niet wat ik van de operators moet verwachten, ze gaan dezelfde richting op als COD Warzone, wat op zich prima kan zijn. Maar ik moet bekennen dat ik de characters daar toch veel beter uitgewerkt vindt.

Ik wacht het lekker af, maar na BFV kan ik mij toch niet meer zo enthousiast maken over BF.
Denk dat BFV best wel geflopt is. Allemaal diehard battlefield fans die het al iets van 15 jaar spelen ofzo raken het niet meer aan. Meeste zitten nog op bf3/4. Spel was binnen enkele weken al voor de helft van de prijs. Denk dat EA het ook gevoeld heeft en daarom nu ook extra tijd voor bf2042 heeft genomen om het goed af te leveren. Laten we hopen dat het weer een vermakelijke bf is.
Voor jou dan. Maar ik heb ook alle BF games gespeeld, heb ook BFV gespeeld samen met vele anderen online. En er was een vocal groep die vooral kloeg online; de vraag is of die ook effectief veel hebben gespeeld...
Alle games van DICE zijn momenteel een clusterfuck vanwege de grote hoeveelheid cheaters die er te vinden zijn in iedere online game. Ik ga geen cent meer aan ze uitgeven tot ze dat eens wat beter gaan aanpakken.. niet alleen qua bans maar ook qua techniek.

Cheaters zijn imho de grootste redenen dat games zoals BF1 en BF5 helemaal zijn leeggebloed en dat er geen hond meer speelt.
Ben ik de enige die daar geen last van heeft? Zowel BF4, BF1 als BFV zit vol met community servers, die goed worden onderhouden door admins. Over het leegbloeden van BF1 en BFV klopt ook niks van, ben serieus benieuwd of je beide games wel recent hebt opgestart. Nogmaals genoeg community server.
BF4 servers leven nog? Want die en 3 zijn voor mij toch echt de beste BF games die er zijn.
Zeker, meerdere zelfs.
Na 2 jaar lang de om de zoveel dagen/weken de game herstarten en dan 2 van de 3 games te hebben waarbij er 1 of meer cheaters actief zijn belachelijke K/D ratios en die niet te killen zijn door andere spelers heb ik de hoop maar opgegeven.

Als je die belachelijke hoeveelheden met cheaters niet hebt gezien in de afgelopen jaren dan heb je echt weinig gespeeld, of speel je op prive servers OF wordt je door de matchmaker tussen gelijksoortige no-lifers gezet en zat je waarschijnlijk in een bubbel.

Voor de casual gamer was de hoeveelheid cheaters in ieder geval het niet te doen.. en daarmee kreeg je ook niet de kans om echt veel uren te kunnen boeken in de game, want het was gewoon geen leuke ervaring.

[Reactie gewijzigd door cappie op 15 juni 2021 13:20]

Ik speel inderdaad om deze reden alleen op community servers. Die zijn niet alleen zonder cheaters, maar ook leukere speelervaring door veel zelfde spelers... Het klopt dat DICE servers inderdaad vaak cheaters bevat, maar daarom zijn community servers ook de oplossing, en dat zeg ik ook met mijn reactie. :)
Klopt wat je zegt. Cheaters kom je af en toe wel s tegen. Maar er zijn zeker genoeg servers.
mja, maar dat is wel overal een probleem: warzone o.a.
BFV was idd een k*t game. In het begin vond ik hem best ok spelen, maar op dn duur na alle patches en fixes werd de gameplay er niet beter op. Veel maps vond ik qua layout best mooi, maar de time to kill verschrikkelijk. Je moest echt bijna alleen headshots maken om fatsoenlijk een kill te maken.
2042 was uiteraard al in otwikkeling toen ze BFV uitbrachten.
Volgens mij hebben ze opzettelijk niet alles uit de kast getrokken voor BFV zodat 2042 vele malen indrukwekkender zou gaan ogen.
Dat is, lijkt het nu, de strategie geweest van EA.
Sinds 2018 ontwikkeld idd. BFV uit in 2018.

Uiteindelijk hebben ze natuurlijk ook afgeschaald bij BFV om BF2042 goed te krijgen, ook vanwege corona.
Niet alleen dat, ze zijn een jaar eerder dan gepland gestopt met support/werkzaamheden aan V en 2042 zelfs nog een jaar uitgesteld.
Wat is je bron voor het jaar uitstellen?
Dat jaar minder support voor BFV bedoelde ik idd
Hier bijvoorbeeld.
https://www.ign.com/artic...er-and-december-this-year
"Notably, no Battlefield game was released in 2020, breaking what had previously been an annual cycle"

Normaal gezien zou BF een release in 2020 gezien hebben..

Maar er was toentertijd iig heel gedoe over iig..

[Reactie gewijzigd door poor Leno op 14 juni 2021 10:38]

Je bent niet de enige, zeker niet, maar velen "Battlefield franchise OG's" wachtten al heel lang op een BF BF3/BF4 remaster, en waren BF1 en BF5 nogal een teleurstelling, myself included.
Idd dit, heb BF 1 en 5 geprobeerd maar 3&4 waren voor mij het beste (1942 en BF2 toch minder gespeeld). Deze BF ziet er wat dat betreft wel meer uit als 3&4 dan als 1 en 5. Ik heb goede hoop.

Don't Pre-order!!
Nee je bent niet de enige.
Nee hoor je bent zeker niet de enige. Ik speel ook liever een historische shooter, met name omdat als de maps goed zijn germaakt, en de graphics en sound goed zijn, ik dat persoonlijk gewoon indrukwekkend vindt qua sfeer. Ik had bij de 1e gameplay momenten van battlefield 1 wel echt veel wow momenten. En die vond ik persoonlijk ook nog best lekker spelen ook.
Ik ben juist enorm blij met de moderne/futuristische setting. De historische setting vind ik juist niets aan.
Battlefield heeft altijd heen en weer gesprongen tussen tijdperken. We hebben ondertussen alles gehad tussen de eerste wereldoorlog en een fictief conflict in 2142.

Ondertussen hebben we ook weer 2 keer achter elkaar historische shooters gehad. De laatste moderne Battlefield (4) komt alweer uit 2013, en 2142 was uit 2006.

Verder is de over the top actie altijd een deel geweest van de serie. De RendeZook en de Jihad Jeep die ze laten zien in de trailer waren al sinds 1942 (toen nog LoopZook) een ding bijvoorbeeld. DICE gaat in de trailers dit keer gewoon meer in op de daadwerkelijke spelervaring die al sinds de eerste Battlefield bestaat dan op de setting.

[Reactie gewijzigd door Khrome op 14 juni 2021 03:43]

Laatste moderne Battlefield was Hardline.
Oh, vergeten, je hebt gelijk.

Misschien ook wel vergeten met een goede reden, maar dat terzijde :P
Deze discussie is ook historisch aan het worden als het over een nieuwe telg gaat van een bekende shooterreeks ala BF of COD.
Ik denk dat ze beter een nieuwe naam kunnen bedenken voor de franchise (verdient geen geld I know). Dit spel heeft qua gameplay niets meer te maken met de eerste paar versies. Ik had bij BF:5 de hoop dat er iets van 1942 gloriedagen terug zou komen, maar helaasch...
Wat een prijzen voor de consoles! 80 euro voor de nieuwe generaties consoles?!?!
Dacht dat alle nieuwe generatie console games 70 euro op launchdag waren
€74,99 voor de Ps5 zie ik. Duurder dan de oude generatie maar gelijk geprijsd aan de Sony first party studios.

Overigens vind ik dat niet echt een probleem. In Battlefield 4 heb ik honderden uren zitten. Dus dan is €74,95 prima redelijk wat mij betreft.

Alleen nu is bijvoorbeeld ook Ratchet & Clank uit. Die naar verluid 11 uur duurt als je de platinum wilt halen. Dan voelt €74,95 weer wat stevig.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 13 juni 2021 19:59]

Volgens howlongtobeat.com eerder 16 uur als completionist, met 13 uur als "main+extra".

Wat alsnog niet overdreven veel is.. Je kan met een game als Battlefield inderdaad gemakkelijk een veel lagere prijs/uur krijgen.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 13 juni 2021 20:09]

Ik vind Powerpyx altijd wel een fijne graadmeter. Die zitten altijd wel aardig gelijk met mijn eigen speelstijl.

Daar hebben ze het over 10 uur als je de cutscenes kijkt.
Ik zou niet weten waarom je bij een game als dit de cutscenes zou skippen. Dan moet je wel een grote hekel aan verhaal hebben haha.

Heb je trouwens weer die "game recording paused" en "game recording resumed" meldingen in beeld of spelen ze nu wel lief met de opnames of meldingen?
Dat is nog steeds maar 75/11= €6,82 per uur. Naar de bioscoop gaan is duurder :+
Natuurlijk maar dat er iets anders duurder is maakt het punt niet minder valide.
In verhouding qua speeltijd is het misschien wel oké en natuurlijk haal je het dan makkelijk eruit, maar ik begrijp niets van de verdediging van deze prijsverhogingen.

Het ontwikkelen van spellen is duurder geworden ja, maar de afname van games en de winst die ze maken is in verhouding met de ontwikkeling echt gigantisch, vooral als ze het cosmetische gedeelte goed op de rit krijgen. Kijk naar een CoD.

Games als BF kunnen met een relatief slechte ontvangst, zoals BFV, nog meer dan genoeg winst genereren. Het is dan alleen volgens de interne prognoses niet genoeg. Want er moet altijd nog meer winst gedraaid worden.

Het zijn voornamelijk Indie ontwikkelaars die relatief veel risico lopen en dan misschien er goed aan doen om hun game voor een tientje meer aan te bieden, maar dan zouden ze dat gewoon op alle platforms moeten doen.

Prijsverhogingen voor de EA’s (of Sony’s) met franchises als BF en FIFA is gewoon pure hebzucht. Maar aan de andere kant, het staat ze vrij om dat te doen en voor ons de bepalen of we het dat waard vinden.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 13 juni 2021 23:00]

Nou, dan moet je wel echt gaan rushen hoor. Ik zit op 20% na 5 uur
Nee dat is nog zonder rushen en met cutscenes, als je die overslaat is het nog iets korter.

Maar als je een “langzame speler” bent dan kan het altijd langer zijn natuurlijk.
Ik ga niet die hele pagina lezen, maar als je gewoon speelt en een beetje rondkijkt in de wereld zonder op completionist-achtige wijze te spelen, ben je vast wel wat langer bezig
Ik ga niet die hele pagina lezen, maar als je gewoon speelt en een beetje rondkijkt in de wereld zonder op completionist-achtige wijze te spelen, ben je vast wel wat langer bezig
Hoef je ook niet de hele pagina voor te lezen. Staat gelijk bovenaan:
Approximate amount of time to platinum: 10 hours (this rating assumes you watch all cutscenes, it can be done quicker if you skip them)
Kijk, dit noem ik eens goede argumenten. Heb (sheep)reacties gezien dat ze op internet op willekeurige plekken zitten te schreeuwen dat ze niet willen kopen, omdat het geen single player heeft.

Ok, geen punt, beetje veel drama, alsnog EA zei ooit: if you dont like it............ :D (sorry)

Als ik kijk hoeveel ik in de hele serie heb gestopt vs hoeveel ik er betaal vs een single player kost van 10-30 uur, is het een schreintje. Ik speelde BF in me eentje al veel, maar nu ik met een platoon speel, maakt nog leuker.

Alsnog, veel geld, maar als je 30+ in steekt valt mee. Alleen in BFV heb 500+ h in zitten (ja, best wel erg, i know :s) en ik vindt dit minst leuke versie.
Als je een beetje op de valuta zou Induiken kom je er achter dat game die wij 15 jaar geleden voor 60euro kochten nu vergelijkbaar zijn met games van +/- 75 euro.
De waarde van geld daalt nou eenmaal in de loop der jaren, deal with it.
Dit argument hoor je vaker, maar is slechts een deel van de vergelijking. De markt voor games is gigantisch gegroeid. Bad company 2 (2010) verkocht 2.3m exemplaren. Battlefield 5 verkocht er 7.5m. Dat is een flinke toename. En ja, natuurlijk zijn de kosten ook gestegen.
Mogen ze ook wel voor beloond worden toch, als ze meer games verkopen?
Battlefield 1 zelfs 15 miljoen exemplaren.
Ze hadden de prijzen aangepast de dag erna. Stonden eerst op 70, nu op 80.
Óf heel veel pre-orders op eerste dag, óf het was gewoon een foutje...
Als je het vergelijkt met andere eenmalige aankopen voor entertainment:
€ 80 voor tientallen, vaak honderen uren gamen.
€ 10-20 voor enkele uren lezen in een e-book.
€ 5-20 voor 2 uren film
€ 20 voor een muziekalbum

Een € 80 game lijkt mij per contentuur veel goedkoper dan de andere drie bovenstaande.

Als je het vergelijkt met abonnementen:
€ 13 voor BF 2042 in Game Pass Ultimate
€ 13 voor Kobo Plus boeken
€ 10 voor Apple Music of Spotify muziek
€ 8+ voor Netflix

Lijkt me niet exorbitant veel meer bij abonnementsprijs.

Kortom: Ik vind dat geroep over € 80 games echt hallucinant. Al begrijp ik gerust dat de initiële som veel is.

EDIT: En ik spreek nu concreet over deze game. Zoals andere comments vernoemen is €80 voor een single player campain van een tiental uur wel erg fors.

[Reactie gewijzigd door Dashter op 13 juni 2021 21:20]

Was al zeker dat deze game vanaf release in Gamepass zit?
Nee, deze game zit zeker niet bij release in Game Pass.
Is dat officieel bevestigd? Dat heb ik misschien gemist maar 27/30 games uit de Xbox presentatie komen in de game pass als ik dat goed gehoord heb. De geruchten dat EA in zee zou gaan met Microsoft voor deze Battlefield gingen ook al langer.
Ze zullen wel naar GamePass komen, maar pas ver na de release. Bij een game als Fifa duurt dat al snel 6 maanden voor de game in EA Play (gamepass) zit.
Enkel op PC is er EA Play Pro waarbij games wel vanaf release in de abonnementsdienst zitten, vermoedelijk omdat de verkopen daar een stuk lager liggen mede door illegale kopieën.
Het klopt wel, maar ik kan voor de prijs van deze game dus:

4 tot 8 boeken kopen, 4-8 keer naar de film, 4 albums kopen, etc. Een heel jaar onbeperkt netflixen. Het fijne aan die anderen is dat het niet meteen zo'n grote aanschaf is. Een keertje bios in de week erbij, dat gaat prima, maar je kunt niet elke keer even 80 euro uitgeven. Games die de helft kosten, passen veel beter bij een normaal uitgavepatroon. Voor mij wordt wel de limiet bereikt hoeveel ik wil uitgeven aan een game. Twijfelgevallen ga ik niet meer zomaar aanschaffen. En dat is dus niet alleen games waarvan de reviews mogelijk wat negatief zijn, maar ook games die mijn speelstijl en voorkeuren net niet raken. Je gaat wat minder snel wat proberen imo. En meer afwachten tot sales.
Voor een Battelfield of COD vindt ik dat geen probleem, ik heb daar honderden uren (met plezier) in zitten en dan valt die 60 of 70 euro best mee.

Kijk na naar de spellen zonder MP, dan ben je wel wellicht met een 10 tot 15 uur doorheen. Dan vindt het het wel een smak geld, zeker als ze ook nog eens geen replaywaarde hebben.
As de game dan ook écht af is dan heb ik dat er best voor over. Als de klant vervolgens de 1e 6 maanden feefback moet geven over alle bugs en er nog tig fixes moeten uitkomen dan passeer ik. Ik haal iig geen enkele game meer op launch day. Ik vond uiteindelijk BFV zo'n teleurstelling.. Met name de time to kill ratio vond ik echt erg lang. Dat maakt spelen heel frustrerend.

Voordeel op console is dan wel weer dat je de game nog kan verkopen. Als je dat binnen de 1e maanden na release doet dan brengt het nog wel wat op.
Het leuke is nog, er zit geen singleplayer in :D
Dus ik vraag me uberhaupt af hoe ze een bedrag van 80 euro durven te vragen voor een naar mijn inzien 'incompleet' spel...
Hoezo incompleet? Originele BFs hadden ook geen singleplayer.

Daarbij is een paar uur een SP op 1000 uur MP natuurlijk verwaarloosbaar.

BF speel je niet voor de SP ;)
Nouu... Battlefield 1942 had ook een singleplayer, Battlefield Vietnam had een singleplayer. Weliswaar geen echte 'missies' maar je speelde meer tegen de PC en daar gaat het sommige mensen om.
Hetgeen waar ik naar doel is, dat bijv. in het verleden een BF1 of BFV (inclusief singleplayer) al 60 - 70 euro kostte en nu alleen de multiplayer al 70 - 80 euro kost. Er zit geen verhouding in namelijk, je krijgt minder voor je geld in dit geval naast de verbeterde graphics en dat soort dingen.

Daarbij houdt niet iedereen van multiplayer, er zijn zat mensen die ook een spel in de singleplayer modus willen spelen. Voornamelijk tegenwoordig met schietgames is dat niet iedereen hier geschikt voor is of het gewoon niks aan vindt om constant het volgende te moeten doorlopen: User spawnt -> 2sec later wordt al neergeknald -> User spawnt -> loopt wat rond -> wordt neergeknald zonder te weten waar. Er zijn mensen die dit totaal niet leuk vinden en liever een singleplayer modus spelen waar ook een verhaal in zit.

BF kan je ook makkelijk voor de SP spelen, kijk maar naar BF1 die had naar mijn mening een sterke SP en was ook vermakelijk.
Om even een leuk voorbeeld te noemen: The Division deed het uitstekend als het gaat om SP/MP. Daar kreeg je zelf de keuze of je een missie in SP of MP wilde spelen.

[Reactie gewijzigd door appollonius333 op 14 juni 2021 11:40]

Nou dan zal het je misschien goed stemmen dat deze BF juist ook eenzelfde “SP” heeft tegen AI :)

Waar je zelfs kunt levellen voor je MP poppetje..
Oh dat wist ik niet, nee dan scheelt het inderdaad en gaan ze weer terug naar het oude. Dacht dat die gehele SP eruit was gefietst... Bedankt voor de heads-up :)
Ik heb 100 euro betaald voor de Ultimate Edition van Forza Horizon 3 én 4 en er geen moment spijt van gehad. Ook niet echt een singleplayer en voornamelijk gekocht om samen met een maat te spelen. Ik vergelijk het altijd met de bios. Daar betaal je minimaal 10 euro voor een kaartje en dan krijg je ~2 uur kijkplezier, dus ongeveer 5 euro per uur aan plezier. Ik zou dus minimaal 20 uur plezier uit die 100 euro moeten halen, maar dat is ruimschoots gelukt :+
Als je kijkt naar schiet games en er zijn mensen die domweg willen schieten tegen de CPU. Dan is de prijs niet te rechtvaardigen. Als je nu al 80 euro gaat vragen voor alleen een multiplayer, terwijl voorheen dit een prijskaartje van 60 - 70 euro had inclusief SP/MP. Straks betaal je bij wijze van 150 euro en heb je alleen de MP.
Flinke chaos overal.. had liever wat "slow"paced/taktiek gezien dan dit. Ik weet dat het maar een spelletje is, maar hier zit kompleet geen "realisme" in.
Heerlijk! Brings back old BF memories!
Over welke BF heb je het? Als ik het over good memories heb Dan denk ik aan BF2. Bij BF6 lijkt het erop dat je om de 30 seconden zult respawnen
Jij hebt zeker nooit Karkand of Sharqi gespeeld :P
BF2 en Battlefield Bad Company 2
Alle actie en levelution is nu in een 3 minuut durende video gepropt. Ik verwacht genoeg ruimte voor tactiek. Je zult wel met die tornado levelution moeten omgaan in die map en mogelijk ook soortgelijke scenario’s in andere maps, zoals die raket.
Je had slow paced en taktiek verwacht in een multiplayer match in een trailer ? Realisme bij een BF game in de toekomst ? Dan zal je wel geschrokken zijn van die quad die een helikopter neerhaalde.
Dit is een hype trailer voor social media. Er komt vast nog wel wat slow paced materiaal.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 13 juni 2021 23:04]

Die quad valt dan nog mee vergeleken de rendezook die ze in de trailer hebben. Maar Dice gooit het ook niet op realisme dit keer, ze kijken naar de lol die men kan hebben in multiplay, vooral omdat er dit keer ook geen single play meer in zit. Verder tellen de maps 128 spelers op PC en NextGen (Human of AI) dus slow paced zal het sowieso niet zijn.
Ik denk dat je meer gerust gesteld wordt, zodra de gamemodes en aantal (limiet) spelers bekend is (per mode). Dit is beetje over de top trailer en vindt nogal vreemd dat deze zo kort is tegenover een 5 min. teaser, maar verwacht later meer details.

Vooralsnog is Conquest erg populair, zelf vindt ik wel leuk, maar heb zelf ook eerder voorkeur op langzamere modes. Deels komt dat ik beetje vreemde verhouding heb, bij slome/kleinere gamemodes ben veel beter vs een mode met een groot aantal spelers die onvoorspelbare kanten op je afkomen/schieten.

Ik hoop enorm dat vanaf dag één community-servers beschikbaar en mij hoop meegemaakte ellende in CODfield, *kuch* sorry BFV doet vergeten.
Hoezo is het dat op current gen consoles de game zo duur is tegenover pc? Steam rekent net zoals Sony ook gewoon 30% van de prijs zover ik weet.
Sony kan extra veel pakken dankzij de Digitale Editie van de PS5.
Via andere retailers zal de fysieke kopie goedkoper zijn lijkt me.
Kan op XBox de game voor $53 kopen.
Geen concurrentie of alternatief. PC heeft een aantal store fronts + fysiek + grey market keysellers die allemaal zoiets aanbieden. EA's eigen Origin ook ,waar er niks hoeft worden afgedragen.
Volgens mij is het een test om te zien hoeveel invloed de nieuwe prijs heeft. Vandaar dat ze verschillende prijzen hanteren.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 13 juni 2021 20:38]

Eerste indruk bij mij is dat het lijkt als BF3 & BF4, maar dan alles een stuk meer. Meer over the top, grootser, dingen direct aanpassen, vehicles laten droppen edereen, meer chaos, ...

Beetje social media/huidige generatie in een nutshell.
The short attention span 'pleasen'.

Nog 50/50 of het een goed spel wordt.
Hoe meer spelers, hoe minder effect je hebt op de overwinning en hoe meer mensen bijgevolg er niet meer om zullen geven. Dat wordt ook wel een dingetje, vrees ik.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 13 juni 2021 20:06]

Het heeft zelfs in deze duidelijk geënsceneerde gameplay trailer al heel wat weg van snelle shooters als CoD Warzone en met elementen zoals die storm creëren ze toch een beetje dat dwingende gevoel van het kleiner wordende speelveld.

Maar ja, als dat de grootste doelgroep is dan snap ik wel dat ze dit soort games gaan maken. Wel jammer want dan haak ik toch echt af.
Er zullen genoeg servers zijn met 64 spelers. Net als dat er ook genoeg spelers zijn die 32 of zelfs 16 al meer dan genoeg vinden. 128 als optie erbij is wel leuk, alle aantallen hebben wel hun voor en nadelen.

Battlefield is juist altijd chaos geweest door de verschillende elementen en vrijheid van de spelers. Hopeljik geeft deze het gevoel van BC2/BF3/BF4 een beetje terug. De clip laat de random chaos redelijk goed zien, dus ben benieuwd.
Het kan aan mij liggen, maar met BFV, BF1 en ook BF3 en 4 was dat niet anders. Altijd van die setpieces e.d. Zo kon je goed zien dat de speler eigenlijk die gozer had moeten neerschieten bij die kabelbaan tussen de flats maar iemand anders jatte de kill weg.
Ziet er minder futuristisch uit dan ik had gevreesd, dus dat is het goed punt :). Gameplay lijkt ook wel een pak meer op BF3/4 dan op 5. Maar graphics kunnen me eerlijk gezegd niet echt zo overtuigen. Vind BF5 er persoonlijk beter uitzien.

Ik ga het denk ik toch even afwachten tot de game review uit zijn en er hopelijk nu wel een degelijke player base blijft hangen. BF5 wordt nog amper gespeeld (zeker firestorm) wat ik persoonlijk echt spijtig vind want ik vond firestorm echt wel fun.
We weten niet waarop de beelden zijn gemaakt. Daarnaast is het ook nog een pre-alpha, dus grafisch kan het nog verbeteren!

De Battlefield 4 pre-alpha zag er ook niet echt denderend uit.
Vergeet niet dat 2042 al over 21 jaar is 😉
Ik vind het jammer, had liever een gevolg op Battlefield 2142 gezien.
Heb je de keuze om op de pc ook voor 64 personen te kiezen of is het standaard 128? Ik zou het namelijk erg jammer vinden als ik verplicht voor 128 moet kiezen.
Ik verwacht dat je meerdere playlists hebt oid. Misschien kunnen private servers ook zorgen voor minder/meer spelers?
Voor zover ik weet is het verder nog niet bekend helaas.
Ik hoop dat we er van uit mogen gaan dat we net als in het verleden gewoon onze eigen servers kunnen huren. (en configureren) Dus er zal voor iedereen wel wat zijn.
Wanneer je in de server browser bent kun je normaal filteren. Dit kon ook al in Battlefield 4. Je stelt in met hoeveel mensen je wilt spelen, 16, 32, 64 en nu ook 128 geloof ik.
Toch vond ik het heel vreemd dat het wapen pas afgevuurd werd tegen het einde van de trailer.
Het was verder tof om te zien hoor, maar het voelt vreemd om hetgeen wat je 99% van de tijd zal doen maar een aantal luttele seconden te laten zien.
Dit dus inderdaad. Ik zie wat ik allemaal al gezien heb. Maar ik heb nog geen firefight gezien. Alleen en boel explosies en stunts. Wat toch echt het beste aan BF3 en Bad company was, was het geluid van de firefights enz
Hmm, geen singleplayer. Raak ik eindelijk enthousiast na het zien van wat filmpjes, hebben ze geen singleplayer erin. Dat was nou net hetgeen waarom ik games koop.

Helaas dan maar.

Waar slaat die -1 weer op?

[Reactie gewijzigd door Yzord op 13 juni 2021 23:11]

Dat er geen singleplayer in de game zit was sinds woensdag al bekend ;) Daarvoor gingen er ook al geruchten rond dat de nieuwe Battlefield game geen singleplayer zou bevatten.
Van wat ik tot nu toe gezien heb vind ik het allemaal net iets teveel micheal bay. Snap dat je het spel wil verkopen met wat flashy gameplay maar het is een en al explosies. En die tornado en zandstorm vind ik helemaal niks. Ik wil meer gameplay zonder dat het over de top is zien. Ziet er wel rete mooi uit dat wel.
En het likken allemaal explosies met één of andere brandbare vloeistof. Niet heel realistisch.
De hoeveelheid explosies en actie die ze laten zien doen ze natuurlijk puur voor de trailer om veel aandacht te trekken bij de consument, tevens zullen de lobby's 128 man zijn dat voor chaos gaat zorgen.

Ik verwacht zeker dat er een uitgebreide gameplay video zal komen waar ze minder de actie in laten zien en meer de tools en mogelijkheden :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee