Battlefield 2042 krijgt multiplayer tot 128 spelers en verschijnt op 22 oktober

De volgende Battlefield-game heet Battlefield 2042 en verschijnt op 22 oktober voor consoles van de huidige en vorige generatie en pc. De game die zich afspeelt in de nabije toekomst bevat een multiplayermodus voor maximaal 128 spelers, maar geen battleroyale.

Een traditionele singleplayermodus is nog niet aangekondigd en lijkt vooralsnog te ontbreken in Battlefield 2042. De nieuwste game in de langlopende shooterserie belooft op pc en de nieuwe consoles in diverse opzichten groter dan alle eerdere Battlefield-games te worden. Zo gaat op die platformen niet alleen het maximum aantal spelers per spel omhoog van 64 naar 128 spelers, de omgevingen waar spelers in vechten zijn ook een stuk groter dan voorheen. De kleinste van de zeven maps die EA en DICE hebben onthuld is al groter dan de Rotterdam-map uit Battlefield V. De zeven nu bekende maps voor Battlefield 2042 bevinden zich onder meer in Dubai, Egypte, Zuid-Korea en bij een raketlanceerplatform in Frans-Guyana.

Battlefield 2042 speelt zich af in de nabije toekomst. De wereld heeft het zwaar te verduren gehad door een serie natuurrampen, die een grote humanitaire crisis hebben veroorzaakt. De VS en Rusland sloten hun grenzen, waardoor er een grote groep vluchtelingen ontstond die zonder staat verder moesten. De soldaten die onderdeel uitmaakten van die groep mengden zich als Specialists in de ontluikende wereldoorlog, waarbij ze aan beide zijden meevechten om uiteindelijk recht van spreken te krijgen als de oorlog eenmaal voorbij is en de wereld opnieuw verdeeld wordt. De setting vormt een kader waarbinnen de gevechten in Battlefield 2042 zich afspelen, maar geen verhaal.

64 spelers en kleinere maps op Xbox One en PlayStation 4

De game wordt gemaakt met de nieuwste versie van de Frostbite-engine, maar vooralsnog wordt die door ontwikkelaars nadrukkelijk niet 'Frostbite 4' genoemd. Wel is dit een verder doorontwikkelde versie van de bekende engine waar EA-studio's al jaren al hun games mee maken. Op de technische details wilde DICE nog niet in gaan, maar afgaande op de beelden van de trailer lijkt ondersteuning voor raytracing op pc en de nieuwere consoles weer aanwezig te zijn. De Xbox One-consoles en de PlayStation 4 moeten het met minder grafisch machtsvertoon stellen. Daarbij komt dat op die platformen het maximum aantal spelers per server op 64 blijft. Om te zorgen dat het spel met dat lagere aantal spelers ook genoeg actie bevat, zijn de maps in de versies voor de consoles van de vorige generatie iets bijgesneden, waardoor ze wat kleiner zijn. EA en DICE benadrukken dat de game buiten deze verschillen hetzelfde zal zijn op alle platformen.

Dat betekent dat gamers op alle platformen aan de slag kunnen met de drie takken die Battlefield 2042 rijk is. De basis van de game is All Out Warfare. Hier zijn de gevechten voor 128 spelers te vinden en als spelmodi zijn in elk geval Conquest en Breakthrough van de partij. Conquest is de meest klassieke spelvorm van Battlefield en draait om het veroveren en behouden van een reeks vlaggen, terwijl in Breakthrough een van de partij aanvalt en de ander verdedigt. Andere spelmodi voor All Out Warfare zullen op een later moment worden aangekondigd.

Geen battleroyale

Over de tweede en derde pijler van het spel hebben EA en DICE nog weinig gezegd. Wel is bekend dat de tweede pijler, Hazard Zone, een kleinschaligere opzet kent en meer gericht zal zijn op gevechten tussen twee kleinere teams. De derde pijler, die ontwikkeld wordt door DICE LA, is nog helemaal onbekend, maar EA heeft wel al bevestigd dat het niet om een battleroyalemodus gaat. Het populaire subgenre, dat dankzij onder meer Fortnite en Call of Duty Warzone zeer populair is geworden, ontbreekt in Battlefield 2042. EA maakt op 22 juli, tijdens de EA Play-show, bekend wat deze derde tak van het spel inhoudt.

De eerder genoemde Specialists vormen de spil in hoe gamers hun soldaat kiezen in Battlefield 2042. Er zijn tien verschillende specialisten, die allen een specifieke gadget en speciale eigenschap hebben. Zo is er een Specialist die spelers op afstand kan genezen, een ander heeft een grappling hook en weer een ander kan vijanden spotten met een recon drone. Buiten deze eigenschappen kunnen spelers zelf kiezen welke extra items en wapens ze gebruiken: wapenrestricties op basis van klasse, zoals Battlefield in het verleden nog wel eens had, zijn niet aan de orde.

In de gameplay zullen spelers diverse vernieuwingen tegenkomen, waarvan er twee opvallen. Zo kunnen spelers voertuigen op elke plek in het spelveld laten bezorgen, zodat er niet lang gezocht hoeft te worden naar een voertuig. Daarnaast kunnen attachments op wapens tijdens de gameplay gewisseld worden. Spelers kunnen bijvoorbeeld een sterk vergrotende scope inwisselen voor red-dot sight op het moment dat ze zich van een open buitengebied verplaatsen naar een nauwer binnengebied.

Uitgever Electronic Arts onthulde woensdagmiddag Nederlandse tijd de details van de nieuwe Battlefield-game. Tweakers kreeg in een eerder stadium een uitgebreide presentatie te zien over een deel de inhoud van het spel en schreef aan de hand daarvan een uitgebreide preview. Later deze week, tijdens de E3-show van Xbox en Bethesda, zullen de eerste gameplaybeelden van Battlefield 2042 worden getoond.

De nieuwe Battlefield-game is door vier EA-studio's gemaakt. Zowel DICE en DICE LA als Criterion en EA Gothenborg hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de game. Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober voor pc via Steam, EA Origin en de Epic Store, voor Xbox Series X/S en de PlayStation 5 en voor de Xbox One-consoles en de PlayStation 4. De pc-versie kost 60 euro, de versie voor de nieuwe consoles kost 80 euro en de variant voor de consoles van de vorige generatie kost 70 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

09-06-2021 • 17:10

103 Linkedin

Reacties (103)

Wijzig sortering
Wie vind dat nou leuk een server met 128 man?
Ik persoonlijk niet. Ik weet nog dat ik bij BF3 en BF4 juist naar servers zocht waar circa 16 tot 24 man op zaten. Kan je nog beetje tactisch doen en heeft snipen op lange afstand ook minder zin ( campen ) aangezien je niet elke 5 seconden gelijk iemand ziet lopen en dat is bij 128 slots wel het geval.

mja het zal allemaal wel misschien word het wel een goede game maar ben er bang voor. Het word gewoon een 2e BF1 en BF5 volgens mij
Wie vind dat nou leuk een server met 128 man?
Ik! Oorlog is niet met 12 man en rondrennen met een LMG in je handen.

Dat is met tanks, snipers (sniperen is niet gelijk aan campen), enz.

Ziet er erg goed uit als eerste sfeer impressie, laat maar komen dus. Na twee jaar CallOfDuty als main multiplayer shooter ben ik wel toe aan wat anders.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 9 juni 2021 17:54]

Ik moet eerlijk zijn...ik heb nog nooit een Battlefield game gespeeld maar hoe ik jou zie reageren over 128 man, tanks, vliegtuigen etc etc, moet ik opeens denken aan Novalogic uit eind jaren 90.
Die hadden een mega collectie 'oorlogsgames' ( helikopter, F22 titels, Delta Force, Tanks etc etc ) die vervolgens allemaal in 1 mega game gepropt konden worden.
Ik weet niet in hoeverre dat een succes was maar zij waren op dat vlak hun tijd ber vooruit..
De beste naar mijn mening was joint operations: typhoon rising. https://www.youtube.com/watch?v=LFrrF7H_Svg

Fantastisch was dat. Hele eilandengroep als kaart, veel spelers, ontzettend veel transportvoertuigen ter land, zee en lucht.
Fantastische herinneringen aan. Mega maps waarbij je jezelf als transport helikopter nuttig kon maken. Ik weet nog dat mijn helikopter boven de zee werd neergeschoten en dat ik minutenlang heb moeten zwemmen om tot een eiland te komen. Zo veel actie was echt grandioos. Je voelde echt een strijd ipv een simpel potje.
Er is voor mij geen enkele andere game zo dichtbij dat spektakel gekomen. Ik heb daarom altijd 32 spelers maps altijd relatief saai gevonden in de afgelopen 15 jaar met cod en battlefield.
Amen! Juist die grootschalige mappen on Battlefield ligt me veel meer. Rond rijden in tanks of door de map vliegen met heli’s of straaljagers maakt het gewoon gaaf om het te spelen.

Ik kijk hier echt naar uit, eindelijk weer beetje richting het hedendaags dan WW1 of WW2. Dat heb ik nu wel gezien.

[Reactie gewijzigd door Metian op 10 juni 2021 15:51]

battlefield 2 (die van vroegah) !!!! de beste battlefield ooit.
Naar mijn mening blijft Battlefield 1942 (mijn eerste BF ooit) nog steeds het allerbeste. Het blijft ook mijn favoriet. Daarnaast houdt ik ook van BF1, BF2, BF3, BF4 en BF5.
Dan zul je toch wel wat bekende momenten zien in de trailer, ik zie toch wel bekende elementen van oude mappen terugkomen.

Lol. die tornado is lachen, in een keer hele squads die verdwijnen.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 juni 2021 20:18]

Ja dat klopt. Ik vond ook erg mooi toen de piloot uit de straaljager sprong en dan de tegenstander afmaakte met een RPG. Geweldig! Ik kan niet wachten tot de gameplay wordt uitgezonden op 13 juni 2021!

Ja de tornado lijkt me ook erg lachen en ook handig als je ver weg wil vliegen. Dus doe je voordeel mee ;)
Oh ik had die tornado opgevat als een wapen dat je kunt inzetten op je tegenstanders. Wellicht dat je er alleen gebruik van kunt maken als je een wingsuit draagt en dat je anders dood gaat?
Daar durf ik nog geen uitspraken over doen. Het zou best kunnen, lijkt me wel “realistischer”.
Nee, er zijn weer elementen opgenomen in BF V, die zullen hier ook naar voren komen. Zo heb je regen en onweer op bepaalde mappen enz. Daar is die tornado waarschijnlijk een voorbeeld van.
Ja en zandstormen. Maar ook van dag naar nacht?
Ja, de meer open mappen met bebouwing maken het vooral leuk met extra beschutting. (lekker streaken) Ik hoop vooral dat de COVID-19 overheersende camping noob squad's weg zijn tegen Battlefield 2042. Maar dat betreft niet enkel Battlefield. :)
Hier ook. Bij de laatste 2 cods heel snel uitgekeken. Nog steeds blijf ik cod leuk vinden maar nu dit jaar weer een nieuwe bf uit komt komt er dit jaar geen nieuwe cod in huis.
Hmmm, ziet er anders wel meer uit als COD....

Wel nette prijs trouwens heb nog wel eens over de 100 euro betaald voor een battlefield met season pass. Gelukkig zijn ze daar vanaf gestapt.
In een echte oorlog heb je echter een 'chain of command' die in BF uiteraard ontbreekt. Met zo'n grote groep wordt het een chaos met een paar squads die misschien met z'n vieren communiceren, maar daar blijft het bij. Servers met veel spelers waren in voorgaande BF games dan ook erg onpopulair.

Wat mogelijk zou werken, is dat de game automatisch verschillende doelen verdeelt over alle gamers/squads en het hard afstraft als die niet voltooid worden.
Nooit geen Arma 2 of 3 of Squad gespeeld zeg maar?
Met 128 man kun je juist heel best tactisch spelen mits de map dat maar toelaat.
Weet niet wat jij dan onder snipen verstaat? maar snipen doe je juist over een lange afstand dat is de hele bedoeling van een sniper.
Maar ja tussen realiteit en oorlogje spelen als in call of duty zit een groot verschil. ;)
arma doet dat wel goed maar bf doet dat de laatste games toch niet zo goed naar mijn mening :P

ik hou van grote mappen maar niet hoe ze een slachtveld er van maken :)
Ligt een beetje aan de map, ik heb inderdaad ook een voorkeur voor wat kleinere playerbase. 32 tot 48 met conquest, domination met 8 vs 8 was erg vet. Helaas zijn die servers moeilijk te vinden.

Het liefst zie ik ook de player hosted servers terug komen, geeft toch vaak leukere servers ipv altijd 64 op conquest.
Wie vind dat nou leuk een server met 128 man?
Heel veel mensen, volgens mij zijn de meeste mensen wel klaar met rondjes rennen in een vierkante map (COD) en elkaar constant afschieten op de zelfde plek.


Eindelijke ligt tactical play weer op de tafel. :)
Ik vond het toen jammer dat ze 32 VS 32 uit Battlefield 1 operations hadden gehaald. 128 is echt te chaotisch imo.
Ultimo en zijn squad vinden dit heerlijk :D

Als je tactisch wilt doen zijn er ook genoeg andere gamemodes, en ik heb begrepen dat BF2042 ook een squadbased modus heeft (met dus kleiner totaal aantal spelers).

64vs64 all-out-war kom maar op!
Tja, kwestie van smaak? Die kleine servers met Deathmatch zal je nog steeds wel hebben.
Ik speelde graag de grote mappen (die voor 64 spelers) met een man of 32 a 48. Dat was voor mij de ideale balans in BF2, BF3 en BF4. Alleen jammer dat dit in de recentere titels niet meer kon. We worden oud en de wereld veranderd zeker... ik bekijk het wel nog wat deze geeft.
Als de maps ook 2 x zo groot zijn als de 64 spelers mappen dan valt het misschien nog wel mee.

Overigens, in BFV is 32 x 32 prima te spelen. Moet nog zien hoe 64 x 64 uitpakt.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 juni 2021 20:25]

Ik zie dat heel veel mensen al antwoord hebben gegeven wat betreft 128 man.

maar wat ik mij afvraag is wat je bedoelt met "Het wordt gewoon een 2e BF1 en BF5". Dit vond ik persoonlijk twee redelijk wat verschillende games en ook qua waardering vanuit de community zijn ze heel verschillend. behalve de oudere setting van BF1 en BF5 zie ik er niet veel overeenkomsten in.
Ik ? "vroegah" nog wat games gespeeld met een server van 300 man (100 per faction in planetside) en 128vs128 in MAG.

Ik heb vooral bij Planetside nog echt duidelijke herinneringen aan een paar epische veldslagen en hoe we die uiteindelijk gewonnen hadden met bloed,zweet, tranen en wat geniaal planning en denkwerk die me nog tot de dag van vandaag bij blijven. desondanks Planetside 1 al echt 18 jaar oud is.

Wat mij betreft werd het hoog tijd dat *de* meest bekende triple A "large scale combat" FPS game verder dan 64 ging.

En goed, mocht het niet je ding zijn, prima. MAG kon je ook prima spelen in 32v32, of 16x16 maps of 64x64 maps bijvoorbeeld. Zo zal dat aspect niet veranderen in BF , en zul je zien dat de maps gewoon naar beneden scalen als je 32x32 wilt doen oid.
Ik ben groot fan van de Battlefield serie, elke retrolan party draait er wel bf2 dedicated server. Blijft jammer dat BF3 niet makkelijk als dedicated server draait, ben de neefjes nog steeds het metro level op de Tweakers server aan het uitleggen. Basis van bf blijft grootse levels en ruimte, als je klein wil spellen ben je naar mijn mening met het verkeerde spel bezig.

Ik vind 128 nog weinig, heb ooit de beta van mag op de PS3 met 256 man. Veel snelheid in het spel en je moest in een structuur spelen, je rol pakken obv de specialisatie en samenwerken, zelfs als lone wolf. Het kan dus en beleef en daar juist de grootste lol aan.

Kortom, top heb er nu al zin in.
Fout, 128 spelers is voor ps5, xbox series X wn een nasa PC
64 spelers en kleinere maps op Xbox One en PlayStation 4, ALLEEN de pc en de nieuwere consoles hebben 128 spelers. Hebben ze ook cross-play overigens?
Misschien goed om te vermelden dat de adviesprijs voor de PC-variant 20 euro onder die voor de PS5/XSX ligt. 60 op PC, 80 op next gen, current gen console zit daar tussen. Ik vind het opvallend, want de installed base is op next gen waarschijnlijk het kleinst.

Overigens jammer dat er klaarblijkelijk geen campaign is binnen deze nieuwe setting, maar dat is persoonlijk.
Helaas is 't denk ik de next gen die 't meest staat te springen om nieuwe games op dit moment..
Verder is "next-gen" natuurlijk in het algemeen een mooi excuus om de prijs te verhogen, mensen kopen 't toch, en straks is 't weer "gewoon", wanneer next-gen grotendeels geadopteerd is.

[Reactie gewijzigd door Sméagol op 9 juni 2021 17:35]

Helaas is 't denk ik de next gen die 't meest staat te springen om nieuwe games op dit moment..
Je bedoelt 'current gen'. Het is allemaal al een half jaar uit.
Technisch gezien zou ik 't met je eens zijn,ik hanteer alleen de eerder gebruikte termen, bovendien is alles relatief. Zeker met PS5 betwijfel ik ten zeerste of dat algemeen "current-gen" beschouwd kan worden als ze nauwelijks geleverd kunnen worden.
Eens, dan zouden ze het spel ook een stuk goedkoper 'moeten'/kunnen maken. Volgens mij zit er redelijk wat werk in singleplayers.
Prijs heeft niks te maken met de kosten.
Voor de consument (koper) wel. Ik koop dit spel dus niet voor de volle prijs omdat ik in verhouding minder spel krijg. Wellicht als die onder de 20e komt. Nu zullen we Warzone blijven spelen en neem ik niet 6 gamers mee (6x bedrag x). Er zullen vast meer mensen zijn die zo denken, je weet alleen nooit hoeveel, want dat blijft lastig meten...
Omdat de verhaallijn breekt, is het mogelijk dat men tegen bots kunnen spelen? Zoals in BF1942 of BF2?
Bots zijn er inderdaad!
Dit klinkt als een goedmaker. Stel dat BF2042 ooit leegraakt, dan hebben we in ieder geval nog een back up + gewoon leuk om soms tegen bots te spelen.

Is het vergelijkbaar met BF1942?
Ik hoop het. Maar wat wel leuk is: je kan met je vrienden tegen bots vechten (dus een soort van coop) en je progressie gaat ook verder tegen bots. (Wellicht krijg je minder punten.)
Oh wauw! Dit wist ik helemaal niet, dit klinkt wel erg leuk!
Ik denk stiekem dat er later een verhaaltje erbij komt. Heb er zin in! Alleen nig een Playstation 5 aanschaffen.
Wel leuk hoe ze typische Battlefield momenten in de trailer doen. Bijvoorbeeld iemand die uit zijn vliegtuig springt, de andere vlieger doodmaakt, en weer aan boord kruipt. Dat is een klassieker.

Ik had stiekem gehoopt op iets nog wat meer futuristisch, a la 2142. Ik vond die wat saai qua variatie, maar het had wel goede gameplay. Vooral de Titan modus was heel leuk. Hopelijk komt die in ieder geval weer terug.
Amen voor de titan modus. dat was geweldig!
Yup, veel gespeeld en altijd een goede pot. Zou zeker nog wel eens een remake of een vervolg op 2142 willen spelen.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 juni 2021 20:14]

Ik had stiekem gehoopt op iets nog wat meer futuristisch, a la 2142. Ik vond die wat saai qua variatie, maar het had wel goede gameplay. Vooral de Titan modus was heel leuk. Hopelijk komt die in ieder geval weer terug.
Ik zag uit m'n ooghoek 2?42 en dacht remake! Dan is de kans groot dat ik dat wil gaan spelen (de eerste versie compleet gemist). Toen zag ik de trailer... Dat is geen sci-fi shooter, maar meer een Battllefield Fortnite clone waar men oorlogje speelt... Ik mis daar geheel de illusie van iets dat meer is dan een spelletje paintball op de computer...
Nog niks bekend over cross-play? Ik hoop echt, zeker nu het exclusief multiplayer is, dat ik met vrienden kan spelen die op een console spelen.
Volgens de product pagina op Xbox, heeft deze game cross-platform en muis en toetsenbord support :D
Kijk, dat is dan weer een pluspunt, ik wil graag switchen naar Console, maar met behoud van toetsenboard en muis :p als meerdere spellen dit gaan hebben (wat er wel al een aantal zijn, maar nog niet genoeg) dan ben ik over en neem ik een macbook voor mijn grafische werk
Inderdaad! Ik ben je al voor, paar weken geleden mijn computer namelijk verkocht en speel sindsdien alleen nog maar op de Xbox Series X. Meest recent uitgekomen spellen hebben muis en toetsenbord ondersteuning en dat werkt verassend goed!
Top om te horen, ben benieuwd!
De geruchten klopten dus wel, licht in de toekomst en 128 spelers in 1 server.
Ziet er gaaf uit. Eindelijk een sequel voor Battlefield 4. Hype!
Ik heb zin in een nieuwe BF en deze setting geeft veel (nieuwe) mogelijkheden. Maar eerlijk gezegd vind ik de trailer niet echt super.
Ben heel benieuwd! Zal vast een succes worden

Hoop stiekem wel dat deze game ook (ooit nog) uitgebracht gaat worden op Stadia
Nog grotere maps? RIP SSD? 8)7

Ben erg benieuwd naar de game!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee