Microsoft werkt aan eigen streamingapparaat voor cloudgaming op elk scherm

Microsoft werkt aan 'streamingapparaten' gericht op cloudgaming waarmee gamers op elke tv en monitor kunnen spelen zonder dat zij een console nodig hebben. Het bedrijf werkt ook samen met televisiefabrikanten om Xbox als app in tv's te krijgen.

Microsoft zet nog verder in op cloudgaming met Xbox en Game Pass, blijkt uit een nieuwsbericht dat het bedrijf online heeft gezet. Zo werkt het bedrijf samen met verschillende televisiefabrikanten om Xbox als app aan te bieden in met internet verbonden televisies. Daarbij is geen eigen hardware nodig behalve een controller. Microsoft werkt daarnaast aan een eigen streamingapparaat voor cloudgaming, die van elke tv en elke monitor een cloudgamingapparaat moet maken.

De datacenters van Microsoft worden bovendien wereldwijd uitgerust met Xbox Series X-hardware, zodat gamers vanaf praktisch elk apparaat games kunnen spelen die gemaakt zijn voor de nieuwe generatie consoles. Daarnaast brengt Microsoft cloudgaming via Xbox Game Pass Ultimate naar Edge, Chrome en Safari in de komende weken. Later dit jaar wordt cloudgaming toegevoegd aan de Xbox-app voor pc en geïntegreerd in consoles.

Xbox werkt daarnaast aan nieuwe abonnementsmodellen voor Game Pass, onder andere door met telecomproviders deals te sluiten om consoles en Game Pass aan te bieden voor een maandelijks bedrag, in plaats van dat spelers vooraf een console moeten afrekenen. Ook komt cloudgaming via Xbox Game Pass Ultimate naar meer landen, onder andere Australië, Brazilië, Mexico en Japan.

Komende zondag tijdens de Xbox- en Bethesda-showcase tijdens de E3-beurs zal Microsoft de nieuwe lineup van games bekendmaken van diens 23 gamestudio's, maar het bedrijf heeft het streven om elk kwartaal een nieuwe first party-game toe te voegen aan Game Pass.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

10-06-2021 • 16:09

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
In het achterliggende artikel vind ik deze quote wel interessant, helemaal in combinatie met het Steam Link-achtig uitziende ding in het plaatje:
Xbox is building its own streaming devices for cloud gaming to reach gamers on any TV or monitor without the need for a console at all.
Ik zit stiekempjes heel erg te hopen op een MS-alternatief voor de Chromecast. Open als het kan, maar desnoods MS-only als het zo nodig moet. Ik vertik het om al m'n mediagebruik via Google te laten lopen, maar een wat moderner alternatief voor DLNA/Miracast zou ik wel heel fijn vinden.

Ik krijg met Miracast die latency maar niet op beetje bruikbaar peil, helemaal als verbinding wat langer duurt. Vermoedelijk deels omdat het alleen via WiFi werkt, niet via Ethernet? Ik heb inmiddels oude desktop achter de tv gezet voor dat soort momenten, met draadloze toetsenbord/muis, maar toch, als het handiger kan, sta ik daar best voor open. Steam Link was deels een uitkomst, nog altijd lol van dat ding, maar die heeft dan weer niet echt ondersteuning voor Android-apparaten (en is alweer tijdje van de markt af)...
Ik heb het idee dat Microsoft de hete adem van Playstation voelt. Ik ken niemand in mijn kringen met een Xbox, 'iedereen' heeft een Playstation.
Ik denk dat het juist andersom is. De vorige generatie consoles heeft Microsoft zich teveel gericht op onzin die gamers niet wilde zien, zoals Kinect en TV/films op de Xbox in plaats van dat de focus op games lag. Dus iedereen kocht toen een Playstation. Sinds Phil Spencer aan het roer staat ligt de focus weer volledig op games (net als in het 360 tijdperk, toen Xbox ook écht groot was).

Je ziet nu ook dat Sony ineens dingen aan het doen is die ze eerst niet deden, zoals het uitbrengen van Sony titels op de PC. Ze moeten wel, want ze kunnen gewoon niet meekomen met het budget en de mogelijkheden die Microsoft heeft. De komende tijd zal Microsoft degene zijn die de trend gaat zetten voor de consolemarkt. Of beter gezegd op de gaming markt, want het is duidelijk dat het simpelweg verkopen van alleen een console niet de toekomst is.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 10 juni 2021 16:21]

Ik weet die eerste E3 presentatie nog van de Xbox One. Het ging alleen maar over multimedia features. Je kon TV kijken en Xboxen tegelijk. Wat een misser was dat zeg, totaal geen benul van waarom mensen naar E3 presentaties kijken. DE GAMES!

Wat dat betreft zijn ze nog niet heel ver opgeschoten. De Xbox Series X presentatie vorig jaar liet alleen (ietwat saaie) Halo gameplay zien, voor de rest alleen wat nietszeggende trailers van games die nog ver weg zijn. Het eerste jaar van de Series X is ook redelijk middelmatig geweest. Goede console, maar weinig games. Zelfs Cyberpunk's next-gen versie is nog steeds niet uit.

Maar het evenement van zondag schijnt nogal een spektakel te worden. Volledig gericht op gameplay, en nog veel meer aankondigingen van al die studios die ze over genomen hebben. Kan alvast niet wachten.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 10 juni 2021 16:46]

Ze lieten in ieder geval alleen maar games zien vorig jaar :P. Het had beter gekund, maar ik was ook niet onder de indruk van wat Sony liet zien. Maar dat is altijd bij een nieuwe generatie, die standaard hype filmpjes zien we elke keer weer terugkomen als er een nieuwe generatie is. Pas zodra de console echt op de markt is wordt het meestal interssant.

Aanstaande zondag zullen ze wel wat grote aankondigingen droppen, zeker nu Bethesda officieel onderdeel is.

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 10 juni 2021 16:50]

Ik heb juist het idee (al Playstation speler) dat Microsoft veel meer inzet op de toekomst en Sony wat blijft hangen bij Consoles.

In mijn omgeving zie ik nu ook nog niet zo veel Xboxen (dat was met de 360 overigens precies andersom) maar hoor ik wel veel geroezemoes over de (terugkeer naar) Xbox en dan voornamelijk GamePass, dat begint wel langzaam heel interessant te worden. Zodra ik Xbox games op mijn iPad kan spelen (lees: Streamen) ga ik er ook voor schat ik zo in.
Dit is al mogelijk. xbox.com/play
Helaas niet, voor ik mijn bericht plaatste even gecontroleerd en na login kom je niet verder en komt er een melding dat het invite only is. Ik moet nog even geduld hebben dus.
Dat schijnt dus niet zo heel lang meer te duren.
Ik zag het toevallig net ja. Goed nieuws!
Voor zover ik weet als je gamepass ultimate hebt dan werkt xbox.com/play al op de PC (bij mij werkt het perfect). Kan zijn dat voor IOS er een invite nodig.
Je kunt je eigen Xbox streamen naar je iPad, mocht je die hebben.
* Als je deel bent van de gelimiteerde beta test voor Xbox Cloud Gaming via het web.
Nee, kan via de Xbox app.
Donnie wat zeg je nou? Sony blijft wat hangen? Daar kun je in elk geval al wel mee naar je ipad streamen…

Maar serieus, ze verkopen honderden miljoenen gameconsoles, de first party titels zijn de best verkopende games, waarom mogen ze niet bij hun consoles blijven hangen? Buiten het feit om dat ze ook met cloudgaming en videostreaming bezig zijn…

Er worden weer continue vergelijkingen getrokken tussen de twee en waarom?

Ik hoop maar één ding, dat al die microsoft exclusieve studios geweldige games gaan uitbrengen. Maar 7 maanden na launch is het gewoon nog allemaal ruk.
Streamen vanaf de cloud bedoelde ik eigenlijk meer, dat is niet helemaal duidelijk idd.
Sony en Microsoft doen alle twee al local streaming.

Verder vind ik de sales van die consoles niet zo heel spannend, dat hoeft niet iets te zeggen over de visie op lange termijn. Dat is meer in het nu.

Kijk ik vind mijn PlayStation ook erg fijn, en sommige van de Sony games heb ik heel hoog staan in lijstjes maar dat het nu een succes hoeft niet automatisch wat te zeggen over de toekomst en daar ben ik juist benieuwd naar.

Muziek, serie en movie zijn al naar streaming en het is nog maar de vraag of de nu opgroeiende generatie wel blijft betalen voor content zoals we dat nu nog gewend zijn voor games. Misschien is de toekomst wel elke maand een double A op een subscription dienst ipv eens per jaar een tripple A voor de volle pond.

Ik weet het in ieder geval nog niet en ondanks dat ik nu in het Sony kamp zit voelt de visie van Microsoft toekomstgerichter
Dat is hier anders flink veranderd. Iedereen stapt hier over op Xbox. Sommige zijn nu zelfs ook van Series S naar X aan het overstappen.

Iedereen heeft hier ook Xbox Game Pass Ultimate en ik zelf geniet er ook erg van. Nog nooit zoveel gegamed als nu. Met name het feit dat alle multiplayer games gelijk door iedereen gespeeld kunnen worden is een grote toevoeging. Nooit het gedoe meer om andere te moeten overtuigen om een spel te halen.

Ik zal later vast nog wel wat PS exclusives missen maar er is zoveel te doen dat het mij niet eens uit zou maken.

Vriendengroep heeft een leeftijd van rond de 30 overigens. Jongeren zullen denk nog iets langer vasthouden aan de PS vermoed ik.
Tja, beetje Xbox's eigen fout in zekere zin. Afgelopen amper marketing gedaan in Europa. En jongeren zijn erg vatbaar voor pear pressure, dus zullen zij voornamelijk kiezen voor wat 'de anderen' hebben. Terwijl 20ers en 30ers al eerder eens gaan bekijken waar ze beste value krijgen. En deze ligt momenteel echt wel sterk bij Xbox. De grote games moeten dan nog wel uit komen, maar dat ziet het er momenteel toch wel naar uit.
XBOX of PS is erg regionaal. Bovendien is het logisch dat je voornamelijk PS gamers kent. Tegen XBOX gamers kan je niet spelen :D Stel dezelfde vraag aan een XBOX gamer en je krijgt een identiek antwoord. Die kent voornamelijk XBOX spelers.
Xbox rules, I love gamepass Rocking Xbox sinds 2001 :-D

Maar ben zeker in de minderheid, zeker in NL
23M gamepass leden in April. Recurring revenue > eenmalige hardware verkoop waar men niks aan verdiend. De X is overigens nog altijd structureel uit verkocht, en wat er beschikbaar komt is binnen seconden weg.

Denk dat MS het aan zn reet zal roesten wat Sony met zn hardware doet.
Die uitdrukking zou pas kloppen als Microsoft marktleider zou zijn en dat is niet zo. ;) Ik ken overigens weer voornamelijk mensen met een Xbox Series X, dus het is ook een beetje je eigen referentiekader.

Microsoft heeft een bepaalde visie waar ze behoorlijk fors op in lijken te zetten. Die visie heeft erg te maken met "play anywhere" en het aanbieden van een dienst (Gamepass en xCloud) i.p.v. het aanbieden van een console. Ik snap wel dat daar kansen liggen om twee redenen: De cashcow die Xbox Live vanaf dag 1 op de Xbox OG was en de trend in andere media (muziek, films/series) waardoor andere bedrijven zoals Spotify en Netflix erg succesvol mee zijn. Die diensten zie je ook op alle mogelijke devices en TV-merken.
Goh, grappig, ik ken eigenlijk bijna alleen maar PC-gamers :+

Ik vermoed dat het deels een kwestie is van wat vrienden al hebben en misschien deels ook populair was in de vriendengroep van je jeugd. Maar gezien je vaak toch vriendschappen opbouwt met mensen met vergelijkbare interesses, is de kans dan ook relatief groot dat je van die ecosysteembubbels krijgt, qua gamegedrag, denk ik. Helemaal als je neigingen hebt om met vrienden samen te spelen.

Er zijn ook wat grote lijnen in wat voor soort games dominant/populair zijn op wat voor platform, op zich, en dat ik weinig First Person Shooter-fans ken, gaat dus vermoedelijk samen met weinig Xbox-gebruikers, net als dat de paar (Final, maar ook andere) Fantasy-fans in mijn kringen een Playstation hebben, en eigenlijk alle RTS- en sim-spelers op desktops spelen. Zou iemand eens een socioloog op moeten zetten, zou best interessant onderzoek kunnen zijn :P
Microsoft zelf heeft aangegeven dat ze Sony en Nintendo niet als concurrenten zien.

"When you talk about Nintendo and Sony, we have a tonne of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward," https://www.bbc.com/news/technology-51400135

Sony gebruikt zelfs Microsoft's servers voor PS Now. Je zou bijna zeggen dat Sony's succes is Microsoft's succes is geworden. https://www.theverge.com/...partnership-amazon-google

Ik denk ook dat de 8 miljard euro Bethesda aankoop van Microsoft niet gericht was tegen Sony, Microsoft gaat echt niet 8 miljard inzetten tegen Sony (een klant) maar tegen Google en Amazon.

Microsoft hoogste prioriteit is zorgen ervoor dat Google en Amazon de gaming industry opgeven.

[Reactie gewijzigd door Qws op 10 juni 2021 17:12]

Playstation is populair in Europa, maar ik zou nu eerder voor een Xbox gaan. Die gamepass is gewoon te goed. Daarnaast is de hardware technisch gezien krachtiger.

Sony heeft mooie exclusives, maar die kan ik ook wel later spelen.
dat is duidelijk afhankelijk van de "kringen" waarin je zit, in mijn omgeving veel XBOX'en
Met Gamepass en streaming loopt Microsoft mijlen ver voor, dus ik verwacht precies het tegenovergestelde. En uiteindelijk is dat de toekomst, net zoals dat vrijwel iedereen Netflix of Prime heeft en geen Bluray of DVD meer koopt.

Microsoft is meer dan een Xbox. Alle PC gamers vallen ook onder hun doelgroep. Er zal een reden zijn dat Playstation hun games inmiddels ook uitbrengt voor PC, games waarvan voorheen werd gesteld dat ze exclusief zouden zijn.

Het gaat er niet om wie nu meer consoles verkoopt, het gaat erom wie straks het gamestream platform heeft. En aangezien Microsoft zich focust op PC en Console. En Sony hier nog geen eens een antwoord op heeft, weet ik wel op wie ik mijn geld zou zetten.

[Reactie gewijzigd door Inverted_World op 10 juni 2021 18:06]

Zou je denken? Leek me toch wel duidelijk dat dat zo was.
Dit lijkt toch eerder een reactie op stadia en luna. Ik hoop wel dat ze ook met een streaming optie komen zonder game pass.
Zelf heb ik een xbox en ken ik maar 1 iemand die er een heeft. Al mijn vrienden hebben een Playstation. Ik denk dat dat bij veel casual gamers in de lage landen zo is, maar in andere landen zijn er wel veel xbox gebruikers denk ik.
Dus gewoon Google Stadia, alleen dan van Microsoft
Tja je moet wel onder een steen geleefd hebben als je niet al een paar jaar van xcloud hebt gehoord.
Of een van de vele andere cloudgaming opties. Ik kan er namelijk een hele boel opnoemen die nu al flink wat jaar bestaan. Maar ik moet toegeven dat "enkel nog een controller nodig" wel nog net iets meer neigt naar het ding dat Stadia uniek maakt.
Met het grote verschil dat Microsoft iets wat meer ervaring heeft in de game industrie en veel meer first party games heeft
Microsoft is goed aan de weg aan het timmeren en pakt eindelijk weer wat momentum waar het tot voor een jaar of wat terug nog bar en boos was. Ik ben oprecht blij met alles wat zij nu voor gamers doen; de community, gamepass ultimate, xcloud. Ik wordt er blij van, hopelijk velen met mij
Verkeerd gelezen, zag maand in plaats van kwartaal, dat verandert alles natuurlijk.
de nieuwe lineup van games bekendmaken van diens 23 gamestudio's, maar het bedrijf heeft het streven om elk kwartaal een nieuwe first party-game toe te voegen aan Game Pass
Dus even een snel rekensommetje, bij 1 spel per studio hebben ze dan toch net iets minder dan twee jaar om een spel uit te brengen?

Meer spellen per studio kan natuurlijk maar de grote spellen doen er zo een half decennium over om af te zijn.

Lijkt me aardig ambitieus,

[Reactie gewijzigd door sfc1971 op 10 juni 2021 16:48]

Je weet dat studios vaak ook verschillende teams hebben die verschillende games ontwikkelen he? Zo heeft Obsidian volgens mij drie titels in ontwikkeling. Playground heeft er 2 in ontwikkeling (Forza Horizon en Rare), etc.

En ik verwacht nog wel enkele aankopen van kleinere developers in de komende periode.

[Reactie gewijzigd door uchiha tijntje op 10 juni 2021 16:21]

Ik geloof dat Microsoft dicht bij de 40 teams zit op dit moment. Alleen The Initiative, The Coalition en Compulsion Games bestaan uit slechts 1 team van de Xbox Game Studios (13 + 10, voor de rapte hier ga ik er vanuit dat iedere Studio met meer dan 1 team, er slechts 2 heeft, maar da's ook niet altijd het geval), en Bethesda voegde daar nog eens 13 teams aan toe. Een totaal van zo'n 36 teams dus (maar dat kan al lang verouderde informatie zijn). Wilt niet perse zeggen dat die verschillende teams aan andere games werken. Turn 10 Studios werkt bijvoorbeeld (voor zover wij weten) alleen maar aan Forza Motorsport. Ook, XGS Publishing en World's Edge zelf ontwikkelen eigenlijk geen games maar handelen dat af met third-parties, maar dat zijn op zich ook allemaal first-party games.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 10 juni 2021 19:45]

[...]
Dus even een snel rekensommetje, bij 1 spel per studio hebben ze dan toch net iets minder dan twee jaar om een spel uit te brengen?
Klopt dat regensommetje wel?

Want met elk kwartaal 1 game en 23 studio's ben je als studio dan eens in de 23 kwartalen aan de beurt.
(Sommige gaan vaker, andere krijgen langer de tijd, etc)
Nee foutje, zie aanpassing.
Elk kwartaal, niet elke maand. 23 studio's maal 3 maanden is een kleine 6 jaar per game.
Een kwartaal is 3 maanden niet 1, wat de meeste reacties hier vergeten te vermelden.
Ja foutje en heb niet eens dyslexie 8)7
Een XBox One is/was al niet duur, hoe goedkoop moet dit device dan worden om een alternatief te zijn? En met de XBox One kan je veel meer dan gamen...
Is het niet gewoon iets als een chromecast? Toch een behoorlijk stuk goedkoper dan een xbox en als het met de TV komt zal het nog goedkoper zijn om te maken. Support voor een controller aan de smart TV toevoegen en streamen kunnen ze toch al.
Dus daar is dan eindelijk die befaamde Xbox Streaming Stick.
Ze doen er inderdaad goed aan om bij het streamen zich vooral te concentreren op het streamen in je eigen huis waar je wifi hebt. Want mobiel streamen zal niemand zo snel kunnen bekostigen. Meeste "unlimited" mobiele abonnementen zijn beperkt tot 20gb, wat er dus voor zorgt voor grofweg 20 uur mobiel gamen en dan heb je niets meer over voor wat je anders nog op je smartphone doet. Het grote pijnpunt op dit moment voor game streaming ligt niet meer bij de aanbieders van deze diensten, maar bij de telecomoperatoren, die simpelweg op dit moment niets aanbieden waardoor onderweg game streamen interessant zou worden.
Maar tegen de tijd dat ze het product voor mobiel streamen af hebben is data limiet opgeschroefd en de compressie verbeterd. Dus dan kan het wel.

nieuws: KPN verhoogt dagbundel Unlimited Data-abo naar 8GB en aanvuller naar 2GB

Dus dat is 8 uur mobiel gamen. Dat maakt het al een stuk bereikbaarder voor mensen die zich dit abbo kunnen veroorloven.
Uiteraard helpt dit. Maar als je telefoon 120hz doet op een 4K scherm, dan wil je dit denk ik toch wel zien.
Volgens mij gaat mobiel streamen pas echt gelanceerd worden als de gebruiker niet meer aan die data hoeft te denken. Anders zit het constant in je achterhoofd dat je niet over die limiet mag gaan.
Denk dat zodra we op mmWave over gaan er wel meer unlimited abonnementen zullen komen, anders trek je in 10 seconden je bundel leeg :+
Misschien heffen ze het limiet op indien je game pass via kpn koopt.
Meeste "unlimited" mobiele abonnementen zijn beperkt tot 20gb, wat er dus voor zorgt voor grofweg 20 uur mobiel gamen en dan heb je niets meer over voor wat je anders nog op je smartphone doet.
Eh, volgens mij is jouw kennis over die abonnementen ettelijke jaren verouderd. Tegenwoordig werken die namelijk met dagbundels van 5-8 GB en kun je als die op zijn 1 of 2 GB extra activeren zoveel je wil. De volgende dag begin je gewoon weer met een nieuwe 5-8 GB dagbundel.
Data verbruik hoeft dus helemaal niet zo'n probleem te zijn.
In België niet hoor...
Edit: of slechts tegen een vrij hoge prijs, wat het dan weer totaal onaantrekkelijk maakt om mobiel te streamen als je iedere maand een torenhoge rekening krijgt

[Reactie gewijzigd door Bl4ckSunr1se op 10 juni 2021 19:40]

Oh... Ja ok, maar België ligt altijd achter op dat vlak. In Nederland kun je al best een tijdje flink data verstoken zonder problemen.
Ik weet niet zeker hoe het in andere landen overal is maar ik denk dat er genoeg zijn waar je wel ook prima een gamepje kan streamen zonder in de stress te schieten over je bundel.
Ik ben benieuwd naar die streamingapparaten voor cloudgaming.
(Als ze niet te groot of te duur zijn)

Dan hoef ik niet iedere keer mijn lompe Xbox mee te nemen naar het hotel.
Een van de dingen die mij op dit moment op de PlayStation houdt zijn me trophies. Ik heb er nu bijna 13000. En ondertussen heb ik 400 games gekocht. Ja de gamepass is misschien goedkoper maar dit zou ik toch wel missen mocht ik overstappen. Het zou leuk zijn als je dit zou kunnen overzetten. Maar dat zal zeker niet in voordeel zijn van Sony op het moment.

Ook ben ik benieuwd hoe lang blijft de gamepass zo goedkoop. Ik verwacht namelijk niet dat ze geen winst zullen maken erop. Bijvoorbeeld de 8 miljard euro Bethesda. Hier zullen ze heel wat jaren en veel leden nodig hebben om hun geld terug te verdienen. Ja het geeft hun de exclusiviteit van hun games. Maar het geeft ze ook extra onkosten. Alle medewerkers moeten ook betaald worden, elektriciteit moet betaald worden, en nog veel meer. Alle andere deals bij andere ontwikkelaars waarvoor ze moeten betalen. En ja ze hebben nu ook verliezen door de goedkope 1 euro aanbiedingen. Maar zelfs op normale prijzen verwacht ik geen winst. Dus het zou me niets verbazen als het of duurder wordt of dat het hun hun manier is om Stadia uit de markt te drukken mede omdat Microsoft aanbod al groter is door de backwards compatibiliteitsmodus.
er is geen bedrijf die een overname rekent in aanschaf en terugverdienen van dat bedrag. de waarde van Bethesda blijft gewoon bestaan, hopelijk zelfs stijgen. verkoop je ze over 10 jaar voor 12 miljard, prima rendement, daar komen dan nog eens alle cross sell bonussen bij.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee