Gameplaybeelden uit besloten Battlefield 2042-test lekken uit

Er zijn gameplaybeelden van de komende shooter Battlefield 2042 uitgelekt op verschillende videoplatforms. Deze beelden zijn afkomstig uit de Technical Playtest van de game, die deze week van start ging.

EA is bezig om de beelden van het internet te halen, schrijven onder andere GameSpot en Eurogamer. Desalniettemin staan links naar screenshots en gameplaybeelden op platforms zoals Reddit. De beelden tonen onder andere nieuwe gadgets, voertuigen, en het 'Plus'-menu waarmee gebruikers in-game hun wapens kunnen aanpassen.

EA verbood gebruikers nadrukkelijk om gameplaybeelden van de testversie te delen. De game bevat voor iedere gebruiker een watermerk met een unieke code en een gebruikersnaam. Aangezien het beelden van de Technical Playtest betreffen, zullen deze waarschijnlijk niet volledig representatief zijn voor de uiteindelijke versie van het spel, die op 22 oktober uitkomt.

De Technical Playtest is voornamelijk bedoeld om de infrastructuur van het spel te testen, zoals de stabiliteit van de multiplayerservers. Later komen uitgever EA en ontwikkelaar DICE met een bèta van het spel, die dichter bij de releaseversie van de game moet staan.

De huidige Technical Playtest loopt van 12 tot 16 augustus en laat een aantal gebruikers iedere dag drie uur lang een vroege versie van Battlefield 2042 spelen. De test is beschikbaar voor uitgenodigde mensen met een EA Playtesting-profiel en is inmiddels vol. EA heeft testversies voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5, hoewel de game bij release ook uitkomt voor de Xbox One en PlayStation 4.

EA bracht eerder deze week een korte Exodus-film uit, die het verhaal achter de wereld van Battlefield 2042 schetst. De game krijgt geen singleplayercampagne en heeft daarmee geen in-game verhaallijn. Later komt de ontwikkelaar nog met details over een Hazard Zone-gamemodus.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

13-08-2021 • 15:52

86 Linkedin

Lees meer

Reacties (86)

86
78
52
6
0
10
Wijzig sortering
Leaks: Source
HD video

[Reactie gewijzigd door LadyVodka op 13 augustus 2021 18:53]

Ik heb kort de "alpha" gespeeld. Dit word 'm niet jongens, het spijt me.
Als BF veteraan die alle versies gespeeld heeft vrees ik dat deze nog onder de slechtste Battlefields uit de serie gaat vallen. Dus onder Hardline en BFV.
Ik heb een NDA getekend dus zal er niet te veel over babbelen, maar wees klaar voor teleurstelling dan kan het alleen maar meevallen ;).
op basis van een technical gameplay beta een oordeel vellen over de daadwerkelijke gameplay lijkt me wat voorbarig niet?
Is dat voorbarig? Wellicht een beetje, maar ik doe al wat langer mee dan vandaag en heb iedere BF alpha en beta sinds BC2 gespeeld. En iedere keer hoorde je zoals jij zegt: "It's just a beta", maar elke keer zaten de dingen waar wij over klaagden in de final release. (Niet de bugs, want het is niet eerlijk om daar over te klagen.. maar de core gameplay.)
Ik heb nog niet eerder gehad dat ik totaal geen interesse in de game meer had na de eerste 10 minuten.
Er zal een hoop gefixed worden, en ik hoop voor ze dat dit een jaar oude build is want als ze dit in een korte 2 maand moeten fixen dan word het een een vijfje tot zesje.

We zullen het zien, ik wacht af. We zien over 2 maand of mijn verwachting uitkomt.
Ben toevallig nu wat aan het babbelen met een clubje BF veteranen op discord, en ook zij komen met dezelfde gevoelens.

[Reactie gewijzigd door unfor op 13 augustus 2021 18:08]

Na zoveel battlefield ben je er wel een beetje klaar mee niet?
technical gameplays zijn voor de stabiliteit van een gameplatform (servers, multiplay etc..)te testen, om bugs eruit te halen.... de Bèta waarover jij het mijn inziens hebt komt er binnenkort aan
Translation: this isn’t really a gameplay test - it’s a technical one.

We’ll have an Open Beta closer to launch - so if it’s gameplay you’re looking for, we hope to see you there.
Beta of alpha, het is maar net wat voor naam ze er aan geven. Als we werkelijk in augustus 2021 nog aan het alpha testen zijn voor een product dat in oktober 2021 moet lanceren dan zou het wel heel treurig zijn.
Nee, het is slechts een alpha in naam.
Dat is natuurlijk onzin. Als je daar nog mee bezig bent, twee maanden voor release, dan ben je niet écht bezig met een alpha of bèta test. Het is inmiddels een makkelijk labeltje geworden, om als excuus te gebruiken als een game gewoonweg niet goed (genoeg) is.
Je weet kennelijk zelf niet zo goed wat een technical test is, maar daar zit veel core in van uiteindelijk gameplay. Stress testen van servers doet mij denken aan dat men nog niet zeker van zaken zoals netcode en andere basic dingen die een Battlefield toch al wel zou moeten snappen.

Ik playtest voor Ubisoft het meest maar de uiteindelijke builds die ik speel zijn niet zo verschillend van wat jij koopt.

Dat is ook vaak niet echt mogelijk omdat je relatief korte ontwikkeltijd hebt in deze settings. Een GTA6 bijv kan ik me veel beter bij voorstellen dat Alpha 01 en Final Beta totaal anders zullen zijn, maargoed daar zit ook jaren in en deze studio krijgt de tijd gewoon niet om zo’n lang traject in te gaan.
EA zegt letterlijk:

Invited players were chosen by the DICE team to give them a chance of a hands-on experience with a very early version of the game and to help us to test our infrastructure and our servers under load. For this phase of our testing to work, we’re using grey box environments that are far from final.

Translation: this isn’t really a gameplay test - it’s a technical one.

We’ll have an Open Beta closer to launch - so if it’s gameplay you’re looking for, we hope to see you there.

Tja, EA heeft misschien niet altijd de beste keuzes gemaakt in het verleden maar je gaat mij niet wijsmaken dat dit een build is die over 2 maanden live moet gaan. EA weet dondersgoed dat hier heel, maar dan ook heel veel van gaan afhangen.
Vergeet ook niet dat je met de verschillende versies van battlefield ook wat promotie hebt gemaakt op de kalender. Spelplezier neemt met de jaren ook wel af, merk ik zelf ook.
Speel na 16 jaar nog steeds regelmatig bf2. Verveeld nooiy. Zelfs mohaa recent opgepakt en redelijk wat spelers
Klopt, en ik word met de jaren steeds kritischer op hetgeen Dice mee aan komt zetten. Maar dat hebben zij volledig aan zichzelf te danken.
Dat is eigenaardig, ik vond Hardline de enige BF die te pruimen was.
Dat mag, ieder zijn eigen smaak maar over het algemeen zijn de fans het met elkaar eens: Hardline en BFV waren de minst geliefde games.
Ik vermoed dat je amper nog spelers zult vinden in BFH terwijl BF2, BC2, BF3, BF4, BF1 nog volop spelers hebben.

https://www.metacritic.co...attlefield/results?page=1

[Reactie gewijzigd door unfor op 13 augustus 2021 19:14]

Je hebt kort een technische test gespeeld, onmogelijk dat je daar nu al deze mening over kan vormen.
Te voorbarig, het is een Alpha....
Nou grafisch vind ik er al niks aan.. Allemaal weer van het zelfde. Snelle cash grab van EA zoals altijd.
Je moet wel erg verslaafd zijn om dit leuk te vinden. :+ 8)7
Ik was uitgenodigd voor de playtest. Helaas zit ik in Frankrijk en kan ik niet spelen, maar je hebt inderdaad een NDA, en er zit een watermerk in het spel, dus ze komen er makkelijk achter wie het is. Zal me niets verbazen dat deze persoon for LIFE gebanned word en misschien een rechtszaak/schade vergoeding. Ik heb de NDA niet helemaal gelezen.
Er zitten meerdere watermerken verstopt in de Technical Play Test. Zie hieronder een voorbeeld. Met programma's als PhotoShop kan je bijvoorbeeld Hue/Saturation toepassen waardoor je de rest ook ziet.

Wat de speler ziet: https://media.discordapp...._194316294584268033_n.jpg
De verstopte watermerken: https://cdn.discordapp.co...2552993734756/unknown.png

Er zijn genoeg beelden gedeeld. Spelers die de NDA breken riskeren dat ze ook worden geweerd van Battlefield 2042 zelf.
https://twitter.com/PartWelsh/status/1426299590299504643
En hoe werkt dat weren dan?

Dit soort gasten maken toch gewoon onder een andere naam en e-mailadres etc weer een nieuw account aan indien nodig? Ik denk niet dat die heel erg onder de indruk zijn van een mogelijke ban..
Misschien word wel gewoon je MAC address gelogd. En die zal dan waarschijnlijk gewoon geblocked worden op EA server.
EA verbood het delen van videobeelden. Hoe handhaven ze dat lol.
Als ze erachter komen wie het gelekt heeft waarschijnlijk door rechtzaken/fikse boetes. Ga ervanuit dat alle spelers een NDA hebben.
Spelers zijn inderdaad akkoord gegaan met de NDA voordat ze mochten gaan testen. De eerste bans zijn ook al uitgedeeld:
https://www.reddit.com/r/...anding_out_bans_not_mine/
Niets delen als je de NDA hebt getekend.
https://youtu.be/f-T0eq-vO7I
Ga je nou serieus een linkje delen naar een video met hierin alleen maar tekst? :P
Inderdaad wel triest ja :) had de reddit post nog niet gelezen
Als ik de beelden bekijk staan er heel de tijd verschillende ID's vermeld en waarschijnlijk de username.
Dat + NDA ben je zo klaar met EA
Alle beelden zijn zwaar gewatermarked. Naast een verplaatsende overduidelijke watermark is er in de donkere delen ook over het hele beeld een herhalend watermark geprojecteerd.
Ik denk niet dat het verder komt dan accounts sluiten/uit het testprogramma knikkeren.
"De game bevat voor iedere gebruiker een watermerk met een unieke code en een gebruikersnaam." Dat lijkt me niet zo moeilijk.
Ik heb twee video gezien op YouTube, niet veel later zijn ze de zelfde avond weer verwijderd.

Diegene die het deelde, had deze ook weer van iemand anders. Zoals in bericht staat, kan er ook in de video achterhaald worden waarvan de video's afkomen.

Alsnog staat los van het feit dat er natuurlijk het internet vol kan staan daarmee en je erachteraan moet blijven gaan/zoeken hierop.
1 van de weinige games die ik afgelopen jaar heb gekocht maar wat heb ik mega veel zin in BF2042. Zeker aangezien het feit dat COD weer de 1e/2e wereld oorlog kant op gaat ligt hier een mooie kans voor BF2042.

Overigens heb ik altijd vraagtekens bij zulke lekken, het is een besloten test. Ze weten wie er mee doen en testen, lekken lijkt me dan redelijk beperkt. Zouden ze dit niet doelbewust doen in de vorm van elke aandacht is goede aandacht?
Als tester ben je akkoord gegaan met de NDA die voor deze test geldt. Een aantal punten die worden benoemd:
 • NO streaming
 • NO discussing Playtest in public
 • NO posting to social media
 • NO screen grabs
 • NO sharing of email content
Als EA/DICE erachter komt dat iemand heeft gestreamd of iets heeft gedeeld (er zijn zichtbare en minder zichtbare watermarks) dan kan je een e-mail verwachten dat je je niet aan de NDA hebt gehouden. Andere gevolgen zijn dat je niet meer kan testen in de Technical Play Test en dat je mogelijk ook voor andere tests niet meer wordt gekozen.
Zo'n NDA is overigens heel normaal bij gesloten testen. Valt me nog mee dat ze je alleen maar uit de test zetten en niet het hele account verbannen.

Aangezien mensen tegenwoordig al boos worden wanneer een plas water uit een game word weggehaald lijkt me het logisch dat het erg onwenselijk is dat niet-goedgekeurde pre-release beelden lekken.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 13 augustus 2021 17:03]

Ik ben zelf niet gekozen, dus ik weet ook niet precies wat er allemaal in de NDA wordt benoemd :) De genoemde punten heb ik meerdere keren voorbij zien komen.

En wie weet hoe oud de build voor Battlefield 2042 is ;)
Lijkt me sterk, maar het kan alsnog perongeluk zijn dat jij als tester beelden lekt.
Een compleet account bannen lijkt me dan onredelijk, máár jou voor altijd de toegang tot dit soort closed béta's ontzien zou best kunnen.
Daarnaast kun je diegene ook een beetje tracken en heb je meer kans op dat jouw genomen maatregelen ook van kracht blijven.
Anders zit het er dik in dat er een nieuw account wordt geopend en op die manier de ban / track record / consequenties worden ontweken.
De beelden die zijn 'gelekt' zijn van een livestream waarin bewust BF2042 is gespeelt. Het staat zelfs in de stream titel.

Hier zijn weer screenrecordings van gemaakt die nu op youtube zijn gezet.
#Moraalriddelmodusaan#
Wel raar dat Tweakers dit dan deelt...

#enweeruit#
Oh, wacht, iets van EA marketing machine...
Wat vooral lijkt 'getest' te worden is de AI van de bots. Dag 1 was het nog mild, nu lijken ze alle bunny hoppend en base rapende eigenschappen van de slechtere spelers overgenomen te hebben.
dus de bots zijn reguliere spelers?
Teams met menselijke spelers lijken aangevuld te worden door ai bot 'spelers'.
Maak me een beetje zorgen om de slide functie.
Ik heb de beelden gezien via streamable en veel is er niet te zien. Het lijkt inderdaad iets meer op COD, je ziet de UI en er staat een groot watermerk van de lekkende partij in beeld. Die heeft een aardig probleem gok ik.

Verder niet heel interessant.
Ik ga niet gissen of dit wel of niet een lek is. Ik lees tegenwoordig iedere dag dat weer iets "gelekt". Vind het echt onzin en geloof er helemaal niets van. Als zoveel grote bedrijven écht zoveel lekken hebben doen ze iets behoorlijk verkeerd. Het woordje "lek" trekt aandacht en bedrijven weten dit heel goed.
#Moraalriddelmodusaan#
Wel raar dat Tweakers dit dan deelt... Maar goed, tweakers ondertekent de NDA zelf niet natuurlijk..

#enweeruit#
Oh, wacht, iets van EA marketing machine...


Ik geloof ook niet meer in het woordje "Lek" het heeft zijn charme allang weten te verliezen..
Speel eigenlijk al enkele jaren geen nieuwe BF game meer, BF4 was de laatste voor mij, en na het zien van die gelekte beelden lijkt er nu ook niet zoveel verandering te zijn. Alles klinkt precies nog hetzelfde ook grafisch lijkt er niet zo heel veel veranderd. Kan ook mij liggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee