Pc-versie Red Dead Redemption 2 ontvangt DLSS-update voor betere prestaties

Nvidia en Rockstar Games brengen een update voor de pc-versie van Red Dead Redemption 2 uit waardoor DLSS nu mogelijk is. Volgens Nvidia zorgt DLSS voor een tot 45 procent hogere framerate. De update is per direct beschikbaar.

Wanneer DLSS voor Red Dead Redemption 2 is ingeschakeld, zouden pc-gamers met een RTX-videokaart op de hoogst mogelijke grafische instellingen met 1080p-resolutie moeten kunnen spelen. Nvidia belooft in dat geval tenminste 60fps. Pc's met een GeForce RTX 3070 of beter zouden tenminste 60fps in 4k-resolutie met de grafische instellingen op maximaal aan moeten kunnen.

DLSS staat voor deep learning super sampling en is een technologie waarbij kunstmatige intelligentie wordt toegepast om de performance van een game te verbeteren. Door middel van speciale Tensor-cores in RTX-videokaarten worden textures van games met DLSS-ondersteuning in een lagere resolutie gerenderd, waarna deze worden opgeschaald en details worden aangevuld. Daardoor blijft een game visueel hetzelfde, terwijl er minder rekenkracht nodig is om dezelfde grafische kwaliteit te bereiken, zo is het idee. Ondertussen levert Nvidia DLSS-ondersteuning voor ruim zestig games, waaronder Call of Duty: Warzone, Cyberpunk 2077 en No Man's Sky.

Door Yannick Spinner

Redacteur

14-07-2021 • 20:04

99 Linkedin

Reacties (99)

99
98
35
3
0
48
Wijzig sortering
Vanmiddag even getest, normaliter (5800X en 3070 op 1440p) met alles op Ultra en MSAA uit geschakeld haal ik zo'n 70fps, met MSAA naar 8x is het nog maar ~35fps. Met DLSS zit ik tussen de 85 en 100fps afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden, dus dat is inderdaad een nette stap omhoog. Blijft een indrukwekkend staaltje techniek.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 14 juli 2021 20:13]

Met MSAA en DLSS tussen de 85 en 100 fps?
Waarom zou je MSAA en DLSS samen draaien?
Wat @Pliskin zegt.

Het kan overigens ook niet, de DLSS optie inschakelen maakt de reguliere AA opties onbeschikbaar.
Nee, hij vergelijkt native met MSAA vs DLSS zonder MSAA.

Want, DLSS heeft een ingebouwde AA. Daarom moet je DLSS vergelijken met native en een AA oplossing.
Bedankt voor het testen : ) DSOGaming heeft er helaas iets mindere ervaringen mee (met name de Aliasing en lagere FPS-boost dan verwacht), maar ik moet het zelf ook maar eens gaan proberen.

https://www.dsogaming.com...dlss-2-2-10-0-benchmarks/
Aangezien ze met geen woord spreken over welke settings ze gebruiken (met of) zonder DLSS is het onmogelijk om wat zinnigs te zeggen over hun tests, ik vermoed dat ze net als ik settings zonder enkele AA vergelijken met DLSS, en vandaar minder performance boost zien dan je ziet met AA.

Ze hebben het overigens over TAA, maar in zijn geheel niet over MSAA, dus sowieso een beetje een dubieus artikel wat dat betreft. Had duidelijker kunnen zijn.
Het hangt af van de resolutie. Jokers Production kreeg op 4K een vrij lage performance boost op sommige plekken, zoals in Valentine. Maar in een open land schap schoot het op Ultra, alles naar rechts, rond de 80FPS met een 3080 TI.

On avg zie ik dat mensen 5 tot 10 FPS meer krijgen op al wat zwaardere plekken.
Anderzijds is dat op alles Max.. en RDR2 is nogal zwaar op alles Max. Met de Hardware Unboxed settings krijg ik 60 FPS locked met een 1070 op 1080P. (Oke.. soms zak ik wel ietsjes af maar 55FPS is ook meer dan prima)

TAA in RDR2 is geheel niet te gebruiken op 1080P voor mij, Ik krijg enorme koppijn na ongeveer 30 minuten spelen. Bij FXAA of MSAA heb ik dat probleem niet. Ik vermoed dat ik enigzins gevoelig ben door de "Vaseline" die je dan hebt. Anderzijds... dit probleem had ik niet in Cyberpunk.
Ze hebben het inderdaad nergens over MSAA, maar zeggen weldegelijk dat ze alles op Ultra gezet hebben. :)
Hi Aiii, welk scherm + spec speel je? pricewatch linkje?
Ah nice!!! Ik wist niet dat DLSS eraan zat te komen voor RDR2.. Dit is wel een game die het kan gebruiken voor veel mensen denk ik.. Ik speel RDR2 Online nog regelmatig met wat vrienden en ga DLSS zeker proberen.. De game draaide op zich al prima met wat tweaks op de 3840x1600 resolutie waar ik op speel met een RTX 3080, ongeveer 70-75 fps gemiddeld, maar meer fps is altijd welkom en als ik nu wat settings nog iets hoger kan zetten zou mooi zijn..

De settings die ik tot nu toe gebruikte waren de 'optimized' settings van Hardware Unboxed die je op Youtube kan vinden (in 2 delen)..

Edit: net ff getest op quality en ziet er op zich prima uit, ik zie alleen wel duidelijk meer artifacts in o.a. de manen van mijn paard.. En aangezien ik al goede fps en graphics had zonder ga ik DLSS daarom niet gebruiken in deze game..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 15 juli 2021 07:19]

Beste Inflatable,

Wat ik mij dan afvraag en over verwondert ben is op welk type scherm je dan speelt? (ik zie hier veel reacties van mensen maar ik lees nergens wat voor scherm ze hebben? Welk merk en welke specs?

Alvast bedankt voor je antwoord

Met vriendelijke groet

Steeben
LG 38GN950

38" widescreen
3840x1600
160Hz
Freesync en Gsync compatible
HDR600 (12 local dimming zones)

Vorig jaar juni gekocht bij Coolblue voor €1399,--

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 15 juli 2021 19:11]

Vooral op 0:21, 0:23 en 0:30 vind ik de grafische kwaliteit met DLSS uit toch wel een stuk beter eruit zien. Bij veel andere games zie ik minder snel verschil. In dit geval zou ik bij > 60 FPS DLSS uit laten staan.
Heb je specifieke voorbeelden, want tenzij ik verkeerd kijk lijkt het met DLSS een stuk scherper en minder blurry.
Dat is wel raar want DLSS is geen techniek om het beeld mooier te maken ofzo.

Met DLSS rendert de game in een lagere resolutie en wordt het beeld doormiddel van AI geupscaled naar je native resolutie. Zo haal je meer FPS dan wanneer je op je native resolutie zou renderen. Echter alhoewel echt wel heel er goed, heb je echt wel last van hier en daar een artifact en af en toe wat blurs etc. Overigens helemaal niet storend en als DLSS beschikbaar is zet ik het altijd met plezier aan, heerlijk die extra FPS. Maar haal je sowieso al 100+ fps, ja dan zou ik het toch lekker uitzetten voor de beste kwaliteit.

Ik blijf het wel een knap staaltje technologie vinden om iets zo in realtime bijna zo foutloos te kunnen upscalen is echt wel knap. Ik weet dat ik het vaker heb gezegd al hier, maar DLSS blijft voor mij wel de intressantse vooruitgang op GPU gebied van de afgelopen 10 jaar.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 14 juli 2021 21:05]

Voor mij de minst interessante techniek.

Jarenlang hebben we geroepen dat "cheats" door AMD of Nvidia om stiekem detail weg te laten in games niet door de beugel heen konden. Games werden miniteus naast elkaar gelegd, om te kijken of ATi of Nvidia ergens had bespaart in het render budget.

Vervolgens krijgt men het niet voor elkaar om met ruwe kracht 4K60 te bereiken, en presenteert men een noodgreep (upscaling) als het beste van het beste op AI-ML gebied.
Je ziet het verkeerd. Stel je voor wat voor graphics mogelijk zullen zijn wanneer ze wel de kracht voor 4k60fps kunnen halen en daarbovenop nog eens DLSS. En DLSS wordt alleen maar steeds beter, intern zou de render resolutie steeds verder omlaag kunnen waardooor steeds meer mogelijk wordt.
Tot op zekere hoogte ja, je kan niet steeds verder omlaag omdat je op een gegeven moment simpelweg te weinig "rauwe data" in vorm van pixels hebt om nog effectief te kunnen upscalen.
Het is net als met extrapolatie, je hebt nog steeds een minimale hoeveelheid aan punten (data) nodig anders kan het simpelweg niet..
Ik heb anders veel films en series gezien waar ze middels 3 pixels een kentekenplaat wisten te ontcijferen ;)
hahaha.. jah de good old CSI days :P
het grappige is dat mensen dat ook meteen als waarheid aannemen...
enhance foto... hhmmm not good enough... enhance again.... hhmmm who's that standing there ? Enhance again....
Ja, letterlijk gezichtsherkenning op basis van de vergroting van een weerspiegeling in iemand z'n oog... _/-\o_
Nee hoor, toen ze eindelijk toch maar eens besloten in te zoomen, bleek de source toch een Mega Ultra 64K HD camera te zijn.
Nog steeds indrukwekkend wat er uit te halen valt. 1080p als bron is beter dan 240p, maar het is wonderbaarlijk...leefbaar. https://www.youtube.com/watch?v=_gQ202CFKzA
najah leefbaar betekend in dit geval dat he draait en wat je ziet is herkenbaar...
het resultaat is niet echt mooi, een moderne gamer zal dit snel aan de kant leggen als zijnde "grafische bagger"....
Technisch heel indrukwekkend hoor, daar hoor je me niet over klagen maar het resultaat moet niet techneuten imponeren maar de daadwerkelijke gebruikers (gamers) een grafisch mooie (en snellere in dit geval) ervaring aanbieden...
Valide punt maar persoonlijk betaal ik liever 600 euro (of zo) voor een kaart die 4k60 goed faked dan een kaart van 1200 euro die het echt doet.

Ik denk dat slim omgaan met resources beter is dan alles te brute forcen. Gezien de stand van de techniek (en de kosten van high end GPU’s) is dat verstandiger. Ik verwacht ook dat dit soort technieken gemeengoed worden omdat AMD, Intel en MS er ook op inzetten.

Er zullen mensen zijn die hier tegen zijn maar die discussie begint nu al verdacht veel op puristen versus de rest te lijken.

Edit: woorden

[Reactie gewijzigd door oef! op 15 juli 2021 00:59]

Hmm ik verkies toch echt native 4K dan één of andere techniek die enkel werkt voor 1 specifieke vendor.
Dus laat ze vooral betere videokaarten gaan maken ipv truukjes te gebruiken
Je ziet alleen de verschillen als je erop gaat letten. Bij bewegende beelden en actie gaan die details echt niet opvallen.

Top techniek.
Ja noem het gerust mijn “autistisch kantje”. Ik heb dit net zo met foto’s die meer photoshop zijn dan het originele beeld.
Misschien ben je minder gevoelig voor de artefacten die optreden in motion?

Als ik de digital foundry video's kijk, dan is dat niet bepaald "net zo goed als native".
Dit ligt eraan hoe goed de game/developer het geïmplementeerd heeft.
Bij de laatste COD, vond ik DLSS(Q) er beter uit zien dan native.
Inderdaad, zeker in beweging, als je bedenkt dat de meeste LCD schermen een motion resolutie van nog geen 300-600 pixels in de breedte hebben door de ghosting die veel schermen nog hebben (je kunt bijv. maar 300 pixels onderscheiden als je een foto zou maken van je scherm tijdens een beweging).
DLSS maakt de beeldkwaliteit wel beter. Meerdere malen bij Digital Foundry gezien
Klopt, maar eerlijk gezegd wel vooral op hogere resoluties.. Dat is niet erg want juist op de hogere resoluties kan je sneller wel wat extra prestaties gebruiken.. DLSS is niet echt gemaakt om op 1920x1080 te gebruiken, maar het kan natuurlijk wel als het moet.. Ik gebruik ook nooit lager dan Quality mode met mijn RTX 3080 en 3840x1600 native resolutie..

Gamers Nexus heeft er ook een mooie analyse video over met Cyberpunk 2077, zie hier: https://youtu.be/zUVhfD3jpFE?t=1219
Dlss is een upscaling techniek, hoe zou het volgens jou mooier beeld moeten geven dan gewoon native gerendered?
Ja verbeterd beeldkwaliteit tegenover DLSS 2.0. Niet verbeterd beeldkwalteit punt..
Nee, first off, Ik zeg niet dat DLSS zelfs de beeldkwaliteit verbeterd. Dat zegt Digital Foundry. Die conclusie heb ik ze meerdere malen horen trekken. Als je exact wil weten hoe en waarom dan raad ik je aan om wat DLSS 2.x filmpjes van hen te gaan bekijken. Verder maakt DLSS van b.v. een 1080p aliased beeld een 2160p anti-aliased beeld door middel van deep learning. Dus... verbetering van beeldkwaliteit. Maar er is meer aan de hand, en dat mag je zelf uit gaan zoeken. Google and ytube are your friend.
Nee jij snapt echt de techniek niet. Je legt het precies goed uit en wat je zegt klopt, alleen jij snapt de gedachte erachter niet. Hij upscaled 1080p naar 2160p inderdaad, maar upscaled 2160p wordt uiteraard nooit zo mooi als native 2160p beeld. Als jij 2160p native beeld rendert dan wordt je beeld niet mooier door DLSS aan te zetten. DLSS maakt het pas mooier op het moment je gaat upscalen. Speel jij dus een game in 1080p op een 4k monitor dan zal DLSS het upscalen naar 4k en dus mooier maken. Echter het beeld wordt niet mooier dan native 4k gerenderd beeld. Ik hoop dat je het een beetje begrijpt nu. DLSS maakt het beeld mooier tijdens upscaling. Maar voegt niets toe tijdens native rendering. Het voegt geen special effects toe of maakt de anti aliasing beter of iets. Digital Foundry legt het ook precies zo uit. Jij interpreteerd het alleen verkeerd.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 15 juli 2021 21:52]

Succes met Digital Foundy filmpjes bekijken.
Daarom vind ik het ook vreemd, want als ik de video bekijk lijkt mij de rechterkant aanzienlijk scherper, het beste voordeel lijkt mij de brugplanken rond 0:30, daar is rechts veel minder blur te zien.
Maar de versie met DLSS heeft hier raytracing aan, en de versie zonder dlss niet geloof ik. Tenminste, dat betekent het 'RTX on' toch?
Nee, RDR2 heeft geen Raytracing
Hangt er vanaf waar je het mee vergelijkt natuurlijk, met de oorspronkelijke hoge resolutie, of met de lagere resolutie waarop DLSS toegepast wordt. Volgens mij is het doel vooral om het vergelijkbaar te laten zijn met de oorspronkelijke hoge resolutie, zodat prestaties omhoog gaan, maar beeldkwaliteit er niet (te veel) onder lijdt. Ik verwacht dan eigenlijk niet dat het beeld mooier wordt dan bij renderen op native resolutie. Maar als dat wel het geval is, is dat alleen maar mooi natuurlijk!
Zeker eens dat zonder DLSS uiteindeijk de allerbeste kwaliteit geeft.
Heb het bij Cyberpunk uitgebreid getest en je zien het hier en daar echt wel.

Maar ben er toch echt super blij mee want met m’n 2060 kan ik zo toch met lekkere framerate de nieuwste spellen spelen :)
Maar cyberpunk zonder DLSS ziet er al niet uit.. die game is echt gehyped als een malle en het eind resultaat is echt om te janken. Ik snap ook niet dat mensen er plezier uit kunnen halen want de game ziet er echt niet uit alsof het klaar was.
Je hebt ‘m wellicht op de base Ps4/Xb1 gezien?
Op PC is het echt een prachtig mooi spel. De teleurstelling zat hem vooral in gameplay elementen die niet waargemaakt zijn, en de bugs bij launch op de (voornamelijk basis) consoles.
Aanrader op de PC hoor :)
ik speel cyberpunk op 1920x1080 en zonder DLSS ziet het er echt niet zo goed uit op ultra settings, met name als je je eigen voortbeweegt en je dikke fps drops krijgt door al het renderen en daarnaast de textures details kunnen niet het maximale detail laten zien (tenzij je paar minuten stil blijft staan).
Met DLSS aan ziet alles er beter uit, dezelfde textures lijken veel meer detail te bevatten ook duidelijk op de huid van V te zien en behaal je ook nog een dikke prestatie winst
Aanrader is om deze aanbeveelde settings van Digital Foundry uit te checken. Heeft voor mij zeker 20fps winst opgeleverd.
En je kunt precies zien hoeveel effect elke setting heeft.

https://m.youtube.com/watch?v=pC25ambD8vs
heb hem al uitgespeelt met een gemiddelde van 57 tot 72 fps, uiteraard wel vaak fps drop naar 35 gehad met snel rijden in de stad, maar dit heeft weinig invloed gehad op de grafische kwaliteit (of speel ervaring) en het level van detail. mocht ik me vervelen ga ik toch even kijken vanavond (waar blijft die verdomde dlc nou).
enige waar performance echt een issue was is de missie dat er een spoiler alert - parade is waar een enorm gigantisch hoeveelheid aan npc zijn bemoeid gaf me 4 fps en moest ik raytrace even uitschakelen.
sytem: i9-9900k, RTX 2080, NVME 2 samsung, 32gb ram
zolang me scherm maar 1920x1080 60hz is, zijn performance geen issues al kan ik wel heel snel het verschil in detail op textures zien bijvoorbeeld van scherp naar onscherp.

maar bedankt voor de video.
Misschien heb je hier iets aan:
https://m.youtube.com/watch?v=pC25ambD8vs
Met deze settings haal je wat meer resultaat uit je hardware :)
Beoordeel je dit dan op basis van de kwaliteit van een enkel frame, of op het spelen met een hoge framerate met DLSS ten opzichte van de lagere framerate zonder?
Als ik de youtube film bekijk kan ik mij bijna niet voorstellen dat de gemiddelde speler tijdens het spelen in de bewegende beelden de verschillen opmerkt. Al die is natuurlijk wel voor de marketing gemaakt.
Dit zonder in de discussies te vallen zoals "ik hoor wel het verschil tussen 320kb MP3 en de CD", ik bedoel echt de 95-5 regel van spelers.

[Reactie gewijzigd door WaterFire op 15 juli 2021 11:21]

Dit zonder in de discussies te vallen zoals "ik hoor wel het verschil tussen 320kb MP3 en de CD"
Thanks gawd _/-\o_

Ik bedoel ermee dat als ik op mijn niet high-end kaart (2060 laptop) met DLSS toch leuke framerates kan krijgen op high settings.

Het verschilt uiteraard van spel tot spel,
maar in Cyberpunk (Raytracing uit) heb ik verder vrijwel alles op very high staan, en haal een mooie 60-70fps.
Dat is zonder DLSS absoluut niet mogelijk, en valt de framerate zeker tot onder de 30 en zelfs tussen 20-25 af en toe. Dan wordt het eigenlijk gewoon niet meer speelbaar.

[Reactie gewijzigd door B0KIT0 op 15 juli 2021 11:37]

Waar zie je een verschil dan? Ik bekijk de video op 4k maar ze zien er echt identiek uit.
Dat is nou juist de bedoeling, dat je het verschil niet ziet.. ;)

Maar wel 30+% meer fps.. 8-)
De toekomst is nog (veel) simpler renderen, en AI op basis daarvan iets heel realistisch te laten produceren:
https://www.youtube.com/watch?v=22Sojtv4gbg
Dit is een leuk concept maar niet echt iets wat ooit gebruikt gaat worden voor games.

Games zijn een vorm van kunst, ja sommige games gaan voor realisme, maar nog steeds is het een artistieke interpretatie van de realiteit.

Zo'n AI approach, zelfs als hij geperfectioneerd is, zal nooit voorspelbare resultaten geven en hierdoor verliezen artiesten hun input: hoe design je een simpel huis dat er goed ziet met de AI? Ja je kan proberen van tevoren wat te testen maar je hebt geen invloed op de AI zelf, als de artiest en de AI het oneens zijn over hoe het huis eruit moet zien dan mag je de AI weer overnieuw trainen etc etc.

Leuk voor een mod, of een low budget experimentele game maar dit gaat hem ivm artistieke visie niet worden.
Ik ben bang dat de grotere game ontwikkelaars de artistieke visie van de artiest bij het grof vuil zullen zetten als de kosten significant kunnen dalen door deze technieken (lees: Minder dure artiesten).
Hoe cool gaat het zijn om een spel te spelen met verschillende filters naar keuze, realistisch, cartoon, van gogh…
Ik verwacht hier eigenlijk niet zoveel van. Als ontwikkelaar heb je dan wel heel weinig controle over het resultaat. Ook spelen de meeste games zich niet af in de echte wereld, dus dan is er geen data om op te trainen.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is AI voor het genereren van speelsessies. Denk aan een soort digitale D&D Dungeon Master. Dan krijg je een wereld die veel dynamischer kan reageren op de acties van de speler.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 juli 2021 13:49]

Belangrijke note is dat dit volgensmij wel alleen RTX20 en 30 kaarten zijn. Er is geen DLSS op RTX10 kaarten.
De 10 serie is GTX geen RTX.
Eindelijk. Als er 1 spel is die dit had moeten krijgen is het deze wel. _/-\o_
Net de update binnen gehaald en de details van nvngx_dlss.dll geeft versie nummer 2.2.10.0 aan. Dit is de laatst uitgebrachte versie.

Voor de tweaker: Sommige spellen werken met hogere versies die iets beter presteren https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/
DLSS 2.2.10 geeft ghosting, net als 2.2.9
Voor de beste beeldkwaliteit, zonder ghosting, kun je altijd nog het beste voor DLSS 2.2.6 gaan.
Gisteren een beetje RDR gespeeld maar ik was niet echt onder de indruk van 2.2.10. Ik krijg ook zichtbare degradatie in de skybox bijvoorbeeld. Ik kon geen ghosting waarnemen op 4k 30fps. Maar wel een soort halo effect wat je ook wel ziet bij overdrive op sommige beeldschermen.
Kan het zijn dat de versie van de Epic store deze optie nog niet heeft? Game is up to date volgens de Epic Launcher (v1436.25), en ik heb de recentste Nvidia-drivers geïnstalleerd, maar geen mogelijkheid om DLSS te activeren in de game...
Heb zelfde versienummer en gameready driver 471.11. Optie zit wel degelijk in rdr2 via Epic. Wel gereboot na driverupdate? Ik kon ook Epic updaten, kan me niet voorstellen dat dat van invloed is, maar wie weet.
Nu al? |:(
Na ja, prachtige graphics op de PS4 Pro, maar inhoudelijk dodelijk saai. Not my cup of tea zullen we er maar van zeggen dan. Na ongeveer 5% spelen was ik er wel klaar mee :O
Tjz, als je maar 5% speelt... oordeel dan niet over deze fantastische game...
Duidelijk heb je het niet langer dan een half uur gespeeld. Alleen de prologue duurt al ruim een uur. Daarna heb je gewoon complete vrijheid
Maar als ik een spel koop en na een half uur alleen ergernis zou ik m ook refund doen. Prologue lijkt me toch wel behoorlijk bepalend of een game wel of niet in je straatje past.

Heb dit spel trouwens niet.

[Reactie gewijzigd door huntedjohan op 14 juli 2021 23:17]

Het spel en open wereld start pas na 2 a 3 uur :-)
Ik vind het niet saai, maar ben al 2x begonnen aan de game maar ik stoor mij enorm aan alle bugs en glitches. Het idee van een open wereld is dat de boel blijft zoals je het achterlaat. Het gebeurt mij te vaak dat zodra ik een kroeg uitkom, alle characters aan de andere kant van de map zijn, m'n paard foetsie is (incl huiden etc), vastlopers enz.

Jammer, want in potentie een leuke game maar totdat die zaken degelijk gefixed zijn speel ik een degelijk spel (PC).
Ik heb het spel al 2 maal doorgespeeld, en ben niets van wat jij opnoemt tegengekomen. Zojuist deze update binnengehaald. Kan hem gelijk voor de derde keer spelen, want mijn savegames waren echter wel weg. :?

Maar dat is geen straf op mijn huidige rig. Ben nog niet uit de Prologue, maar tot nu toe op 4K alles Ultra rond de 100 fps. :P
Via welk platform draai jij het spel? Ik heb het zelf via Steam (zou volgens mij niet uit moeten maken, maar je weet maar nooit).

1e keer: De hele prologue gedaan, en ben voor het eerst in het basiskamp. Daar loop ik wat rond, en denk wat geld te storten in de "kamp pot": spel loopt volledig vast, en alle savegames zijn weg!

2e keer: Prologue opnieuw gedaan, (ik stort geen geld in de pot), en ga achter de witte grizzly aan. Ik schiet dat beest, en leg de huid op mijn paard. Save game, volgende dag wil ik verder gaan...huid foetsie! Hierna nog wat testen gedaan met normale huiden, maar die laten hetzelfde zien: als je ze niet direct verpatst zijn ze weg.

3e keer: Weer opnieuw alles gedaan, ik ben met een missie in de stad bezig. Paard met huiden staat voor de bar, ik ga de bar in. Dan is er een cutscene en moet ik een gozer in elkaar meppen. Is dat stukje afgelopen: paard foetsie, alle characters van de missie waar ik mee bezig was zijn pleite.

Grafisch ziet het er goed uit, de controls kan ik redelijk aan wennen, ik ben echt wel fan van open spelwerelden...maar dit soort fouten is voor mij wel de reden dat ik het spel stof laat happen.
Ik heb het via Rockstar zelf.

Heb je wel alle updates? Want hoewel ik in het begin wel dergelijke verhalen gelezen heb, ben ik zelf dat soort dingen niet tegengekomen. Of niet opgevallen natuurlijk, dat kan ook. Als ik de prologue door ben zal ik jou scenario eens proberen wat betreft die huiden. Dat je paard foetsie is dan kan als je hem niet aanlegd. Deze kun je wel nog altijd terugfluiten. Wellicht zijn je huiden dan gejat?
Ik heb dit soort bugs niet mee gemaakt op de pc. wellicht is het een bekender probleem en een Fix voor? Ik zeg niet omdat ik geen bugs of grote glitches heb mee gemaakt dat ze er niet zijn maar missende npcs/paard en vast lopers enz klinkt niet al te best.
Veelvuldig op internet op gezocht, en behalve andere eigenaren met vergelijkbare problemen geen fix kunnen vinden. Rond februari dit jaar nog een compleet nieuwe installatie gedaan, maar dat gaf ook geen verbetering.
Nu alleen nog een RTX kaart. :+
Ik heb gelukkig op tijd via Tweakers een 2070 super aangeschaft voor de coronatijd, die ik nu kan verkopen voor zo ongeveer het bedrag waar ik mijn hele PC van gekocht heb. Belachelijk die prijzen, maar ik ben blij dat ik 'm al heb! :+
Aanbod wordt weer bij gevuld en prijzen worden goedkoper (wel boven de adviesprijs).

Tweakers heeft erover een artikel geschreven

reviews: Processor of videokaart kopen? - De balans opgemaakt na prijsdalingen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee