Xiaomi updatet lijst van smartphones die elk kwartaal beveiligingsupdate krijgen

Xiaomi brengt voortaan tenminste ieder kwartaal een nieuwe beveiligingsupdate uit voor ruim 60 smartphones. Enkele smartphones krijgen zelfs iedere maand een update. Het gaat om toestellen van de fabrikant zelf, maar ook van dochterbedrijven POCO en Redmi.

De Chinese fabrikant werkte recentelijk de ondersteuningspagina over beveiligingsupdates bij, zo merkt XDA op. Op de pagina benadrukt Xiaomi dat alle nieuwe smartphones vanaf het moment van release in elk geval twee jaar lang Android-upgrades ontvangen. Hoe frequent gebruikers tussentijds een update van het besturingssysteem mogen verwachten, verschilt per toestel.

Alleen de Xiaomi Mi A3, Mi A2 en Mi A2 Lite krijgen maandelijks een beveiligingsupdate. Verreweg de meeste toestellen krijgen volgens Xiaomi's website eens per kwartaal een beveiligingsupdate. Overigens missen er wel enkele toestellen in de lijst. Xiaomi noemt de Mi 11 Ultra en Mi 11 Lite, maar de standaard Mi 11 en de Pro-variant ontbreken. Ook de Mi 10 Ultra en Redmi K30-serie lijken te ontbreken.

Xiaomi-, POCO- en Redmi-toestellen die ieder kwartaal een beveiligingsupdate ontvangen
Xiaomi
 • Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi10T Lite
 • Mi PLAY
 • Mi 10, Mi 10 Lite 5G, Mi 10 Pro, Mi 10i
 • Mi 9, Mi 9 Lite, Mi 9 SE
 • Mi 9T, Mi 9T Pro
 • Mi Note 10, Mi Note 10 Lite
 • Mi Mix 3
 • Mi 11 Lite 5G, Mi
Poco
 • Poco C3
 • Poco F2 Pro
 • Poco M2, Poco M2 Pro
 • Poco X2
 • Poco X3, Poco X3 NFC
 • 11 Ultra
Redmi
 • Redmi Go
 • Redmi Note 7, Redmi Note 7S, Redmi Note 7 Pro
 • Redmi 10X 4G
 • Redmi 7, Redmi 7A
 • Redmi 8, Redmi 8A, Redmi 8A Dual, Redmi 8A Pro
 • Redmi 9, Redmi 9 Prime, Redmi 9A, Redmi 9AT, Redmi 9i, Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi 9C NFC
 • Redmi Go
 • Redmi K20, Redmi K20 Pro
 • Redmi Note 8, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 8T
 • Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro Max, Redmi Note 9S
 • Redmi Note 10 5G, Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10T 5G, Redmi Note 10 Pro Max

Door Yannick Spinner

Redacteur

14-07-2021 • 18:40

85 Linkedin

Reacties (85)

Wijzig sortering
In dat overzicht staat ook dat Xiaomi 3 jaar beveiligingsupdates levert, naast de 2 jaar OS updates.

Persoonlijk ben ik na 3 jaar wel weer toe aan een nieuwe smartphone.
Maar het zou toch mooi zijn als jij jouw smartphone afdankt, deze nog een tweede leven kan krijgen?

Sorry, maar dat jij na drie jaar iets nieuws wil, betekent toch niet dat we genoegen moeten nemen met slechts drie jaar beveiligingsupdates na lancering?
Dat zou zeker mooi zijn. Daar staat tegenover dat je meer hardware voor je geld krijgt. Samsung bijvoorbeeld levert 3 en 4 jaar updates voor het OS en de beveiliging. 1 jaar extra dus. Maar als ik bijvoorbeeld naar de volgende vergelijking kijk, zit er toch een flink stevigere soc in de Xiaomi terwijl de rest van de specs, prijs en release date behoorlijk overeenkomt: https://tweakers.net/pricewatch/compare/1673056;1684314/

Dan zou ik de Xiaomi nemen en na 3 jaar een nieuwe nemen.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 14 juli 2021 19:41]

Je standpunt lijkt dat die updates je niet uitmaken omdat je hoe dan ook na 3 jaar meer waarde hecht aan nieuwere hardware. Hoe staan die updates die voor een ander wel nuttig kunnen zijn dan tegenover jou wens? Je maakt namelijk geen vergelijking in waarde. Je lijkt alleen iets nieuws te willen wat kennelijk niets met de updates te maken heeft?
Nee, ik heb liever 3 jaar lang betere hardware dan 4 jaar lang slechtere hardware voor hetzelfde geld.
Dat was al duidelijk. Je geeft daarmee alleen nog steeds geen reactie die iets te maken lijkt te hebben met het nieuws dat om security updates gaat. Je doet meer je best om het daar niet eens over te willen hebben zodat je je mening kan geven dat jij liever betere hardware hebt.

Kan je op zijn minst een argument voor je wens geven waarmee je de waarde van de security updates laat meetellen?
Tuurlijk heeft een jaar extra updates waarde. Het is dan ook een afweging. Betere hardware VS langer updates.

Maar wat vraag je nou eigenlijk, want dat is me niet geheel duidelijk.
Ik vraag om inhoudelijke discussie over de security updates omdat ik graag lees hoe dat van invloed is op je mening dat je liever nieuwe hardware hebt. Daarbij gaat het nieuws over die updates en voeren we daar discussie op.
Als de fabrikant een bepaald bedrag tot zijn beschikking heeft dan zal die keuzes moeten maken waar dat aan uitgegeven wordt. Als jij van jezelf al weet dat je na 3 jaar je telefoon weg doet, dan kan je dus kiezen voor een fabrikant die meer geld steekt in de hardware en minder in de langdurige support.

Op die manier kan je dus de afweging maken voor het budget van de software support t.o.v. de hardware.
Jij gebruikt je smartphone geregeld om crypto's te minen? Slaat totaal nergens op om smartphones als 'beter' te bestempelen puur omdat ze een sneller soc hebben. Ze kunnen makkelijk optimaliseren en zorgen dat het efficient werkt i.p.v. een achterlijke soc te moeten gebruiken. Maarja het loont nu eenmaal om te zorgen dat mensen na 3 jaar geforceerd zijn om nieuwe hardware aan te schaffen.
In het kader van energiezuinig handelen en zuinig met resources omgaan, moeten we ook nadenken of je als gebruiker nog wat langer met een goed funktionerend toestel kunnen omgaan.
Uiteraard verleidelijk om voor de nieuwste hard- en OS-versie te gaan, dat is tweakers eigen maar ook kun je inventief met je oude toestel omgaan.
Hoe? Hou je toestel werkend.
Sla een editie over en je maakt 3 jaar later een slag?
Tsja wie het beter weet mag het zeggen.
Dat ligt eraan of de prijs omhoog gaat hè. Software support is niet gratis.

Ik koop juist een Poco omdat ie goedkoop genoeg is om na 3 jaar in een schoenendoos te mieteren.
Er zit ook reclame in bij Xiaomi (in elk geval bij de Redmi toestellen, bij de rest weet ik het niet), dus dat is ook onderdeel van het verdienmodel. Je kan het wel uitzetten.
Precies dit. Ik heb naar 3 jaar een s21 ultra gekocht maar mijn oude S9+ wordt nog dagelijks gebruikt door mijn vrouw voor spelletjes enz dan is het wel handig als die nog security updates krijgt.
Ik heb zelf tijden een Oneplus One gebruikt, maar je merkt na een paar jaar wel echt hoe (onnodig) zwaar het internet geworden is op zo'n oudere chip.

Voor de gemiddelde Facebookende, Whatsappende, Instagrammende Nederlander kan een telefoon makkelijk langer mee, maar als je het ding als Tweaker gebruikt en hem helemaal volgooit met mods, toevoegingen, Magisk-modules en weet ik het wat, dan is zo'n telefoon na een paar jaar gewoon traag.

Dat wil niet zeggen dat je hem niet voor een prikkie aan een blije tweede gebruiker kan doorverkopen, natuurlijk. Een oud vlaggenschip of zelfs een oude midranger kan veel mensen heel erg blij maken.

Het jammere is wel dat je na een jaar de slijtage op de batterij al merkt, en met de moderne gelijmde telefoons is het echt vreselijk om de accu te moeten vervangen. Iemand anders dat laten doen kost ook al snel meer dan de telefoon waard is op de tweedehands markt, als de batterijen nog te krijgen zijn. Wat mij betreft mag hier wel regelgeving voor komen die verplicht dat de consument met minimaal risico op schade een nieuwe batterij kan plaatsen.

[Reactie gewijzigd door GertMenkel op 14 juli 2021 20:40]

Dat van die batterij is wel zo idd. Dat is destijds ook voor auto's zo geregeld dat een consument zonder de halve motor eruit te hoeven sleutelen zelf een lampje zou moeten kunnen vervangen.
Zie de M2 wel, maar niet de M3? Oké
Dat dacht ik dus ook. Foutje?
laten we er maar vanuit gaan. Hij wordt goed verkocht in azie. Zoon is er super blij mee en was maar 105 euro :) en hij is beter dan Apple dankzij de enorme batterij . In zijn klas inclusief juf zijn er op navolging van mijn zoontje nog 4 poco toestellen in zijn klas erbij gekomen, waaronder de pro versie door zijn juf. Ze zijn allemaal tevreden hoe deze werkt en er wordt me net verteld dat 1 poco een redmi was ? whatever Xiaomi doet goede zaken bij de kids.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 15 juli 2021 18:14]

Maar dan ga je er wel vanuit dat je op dag 1 van release het toestel hebt gekocht... Wat als jij het toestel nieuw hebt gekocht, anderhalf jaar na de initiële releasedatum? Dan zit je dus al relatief vrij snel zonder updates.
Jij misschien, mijn Moto G5 Plus is ondertussen net wat meer dan 4 jaar oud en dankzij de community mooi up to date op Android 11. Toestel redt nog steeds een werkdag, al ben ik naast een beetje appen, beetje Tweakers en soms even een timewaster er niet zo heel actief mee. Technisch voldoet het toestel nog dikke prima voor casual gebruik.

Even afwachten hoe ArrowOS 11 verder loopt, nog steeds niet official ;( maar anders gaat er later dit jaar of volgend jaar mooi een nieuwe accu in en kan het er weer een paar jaartjes prima tegenaan.

De meeste mensen upgraden voor de heb of omdat ze toch van hun dure abo weer een nieuwe krijgen. Ik vind het erg zonde van het geld en het milieu, laat ook wel goed zien hoe erg we een wegwerp consumtiemaatschappij zijn. Zo heel zinvol zijn de smartphones de afgelopen jaren ook niet geëvolueerd/verbeterd, helemaal gezien wat de meeste mensen met hun toestel doen.

[Reactie gewijzigd door batjes op 14 juli 2021 23:17]

Jij wel, mijn smartphone gaat al 4 jaar mee (wat ik bijzonder goed vind voor een €200 kostende Nokia 5) en typisch als ik die afdank gaat iemand van de familie er nog eens een jaar of 2 mee doen (zolang die nog in staat is om een webpagina weer te geven, nog een dag op idle batterij mee kan en een banking app ofzo kan openen).
Een uit 2014 Motorola Moto E bewijst zo nu nog zijn nut.

Niet iedereen heeft dezelfde noden als jij ;)
Ik ben dus fel voorstander om langer updates te krijgen. Smartphones van tegenwoordig gaan vele malen langer mee omdat de evoluties in hardware ook minder drastisch zijn. Het feit dat mijn 4 jaar oude budget Nokia 5 eigenlijk nog standaard apps relatief vlot aan kan bewijst dat het kan. Als ik dan nu een toestel van €1.000 zou kopen, dan verwacht ik toch zeker een jaar of 5 zonder problemen en dan een tweede leven bij een minder veeleisende gebruiker.
Dat hangt er natuurlijk vanaf wanneer je die telefoon koopt. Als dat op de dag van launch is dan heb je 3 jaar die updates. Maar als je wat minder geld (er voor over) hebt en een bijna jaar oud model koopt dan is het nog 2 jaar.
Hmm mis ook in het lijstje de POCO F1. Dat was toch een goede midrange toestel.
Maar goed ga hem toch denk ik eind van het jaar vervangen.
Ja, ik mis het ook wel, maar het toestel is dan ook al van augustus 2018. Toch vind ik het wel karig om na 2 jaar niet eens meer beveiligingsupdates te krijgen. Xiaomi lag in het verleden juist voor met hun updatebeleid, waar andere merken al snel geen enkele update meer gaf bleef Xiaomi regelmatig updates geven. En nu zijn ze dus ingehaald door de rest. Jammer hoor, al is er gelukkig nog wel een flink actieve community waardoor er ook nog wel alternatieve ROMs te installeren zijn die nog wel doorgaan met updaten.
Andere kant zijn de toestellen zo prijstechnisch in verhouding goedkoop. Voor 3 Poco's koop ik 1 dure samsung s20 of iphone X of zo voor.. Dus na 2 jaar doorschuiven en nieuwe halen.
Hoewel het klopt wat je zegt, vind ik het toch erg verdrietig dat deze mentaliteit gemeengoed is bij veel mensen. 1 iPhone 6 jaar lang gebruiken is net zo duur als drie Xiaomi’s, maar het milieu krijgt drie maal zoveel afval te verwerken. Dit soort wegwerp-apparatuur moeten we niet meer willen in deze tijd toch?
Eens. Ik koop mijn toestellen niet persé op basis van duurzaamheidsscore of repareerbaarheid (klik), maar ik doe er door het apparaat in mijn ogen goed te onderhouden minimaal 5 jaar mee. Huidig Xiaomi Mi 6, daarvoor een Oneplus One verkregen in de begindagen van de invites. Die viel helaas een keer uit mijn handen waarop het onderste touch gedeelte niet meer werkte, anders had deze prima softwarematig nog meegekomen. Ik let op mijn apps (toegegeven, gebruik amper apps zoals de gemiddelde gebruikers dat ws. wel doen) en het ding hangt niet continue aan laders. Accu gaat echt niet meer mee zoals net na aanschaf, maar om de dag opladen is voor mij prima. Maar het kan met bepaalde variabelen dus zeker wel.
Ik snap wel dat dit niet voor iedereen opgaat, maar duurzaamheid mag best ook een belangrijke(re) factor zijn in de keuze voor je smartphone.
Accu gaat echt niet meer mee zoals net na aanschaf, maar om de dag opladen is voor mij prima.
_Als_ om de dag laden genoeg is, kan je beter dagelijks gedeeltelijk laden, dan slijt ie n stuk minder hard (bijv van 30% naar 70% ofzo, afhankelijk van wat je nodig hebt).
Bijkomend voordeel kan zijn dat dat een routine wordt waar je niet over hoeft na te denken.
Wat mij daarbij helpt is ook deze app, die kan herhaaldelijk piepen als de accu onder x% of boven y% komt. Zo hoef ik helemaal niet meer op het accunivo te letten, want ik hoor het vanzelf wel.
Ikzelf laad nu elke ochtend van ca 45% naar 55% met 0,7A lader, en mijn 8 jaar oude accu is iig nog steeds prima. Al speelt daarbij wel mee dat ik m weinig gebruik (150mAh, of 1 minuut/dag SOT ofzo?)
Tsja 1 keertje weekend met het vliegtuig naar Praag is 10 Xiaomi smartphones. En dat zie ik vaak bij hoogopgeleide Groenlinksers.
Zeker niet maar blijft een sprookje dat je 6 jaar met een ipone kan doen. We hadden op ons werk (wel refurbished) Iphones 6 maar die waren na een jaar of 2 gewoon op. Kregen van allerlei gebreken die onverklaarbaar waren. Theoretisch kan je ze lang gebruiken maar praktijk is toch echt anders. Dan vervang ik liever mijn toestel om de 2 a 3 jaar. Dan ben ik toch nog goedkoper uit. Ben zelf wel voorstander van een europese verplichting dat er minimaal 5 jaar updates moeten verschijnen voor toestellen. Anders de markt niet meer op.
Ik heb een heel andere ervaring. Ik doe gemakkelijk 6 jaar met m’n iPhone. Enige dat ik eraan moet doen is eens in de twee a drie jaar een nieuwe accu erin. Verder nog steeds snel, mooi en software is bij de tijd.

Dus het kan zeker wel, zeker als je gewoon zuinig met je spullen omgaat.
Ik moet dit beamen. Ik doe tegenwoordig 2-3 jaar met mijn toestel, waarna ik dit doorschuif naar mijn vader. Hij betaalt dan enkel de nieuwe batterij en doet er dan ook weer 3 jaar mee.

De iPhone 6 die ie had heeft ie nog altijd, en is niks aan. Ligt nu als ‘reservetoestel’ mocht er ergens eentje stuk zijn in de familie. Is aangekocht op launch day in 2014, bijna 7 jaar geleden. Is tot kerst 2020 in gebruik geweest.

[Reactie gewijzigd door b12e op 14 juli 2021 19:59]

Je hebt nu wel een groot deel van je milieupunt om zeep gebracht. Als iedere 2 jaar de batterij moet vervangen is dat ook milieu belastend.

Dan is het verschil tussen iedere 3 jaar een beiuwe telefoon VS 1 keer kopen en 3x batterij vervangen een stuk kleiner.
Een batterij is echt maar een kleine fractie van wat een telefoon aan vervuiling oplevert. Zeker als die gerecycled zou worden.
maar mensen willen ook wat anders, ik loop niet 6 jaar met dezelfde telefoon hoor. Ik vindt het prima dat jij dat wilt doen. Maar ik ben ook toe aan vervanging.
Dus gewoon wegmieteren terwijl het kwa hardware prima meekan?

Ik ben van mening dat een toestel tot minimaal 5 jaar na uitbrengen ondersteuning moet krijgen, en niet perse een nieuwe versie OS maar wel dat alle gaten gedicht worden van minimaal het OS dat wordt geleverd op de telefoon. Een nieuwe versie mag natuurlijk ook zolang het maar minimaal vijf jaar software-ondersteuning krijgt.
Erg jammer dat ook Xiaomi zo ontzettend lang doet over het testen en ratificeren van Android Ed.11
Dat moet toch sneller kunnen?
Volgens mij is het voor mijn toestel al 8 maanden geleden aangekondigd.
Vervolgens is het oorverdovend stil.
Een vraag aan Xiaomi Headoffice Amsterdam wordt niet beantwoord.
Shame on Xiaomi!
Je zou er eventueel LineageOS (officieel) op kunnen flashen, daarmee heb ik momenteel de beveiligingsupdates van 5 Juni dit jaar.
Dan verlies ik dus wel alles wat op toestel staat. Hoe gaat het met apps ? of koppelen met google account?
Tja als ze toch niet meer updaten ben ik daar wel voor in..
Ik vind het het makkelijkste om het te zien als een nieuwe telefoon. Alles wat je bij die overstap kwijt raakt, ben je ook kwijt als je LineageOS installeert.

Google account en play store werken verder prima. Het is gewoon de stock android ervaring zonder Xiaomi toevoegingen.

[Reactie gewijzigd door citruspers op 14 juli 2021 19:54]

Je stelt het in als een nieuwe telefoon
Hmm mis ook in het lijstje de POCO F1. Dat was toch een goede midrange toestel.
Onverwoestbaar toestel. Mijn tienerzoon loopt er al tweeënhalf jaar mee rond. Om de paar maanden een nieuwe screen protector er op en verder geen centje pijn. Zelfs de accu performance (toch wel een heet hangijzer bij de meeste telefoons op leeftijd) valt nog alleszins mee na zo'n lange tijd van intensief gebruik. Hij lacht zich terecht rot om klasgenoten die elke anderhalf tot twee jaar 1000+ euro stukslaan -of een peperduur nieuw abonnement nemen- voor de nieuwste Samsung of iPhone.

[Reactie gewijzigd door RRRobert op 14 juli 2021 21:48]

Denk dat de lijst niet compleet is...... Ik ga zwaar klagen/ terug naar Coolblue als mijn 2 maanden geleden/ gelanceerde Poco F3 green updates meer krijgt
Nee de lijst is niet compleet, andere recente toestellen staan er ook niet tussen.
Er staat niet dat recente smartphones geen update krijgen. Er staat dat Xiaomi besloten heeft welke dat in ieder geval nog tot welk moment krijgen.

Je stelt dat je zwaar gaat klagen als je mobiel geen updates meer krijgt. Maar met welke verwachting heb je die smartphone dan gekocht als je kennelijk vooraf niet eens wist tot wanneer je updates mag verwachten?
Is het niet zo dat recente modellen elke maand een update krijgen? En dit dus de lijst is van toestellen die iets ouder zijn en dus elk kwartaal IPV elke maand een update krijgen?
Ik ben tot dusverre erg te spreken over Xiaomi (Mi 9T). Geloof dat Xiaomi nog weleens goed groot kan worden door het 'wegvallen' van Huawei.
Ik heb ook de Mi 9T, maar heb het probleem dat de batterijbespaarder achtergrondprocessen willekeurig afsluit. Bijvoorbeeld loop en fietstrackers, waardoor je je route kwijt bent. En dat kun je zogenaamd wel uitschakelen, maar dan gebeurt het regelmatig nog steeds. Nu heb ik hem geroot en Pixel Experience erop gezet, dat werkt veel beter.
Miui batterijbesparing uitzetten per app.
Dat zeg ik, je kunt dat officieel uitzetten maar dat werkt niet. Bug in MIUI die denk ik voor dit toestel niet meer gerepareerd gaat worden. En Xiaomi boeit het niet, als zij maar kunnen pronken met een lange batterijduur. Kijk eens op dontkillmyapp.com, steeds meer fabrikanten maken zich hier schuldig aan. Zelfs Oneplus, dat altijd pronkt met hun kale android.
de 9t pro bevalt me ook prima.
Zeker na de laatste update en nu op android 11 zit gaat de batterij nog langer mee.
Ha Leon-B,
Ik wacht al maanden Android-11.
Hoe kom jij eraan?
Thanks for the tip.
instellingen > over deze telefoon > MIUI-versie
Ja, ik heb MIUI Global versie 12...
en Android versie 10.
Ik wacht al máánden op Android 11
=============><=========
Maar even gebeld met Xiaomi Nederland
Ons toestel krijgt in het DERDE KWARTAAL 2021 de upgrade naar Android versie 11
De versie is inderdaad al vanaf januari klaar, maar implementatie komt pas dan.
Dat je het weet,

[Reactie gewijzigd door Happy Meal op 15 juli 2021 10:29]

vreemd ik heb
miui global 12.5.1
android versie 11

kijk anders even onder https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?device=1700361

[Reactie gewijzigd door Leon-B op 15 juli 2021 12:28]

Vandaag heb ik de MIUI update 12.5.1 binnenghaald en ...
ANDROID 11 is gelijktijdig meegekomen! :-)
Dus ik ben helemaal blij.
De dame bij Xiaomi had al gezegd Android 11 komt weliswaar in het derde kwartaal,
maar als je regelmatig update heb je kans dat je hem eerder hebt.
En jawel, het was meteen raak.
Mjah ze zijn al nr 3 na Samsung en Apple ;)
En 10% meer marketshare dan Huawei.
Vreemd dat de F3 er niet bij staat.
The current monthly and quarterly security patch updates may not be released at the fixed intervals, as in some cases the security patch updates are included in our regular OS updates. Regular OS udpates will include up-to-date security patches when delivered.
Dat is wel erg jammer! Want zo heb je dus grote kans om geen update te krijgen of telkens te horen te krijgen dat je geduld moet hebben end dan achteraf te horen dat er geen OS update meer komt omdat het niet werkt/lukt/support voor toestel is gestopt/etc.
Het blijkt nog steeds erg moeilijk te zijn voor fabrikanten die hun eigen schil om Android hebben zitten om simpelweg Android updates beschikbaar te maken.
Ik zit met m'n redmi note 7 nog steeds op android beveiligingspatch van 01-01-2021.
OK, jammer dan. Vond het het al lang duren voordat er een update kwam voor m'n Mi 8.
Idd, volgens mij krijgt die geen updates meer..

Ik ben zelf over gestapt naar LineageOS om wel up tot date te blijven. Er is officiële ondersteuning voor de Mi8.
Dat ga ik ook maar 's doen. Heb je iets gemerkt van een verminderde accuduur of andere hinderlijke zaken bij het draaien van LineageOS op de Xiaomi Mi 8?
Draai al ruim 1.5 jaar LineageOS op de Mi 8, vanaf versie 16 t/m het huidige 18. Draait heel soepel, uitstekende accuduur, geen hinderlijke zaken (behalve 1x een bug waardoor geluid niet meer werkte op een hele serie modellen), mogelijkheid tot verdere instellingen onder developer options, en een actieve ontwikkelaar. Dus kan het alleen maar aanbevelen
Ik draai LineageOS naar tevredenheid op m'n oude Samsung maar vroeg me af hoe een en ander zou uitpakken op de Mi 8. Ik ga er mee aan de slag. Thanks!
Nee geen gekke dingen, accu duur is ook perfect.

Ik vond de stock apps van MIUI best prettig, dus het was even zoeken naar goede alternatieve. Ik ben voor de gallery simpele gallery pro gaan gebruiken, en voor de camera proshot. Vond die apps stock niet zo fijn.
Bedankt! Ik kwam van Samsung af en vond MIUI een verademing, draait eigenlijk nog steeds best soepel maar dit is misschien wel een mooi moment om (ook) hier LineageOS op te zetten. Voor de gallery gebruik ik F-Stop Pro.
Anderen zeggen het al: waar is de Poco F3?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee