Xs4all maakt alle internetabonnementen 2,50 euro duurder

De tarieven van de vijf internetpakketten van Xs4all gaan in maandelijkse prijs omhoog. Ieder pakket kost na 4 juni 2,50 euro meer, wat betekent dat de goedkopere pakketten een grotere relatieve prijsverhoging krijgen.

Xs4all onderbouwt de prijsverhoging door te stellen dat deze nodig is om te investeren in kwaliteit, service en internetveiligheid. De provider meldt dat de kosten voor bellen grotendeels onaangepast blijven. Wel vervalt de toeslag voor bellen van vast naar mobiel, alsmede een aantal andere kostenposten op het gebied van bellen met Xs4all. Op het gebied van televisie verandert Xs4all niets aan de kosten. Dat schrijft de internetprovider en dochter van KPN op zijn website.

Moederbedrijf KPN is van plan om de merknaam Xs4all buiten gebruik te zetten en alles onder de KPN-vlag te laten varen. Een actiegroep die daarop tegen is, is in gesprek met internetproviders over het opzetten van een alternatief voor de op technisch onderlegde gebruikers gerichte internetprovider.

Xs4all-pakket Huidige prijs (euro's) Prijs per 4 juni (euro's) Relatieve prijsstijging
Internet Basic 38,50 41,- 6,5%
Internet Compact 43,50 46,- 5,7%
Internet Smart 48,50 51,- 5,2%
Internet Plus 58,50 61,- 4,3%
Internet Pro 66,- 68,50 3,8%

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-04-2019 • 15:51

181 Linkedin

Submitter: Jassy

Reacties (181)

181
180
89
8
1
56
Wijzig sortering
Dit is waarschijnlijk voorbereiding van KPN om de huidige XS4ALL abonnementen straks als Premium+ aan te gaan bieden waarmee het nog duurder gaat worden. Om het verschil niet te groot te maken, nu alvast een verhoging. Ik hoop dat er ergens een waardige vervanger voor XS4ALL gaat opstaan, wie springt er in het gaat dat gaat ontstaan?
Gelukkig was xs4all al zo lekker betaalbaar.

Een waardige vervanger zonder een kpn ofzo erboven gaat echt niet goedkoper worden. Waarschijnlijk heel wat duurder. De deels eigen infra en bekwaam personeel is allemaal verre van gratis. Vooral personeel dat een beetje mee kan denken is absoluut niet goedkoop. Bedenk het potentieel zeer lage aantal klanten die het op moeten brengen... Ik weet niet of een alternatief voor xs4all erg levensvatbaar is, tenzij de tarieven richting de 100 euro per maand of meer uit gaan komen.
De prijzen van XS4ALL heb ik altijd prima gevonden, voor wat zij leveren. Alleen zie je de laatste paar jaar steeds weer verhogingen. De laatste verhoging is ook nog niet zolang geleden en nu alweer 2,50 euro er bij. Naar mijn idee allemaal voorbereidingen vanuit de moeder/KPN om straks echt premium+ abonnement kosten te rekenen.

Een waardige vervanger mag ook wat meer kosten dan de gemiddelde provider vergelijkbaar wat XS4ALL altijd heeft gedaan, als kwaliteit en functionaliteit ook maar geleverd wordt. Daar ben ik bij KPN niet zo zeer van, zie ook een ander artikel op de FrontPage waar bij 4G voor buitengebieden port-forwarding ineens 'verwijderd' is, daar waar dat tot voor kort prima functioneerde.
Ik weet niet of een alternatief voor xs4all erg levensvatbaar is, tenzij de tarieven richting de 100 euro per maand of meer uit gaan komen.
Deze zorgen deel ik ook...

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 2 april 2019 16:36]

De prijsstijgingen bij XS4ALL lopen nogal uit de hand de laatste jaren:

Internet Compact (glasvezel)
€30,00 -> €32,50 (okt 2015) +8,3%
€32,50 -> €34,99 (jul 2016) +7,7%
€34,99 -> €40,00 (aug 2017) +14,3%
€40,00 -> €43,50 (aug 2018) +8,7%
€43,50 -> €46,00 (jun 2019) +5,7%
Vast bellen is ook erg duur (en nu zelfs nog duurder geworden)

Recentelijk daarom overgestapt naar NLE (net voor hún prijsverhoging...). Dat bespaarde meer dan €500 in 2 jaar aan abonnement voor een vrijwel identiek product als je geen speciale eisen hebt.

Maar KPN zal denken, XS4ALL is toch een aflopende zaak, merkwaarde is toch nul nu, nog even extra cashen.
Als je belt naar Xs4all opzeggingen telefoonnummer (als bestaande klant) en aangeeft te willen switchen naar NLE zullen ze de prijs grotendeels matchen. Indien je een abonnement van 1 jaar hebt kan je de verlenging op de 9e maand laten ingaan (indien je huidige abonnement niet zo gunstig is natuurlijk).

Ik blijf bij Xs4all vanwege de betere modem (Fritzbox), meerdere WiFi repeaters (seamless WiFi tussen modem en repeater), snel tv kastje, en upload snelheid is meestal hoger dan indicatie snelheid.

Ik kan Xs4all alleen maar aanraden als je regelmatig onderhandelen niet erg vind.
Ik heb letterijk een jaarlijkse reminder op mijn telefoon om dit te doen. 😄
Jij bedoelt dat jij prijzen onderhandeld die lager zijn dan de weergegeven prijzen op de site...? En NLE is ? OF waar staat NLE voor?

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 3 april 2019 10:13]

Nederlandse Energiemaatschappij.
Trap er niet in. Wat ze met gas&licht doen, doen ze ook met internet.
Ik kan het weten, het marketingkantoor waar ik vroeger voor werkte, had ook NLE als klant (dat toen nog bewust onterecht met het NEM logo door het leven ging).
Overstappen is voor mij helaas geen optie, zolang ze de 'budgetpartijen' (NLE, telfort, t-mobile, tele2) niet van dezelfde 'premium' kabel gebruik laten maken:
Verwachte internetsnelheid op jouw adres:
11 Mb/s
1 Mb/s upload
Bij Ziggo haal ik van de beloofde 200mb snelheid, rond de 50mb (probleem zit bij u thuis meneer).
Bij XS4all (en KPN) haal ik van de beloofde 100mb er 100mb (hetzelfde huis meneer van de ziggo 8)7 ).

Dus als ik de internetsnelheid wil waar ik voor betaal, zit ik vast aan KPN.
Dit inderdaad. Ik ga geen 500 euro per jaar betalen voor een eventueel betere klantenservice die ik wellicht 2x per jaar nodig heb.
Bedankt voor de opsomming, ik hield het niet zo bij maar het is echt vreselijk duur geworden.
Ik volg de prijsstijgingen niet, maar XS4ALL was eigenlijk altijd al de duurste. Als je al niet wakker ligt van 20 euro verschil, maakt die paar euro eigenlijk ook maar weinig uit.

Kan ook zijn dat de laatste jaren KPN XS4ALL abonnementen veel te goedkoop moest aanbieden om nog een beetje klanten te winnen en nu XS4ALL toch weg gaat, het halve klantenbestand wegloopt. KPN niets meer te vrezen heeft en durft te vragen wat het het waard vind.

Als XS4ALL allemaal zo goed liep en zo veel geld binnen zou harken, zou KPN dat merk nooit opgeven.

Overigens blokkeert o.a. KPN ook poorten op de vaste verbinding, success met je mailserver! Ik snap de ophef niet.

[Reactie gewijzigd door batjes op 2 april 2019 18:31]

Overigens blokkeert o.a. KPN ook poorten op de vaste verbinding, success met je mailserver! Ik snap de ophef niet.
Maar xs4all niet, als KPN dat straks gaat doen bij oud-xs4all klanten zijn de rapen gaar, want er zou 'niets veranderen' :)

Ik zit me inmiddels al stevig te oriënteren op alternatieven voor de diverse diensten die ik afneem bij xs4all. Als ze het de nek omdraaien, is er niets wat me bij KPN gaat houden.
Maar die open poorten zijn alleen van belang als je thuis je bezig houdt als hostings partij. En dan neem ik aan dat je hier rekening mee houdt als je ergens heen verhuist.

Vast internet via 4g is meer een noodoplossing. Voor de provider is het kostbaarste van dat netwerk, de open verbindingen. Een doorsnee consument heeft geen constante open verbindingen. Snel data heen en weer sturen en vrijgeven die frequenties.

Een server of hostingsdienst vanuit huis via je 4g verbinding doen, kan er wel eens voor zorgen dat de investering te duur wordt, KPN er van af ziet en je lekker op je 2mbit verbinding laat zitten.

Dat een provider probeert te voorkomen dat men als een stel Tweakers de hele capaciteit van dat netwerk aan gort helpen. Is best begrijpelijk. Dezelfde provider die ook poorten op de vaste verbinding blokkeert zoals bv voor mailservers, omdat het gewoon geld kost.

Bij XS4ALL betaalde je o.a. voor dit soort extra's. Open poorten is niet zo gratis en vanzelfsprekend als men lijkt te denken :/
> Open poorten is niet zo gratis en vanzelfsprekend als men lijkt te denken
Open poorten hoeven echt niets extra's te kosten (technisch). Het is meer als een vliegtuig verkopen en dan voor de software die het ding veilig maakt geld vragen. Het is een verdien model niets meer of minder.

[Reactie gewijzigd door Pimmetje16 op 2 april 2019 20:57]

Open poorten kunnen wel degelijk geld kosten.

Vooral de mailpoorten kunnen snel een probleem vormen. Genoeg blacklists die zich niet schamen om complete IP ranges van providers in de ban te gooien bij misbruik van een paar klanten.
De complete reeksen waar jij het over hebt zijn de DUL lijst.
Dat geldt voor providers waar geen vast IP bestaat.
Meestal melden de ISP's zelf die reeksen aan bij de Spam boeren.

Of je kan doen wat XS4ALL doet: bij klacht / probleem gaat de zaak op slot, tot je het hebt opgelost.
(Bij ISP's waar een dergelijke procedure bestaat zijn de Blacklists ook wat soepeler).
(Je kan dan nog wel binnen het XS4ALL netwerk terecht, maar niet meer direct naar buiten.)
Dat op slot zetten kan met een router (null route) op weg naar het internet geregeld worden.

Proactief de zaak op slot zetten betekenen extra kosten... mail voorziening voor alle abonnee houders ipv een deel. Beperkingen aan alle kanten in domain naam, mailadres, aantallen adressen etc.
Kortom als je voor minimum gaat, laat je inperken. Overigens niet voor minimum kosten.

[Reactie gewijzigd door tweaknico op 3 april 2019 11:44]

Ik ben geen hostingpartij maar heb wel belang bij open poorten. Dus die aanname gaat niet op.
Lees vooral de rest niet.

Als hostingspartij en later noem ik het 'als een stel Tweakers'. Iets met het draaien van servers met open verbindingen naar buiten toe wat mijn punt was.

Maar beoordeel daar de hele post op, thanks.
Helaas voor je beoordeel ik je post ook als negatief, omdat het zeer eenzijdig is.
Er zijn genoeg mensen die bij xs4all zitten juist vanwege de open poorten. Extra kosten om poorten open te houden? Domme praat. Heb als manager en coordinator projecten in een groot bedrijfs data center gewerkt en nog nooit over zo iets gehoord. Die paar mb's als mail rondsturen? Er gaat meer rond aan getwitter of youtube filmpjes dan mail.
Tot je als provider moeite, tijd en geld mag steken om te zorgen dat je complete IP ranges niet tot het einde der tijden op de blacklists staan door misbruik van een paar klanten.

Genoeg gezeik in het verleden gehad bij meerdere bedrijven omdat er complete IP ranges op blacklists beland zijn.
Bij XS4ALL betaalde je o.a. voor dit soort extra's. Open poorten is niet zo gratis en vanzelfsprekend als men lijkt te denken
En waar liggen die extra kosten dan?...... m.i. zijn kosten voor en "open" internet lager.
Voor gesloten poorten heb je capabele firewall nodig, voor open poorten alleen een router.
Dus Gesloten poorten = Meer kosten....

Als 4G verbindingen duurder zijn dan moet je die duurder maken en niet tegen bodemprijzen aanbieden en de service achteruit draaien.
Maar goed, KPN werkt zichzelf vanzelf de markt uit. Hetzij via minder service hetzij via duurdere prijzen of een combinatie van beide.
Kan ook zijn dat de laatste jaren KPN XS4ALL abonnementen veel te goedkoop moest aanbieden om nog een beetje klanten te winnen en nu XS4ALL toch weg gaat, het halve klantenbestand wegloopt. KPN niets meer te vrezen heeft en durft te vragen wat het het waard vind.
Dat zou inderdaad zomaar eens kunnen. Toen ik afgelopen najaar van xs4all naar nota bene KPN wilde overstappen heb ik een zodanig forse korting op mijn abonnementskosten gekregen dat ik me af vraag waarom de standaardprijzen niet gewoon iets lager zijn. Dan had ik nooit een overstap overwogen. Uiteraard is concurrentie van kpn voor kpn geen probleem, maar ik had bij wijze van ook naar 'tmobile over kunnen stappen die ook goedkoper en sneller zijn.
Omdat de standaardprijzen de geldmakers zijn. Je vergist je erin hoeveel mensen die prijzen gewoon netjes betalen. Het is maar een klein deel die zonder kortingen niet overstag gaat. De kortingen zijn er ook voor om klanten van andere bedrijven naar binnen te trekken, waarvan een percentage straks nooit meer weggaat of zijn abo verlengt en dus jarenlang de hoofdprijs gaat betalen.

De prijzen zijn meer een streven, klanten die de standaardprijzen betalen is het winstgevende deel. De rest is omzet/markt.

KPN hield bij telefonie bij abo's onder de 25 euro rekening met ~6 euro korting. Dat was het break even point. Alles daaronder maakte KPN gewoon verlies op. (Je kon vroeger zo veel korting krijgen dat KPN geld naar jou begon over te maken, lol) Dit is al wat jaartjes terug en ik weet niet hoe het precies buiten telefonie zit. Bij DSL is dat punt op ~25euro per aansluiting dacht ik. De bandbreedte zelf boeit weinig, zo'n beetje elke wijkcentrale heeft toch bandbreedte te over.
Overigens blokkeert o.a. KPN ook poorten op de vaste verbinding, success met je mailserver! Ik snap de ophef niet.
Dit is trouwens al jaren niet meer het geval. O.a. poort 25 staat gewoon open.
Oke, mijn fout, ik dacht dat het nog steeds de default was.
Die bestaat al en het heet Tweak.

Ik snap sws niet waarom er zo malig gedaan wordt om een nieuwe provider op te zetten terwijl Tweak eigenlijk een zeer bekwamen XS4ALL alternatief is. Begrijp me niet verkeerd, het verdwijnen van XS4ALL is een kwalijke zaak, maar naar mijn idee is het een enorme kans voor Tweak.
Tweak is in mijn persoonlijke ervaring zeker niet van het niveau XS4ALL. Ik was een tevreden klant bij Tweak, tot we verhuisde en we gebruik wilde maken van het nieuwe glas aanbod destijds in Enschede. Maanden lang konden ze niet leveren, dat zou niet moeten, maar kan gebeuren als je wat nieuws van de grond probeert te krijgen. Tot ik echter het abonnement opzegde na maanden van wachten zonder voortgang en communicatie, werd er geheel toevallig een week later een modem bezorgd en niet veel later begonnen de brieven van het incasso bureau binnen te komen. Uiteindelijk alles voorbereid en samen met de rechtsbijstandverzekering ingediend bij de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten. Pas op het allerlaatste moment bond Tweak in en hebben ze de boel ontbonden en facturen ingetrokken.

Oftewel kwestie van pure power play van Tweak tegen een consument die z'n recht stond.

Overigens vind ik de prijzen van XS4ALL behoorlijk fors, zeker na deze verhoging. Ben blij dat ik zelf bij een kleine glasvezel aanbieder voor aanzienlijk minder zit met ook een uitstekende service. Die overigens gelukkig maar één prijsverhoging in 4 jaar tijd heeft doorgevoerd.

[Reactie gewijzigd door Oilman op 2 april 2019 17:10]

En welke glasvezelaar is dat ?
PLINQ, maar dit is een kleine speler die volgens mij enkel op wat lokale glasvezel initiative hun producten aanbieden, voor de meeste Tweakers dus überhaupt geen optie, omdat ze op de meeste plekken niet kunnen leveren.
Tweak kan bij mij helemaal niet leveren, die gaan kennelijk alleen over glasvezel. Lijkt mij dan geen alternatief.
Ik hoop dat er ergens een waardige vervanger voor XS4ALL gaat opstaan, wie springt er in het gaat dat gaat ontstaan?
Deze partij
Eerst zien dan geloven.... En dan de vraag natuurlijk helemaal wat de prijs zal zijn.
Het is voor mijn gevoel meer een manier om nog wat laatste centen uit die maatschappij te trekken voordat de stekker eruit gaat... Makkelijk geld verdienen
500/500 glasvezel is nu €14/maand goedkoper bij KPN...

Edit: Zie net de KPN prijsverhoging, dus €13/maand goedkoper bij KPN.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 2 april 2019 22:14]

Ik heb net vorige week een XS4ALL lijn genomen met prijzen die aangegeven waren in de aanbieding. Ik neem aan dat ze die niet zomaar omhoog mogen gooien?
Mag wel, net zoals jij per direct mag opzeggen wegens de veranderende voorwaarden
Zie bv https://www.consuwijzer.n...n-of-algemene-voorwaarden onder welke voorwaarden jij mag opzeggen.

Of zie de voorwaarden van xs4all https://www.xs4all.nl/ove...htm#artikel_4_wijzigingen

[Reactie gewijzigd door SpamLame op 2 april 2019 16:11]

Aiaiai, je weet dat je dus eigenlijk gewoon KPN genomen hebt en dat XS4ALL zo goed als ophoudt met bestaan?
oh oh oh, aangezien XS4ALL al jaren van KPN is, weet je toch wel dat het al lang KPN was......
Ja alleen was het altijd nog een apart onderdeel, onafhankelijk, echter mag het wel duidelijk zijn dat de visie van XS4ALL aan het vergaan is...
Ja deels onafhankelijk, maar financieel gewoon onderdeel van KPN..
Dat mag wel, maar dan heb je het recht om op te zeggen per datum van tariefwijziging.
Dan heb je 2 keuzes of stik maar of je mag wettelijk opzeggen als consument.
Nee niet zomaar..
Tenminste als je een contract hebt getekend voor minimaal 1 jaar met daarna maandelijkse opzegtermijn.
Dan zou het zo zijn dat je gedurende je contractperiode nog de afgesproken prijs betaald.

Maar twijfel wel een beetje : Het is in internet land al idd vaker zo dat je ze niet hoeft te accepteren maar dat dan wel beteken dat je opzoek moet naar een andere internetprovider. En gezien de steeds mindere keuze aan providers lijkt me dit ook geen goed consumenten recht meer.
Ziggo maakt snelheden hoger, KPN maar pakketten duurder. Zo makkelijk je geen vrienden.
Ze hebben ook geen vrienden nodig. Alleen inkomsten en klanten die tevreden genoeg zijn om ondanks de prijsverhoging te blijven.
KPN is hard bezig zichzelf steeds minder populair te maken.
Doen zo beetje alle providers jaarlijks, alleen XS4all komt schijnbaar even in het nieuws, dus niks bijzonders, de 1 noemt het "inflatiecorrectie", de ander investeringen in het netwerk, Ik noem het meer winst voor de aandeelhouders.
Het is zeker meer dan inflatiecorrectie:
2014 30
september 2015 32,50
juli 2016 34,99
juli 2017 40
juli 2018 43,50
juni 2019 46
Anoniem: 100047
@Alex32 april 2019 21:04
Idd. Het fijne is ook dat (in dit geval Telfort, KPN dus ook?) ze de inflatiecorrectie al beginnen mee te rekenen vlak nadat een abonnement is afgesloten.
Doen zo beetje alle providers jaarlijks, alleen XS4all komt schijnbaar even in het nieuws, dus niks bijzonders, de 1 noemt het "inflatiecorrectie", de ander investeringen in het netwerk, Ik noem het meer winst voor de aandeelhouders.
Providers zijn echt te belachelijk voor woorden in Nederland, het enige waar ze volgens mij jaarlijks naar uit kijken zijn de prijsverhogingen, wat de klant wilt is allang niet meer aan de orde. Daarvoor in de plaats knijpen ze alleen maar ons verder uit wegens gebrek aan concurrerende netwerken.

Is 5G geen optie op zijn tiid als vervanging voor het vaste netwerk? Alhoewel je dan ook nog steeds aan drie netwerken vast zit....
Als iedereen op 5g zou gaan (zodra het er is) wordt dat ook vanzelf duurder, het zijn niet voor niks bedrijven met een winstoogmerk.
Als iedereen op 5g zou gaan (zodra het er is) wordt dat ook vanzelf duurder, het zijn niet voor niks bedrijven met een winstoogmerk.
Probleem is ook gewoon dat een netwerk aanleggen veels te veel geld kost en je ook niet zo snel een frequentie krijgt van de overheid.

Zou toch mooi zijn als een disruptief bedrijf de gehele telecombranche op zijn kop kan zetten!
Waar tele2 in verleden dus voor gezorgd heeft, die hebben de mobiele markt voor ons op de kop gezet (lees goedkoper gemaakt).
Waar tele2 in verleden dus voor gezorgd heeft, die hebben de mobiele markt voor ons op de kop gezet (lees goedkoper gemaakt).
Ja klopt, en nu worden ze weer opgeslokt door T-Mobile op den duur.
Blijf het belachelijk vinden dat deze fusie is geaccepteerd door de ACM!
Dan hadden er meer mensen klant moeten worden van tele2. Dan hadden ze veel rendabeler kunnen draaien. Ben jij klant van tele2? Of een prijsvechter als online.nl?

In de praktijk schreeuwt men dat de prijzen zo hoog zijn. En vervolgens blijft iedereen (Bij wijze van spreken) zitten waar hij zit.
Dan hadden er meer mensen klant moeten worden van tele2. Dan hadden ze veel rendabeler kunnen draaien. Ben jij klant van tele2? Of een prijsvechter als online.nl?

In de praktijk schreeuwt men dat de prijzen zo hoog zijn. En vervolgens blijft iedereen (Bij wijze van spreken) zitten waar hij zit.
Nee, maar dat komt omdat ik bij Vodafone een aanbod kreeg (omdat ik ervoor werkte) die goedkoper was dan welke provider dan ook, en voor mijn vaste aansluiting kan ik niet kiezen (is gemeneenschappelijk).

Ja, mensen schreeuwen, omdat als je naar een online.nl gaat alles crappy is, er is geen goede tussenweg en dat weten de grote providers.
En ik noem het een combinatie van alle bovenstaande opties :).
Ziggo doet al jaren hetzelfde. Er is geen echte concurrentie.
5G als vervanging van vaste aansluitingen? Sommige mensen gebruiken ook al 4G ipv vast internet (ook voor voeding van de TV).
Helaas zit je nu dan nog met de datalimieten ook al is het 'unlimited'. Kwestie van tijd voordat ze eindelijk overstag gaan?
Helaas zit je nu dan nog met de datalimieten ook al is het 'unlimited'. Kwestie van tijd voordat ze eindelijk overstag gaan?
Nee hoor, een klant van me heeft echt unlimited 4G van T-Mobile.
Ik heb ook alles unlimited, 25 euro in de maand via tele2. Is echter met een fair use policy. Dus als je je sim-kaart in een router stopt, en een simpel programma schrijft die smsjes stuurt voor meer data wanneer je 5gb per dag op is, dan hebben ze je zo door, en word je afgesloten.
Ik heb ook alles unlimited, 25 euro in de maand via tele2. Is echter met een fair use policy. Dus als je je sim-kaart in een router stopt, en een simpel programma schrijft die smsjes stuurt voor meer data wanneer je 5gb per dag op is, dan hebben ze je zo door, en word je afgesloten.
Er is een T-Mobile abo die echt unlimited is.
Er zit nog steeds een datalimiet op, je mag alleen gratis extra data activeren. Maar dat is dus wel een handmatige handeling of je moet handig genoeg zijn om je router dat te laten scripten. Echt unlimited betekent dat je niks hoeft te doen.
Bij de aller eerste versies zitten die limieten er niet op. Dat hebben ze snel aangepast, maar ze zitten wel met die eerste club mensen aardig in hun maag ;-)
Zoiets fijns had ik destijds bij Telfort mobiel, KPN heeft na jaren gewoon eenzijdig het contract opgezegd en toen was het uit met de pret.
Kon prima alles doen, inclusief tv kijken over 3G.
Hd Formule 1 streams kijken ging ook best goed.
Er zit nog steeds een datalimiet op, je mag alleen gratis extra data activeren. Maar dat is dus wel een handmatige handeling of je moet handig genoeg zijn om je router dat te laten scripten. Echt unlimited betekent dat je niks hoeft te doen.
Nee, unlimited zonder handmatige of geautomatiseerde acties.

[Reactie gewijzigd door ASS-Ware op 2 april 2019 17:18]

Ik ben benieuwd naar de stabiliteit van 5G. Mijn huidige glasvezelverbinding is zo stabiel dat ik niet snel naar iets anders over wil stappen. Ik heb 50 mb/s en ik krijg ook daadwerkelijk altijd 50mb/s. Dat is bij ADSL, Coax en 4G wel anders.
Ligt maar net aan in welke wijk je zit en hoeveel lui op de kast zitten(bandbreedte aanwezig), in de VVDSL tijd daar nooit hinder van gehad, het was altijd gegarandeerd stabiel 100mbit over 1 aderpaar.

In verleden nog Ziggo gehad er daar waren idd "dips" aanwezig tijdens spitsuur, en natuurlijk ontkennen ze dat. maar VVDSL en nu glasvezel nooit issue,s altijd strak en stabiel, In de ADSL tijd was het wel langzamer in response etc, en de snelheid afhankelijk tot afstand wijkcentrale.

Maar ADSL bestaat dat nog? dacht dat zo beetje alles wel VVDSL of sterker nog BVVDSL was op een enkele hutje op de hei na dan.

Mijn ouders wonen in een uithoek maar via de telefoonlijn gewoon 100 down / 60 up via BVVDSL, 200mbit ook leverbaar. (daar geen glas aanwezig of coax) altijd strak en stabiel.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 2 april 2019 16:49]

ADSL is voor mij nog synoniem aan alle *DSL varianten. Technisch klopt het niet, maar er zijn zoveel *DSL varianten bij gekomen, dat het makkelijker is om over ADSL te spreken.
"U wilt ondernemen op topsnelheid. Daarom krijgt u er in april 20% internetsnelheid bij. U downloadt straks met 300 Mbit/s en uploaden gaat met 40 Mbit/s. "

Zo is Ziggo dan weer wel.
Die andere brief komt een paar maanden daarna. Eerst het zoet, dan het zuur.
Er zijn genoeg DSL providers die een stuk goedkoper zijn dan XS4all (en KPN).
Ben ik de enige die een beetje moe wordt van deze opmerkingen? Net zoals de prijzen van alles omhoog gaan gaat dat van internet, bellen en telefonie ook omhoog. Dat heeft niks met concurrentie te maken. Tuurlijk kan een internet verbinding (mogelijk) goedkoper worden door concurrentie, maar ik zie het niet gebeuren met behoud van de kwaliteit. Zo slecht hebben we het namelijk niet met onze ISP's _/-\o_
Alleen wanneer coax en glasvezel in hetzelfde gebied aanwezig zijn dan is er concurrentie, Ziggo wil dan nog wel eens een "aangepast" tarief doen.
Ze belde mij op om mij weer over te halen met een speciaal tarief. Zit hier ook in een glasvezelgebied.

Daar blijven de prijzen gelijk. Maar ziggo gaat maar omhoog.

Ik betaal nu 58 euro voor 500 mbit + tv+ telefonie.
Tja, met aangepaste kwaliteit lukt het ze niet. Na adsl van max 8 Mbit (volgens xs4all, anderen wilden wel meer leveren) wat nooit boven de 6 Mbit uit is gekomen. Was ik blij met een overstap naar Ziggo. Daar was het wel sneller.... vooral sneller storing... Met de invoering van glasvezel ben ik heel snel met internet en bellen terug naar xs4all gegaan. Nooit problemen meer gehad en nu wel snelheid.

Enneh, ja, ziggo heeft dat wel geprobeerd om mij met korting te paaien maar daar trap ik niet meer in. Schoenmaker hou je bij je leest: Ziggo levert hier nog wel tv maar geen internet.
Dat komt omdat de overheid zo blind is en KPN alle spelers laat overnemen en Ziggo en UPC zijn samengegaan. Jaren lang zit men te zeuren dat men marktwerking wil bevorderen, maar doen zoals gewoonlijk altijd het tegenovergestelde.

Prijsverhogingen zijn heel normaal alleen hier zit toch wel een vuil luchtje aan. KPN wil de merknaam XS4ALL weg doen, maar maakt er nog steeds reclame en misbruikt de goede naam die XS4ALL altijd heeft gehad. Terwijl men al weet dat men het gaat samenvoegen met KPN.

Ook mooi om te zien dat de lagere abonnementen het meest stijgen in prijs, dit zijn waarschijnlijk de abonnementen met de meeste gebruikers.
Elke provider doet al jaren hetzelfde.. Maar denk je soms dat alles gratis is? en het zijn bedrijven, geen liefdadigheidsinstellingen.
heeft niks met concurrentie te maken maar met kartelvorming op een primaire behoefte. En dan laten ze dadelijk de politiek de prijzen reguleren onder het mom van goedkoper, wat hun de garantie tussen neus in lippen door de garantie geeft dat de prijs minder fluctueert en op dat niveau langer blijft zitten. Hetzelfde doen ze ook bij de stadsverwarmingsprijzen en als nuon en eneco de prijzen verhogen, dan verhogen alle kleine blokverwarmingssysteemexploitanten ook de prijzen.

[Reactie gewijzigd door govie op 2 april 2019 17:40]

Ja joh? mijn internet verbinding bij ziggo is anders al een aantal jaar achter elkaar ieder jaar sneller geworden zonder prijsverhoging. slechts eenmaal met. Ben ergens in de 180~ range begonnen en zit ondertussen op 250 na de eerst volgende jump waar ik die brief al voor heb

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 2 april 2019 16:17]

Het middenrange pakket is net zoals andere pakketten door de jaren heen al vaker omhoog gegaan in snelheid en prijsverhogingen valt reuze mee in diezelfde periode
Ziggo doet al jaren hetzelfde. Er is geen echte concurrentie.
Er is wel degelijk concurrentie. Er zijn meerdere aanbieders, meerdere pakketten, verschillende prijzen. Ze concurreren zèlfs in de prijsverhogingen ;-)

En dat je dan niet op elke plaats uit elke aanbieder kan kiezen is vrij normaal. In het dorp waar ik woon zit wel een Aldi maar geen Albert Heijn.
Winst optimalisatie.... Wat kun je er tegen doen? Iedereen is zo afhankelijk van deze diensten...

Misschien wordt het tijd om een XS4ALL-achtige provider variant zonder winstoogmerk op te richten.
U bedoeld een 'soort van' cooperatie van gebruikers? Dat lijkt me zelf wel een goed idee nu ze zich van KPN moeten afscheiden.
Regionaal bestaan die coöperaties al :P
Bijvoorbeeld glasvezelnoord boven in Drenthe.
Het netwerk wordt binnen 15 jaar afbetaald en de dikste all in abo's zijn €60-65, prima te doen.
Enige voorwaarde is dat je 5 jaar meedoet, anders moet je een gedeelte van de aanleg terugbetalen.
Zit je er dan aan vast, tja, als je niet meedoet zit je vast aan 'KPN verweg' en dat schijnt niet snel te zijn en zeker niet goedkoper te worden }>
nieuws: KPN begint met blokkeren van poorten bij 4g-abonnementen voor het bui...
Ziggo is hier en daar aangelegd in de kleine kernen, toch stapt ook daar minimaal de helft over op glasvezel.

Het leuke is dat dus na een jaar of 15 een grote vergadering komt en alle coöperatieleden (=abonnees) meebepalen wat er gaat gebeuren met het maandbedrag. Daarin is zo'n 20-25 euro pm voor de aanleg gereserveerd. De kans is groot dat dat bedrag naar beneden kan omdat er anders winst wordt gemaakt ;) . Yep echt waar, zo kan het ook !
Tot er onderhoud nodig is en dit bedrag er niet is. Ik heb niks tegen winst hoor.

Maar ziggo neemt UPC over. Waardoor eigenlijk het geheel efficienter kan. Blijkbaar niet den betaal je extra voor een semi mislukte overname.
Je kunt er ok voor kiezen om iets optimistischer naar de wereld te kijken …
Een 'financieel-kabel-model' werkt heel simpel: Ziggo betaalt op gezette tijden een x-bedrag aan hun investeerders, dat doet een coöperatie ook, maar het leuke is, dat zijn de abonnees :+

Uiteraard gaat niet het gehele 'aanleg' bedrag terug naar de leden. Er zijn natuurlijk onderhoudscontracten, wordt er rekening gehouden met calamiteiten, inflatie etc.
Alles is doorberekend, over een jaar of 10 (15) kan er een betere inschatting worden gemaakt. Dit hangt mede af van hoeveel mensen er de komende jaren (extra) zijn gaan meedoen, of zijn afgehaakt.
Dat laatste gebeurt vast niet want het alternatief is erg slecht. De coöperatie is dus enkel de kabelaar. Bij veel initiatieven kun je kiezen uit zo'n 3 tot 6 providers. Het is zelfs mogelijk dat in de komende jaren 'provider' Ziggo of diensten van KPN worden toegelaten ;) . De kans dat een coöperatie wordt opgekocht is er ook, maar meestal zitten in de ledenraad fanatieke lui die echt niet weer terug willen. Bijna elk dorp heeft in Noord Drenthe een afgevaardigde = 19 leden.

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 3 april 2019 10:04]

'je' is ook goed hoor :)

XS4ALL wordt niet verkocht ofzo. Het wordt de nek omgedraaid.

Coöperatie van gebruikers zou kunnen. Of een andere vorm. Wie doet er mee? :P
uhh, wie moet van KPN afscheiden?
dat is niet afscheiden, dat is verdwijnen, ofwel de merknaam gaat niet meer gehanteerd worden. XS4all gaat dus niet 'scheiden' van KPN. De mensen en hardware gaat gewoon op in KPN. Scheiden zou betekenen dat XS4all los gaat van KPN. Dus, verdwijnen en scheiden zijn 2 compleet verschillende dingen.
Enige wat steeds duidelijker wordt is dat het aanbieden van een dienst en de backbone daarvoor moeten splitsen.

De netflixen moeten geen eigen content maken.
KPN en ziggo moeten kiezen, netwerk of dienst.

de huidige manier werkt niet. Er moet het een en ander veranderen.

Dat betekent voor de staat ook dat 5G niet verkocht wordt aan T-Mobile of KPN, maar aan een onafhankelijke partij, mogelijk slechts één.
De huidige manier werkt prima (voor die bedrijven) dus waarom zouden ze veranderen?
Dat gaan bedrijven niet veranderen. Dat moet de overheid veranderen. Liefst Europees.
Dat gaan bedrijven niet veranderen. Dat moet de overheid veranderen. Liefst Europees.
Misschien moet je gaan verhuizen naar Utopia
De huidige manier werkt wel. En bij glasvezel werkt het al zoals jij graag wilt (en uiteindelijk over enkele (eerder 10-15) jaren zal heel nederland glasvezel hebben..
Niet helemaal. Want wat je ziet is twee dingen.
1. Op de kleine netwerken (bv e-fiber) weigeren de grote providers hun pakketten aan te bieden.
2. OP de grote netwerken (die van KPN) zit KPN zelf op en gaat die vlieger dus niet meer op
Ja joh, weet je wat? ik wil ook graag dat de supermarkt alles verkoopt zonder winstoogmerk, en dat technologieleveranciers dat ook deden........ En nu terug naar de realiteit....
Meerdere supermarkten en gespecialiseerde detailhandel, je vergelijking met een supermarkt gaat totaal scheef.
Qua internet heb je de keuze tussen KPN en Ziggodafone (en nog wat kruimels hier en daar)
Dit is dan ook nog afhankelijk van waar je huis staat, helaas laat 5G naar het uitziet nog wel even op zich wachten dus heb je als consument kortweg de keuze uit 2 monopolisten.
Niet iedereen is in de gelukkige omstandigheid om glas als optie te hebben, kabel en/of telefoon ligt wel vrijwel overal.
(kan zijn dat deze reactie wat laat binnenkomt want ik heb hier XS4all met max 35 Mbps down over koper)
Tja, bij een supermarkt heb ik nog keuze wat ik afneemt en in welke hoeveelheid. En als me dat niet aan staat ga ik naar een andere ... Of de boer ... Of ik plant het zelf in een moestuin.

Met internet en tv is dat niet echt een optie, wel?

Daarnaast, noem eens een supermarkt die elk jaar de prijzen met 4% verhoogd, zonder ook maar iets extra's te leveren.

Wat KPN doet is puur binnenharken, omdat ze het kunnen.
Ik denk dat jij de prijzen in een supermarkt maar eens bij moet houden, dan zie je dat de prijzen wel degelijk langzaamaan stijgen..
En wat KPN doet is echt niet puur binnenharken omdat ze het kunnen. Sowieso moet er natuurlijk winst gemaakt worden (het is immers geen liefdadigheidsinstelling), maar de kosten worden ook voor KPN elk jaar hoger, het is niet alsof die data die ze inkopen gratis is, het is niet alsof het personeel geen verhogingen krijgt, het is niet alsof KPN vrijgestelt is van belastingbetalen, en ga zo maar door..
Er zijn toch voldoende alternatieven naast KPN (en dochters).
NLE, online.nl, youphone etc. allemaal goedkope aanbieders.
Juist ja, maar als een bedrijf als Ziggo het doet dan is het weer schreeuwen. Jaarlijkse prijsverhogingen is niets nieuws..
Ik vind internet echt duur geworden, kan aan mij liggen.
Ik betaal 44 euro per maand voor een voor de standaard van vandaag een langzame verbinding, 100mbit.
Vind ik ook. Ik ga dadelijk dus €46 betalen voor 50 Mbps ;(
Dat vind ik ook niet normaal, 50mbit voor 46 euro, een jaar of 8 geleden had je een instap abbo voor 20 euro.
Haalde ik die 50 maar.... hier is het 35 max...
Klopt, er is minder concurrentie als voorheen. Daarom durven providers de laatste jaren eerder hun prijzen te verhogen. Maar er is nog steeds wat te kiezen, zeker als je nu klant bent bij XS4ALL en een goedkopere provider zoekt. Vul eens een internetvergelijker in zou ik zeggen.
Tenzij je een vast ip adres wil...
Dan is de keuze namelijk overweldigend...xs4all is de enige!
Mijn vader heeft jarenlang Tele2 ADSL gehad en die had ook een vast IP-adres.
via adsl, oke dat zou kunnen.
Noem is een provider die over glasvezel levert en een vast ip adres geeft, en wat beschikbaar is in postcode 3800 reeks?
dat is er voor zover ik weet maar 1, en laat die nu net gaan verdwijnen..jeee

En ja deze prijsverhogingen van xs4all vind ik ook behoorlijk hoog worden!

[Reactie gewijzigd door Duckman51 op 2 april 2019 20:04]

100Mbit.s is echt nog geen trage verbinding, als je naar het gemiddelde kwijt. Genoeg gebieden waar de helft nog absoluut niet gehaald wordt. :)
Dat is zeker zo, maar ik heb het over de prijzen die steeds hoger worden.
Gelukkig gaat je salaris ook omhoog (hoop ik). Een anders stap je over. Genoeg aanbiedingen
Ja want de salarissen gaan even hard omhoog als de prijzen van producten.
Ik woon in Zeeland, qua internet zeker niet genoeg aanbiedingen, internet van delta neem ik niet meer, te veel down-time.
Dat valt nog te bezien met genoeg aanbiedingen, XS4ALL bidet namelijk meer dan de gemiddelde andere providers of zo niet allemaal. Dat heeft voornamelijk met poorten te maken del niet of juist wel open staan.
Daar betaal je dan blijkbaar extra voor. Dan is de vraag of het dat je waard is of niet.
Wel als je het gebruikt en een ander het niet aanbiedt, tenzij je nog duurdere zakelijke abbonnementen aangaat. Daarnaast is het meegeleverde modem/router al velemalen beter dan de standaard van KPN of je kan makkelijk voor eigen aparatuur kiezen.

O en overigens salaris dat netjes elk jaar mee verhoogd is voor heel veel mensen allang geen vanzelfsprekendheid meer...

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 3 april 2019 10:27]

Dan hoop ik voor je dat er snel glasvezel bij je komt, want voor die prijs heb je bij de meeste glasvezel providers 500/500..
Dat zou ik zeker graag willen, nu betaal ik de hoofdprijs voor een middelmatige verbinding.
Een jaar of 6-8 terug betaalde ik 30 euro voor hetzelfde, waar ik nu 44 betaal.
Ik begrijp dat er zoiets is als inflatie, maar 50% in 8 jaar is te gek.
Stap over naar T-Mobile Thuis, ik zit voor 65 euro Alles-in-1 met de eerste 6 maanden 45 euro.

(500/500 Glas).

Na 12 maanden bel je op "Hoi, ik heb ook op een 'retentie' afdeling gewerkt, ik wil gewoon weer 20 euro korting 6 maanden lang, anders stap ik over." Deze maand al 3e keer(jaar) gedaan. :9
Bedankt voor je tip, ik zal kijken of dat beschikbaar is op mijn adres. ( zeeland)
De kwaliteit, service en internetveiligheid was al prima in orde blij Xs4all.
Heb het vermoeden dat het onderdeel winstmarge wat klein was voor het moederbedrijf en dat nu ff rechtgetrokken wordt.
Klanten hebben de afgelopen periode bewezen loyaal en trouw te blijven aan xs4all dus nu is het moment om te testen of ze dit voor 2,50 meer nogsteeds blijven :(

[Reactie gewijzigd door PalingDrone op 2 april 2019 15:59]

Ik blijf nog even, want ik kan nog terug van 'smart' (100 Mbps up/down) naar 'compact' (50 Mbps), wat me twee euro per maand scheelt. Denk dat ik dat maar doe. Komen m'n torrents en binaries wat langzamer binnen en moeten vrienden en familie maar wat minder hard aan m'n NAS zuigen. Big deal.
Krijg hier max 35 Mbps down terwijl ik voor 50 betaal.
Niks buitengebied gewoon middenin het Gooi, dat begint nu wel een beetje erg gortig te worden.
Overweeg nu serieus postduiven of Ziggodafone.
Vliegt gelijk het Telfort mobiele abo er ook uit want combivoordeel doet XS4all niet aan met andere KPN dochters.
(Sinds vorige eeuw al klant van XS4all)

[Reactie gewijzigd door PalingDrone op 2 april 2019 16:46]

Ik zou voor Ziggadofone gaan in dat geval aangezien duiven een vrij hoge ping hebben.
Gisteren zag ik mogelijkheden met Dui-fi ;)
Ik blijf hopen dat de last mile glas hier eens aangelegd gaat worden maar vrees dat het Ziggodafone gaat worden.
Wijkje verder ligt glas, woningbouwwoningen verderop hebben inmiddels al jaren glas maar hier in de wijk/straat wil het niet echt opschieten.
Gelukkig is de wijk flink aan het verjongen, wie weet scheelt dat nog wat met de glasbehoefte in de omgeving.
Grmbl... Ik ben vorig jaar al "vrijwillig" van 80 Mbps naar 100 Mbps geüpgraded zonder dat ik daar behoefte aan had. Had liever minder betaald. Nu een prijsverhoging...

Denk dat ik terug stap naar 50 Mbps... Vervelend dat ik daar dan na juni ongeveer evenveel voor betaal als een jaar geleden voor 80 Mbps. Voelt dus als een echte achteruitgang.
Als je de snelheid meestal niet nodig hebt loont het zeker om een stapje omlaag te gaan in snelheid.
Bij ZeelandNet heb ik hetzelfde gedaan. Al verhoogden ze toen zowel de prijs als de snelheid.
Dit gebeurd dus steeds.... De snelheid verhogen ze wel maar de prijs gaat nooit naar beneden.... Hier op 30mb voor 28,50€ bij Telfort, maar 20Mb zou ook volstaan. Maar die keuze krijg ik niet. Het valt ook op dat de prijs verhogingen steeds ruim boven de inflatie zijn. En dat de goedkoopste abo's de hoogste procentuele verhoging voor hun kiezen krijgen. Puur winstbejag dus.
Kort na of voor die verhoging is vorig jaar de prijs ook omhoog gegaan. :)
Balen zeg, en nogal weer een forse verhoging. Een jaar geleden ging de prijs van compact (50/5) al van 40 euro naar 43,50, en nu maken ze er 46 euro van. Bij online is het 32 euro voor 100/30.... ik vind dat toch wel heel fors hoor....

nieuws: Xs4all maakt prijs- en snelheidsverhogingen bekend
En dat allemaal over hetzelfde koperdraadje :)
Ik wou net zeggen. Ik zit sinds begin november bij Online, en betaal idd. €32 voor 100/30 wat tot nu toe meestal neer komt op ~93/33. (en probleemloos)

Ik vind €51 voor een vergelijkbaar 100/10 abbo, behoorlijk fors
Ik heb hetzelfde. Ik heb best veel waardering voor xs4all, maar ze zijn echt wel heel veel duurder dan online. Vooral als je zoals ik vooral geïnteresseerd bent in de upload snelheid. Voor bijna twee keer wat in bij online betaal zou ik bij xs4ll van 30up naar 20up gaan. Effectief zijn ze dus bijna drie keer zo duur per geleverde Mbit upload bandbreedte. Dat is wel een stevige premium
Dat is een afscheidscadeautje waar je als trouwe klant vast op zit te wachten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee