Nieuwe provider van actiegroep Xs4all start binnen paar maanden

De actiegroep Xs4all Moet Blijven werkt aan een nieuwe provider met een nieuwe naam. Bij de nieuwe provider moeten de ideologische doelstellingen zoals die bij Xs4all waren, centraal staan. De groep verwacht binnen een paar maanden het eerste product te kunnen aanbieden.

Veel details wil medeoprichter van de actiegroep Kirsten Verdel nog niet geven. Wel is duidelijk dat er 'serieuze' gesprekken zijn met bedrijven op het gebied van hosting, telefonie, mailgebruik en televisie-aanbod. "Als je snel wilt beginnen, is het handig om producten her en der te kunnen gebruiken van andere partijen", zegt Verdel tegen Tweakers. "Je gaat niet zelf een televisieaanbod uitvinden. Dan pak je een bestaande partij die dat al levert en dan maak je daar afspraken mee. Zo kunnen wij dingen als orderprocessen en serverruimtes inkopen. Er zijn bedrijven die hebben gezegd dat ze dit met ons willen doen. We moeten nu alleen nog de details uitwerken."

Namen van die bedrijven wil Verdel op dit moment niet bekendmaken. Wel is duidelijk dat ze op ideologisch vlak op dezelfde lijn moeten zitten als het 'nieuwe' Xs4all. Hierbij staan privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling centraal. Het verdienen van geld staat volgens Verdel niet centraal. "Investeringsmaatschappijen wilden eerst Xs4all overkopen, maar dat wilde KPN niet. Toen vroeg ik ze of zij niet een nieuw bedrijf willen financieren. Dat wilden ze wel, maar daar kwamen wij op een gegeven moment van terug", aldus Verdel. "Vanaf het moment dat een financieringsmaatschappij een bedrijf financiert, willen zij natuurlijk op heel korte termijn rendement zien. Terwijl wij juist willen dat die ideologische waarden centraal staan. Het moet een commercieel gezond bedrijf zijn, maar het moet niet gaan om winstbejag."

Het idee is dan ook dat er een beperkte dividenduitkering is en dat zoveel mogelijk winst terugvloeit naar het bereiken van de doelstellingen, aldus Verdel. "Dat moet dan in de statuten van de stichting worden vastgelegd, waar de bv dan onder komt te hangen. Wij willen ook geen meerderheidsaandeelhouder hebben die alle besluiten kan overrulen, we willen alleen minderheidsaandeelhouders. Het moet ook de bedoeling worden dat klanten en medewerkers aandeelhouder kunnen worden. We streven naar een zo publiek mogelijke situatie."

Op dit moment werken zo'n zestig mensen aan het project. Een naam heeft Verdel al, maar die wil ze nog niet geven. "We moeten eerst zeker weten of we die kunnen gebruiken."

Hoewel de actiegroep al bezig is met het opzetten, willen de leden ook alsnog door met Xs4all. "Maar wij gaan niet zitten wachten óf KPN van mening verandert. Als ze dat doen, dan trekken we de stekker uit ons plan-b. Ons heilige doel is om wat Xs4all is, zoveel mogelijk overeind te houden. We hopen nog steeds dat KPN tot inkeer komt en wil praten over andere varianten dan simpelweg het opheffen van een merk."

Verdel denkt aan een constructie, waarbij KPN een minderheidsaandeel neemt in Xs4all en verder afstand neemt. "Klanten blij, werknemers blij, KPN blij, want hun infrastructuur blijft in gebruik. Ze hebben er geen omkijken meer naar. Dat zou het ideale scenario zijn. Maar, mocht KPN nou echt geen sjoege geven, komen wij binnen maximaal een paar maanden met een voorregistratie voor het nieuwe bedrijf met meteen een product."

Wat voor product dat is, maakt de groep op een later moment bekend. KPN kondigde begin dit jaar aan te willen stoppen met onder meer het Xs4all-merk. Wanneer het merk definitief verdwijnt, is nog niet bekend. Om de medewerkers die nu nog bij Xs4all werken, een hart onder de riem te steken, houdt de actiegroep donderdagmiddag een publieksactie bij het Xs4all-gebouw aan de Teleportboulevard 121 in Amsterdam.

Door Hayte Hugo

Redacteur

07-03-2019 • 00:01

266 Linkedin

Reacties (266)

266
242
133
20
0
54
Wijzig sortering
Eerlijk gezegd zie ik de meerwaarde van XS4ALL niet. Ze waren voornamelijk erg duur, net als KPN. Goede service is belangrijk, maar ik heb liever een product dat dusdanig goed werkt dat ik die hele helpdesk nooit nodig heb.
De meer waarde van XS4ALL was bij mij vooral dat je volledige controle hebt over je router, een helpdesk die je helpt als een normaal mens en de dienst die voor mij belangrijk was (internet) gewoon perfect werkt. Dat is met XS4ALL gewoon een feit, debiel lage ping tijden en korte hops over het internet.
Over de helpdesk ook niets anders dan lof, zodra je duidelijk aan geeft wat het probleem is zijn ze super behulpzaam en met enige regelmaat helpdesk medewerkers ver buiten hun reguliere script om zien mee denken om mijn problemen op te lossen. Ook de kennis van hun producten is ronduit indrukwekkend.

Ik kan me wel goed voorstellen dat gebruikers op DSL hele andere verhalen hebben, maar ik ben bang dat je dat krijgt bij elke DSL provider. Op glasvezel is er niks anders dan lof.
volledige controle hebt over je router
wie vertrouwd nog een router van een ISP? je gooit altijd je eigen router/firewall achter een ISP-router. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer een helpdesk heb gebeld. Misschien 10jaar geleden? Het is 2019, alles is gewoon beter geworden.
Hun dure abbo's kunnen ze gewoon niet meer rechtvaaridgen. XS4ALL surft al jaren op hun reputatie terwijl zelfs KPN klantenservice beter is (consumentenbond).
Het gaat niet altijd om vertrouwen, het gaat om opties ook.
Zoals xFeverr stelt, het zelf kunnen instellen van je bridgemodus was altijd een optie voor mij.
Sinds Ziggo echter de scepter zwaait bij UPC, is dit na ontvangst van een nieuwe router niet meer mogelijk.
Dus als ik even wil experimenteren met mn eigen thuisnetwerkje, dan moet ik die helpdesk bellen.

Vervelend vind ik dat, ik weet zelf hoe het werkt.
Beste fastbikkel - het is niet ZIGGO die de scepter zwaait bij UPC. Het is UPC (liberty Global) dat Ziggo heeft overgenomen. (Liberty Global). En het is momenteel Vodafone (Financieel de Sterkere Partij) dat de scepter zwaait, nog niet eens meer Liberty Global. Liberty gaat vertrekken uit Europa (en dan naar Zuid Amerika) op termijn (en de EU onderdelen verkopen aan Vodafone). Dat is een kwestie van Tijd.
Mbt de FirmWare - de firmware verzoeken worden door VodafoneLiberty neergelegd bij de desbetreffende leveranciers. Die verzoeken worden echter vaak niet gehonoreerd owv het kostenplaatje (mbt de connectbox speelde dat o.a.)
Heb je hier iets van bronnen voor, ik vind het wel interessant hier meer over te lezen :) (geen sarcasme oprecht interesse)
Waar wil je een bron van ? Solliciteer op de Kabelweg in Amsterdam (Ziggo) en vraag aan de leidinggevende (of zijn leidinggevende) van welk bedrijf hij komt. Er wordt intern veel gefuseerd en of intern geherstructureerd. Verder is er ook een financiele verhouding tussen Vodafone en Ziggo. Het is Vodafone die de krachtigere partij is en die de quadplay wil (en Liberty wil gewoon weg uit de EU cq bereidt dat voor). Als je die laatste beweging wil zien, dan moet je in de infrastructuur van Liberty Global Europe zitten en met de mensen die daar werken gaan praten.
Dank voor de reactie, duidelijk verhaal. Ik zie echter gewoon Ziggo op mn factuur staan tegenwoordig ipv UPC.
Dat is de merknaam die ze naar buiten communiceren, heeft niks met de eigenaar te maken.
Klopt UPC heeft zoveel negatieve connotaties gekregen dat ze wel gek waren om Ziggo in het putje te gooien... UPC was handiger om te laten verdwijnen.

Dus nu is het Ziggo met de UPC mentaliteit. En als dat mis gaat kunnen ze nog Vodafone worden.

[Reactie gewijzigd door tweaknico op 7 maart 2019 12:24]

De directe reden hiervoor is dat standaard geen eigen publiek IPv4 adres meer toegewezen is aan de Connectbox. Hierdoor is bridge/ maar ook portforwarding technisch niet mogelijk. Op het moment dat je even belt, en dit aangeeft, voegen ze alsnog een IPv4 toe aan je modem, waardoor dit wel instelbaar is. Je zult ook zien dat nadat dit voor de eerste keer bij je klantnummer heeft plaatsgevonden, je zelf heen en weer kunt wisselen van bridge naar routermodus en terug, zonder contact met de klantenservice. Dit word dan vastgelegd in de bootfile.
Ooh dat is zeker interessant voor me. Dus 1x regelen en daarna nooit meer hoeven bellen.
Dan ga ik dat op korte termijn proberen te doen.
Nou, ik moest de klantenservice van Ziggo wel bellen hoor.

Om mijn Ziggo Connectbox in 'Bridgemodus' te zetten :+ want dat kan niet zelf gedaan worden op deze box...

Zo kan je het ook in stand houden he
Het kan nog veel gekker. Ik moest Alcatel bellen omdat mijn voip telefoon niet wilde werkte. Hun modem blokkeerde de voip poorten namelijk. Volgens hun helpdesk was voip geen internet en gaven ze daar geen support op...... internet was alleen 'surfen'. Bizar!

Xs4All bevalt mij prima. Die snappen het tenminste.
VOIP is geen Internet volgens Alcatel's helpdesk? Man... het zit nota bene in de naam... Ze moeten de kennis echt laten bijspijkeren.
LOL

Had het hetzelfde probleem, Ziggo monteur langs geweest en die gaf ook aan:
"sorry maar eigenlijk zijn onze routers niet zo goed geschikt voor Bridge-modus. U kunt beter uw eigen modem eerst plaatsen en dan de Ziggo mode in bridge, dan werkt alles naar behoren."

Dit in tegenstelling tot de info op de website. Eind goed al goed het werkt nu, maar wel omslachtig :)
[...]

wie vertrouwd nog een router van een ISP? je gooit altijd je eigen router/firewall achter een ISP-router. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer een helpdesk heb gebeld. Misschien 10jaar geleden? Het is 2019, alles is gewoon beter geworden.
Mijn ervaring is ook dat er minder problemen zijn – bij Ziggo wel te verstaan.

Als je bij Ziggo (inderdaad) je eigen router wil gebruiken, moet hun modem dus in bridge mode gezet worden en dat kun je niet meer zelf. Dat moeten zij op afstand doen. Dus daar ga je al qua 10 jaar geen helpdesk nodig hebben want die modems gaan nooit 10 jaar mee.
Hun dure abbo's kunnen ze gewoon niet meer rechtvaaridgen. XS4ALL surft al jaren op hun reputatie terwijl zelfs KPN klantenservice beter is (consumentenbond).
Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen omdat ik al lang geen XS4ALL-klant meer ben, maar dat zou wel heel triest zijn, want (in ieder geval) de (technische) helpdesk van KPN Zakenlijk is een stel noobs die standaard antwoorden van het scherm aflezen. Dat zou niet erg zijn als het dan maar klopte. In werkelijkheid heb ik een serie frustrerende situaties meegemaakt waar Kafka nog een puntje aan had kunnen zuigen. Dat dat bedrijf nog bestaat is het grootste raadsel.
Als die bewering klopt van Tetraquark re CS, heeft de Consumentenbond echt niet goed getest. KPN is beter ja in het in Jip en Janneke-taal uitleggen van de basisstappen zodat de gemiddelde consument het begrijpt, maar als het gaat om problemen waar de meeste Tweakers mee te maken kunnen krijgen) ben je beter af bij XS4ALL. Het is merkbaar dat de customer support van XS4ALL een hogere tier is en getrainde technici heeft - uitgezonderd afkortingen zoals BSOD weten ze waar je het over hebt.

@ Breakers - kleine nota, KPN Zakelijk kan goede support hebben, maar hangt een beetje van welk contract je bedrijf heeft.
Dat wil ik best geloven, maar ik heb alleen nare ervaringen, ook met KPN zakelijk.

Zo had ik een klant die zijn domeinnaam wilde verhuizen naar een andere provider, omdat wat hij wilde niet kon binnen de standaardpakketten van KPN.

Het heeft me bijvoorbeeld heel veel tijd aan de telefoon gekost, verspreid over een paar weken, om alleen twee domeinnamen verhuisd te krijgen. Ik zal niet heel het verhaal oplepelen hier maar eenvoudig voorbeeldje van één van de opmerkelijke zaken: gaandeweg het proces bleek dat verschillende afdelingen verschillende formulieren naar zakelijke klanten toe gebruikten, om hetzelfde voor elkaar te krijgen én dat van elkaar niet wisten.
Over de helpdesk ook niets anders dan lof
Dat geloof ik direct. Echter, dat soort dingen merk je alleen als er iets mis is. Ik zit nu alweer jaren bij Ziggo en heb daar helemaal geen problemen mee. Mijn laatste ADSL provider (ik weet de naam niet meer) maakte gebruik van het KPN netwerk (dat was toen nieuw) en zij boden toen 8Mbit aan, wat spectaculair was voor die tijd. Werkte prima, geweldige support, alles hunky-dory. Totdat er iets in de centrale van KPN kapot ging en ik dus ik geloof 2 maanden zonder internet zat. Spraak was snel hersteld (want wettelijke verplichting), maar voor het ADSL gedeelte werkte KPN niet mee. Die deden natuurlijk expres moeilijk omdat het om een concurrent ging. Men had afspraken met KPN en als ze bv 3 dagen over iets mochten doen, duurde het ook 3 dagen. You get the picture.
Op enig moment zei ik tegen mijn provider dat ik mijn abonnement per direct op wilde zeggen, en ineens zat ik in een teleconference met KPN en mijn provider en de volgende dag had ik een nieuwe aansluiting. Ook bleek toen pas dat het aan KPN lag. En de centrale ligt nota bene 140 meter van mijn huis (vandaar dat ik altijd goede snelheid had met ADSL).
Toen Ziggo lekker snel werd met de kabel heb ik dat genomen. Gelukkig nooit grote problemen gehad, op een tweetal kapotte modems na, maar het gaat goed. En zolang het goed gaat, ben je tevreden over je provider. En als het mis is, ben je afhankelijk welke TeleTubbie je aan de telefoon krijgt om je te helpen.
Wow jij omschrijft wel lang geleden. Al is het maar ADSL, dat is al bijna uitgestorven in Nederland.
Eerlijk is eerlijk, ik was ooit een hele tevreden klant van Ziggo. Maar dat verandere toen ik een probleem had.

In mijn modem stond heel duidelijk een rood kruis bij RF-signal WAN. Duurde ongeveer 1 min, Ongeveer 50 keer per dag. Wat volgens mij heel duidelijk een issue aan de wan kant van het netwerk. Kon ook probleemloos inloggen in mijn modem
Maar volgens ziggo kwam dat omdat ik
- Mijn modem niet op 1,5m boven de vloer had staan.
- Niet de origine kabel tussen tussen aansluit punt en modem (kabel was maar ~30CM lang dus kon nooit op 1,5 komen)
- ik een (WLAN-LAN) bridge gebuikt (die volgens de helpdesk een router is, maar niet kan routeren)
- Ik niet wifi kanaal 13 gebruikten
- ik de gui van mijn modem met wifi bekeek ipv een utp kabel.
- ik een HDD aan mijn humax had hangen om op te nemen.
- 3 modems en 4 monteursbezoeken later heb ik het opgegeven. .... ik kon BxDSL krijgen, even duur en net zo snel, en het wordt te miste gefixt. Sinds dien nooit meer problemen

en een aantal dingen die gratis waren voor alle klanten waar niet voor mij omdat ik een te goedkoop abonnement had......
Dat zeg ik...je hebt pas last van een slechte klantenservice als er iets mis is en je de verkeerde Teletubbie aan de lijn krijgt. De problemen die ik had met Ziggo spul waren altijd snel opgelost. Ze konden gewoon zien dat mijn modem -tig keer per dag resette oid en hebben gewoon een nieuwe gestuurd. Dat is 2x gebeurd in al die jaren. En een keer is de voeding kapot gegaan, en dat heb ik zelf opgelost. Geen zin om een paar dagen te wachten.
Ik denk dat er bij elke provider wel slechte verhalen te vertellen zijn. Dat er ooit bij XS4All veel meer deskundigheid was, is op zich logisch als je de geschiedenis van die provider kent. Maar ook zij werden steeds groter en dan wordt het moeilijker om alleen maar goede mensen te vinden.
Op internet blijven sowieso altijd de slechte verhalen hangen. En als jij zelf een slechte ervaring hebt, ben je ook al snel afgeknapt natuurlijk. Ook al ben jij slechts één van de weinigen die echt een flink probleem had door slechte techneuten.

En by the way: ADSL is nog niet uitgestorven in het pittoreske Gorinchem. Alleen de nieuwe wijken en bedrijventerreinen hebben fiber. De rest moet zich behelpen met ADSL of kabel. Ook geen straf, want ik ben dik tevreden met de snelheid van de kabel. Nóg sneller voegt weinig toe. Leuk als het kan voor hetzelfde bedrag, maar het hoeft niet. En voor TV weet ik ook niet zeker of ik glas wil. Als het via een goede provider kan, waar ik mijn eigen setup kan houden (TVHeadend en Kodi) vind ik het best. Maar een vriend van mij in een naburig dorp heeft Solcon en die maken er een rommeltje van. Dan ben je veroordeeld tot de tvbox van zo'n provider en dat wil ik echt niet.

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 7 maart 2019 11:59]

Ik heb toch meerdere keren de ziggo helpdesk aan de telefoon gehad maar ik heb daarmee nog geen enkele positieve ervaring gehad.

Meestal heb ik zelf al een idee wat er aan de hand is maar de helpdesk medewerkers willen altijd hun scripje afwerken.
Het zou prettig zijn als er gewoon een keuze menu was: druk 1 voor leek, 2 voor ervaren gebruiker, 3 voor expert

Dat zou denk ik bij veel mensen een hoop frustratie schelen.
Meestal heb ik zelf al een idee wat er aan de hand is maar de helpdesk medewerkers willen altijd hun scripje afwerken.
Niet om Ziggo te verdedigen, maar de (technische) helpdeskmedewerker in het algemeen: heel veel mensen denken te weten wat er aan de hand is. Als jij je als helpdeskmedewerker daar teveel door laat leiden, wordt je soms op het verkeerde been gezet en ga je oplossingen aandragen die niet helpen. Door stug het scriptje af te werken kunnen zij meer zekerheid krijgen over de precieze problemen.
Als mijn auto het niet goed doet en ik breng 'm naar de garage met de mededeling dat de bougies verrot zijn, gaan ze die dingen vervangen. Als dan later blijkt dat het toch de bobine was, wiens schuld is het dan?

Ik maak het zelf vaal genoeg mee, en dan ben ik niet eens helpdesk. Ontwikkelaars hebben een probleem en dan is het al gauw de database. Dan komen ze met hun oplossing, en als ik dan niet vraag wat er precies aan de hand is, zetten ze me zomaar op het verkeerde been en ga ik op een wild goosechase. Tijd verloren.
Wat ik zelf wel eens deed als ik een vrij duidelijk probleem had was melden dat ik zelf ITer ben en dat ik zus en zo al gedaan/gepropbeerd heb met zus en zo als resultaat. Soms vragen ze dan alsnog om een reset te proberen. Dan zeg ik braaf: prima, een ogenblikje en ga even naar de plee ofzo... :+

Ergo: zij staan niet naast je. Ze moeten van afstand inschatten wat er aan de hand is. Dat valt niet mee als iemand alleen maar oplossingen aandraagt en niet verteld wat de problemen precies zijn.
nog maar iets meer dan 7% van alle xDSL-lijnen is ADSL2 of ADSL2+ echte pain ADSL bestaat officieel niet meer. Al geloof ik daar niet zo in. zal vest nog wel ergs een lijntje liggen... die automatisch terug gevallen is op ADSL.
Alle andere xDSL lijnen een (B)VDSL(2/+), (B)VVDSL.

Cijfers zijn ± half jaar gelden intern gecommuniceerd binnen KPN.
Jeetje...als ik zeg ADSL bedoel ik ADSL en al zijn opvolgers. Ik zit er al heel wat jaren niet meer op dus hou dat totaal niet bij. Ik zit op de kabel en ik snap niet goed wat ik gezegd heb dat nu al meerdere correcties rechtvaardigd. Het gaat om het verhaal, de grote lijn. Dit soort detaillistisch geneuzel doet niet ter zake en maakt de hele discussie nodeloos lang en ingewikkeld.
Ook ik heb een lange geschiedenis aan helpdesk en internet problemen met Ziggo gehad in de periode 2000-2017. Niet alleen met mijn eigen verbinding, ook via werk met die van anderen. Ik moet wel zeggen dat de business tak van ziggo iets betere support had in die tijd. Ik weet niet hoe het nu is.
Problemen zoals dubbel uitgegeven ip adressen, slecht tv signaal voor sommige zenders (zoals BBC), mail server problemen, wegvallen van de verbinding elke minuut voor 1 seconde ongeveer, lange ping tijden, traag laden (of niet laden, aantal keren vernieuwen was vaak nodig) van webpagina's.
Meerdere keren monteurs langsgehad met broodje aap verhalen en lostte meestal niets op. Vaak verdwenen problemen 'spontaan' na een aantal dagen terwijl de helpdesk het zeker wist dat het in mijn netwerk zat.

In 2017 was ik het zo zat (na 2 weken geen internet te hebben gehad) dat ik alles van ziggo heb afgezegd. Ik heb nu satelliet + xs4all tot nu toe nog geen problemen gehad.

XS4All is niet perfect maar met 40Mbit voelt alles sneller, laad sneller, reageert sneller in vergelijking met 100+Mbit van ziggo. Zeker met gaming, eindelijk geen lag meer.
Mocht dat met KPN veranderen dan juich ik een alternatief voor xs4all zeker toe.
Dit is dus precies waarom ik jaren geleden de kabel in de ban heb gedaan en nooit meer iets met UPC/Ziggo/Liberty te maken wil hebben.

De....con.....ti......nue.....hooo....ooge......la....ten....cy....., de oeverloze stroom van foute facturen, het gezeik met 'verdwenen' teruggestuurde modems en de helpdesk waar ik beter kon uitleggen hoe TCP/IP werkte dan het konijn aan de andere kant.

Sinds weet ik hoe lang XS4ALL klant en supertevreden. Tot januari dan, want als de stekker gaat uit XS4ALL gaat hier subiet de stekker uit KPN.
[...]
Ik zit nu alweer jaren bij Ziggo en heb daar helemaal geen problemen mee.
Dat is mooi maar het is veel te kort om te concluderen dat er nooit problemen zullen zijn. Dat kunnen we wel willen maar die garantie is nooit te geven.
Dat zeg ik ook niet. Maar voorlopig gaat het goed. Al meer dan 10 jaar. Problemen kan ik altijd krijgen, ook bij XS. Wat is je punt? Moet ik terug naar XS ofzo?
Wat is je punt?
Lees nog eens wat ik heb geschreven.
Wat is dan het verschil met bijvoorbeeld Telfort? Die laatste is mijn provider en ik kan ook gewoon een eigen router/modem gebruiken zoals een Fritzbox. Alleen de instellingen voor het telefoniegedeelte krijg je niet, maar dat gebruik ik ook niet. Dat er op de helpdesk van xs4all goede en technisch bekwame mensen werken geloof ik best, maar hoe vaak heb je die nodig? Het rechtvaardigt de meerprijs imho niet, daarvoor is het verschil te groot. Overigens betaal ik nu 40 euro/mnd voor een 100/30 lijn (oud abonnement met combikorting).
De volledige controle over mijn router heb ik ook bij Telfort.
Er zijn altijd issues, die heb je bij elke provider. Ik heb het "geluk" gehad dat ik voor een helpdesk van een concurrent mocht werken en daar ben je echt een nummertje waar je geholpen word door ongeïnteresseerd personeel die alleen maar willen verkopen en met pruts oplossingen komen. Uit eigen geweten heb ik het daar gewoon niet lang vol kunnen houden.

Bij XS4ALL heb ik in totaal 3x de help desk gebeld in de afgelopen 6 jaar dat ik klant was.

Issue 1. onderdelen van mijn aansluiting waren veel te vroeg opgeleverd, had alles aangesloten maar het werkte nog niet. (was te verwachten) Na een telefoontje van minder dan 3 minuten hadden ze uit coulance mijn aansluiting direct opgeleverd.

Issue 2. Nieuwe router ontvangen die niet werkte, na een technisch onderzoek (de router had een uitgebreide connectie log aan gemaakt die ik kon doorsturen naar de helpdesk) kreeg ik te horen dat de nieuwe router nog niet geschikt was voor mijn glasvezel netwerk en dat het met een update in de toekomst verholpen werd. De grap was dat op dat moment een AVM engineer aanwezig was in het gebouw die de logs meteen heeft mee genomen naar Duitsland, paar weken later kwam de update die het probleem had verholpen. Omdat mijn oude router nog goed werkte hoefde ik die niet terug te sturen en die ligt hier nog steeds als backup router.

Issue 3. Tweede router van het zelfde type via vraag & aanbod gescoord en een bug in de interface ontdekt als je die in mesh mode via een kabel verbind. Helpdesk van XS4ALL kreeg het voor elkaar om live aan de telefoon binnen +/- 5 minuten de zelfde situatie na te bootsen. Zij konden ook concluderen dat er inderdaad een probleem was en hebben dit aan AVM door gegeven. Ik heb ondertussen begrepen van AVM dat dit in de fritz os 07.03 update verholpen zal worden.

[Reactie gewijzigd door sHELL op 7 maart 2019 11:12]

Er zijn altijd issues, die heb je bij elke provider. Ik heb het "geluk" gehad dat ik voor een helpdesk van een concurrent mocht werken en daar ben je echt een nummertje waar je geholpen word door ongeïnteresseerd personeel die alleen maar willen verkopen en met pruts oplossingen komen. Uit eigen geweten heb ik het daar gewoon niet lang vol kunnen houden.

klinkt alsof je voor "online" hebt gewerkt :P
Ik ben alleen de naam kwijt van het bedrijf aan wie Online dit ook al weer had uitbesteed.
Haha mooi kan ik die in mijn zak steken!
Eerlijk gezegd zie ik de meerwaarde van XS4ALL niet. Ze waren voornamelijk erg duur, net als KPN. Goede service is belangrijk, maar ik heb liever een product dat dusdanig goed werkt dat ik die hele helpdesk nooit nodig heb.
Ik vind de prijs reuze meevallen. Ze zijn inderdaad niet de goedkoopste, maar je krijgt er veel voor terug dat elders niet te krijgen is, of alleen tegen een forse meerprijs. De goedkoopste wil ik ook helemaal niet want dan kun je gewoon geen kwaliteit verwachten. Voor niks gaat de zon op.

En natuurlijk wil iedereen liever een product dat nooit stuk gaat maar alles gaat wel een keer stuk. Met kabels door het hele land heeft zo'n provider daar ook maar beperkt controle over. Ik begrijp dat dingen stuk gaan en als dat zo is dan wil ik als intelligent mens behandeld worden, niet als een vervelende zak geld die zo snel mogelijk van de telefoon gejaagd moet worden met domme suggesties van een helldesker die alleen maar het script mag volgen.

Het allerbelangrijkste is echter dat een ISP (of eigenlijk ieder bedrijf) laat zien dat het om z'n klanten geeft. XS4All heeft regelmatig voor de rechter gestaan om de rechten en belangen van haar klanten te verdedigen. De goedkoopste van de markt zal dat nooit doen, die kunnen zich dat niet veroorloven.

Wat dat betreft vind ik dit initiatief voor een nieuwe provider dan ook geweldig. Ik ben erg gecharmeerd van dienstverleners die als vereniging zijn opgezet. Door met een aantal gelijkgestemde geesten samen in te kopen sta je sterker en kun je deals sluiten die op de normale markt niet te krijgen zijn. Zo ken ik ook vereniging die een rek huurt in een professioneel datacenter en onder de leden verdeelt en een vereniging die samen professionele servers aanschaft voor gebruik door de leden.

Je moet wel zelf verstand van zaken hebben want er is geen betaalde helpdesk, alleen andere leden die je vrijwillig helpen, of niet. Omdat het een vereniging is en geen bedrijf is dat geen probleem. Het is niet nodig om zo veel mogelijk klanten te verzamelen en de winst te maximaliseren. Keerzijde is wel dat je ook geen rechten hebt als het stuk is en als er geen vrijwilliger beschikbaar is om het te repareren dan zul je moeten wachten of zelf aan de slag gaan. Voor een ISP is dat niet voor iedereen acceptabel, maar nu 4G gemeengoed is zijn we minder afhankelijk van een bekabelde aansluiting die altijd moet werken

Dat is direct een mooi bruggetje om weer bij XS4All te komen, want één van de mooie extra's is dat ze een dongle leveren zodat je internet via 4G kan gebruiken als je kabel om een of andere reden niet werkt.
Je wil geen budgetboer want je veronderstelt dat het telefoondraadje de bits dan ineens niet meer aflevert oid?

En vervolgens pleit je voor een hobbybob provider waar mensen elkaar op vrijwillige basis moeten helpen als iets stuk is?
Je wil geen budgetboer want je veronderstelt dat het telefoondraadje de bits dan ineens niet meer aflevert oid?
Dat is het enige wat ik verwacht dat een budgetprovider wel doet, als ik dat wilde hoorde je mij niet klagen over het verdwijnen van XS4All
En vervolgens pleit je voor een hobbybob provider waar mensen elkaar op vrijwillige basis moeten helpen als iets stuk is?
Klinkt tegenstrijdig he?
Maar ik weet wel waar ik beter geholpen wordt en minder frustraties heb.
dan denk ik dat je niet tot de doelgroep van XS4ALL behoorde/behoort ;)

een paar voorbeelden:
Maurits van Baerle in 'nieuws: KPN: merknamen Telfort en Xs4all gaan verdwijnen'
Maar, zoals in het geval van XS4ALL, kan een premium provider veel verschil uitmaken. Zo heeft XS4ALL al jaren zaken die KPN niet of pas sinds kort heeft. Bijvoorbeeld: een vast IP (als je een abbo bij XS4ALL afsluit krijg je een brief waarin je IP staat en dat verandert daarna niet meer), standaard Dual Stack IPv4 en IPv6, vrije modemkeuze, controle over je DNS (je kunt jouw IP achter pietje.XS4ALL.NL zetten), ontzettend goede support (ook bij afwijkende voorkeuren of apparatuur en nog een reeks zaken.

[Reactie gewijzigd door Ynst2003 op 7 maart 2019 00:29]

Ach...ooit was ik lid van hacktik en later dus XS4ALL. Totdat ik de kans kreeg om van dat vervloekte adsl af te komen en de kabel op te gaan. Nooit spijt van gehad.

Volgens mij zijn een aantal zaken die XS4All zogenaamd zo uniek maken ook via andere wegen te krijgen en van het beetje dat overblijft is er maar een bijzonder klein deel van de klanten die daar ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Als het namelijk gemeengoed zou zijn, zou iedere provider het wel aan willen bieden, want dan is er geld mee te verdienen. Blijkbaar is dat niet zo.

Maar goed, mij boeit het niet zo, maar die discussie wordt gevoerd alsof iemands burgerrechten wordt afgenomen. Moord, brand, etc. lichtelijk histerisch naar mijn idee. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk van die nieuwe provider terecht komt en hoeveel van die activistische abonnees er uiteindelijk overgaan.
Maar goed, mij boeit het niet zo, maar die discussie wordt gevoerd alsof iemands burgerrechten wordt afgenomen.
Misschien mede omdat XS4ALL een groot voorvechter van burgerrechten is? Wanneer de burgerrechten op het gebied van IT geschonden (dreigen te) worden, is XS4ALL vrijwel altijd een van de eerste die op de barricades staat. En vaak de enige.
Daarnaast steun je als abonnee automatisch Bits Of Freedom.
En met zo'n stevige voorvechter die zou verdwijnen, wordt de kans dat je burgerrechten verdwijnen, ongetwijfeld groter...

[Reactie gewijzigd door Crazy Harry op 7 maart 2019 10:55]

Ik hoor al jaren heel, heel weinig van XS4All in dit opzicht.
De eerste kabelaansluitingen in Amsterdam in Nederland werden geleverd door Xs4all (in Amsterdam) omdat A2000 alleen verstand had van TV en de ballen wist van internet. Op dat zelfde moment was er ook een trial met ADSL, waar xs4all ook aan meedeed. (En ik deed iets vergelijkbaars voor de concurrent.)

Amsterdam was de plek waar dit als eerste gebeurde omdat het lekker dicht bij de AMS IX zat en niemand miljoenen wilde investeren in zoiets onbewezen en onzekers als internet. Voor hetzelfde geld zou dat hele internet dezelfde kant opgaan als VideoTex.

[Reactie gewijzigd door burne op 7 maart 2019 08:07]

Afaik was Kabelfoon (tegenwoordig Caiway) de eerste kabel ISP in Nederland.

XS4ALL heeft een korte tijd kabelinternet aangeboden in Amstelveen, totdat Casema de dienstverlening overnam (Amstelveen was Casema gebied in plaats van A2000).

[Reactie gewijzigd door Jeffrey87 op 7 maart 2019 09:51]

Ik weet niet wie eerder was, A2000 was er ook al vroeg bij, maar ik zat bij die pilot in Amstelveen.

De gebruikte modems waren van LanCity. Ik moet ergens nog een snmpwalk van zo'n ding hebben. Het waren volgens mij dezelfde die A2000 ook al gebruikte. Alle pilot-deelnemers hebben er een moeten aanschaffen, in eigendom, wat de animo wel wat gedrukt zal hebben.

Het Internet-gedeelte werd eerst gedaan door tref.nl, die een 256 kbps-lijntje naar het headend getrokken hadden - volkomen onvoldoende voor de 100 mensen die meededen aan de pilot.

tref.nl besloot op een gegeven moment te stoppen met de proef, waarna XS4ALL instapte en een 2 Mbps-lijn aanlegde. Later werd besloten om niet door te gaan en niet lang daarna verkocht de gemeente de CAI aan Casema voor een vrij hoog bedrag per persoon voor die tijd.

Dit zal 1998 zijn geweest. PTT Telecom was toen ook al bezig met hun ADSL-tests, als ik het me goed herinner samen met SURFnet, wat Snelnet heette en later het produkt MxStream werd: PPTP naar je Speedtouch, want DHCP en NAT was te simpel...
Ik woon niet in Amsterdam :+
maar die discussie wordt gevoerd alsof iemands burgerrechten wordt afgenomen. Moord, brand, etc. lichtelijk histerisch naar mijn idee.
amen !
Ach...ooit was ik lid van hacktik en later dus XS4ALL. Totdat ik de kans kreeg om van dat vervloekte adsl af te komen en de kabel op te gaan. Nooit spijt van gehad.
Erm... De Internet ontwikkeling liep als volt:
- normaal telefoon lijntje met een xxxxBaud modem
- isdn
- Kabel internet (in Amsterdam was dat toen nog A2000), ik mag hopen dat dit niet XS4ALL was met een A2000 labeltje zoals @burne aangeeft, want het zou beschikbaar zijn in heel Amsterdam totdat je belde en vroeg wanneer ze je kwamen aansluiten in Amsterdam Noord, dat was dan weer geen Amsterdam...
- ADSL

Er was dus eerder kabel internet beschikbaar dan ADSL in mijn ervaring. En toen je net A2000 had was het super snel, totdat iedereen in de straat het ook afnam en het geheel in kakte. Toen ADSL beschikbaar was direct overgestapt, de kwaliteit lag natuurlijk heel erg hoever je van de centrale aflag. Ik kan zeggen dat ik toen niets te klagen had over de kwaliteit die XS4ALL leverde, totdat ik sneller wilde en ze dat niet wilde leveren omdat ze de snelheid niet konden garanderen, met geen mogelijkheid. Daarna heel lang Tweak gehad die dat wel wilde leveren en dus een stuk sneller stabiel internet had...
Ehhh...wat heb ik aan een geschiedenisles van internetontwikkeling in Amsterdam als ik daar niet woon vraag ik mij af?
Ehm ik heb letterlijk al ruim 10 jaar hetzelfde IP bij KPN glas, daarvoor ruim 7 jaar DSL gehad. Nooit ook maar een Dynamic ip gekregen..... je bent in de war met ziggo
Ik denk dat je dan wel een dynamisch IP hebt maar gewoon altijd hetzelfde IP hebt gehad. Dat is niet hetzelfde als een statisch IP waarbij je de garantie hebt dat je een specifiek IP hebt.
Ben je weleens verhuisd in die tijd?
Dynamic IP is verplicht voor ISP's onder de regels van de organisatie waar ze hun IP adressen van krijgen, RIPE NCC.
XS4ALL is helemaal niet duur, dat is een misvatting.

Internet via glasvezel met 50 Mbit/s (up en down) kost bij Xs4all 43,50 euro.
Internet via KPN (met een schamele 5 Mbit/s uplink) kost 41,50 euro.
Internet via Ziggo (met 40 M/bit/s down een nog belabberde 4 Mbit/s uplink) kost 43,95 euro.

Daarnaast krijg je bij XS4all een fatsoenlijk modem (FRITZ!Box) en niet zo'n alles in een apparaat zonder login.
Maar bijvoorbeeld T-mobile levert op mijn adres (glasvezel) 100/100 Mbit/s voor 36 per maand. En voor 40 per maand 750/750 Mbit/s.
Als ik dit vergelijk met het aanbod van XS4ALL: 500/500 Mbit/s voor 66(!) per maand of 100/100 Mbit/s voor 48.50 per maand.
Deze zijn allemaal vergeleken op internet-only.
Goedkoop is het zeker niet te noemen, maar ervaringen verschillen schijnbaar per adres/provider.

Hier kregen we toen ook een DrayTek router/access point bij die geloof ik voor ~200 eu in de pricewatch stond, dus was ook prima kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door ArdentSword op 7 maart 2019 10:06]

Mbt de Router : de draytek support enkel wifi 54G. De Fritzbox 7490 - VOIP + Wifi AC.
De fritzbox is superieur.

Mbt de kosten: XS4ALL is duurder dan Tmobile en je krijgt meer (500/500) vs (750/750). Zelf had ik XS4ALL en nu Tmobile (actie 35 euro).
Waar XS4ALL uniek in is, is het aanbieden van een IP SUBNET voor 10 euro per maand. Dat krijg je bij Ziggo enkel bij de zakelijke abonnementen (plus een hogere meerprijs). Dus, wil je meerdere servers draaien lokaal dan is dat een issue.
Voor de XS4all Klanten die worden gedwongen naar het portfolio van KPN zal dit inhouden dat die fritzbox op den duur wordt vervangen (kan redelijk snel) en dat ze hun IP block kwijtraken of gedwongen worden over te stappen naar een duurder zakelijk kpn abbo (vgl met Ziggo).
“Voor de XS4all Klanten die worden gedwongen naar het portfolio van KPN zal dit inhouden dat die fritzbox op den duur wordt vervangen (kan redelijk snel) en dat ze hun IP block kwijtraken of gedwongen worden over te stappen naar een duurder zakelijk kpn abbo (vgl met Ziggo).”

Dat weet je helemaal niet. KPN heeft aangegeven soortgelijke diensten te willen bieden, niet dat ze XS4ALL helemaal opheffen. Dus het kan prima zijn dat fritzbox en ip blokjes gewoon mogelijk blijven.
Dat weet je helemaal niet. KPN heeft aangegeven soortgelijke diensten te willen bieden, niet dat ze XS4ALL helemaal opheffen. Dus het kan prima zijn dat fritzbox en ip blokjes gewoon mogelijk blijven.

Er is altijd een overgangsperiode dat het kan. Maar ik ben benieuwd waar kpn de ipv4 blocks vandaan gaat halen als ze dat voor elke klant openstellen. En als het niet, kan, wat zullen ze dan doen. Juist, het terugdraaien. En die fritzbox die kun je vanzelfsprekend op elk netwerk instellen. De vraag is, ga je je klantenservice op trainen (terwijl je alles uit de kast haalt om een experiabox eerst te uniformiseren).

En mbt je opmerking... dat ik dat niet weet, dat is volgens mij evenmin zo als dat jij dat weet toch? Of behoor je tot het selecte clubje van CTO/CFO waar dit besloten wordt. Het ligt in de lijn der verwachting om dat te doen (en natuurlijk gaat een bedrijf zijn premium product (aan alle klanten)) willen aanbieden. De praktijk wijst echter altijd anders uit. Kostenbesparing leidt op dit moment nl. tot meer winst dan een premium product aan te bieden.
Er is altijd een overgangsperiode dat het kan. Maar ik ben benieuwd waar kpn de ipv4 blocks vandaan gaat halen als ze dat voor elke klant openstellen. En als het niet, kan, wat zullen ze dan doen. Juist, het terugdraaien. En die fritzbox die kun je vanzelfsprekend op elk netwerk instellen. De vraag is, ga je je klantenservice op trainen (terwijl je alles uit de kast haalt om een experiabox eerst te uniformiseren).
Waarom zou elke klant een vast IP of zelfs een blok met meerdere IP's moeten hebben? Als dat het geval was geweest, dan zat iedereen wel bij XS4ALL. Dat blijft waarschijnlijk enkel belangrijk voor een niche groep. Gezien XS4ALL nu niet in de problemen zit met de beschikbare IPv4 ruimte, voor zover ik kan beoordelen, denk ik niet dat het een enorme ramp zal worden bij KPN.

Ik denk dat de klantenservice er inderdaad op getraind zal worden. De vraag is hoe ze dat vorm gaan geven. Het lijkt me niet ondenkbaar dat enkel mensen met een bepaald pakket (een duur pakket, evenals XS4ALL dat nu al is) toegang krijgen tot die extra features en tot technici met bepaalde extra kennis. Of dat ook 24/7 beschikbaar zal zijn durf ik niet te zeggen, maar dat zou het probleem ook niet moeten zijn gezien XS4ALL ook niet 24/7 beschikbaar is. (Maar bij KPN kan je dan tenminste nog wel terecht voor basis vragen.) Overigens moet ik hier aan toevoegen dat de KPN mensen die ik aan de lijn heb gehad van de technische dienst en van de nachtploeg (overdag zitten er een aantal die je liever niet spreekt, toegegeven. Maar dat heb ik bij elke provider.) ontzettend kundig zijn en meer dan bereid om hun handen spreekwoordelijk vies te maken.
En mbt je opmerking... dat ik dat niet weet, dat is volgens mij evenmin zo als dat jij dat weet toch?
Nee, maar ik maak dan ook geen claims dat alle XS4ALL klanten hun Fritzbox en IP-blokken kwijtraken of gedwongen gaan worden om over te stappen naar een duur zakelijk pakket, dus ik zie niet zo in wat het er mee te maken heeft of ik het wel of niet zou weten. Ik weet het inderdaad niet, en daarom maak ik ook dat soort opmerkingen niet - of althans niet gepresenteerd op zo'n 'it's a fact' wijze. :P
Kostenbesparing leidt op dit moment nl. tot meer winst dan een premium product aan te bieden.
Dat ligt helemaal aan het product eigenlijk. :)
Het probleem is ook dat als, relatief gezien, maar heel weinig mensen dat premium product ook maar iets kan boeien dat het dan zinloos is om dit de hele tijd onder een eigen BV onder te brengen, met eigen managers, eigen administratie en noem het maar op. Het consolideren is dan een logische stap, bespaart geld, maar hoeft helemaal niet perse iets af te doen aan de kwaliteit noch de "premium" van het product wat daarvoor nog bekend was als "XS4ALL".

Time will tell.
KPN heeft gezegd dat er voor de XS4ALL klanten niets zou veranderen.
In mijn boek is dat dan ook NIETS en niet achteraf toch, met jamaar gelul er achteraan...
Helaas, mijn ervaring met KPN leert dat het bedrijf a zegt en b doet.

Indertijd met Planet. Dat merk verdween ook, en de Planet-klanten werden opeens (na enige maanden) geconfronteerd met de lagerer KPN kwaliteit (van oa. de helpdesk) en de experia apparatuur.
Om te janken.
Voor mij de reden om toen over te stappen naar XS4all. De hogere abbo had ik er voor over.

Maar goed we zullen zien, wat de toekomst brengt.
Ik ben alvast wel aan het rondkijken naar een mogelijk alternatief.
Helemaal mee eens.
echter kan ik geen voorbeeld uit kpn geschiedenis halen waar dit uit blijkt
Ik heb wel een voorbeeld voor je: de consolidatie van Hi met KPN is vlekkeloos verlopen en de voormalige Hi klanten zijn er wmb eigenlijk enkel op vooruit gegaan door iets betere voorwaarden en een klantenservice die 24/7/365 bereikbaar is. Plus geen gezeik met apart lopende diensten die enkel bij KPN beschikbaar zijn, omdat ze nu simpelweg allemaal op KPN zitten. ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 maart 2019 03:27]

Gezien er nog geen eens een "huidig beleid" is, kunnen we al helemaal niet spreken van "jamaar gelul" achteraf. Er is nog geen achteraf. Er is nog geeneens een consolidatie. Er is enkel een kennisgeving dat de merknaam XS4ALL gaat verdwijnen, dat KPN voornemens is om de diensten (voor bestaande klanten) te houden zoals het is en that's it. Nu even afwachten wat ze gaan doen. Mochten ze het inderdaad geheel de nek om draaien en die XS4ALL klanten raken diensten kwijt die ze wilden hebben, zoals een ander modem of statisch IP, dan zal ik ze ook afkraken. Maar ik ga dat niet vooraf doen terwijl ze nog niet eens de kans hebben gekregen hun plannen te presenteren en te laten zien wat ze nu eigenlijk gaan doen...
Wanneer KPN zegt dat alleen de naam verdwijnt en er voor de huidige XS4ALL klanten niets zal veranderen is er dus eigenlijk geen achteraf behalve dat de naam XS4ALL niet meer gevoerd zal worden.
Dus zou het al duidelijk moeten zijn.

Waarom dan afwachten wat ze gaan doen ? Ze zeggen toch dat ze verder niets gaan doen ? Dus welke plannen zouden ze dan nog moeten presenteren ?
En volgens mij kraak ik niets af ?
De T-Mobile prijzen die jij noemt zijn op het eigen netwerk van T-Mobile en is beperkt beschikbaar. Dat scheelt nog wel wat in de prijs.
Nee hoor, het is Reggefiber (dus nu KPN?), ik woon in Nuenen. Ik begrijp niet helemaal waarom het zo goedkoop is bij specifiek T-mobile want KPN biedt bijvoorbeeld 500/500 voor 54.50.
Tmobile Glasvezel is enkel beschikbaar met de 750/750 als ze eigen hardware in de centrales hebben zitten. Het is niet binnen het hele reggefiber /kpn netwerk beschikbaar.
Je vergeet even dat Ziggo er standaard TV bij levert voor die prijs.
Nee, de prijs inclusief TV, exclusief vast bellen is €48,50 /mnd.
Inderdaad een belangrijk ‘detail’.

Dat is gelijk ook het nadeel. Je kan bij Ziggo niet los internet nemen. (Ja het kan wel maar dan betaal je maar € 1 minder, laatste keer dat ik het opzocht.)
ja maar je moet er wel een humax bij kopen.....
Dat is ook al niet meer waar. Je huurt apparatuur momenteel bij Ziggo.
Dat heet dan bruikleen.
nog erger..... betaal je er de rest van je leven voor.....
Dat is appels met peren vergelijken.
Internet Only bij XS4all op DSL met 50/5 kost ook gewoon 43,50.
KPN 41,50 voor hetzelfde pakket.
Internet only is bij glas synchroon, bij xDSL het maximale wat er op je locatie mogelijk is.
Als ik een nu een speedstest doe, heb ik 50/66Mbps (BVVDSL). De Fritz!box weet niet wat voor abonnement ik heb, en kan dus ook geen shaping doen. Volgens mij doet KPN dat wel op de upload.

Daarnaast krijg je bij xs4all veel diensten gratis, waar je bij KPN moet bij betalen of helemaal niet mogelijk zijn. Denk aan opnemen bij TV, virusscanner, simkaart met 500Mb mobiel internet, vast ip. nomadisch telefoon nummer....

Daarnaast een fritz!box. Deze heeft veel extra opties die toch wel handig zijn. Ingebouwde dect centrale, gesten wifi met spashpage, voicemail fax-to-email (was toch handig toen ik inneens een fax moest ontvangen).....

[Reactie gewijzigd door ewoutw op 7 maart 2019 10:25]

Je vergeet Spotify premium en keuze tussen gratis plus pakket of EDL (Eredivisie Live) en een gratis 2e tv kastje..
Heeft xs4all ook
Dat zeg ik...
KPN zet ook geen cap op de upload, ook niet bij dsl.

Geen enkele provider trouwens. Bij DSL wordt er gebruik gemaakt van profielen, die staan standaard op 30Mb up. Het is aan de provider om die af te knijpen, en dat gebeurt momenteel bij geen enkele provider.

Zonder bonding is het 50/30 of 100/30. Met bonding 100/60 (bij jou dus 66) of 200/60, verschilt per abonnement.
Voor de vrekken onder ons, die tevens dichtbij een wijkverdeelkast wonen, ben je nog steeds het voordeligst uit bij ėėn van de prijstunters die DSL i.c.m. een Alles in ėėn pakket leveren over het KPN netwerk. Toevallig ben ik net naar NLE overgestapt en betaal daarbij voor het complete pakket het eerste jaar slechts € 32,50 per maand voor 100 Mbit/s down en 30 up, werkelijke snelheid. Daar komen nog wat extra's bij (onbeperkt bellen en het opnemen pakket), maar vanwege een paar leuke cashbacks kom je daarbij nog steeds op zo'n drie tientjes per maand uit. Je moet wel bereid zijn om jaarlijks over te stappen.
Dat is appels met peren vergelijken.
Internet Only bij XS4all op DSL met 50/5 kost ook gewoon 43,50.
KPN 41,50 voor hetzelfde pakket.
Nee hoor, alle vergelijkingen zijn op basis van internet only en glasvezel.
Als je bij KPN glasvezel neemt krijg je ook maar een 5 Mbit/s uplink, terwijl glasvezel bij XS4all 50 MBit/s is.
ik zit er vooral omdat ze de optie hadden voor een /29 ipv4 subnet! Die zie ik wel verdampen binnen KPN:(
Beetje flauwe opmerking van mij: Bij een 50/5 verbinding van KPN krijg je 50/30 binnen op glas of Vectoring VDSL. Dus zeker geen 5Mbit up. Dat staat wel overal aangegeven, maar al enkele jaren houdt KPN zich niet strikt aan die upload van 5Mbit.

Op papier staat 5, in de praktijk tik je vaak de 30Mbit up wel aan.
Yup. Bij glas is dat sowieso een ding. Ik heb, god verhoedde dat ik dat hier zeg - want nu krijg ik de hooivorken achter me aan :P, m'n internetverbinding omlaag gezet van 500/500 (praktijk: 510/510) naar 200/200. In de praktijk blijkt dit 200/~350 te zijn met een piek van 450MBit behaald. Enkel de downloadsnelheid wordt werkelijk agressief gecapped, de upload is zeer losjes gecapped.

Het grappige is dat ik vaker hoge upload nodig heb dan hoge download (die snelheden haal je vaak niet eens, het gaat bij 500/500 echt puur om de capaciteit (eg: 5 downloads tegelijk vanaf een 100MBit server == je haalt ook daadwerkelijk 5x 100 down.) die je lijn heeft. De absolute snelheden kan je over het algemeen wel vergeten, want de partijen die naar jou uploaden doen dit vaak niet met zulke hoge snelheden. Met twee uitzonderingen tot dusver: torrents (als ze goed geseed zijn, bijvoorbeeld RHEL, Fedora of Ubuntu images), maar ook daar is het lang niet altijd een garantie dat je de volle capaciteit van de lijn kan benutten. En de Microsoft update servers (voor Office) haalde ik ook altijd volle snelheid mee. En sure: bij uitzondering had een partij geen cap/zware belasting op hun servers én een dikke pijp en kon ik m'n volledige snelheid benutten. :) Maar dat was eerder uitzondering dan regel. Mind you, dat ligt niet aan KPN. Die leveren wel. :) Ligt echt puur aan de uploadende partij.

Het is wel fijn om zoveel capaciteit te hebben overigens, hoef ik me nergens zorgen om te maken en alles zal te allen tijde werken. Maar ik vond €8 per maand besparen eigenlijk wel een goede deal en gezien 200/200 (of nouja... 200/~350 dus.) in de praktijk ruimmmmm voldoende is voor wat ik nodig heb en die upload niet gecapped wordt (wat heeeeel erg mooi meegenomen is omdat hoe hoger m'n upload is hoe blijer ik word) is het eigenlijk zonde om voor 500/500 te blijven betalen. Dus die deal heb ik maar aangenomen en gedowngrade. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 maart 2019 03:37]

Mijn VDSL2 van Tele2 kost € 30,- voor 100/30 Mbit ...
Anoniem: 443119
@Titan_Fox7 maart 2019 00:49
Toen ik nog bij de Primafoon/KPN werkte circa 2002-2003 was XS4ALL zelfstandig maar toch onder het dak van KPN. Als verkooppunt van alles KPN waren wij als verkopers zeer te spreken over hun service/helpdesk, hoe het later uit kwam te zien geen idee.

Maar zoals altijd als de oprichters nou eenmaal vertrekken is het praktisch nooit meer hetzelfde, dan heb ik het niet alleen over management maar de hele idee achter z'n bedrijf. Langzame dood lijk het wel en wordt er nu aan een naam gehecht i.p.v. wat XS4ALL werkelijk voor stond.

Als het nuttig voor deze is dan moeten ze het vooral doen, dat weet ieder individueel zelf wat voor hun waard is en/of voor vechten. Wat mij betreft is internet (mobiel als vast) belachelijk duur in Nederland, war is de 50Mb lijn voor 19,95? Het is een voorbeeld maar op z'n verbinding speelde ik samen MMORG's met mijn ex (Finland) en had nooit last, hier kost zoiets volgens mij al 40,-. Misschien een idee voor deze groep mensen, het hoeft allemaal niet zo duur.
het hoeft allemaal niet zo duur.
Dat klopt als het geen 'wholesale' zou hoeven te zijn.
Bovengenoemde 'nieuwe' provider geeft al aan diensten te gaan inkopen. Dat betekent dat meerdere partijen er aan moeten verdienen en dat dus onderaan de streep die provider niet veel goedkoper KAN zijn dan KPN zelf.

Als het goedkoop moet, d.w.z. abonnementsgeld, dan zal er een eigen netwerk opgezet moeten worden. Daar zijn waarschijnlijk al enkele miljoenen voor nodig alleen als investering om te starten voor een private partij. De staat kan er wel wat aan doen om het goedkoper te maken (nutsvoorziening), maar dat gaat nooit meer gebeuren na de privatisering van PTT.

Het is hetzelfde gezwets als met 'stroomleveranciers', 'zorgverzekeraars', apotheken en ga zo maar door. Bovenaan de piramide zijn het altijd maar 2, 3, maximaal 4 partijen.

[Reactie gewijzigd door Conzales op 7 maart 2019 06:17]

Daadwerkelijk een fysiek, eigen netwerk opzetten kost alleen al in één gemeente miljoenen, dus dat is totaal onrealistisch.

Hooguit zou je kunnen denken aan een draadloos netwerk, maar dan alleen voor bepaalde lokale diensten want een landelijk dekkend draadloos netwerk is weer onbetaalbaar, zeker voor een niche als XS4ALL in feite bediend.

Anderzijds wil dat niet zeggen dat dit geen interessante, significant goedkopere abonnementsprijzen kan opleveren.

Ik zit bijvoorbeeld bij BEN qua mobiel internet en bellen. Echt al jaren geen enkel probleem mee gehad. Dit is uiteraard gewoon een huurder van het T-Mobile netwerk. Echter, de prijzen zijn serieus lager. Klein SIM-Olny abonnementje van 300 belminuten en 500 MB of zo, voor €7,50 wat bij T-Mobile zo 1-2-3 te zien niet bestaat. Je betaalt dan €21 voor onbeperkt bellen (maar dat doet lang niet iedereen) en 5 GB, wat betrekkelijk duur is.

Zelfde met KPN en youphone of hoe ze allemaal heten. Bij KPN heb je in feite geen goedkope SIM-Only abonnementen, dat begint bij € 26 / maand voor 5 GB en onbeperkt bellen. Best gek natuurlijk. En idioot duur als je alleen een paar GB per maand wil.
Je spreekt jezelf tegen , tis ook al laat. Goeie service betekent dat je nooit storingen hebt, toch? Het moet uit de breedte of de lengte komen.

Dit zou wel ns een hele mooie zwaan kunnen worden, hoop dat ze, door die winst niet gelijk uit te keren, ook wat voor de gewone consument kunnen betekenen, dan bedoel ik es een keer niet de stevig-duurste te zijn. En wmb gaan ze lekker naar het Ziggo-netwerk, met roelende mediaboxen en roelende modems, en privacy, the whole package.
De prijs was hoog omdat KPN dat zo wilde. Xs4all mensen zelf wilde de prijs niet zo hoog hebben.
Die meerwaarde was er vroeger wel. Batched SMTP en vast IP adres op een dialup verbinding, dat was vooruitstrevend. Tegenwoordig is batched SMTP totaal achterhaald en vast IP tja, wel makkelijk maar niet echt nodig voor de meeste zaken (door bv dyndns). Maar nu? Alleen qua helpdesk denk ik, en ik heb geen idee hoe dat de laatste jaren is geweest.
> maar ik heb liever een product dat dusdanig goed werkt dat ik die hele helpdesk nooit nodig heb.

Dat is wel erg kort door de bocht, er kunnen altijd dingen fout gaan. En daar is XS4All wel veel beter. Een voorbeeld van iets dat ik zelf heb meegemaakt:

Internet bij mijn ouders was down (xs4all). Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de modem gewoon niet meer correct werkte. Xs4all gebeld, het probleem uitgelegd en de stappen uitgelegd waardoor ik tot deze conclusie was gekomen. "Ok prima meneer, we sturen u een nieuwe modem, die komt morgen aan".

Internet bij mij thuis was down (ziggo). Na onderzoek kwam ik erachter dat het ook de modem was. Ziggo gebeld. "Kunt u proberen de modem opnieuw op te starten meneer?", "Is de modem wel aangesloten waar de kabel de woning in komt en niet in de woonkamer?", etc etc zelfs nadat ik mijn troubleshooting stappen had uitgelegd. Uiteindelijk moest ik dan een afspraak maken zodat een persoon van ziggo langs kon komen (duurde meer dan een week) die dan exact tot dezelfde conclusie kwam als ik, zodat hij een nieuwe modem kon bestellen bij ziggo -_-. Wat een gekloot.

Het is jammer dat Ziggo zoveel sneller is dan xs4all, want de klantenservice is 100x beter bij xs4all. Geen gezeik, geen betutteling.
HIer ben ik het dus volkomen mee eens. Ik werk vanuit huis en het enige waar ik behoefte aan heb is een betrouwbare verbinding. Op een gegeven moment ben ik (nog in de ADSL tijd) overgestapt naar XS4ALL vanwege alle positieve verhalen. Ik werd blij verrast met een prachtig nieuw FRITZ!Box modem waarvan beloofd werd dat de poorten van de internethemel zich nu voor mij zouden openen. Wat een drama: meerdere keren per dag geen verbinding, klacht op klacht, voortdurend contact met (toegegeven capabele) helpdesk en pas na een aantal maanden (en updates) werkte het modem zoals het moest. Na twee jaar martelen ben ik toen dat voor mij eindelijk mogelijk werd overgestapt op (toen nog) UPC en ik heb in de afgelopen jaren de helpdesk nog nooit aan de lijn hoeven hebben. Als ik het woord FRITZ!Box zie krijg ik nog steeds spontaan oprispingen.
Sorry hoor, maar XS4ALL heeft minimale storingen. En als ze er zijn zijn ze snel opgelost. Blijkbaar neem jij storingen voor lief als je maar weinig hoeft te betalen. Zit je alleen wel vaak zonder tv en internet. Ach...
Die ene keer in 4 jaar dat ik ze nodig had kreeg ik zonder morren een nieuwe router.
Ik betaal graag iets meer voor een provider die voor mijn privacy opkomt als deze in het geding dreigt te komen.

Veel mensen zien xs4all alleen als een provider terwijl zij meer doen dan alleen ervoor zorgen dat jij thuis op je pc kan internetten en Netflix kijken.
Denk dat die meerwaarde die zij bieden te makkelijk over het hoofd wordt gezien en mensen alleen zien dat zij 5 euro duurder zijn dan een soortgelijk abonnement bij een concurrent. (Bedrag is een fictief voorbeeld)
Welke meerwaarde precies die nu dus stopt? Mijns inziens spoelen velen onder het mom van sentiment maandelijks 30 euro door de plee. Ja als je specifiek wat technische vereisten hebt omtrent je thuisnetwerk wellicht, maar zelfs voor velen overkill.
Wanneer je meerdere dingen afneemt zijn zij helemaal niet duur.

Gratis 2e tv ontvanger, gratis wifi verstekers (niet helemaal zeker of dat nog is), gratis opnemen en terugkijken en vast nog wel meer.

Neem je al die losse dingen af elders dan betaal je net zoveel of meer.

Daar komt de service en gebruikte apparatuur van XS4ALL dan nog bij.
De meerwaarde van XS4ALL is vooral dat winst nooit het belangrijkste was. Ja er moest winst gemaakt worden, maar niet ten koste van alles, en zeker niet ten koste van de klant.
Bij veel ISPs is alles winst geoptimaliseerd: alleen apparatuur supporten die breed gebruikt wordt, alleen functies uitrollen die breed gebruikt worden, klanten maar beperkt opties geven om dingen op eigen manier te doen, callcenters met mensen zonder technische kennis die alleen maar scripts met standaard oplossingen kunnen aflopen, etc.
Zet daar tegenover XS4ALL, waarbij de helpdeskmedewerker nog fysiek naar een tweedelijns kunnen lopen. Waar je dingen ook op je eigen manier mag doen, en zelfs mag bellen als je er niet helemaal uit komt. Die mij wel eens per brief geïnformeerd heeft dat de geplande brede snelheidsverhoging bij mij niet mogelijk was en dat ze me aanraadde over te gaan naar een goedkoper abo. En een bedrijf met principes op het vlak van bv privacy.

We stikken in Nederland tegenwoordig van de bedrijven die alleen nog maar bezig zijn met winst. Die hun personeel vooral als kostenpost bekijken, hun klanten als melkkoe, en weinig interesse hebben in principes op welk vlak dan ook. Voor mij is XS4ALL daarbij altijd een ouderwets bedrijf gebleven, die snapt dat er belangrijkere dingen zijn dan alsmaar meer geld binnen harken. En ik vind het jammer om te zien hoe dat nu ook verdwijnt.
Ik kijk dan ook met interesse uit naar een nieuw bedrijf dat het stokje kan overnemen van XS4ALL. Gaat het een succes worden? Geen idee. Maar dat er nog mensen zijn met genoeg hart om het eerlijk te proberen, vind ik mooi om te zien.
Waarom moet bij elk bericht deze discussie nieuw leven in worden geblazen? Het is ook nog eens appels met peren vergelijken qua dienstverlening. Waar kan ik bijvoorbeeld verder als particulier een ipv4 block doorverwezen krijgen waar ik zelf het reverse dns domein makkelijk kan instellen?

Maar qua dit initiatief, ik ga me echt niet meteen inschrijven. Dat KPN het merk en de binding die klanten er mee hebben laten vallen vind ik achterlijk. Maar eerst eens kijken waar KPN mee komt. Alleen... ik zet mijn abonnement niet weer een jaar of wat vast tot ik weet wat ik kan verwachten. :/
iedere keer hetzelfde gezeik, het is al duizend keer verteld wat de meerwaarde is. Ik heb beide, zowel KPN als XS4ALL, nou er is dag en nacht verschil in kennis, fatsoen en service. XS4ALL is vele malen beter dan zakelijk betaald bij KPN.
Precies dit inderdaad. Maandelijks zo'n 20 a 30 euro duurder dan een budgetboer op hetzelfde telefoondraadje. Dikke doei XS4All. De helpdesk heb ik überhaupt zelden nodig, zijn we nou Tweaker of niet. En als er een serieuze storing is op de infrastructuur heb je daar vaak met XS4All net zo goed last van.
Ze weten nog niet eens wat KPN van plan is en hoe ze recht gaan doen aan XS4ALL, misschien wordt het zelfs juist beter als het eenmaal gefuseerd is - die kans acht ik best groot. (En voordat men moord en brand schreeuwt: bespaar je de moeite, ik weet dat er zat skeptici en naysayers zijn die het hier absoluut niet mee eens zijn - dit is simpelweg mijn mening. :P)

Ik vind het allemaal een beetje doorslaan. Met alle respect, maar dit riekt toch gewoon naar ouderwets geld willen verdienen in de kielzog van wat ophef over een naam, nu de ophef er nog is snel proberen in te springen in een zelf gecreëerd artificieel gat. :P En dan "KPN moet tot inkeer komen", voor wat? Er is nog helemaal niets bekends gemaakt behalve dat de naam gaat verdwijnen - wat, hoewel historisch natuurlijk heel jammer, niet direct het einde van de wereld is noch ook maar iets zegt over het serviceniveau. Relax... :)

Ik krijg bij alle berichten over dit onderwerp en de actiegroep toch steeds het idee dat het niet zozeer constructieve feedback en pogingen zijn, maar een "my way or the highway" opstelling. Men wil niet eens eerst horen waar het bedrijf mee komt en wat ze nu eigenlijk van plan zijn, maar bij voorbaat wordt het al tot de grond afgebrand en haast geclaimd dat het hoe dan ook nooit goed kan zijn tenzij het bedrijf exact doet wat ze willen met geen millimeter verschil OF de volledige controle aan hen overdragen. Met zo'n instelling is het niet raar dat KPN weinig zin heeft in discussie.

Ik krijg dus het idee dat men gewoon een eigen provider wil beginnen en eigenlijk KPN al langer als doorn in het oog zag (maarja, dan had het nooit aan KPN verkocht moeten worden - simpel :P), en nu hét perfecte moment daar is om te proberen het over de rug van KPN/merknaam XS4ALL voor elkaar te krijgen. ;) KPN die de boel omzet en een minderheidsbelang neemt is toch ook geen zinnige constructie, waarom zouden ze dat doen? What's in it for them? Maar dat terzijde, hoe dan ook, ze kunnen altijd terecht bij KPN Wholesale lijkt me. En als het echt enkel om het ideologische gaat, dan kan je toch ook een stichting opzetten die vecht voor belangen op het internet? (Al bestaan die al, so join forces!) Je hoeft daar niet perse een provider voor te zijn lijkt me. :)


Don't get me wrong, ik wens ze veel succes met hun businessplan en ik draag het originele XS4All (of eigenlijk de historie en de ideologie) ook een warm hart toe - ondanks dat ik er zelf geen klant ben. Ik vind de huidige ophef simpelweg wat overdreven en ben wat skeptisch of dit nu werkelijk om XS4ALL gaat of juist om iets anders waarbij XS4ALL als excuus/PR wordt gebruikt - that's all. :) Ik hoop iig dat ik de actiegroep compleet verkeerd inschat en dat dit niet gewoon een marketingstunt is voor plannen die er eigenlijk al waren, en men nu mooi mee kan liften op de actie van KPN.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 7 maart 2019 01:43]

Ik vind je visie wat eenzijdig. KPN heeft nou niet bepaald de reputatie dat het zachtaardig omgaat met de merken die ze koopt of de grondbeginsels waar die bedrijven ooit mee begonnen zijn. Even los van interne perikelen van afdelingen die het niet met elkaar eens zijn of zelfs dezelfde dienstverlening onder een andere naam leveren; zakendoen op basis van normen en waarden is nou niet iets waar je direct aan denkt bij KPN, als voormalig staatsbedrijf.

Waar het toch al wel een aantal jaren in de sterren stond dat submerken op termijn zouden gaan verdwijnen, doet dit bij XS4All, juist vanwege de historie en die normen en waarden wat meer pijn. De reden van het protest, lijkt mij. Of een actiegroep daar nou verandering in gaat brengen, dat waag ik te betwijfelen. Het komt mij eerder voor als het spreekwoordelijke vechten tegen de bierkaai. KPN heeft financiele en organisatorische afwegingen gemaakt en de conclusie getrokken dat het niet haalbaar is om zoveel submerken in de markt te laten bestaan. De slagingskans van het protest zal bijzonder klein zijn.

Of je dit moment zou kunnen aanmerken als het ideale startmoment van een moreel verantwoorde provider, is misschien een beetje te negatief benaderd. Een bedrijf opstarten die je niet zomaar en lichtzinnig en gezien de gevoerde gesprekken lijkt het er dan ook op dat men het niet licht neemt. En misschien is het ook wel een beetje teveel samenzweringsdenken om er vanuit te gaan dat iemand juist dit moment kiest om een nieuw bedrijf te starten om juist optimaal gebruik te maken van de (negatieve?) publiciteit rondom het verdwijnen van het merk.

Ik juich het eveneens toe dat er toch iemand opstaat die de erfenis van XS4All wil oppakken en voortzetten in een nieuwe organisatie. Ik wens ze veel succes en hoop serieus dat het ze lukt.
Ik vind je visie wat eenzijdig. KPN heeft nou niet bepaald de reputatie dat het zachtaardig omgaat met de merken die ze koopt of de grondbeginsels waar die bedrijven ooit mee begonnen zijn. Even los van interne perikelen van afdelingen die het niet met elkaar eens zijn of zelfs dezelfde dienstverlening onder een andere naam leveren; zakendoen op basis van normen en waarden is nou niet iets waar je direct aan denkt bij KPN
Welke normen en waarden doel je dan precies op? :)
Kwaliteit leveren is waar ik aan denk bij KPN eigenlijk. (Ja, daar zijn de meningen over verdeeld. Je kan bij elke provider mensen vinden die er een totale schurft aan hebben en de meest gruwelijke dingen hebben meegemaakt (met de klantenservice).)

Zakendoen met grote bedrijven en normen en waarden gaan zeker niet altijd vlekkeloos hand in hand, ben ik met je eens, al ligt dat maar aan je interpretatie van wat de normen en waarden zouden zijn - dat verschilt nog al eens van persoon tot persoon.
als voormalig staatsbedrijf
Lol, come on... KPN is in 1989 geprivatiseerd. 30 jaar geleden. :P
Kijkend naar de plannen van de overheid zouden we misschien dichter bij een KPN zijn dat weer een staatsbedrijf wordt, dan bij de tijd dat KPN geprivatiseerd werd. ;) Dus die toevoeging lijkt me ietsjepietsje overbodig. :P
Waar het toch al wel een aantal jaren in de sterren stond dat submerken op termijn zouden gaan verdwijnen, doet dit bij XS4All, juist vanwege de historie en die normen en waarden wat meer pijn. De reden van het protest, lijkt mij.
Zeker, het is altijd best vaak jammer als een historische naam verdwijnt uit het (digitale) straatbeeld.
En ik snap zeker dat dat pijn doet bij die-hard fans of "klanten van het eerste uur". Het is logisch, als je iets tig jaar gewend bent is het heel raar als het opeens verandert. En het kan ook eng zijn. I get it. Ik zou er zelf ook pissig om zijn. :) Sterker nog, ik had hetzelfde gevoel bij Hi toen ik daar jaaaaarenlang klant was - vanaf de eerste prepaid simkaartjes en m'n Pocketline Swing aan toe. Uiteindelijk bleek het heel erg mee te vallen en ben ik er op vooruit gegaan. ;) (Al mis ik de mensen soms wel.) Maar ik heb wel het gevoel dat dit XS4ALL gebeuren nu enigszins doorslaat tot hysterie met een vleugje paranoia. Met alle respect.
Of een actiegroep daar nou verandering in gaat brengen, dat waag ik te betwijfelen. Het komt mij eerder voor als het spreekwoordelijke vechten tegen de bierkaai. KPN heeft financiele en organisatorische afwegingen gemaakt en de conclusie getrokken dat het niet haalbaar is om zoveel submerken in de markt te laten bestaan. De slagingskans van het protest zal bijzonder klein zijn.
Ik acht de slagingskans van het protest ook niet bijzonder groot, maar dan eigenlijk ook voornamelijk vanwege de opstelling die men lijkt te hebben voor zover ik de berichtgeving erover heb gevolgd. Ik heb nog geen een voorbeeld gezien van constructieve pogingen. Het enige dat ik gezien heb waren kwade woorden omdat KPN weigert de naam XS4ALL in stand te houden. Waar gaat het nou om? De dienstverlening of de naam? Of komen we dan weer bij dat "ideologie" excuus uit? :P

Als het protest zich puur op de naam focust, dan heeft het inderdaad überhaupt al geen zin. KPN made up their mind. Hoogstens dopen ze hun premium pakket om naar iets met XS4ALL, maar zelfs dat lijkt me redelijk stug. Maar wie weet. Onder de streep boeit dat geen hol, maar dan kunnen mensen zich in ieder geval nog "thuis" voelen. Ofzo. Als het protest echter gaat om de dienstverlening: dan snap ik die hard liners niet en die rare opstelling waarmee ze de discussie met KPN in gingen... Ze kennen de plannen niet, KPN krijgt geeneens de kans - dus waar protesteren ze dan nu eigenlijk tegen? Er is ophef over een plan waar nog maar één detail van bekend is: de naam gaat eruit. Meer informatie is er eigenlijk niet. :/ En enkel vanwege dat detail (de naam) is er al zo'n enorme ophef, boos doen op KPN, beweren dat ze XS4ALL's dienstenpakket helemaal kapot gaan maken en alle klanten gaan naaien, de noodzaak om een eigen provider op te zetten, etc. etc.: seriously? :P Dat is waarom ik er heel skeptisch tegenaan kijk... Er lijkt ophef te zijn om niets, op dit moment. (Sure, mocht KPN inderdaad dat allemaal gaan doen: alle reden tot ophef. Maar dat is nu niet aan de orde.) Hadden er nou concrete plannen/voorstellen gelegen waar foute/gevaarlijke dingen in staan: aight, ik snap het. Maar het gaat nu enkel om de naam for crying out loud.

Trouwens, als het wél gaat om het behouden van de diensten en niet enkel om de naam, dan is dit ook geen protest... Dan is het eerder een belangenvereniging die hun wensen uit, ja toch? Want gezien er nog geen plannen zijn van KPN is er qua dienstverlening nog helemaal niets om tegen te protesteren, dus kunnen we dit ook moeilijk een protest noemen lijkt me. :) En wat dat betreft gaat "het protest" op dit moment dus écht louter om de naam, want dat is het enige dat bekend is. Nou als je daarvoor al hele actiegroepen moet oprichten die een eigen provider gaan beginnen... Damn. o0

Dit klinkt allemaal heel cynisch trouwens, daar ben ik me van bewust. :) Voor de zekerheid herhaal ik nog maar eens dat ik ze alle succes wens met hun bedrijfsplannen en hoop dat ze een gezonde toekomst tegemoet gaan, en ik hoop voor alle huidige klanten (die specifieke XS4ALL-only diensten nodig hebben) dat KPN voor hen de boel doorzet - zoals ze hebben beloofd. :) Natuurlijk hoop ik dat, dat wens ik iedereen toe en dat zou ik zelf graag ook willen als ik in die situatie zat... Maar het gaat mij puur om dit "protest" en dat ik het zwaar overdreven vind hoe er op dit moment, zonder enige concrete informatie, al helemaal uit de plaat wordt gegaan en die doomscenario's al als feiten worden beschouwd/zo gepresenteerd... En dat vertrouw ik niet helemaal en daardoor is het erg moeilijk voor mij om dit hele verhaal heel serieus te nemen. :)

Maar hee... Het kan zomaar zijn dat zij gelijk krijgen natuurlijk. Ik meen hier ook niet de waarheid te verkondigen ofzo, puur mijn eigen mening. Ik vel pas een oordeel als ik de plannen van KPN te zien krijg. En niet vooraf zoals nu gebeurd. Zorgen maken snap ik trouwens hoor! Begrijp me echt niet verkeerd. Ik snap dat mensen zich zorgen maken. Maar ik vind *dit* gedoe, "we moeten een eigen provider beginnen", echt te voorbarig en beyond zorgen maken. Wie weet hebben ze gelijk en was het een goede zet, alle lof voor hen dan op dat moment en goed gedaan. :) Dat zullen we uiteindelijk wel zien. Maar ik heb het vage vermoeden dat no matter what KPN doet: er zal altijd geclaimd worden dat het niet goed/niet voldoende is.
Of je dit moment zou kunnen aanmerken als het ideale startmoment van een moreel verantwoorde provider, is misschien een beetje te negatief benaderd. Een bedrijf opstarten die je niet zomaar en lichtzinnig en gezien de gevoerde gesprekken lijkt het er dan ook op dat men het niet licht neemt. En misschien is het ook wel een beetje teveel samenzweringsdenken om er vanuit te gaan dat iemand juist dit moment kiest om een nieuw bedrijf te starten om juist optimaal gebruik te maken van de (negatieve?) publiciteit rondom het verdwijnen van het merk.
Tja. Dan heb ik onbewust misschien meer met de actievoerders gemeen dan ik dacht, immers worden daar de doomscenario's al uit de lucht getoverd. ;) (Werkelijk met een knipoog, deze opmerking. :P) Ik vind het verdacht en vind de timing gewoon wat vreemd als het werkelijk om een protest zou gaan. En zoals ik al zei, ik hoop dat ik er helemaal naast zit met deze gedachte en natuurlijk hoop ik dat de mensen werkelijk het allerbeste voorhebben met de legacy. :)

Het is niet perse negatief trouwens. Als dit namelijk zo is, dan vind ik het gewoon slim zakendoen en briljante (timing) van de marketing. Met de gedachte wat XS4ALL vroeger behelsde zou het echter natuurlijk een schande zijn als dit waar blijkt te zijn en een grof misbruik van de naam, dat begrijp ik volkomen. Maar daar had ik niet echt aan gedacht eigenlijk, dus zie het niet als te negatief - maar gewoon het gevoel dat er iets niet helemaal in de haak is. :)
Ik juich het eveneens toe dat er toch iemand opstaat die de erfenis van XS4All wil oppakken en voortzetten in een nieuwe organisatie. Ik wens ze veel succes en hoop serieus dat het ze lukt.
Advocaat van de duivel verhaal... Maar het is inderdaad fijn dat KPN dat de afgelopen jaren gedaan heeft en het voort wilt blijft zetten - op zijn minst qua dienstverlening. :Y)

Dat terzijde wens ik de actievoerders ook serieus het beste met hun nieuwe bedrijf, wat de motivatie voor het protest ook daadwerkelijk was. Een nieuwe onderneming beginnen kan ik altijd toejuichen, zeker als dit werkgelegenheid creëert. :)

For the record, ik heb niets tegen de actievoerders noch hun plan an sich. Ik heb enkel iets tegen wat lijkt op een milde massa-hysterie en ik vind de timing voor het oprichten van die provider met die hele bombarie er omheen/hoe het gepresenteerd wordt nu wel een beetje verdacht worden. That's all. :)

Ik hoop in ieder geval van harte voor de klanten dat zij er niets negatiefs van merken in de dienstverlening iig en/of zelfs enkel positieve zaken. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 maart 2019 04:36]

Een groot deel van je reactie lijkt me wat kort door de bocht en gebaseerd op gebrekkige informatie, maar ik wil toch een specifiek punt eruit lichten:
KPN die de boel omzet en een minderheidsbelang neemt is toch ook geen zinnige constructie, waarom zouden ze dat doen? What's in it for them?
Zoals bekend zal het kabelnetwerk op afzienbare termijn opengesteld worden voor andere partijen. KPN zal daar echter uit concurrentieoverwegingen geen toegang tot krijgen. Als XS4ALL wat meer op afstand gezet zou worden door KPN, zou dat betekenen dat XS4ALL wél die kabelmarkt op mag, wat dus zou betekenen dat KPN alsnog een significant belang heeft in een partij die internet via kabel aanbiedt.
Zoals bekend zal het kabelnetwerk op afzienbare termijn opengesteld worden voor andere partijen. KPN zal daar echter uit concurrentieoverwegingen geen toegang tot krijgen. Als XS4ALL wat meer op afstand gezet zou worden door KPN, zou dat betekenen dat XS4ALL wél die kabelmarkt op mag, wat dus zou betekenen dat KPN alsnog een significant belang heeft in een partij die internet via kabel aanbiedt.
Bedankt.
Heel goed argument!
Men wil niet eens eerst horen waar het bedrijf mee komt
OK, heb je een jaartje of 5 tot 10?

Aleer KPN ergens mee komt of beslissingen gaat nemen, dan moeten er eerst 1000 plasjes over gedaan worden.
Nou prima toch, hoeft men de komende 5 tot 10 jaar in ieder geval nog niet druk te maken om het verdwijnen van XS4ALL.
"my way or the highway" opstelling
idd
Deze nieuwe ISP wordt een spelletje geneuzel in de marge. Ziggo/KPN/T-Mobile zijn de laatste jaren stukken beter geworden in hun services. Ik zie niet wat een nieuw ISP nog beter zou kunnen doen om klanten aan zich te binden. Om dit tegen een concurrerende prijs te doen is lachwekkend naief.
Dit zijn van die mensen die moeite hebben om het verleden los te laten en altijd "vroeger was alles beter"-mentaliteit hebben.
Woaahhh... Je moet er maar zin in hebben. Je provider veranderd van merknaam en uit boosheid/teleurstelling zet je daarom met een groepje een nieuwe provider op.
Drie keer raden bij welk bedrijf over 2-3 jaar de stekker eruit getrokken gaat worden.
Het is al vaker gezegd, maar het zoals altijd wel weer op dovemansoren vallen: het gaat helemaal niet om de naam XS4All. Het gaat om waar het bedrijf voor staat. Dat is door de jaren heen onder druk van KPN al minder geworden, en als het merk en de gedeeltelijk nog steeds afzonderlijke organisatie straks helemaal verdwijnt, is het ideologische ook definitief verdwenen.
Het zijn mensen die telkens iets aan merk "xs4all" toeschreven wat totale bullshit is.

Los van individuele xs4all medewerkers heeft xs4all afgelopen 10 jaar in vrijwel geen enkele maatschappelijke discussie gemengd.

Ik daag iedereen uit om eens een aantal te benoemen.
Even een snelle search op xs4all op de frontpage:

nieuws: Xs4all voegt zich bij Ziggo in rechtszaak Brein
nieuws: Xs4all eist dat bewaarplicht snel wordt ingeperkt
nieuws: Xs4all gaat nieuwe klanten automatisch van ipv6 voorzien

(en nee, die laatste is niet alleen technisch, op een gegeven moment wordt dat gewoon een maatschappelijk probleem, we zitten wat IPv4 adressen betreft al enkele jaren in 'borrowed time')
XS4ALL was vooral een tandenloze tijger. Heel hard roepen maar Brein kreeg gewoon zn zin. Ook de sleepwet is gewoon ingevoerd. Als dit het beste is wat ze voorelkaar kunnen krijgen in 10jaar dan rechtvaardigd dit zeker niet een hun meerprijs. Het is leuk voor de bune.
Als XS4all echt om privacy geeft dan kwamen ze wel met hun eigen VPN service oid, maar dat doen ze ook niet.
gewoon een maatschappelijk probleem
lol, dat roepen we nu al bijna 20jaar. XS4all is echt niet innovatief op IPv6 gebied. Andere ISPs zullen het invoeren wanneer er een echte noodzaak voor is.

[Reactie gewijzigd door Tetraquark op 7 maart 2019 05:16]

XS4All heeft niks in te brengen over die zaken, dat zijn dingen die politiek geregeld worden en besloten worden, niet door providers. XS4All had en heeft ook in de toekomst geen invloed op rechters.

Uiteindelijk kun je als provider wel zekere principes hebben maar blijf je hoe dan ook gebonden aan de NL wet.
Een tandenloze tijger is toch nog altijd beter dan een huiskat met tanden als een haai, die niet bijt.

Verder zijn de ideologische standpunten van XS4All niet de enige reden voor hun meerprijs, maar de technisch beter onderlegde service en meer mogelijkheden dan andere providers.
Dat wordt door de Consumentenbond helaas niet vermeld. De DSL-klantenservice staat overigens wel hoger dan KPN (enkel XS4All Glas staat 0.1 punt lager dan KPN Glas, XS4All DSL is de beste in de gehele test samen met Caiway), en het cijfer vanuit hun klanten is een half punt hoger dan KPN en de hoogste uit de test.

Bron: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/beste.
Het is een onderzoek onder gebruikers, geen objectieve test. Dat heeft zo zijn beperkingen.
Zolang je kan natten valt het allemaal wel mee met die "borrowed time".
We hebben in Nederland anders IPv4 adressen te over :P Is echt een 'rest van de wereld probleem'. Desalniettemin wordt het tijd ipv4 echt eens achter ons te laten.
Persbericht versturen wil niet zeggen dat je standpunt in neemt.
Die is lekker makkelijk ... 8)7
Het open houden van inbel verbindingen voor internet via pots:
nieuws: KPN zet inbelplatform uit en laat Xs4all inbelverkeer afhandelen (helemaal onderaan: ook voor gebruikers in Egypte)
nieuws: Autoriteiten Kazachstan blokkeren internet- en gsm-netwerken
https://blog.xs4all.nl/inbelaccounts-voor-libie-en-egypte/

ennehh... zal kpn echt de inbel verbindingen weer open zetten?
ThePirateBay of torrenten in het geheel?
Volgens mij was xs4all daarmee wel duidelijk in hun standpunt. Vooral het bannen van potentieel legale informatie.
Was het niet XS4all dat zichzelf aansloot bij Ziggo bij een dingetje over een site met een bootje erop? Gewoon, vanuit ideologisch standpunt over controle op internet, en bij wie dat zou moeten liggen?
Het is dan ook een KPN-bedrijf en KPN doet dat niet. Ik heb zelf ook een slechte ervaring met de mentaliteit die er heerste niet eens zo lang na de KPN-overname, maar dat betekent niet dat een nieuw initiatief geen kans zou maken.
Je stelt vrij arbitrair de grens op 10 jaar, maar 14 jaar geleden: link
Je doet net alsof XS4ALL als een stelletje dolgedraaide AFA demostranten bij elke privacy demo aanwezig moet zijn. Het is en blijft een bedrijf maar wel een bedrijf dat privacy en vrijheid serieuser neemt dan KPN en Ziggo.
Dus jij denkt dat XS4All dingen kon doen die KPN die niet goedkeurde als volledig dochterbedrijf? Dan weet je toch niet echt goed hoe deze zaken werken
Het nadeel is alleen dat hetgeen waar XS4All voor stond juist iets is wat niet in te kopen is, maar wat je alleen echt in eigen beheer kan realiseren.

Als er iemand iets wil en XS4all wil dat niet, dan wordt er anders gewoon naar de partij toegestapt waar het ingekocht wordt en dan beperkt die het wel en daarmee wordt automatisch ook XS4all ingeperkt.

Alleen volgens mij is deze partij ook helemaal niet geïnteresseerd in de ideologie achter XS4All maar slechts in de geldwaarde die ze zien in de naam XS4All.
Getuige ook dat ze gelijk plan-b willen stilzetten als KPN het naampje behoud. De ideologie wordt al jarenlang afgekalfd onder KPN en als het je daarom zou gaan dan zou je gewoon plan-b doorzetten ongeacht wat KPN doet aangezien KPN het niet terug gaat brengen naar het oude.
Alleen volgens mij is deze partij ook helemaal niet geïnteresseerd in de ideologie achter XS4All maar slechts in de geldwaarde die ze zien in de naam XS4All.
Dat idee kreeg ik er ook bij. En qua die ideologie had men jaren geleden al kunnen beginnen een nieuwe provider op te richten. En mijn gevoel zegt me dat dat plan er ook was, en KPN die van XS4ALL als apart bedrijf af wil was een perfect moment om PR te genereren onder het mom van XS4ALL willen behouden. (En als je een aantal activistische/nostalgische leden hebt onder de klantbasis, dan krijgt zo iets snel tractie ook!) Ik vind het een raar verhaal, maar goed... Misschien ligt dat aan mij en schat ik die mensen helemaal verkeerd in. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 7 maart 2019 01:38]

Ik denk niet dat ze zomaar de naam XS4ALL kunnen gaan gebruiken als KPN stopt met die merknaam. Er bestaat zoiets als het merkenrecht. De nieuwe provider zal moeten proberen de merknaam XS4ALL los te weken vij KPN, als dat al lukt gaat dat niet goedkoop worden.
Dat zijn ze ook helemaal niet van plan.
Die naam boeit helemaal niemand, ook dit nieuwe bedrijf niet. Die wil alleen de ideologische waardes in stand houden. En daar zit geen merkrecht op gelukkig.
Heb je gelezen waar ik op reageerde?
Klopt, je hebt gelijk.
Gokje: ik denk dat het XS4US zou kunnen worden. Refereert aan het oude maar past goed bij de huidige situatie. Maar omdat die naam al is geregistreerd (door XS4ALL in 1999) zal moeten worden onderhandeld.

https://www.sidn.nl/whois?q=xs4us

[Reactie gewijzigd door Mickey77 op 7 maart 2019 08:43]

wat dacht ja van Cistron? ook ooit overgenomen door XS, anno 2002 O.I.D.
Was toen uitermate tevreden over de dienstverlening en producten :)

Dat is een naam die wellicht een optie kan zijn? forget XS. Cistron had dezelfde gedachtengang als XS in die tijd had.
Dan ben jij je er niet van bewust wat de positie van XS4ALL binnen KPN is geweest.
Jawel hoor. Persoonlijk ken ik XS4All als een lastige en moeilijke provider voor zakelijke klanten vanwege de juist moralistische inslag.
Maar wat ik bedoel is dat op dit moment er alleen een naams verandering aangekondigd is. Geen reorganisatie. En ineens moet Xs4All gered worden. Waarvan dan? Alleen de naam veranderd.
Kom op, je snapt toch zeker zelf ook wel dat het verder gaat dan een naamswijziging? Of denk je dat je straks een internetabonnement kan afsluiten bij twee verschillende bedrijven met verschillende features en prijsstellingen, die allebei KPN heten?
Nogmaals, als je denkt dat dit initiatief in 1998 al had moeten plaatsvinden besef je niet wat de positie van XS4ALL is geweest, wat de discussie juist rondom dit punt destijds is geweest, en wat voor afspraken er in de jaren erna gemaakt zijn met KPN. Dat XS4ALL in jouw ervaring lastig is voor zakelijke klanten is daarbij compleet irrelevant. Let wel, met ‘positie binnen KPN’ bedoel ik dus dat XS4ALL relatief ongemoeid werd gelaten door KPN en als relatief zelfstandige eenheid mocht opereren.

En ja, er is aangekondigd dat de merknaam verdwijnt. Maar ervaringen uit het verleden met andere partijen geven weinig vertrouwen. En ik begrijp goed dat de actiegroep niet gaat afwachten hoe dat gaat verlopen.

[Reactie gewijzigd door gday op 7 maart 2019 10:00]

Alleen de naam veranderd.
"Verder verandert er niets maar als er in de toekomst iets verandert dan wordt u daarover geïnformeerd"
- brief v xs4all aan klanten over deze kwestie

Als het zeker zou zijn dat er verder niets verandert zouden ze het niet hoeven te hebben over 'wat als er wel iets verandert'.
Als het niet om de naam gaat waarom mag de actiegroep XS4ALL niet gewoon blijven gebruiken van KPN?
Of ze verkopen de naam door voor een redelijk bedrag?
Omdat zegge groep een concurrent gaat vormen, die gaan toespelen met een naam waar jij jaren over gedaan hebt om een klantenbestand op te bouwen?
Leuk dat soort idealistische taferelen, maar met de huidige Nederlandse telecommarkt die behoorlijk verzadigd is ben je toch wel van God los als je denkt dat je een nieuwe provider kunt oprichten om wat idealen te verheerlijken.
Tegen de tijd dat we de naam Rop Gonggrijp tussen de oprichters zien staan ga ik dit initiatief serieus nemen. Tot die tijd kwalificeer ik het als 'het verleden niet los kunnen laten'.
Mooi initiatief, maarre..
Dan pak je een bestaande partij die dat al levert en dan maak je daar afspraken mee. Zo kunnen wij dingen als orderprocessen en serverruimtes inkopen.
Was de kracht niet van XS4ALL dat ze juist alles zelf deden (in ieder geval in de begintijd)?
Was de kracht niet van XS4ALL dat ze juist alles zelf deden (in ieder geval in de begintijd)?
Er is veel 'commodity' dat XS4ALL één op één afneemt van KPN. Televisie is een voorbeeld.
Televisie is dan ook het enige wat XS4ALL volledig uit handen heeft gegeven. Internet draait volledig op eigen backbones met volledige BRAS redundancy, op verschillende plekken in Nederland.

Paar weken geleden was er een grote storing bij KPN, hier hadden zij en T-Mobile veel last van. Ik kon hier (bij XS4ALL dus) zien dat er veel klanten wegvielen maar binnen minuut automatisch weer internet hadden omdat ze via een andere route het internet op konden gaan.
Televisie is dan ook het enige wat XS4ALL volledig uit handen heeft gegeven.
Beheer van fysieke lijnen naar afnemers is een ander. XS4ALL heeft zelf nooit fysieke lijntjes aangelegd, maar is altijd afhankelijk geweest van partijen als KPN en BBned. Dat is ook niet erg. Het is juist iets waar een dienstenleverancier zich niet mee bezig zou moeten houden. ;)
Dat is alleen in de eerste jaren zo geweest in beperkte mate. Iedere provider moest bij PTT Telecom zijn om lijnen aan te leggen. Tegenwoordig is bedrijfeconomisch onzinnig om bijvoorbeeld het verzenden van modems in eigen huis te doen.

Ze hadden wel een eigen helpdesk die meer deed dan scripts afwerken en voor techneuten hebben ze bijvoorbeeld shell toegang, bSMTP, IPv6, web site met eigen subdomein, news servers. Het soort dingen dat andere providers weinig meer bieden.
Zo'n helpdesk hebben ze nog steeds. Dat is juist een van de redenen (voor mij) om bij XS4ALL te blijven.
Je moet toch ergens beginnen lijkt me. En zolang de afspraken conform je verwachtingen zijn kwa privacy etc. Dan is daar niks mee.
Ik vertrouw deze mensen eerder met mijn data dan een Ziggo of KPN wat dat betreft.

En het is denk ik even afwachten hoe goed het aanslaat, op basis daarvan ga je dan verdere investeringen in je eigen infrastructuur maken. Lijkt mij allemaal heel logisch als je het mij vraagt.

Dus door gaan hiermee. De geen met de langste adem wint uiteindelijk altijd :)
Ik ben wel benieuwd naar de statuten van deze stichting. In feite moet je dan een non profit worden.

Ik geloof er alleen niets van dat ze het ook echt zo gaat opzetten. Puur vanwege het feit dat er te veel randzaken zijn waar een provider van afhankelijk is. Dus tenzij producten voor de eindgebruiker een bepaalde factor duurder worden zal dit zo moeilijk worden om op te zetten.
Ik ben wel benieuwd naar de statuten van deze stichting. In feite moet je dan een non profit worden.
Eén van de belangrijke kenmerken van de rechtsvorm "stichting" is dat je niet structureel winst mag maken...
Klopt, dat gebeurd meestal door management extreem hoge salarissen toe te schrijven. Zal bij deze stichting ook gebeuren. Er wordt gewoon geld geroken vanwege de merknaam omdat privacy 'hot' is, zoals boven al gemeld.
Klopt, dat gebeurd meestal door management extreem hoge salarissen toe te schrijven. Zal bij deze stichting ook gebeuren.
Dat gaat compleet in tegen de waarden waarvoor ze staan; zodra dat uitlekt (en dat gebeurt snel genoeg) loopt het grootste deel van hun klanten weg. En voordat je zegt "dat roepen klanten altijd, maar in de praktijk doen ze dat toch niet", denk eraan dat een heel groot deel van de klanten van het nieuwe Xs4All om precies diezelfde reden bij KPN / het oude Xs4All is weggelopen...
Waar zitten die oude XS4All klanten nu dan?
Jij je zin: s/is weggelopen/gaat weglopen/

Hoeveel het er precies zullen zijn (als percentage van het totale aantal Xs4All klanten) is niet te voorspellen, maar het zal een groot percentage zijn van het aantal klanten van het nieuwe Xs4All. Als die weglopen omdat het management zichzelf extreem hoge salarissen uitbetaalt (zoals Conzales verwacht), dan is het meteen einde verhaal voor "Xs4All 2". Dus zowel uit ideologische redenen als uit kil, zakelijk oogpunt is dat een ontzettend slecht idee.
De merknaam blijft eigendom van KPN, hoor.
Ja ja, dus dat betekent inderdaad dat ik mijn email adres met x4all erin bij KPN blijft.
KPN zal echt de merknaam XS4ALL willen behouden. Het lijkt wat paradoxaal omdat ze de merknaam willen uitfaseren, maar tegelijkertijd erkennen ze ook dat het een bijzonder sterk merk is. Als je dat aan een concurrent overdoet schiet je jezelf in de voet.
KPN zal echt de merknaam XS4ALL willen behouden.
Ze moeten wel; als ze bestaande klanten laten weten "oh trouwens, laat even al je vrienden en bekenden weten dat je (iets)@xs4all.nl adres verdwijnt en vervangen gaat worden door (iets-anders)@kpnmail.nl" dan raken ze nog meer klanten kwijt (die uit irritatie overstappen). Ik vraag me af hoeveel stokoude domeinen KPN en Ziggo tot op de dag van vandaag aanhouden, puur en alleen om emailadressen werkend te houden voor klanten van overgenomen bedrijven...
Ik vind het jammer dat het merk XS4All waarschijnlijk gaat verdwijnen. Het staat voor een stuk geschiedenis in onze Nederlandse internet ontginning en het stond jarenlang voor serieus internet voor iedereen, zonder filters, zonder toezicht, zonder stiekem meekijken. In de loop der jaren is er wel het een en ander veranderd.

Maar, er breken nieuwe tijden aan. Bedrijven zijn in digitale transitie. Cloud is niet meer weg te denken en dan bedoel ik niet, zoals zoveel zeurpieten dan roepen "Cloud is just someone elses computer". Cloud staat voor dienstverlening, voor een "pay for use" model, voor meer dus dan alleen maar toegang tot iemand anders zijn computer. Dat versnelt de provider markt en creeert de behoefte aan een betrouwbare infrastructuur met veel capaciteit, onder meer op het gebied van bandbreedte.

En ik denk dat er juist in zo'n markt ruimte is voor een bedrijf dat een andere motivatie heeft dan alleen maar grof geld scheppen. Ik denk dat moreel zakendoen best wel eens een hele goede kans van slagen kan hebben. Er zijn er namelijk zoveel die het niet uitmaakt als er maar verdiend wordt, dat het volgen van een andere strategie best heel succesvol kan zijn.

Voorwaarde voor zoiets is natuurlijk wel dat je authentiek en betrouwbaar blijft. Het moet niet alleen maar een leuk marketing plaatje aan de muur zijn. De waardes moeten geleefd worden. Alleen dan ben je geloofwaardig en kun je die kaart ook spelen. En dat zal niet over rozen gaan en je als bedrijf mogelijk ook wel eens in zwaar weer kunnen brengen. En ook dan mag je niet afwijken van je morele koers.

Als aan die voorwaarden voldaan kan worden, zou het best wel eens kunnen zijn dat mensen en bedrijven daar waarde aan hechten en er misschien wel een euro of wat meer voor over hebben. Ik persoonlijk zou dat zeker toejuichen en ik ben ook wel bereid om daar een aandeel in te nemen.
Compleet mee eens. En ik denk dat de tijd nu rijp is voor dit bedrijf juist door alle schandalen. Sterker nog als men dit voor elkaar krijgt en het wordt een succes (je) dan kopieren kpn en Ziggo steeds meer onderdelen omdat zij klanten gaan verliezen.
Nou kunnen ze leuk via de kabel die door Ziggo opengesteld moet worden gaan aanbieden. Meer aanbieders is altijd beter.
En ze starten 1 april
Ideologie: http://www.youtube.com/watch?v=X9z4nTGC4YM&t=1m20s
XS4all is al verkocht aan KPN, volgende wordt ook weer verkocht voor veel €€€ als ze eenmaal veel leden hebben.
Opzich is het niet moeilijk om je eigen provider te starten. Administratie kun je outsourcen, maar de diensten ook: RoutIT.
Dat zal je nog vies tegenvallen.
Vind je? Werkelijk alles kun je automatiseren als je gebruik maakt van het RoutIT platform.
Wat is dan je toegevoegde waarde precies?
Zaken die je bij XS4ALL krijgt: Modemvrijheid, vast IP, mogelijkheid tot 5 IP adressen of zelfs Eurofiber.
Ook zaken als normale SIP, normale internetverbindingen met optie tot opheffen blokkades (netneutraliteit) krijg je bij RoutIT. Toegang tot centrales is bij RoutIT ook geen probleem. Aangezien RoutIT als wholesaler bij KPN wholesale aanzienlijk goedkoper is dan de vaste providers, kun je prima RoutIT gebruiken en heb je veel toegevoegde waarde.

Eurofiber komt zelfs bij particulieren aanleggen, als je maar geld neerlegt :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee