KPN stopt per 1 mei met verkoop Telfort-abo's en sluit alle Telfort-winkels

KPN stopt per 1 mei met de verkoop van abonnementen van zijn dochtermerk Telfort. Dat heeft de provider aangekondigd. Bestaande klanten zullen nog wel Telfort boven de factuur zien staan. Alle winkels van Telfort gaan dicht, waardoor 207 mensen een andere baan moeten zoeken.

Daarmee komt op 1 mei een einde aan de verkoop van alle abonnementen en diensten onder de merknaam Telfort. Telfort heeft meer dan 22 jaar bestaan, waarvan meer dan 13 jaar als onderdeel van KPN. Het is onbekend wanneer de dienstverlening onder de merknaam Telfort stopt. "Dat is nog niet definitief bepaald", aldus een woordvoerder van KPN tegen Tweakers. "Eén ding is zeker, we gaan op termijn dit klantsegment vanuit het KPN-merk bedienen."

KPN heeft ontslag aangevraagd voor alle medewerkers van de Telfort-winkels, schrijft Telecompaper. Daarvan zijn er 128 in dienst van Telfort, terwijl 79 mensen werken op uitzendbasis. Het is onbekend hoeveel Telfort-winkels er precies zijn. Het gaat vermoedelijk om enkele tientallen van die winkels.

KPN maakte onlangs bekend dat het gaat stoppen met enkele merknamen, waaronder Telfort en Xs4all. Dat zou in de komende jaren moeten gebeuren. Het telecombedrijf laat de diensten verdergaan onder zijn eigen merk en wil 'de sterke eigenschappen van de merken combineren'. Zo wil KPN de klantenservice van Xs4all en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-01-2019 • 13:28

267 Linkedin

Submitter: Doane

Reacties (267)

Wijzig sortering
Vind de geschiedenis van Telfort wel interessant. Oorspronkelijk begonnen in de jaren '90 als een samenwerking tussen British Telecom en de Nederlandse Spoorwegen. De NS had een eigen netwerk voor de communicatie tussen treinen en de centrale verkeersleiding. Met de liberalisering van de telefoonmarkt gingen ze concurreren met de 'PTT'. Het was dus oorspronkelijk bedoeld als concurrent voor *vaste* telefonie.

Verschenen er op de stations plotseling telefooncellen (!) met het Telfort-logo :-)

Slechte timing, maar goed ze hebben wel de draai naar mobiel gemaakt. Heb nog een paar jaar een abbo gehad, want ze hadden wel mooie aanbiedingen.

Denk dat KPN het nog lastig krijgt met alles onder 1 merknaam. Telfort had de 'budget'-associatie. KPN heeft dat niet.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 24 januari 2019 13:57]

weet niet of het een verstandige keuze is van kpn
Zo wil KPN de klantenservice van Xs4all en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk.
Men denk dus alles in 1 merk onder te kunnen brengen. Dus kpn wordt straks een prijzenbreker met fantastische service. dat staat er.

Neem vw die heeft vw seat, skoda die in basis vrijwel dezelfde basiscomponenten gebruiken maar iets andere styling en prijzen. Hierdoor kan men verschillende doelgroepen bedienen.

Vraag me dus af of het een succes gaat worden.
Feit is wel er is niet echt veel concurrentie meer, d.w.z concurrentie die er ook qua marketing flink geld tegaan kan gooie.
Het wordt straks gevecht tussen kpn, t-mobile en vodafone. Vooruit nog wat kleintjes maar of die echt veel van de grote waar ze ook klant zijn kunnen afsnoepen, ik vraag het me af.
Dus de ontevreden xs4all klanten waar moeten die dan wel naartoe als merk xs4all verdwijnt. Steeds minder keuze. Als je het zo bekijkt kan het misschien wel voordeling voor kpn uitpakken en ze zijn een boel vast kosten/dubbele kosten kwijt.
Telfort kan ik me voorstellen. Als je als klant een abonnement wilde op het KPN netwerk (vanwege ontvangst), en geen bijzondere wensen had, dan kon je kiezen tussen KPN en Telfort. Hierbij betaal je voor KPN een meerprijs die niet te verantwoorden is. De helpdesk van KPN is ronduit slecht te noemen, en voor de andere zaken kan ik echt geen noemenswaardige verschillen noemen. Dus dan is het logisch om voor Telfort te kiezen.
Vanuit KPN oogpunt kanibaliseer je hiermee je duurdere KPN producten. Met andere woorden: Je wordt door sluiten Telfort gedwongen om het duurdere KPN abonnement te nemen als je op het KPN netwerk wil bellen.

XS4ALL daarentegen biedt zaken die KPN niet kan aanbieden: Goede helpdesk, en voor de Geek zaken die KPN weigert aan te bieden.
XS4ALL vraagt een meerprijs tov KPN waar je deze services feitelijk mee betaalt. Met andere woorden: XS4ALL kanibaliseert KPN zeer zeker niet.

Als KPN dit plan doorzet, zal er een andere partij opstaan die het XS4ALL aanbod op de markt zet. Je weet dat er een klantengroep voor is en welke prijs ze bereid zijn ervoor te betalen. Dus je stapt in een warm bad. Gevolg is dat je dus je eigen concurrent aan het creeeren bent als KPN.

Hele vreemde strategie als je het mij vraagt.
De 'premium' klanten gingen naar xs4all, niet KPN. Je betaald premium, maar zoals je aangeeft kreeg je ook potentieel een hoop extra service en kwaliteit als je dat zocht.
De rest ging hoofdzakelijk naar de goedkoopste aanbieder. Dat waren een hoop aanbieders, maar ook daar was KPN zelf er niet een van.

Als er iets logisch was, dan was het KPN zelf opheffen. Die heeft veruit de slechtste naam/reputatie, en bediend zowel de premium (xs4all) als de doorsnee klant (telfort en andere prijsvechters) niet.

Dat is toch ook de hele reden achter de 'wij snappen het niet' overal (zowel online als offline)? Niet zozeer dat KPN iets herstructureerd, maar dat ze de 'slechtste' van de 3 merken behouden ten koste van de 'betere'.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 24 januari 2019 15:30]

XS4ALL daarentegen biedt zaken die KPN niet kan aanbieden: Goede helpdesk, en voor de Geek zaken die KPN weigert aan te bieden.
Waar dan ook "niet", naar betaald wordt. Ik bedoel, de helpdesk is een stuk professioneler en weet waarover het praat. Gegevens voor VoIP/SIP zijn gewoon beschikbaar en tot op zekere hoogte helpen ze je een eind(je) op weg om je eigen apparatuur in te zetten i.p.v. de door hen aangeboden meuk.

Voor "maar" gemiddeld € 11,00 per maand meer is dat natuurlijk niet iets om lang vol te houden voor een toko als KPN. Bij een "beetje" provider waar je een dergelijke service wenst betaal je gewoon netjes tientallen euro's per maand extra voor de SLA.

Toen ik KPN 2-jaar geleden om een dergelijke service vroeg wilde men mij doorverbinden met de zakelijke klantenservice want dergelijke services horen nu eenmaal niet thuis bij een consumenten aansluiting. Ergens geef ik ze daarin ook geen ongelijk, waarom? Als het bij consumenten thuis hoorde waren er wel meerdere providers die het op die wijze aanbieden. Daarmee kom je dan dus ook direct uit op je uitspraak;
Als KPN dit plan doorzet, zal er een andere partij opstaan die het XS4ALL aanbod op de markt zet. Je weet dat er een klantengroep voor is en welke prijs ze bereid zijn ervoor te betalen. Dus je stapt in een warm bad. Gevolg is dat je dus je eigen concurrent aan het creeeren bent als KPN.
Die dus inderdaad marktconforme prijzen zal aanbieden en dus enkele tientjes meer zal gaan vragen per maand.

Men vergeet n.l. nog wel eens dat kwaliteit ook zo zijn prijs kent en lijkt hier te denken dat zo'n € 11,00 euro per maand meer (in tegenstelling tot een abonnement bij KPN) dan dus de kosten ruim voldoende dekt.
Er zijn genoeg particulieren die de extra's willen. Eist KPN dat je een zakelijk klant wordt moet je een kvk nummer hebben. Ze knijpen dus de consument zo straks helemaal de strot dicht. Andere gaan ook alleen voor het geld, dus daardoor bestaat Xs4all. Ik betaal graag extra voor de service.

Ik heb iv.m met andere activiteiten zowel kpn als xs4all, geloof me maar zelfs zakelijk is kpn een ramp. Zijn gewoon een stelletje lui domme donders. Ik heb er aan de lijn gehad die ik wel kon schieten. Zelfs twee keer xs4all gebeld en met de kpn helpdesk laten spreken en voila was snel opgelost. Enne zakelijk was ik dus duurder uit dan bij xs4all.
Er zijn genoeg particulieren die de extra's willen. Eist KPN dat je een zakelijk klant wordt moet je een kvk nummer hebben. Ze knijpen dus de consument zo straks helemaal de strot dicht. Andere gaan ook alleen voor het geld, dus daardoor bestaat Xs4all. Ik betaal graag extra voor de service.
Daarom hoop ik ergens ook wel dat het gesprek waarover men het heeft, lijdt tot verbeteringen bij KPN. Zo zou ik het nog lang niet zo'n gek idee vinden om een aanvullend pakket te zien wat bestaat uit de mogelijkheden en extra's die men nu bij XS4ALL heeft.

€ 20,00 p/m bovenop de huidige pakketten voor een soort-van SLA zou zo gek nog niet zijn.
Enne zakelijk was ik dus duurder uit dan bij xs4all.
Dat komt omdat de prijs van XS4ALL niet in lijn is met de service en kwaliteit die het bood. Was dit wel het geval geweest, had je wellicht net zoveel of zelfs meer kwijt geweest dan bij KPN.

KPN is wat mij betreft net iets teveel huis-tuin-keuken-gebruiker, op zich is dat helemaal zo slecht nog niet maar door een optionele dienst aan te bieden (SLA-a like) kun je ook de doelgroep die meer wilt aanspreken en zaken aanbieden.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 24 januari 2019 17:41]

Dat komt omdat de prijs van XS4ALL niet in lijn is met de service en kwaliteit die het bood. Was dit wel het geval geweest, had je wellicht net zoveel of zelfs meer kwijt geweest dan bij KPN.
Ik wilde eigenlijk de prijzen van beide vergelijken maar het lijkt erop dat XS4ALL op dit moment goedkoper is dan KPN. Geen idee of dat al een tijdje zo is of dat KPN recent de prijzen verhoogd heeft. Hoe weet je dus zo zeker dat de prijs/kwaliteitverhouding van XS4ALL in vergelijking met KPN te hoog is, en dat KPN niet simpelweg te duur is?
Hoe weet je dus zo zeker dat de prijs/kwaliteitverhouding van XS4ALL in vergelijking met KPN te hoog is, en dat KPN niet simpelweg te duur is?
Dan kun je beter zeggen of KPN dan niet misschien te goedkoop is.

KPN Internet+TV Basis 100/100 € 56,49
Tweak Internet+TV Basis 100/100 € 62,95
Online Internet+TV 100/100 € 62,50
T-Mobile Internet+TV 100/100 € 67,50
XS4ALL Internet+TV 100/100 € 66,00


Meest vergelijkbare pakket bij Ziggo: 200/20 € 64,50 voor 200/200 op glasvezel moet je ongeveer € 5,00 tot € 10,00 per maand meer bijbetalen. Dit uiteraard exclusief eventuele kortingen, aansluitkosten en extra zenderpakketten e.d.

Trek het door naar 200/200 kost het gemiddeld € 5,00 - € 10,00 meer per maand, trek het door naar 500/500 geldt het zelfde principe als met 100/100 en 200/200. Of te wel, een soort van SLA wat je krijgt voor een veel te lage prijs als je het vergelijk met de concurrenten.
Deze merken zijn directe concurrenten van KPN zelf. Door deze merken zien klanten momenteel hoe duur KPN is. Voorheen was hi dat ook. Kpn is al langer bezig alle bedrijven om zeep te helpen die veel goedkoper zijn dan zijzelf. Nu willen ze de klantenservice van XS4ALL gaan gebruiken... ze moeten gewoon kappen met mensen er neer zetten die er de ballen verstand van hebben, amper Nederlands praten en het eigenlijk geen flikker kan schelen. Dat zou al een hoop helpen.
De vergelijking met Skoda/VW vind ik wel een mooie. Zeker omdat je daar inmiddels zoveel overlap ziet dat het nauwelijks nog iets uitmaakt. Skoda waren vroeger wat bonkige maar goedkope (en VW internals dus relatief solide) autos, Seat de sportieve eigenwijze auto's. Nu is Skoda net zo saai en mainstream als VW en Seat bijna net zo mainstream. Jammer? Ja. Maakt het de consument wat uit? Blijkbaar niet want het verkoopt toch wel. Zelfde voor Telfort, uiteindelijk zal niemand het missen. Ik hoop nog steeds dat XS4All een uitzondering op deze regel is en blijft.
Je moet jouw afvragen of die merken er op voor uit zijn gegaan.

Ik rij VW en de kwaliteitnis echt niet je van het.

Een dure VW zoals Audi met dezelfde mankementen als een goedkopere VW is niet goed....

Aangezien ze bijvoorbeeld de motoren delen, delen ze ook de kwalen en mankementen.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 24 januari 2019 19:59]

Absoluut mee eens, die vergelijking gaat ook op.
Die vergelijking met Volkswagen heb ik uitgedacht tijdens een dood momentje en op tweakers gezet (misschien niet als enige) was zoiets als dit: het is alsof Volkswagen besluit te stoppen met Seat, Skoda en Audi en verder gaat onder eigen merk.

De dag daarna stond er een vergelijking Xs4all - Porsche in de Volkskrant en heeft het geintje KPN - VW de media gehaald.
Het grote voordeel van xs4all is een goed modem, de fritzbox.

KPN is te dom om dit te snappen en levert onder KPN en Telfort liever 3 verschillende kastjes met hetzelfde doel, dan één goed modem (glas).

Geen vertrouwen in KPN...
XS4All heeft inderdaad wel degelijk een andere dienstverlening weet ik uit eigen ervaring. Daarom is het zo jammer dat ik hier geen glas kan krijgen via XS4All. KPN? KlantPrioriteit Nul zeiden wij altijd. Geldt nog steeds wat mij betreft. Onbetrouwbaar....
Ik vraag me af water gaat gebeuren met de overige resellers? NLEx bijvoorbeeld, die prijsvechter is voor all-in-one abbo's maar eigenlijk Telfort reseller is. De Experiaboxen van NLEx hebben allemaal een Telfort-config aan boord.
NLEx biedt de diensten aan via kpn wholesale. Is geen Telfort reseller, maar een concurrent van dat merk, waar KPN weer de eigenaar van is.
Dus op termijn zouden NLEx en andere resellers dus ook kunnen verwijnen?
Nee, immers, NLEx is niet eigendom van KPN. KPN zegt alleen zijn eigen merken op, niet de toegang tot het Wholesale netwerk.
Die hebben allemaal een KPKN Wholesale-config aan boord. Net als alle providers die onder KPN Wholesale hun diensten inkopen.
Telfort, dat was destijds een hele goedkope oplossing omdat je gratis op het Libertel (Vodafone) netwerk zat waar ze zelf geen dekking hadden. Toen ze zelf een matig dekkend netwerk hadden, was dat voorbij. Toen werd het O2 waar Marcel Boekhoorn weer heel rijk mee geworden is door de verkoop aan KPN nog geen jaar later.

Jammer dat er nauwelijks commotie is om Telfort te behouden. Bij XS4ALL is dat met name nostalgisch, maar Telfort heeft juist een zeer sterke reputatie als budget merk en een goede positie naast het 'dure' KPN.
Toen we nog maar 2 mobile netwerk leveranciers hadden KPN en Libertel (Vodafone), waren we maar al te blij dat Telfort er als 3e partij bij kwam. Want dan pas zou echt concurrentie ontstaan. Dus in die zin wel jammer dat KPN Telfort had over genomen. Maar gelukkig is T-Mobile (eerst Ben) er nog.

Wel grappig dat we bij Ericsson een e-mail kregen dat er een 3e speler naast KPN en Libertel zou komen, en dat we daar niks over mochten zeggen. KPN en Libertel waren beide klanten van Ericsson. Good times ;)
Volgens mij klopt dat niet helemaal. Je had ook nog Dutchtone wat later Orange werd (die al grotendeels eigenaar waren). Die werden weer opgekocht door Deutsche Telecom en werd gerebrand tot T-Mobile. Pas later kwam volgens mij Ben daarbij.
Je had ook nog O2 in die tijd. Weet niet hoe het daarmee is afgelopen eigenlijk.
O2 was in de periode van 2002 tot en met 2003 en was er eigenlijk niet zo heel lang. In 2003 kreeg het weer de naam wat het tot 2002 had, 'Telfort'. KPN nam jaren later de boel over waarna Telfort niet veel later als 100% dochter van KPN, gebruik ging maken van het KPN netwerk.
Ben bestond al voordat Orange (Dutchtone) werd overgenomen door Deutsche Telekom en ingelijfd door T-Mobile. Ben dateert van 1999 en de aandelen werden in 2002 door T-Mobile gekocht International gekocht/overgenomen. Orange (Dutchtone) werd in 2007 door Deutsche Telekom gekocht.

Ben is er een tijdje tussenuit geweest en pas weer medio 2008/2009 teruggekeerd.

In die periode waren er 5 met een eigen fysiek netwerk;
KPN
Vodafone (Libertel)
T-Mobile
Orange (ook bekend als DutchTone)
O2 (ook bekend als Telfort)
Wij zijn al sinds begin 2008 zeer tevreden klant bij Telfort. De keuze voor Telfort was destijds en nog steeds een financiële.

Prima verbinding op mijn adres en hooguit 1 keer per jaar een kleine storing. Ik hoop van harte dat dit zo blijft.

Ik ben wel benieuwd wat dit voor de prijs van ons abbo gaat betekenen. Goedkoper heb ik nog nergens kunnen vinden.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Xessive op 24 januari 2019 16:11]

Het imago in dit verhaal is een belangrijk punt dat je aanhaalt. Afgezien van de technische verschillen, vind ik KPN maar een saai, nietszeggend en zelfs zelfingenomen merk met vervelende reclames. xs4all is uiteraard het pro-merk en telfort het no-nonse budget-merk dat goedkoop en stabiel internet levert.

Zelfs als KPN de beste technische eigenschappen behoudt van de merken (geen pppoe-tunnels, geen dichtgetimmerde experiazooi, standaard zonder gedoe eigen apparatuur, etc.) en je dus een aantal verschillende diensten krijgt (telfort -> KPN-budget, KPN -> KPN-goed(?), xs4all -> KPN-pro), dan blijft het uiteindelijk het saaie en omslachtige KPN waar een groot deel totaal geen duidelijk beeld van heeft in het beste geval en in een wat slechter geval een hekel aan heeft (op welke doelgroep mikt het nu eigenlijk?). Na een aantal jaar wordt het allemaal weer eenheidsworst en zitten de klanten weer bij allerlei andere providers die dan weer worden opgekocht.

Wat mij betreft schiet KPN zich enorm in de voet bij het opheffen van deze merken.
Met betrekking tot je laatste alinea...
Iedereen vergelijkt nu toch aanbiedingen op internet, zoals hier in de Pricewatch. Als KPN gewoon een paar scherp geprijsde abo's heeft komen die in de prijsvergelijkingen vanzelf naar boven.

Sowieso vind ik het raar om als bedrijf meerdere producten of diensten te hebben die met zichzelf concurreren. Al helemaal bij iets dat helemaal het zelfde is zoals mobiele telefonie (en van het zelfde netwerk gebruik maakt)
Sowieso vind ik het raar om als bedrijf meerdere producten of diensten te hebben die met zichzelf concurreren. Al helemaal bij iets dat helemaal het zelfde is zoals mobiele telefonie (en van het zelfde netwerk gebruik maakt)
Dus volgens jou moet KPN al haar abonnementen (producten en diensten) schrappen en met 1 abbonnement komen (3-in1?) met dus 1 prijs voor al haar klanten.
Ik ben benieuwd hoeveel klanten KPN dan nog overhoudt.
Er zijn klanten die maar 1 of 2 ipv 3 producten willen afnemen.

Of bedoeld je dat er per product 1 apart KPN-abbonement moet komen?
Ook dan zullen klanten weglopen.

In het geval van XS4all klanten omdat de service en hardware van KPN slechter is. (die ervaring heb ik zelf gehad, en ga dus niet terug)
In het geval van Telfort, omdat die goedkoper is dan KPN.

Of gaat KPN die perfecte XS4all service en hardware aanbieden voor het Telfort budget-tarief.
Dan gaan ze als bedrijf zeker failliet.

Niet iedereen zoekt de goedkoopste leverancier. Sommigen zijn bereid meer te betalen als daar iets tegenover staat. Bv betere hardware en/of service.

In vind reviews en beoordelingen belangrijker dan alleen maar de laagste prijs.
"Goedkoop is duurkoop" is mijn ervaring.
Niet iedereen zoekt de goedkoopste leverancier. Sommigen zijn bereid meer te betalen als daar iets tegenover staat. Bv betere hardware en/of service.
Dat betwijfel ik. Ik weet nog zo net niet of klanten het ermee eens zullen zijn wanneer KPN nu zou zeggen;
We houden XS4ALL aan, maar klanten gaan maandelijks € 20,00 meer betalen

Er zullen enkele klanten zijn die de werkelijke waarde van service en kwaliteit zullen erkennen en dat geld ervoor over zullen hebben. Het merendeel zal zich kapot schrikken en die prijs er niet voor over hebben.

Men vergeet namelijk dat men gerust over een SLA-vorm mag spreken als men spreekt over de kwaliteit van XS4ALL. Een vorm die net even wat meer waard is dan de gemiddelde € 11,00 die een klant per maand meer betaalt ten opzichte van de meeste providers.
Laten we het uit proberen, zou ik zeggen.
Misschien dat KPN dan ook te porren is om XS4all in zijn huidige vorm te laten bestaan (of meer zelfstandigheid te geven).

Wie weet, misschien zit ik ernaast met mijn aanname (ik sprak voor mezelf, niet voor anderen), maar misschien zit jij er wel naast vwb de XS4all-klanten. Als een groot deel alleen voor de prijs ging, dan hadden ze ook Telfort of KPN kunnen kiezen. Maar om een of andere reden hebben ze dat niet gedaan.

Het is in ieder geval een alternatief voor het plan van KPN.
XS4ALL klant hier, ik betaal 'bewust' meer dan een standaard ander abonnement, afgezien van de service (ik vind die gewoon goed, eigenlijk zoals het moet zijn, uitzonderlijk is het voor mij althans niet, maar dat komt ook door mijn eigen kennis van de materie). Er is geen andere provider op dit moment die de diensten betaalbaar aanbiedt, wat vooral voor mij belangrijk is, geen gezeur als ik mijn eigen hardware draai (glasvezel gaat gelijk de router in middels een SFP module), ongefilterde internet, poort blocks kun je zelf instellen bij XS4ALL. Reverse DNS entries, fatsoenlijke IPv6, vast ip en een subnet. (Wel handig als je je eigen mail server draait). Tevens is de bereikbaarheid van de techneuten bij XS4ALL perfect. Had tijd geleden wat snelheids problemen op de lijn gehad, een berichtje op usenet en je hebt zo bericht terug dat het klopt en dat er al onderhoud gepland staat. Dat scheelt een hoop, gemiddelde ISP mag je eerst het kabeltje controleren, draai je Linux, dat ondersteunen we niet, etc etc..

Als ik naar KPN moet kan ik dit allemaal op mijn buik schrijven. Deze niche zaken zit gemiddeld toch niemand op te wachten, dus deze zaken vind je dus ook niet bij een andere provider. Dan moet ik gaan zoeken naar zakelijke abonnementen, wat ik dan ook van plan ben mocht XS4ALL komen te vervallen.

[Reactie gewijzigd door jDuke op 24 januari 2019 23:42]

Iedereen vergelijkt nu toch aanbiedingen op internet, zoals hier in de Pricewatch.
Misschien. Maar ook genoeg mensen die gewoon naar de winkel(s) gaan waar ze reclame van hebben gezien/wat van hun vrienden over hebben gehoord.

Helemaal met telefoonabonnementen, omdat providers daar hun best doen om rechtstreekse vergelijkingen op prijs lastig te maken. (Het is geen toeval dat je allemaal dataverdubbelaars en blox en combi-voordelen e.d. kunt kopen.)
Vodafone heeft dat ook met Hollandse Nieuwe. Als Vodafone daar geld op zou toegeven dan was Hollandse nieuwe allang weer opgeheven, dus er zal toch wel een business case voor zijn.

Wat wellicht meespeelt is dat Vodafone het premium merk niet te veel omlaag wil halen kwa status en daarvoor een goedkoper merk ook in de markt heeft gezet.
Ik ben echter ook geen marketing expert, dus wie het weet mag het zeggen...
De abonnementen zijn een paar euro goedkoper, maar de instap is zekers veel goedkoper bij Telfort dan bij KPN.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 24 januari 2019 17:34]

Die telefooncellen van Telfort waren ook het eerste waar ik aan dacht bij de begin jaren van Telfort. 😀 Kennelijk hebben die dus wel indruk gemaakt, omdat er voorheen enkel groene telefooncellen waren.
Als dit nog geen enorme red flag is voor wat XS4ALL medewerkers te wachten staat weet ik het ook niet meer. 207 mensen worden zonder pardon op straat gemikt alleen omdat KPN per se de dikke aandeelhouders tevreden wil stellen met een extra miljoentje winst. Trap niet in die onzinnige KPN PR dat ''er niks gaat veranderen'' Over een half jaartje kan je fijn dealen met een klantenlijn die niet eens weet wat IPv6 is.

Daarom nogmaals (voor degene die het nog niet hebben gedaan) TEKEN DE PETITIE Laat deskundige medewerkers van XS4ALL (of wat daar nog van over is) niet hetzelfde lot ondergaan als de mensen die bij Telfort de straat opgedonderd zijn. Niet denken dat het ''niets uitmaakt'' om het daarom niet te tekenen. Je hebt immers niks te verliezen :)

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 24 januari 2019 17:47]

De enige reden waarom ik voor Telfort glasvezel koos, was omdat ik XMSNET had, wat glasvezel in onze wijk heeft geïnstalleerd en aangelegd. Zij werden overgenomen door Telfort. Ik wist dat dat een goede service was, want er waren nooit problemen. Nu Telfort overgaat in het KPN, weet ik niet of er nog wel aanbiedingen zijn in de wijk waar ik in woon, de keuze lijkt in ieder geval weer wat beperkter..

Telfort/XMSNET heeft nooit een storing van belang gehad, niet dat ik me kan herinneren althans. Mijn moeder met KPN, een straat verderop heeft wel vaker storingen met KPN helaas.
Ik heb met KPN 1 storing meegemaakt in 8 jaar tijd op de glasvezel. Binnen 2 uur stond er een monteur op de stoep met een 4g dongel om in mijn modem te prikken. De storing was moeilijk op te lossen in de wijkkast, en men moest 3 dagen op een onderdeel (gesmolten, dus kaduuk) wachten. Dat was prima service, zoals ik het gewend ben.

Je xmsnet systeem word trouwens al een hele tijd door KPN onderhouden hoor. Telfort heeft geen eigen onderhoudsdienst, dit word door VolkerTelecom gedaan voor alle KPN-dochters en eigen netwerken. Monteur jantje werkt dus voor alle KPN diensten, niet alleen Telfort.
Zou graag willen weten of xs4all niet een mogelijkheid kan vinden om weer voor zichzelf kan beginnen.
De lijnen mag kpn toch niet kwa prijs opdrijven vanwege wettelijke regels.
IPv6 bedoelde je? Nee flauw. ;)
Daar ben ik ook bang voor. Goede mensen zijn lastig te krijgen, maar je bent ze wel zo kwijt.

Ik wil over een tijdje gewoon eens testen wat voor pesoneel er nog bij de helpdesk zit, alleen nog even een goede case bedenken als test.

Ik bel de XS4ALL helpdesk bijna nooit, maar je wordt over het algemeen (nog) wel heel goed geholpen als er wat is.
Als dit nog geen enorme red flag is voor wat XS4ALL medewerkers te wachten staat weet ik het ook niet meer. 207 mensen worden zonder pardon op straat gemikt alleen omdat KPN per se de dikke aandeelhouders tevreden wil stellen met een extra miljoentje winst.
Of XS4ALL medewerkers worden juist ingezet om de KPN klantenservice op hogere kwaliteit te krijgen.
Trap niet in die onzinnige KPN PR dat ''er niks gaat veranderen'' Over een half jaartje kan je fijn dealen met een klantenlijn die niet eens weet wat IPv6 is.
Op basis van deze uitspraak durf ik er bijna om te wedden dat jij al jaren geen contact gehad hebt met KPN klantenservice. Ik heb de afgelopen 2 jaar meermaals contact gehad rondom IPv6 en deze werden gewoon beantwoord alsof het niets was. In dat geval spreek ik over IPv6 op het vaste maar ook het mobiele netwerk. Dus je ervaring zal wel van "heel lang geleden" zijn, of je trof net even een medewerker die nergens vanaf weet.
Telfort de straat opgedonderd zijn. Niet denken dat het ''niets uitmaakt'' om het daarom niet te tekenen. Je hebt immers niks te verliezen :)
KPN heeft ontslag aangevraagd voor alle medewerkers van de Telfort-winkels, schrijft Telecompaper. Daarvan zijn er 128 in dienst van Telfort, terwijl 79 mensen werken op uitzendbasis
Heeft XS4ALL dan ook al fysieke winkels ? 8)7 |:(
...en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk.
Komt KPN dan met een lijn budget-abonnementen? Dan hadden ze net zo goed Telfort kunnen aanhouden als submerk. Ik zie namelijk niet in hoe ze prijsbewuste mensen met hun huidige mobiele KPN abonnementen willen binnenhalen. Hun losse mobiele abbo's zijn echt schandalig duur.

Of is dit ook weer een voorteken van het verlies van concurrentie op de mobiele markt, nu Tele2 wegvalt?
Mensen die prijsbewust zijn, kozen sowieso niet voor Telfort maar voor mobiele telefonie ging men voor Simpel of Youfone. Voor vaste diensten ging men naar Online, Tele2 of NLEx.

Ik vermoed dat KPN hierin dan dus ook een daling zagen in het aantal klanten. Zelfde geldt voor Online die veel klanten heeft verloren aan NLEx.
Dat zal per situatie verschillen. Ik heb een 80/8 abo vaste lijn waar ik 100/30 op haal. Betaal hiervoor inmiddels 32,50e. Daarnaast heb ik Telfort mobiel 300 minuten, onbeperkt sms voor 8,22e. Door het meenemen van minuten start ik elke maand met ruim 600 minuten. Dan krijg ik vanwege combivoordeel nog 5 euro korting.

Zo kom ik voor mijn vaste en mobiele abo samen uit op 35,72e per maand. Ik moet goed mijn best doen dit elders goedkoper te krijgen denk ik.

[Reactie gewijzigd door Yemoke op 24 januari 2019 22:45]

Ik ga die grappige Telfort reclames wel missen...:

Wie had dat gedacht?

Van leuke spotjes op tv, naar een mooi merk door de plee... O-)
Tja, Van drukke baan, naar ik schuif gezellig aan. komt nu wel pijnlijk dichtbij... "Vroeger was ik altijd aan het werk en at ik eigenlijk nooit met mijn gezin. Nou, daar heb ik tegenwoordig héél veel tijd voor!" :'(

Zonde hoor, ik ga ze ook missen :Y
Merkwaardig dat het personeel niet (gedeeltelijk) aan de slag kan bij KPN of dat er rendabele Telfort shops omgebouwd worden naar KPN. Dit is niet echt een voorbeeld van goed werkgeverschap.

[Reactie gewijzigd door knakworst op 24 januari 2019 13:34]

Personeel kan gedeeltelijk wel aan de slag bij KPN. Deels om verwachte toename van drukte in de KPN winkels op te vangen deels om bepaalde taken binnen KPN op te pakken. Iets in de trend valt te lezen in de adviesaanvraag die KPN bij de OR heeft gedaan en ik gezien heb.

Uitzendpersoneel zal zoals ik heb begrepen er wel uit gaan. Uiteindelijk zullen er naast de plekken in de winkels ook overhead verdwijnen op de kantoren. Voor veel mensen gewoon slecht nieuws dus.
Maar er zijn ook al heel veel KPNers die nu al zowel voor de merken KPN als Telfort werken.
Het is nog maar de vraag of KPN de ontslagvergunning rond krijgt in dit geval... Er is geen faillissement, het is een eigen keuze dat KPN stopt met een bedrijfsonderdeel. Dat het een aparte BV maakt dan niet alles uit. Als een paar slimme Telforters een goeie advocaat nemen zal KPN het nog lastig krijgen. En de juristen bij het UWV zijn ook iha wel aardig op de hoogte van de (Europese) wetgeving.

Dit zeg ik trouwens uit eigen ervaring. Heb in 2002 ook KPN als medewerker aangeklaagd toen mijn onderdeel door Atos werd overgenomen en ze gewoon een deel van het personeel wilden ontslaan. Dat hebben ze geweten...
Gewoon afkoopsom mee en dan is het alsnog klaar. Ze hoeven er niet gratis vanaf, de kostenbesparingen worden afgewogen tegen de kosten.
Kpn is flink aan het reorganiseren. Er zullen nog wel meer klappen vallen
dan kan de prijs ook omlaag zou je denken.. maar nee, zal alleen maar stijgen..
Het enige doel is winstmaximalisatie. Als ze ermee weg zouden komen de helft van het personeel te ontslaan en de prijzen te verdubbelen, zouden ze dat direct doen.
Niet alleen winstmaximalisatie, dit is het opnieuw proberen een monopolie te verkrijgen, in principe heeft straks niemand meer echt een keuze en is het of KPN of Ziggo.
Deze 2 vreten alle anderen op en prijzen zullen alleen nog stijgen.

Geweldig hoor die marktwerking...
Monopolie is natuurlijk de ultieme winstmaximalisatie, dan kunnen ze echt vragen wat ze willen tenslotte ;)
Het lijkt wel een bedrijf :) ;)
Dat maakt het nog niet slim. Heb zelf wat vrienden bij KPN werken op verschillende afdelingen en al die reorganisaties maken het personeel ongemotiveerd. Je kan nog zo je best doen, maar uiteindelijk ben je ook maar een nummer die als het ze even niet uit komt geschrapt wordt.

Ik kan het KPN personeel niet eens kwalijk nemen als ze de helft van de werktijd zitten te internetten.
Je hebt gelijk. Ik maakte een beetje een flauw grapje.
dan kan de prijs ook omlaag zou je denken..
Neen, het argument is veelal dat het juist niet duurder wordt omdat men herorganiseert en personeel en producten afdankt. We mogen dus 'blij zijn' dat ze reorganiseren. :+
het wordt niet duurder voor KPN, wel duurder voor de klant.
Maar dat wordt er niet bij gezegd……" het wordt niet duurder" en heel NL trapt er met zijn bakkes in! Mensen moeten leren lezen in dit land :) Het is net als politiek…..its al about money!
Alleen moet je niet vergeten dat er ook mensen bij KPN werken.
Die willen ook loonstijgingen, betere CAO voorwaarden en met de inflatie meegroeien qua inkomen.

Je ziet KPN als een 'label' dat spontaan iets levert, en daar (te) veel geld voor vraagt.
Je HOEFT er niet af te nemen ... genoeg anderen in de markt die hetzelfde kunstje doen ( en ook prijzen omhoog gooien, en personeel in dienst hebben )
Klopt, hele IT dienstverlening (onsite beheer) stoppen ze ook. Zijn al vele ontslagen gevallen in die sector de afgelopen 6 maanden.
Euh niet de *hele* IT dienstverlening hoor ;) Ons bedrijf (100% KPN dochter) is alleen maar aan het groeien en valt buiten alle ontslagrondes/krimpacties.
Dat klopt maar dan val je waarschijnlijk onder Call2 o.i.d., en dat staat los van de reorganisatie binnen KPN zelf waarbij de IT dienstverlening stopt (na afloop huidige contracten).
Godzijdank niet onder Call2, maar een daadwerkelijk leuk (en capabel) bedrijf ;)
Stopt KPN ook met hun SaaS en Cloud services? Kan me herinneren dat KPN een bedrijf uit Groningen had overgenomen dat o.a. Desktop as a Service leverde.

edit: even opgezocht. Dat bedrijf was Applicationnet :)

[Reactie gewijzigd door Cis op 24 januari 2019 15:29]

Ik hoop het van ganser harte. Heb ooit een VPS bij NXS gehad, dat werd overgenomen door IS Group (ja echt) en dat weer door KPN Interned Services. Toen het nog NXS was was het nog okay, daarna is het rap bergafwaarts gegaan. Een geheugen- of CPU-upgrade moest je schriftelijk aanvragen, daarna kreeg je na 2 weken bericht dat de upgrade nog eens anderhalve week later werd uitgevoerd - terwijl je bij andere klanten met een druk op de knop in de webinterface de upgrade zelf kon uitvoeren...
of dat er rendabele Telfort shops omgebouwd worden naar KPN.
Ik gok dat veel van die telfort shops zo dicht bij een KPN shop zitten dat ombouwen de boel niet beter maakt dan 1 van de twee sluiten.

Bijvoorbeeld utrecht centrum, de Telfort en KPN winkels zitten volgens google maps nog geen 200m uit elkaar, ik kan me niet voorstellen dat die 2e winkel dan genoeg extra omzet er bij trekt om de kosten te rechtvaardigen
Klopt, @knakworst hier bij ons in de stad is de telfort 4 panden verder van de KPN winkel vandaan (nog geen 40 meter lopen). Lijkt me ook voor de hand liggend dat dit Telfort winkel dus sluit.
Opzich is het niet merkwaardig, als je kijkt waar de meeste Telfort shops zitten is het vaak in een stadscentrum, hier zit meestal een aantal meters verder een KPN shop; het ombouwen van een Telfort shop zou in dit geval leiden tot 2 zaken van hetzelfde merk in een stadscentrum wat niet rendabel is.

[Reactie gewijzigd door BladeSlayer1000 op 24 januari 2019 13:46]

De winkels van Telfort concureren in zekere zin met die van KPN en zijn daardoor vaak dichtgelegen bij elkaar.

KPN heeft er weinig aan als 2 winkels hetzelfde gebied verzorgen
Er zullen maar weinig plaatsen zijn waar er naast de Telfort winkel er geen KPN winkel is, als deze al bestaan. 2 winkels in 1 stad/dorp zijn voor deze branche niet echt rendabel, 2x de kosten en steeds meer online te regelen.
Merk het bijvoorbeeld bij de ABN Amro hier in Amersfoort, hadden 3 locaties en nu nog maar 1. Andere dienstverlening maar ook hierin is te merken dat ze bezuinigen op fysieke locaties. Zelfs de dienstverlening in dit ene kantoor is in de afgelopen tijd afgeslankt, steeds meer naar online zelf regelen.
ABN is echt koning in dienstverlening "NOT" !
Hier in de omgeving 20km voor de dichtsbijzijnde ABN Amro vestiging.
3 fillialen gesloten ( 3 randgemeentes ) die allemaal nu naar die op 20KM afstand moeten.

Toen kwamen ze met het lumineuze idee om ook de automaten te verminderen, 12KM en 21KM ( buiten de eerstgenoemde 20KM )

Het is hier via de 4 gemeenteraden gelopen, om ABN af te dwingen in ieder geval een geldautomaat te plaatsen met stortingsmogelijkheid ( in alle dropen )
Omdat wij met 30.000 in de gemeente zijn kwamen er bij gratie zelfs twee ...

Maar niet voordat er een héél groot burgerinitiatief was gekomen om naar de lokale Rabo / Regiobank te verhuizen.
Ach, ABN-Amro, praat me er niet van. 3x online mijn adres gewijzigd, bevestigd met het apparaatje, werd gewoon niet gewijzigd. Gezamenlijke rekening die ik in Deventer had geopend bleek ineens in Apeldoorn te lopen toen ik nadat mijn relatie ten einde was die rekening om wilde laten zetten naar haar rekening en bij Gods Gratie na 6x bellen kon ik dan via een kantoor in mijn buurt terecht met een schriftelijk verzoek in de hand. Waarna ik binnen 3 minuten buiten stond met een gewijzigde rekening EN adres. Had u niet voor hoeven bellen hoor, maakt niet uit waar uw rekening loopt, als u een ID meeneemt is het zo geregeld. 8)7 |:(
De opmerking betreffende goed werkgeverschap daar gelaten, bedrijfsvoering matig is het zeker verklaarbaar. Telfort heeft zeg een 20 winkels verdeeld over nederland. Veel van deze winkels zitten in het centrum van grote steden. De crux zit hem erin dat KPN op praktisch gezien al deze locaties ook al een winkel heeft zitten. Hierdoor zou het eerder onlogisch zijn om op zeer korte afstand van elkaar 2 winkels open te houden waar momenteel een enkele al voldoet.

Even een klein voorbeeld voor wat betreft de afstand momenteel tussen een Telfortshop en een KPN shop:
Groningen +-275m
Leeuwarden +- 75m
Er zijn nu al in de winkelstraat hier 5 bel winkels. Hoeveel heeft een mens nodig?
Hoeveel kledingwinkels heeft een mens nodig? Bij mij in de straat kan ik ze niet op de vingers van twee handen tellen.
Hoeveel kappers heeft een mens nodig!? Dat is nu het merendeel van de winkels hier.
Reken maar uit hoevaak een gemiddelde consument zo'n belwinkel nodig heeft en hoe vaak iemand nieuwe kleren koopt. Dan klopt het denk ik wel dat die verhouding 1:4 of groter is.
Hier in Sittard zitten ze zo ongeveer tegenover elkaar.
Ik weet niet of dat op veel plaatsen is, maar waarschijnlijk wel.
Dus ombouwen naar KPN of overnemen van het personeel is er hier in ieder geval niet van toepassing.
KPN en Telfort winkels waren altijd apart.

In Eindhoven bijvoorbeeld heb je in het centrum zowel een Telfort als een KPN winkel. Het is voor KPN natuurlijk onzinnig om allebei de winkels open te houden. (buiten het feit dat dankzij E-sim men meer online kan regelen)
Merkwaardig dat het personeel niet (gedeeltelijk) aan de slag kan bij KPN of dat er rendabele Telfort shops omgebouwd worden naar KPN. Dit is niet echt een voorbeeld van goed werkgeverschap.
Bij ons zit de kpn winkel in dezelfde straat als de telfort winkel en dat zal op meer plaatsen gelden. Ook al is zo'n winkel rendabel, je hebt er geen twee nodig.
Tja had jij iets anders verwacht van KPN? Je ergert je groen en geel en betaald je blauw. Vandaar dat logo van ze :P
Ben heel erg benieuwd wat er met de prijzen gaat gebeuren. Als ik zie wat ik bij KPN zou betalen en wat ik nu betaal bij Telfort. Fingers crossed.
Ik heb ook even snel gekeken. Ik zou er met een soortgelijk abonnement 12 euro per maand meer moeten gaan betalen... Ik mag hopen dat ze een regeling hebben en dat het niet 1 op 1 wordt overgezet. Er was een reden dat ik naar Telfort ging en dat was omdat ik de "extra service" niet nodig heb en ook niet 12 euro per maand extra voor ga betalen.

Edit: Dit gaat over mijn glasvezel verbinding+vaste telefoon

[Reactie gewijzigd door masterwillems op 24 januari 2019 14:51]

Je mag je abonnement kosteloos opzeggen bij het overzetten van een contract of bij prijswijzigingen(natuurlijk zal je wel je telefoonkrediet in een keer moeten betalen)
En wat als je dat nou niet kunt? KPN wijzigt hier de boel en er zijn helaas genoeg mensen die niet met geld overweg kunnen en juist daarom maandelijks dat toestel afbetalen. Die zadel je dan met een probleem op.
Maar lopen de bestaande abbonementen niet gewoon in hun huidige vorm door dan? Ik heb het idee dat KPN niet ineens alles zomaar veranderd.
Contracten lopen in de bestaande vorm door.
Bij 'verlengen' ( wat NIET bestaat, maar doodleuk een nieuw contract is, zonder inschrijfkosten ) zal de optie Telfort veranderd zijn in KPN, met bijbehorende tafiefstructuren

Doe je niets behoud je de afgesproken kosten, maar elke aanpassing in je contract zal een 'verhuizing' betekenen.
En op een gegeven moment krijg je een sms en mailtje, dat jouw contract niet meer houdbaar is, en wordt opgezegd per XX datum.
( Zowel VF als KPN hebben dit al gedaan in de afgelopen jaren )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 24 januari 2019 15:08]

Dat was mij inderdaad overkomen bij Vodafone alweer enkele jaren geleden. Ik had al héél lang (5+ jaar) hetzelfde abonnement, want ondertussen zo'n 10 euro goedkoper was dan een vergelijkbaar, nieuw abonnement. Kreeg ik doodleuk een brief dat ze toen over 2 maanden mijn abonnement stop gingen zetten, dat ik dus nog 2 maanden de tijd had een nieuw abonnement af te sluiten, of te verhuizen.

Nou mij niet gezien, ik ben toen mooi vertrokken naar, jawel, Telfort. Die was toen best een paar euro goedkoper dan concurrenten.

Nu weer, mijn Telfort abonnement is 7 euro per maand (ik bel bijna nooit, gebruik eigenlijk altijd Wifi waar mogelijk, maar vind internet op mijn telefoon wel handig). Het goedkoopste abonnement bij KPN is € 13,50, bijna 2x zo duur!

Mochten ze mijn abonnement stopzetten, net als met Vodafone toen, dan vertrek ik ook gewoon weer. Als alle abonnementen van Telfort echt vervallen, en er geen alternatieven zijn van KPN zelf (dus voor een vergelijkbare prijs), dan zal een andere prijsvechter dat gat in de markt echt wel vullen.

Ik zie deze hele actie (ook met XS4All) vooral als een manier van KPN om klanten te verliezen... ik kan me niet dat er veel klanten van Telfort en XSAll blij mee zijn.
gek genoeg heeft het managment dat de "one-brand" strategy wil doorzetten totaal geen beeld van de status en reputatie van Telfort en XS4all met all bijbehorende geschiedenis en hoe men zich verbonden vind met hun huidige provider en sterke afkeer hebben tot de producten/kwaliteit dat KPN biedt. Dat willen ze schijnbaar niet snappen, Ze willen er geen afstand van doen, maar ze willen het ook niet in leven houden, XS4all is bijvoorbeeld een bedrijf dat toch 20% winst maakt (en in mijn beleving beter presteert dan het moederbedrijf) Er zijn inmiddels al meer dan 50.000 ondertekeningen en een actiegroep is druk bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn qua toekomst van XS4all (mogelijk een vertrek bij KPN en onder een iets andere naam verder, Er is echter nog geen exacte datum bekend wanneer de merken definitief oplossen, je ziet namelijk nog steeds reclame van beide merken op TV, zelfs toen 10 januari het plan naar buiten kwam, waren medewerkers nergens over ingelicht. dus als klanten belden met vragen, lag er geen script klaar met antwoorden, kortom, een hele rare herorganisatie, die naar mijn beleving KPN (en de klanten) meer gaat kosten dan het iets op zal leveren, de belofte dat er niets zal veranderen is een politieke belofte (kun je dus nergens op rekenen) maar goed ik als 15 jaar XS4all klant wacht af. mobiel/tv wat van KPN komt heb ik tot zover (nog) geen problemen mee. als XS4all in nieuwe vorm ook een totaal pakket kan bieden met dezelfde hardware (fritzbox etc) ben ik zo over. (ook al raak ik dan mn verdubbelingen kwijt )
KPN kan niet ineens het contract ontbinden en de restschuld ineens opeisen. KPN zal die contracten gewoon uitzitten. Een schuld in 1x opeisen kan alleen onder strikte voorwaarden, waarvan het vervallen van een merk daar niet 1 van is.

Voor KPN is er ook geen voordeel te behalen om al die mensen met betalingsproblemen op te zadelen, dat kost alleen maar geld aan debiteurenbeheer.
Het was misschien helder om aan te geven dat dit voor mijn glasvezel verbinding gaat :P
Je mag je abonnement kosteloos opzeggen bij het overzetten van een contract
Dat kan niet.

Het opzeggen van de overeenkomst kan alleen als de overeenkomst wordt gewijzigd ten nadele van de consument. Het overzetten van een overeenkomst valt daar niet onder, al zou KPN m.i.v. haar eigen logo op de facturen plaatsen dan nog gaat dit niet op.

Bij een overname, fusie of beëindiging van een dochteronderneming zoals in dit geval met Telfort. Worden overeenkomsten gewoon uitgezeten. Na de overeengekomen termijn (1 of 2 jaar), wordt de overeenkomst stilzwijgend per maand verlengd. En op den duur zal dat klant een brief of e-mail ontvangen dat de overeenkomst per {datum} wordt beëindigd en de klant de keus heeft om op te zeggen of wordt omgezet naar een gelijkwaardig abonnement bij KPN.
natuurlijk zal je wel je telefoonkrediet in een keer moeten betalen)
Dat ligt er maar aan. Er kan verwacht worden (afhankelijk van bepaalde factoren) dat men het toestel retourneert, maar eventueel ook tegen een vergoeding kan worden gekocht.

Afhankelijk van de situatie kan dit bedrag geheel opeisbaar zijn, maar er bestaat soms ook een kans dit in termijnen te voldoen. Helaas zie ik genoeg cliënten genoodzaakt dat hun overeenkomst beëindigd moet worden, al dan niet met afkoop of betalingsregelingen.
Er kan verwacht worden (afhankelijk van bepaalde factoren) dat men het toestel retourneert, maar eventueel ook tegen een vergoeding kan worden gekocht.
De kredietovereenkomst staat los van het abonnement(boven de 250 euro), en kan niet zomaar beeindigd/verbroken worden. Wel kan het bedrijf zeggen dat het bedrag in 1 keer terugbetaald moet worden(zoals bij een faillissement), maar ze kunnen niet zomaar je telefoon afpakken terwijl je er al gedeeltelijk voor betaald hebt, want de telefoon is (zolang je je aan de kredietovereenkomst houd) gewoon van jou.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 25 januari 2019 11:12]

De kredietovereenkomst staat los van het abonnement(boven de 250 euro), en kan niet zomaar beeindigd/verbroken worden.
Klopt, echter ... die € 250,00 klopt niet deze grens geldt alleen voor het wel/niet registreren bij het BKR. Ondanks dat deze bij minder dan € 250,00 niet geregistreerd is bij het BKR, geldt nog steeds dat dit gezien moet worden als krediet.

Wanneer de klant zijn of haar mobiele overeenkomst beëindigt, houdt dit niet per definitie in dat ook de kredietovereenkomst wordt beëindigd. Zolang de klant dus haar betalingsverplichtingen voldoet is er niets aan de hand tot het krediet is ingelost.
Wel kan het bedrijf zeggen dat het bedrag in 1 keer terugbetaald moet worden(zoals bij een faillissement), maar ze kunnen niet zomaar je telefoon afpakken terwijl je er al gedeeltelijk voor betaald hebt, want de telefoon is (zolang je je aan de kredietovereenkomst houd) gewoon van jouw.
Klopt, iemand onder bewind met beëindiging van de overeenkomst echter... kan niet voldoen aan de kredietovereenkomst en dient in veel gevallen het toestel (afhankelijk van hoelang de overeenkomst heeft geduurd), te retourneren of het restbedrag van de krediet te voldoen (al dan niet in termijnen).

Ik ben helaas al enkele keren tegengekomen dat tijdens de bewindvoeringsaanvraag, men nog even snel een overeenkomst afsloot. Na flink wat correspondentie over en weer moest het toestel worden geretourneerd (vaak binnen 2-3 maanden). Dit omdat cliënt het geld gewoonweg niet had om überhaupt aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Dus het kan wel, maar is geheel afhankelijk van de situatie, duur etc. etc.
(natuurlijk zal je wel je telefoonkrediet in een keer moeten betalen)
Hahaha, dat zou leuk zijn. Je mag deze auto gratis hebben als je een tweejarig abbonement van €10/maand afneemt. Oh, het abbonement wordt nu toch opeens €10 000/maand, maar je kunt het afkopen door de auto a €40 000 in één keer te betalen...
Nee, zo werkt dat niet. Vroeger kon je de telefoon gewoon houden zonder extra te betalen. Tegenwoordig wordt zo'n gratis telefoon (terecht) als lening gezien, dus ik kan me voorstellen dat je het lenings-deel moet blijven betalen terwijl het abonnementsdeel wordt vrijgescholden.
Bron?
Volgens het juridisch loket mag dat helemaal niet. Een soortgelijke casus met een sportschool:
https://radar.avrotros.nl...ggen-na-overname-mag-dat/
Als alleen de naam, het logo en de eigenaar van de sportschool veranderen, heb je als consument niet het recht om vroegtijdig je abonnement op te zeggen', legt Anneke van Kesteren van het Juridisch Loket uit. 'De nieuwe eigenaar neemt niet alleen de sportschool, maar ook de bijbehorende contracten over. Het wordt een ander verhaal als een dienst of faciliteit niet meer wordt geleverd na de overname.'
Alle diensten en faciliteiten blijven geleverd worden, de voorwaarden veranderen inhoudelijk niet (tot verlenging wellicht.) gewijzigd, et cetera. En technisch gezien is dit geeneens een wijziging van eigenaar gezien het al van KPN was.

Imho kan je er dus helemaal niet onderuit, zeker niet bij Telfort gezien daar al lange tijd vziw KPN BV in de voorwaarden staat. Telfort is enkel de gebruikte handelsnaam, meer niet. Dat die wijzigt geeft geen recht op ontbinding. Er zijn ook voor lopende contracten geen nadelige gevolgen, dus ook dat is geen grond tot ontbinding.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 24 januari 2019 15:06]

Mobiel zit ik nog steeds op mijn Hi abonnement (wel onder KPN naam) en zijn mijn belminuten en databundel vergroot zonder meer te hoeven betalen (krijg nu nog steeds meer dan ik voor hetzelfde geld direct bij KPN zou krijgen). Dus het kan ook voordelig uitpakken ;-)
Dan heb je wellicht een Hi abo afgesloten op een moment dat het toevallig voordelig was. Ik ben er ooit heel lang geleden al weggegaan omdat Debi(el)tel goedkoper was. Die bestaan ook al lang niet meer. Het was zeker vroeger niet altijd voordelig om je oude abo tegen oude voorwaarden te laten doorlopen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 24 januari 2019 14:43]

Het is te lang geleden om nog precies te weten. Maar volgens mij was Hi wel altijd goedkoper dan KPN (beetje zelfde idee als Telfort), maar kreeg je dan ook iets minder belminuten/data. Toen Hi opging in KPN kreeg ik dus wel KPN belminuten/data, maar nog steeds tegen de Hi prijs.
Dat er destijds ook goedkopere alternatieven waren dan Hi geloof ik direct ;-)
Dan betaal je wellicht nog steeds teveel.

Onbeperkt bellen + 5 GB data betaal je tegenwoordig 10 euro per maand voor en de eerste 6 maanden een euro.

Zal geen naam noemen, maar ik denk niet dat KPN merken dat kunnen matchen.
Precies dat, geldt hier ook! De extra service wilde ik niet. Kreeg onlangs een bericht dat 4g ook in het buitenland beschikbaar wordt, opzich fijn, maar had al een vermoeden dat dit met een mogelijke integratie met KPN te maken had.

Heb glasvezel en hoop niet met de tarieven van KPN te maken krijg. Wellicht op zoek naar een alternatief, de vraag is alleen welke?
Tenzij je in Almere woont zijn de KPN glasvezel prijzen niet vreselijk hoog en zeker niet de hoogste. Als ik de huidige prijzen bekijk scheelt het op 50/50 glasvezel €6,50/maand. NLE doet het voor €1,00 meer dan Telfort, ik denk niet dat er nog goedkoper is...

Het is niet voor niets dat KPN Telfort heeft overgenomen en bij Telfort dat het kon. KPN heeft meer marge door hogere prijzen, Telfort had veel minder marge door lagere prijzen. Dat maakt bedrijven vatbaar voor overname op het moment dat ze geen significant marktaandeel hebben. De goedkoopste zijn is altijd een race naar beneden waar we uiteindelijk allemaal last van hebben.

Ik zou bv. graag zien dat Tweak.nl op veel meer locaties hun 1Gbit netwerk zou aanleggen, voor €39/maand 1Gbit hebben is niet verkeerd imho en ben je niet zo afhankelijk van de grappen en grollen van reus KPN...

@Jorizzz https://www.tweak.nl/glasvezel/productoverzicht.html
Alleen interessant als je interesse heb in een 1Gbit (1000/1000) glasvezel lijn (alleen die glasvezel lijn is €39/maand). Ik betaal voor 500/500 bij XS4all €66/maand.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 24 januari 2019 15:32]

Ik woon in Almere en heb alles van KPN, betaal ik meer dan in een andere woonplaats? Of is er een partij in Almere die veel aantrekkelijker is?
Kijk eens op een aantal vergelijkingssites.
De post waar ik op reageerde is inmiddels behoorlijk aangepast
Ik ben ook bij KPN ook een stuk duurder uit dan bij Telfort.

Ik betaal bij Telfort nu € 41,- voor TV+Internet (40Mbit /4Mbit). Bij KPN kost het goedkoopste abonnement TV+Internet (50Mbit / 5Mbit) € 51,50.

Op jaarbasis betaal ik bij KPN dus €126,- meer het verschil wordt nog groter als ik mijn Simonly ga meenemen in de berekening.... :|

Telfort simonly (1,5GB/400 min) kost me inclusief combivoordeel € 9,19,-. p.m. Ik kan mijn resterende bundel 3 maanden meenemen.

Bij KPN kost een soortgelijk simonly abonnement (2GB/400 min) inclusief KPN compleet voordeel 15 euro p.m . Bij KPN kan ik niet mijn resterende bundel meenemen naar de volgende maand(en),

Totaal ben ik dus €126+ €69.72 = €195.72 per jaar meer kwijt bij KPN voor bijna exact hetzelfde 8)7
dat klopt helemaal:
bekijk mijn berekening maar eens

als voorbeeld: {goedkoopste abbonementen}

bij mijn berekening is de korting actie van X maanden goedkoper niet ingerekend omdat deze toch vervallen na de duur van de actieperiode
--------------------
internet+ tv
telfort
42.50 euro per maand
KPN:
51.50


mobiel:
telfort
4gb (na klant/combi voordeel) {2gb voor nieuwe klanten}
12.50 per maand
KPN:
2gb {met combi voordeel}
15 euro per maand

totaal:
telfort: 55 euro
kpn 66.50

kpn veilig 2 appareten {2 euro} {berkend op 5 euro voor 5 apparaten}
gratis fox sport {7.50 euro}
volgens mijn berekening zou er dan al minimaal 9.50 van het abbo af kunnen voor de mensen die deze opties niet hoeven OF WILLEN.

wat dus komt op 66.50-9.50= 55 euro {of in andere woorden diezelfde kosten als bij telfort}
Dat zal mij ook benieuwen en of mijn xmsnet mail adres blijft bestaan.
Ik verwacht na deze snelle actie dat we niet te lang hierop hoeven te wachten, ben vooral benieuwd of ze dezelfde VLAN structuur gaan gebruiken. Dit aangezien ik eigenlijk de experiabox wil vervangen (maak ook gebruik van de telefonie)
my 2 cents:
Besparen op winkelhuur en personeelskosten levert oneindig veel meer op dan besparen op IT infrastructuur. Los nog van de complexiteit van migratie, die waarschijnlijk 10x meer kost dan het in stand houden van de huidige infrastructuur.

Het enige voordeel wat men zou kunnen behalen, is de servers onder hetzelfde dak onderbrengen. Herconfiguratie is veel en veel te duur.

Los van de bevestiging van @mclegodude, dat @wxs.nl nog steeds bestaat :)
Ik denk dat het wel iets in de trant van herconfiguratie word. Reken er maar niet op dat de servers van wxs en planet nog staan te ronken.

Los van dat mail een ontzettend complex iets is op zo'n schaal, is dat wel de way to go. En aangezien het plethora aan maildomeinen wat kpn klanten kunnen hebben. Denk ik dat het er wel enigszins op ingericht is dat dit al kan (als telfort niet al stiekem gewoon zelfde backend gebruikt als kpn.)
Tijd geleden eens de 1960 iptv box van kpn en telfort aan wireshark gehangen. De gids werd opgehaald vanaf een wxs.nl server :)
mailadressen worden vrijwel zeker meegenomen. Oudere kpn klanten hebben vaak ook nog hun planet/wxs.nl adressen dus daar hoef je opzich geen zorgen over te maken.
Klopt inderdaad. Mijn schoonouders gebruiken nog steeds hun 12move.nl-emailadres. :P
Ik gok dat ze met een soort KPN Light abonnement zullen komen. Dan heb je wel overal de KPN brand, maar toch de prijsdifferentiatie die nodig is voor de concurrentie. Bijkomend voordeel: je kunt klanten een premium brand bieden i.p.v. "dumpmerken" als Hollandsnieuwe en Ben. Nieuwe kleren van de keizer, maar er zijn mensen die daar gevoelig voor zijn.
tenzij die doelgroep automatisch 'KPN' met duur associeert, dan verlies je klanten, maar misschien vindt KPN dat niet erg als Kosten > Baten
Na de overname van m'n glasvezelboer door KPN ga ik straks 20 euro per maand extra betalen voor dezelfde diensten. Ze strikken je met welkomstkorting in het eerste jaar en daarna ga je schokken, dus wees voorbereid op een tijdige overstap.
Dan heb je nog 'geluk'. KPN glasvezel levert in sommige gevallen juist ook minder diensten dan waar de concurrent oorspronkelijk mee begon. DVB-C en analoge TV bijvoorbeeld.
Ik krijg elk jaar een prima aanbieding van KPN waar niemand aan kan tippen (in de regio), wat dat betreft is het eerder zaak om tijdig in te lezen op je verlenging en het op een akkoordje met ze te gooien. ;) Scheelt een hoop gedoe en bespaart veel geld.
Geen idee hoe je dat dan nog steeds redt, want als ik belde dat zei men dat ze daar niet meer aan deden. Daarom maar over gegaan naar Telfort. Zonder moeite een lage prijs, omdat dit de standaard is.
Tijdens kantooruren bellen met de afdelingen opzeggingen. KPN is hier goedkoper dan Telfort met 500/500 glas :)
Niet helemaal on topic, maar toch:
Afgelopen week hoor alsnog reclames van XS4ALL op de radio, duidt dit er op dat ze toch doorgaan of proberen ze toch nog een paar laatste klanten aan te trekken?
Dat laatste. Sluit je een abonnement af, zit je ondanks de naamswijziging toch weer een jaar bij KPN. De Tweakers onder ons zullen ongetwijfeld geen abonnement meer afsluiten, maar de normale consument die leest dat XS4ALL nummer 1 internetprovider is zal misschien nog de overstap doen en bedrogen uitkomen.
Als jij een contract sluit met Telfort B.V. en daarna wordt jouw contract ondergebracht bij een andere B.V. dan is dat een wijziging in de abonnementsvoorwaarden. De contractpartij veranderd immers. je kan dus prima een contract afsluiten en bij de overname opzeggen als je het meer wilt.

Echter: In Juli 2018 heeft Telfort haar voorwaarden aangepast en sluit je een contract af met KPN B.V. Dat blijft zo, net als je abonnementsvoorwaarden.Als de abonnementen van Telfort verlopen, zal er waarschijnlijk harmonisering plaatsvinden en krijg je (vermoed ik) een aanbod voor een overstap naar een regulier KPN mobiel abonnement.

Overigens is dat bij XS4ALL dus anders: daar sluit je echt nog altijd een abonnement af met het bedrijf XS4ALL INTERNET B.V., niet KPN B.V. Als dat wijzigt, kun je dus een andere keuze maken vanwege de wijziging op de algemene voorwaarden.
Volgens mij kan je enkel ontbinden bij een wijziging van algemene voorwaarden als die in je nadeel zijn. Dus puur omdat de contractpartij veranderd zal niet een geldige reden zijn voor ontbinding.
Je zult juridisch/technisch gezien vast gelijk hebben. Echter vind ik een wijziging van de partij waarmee je zaken doet in potentie nogal een grote. De diensten die een bedrijf levert zijn namelijk niet allemaal netjes te kwantificeren als 'nadelig' op een contractuele manier. Je krijgt ineens te maken met een andere infrastructuur en supply chain van een bedrijf.
Voorbeeldje: je hebt een (relatief duur) internetabo van XS4ALL omdat je hun helpdesk zo goed vindt, en je dat belangrijk vindt. Nu wordt XS4ALL opgedoekt en alle contracten overgezet naar moedermaatschappij KPN, die ruk klantenservice heeft (maar verder op papier dezelfde dienst blijft leveren). Op papier staat natuurlijk niets over de klantenservice in de algemene voorwaarden. Echter was dit wel de reden dat je voor dat duurdere abo hebt gekozen, maar nu moet je dus hetzelfde dure tarief blijven betalen voor de slechtere service?

[Reactie gewijzigd door PhWolf op 24 januari 2019 14:36]

Dit gaat om Telfort nu he, dan is 24/7/365 support wel een flinke vooruitgang. Maar dan nog, er staat vast in de voorwaarden dat bij een volledige overname/transfer alle lopende contracten gewoon door blijven gaan. Dat is een beetje standaard regel in alle voorwaarden.
Jij hebt het over een kwantificeerbare vergelijking/verbetering. Ik heb het over het algemene gegeven dat de kwaliteit van support niet altijd gekwantificeerd wordt, terwijl het wel doorslaggevend kan zijn voor de keuze van een leverancier.
Echter vind ik een wijziging van de partij waarmee je zaken doet in potentie nogal een grote

Als juridische (lege) entiteit zal XS4ALL gewoon blijven bestaan ivm juist allerlei bestaande contracten met klanten, maar ook leveranciers, banken, etc.
Het lijkt me in Venator's voorbeeld geen wijziging in de voorwaarden maar een nieuw contract met een ander bedrijf. Ik ga ervan uit dat je daar dan ook niet mee akkoord hoeft te gaan.
Even googlen is niet altijd duidelijk, maar ik vond deze:
https://radar.avrotros.nl...ggen-na-overname-mag-dat/
... waarbij iemand van het juridisch loket stelt dat je dan NIET zomaar mag opzeggen.
Heb 2 weken geleden nog mijn internet/tv nog voor een jaar verlengd bij telfort, heel bewust. Want 1ste jaar vaste prijs en uiteraard de korting die nieuwe klanten ook krijgen. Benieuwd of dat volgend jaar nog kan of dat het dannecht kpn prijzen worden.
Als je nog een Fritzbox wil is dit de laatste kans en stap je natuurlijk wel over naar Xs4all
Van Telfort zag ik gisteren nog reclame op TV. Tsja, dat krijg je als je maanden vooruit moet plannen met je inkoop.
Ze verkopen de komende 3 maanden nog steeds Telfort abonnementen. Waarom zou je dan nu al stoppen met adverteren?
Het is wat tegenstrijdig als je aan de ene kant reclame maakt voor een product dat aan de andere kant over drie maanden niet meer bestaat.
Het product bestaat nog steeds, alleen wordt het straks onder een andere naam verkocht. Iedereen die ze nu nog Telfort-klant kunnen maken wordt straks KPN-klant (tenzij ze dan weer opzeggen).

[Reactie gewijzigd door migchiell op 24 januari 2019 18:33]

Nee het product gaat weg. Telfort raakt zijn winkels kwijt, zijn klantenservices, zijn -gebrek aan- dienstverlening en over 3 maanden kan je ook geen nieuwe abos meer afsluiten.

Telfort gaat geabsorbeerd worden door KPN, net als Planet, Hetnet en velen hiervoor.
Het product is een telefoonabonnement (en bijbehorende klantenservice, of gebrek daaraan) van KPN. Dat dat product tot nu toe werd verkocht onder de merknaam Telfort doet daar niet aan af. Dat product blijft gewoon bestaan, alleen wordt het straks onder een andere naam verkocht.
Telfort had (heeft nog) een eigen klantenservice, zit o.a. bij het station in Zwolle waar het al 10+ jaar zat.
Telfort is al eigendom van KPN, dus geen zelfstandig bedrijf.
2 verschillende afdelingen: marketing en IT/klantenservice. Marketing verkoopt het product vandaag en over 3 maanden worden de brieven automatisch uitgezonden naar alle Telfort/XS4all klanten. Of dat er nou 100 of 1000 meer zijn of niet, doet er verder niet toe. Dat zijn immers extra inkomsten over de komende 3 maanden, die dat ruimschoots compenseren.
Omdat adverteren zowel gericht is op op korte termijn nieuwe klanten aantrekken, als naamsbekendheid verwerven/vergroten. Wanneer je de naam uit de markt trekt, heeft dat laatste weinig zin meer en is televisiereclame een te duur medium voor enkel die paar mensen die meteen het net op kruipen om een abonnement af te sluiten.
Het viel mij ook al op dat er op hun website nog niks over staat.
Het viel mij ook al op dat er op hun website nog niks over staat.
De vaste klanten echter, kregen wel een nieuwsbrief hierover. Een week of twee terug.
Als zakelijke klant heb ik deze ook gehad:

Beste XS4ALL-klant,

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat er vandaag media-aandacht was rondom XS4ALL. KPN maakte vanochtend het voornemen bekend dat de dienstverlening van XS4ALL (en ook die van Telfort, Telfort Zakelijk en Yes Telecom) op termijn onder de vlag van het KPN-merk verdergaat.

We vinden het heel belangrijk om u te laten weten dat er niets voor u verandert. U kunt van ons de service blijven verwachten die u van ons gewend bent. Als er in de toekomst iets verandert, dan ontvangt u daarover natuurlijk persoonlijk bericht.

Uit alle reacties die we via allerlei kanalen hebben gekregen zien we dat vele klanten ons steun betuigen. Dat waarderen we enorm. Dank u wel.

Met vriendelijke groet,

Andries Mijnhardt
Directeur XS4ALL
"Er verandert niets voor u."
"Als er in de toekomst iets verandert, ontvangt u daarover bericht."

8)7
Ja, deze. IK had hem niet meer om te posten.
Ik bedenk me trouwens dat het bedrijf waar ik voor werk ook voip via telfort heeft. Maar van hun heb ik nog helemaal niks gehoord. Ook hierbij ook op hun website niks te vinden. Zelfs niet onder het knopje nieuws.
Die reclames worden waarschijnlijk weken van te voren ingekocht, dus van voor de aankondiging van KPN.
Die reclames worden waarschijnlijk weken van te voren ingekocht, dus van voor de aankondiging van KPN.
Ja maar dit was al jaren gaande, en wisten ze al jaren, wij weten het nog maar kort, maar de werkgevers weten het al lang al, ze gaan niet even een paar weken van te voren dit doen, dit gebeurd al jaren van te voren.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 januari 2019 00:33]

Op KPN-directie niveau absoluut. XS4All directie zal wellicht ook al eerder van de plannen hebben geweten, maar de mensen die deze campagnes in gang zetten, weten het ook pas net (als ze ineens geen ruimte meer krijgen om reclame te maken, beginnen er geruchten rond te gaan en krijg je onrust)
Op KPN-directie niveau absoluut. XS4All directie zal wellicht ook al eerder van de plannen hebben geweten, maar de mensen die deze campagnes in gang zetten, weten het ook pas net (als ze ineens geen ruimte meer krijgen om reclame te maken, beginnen er geruchten rond te gaan en krijg je onrust)
Ja maar de mensen die de campagnes in gang zetten, woorden ook alles verteld door de mensen die het wel al lang wisten, misschien denken ze echt dat het zou kunnen dat XS4All zou kunnen blijven zo als het nu is, en als het blijkt dat het toch niet gebeurd maakt het ook niet echt uit.
Denk dat zo'n reclamecampagne al lang geleden is opgezet en dat je die niet zomaar kan stoppen.
Daar dacht ik ook al aan, maar kan dat niet simpelweg omgezet worden in een KPN reclame?
De kosten van het maken van zo'n radioclip?
Die kosten zijn al gemaakt, terwijl de beslissing voor deze integratie nog niet was uitgewerkt?
Ik hoorde afgelopen week ook nog Telfort reclames. Blijkbaar was dat al aangekocht en die mensen gaan gewoon door naar KPN dus wat dat betreft levert het KPN wel wat op.
KPN is wel al lang aan het bezuinigen.
Sind ik er 5 jaar geleden uit moest ook ivm bezuinigingen zijn ze niet meer gestopt met bezuinigen.
Toen ik er nog werkte moest Hi stoppen en alle reparatie service in de KPN XL winkels.

En het erge is dat ze geen verlies draaien maar niet genoeg winst maken.
KPN is wel al lang aan het bezuinigen.
Sind ik er 5 jaar geleden uit moest ook ivm bezuinigingen zijn ze niet meer gestopt met bezuinigen.
Toen ik er nog werkte moest Hi stoppen en alle reparatie service in de KPN XL winkels.

En het erge is dat ze geen verlies draaien maar niet genoeg winst maken.
Duidelijk een gebrek aan concurrentie. Ze hoeven geen moeite meer doen om klanten het naar de zin te maken, die hebben toch geen echt alternatief. Een deel zou kunnen overstappen naar Ziggo maar dat bedrijf doet precies hetzelfde. De paar klanten die boos opstappen naar de concurrent worden wel gecompenseerd door overstappers de andere kant op, en zijn verder de kosten niet waard.
Gebrek aan concurrentie maar toch geen winst maken. Dat gaat niet echt samen.
Dit is standaard politiek geworden binnen heel veel bedrijven (multinationals). Elk jaar wordt er een budget toegewezen aan een departement. Momenteel is de tendens om het jaar erop 5% of 10% minder toe te wijzen, zogezegd om de productiviteit te verhogen. Dat dit leidt tot kwaliteitsverlies, wordt op de koop toe genomen. Dit leidt tot kostenbesparingen en dus tot winstmaximalisatie.

Dit kan lang goed gaan; tot op het moment dat een departement "verzuipt". Dan wordt er nieuw personeel aangetrokken, krijg je een "pompen of verzuipen"-reddingsactie en wordt het departement opnieuw op de kaart gezet (of verkast naar India/Bangladesh/Filipijnen oid).

De kruideniersmentaliteit is al lang verdwenen uit het bedrijfsleven; winstmaximalisatie is het nieuwe "lange-termijn-denken". Soort van: nu veel winst is goed voor de reserves en de aandeelhouders en wie dan leeft, wie dan zorgt. Bedrijven als Unilever zijn de uitzondering op de regel, omdat zij een bedrijfspolitiek voeren die ervoor moet zorgen dat zij over 50, 100 jaar nog bestaan. Reden: meer dan 50% van de aandelen zijn in familiebezit. En dus kan een kruideniersmentaliteit blijven bestaan. Winstmaximalisatie is niet het hoofddoel, wel marktpenetratie en -ondertussen- vergroening van het aanbod.
Duidelijk verhaal, thnks
De inkomsten blijven ook dalen. Dus om de marge op peil te houden moet je blijven besparen.
Not sure about that; is KPN declining?
Dan ben ik wel benieuwd hoe dat straks gaat met (mijn) combivoordeel van Telfort Thuis icm sim only. Die laatste heb ik sinds 3 weken nieuw...
Over het algemeen is een eenzijdige wijziging in het contract in het nadeel van de ander een reden om het contract eenzijdig per direct kosteloos op te kunnen zeggen.
Daar ga ik ook tegenaan lopen.
En da's verrekte vervelend door het ontbreken van concurrentie hier vanwege lokale initiatieven waardoor KPN hier in het dorp z'n hakken in het zand zet.

Ik vermoed dat me (/ons) een gunstig kpn-aanbod gedaan zal worden wat na 1 jaar gewoon naar de premium tarieven van het groene moedertje gaat.
En die tarieven (en de weinig poespas) waren nou juist de reden om naar Telfort over te stappen.

Nou ja, chapeau KPN, weer een concurrent de kop in gedrukt (want wie verwachtte dat de KPN dit lang aan zou houden nadat ze HetNet eerder al de nek omgedraaid hadden?).
..eenzijdig per direct kosteloos[/url] op te kunnen zeggen.
Maar opzeggen is niet wat je wilt. Je wilt het product.
Dat zal waarschijnlijk gewoon KPN compleet worden.
Weet ik wel zeker, omdat het achterliggende bedrijf die dit mogelijk maakt allebei al faciliteert.
Ik heb ook KPN Mobiel en XS4ALL internet. Samen is dat nu al KPN Compleet => 5 euro minder voor de mohiele abbo & dubbele data.
ze willen de prijs bewuste klant naar kpn trekken, ja hoe willen ze dat doen dan? zonder goedkope abo's?
De vraag kun je ook omdraaien: waar gaan die Telfort-klanten anders heen? Ziggo of een glasvezel-provider is vaak een stuk duurder en voor de rest heb je DSL-providers als Online.nl met een zeer bedenkelijke reputatie. Telfort heeft in die prijsklase volgens mij nauwelijks concurrentie. Er is dus sprake van kannibalisatie: Telfort eet klanten van KPN op.

Ik zou me kunnen voorstellen dat de Telfort-klanten op termijn iets meer gaan betalen maar alsnog bij KPN blijven. ik ben zelf klant bij Telfort en zou niet weten wat een alternatief zou zijn.
Er zijn meer providers dan KPN, Telfort, Xs4all en Ziggo. Wat dacht je van Online.nl, T-Mobile, NLE die alleen maar aantrekkelijker worden als Telfort, KPN wordt en duurder wordt.
Tele2 opereert ook in die prijsklasse bijvoorbeeld.
Daar hebben ze Simyo voor, web-only.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee