'KPN kijkt toch naar alternatieven voor stoppen met Xs4all' - update

KPN belooft toch naar alternatieven te kijken voor het stoppen met Xs4all. Het bedrijf doet dit nadat de ondernemingsraad van de dochterprovider naar de rechter stapte uit ontevredenheid. De ondernemingsraad en KPN kijken samen naar alternatieven.

Volgens de ondernemingsraad van Xs4all had KPN om advies moeten vragen voordat het besluit om de dochterprovider op te heffen genomen werd. Omdat het moederbedrijf ook na het besluit weigerde de raad om advies te vragen, stapte die medio februari naar de rechter. KPN beloofde daarna toch te kijken naar alternatieven voor het stoppen met Xs4all en de ondernemingsraad trok vervolgens de rechtszaak in. Dat blijkt uit correspondentie tussen de OR en medewerkers van Xs4all die het AD heeft ingezien.

Wat de alternatieven zijn, is nog niet bekend. De ondernemingsraad en een door KPN ingestelde projectgroep gaan samen de toekomstscenario's voor Xs4all verkennen. Volgens de correspondentie zal daarbij oog zijn voor 'de belangen van zowel het KPN-concern als de Xs4all-dochter'. Daarbij wordt naar alternatieven gekeken 'in de breedste zin van het woord'.

KPN maakte begin dit jaar bekend te willen stoppen met onder meer Xs4all. Het bedrijf wilde daarmee naar eigen zeggen vol in kunnen zetten op het KPN-merk. Dit besluit leidde tot veel ontevreden reacties, een petitie om de naam te behouden en een actiegroep. Op moment van schrijven hebben ruim vijftigduizend mensen de petitie ondertekend. De actiegroep kondigde daarna aan een eigen provider te willen opzetten, waarvan de eerste diensten binnen enkele maanden aangeboden kunnen worden. Medeoprichter van Xs4all Moet Blijven Kirsten Verdel zei wel dat het hoofddoel is om Xs4all overeind te houden en te hopen dat KPN tot inkeer zou komen.

Update 15:58: In de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zegt algemeen directeur Maximo Ibarra dat KPN nog steeds het belangrijkst merk is binnen het bedrijf. Het is nog steeds de bedoeling dat Xs4all als losstaand merk verdwijnt. Ibarra benadrukt wel dat er voor huidige Xs4all-klanten niks verandert en dat de 'meest essentiële diensten' ook voor andere KPN-gebruikers beschikbaar komen. Tijdens de vergadering werden veel vragen van aandeelhouders gesteld over het dochtermerk. Een opmerking over de 'wolligheid' van de antwoorden van KPN kon op applaus rekenen.

Tegen het AD zei KPN eerder vandaag zich niet te herkennen in het beeld dat het artikel schetst. Zo zegt KPN zich volledig aan de wet te hebben gehouden. Een apart advies van de ondernemingsraad van Xs4all was volgens een woordvoerder van KPN niet nodig.

Door Hayte Hugo

Redacteur

10-04-2019 • 10:28

130 Linkedin

Submitter: Zanbee

Reacties (130)

130
129
80
12
3
16
Wijzig sortering
Deze link miste ik nog https://xs4allmoetblijven...lternatieven-voor-xs4all/

Vanmiddag zullen KPN-aandeelhouders en XS4ALL-klanten en sympathisanten naar de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering van KPN gaan om de KPN-top te bevragen over het nieuws. De aandeelhoudersvergadering vindt plaats om 14:00 uur in Rotterdam. De vergadering is live te volgen via https://ir.kpn.com.
De vergadering is live te volgen
Directe link:
http://edge.media-server.com/m6/p/htzxaekb

Voor de registratie kan onzin ingevuld worden.

[edit]
De Nederlands vertaler is tenenkrommend. Direct Engels, zonder vertaling:
http://edge.media-server.com/m6/p/htzxaekb/lan/en

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 april 2019 14:18]

Mooie quote van een van de aandeelhouders:

"Kreeg ook een ehh...pamflet van x-for-all... ik las wat over ... eeeh... een brand strategy... maar ik denk dat het toch beter is als het eeh onder kpn gaat vallen". Zo gaat dat haha.

Woordvoerder van KPN kreeg vragen over xs4all:

Hoe heeft u zich voorbereid op dit besluit?
Met wie heeft u overlegd, welke rol heeft xs4all en haar klanten gespeeld?
Wat zijn de kosten die ermee gepaard gaan
Bent u voorbereid op 20% klanten die weglopen
*geklap*

-
Is langdurig proces geweest
Niet over 1 dag ijs gegaan
Merkstrategie neerzetten is niet lichtvaardig gedaan
Alle elementen in aanmerking genomen
Klanten gesproken, collega’s
Besluit is echt om merken te omarmen, vooral de functionaliteit ervan
KPN is het belangrijkste merk, maar dat wil niet zeggen dat we klanten niet waarderen
Of de impact hiervan niet realiseren.
Er verandert niets: er staat xs4all op de brieven; modems en paketten blijven exact zo behouden. Het zijn goede diensten, die we ook aan anderen aan willen bieden. Voor bestaande klanten verandert er NIETS (5x) – we willen de sterke punten van xs4all ook aan KPN-klanten aanbieden: en daarmee het kpn merk versterken. Op lange termijn is dit het beste voor KPN.

=Wat gaat u doen met de verwachting dat er 20% van de klanten weglopen? Dat mensen geen klant van KPN willen zijn?

Er zal niets veranderen voor xs4all klanten, hoe veel er ook weggaan. U doet voorspellingen over kosten, maar mijn taak is nu om naar het financiele plaatje voor het komende jaar te kijken. Als u bijdragen heeft die van waarde zijn kunt u mij die doen toekomen. Zijn er nog verdere vragen?

[Reactie gewijzigd door Znorkus op 10 april 2019 15:20]

Op 17:40:00 heeft men het over het merkbeleid. Zie http://edge.media-server.com/m6/p/htzxaekb. KPN moet overleven want beter in de markt. Voor bestaande klanten veranderd er niets... Daar reageert een aandeelhouder op om 2:04:00 i.v.m. de koershoogte die evenredig loopt met wat de markt kennelijk hoopt (behouden Xs4all). Men heeft het ook in de cast over (niet financiële) waarde. Volgens mij is Xs4all een prima voorbeeld van waarde creatie vanaf 1:51:00. Tijdens de Rondvraag 3:25:39 komt een zelfbenoemd Xs4all "adept en activist" aan het woord en een dame op leeftijd om 3:29:00. 3:34:40 over toegang tot Xs4all in het bejaardentehuis over 25 jaar. Er is ook iemand die vindt dat het (Xs4all) onder KPN zal vallen @ 0:33:09. Vragen en antwoorden over de strategie inzake Xs4all 0:43:04. Wat een onduidelijke wirwar van tegenstrijdigheden waarin "omarming van merken" belangrijk is, maar KPN het belangrijkste. Hoewel men wel naar de wensen van klanten zegt te luisteren Als ik het goed begrijp gaan Xs4all diensten voor iedere KPN klant beschikbaar komen. Ik neem aan zoiets als een vast ip-adres en open poorten. Xs4all-klanten blijven de diensten houden die ze hebben onder de naam KPN. En 0:51:00 wat je al uiteenzette.

Ter info: het kan mij niet schelen wat KPN met Xs4all doet. Ik heb niets met beide merken. Wat ik wel op tegen ben is het om de verkeerde dan wel gefingeerde reden een bekend merk de das om doen.
+∞ voor de link zonder irritatie factor

[edit] nee.... nederlandse spreker en dan krijg je weer een vertaler voor naar het engels....

[Reactie gewijzigd door GVeen op 10 april 2019 14:33]

Ik had op een gegeven moment twee streams open staan (en dan wisselen). Beide vertalingen vond ik voor iemand die beide talen voldoende beheerst onder de maat om naar te luisteren. Nu is de stream afrond maar was deze geheel zonder vertaling of werd het Nederlands hier weer vertaald? Anders heb ik nog een vraag voor de rondvraag. Kan er ook een native audio stream bij komen. :)

Verder vond ik het met mijn Geel Zwarte bril op een beetje zwak verhaal. Nu is er een overleg belooft. Maar ik moet eerst zien dan geloven.

[Reactie gewijzigd door Pimmetje16 op 10 april 2019 17:51]

LOL, ik heb inderdaad overal 'onzin' ingevuld, m.u.v. het land. Namibia doet het altijd goed. :)

Maar de stream is nog niet begonnen.
Knap staaltje OR werk!
Poot stijfhouden tot en met de rechter is iets wat niet veel OR leden durven.
Volgens het artikel in AD is er dan ook uitgebreid juridisch advies ingewonnen en is de stap naar de rechter ook heel wel overwogen genomen.
Ik ben alleen wel beniewd hoe de bestuurder van XS4all deze gang naar de rechter heeft gezien. Of hij dit ondersteund zou hebben of dat dit afgeraden was..

XS4all is hiermee nog niet gered, maar het balang van een OR is wederom (na eneco vorig jaar) weer goed op de kaart gezet.
Belangrijk om te weten (hier nog een OR lid) dat een ondernemingskamer vaak niet zozeer inhoudelijk naar de zaak kijkt, maar naar het gevolgde proces. Daarom moet je als OR - en als bestuurder - er goed voor zorgen dat je de goede procedures volgt. Kennelijk heeft de leiding van KPN nog eens goed gekeken naar het door hen gevolgde proces en geconcludeerd dat dat niet helemaal op orde was.
Waarom afgeblazen? Zeker met de reactie van KPN in het achterhoofd dat de strategie ongewijzigd blijft. Iets met een dode mus.
Zolang een uitspraak van de ondernemingskamer KPN niet dwingt om een adviesaanvraag bij de OR van XS4All in te dienen en het overleg tussen XS4All OR en KPN directie dus niet uit hoofde van een adviestraject plaatsvindt heeft KPN inderdaad juridisch alle speelruimte om onder de verantwoordelijkheden uit te komen.

Ik sta een beetje in tweestrijd of dit een verstandige zet is geweest van de OR. Er met de directie uitkomen is altijd het uiteindelijke doel. Dus als men zo met elkaar aan tafel komt een een goede oplossing wordt gevonden dan is het zo goed.

Nadeel is wel dat de huidige onderhandelingen niet een juridisch kader hebben (adviestraject) en dit dus de onderhandelingspositie van de OR ondergraaft.

Alsnog naar de rechter stappen na een slecht onderhandelingsresultaat om KPN dan nog tot een adviestraject te dwingen kan natuurlijk altijd (zwaard van Damocles). Ik vraag mij alleen af of de OR op dat moment niet zijn positie heeft ondergraven omdat KPN zich aantoonbaar coöperatief heeft opgesteld door in overleg te treden, zij het dan zonder resultaat.
Waarom? Doorn in het oog van KPN die alleen klapvee als klant willen en geen mensen die wat meer verstand van netwerken hebben (die vaak juist bij XS4all zitten)
En weer de aandeelhouders die bepalen ;)
Gedeeltelijk ja. Het belang van de OR is om het belang van de onderneming en haar werknemers te dienen. Daarvoor heeft de OR het instemmingsrecht gekregen van de wetgever, iets wat bij belangrijke beslissingen bijna gelijk staat aan een "vetorecht".

In mijn ervaring met deelname aan OR weet ik dat je dit vaak als spiegel voorhoudt als je in gesprek bent met bestuurder - en met hetgeen ik weet uit de media in combinatie met dit bericht dat er blijkbaar nog een OR XS4All was, zou ik in dezelfde situatie ook meteen een gang naar de rechter overwegen wanneer de bestuurder zo'n ingrijpende beslissing zou nemen.

De stelligheid van KPN na enkele dagen dat de beslissing genomen was, terwijl klaarblijkelijk de OR niet ingestemd heeft, doet me ook vermoeden dat er iemand heel erg teruggefloten moet worden door de KPN leiding, omdat je als bestuurder zou moeten weten dat je bij dit soort beslissingen de OR moet consulteren...
Maar waarom in vredesnaam, XS4ALL is niks meer dan een imago van 20 jaar geleden.

Ik vind het zo bijzonder dat mensen vechten om een nam die enkel nog wat betekend in de marketing brochure. 8)7
Die mensen vechten voor het recht op hun baan. Om niet op te gaan bij het grote moeder bedrijf maar in de eigen onderneming te blijven.
En om er voor te zorgen dat de moederonderneming de juiste rechtmatige stappen zet. Heeft niets te maken met vechten voor een naam, maar voor je hypotheek...
Klopt maar uiteindelijk trekt men toch aan het kortste eind. KPN wil er vanaf en linksom of rechtsom gaat dat uiteindelijk gebeuren. De juristen zullen aan het werk gezet worden om een traject uit te zetten waarbij merknaam en service steeds meer samenvloeien met KPN.
Anoniem: 421923
10 april 2019 14:14
KPN staat helemaal nergens open voor. Dit lijkt mij gewoon een rookgordijn, een botje toewerpen.

In het NU.nl artikel lees ik namelijk gewoon:
"KPN zal daarbij alle alternatieven zorgvuldig overwegen, waarbij de strategische richting helder is. KPN wil de sterke eigenschappen van de verschillende merken samenvoegen in het KPN-merk en de verschillende klantsegmenten vanuit het KPN-merk gaan bedienen."

Dit is nog steeds dezelfde lijn die KPN al sinds het beging van deze rel zoekt. Er valt dus niets te overwegen, zelfs niet zorgvuldig: alles wordt onder de vlag van KPN geschoven en daarmee uit.

Ik herhaal: KPN staat helemaal nergens open voor en hanteert nog steeds dezelfde lijn: alles wordt onder de vlag van KPN geschoven en daarmee uit.

Dus hoezo staat KPN ergens open voor en willen ze in gesprek? Je weet als gesprekspartner met dit soort teksten op voorhand al dat het zonde van de tijd gaat zijn.
Ik hoor inderdaad ook op RTLZ dat de strategie niet wijzigt en dat de aandeelhoudersvergadering nu aan de gang is.

Ik snap niet dat de OR de rechtszaak heeft afgeblazen met dit in het achterhoofd. Ze zijn er nagenoeg niets mee opgeschoten.
E-mail hierover ontvangen. Vanmiddag is een aandeelhoudersvergadering, waar hopelijk dit punt besproken wordt en deze kan je live volgen.
Vanmiddag zullen KPN-aandeelhouders en XS4ALL-klanten en sympathisanten naar de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering van KPN gaan om de KPN-top te bevragen over het nieuws. De aandeelhoudersvergadering vindt plaats om 14:00 uur in Rotterdam. De vergadering is live te volgen via https://ir.kpn.com en ook op http://www.xs4allmoetblijven.nl, waar ook een liveblog zal worden bijgehouden. Kijk aub mee, en reageer tijdens de vergadering aub ook op social media. Hashtags: #ava #xs4all #aandeelhoudersvergadering #kpn
Waarom zouden de abonnees van Xs4all (geen idee hoeveel dat er zijn) niet gewoon Xs4all kopen van KPN?
Uiteindelijk kan KPN er toch mee doen wat ze wil, al houden ze alleen de naam in leven en kleden ze de rest van het bedrijf uit.
Anoniem: 421923
@kikker8110 april 2019 14:25
ik begreep dat KPN de merknaam XS4All niet wil opgeven, en begrijpelijk. Een gouden merknaam moet je gewoon in je vrieskist stoppen en niet weggeven.
Voor mij als xs4all-lid sinds 1994 is het net als voor heel veel andere gebruikers natuurlijk niet de naam als reden om te blijven - maar de organisatie ansich.
Ik denk niet dat ze het kapitaal (ervoor over) hebben om dat te doen. Verder kun je KPN niet dwingen je gebruik te laten maken van hun netwerk...
KPN is al gedwongen om derde partijen toegang tot hun netwerk te geven.. dus... jaah dat kan wel.

Kapitaal zal idd een probleem zijn. Plus het feit dat XS4ALL al zo diep geïntegreerd zit in het bedrijf KPN, dat "loskoppelen" voor verkoop, denk ik niet eens rendabel is.
Jaaaa maar alleen bij KPN kan ik 200 Mbits krijgen op mijn adres. Bij alle andere providers NIET.

Als XS4all straks een "losse" bedrijf wordt dan gaan de diensten achteruit want KPN verkoopt voor de derde partijen niet de zelfde pakketten als dat ze zelf kunnen bieden.
XS4ALL biedt ook bonded lijnen aan, hoor. Betalen ze ook voor. 99% van de virtuele providers op het KPN netwerk zijn budget aanbieders. Die hebben er het geld niet voor over om te investeren in bonded DSL lijnen. Ze gaan voor mensen die de prijs het belangrijkste vinden, niet de snelheid.
Klopt. Op mijn adres is via VDSL een werkelijke snelheid mogelijk van ruim 200 Mbit/s down en dik 60 up. Enkel via KPN en XS4ALL inderdaad. Zelfs dochter Telfort komt "slechts" tot 100 Mbit/s down. Dat laatste snap ik niet, want daar valt toch potentieel extra omzet te behalen. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat die naam per 1 mei a.s. ook gaat verdwijnen.
Nop. Telfort bediend het budget segment. KPN het duurdere segment. XS4ALL de techies en fancies. Had voor telfort dus geen zin om meer kosten te maken voor klanten die bonding wilden. Die konden ze zo doorschuiven naar een KPN propositie :)
Sommige boekhouders zullen wellicht jouw redenatie volgen. Vanuit concern niveau bekeken, lijkt het mij echter rendabeler om zoveel mogelijk opbrengst uit het netwerk te halen, wat er toch al ligt. De meerwaarde van XS4ALL kan dan bijvoorbeeld gehaald worden uit betere service en hardware. Laat de concurrentie van KPN en dochters, die van het netwerk gebruik wil maken, dan maar op halve snelheid draaien, zou ik zeggen, als KPN. Dat rechtvaardigt daardoor ook het bestaansrecht van een budget divisie als Telfort.
Verder kun je KPN niet dwingen je gebruik te laten maken van hun netwerk...
Al had het ACM wat meer ruggengraat dan kon dat prima afgedwongen worden. Of het alternatief: ISP dienst en netwerkbeheer opsplitsen in onafhankelijke organisaties.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 april 2019 10:55]

De ACM heeft die ruggengraat al lang gebruikt. KPN heeft weet ik hoe lang geleden hun netwerk al moeten openstellen voor derden.

Het netwerk gebruiken mag prima, de dienstverlening leveren die XS4ALL bood mag ook. Maar buiten KPN heeft geen enkele provider hier sinds de overname van XS4ALL de moeite voor genomen. Blijkbaar is service verlenen niet zo winstgevend als men denkt.
Het was juist de bedoeling van KPN om te stoppen met de naam (het merk) Xs4all.
Ze kunnen beter met het merk KPN stoppen!
Dat is letterlijk gezegd door de afgevaardigde van de VEB
Waarom zou je stoppen met een 'koninklijke' naam?
Mijn moeder noemt KPN (huis telefoon aansluiting) nog steeds PTT.. NPO1 noemt ze ook nog steeds Nederland 1..

Steeds meer ouderen komen online. Die zullen eerder kiezen voor een vertrouwde naam, dan voor een bedrijf met een Engelse naam..

Ik ben vanaf 1999 (tussen 96 en 99 was ik lid van Demon Internet) tot 2009 abonnee geweest van xs4all. Daarna stapte ik over naar glasvezel van KPN en daar zit ik nu nog steeds..
Kopen, en hoe zie jij dat voor je dan ?

Enig idee wat voor kosten er inzitten ?
Het is geen bloempot die je koopt, en daarna geen kosten meer aan hebt, of zoals mijn vader ooit zei
"We kunnen een paard kopen, geen probleem, maar wie koopt het voer en gaat de stal onderhouden ?"

Er zitten salarissen achter, gebouwen en serverparken.

Even kopen door de klanten, tja, als je het dan in de kast zou zetten als pronkstuk prima.
Dat ligt er een beetje aan xs4all, ze zouden een consumenten coöperatie kunnen worden.
Je ziet het hier in Nederland niet veel maar in Canada heb je er veel waar de klanten ook de eigenaar zijn samen.
Heb ook gehoord dat er in Denemarken ook veel bedrijven zijn die zo ontstaan zijn na de oorlog.
En over kosten dat ligt er een beetje aan hoeveel willende klanten ze dan hebben voor zo iets.
Nu betalen we ook al het paard en voer en stal dat zal niet veranderen als de consument eigenaar er van is.
Dela is een coöperatie.
Uiteindelijk kan KPN er toch mee doen wat ze wil, al houden ze alleen de naam in leven en kleden ze de rest van het bedrijf uit.
Hieruit blijkt dat ze dat niet zomaar kunnen doen, vandaar dat de ondernemingsraad naar de rechter stapte. Natuurlijk kan XS4ALL linksom of rechtsom wel opdoeken, maar dat zal een hoop meer tijd, geld en waarschijnlijk klanten kosten dan hoe ze het wilde doen...

Het is voor mij al duidelijk wat KPN wil met SX4ALL en zal nu zeker beter mijn ogen open houden voor alternatieven. Ik zou bv. graag zien dat tweak.nl in mijn regio actief 1Gbit of zelfs 10Gbit glasvezel ging aanleggen...
Ik denk dat je een bepaalde subset van die abonnees nog zou gek zou krijgen ook (in samenwerking met het actiecomité 'XS4ALL moet Blijven'). Maar het punt is dat KPN niet _wil_ verkopen.
KPN wil niet verkopen.

Ze hebben blijkbaar een rekensom gedaan en gezien dan een KPN-klant hoger rendement heeft dan een XS4All klant en willen daarom alle klanten overzetten.

Ze snappen heus wel dat niet alle XS4All-klanten daarop zitten te wachten, maar ze willen zoveel mogelijk behouden. Het opzetten van een nieuwe kwaliteitsprovider is nogal een hoge lat en door de merknaam niet te verkopen proberen ze die lat zo hoog mogelijk te houden. Ze willen niet hun eigen concurrentie organiseren.
Omdat men dan toch in eerste instantie wel voor KPN had gekozen?

Men kiest voor xs4all omdat het net niet KPN is.
Anoniem: 315662
@kikker8110 april 2019 10:48
Waarschijnlijk omdat dat natuurlijk niet te doen is voor de gemiddelde consument. Google vertelt mij dat XS4all 250.000 abonnees heeft en KPN 120 miljoen gulden heeft betaald voor de overname. Laten we even voor het idee zeggen 200 miljoen euro.
Dat zou betekenen dat iedere abonnee 800 euro moet betalen om 1/250.000 van het bedrijf te krijgen, nog even los van de situatie waarin dan 250.000 mensen evenveel te zeggen hebben over het bedrijf. Als het zo makkelijk was om een bedrijf te kopen zou het denk ik wel vaker gebeuren.
Cc @kikker81
XS4LL gebruikt / huurt de KPN-infrastructuur dus heeft daar minimaal risico en investeringen aan, dus voor 200 miljoen moet het wel kunnen lijkt me.

Stel dat ze er een ouderwetse coöperatie van zouden maken en je voor 800 euro mede-eigenaar kan worden. En dat je als coöperatief lid de producten / diensten voor inkoopsprijs krijgt natuurlijk (want dat is het idee van een coöperatie). Dan zou ik meteen lid worden.

Geen idee hoeveel klanten / nieuwe dat ook zouden doen maar ik vermoed dat die € 800 zichzelf snel terug zou verdienen.

Als ze daarnaast ook aan niet-leden diensten blijven verkopen – want niet iedereen wil lid / mede-eigenaar worden natuurlijk – is dat alleen maar prima, want je hebt een zekere schaalgrootte nodig en vooral zakelijke klanten brengen inkomsten in het laadje waarmee je kunt investeren, de kosten verder kunt drukken of desnoods de leden zelfs wat divident kunt betalen.
Anoniem: 315662
@ijmert10 april 2019 10:56
Kan jij niet normaal reageren ofzo? Moet ik je nu serieus nemen of wil je gewoon graag trollen?
Ik heb ingeschat dat het bedrijf wel meer waard is, nu het een betere naam heeft en geen verlies meer lijdt. Dat zorgt toch snel voor een hogere prijs, inflatie daarin meegenomen (overname was 21 jaar geleden) en dan kom je toch al snel wat hoger uit. Ook even zelf nadenken :+

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 315662 op 10 april 2019 10:56]

Ben benieuwd wat dan zoal de alternatieven zijn, de kortste klap is immers om dit allemaal terug te draaien en niet te doen. Er zijn immers een heleboel klanten die hier op tegen zijn en aangeven over te stappen naar de concurrentie als protest tegen het besluit en de OR (en daarmee dus ook de medewerkers) zijn dus ook niet eens met de gang van zaken, dat ze zelfs een stap hebben genomen naar de rechter.

Een ander alternatief wat ik mij kan bedenken is om een en ander af te slanken zonder het merk te laten vallen; een reorganisatie dus. Maar of dat wenselijk is voor de medewerkers...?
Anoniem: 315662
@CH4OS10 april 2019 10:46
De vraag is alleen, en ik weet zeker dat KPN zich dit ook afvraagt, hoe serieus zijn die mensen. Een online petitie tekenen is natuurlijk dé hype van de afgelopen jaren. Lekker achter je computer, denken dat je wat bijdraagt en uiteindelijk 0 actie ondernemen.
Er zijn absoluut een aantal klanten die over gaan stappen, maar zulke online acties geven wat mij betreft een erg slecht beeld. De drempel om iets te tekenen (ook als je geen klant bent bij XS4all bijv.) tegenover de toch hogere drempel om over te stappen moet je natuurlijk altijd meenemen.

Terugdraaien gaan ze denk ik niet doen, want ze willen maximale winst, het is immers een commercieel bedrijf. Dan zou een reorganisatie kunnen ja, uiteindelijk moet er ergens geld vandaan komen binnen XS4all, en ik vermoed dat klanten niet vrijwillig 20 euro per maand meer gaan overmaken naar KPN.
We gaan het zien. Als KPN bijvoorbeeld de abonnementsprijs voor XS4ALL met een tientje/maand verhoogd om een naam in stand te houden, dan gaat het vanzelf dood, Nederlanders kennende.
Ik heb het al 100en keren moeten herhalen (zowel on- als offline), maar: XS4ALL is meer dan een naam... Gelet op de plannen mbt big data bij de grote providers ben ik zeer zeker bereid meer te betalen: Diensten kosten geld en ik betaal liever met geld dan data. XS4ALL is op dit moment eigenlijk de enige partij die actief tegen het gebruik van big data is, hoewel die discussie binnen XS4ALL ongetwijfeld gevoerd wordt onder leiding van de poppetjes die KPN aan het roer zet (lees: directie team). Daarom zijn er maar drie uitkomsten echt toejuich:

XS4ALL wordt afgestoten door KPN en gaat zelfstandig verder
XS4ALL wordt volledig autonoom, mag weer zelf haar prijzen bepalen, woordvoering doen, activistisch zijn en draagt uitsluitend een deel van de winst (of omzet zo je wilt) af aan KPN
XS4ALLmoetblijven actiecomittee richt een eigen provider op

Persoonlijk hoop ik op dat laatste. Volgens de meest recente plannen wordt dat een provider zonder winstoogmerk en met activistische houding die zich 100% op privacy richt voor zover dat binnen de wet toegestaan is (bijvoorbeeld: ze zullen toch echt verzoeken van rechters om IP adressen vrij te geven etc moeten honoreren en bepaalde data moet wettelijk gezien nu eenmaal bewaard worden).
Dat van de prijs ging wat mij betreft over de suggestie dat XS4ALL (een tientje) duurder zou worden, niet over de huidige situatie.
Ik ben toch vorige week nog overgestapt nadat de prijsverhoging olie op het vuur gooide.

Meer dan 1000 accounts het email adres moeten updaten en dat waren dan ook alleen nog maar de relevante accounts en maatregelen moeten treffen voor m'n IOT om met dynamische ip's om te gaan.

Binnen de oudere xs4all klanten groepering leeft het meer dan jij en kpn denkt. Maar misschien willen ze die ook wel liever kwijt, die zeuren te veel 8)7
Anoniem: 315662
@cyble10 april 2019 10:53
Ik zeg ook niet dat niemand over gaat stappen, ze zullen er vast wat klanten mee verliezen. Maar ik denk de overgrote meerderheid niet, omdat ze dan gaan googelen, en alles is slecht en heeft storingen (echt als je fora gaat afstruinen zou je denken dat we in een derde wereldland leven met de drama die mensen maken).

Dus jij bent iemand die wel overstapt, maar ik denk dat je wel in de minderheid bent.
Dat zie je volgens mij helemaal verkeerd!
Onderschat de XS4all klanten niet. Zij hebben vaak bewust en met een reden voor deze provider gekozen.
Kuch kuch.... al klant bij Hacktic => XS4ALL sinds 1992 of 1993 volgens mij, toen nog met dial-up naar een modem in Amsterdam.

Dat is meer dan 26 jaar ;-)

Nee ik wil/hoef niet weg, maar ik heb helemaal niets met de bedrijfsnaam KPN. Beetje als in een Kia op de snelweg rijden (no offense...).
En daarom heb ik jaren geleden al een eigen domein voor mailadressen om te voorkomen dat je bij een providerwissel tig accounts moet aanpassen. :)
Precies als je zo enorm veel mail adressen heb is het niet echt slim om niet voor 35 euro in het jaar gewoon een eigen domein aan te schaffen.
Alleen al voor spam is het slim om te doen of voor beveiliging.

gewoon voor iedere website of service een eigen subdomein dan weet je meteen als je spam krijgt dat er gelegd is binnen het bedrijf en kan je ze daar op aanspreken.

Het enige probleem is vaak het vinden van een domein naam die je aan staat. Veel lijken helaas opgekocht en niet gebruikt gewoon omdat het kan iets dat wat mij betreft globaal aan banden gelegd word.
is maar een euro of 20 voor .nl of .com. domein.
Is ook nog te duur. ;) Een .nl heb je voor ~7,50 per jaar. Hosting e.d, zul je dan nog wel zelf moeten regelen. Aan de andere kant hoeft het ook niets te kosten; je kunt bijvoorbeeld een GMail of Hotmail account aanmaken, waarmee je ook een provider onafhankelijk e-mailadres krijgt.

Sommige providers hebben ook e-mail only hosting en die komen op een ~2 euro per maand uit qua kosten, inclusief eigen domeinnaam en dan hoef je dus zelf helemaal niets meer te doen. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 april 2019 13:00]

zit nu met een aantal domeinen bij eurodns.
Welke dienst is goedkoop en goed?
TransIP is een goedkope, ik vind daarvan de service best goed, al heb ik sowieso weinig klachten erover, want heb alleen 1 domeinnaam bij ze...
Als je overstapt naar gmail of hotmail kun je beter net zo goed gelijk stoppen met email gebruiken.
De dienstverlening daarvan is ronduit bedroevend en mail komt te pas en te onpas wel of niet aan.
Maar daarvoor hoef je niet bij ze aan te kloppen natuurlijk.

Provider onafhankelijk...ja.. maar wel een grote afhankelijkheid van een groot amerikaans bedrijf er voor in de plaats.
Anoniem: 421923
@wberkel10 april 2019 14:19
ik vraag me af of dit bericht uit de jaren '90 komt.
Ik heb er nooit last van en hoor er nooit iets over.
Begin 2000 deed een e-mail via hotmail er soms 24 uur over om aan te komen.

Tegenwoordig is er niets mis met iets als gmail. Sterker nog: ik ken geen betere mailprovider dan gmail met alle toeters en bellen.
Als een mail niet aankomt, komt dat vermoedelijk doordat afzenders en ontvangers (beide non-Gmail) ergens op een paar grote blacklists staan, maar dat ligt niet aan gmail.
Oh nee hoor... dat ligt regelmatig aan de strenge spam-filters van Gmail en een volstrekte onmogelijkheid om gmail om assistentie te vragen omtrent de oorzaak van:
Our system has detected that this message is 550-5.7.1 likely unsolicited mail. To reduce the amount of spam sent to Gmail, 550-5.7.1 this message has been blocked. Please visit 550-5.7.1 https://support.google.com/mail/?p=UnsolicitedMessageError 550 5.7.1 for more information. x5si3739820edd.116 - gsmtp (in reply to end of DATA command))
Google postmaster tools voor het domein waarvoor postfix forwards (zonder SRS) naar 1 enkele gmail mailbox nog wel eens tegen de Google regels aanlopen):
Datum | Score voor door gebruikers gemelde spam
4 apr. 2019 | 0,0%

Datum | Domeinreputatie
4 apr. 2019 | Hoog

Datum | Succespercentage voor DKIM | Succespercentage voor SPF | Succespercentage voor DMARC
4 apr. 2019 | 100,0% | 100,0% | 0,0%

Datum | Score voor inkomende TLS | Score voor uitgaande TLS
4 apr. 2019 | 99,1% | N.v.t.
(en er zijn ook meldingen van sommige gmail gebruikers die mails aan een mailing-list met sender-rewriting voor gevoelige domeinen toch niet in hun mailbox krijgen)

[Reactie gewijzigd door aikebah op 10 april 2019 22:16]

Provider onafhankelijk...ja.. maar wel een grote afhankelijkheid van een groot amerikaans bedrijf er voor in de plaats.
Dat is anders niet veel anders als je het inhuurt of het zelf doet. ;)
Die afhankelijkheden heb je en hou je, daar kom je links- of rechtsom niet onderuit. Je kan het alleen tot een uiterst minimum beperken, maar die is niet gratis (of heel duur in geld, of je geeft er iets anders voor op, zoals privacy...).

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 april 2019 14:48]

Je moet toch je ook een host erbij hebben.
het idee is dat je je portomonnee trekt en het domein vervolgens van ze overkoopt, ligt er maar net aan wat het je waard is he.

En wat betreft die subdomeinen voor mail... leuk en aardig (ik doe het ook trouwens, dus het is geen kritiek) maar als je vervolgens zo'n spammer/3rd party doorverkoper constateert op zo'n mailadres, dan kan je ze er inderdaad op aanspreken, en dan? Doen ze niks mee. Je hebt immers de voorwaarden geaccepteerd?
Tja tot voor een paar jaar geleden was dgm.nl opgekocht (initialen) maar ik gaing daar echt geen paar ruggen voor betalen.
Helaas heeft een bedrijf dit wel wel gedaan en helft dit gedrag in stand te houden.

En ja ze doen er niks aan uit zichzelf maar dat is dan ook het enige positieve aan sociale media.
Stel ik merk dat de blokker mijn gegevens gelekt heeft en niemand daarvan op de hoogte heeft gesteld en ik deel dat online dan is dat in een paar weken tijd 100.000 keer gedeeld en dan vind de blokker toch zeer zekker niet grappig.
Dys het heeft wel nut je zal helaas alleen bedrijven serieus achter hun hol aan moeten zitten.
Ik vat hem niet. Ik neem niet aan dat je voor die prijsverhoging over bent gestapt, maar waarom dan wel?

Ik bedoel: 1000+ accounts zul je er niet voor de hobby op na houden / verzorgen dus ik neem aan dat je daar dan ook iets mee verdient. Dan is het een kwestie van incalculeren dat die eens in de zoveel tijd misschien wel eens verhuisd moeten worden of wat dan ook, toch?
Meer dan 1000 accounts het email adres moeten updaten en dat waren dan ook alleen nog maar de relevante accounts
Tijd voor een eigen domein?
Er zijn immers een heleboel klanten die hier op tegen zijn en aangeven over te stappen naar de concurrentie als protest tegen het besluit en de OR (en daarmee dus ook de medewerkers) zijn dus ook niet eens met de gang van zaken, dat ze zelfs een stap hebben genomen naar de rechter.
Ik heb daar m'n twijfels bij omdat ik niet weet waar die klanten dan naar toe moeten. Zo'n beetje alle internetproviders richten zich op de onderkant van de markt en proberen dus vooral zo goedkoop mogelijk te zijn. Consumentenproviders die zich richten op kwaliteit en veeleisende klanten die meer willen zijn er eigenlijk niet.
Enerzijds heb je dan Tweak, anderzijds de ISP die de actiegroep zelf aan het opzetten is die precies deze diensten zou gaan aanbieden.
Tweak zit maar in kleine stukken van het land en die nieuw op te richten provider is er nog niet. Op dit moment heb ik daar dus niks aan.
Het is ook niet dat op dit moment XS4ALL er niet meer is, zeker nu er naar alternatieven gekeken gaat worden. ;)
Tweak zit maar in kleine stukken van het land en die nieuw op te richten provider is er nog niet. Op dit moment heb ik daar dus niks aan.
Tweak biedt landelijk ook DSL aan, wel tot 50Mbps max.
Zo te zien is Tweak gestopt met DSL klanten aannemen. Dat is verdraaid jammer want dat was mijn uitwijk voor als XS4all moest verdwijnen en Kirsten Verdel geen ISP van de grond zou krijgen. |:(
nou, ze zouden de UPC / Ziggo route kunnen volgen
UPC heeft Ziggo gekocht, waarbij Ziggo een veel betere naam HAD, en UPC heeft toen de betere naam aangenomen.

Dat zou KPN ook kunnen doen. De minder goed in de markt liggende naam opgeven voor de beter in de markt liggende naam
Tja... Voor mij heeft het ziggo van nu de zelfde smaak als het upc van toen.
Ook bij ziggo mochten klanten voor dvb-c zelf apparatuur aanschaffen en daar een kaart bij kopen. Nu mag je alleen maar apparatuur huren met een kaart. Dus voor eigen apparatuur huur je nu een kaart en een apparaat dat je niet gebruikt. Ben je jaarlijks meer kwijt dan voorheen in 1 keer.

Iets dergelijks verwacht ik bij kpn...
na van de week een prijsverhoging van mijn abbonement bij xs4all in de bus gekregen te hebben heb ik de knoop dan toch maar doorgehakt en ben overgestapt naar een andere provider (online) scheelt ook nog eens 20 euro per maand :) beetje jammer deze situatie KPN maakt op deze manier een van de beste providers kapot.
Ik ben al 23 jaar klant bij XS4ALL als ik moest overstappen dan zou ik Tweak kiezen. Nooit Online, probeer er eens achter te komen hoeveel namen aan deze provider vooraf ging (o.a. Wannado, Orange) . Gillende mensen die niet geholpen werden door help-desks.
Laat eens op een later tijdstip weten hoe je overstap is bevallen. Graag hoor ik je ervaringen. Ik blijf ieder geval bij XS4ALL
Tweak is helaas niet beschikbaar in limburg (tenminste niet op mijn postcode) anders was mijn keuze ook daar gevallen. mocht er nog een vorm van XS4ALL uit de as herrijzen zal ik zo weer terug over gestapt zijn maar voorlopig vind ik de 20 euro per maand reden genoeg om alvast het zinkende ship te verlaten (overigens ga ik er ook nog op vooruit in snelheid volgens de beloftes van Online, eerst speedtest dan geloven ofc)
Het aanbod in limburg lijkt inderdaad op dat van een derde wereld land of amerika.
Anoniem: 421923
@biobakie10 april 2019 14:14
had je beter kunnen wachten op die nieuwe premium provider die momenteel in de maak is.
Wie weet hoe lang dat nog duurt, als het al komt, want ook dat is niet zeker, aldus de tekst.
Een provider start je niet zomaar en zal daarnaast ook niet gelijk landelijk beschikbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 april 2019 17:26]

Wat mij betreft blijft Telfort ook gewoon bestaan. Een internetprovider zonder de poespas van XS4ALL en daardoor ook een stuk voordeliger, nooit uitval sinds 2006 en ik kan gewoon mijn fijne Fritz modem blijven gebruiken. Het apparaatje dat ze meesturen is erg ondermaats, maar daar heb ik hier dus geen last van.
Mee eens. Ik heb een mooi Telfort mobiel abonnement waarbij de data en belbundel twee maanden extra mee gaan. Daar ben ik zeer tevreden over.
Eens, ben al jaren klant en gaat prima.
En ja overal is wel eens wat dus ook bij Telfort
Ik constateer eigenlijk dat je gewoon veranderingsmoe bent.
Daar is helemaal niks mis mee!

We hebben stabiliteit nodig in deze wereld.
Er wordt teveel gewijzigd omdat het kan, terwijl verbetering uit blijft.
Hij is gewoon heel tevreden met hoe het nu is onder Telfort. Veranderingen kunnen dat dan eigenlijk alleen maar minder laten worden. Dat lijkt mij echt helemaal niets met veranderingsmoeheid te maken te hebben.
Anoniem: 426269
@Rocketman10 april 2019 13:47
Ook mee eens. Ik zit er zeker ook al sinds 2006 bij, misschien al vanaf het begin. Bevalt goed. Op zich raar dat ze juist nu nog reclame maken voor alles-in-1. Misschien nu nog even extra klanten binnenhalen, en dan boem als het niet meer bestaat iedereen aanslaan voor de normale KPN tarieven?

Wel jammer dat ze geen HBO hebben. Maar Ziggo alleen voor GoT nemen gaat hem niet worden.
Zo'n rechtszaak van de OR laat me weer zien waarom ik bij XS4All zit. Het is misschien niet meer de rebelse club die het ooit was, maar er zitten nog steeds mensen met hart voor hun zaak, een sterke mening, en de bereidheid om daar voor op te komen, ook als dat op zakelijk gezien niet de meeste rendabele keuze is.

Het is natuurlijk maar de vraag hoeveel ik hier als klant nu echt aan heb, maar ergens geeft het wel een goed gevoel dat er nog iemand is die klanten probeert te geven wat ze willen, in plaats van alleen het minimum dat nodig is om de kortetermijnwinst te maximaliseren.
Ik zie niet helemaal in waarom XS4ALL nou zo nodig zou moeten blijven bestaan.
Zelfs al zou KPN de merknaam XS4ALL behouden dan lijkt mij de kans klein dat ze op de zelfde manier door zullen gaan als ze nu doen. Ik denk dat dan aan veel van de voordelen van XS4ALL een einde komt. Misschien dat ze fritzboxen blijven leveren maar daar blijft het waaschijnlijk bij.
Even afgezien van herkenbare goeie service, technische voordelen en van hoe onafhankelijk XS4All zou blijven als KPN alsnog het roer omgooit: Mensen maken nu eenmaal niet alleen "logische" of "beredeneerde" keuzes.

Mensen blijven óok bij XS4All omdat het die ouwe hackclub uit de jaren '90 is, omdat ze een kek logo hebben, omdat de helpdesk op rustige dagen best wil helpen met je bootproblemen met Linux, omdat ze de sfeer van vriendelijke, behulpzame nerds en geeks uitstralen.

Denken dat dat onzin is, prima. Maar vergis je niet: onze 21e eeuwse wereld staat stijf van "branding" en consumer behavioral analysis en merkvastheid en loyalty en allerlei andere dingen die puur gaan over waarom jij iets wel of niet wilt kopen.... zonder dat je daar een beredeneerde keuze in maakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee