Xs4all maakt prijs- en snelheidsverhogingen bekend

Provider Xs4all heeft zijn prijs- en snelheidsverhogingen bekendgemaakt. De prijsverhogingen voor internetabonnementen zijn 2,50 of 3,50 euro, terwijl de snelheid in sommige gevallen 25 procent omhoog gaat.

De provider heeft de wijzigingen op een eigen pagina bekendgemaakt. Daar is vermeld dat de snelheidsveranderingen op 5 juni ingaan en dat de nieuwe prijzen vanaf 3 juli zichtbaar worden op de factuur. De snelheden van de abonnementen Internet Basic en Internet Pro veranderen niet, maar de prijs gaat met 2,50 euro omhoog. De snelheden van de Compact-, Smart- en Plus-varianten gaan met 25 procent omhoog. Die versnelling gaat gepaard met een prijsverhoging van 3,50 euro. Klanten met korting behouden deze.

Er zijn ook veranderingen in het tv-aanbod, die voor een deel overeenkomen met die van moederbedrijf KPN. Zo verdwijnen de zenders TV5 Monde en 2M monde en komen er France 2, Insight en Viceland bij. Het starttarief voor Bellen Basis gaat van 11 naar 13 cent; dezelfde verhoging geldt voor het gesprekstarief voor Nederlandse nummers. De starttarieven van Bellen Onbeperkt, zowel voor bellen buiten de Benelux bij de Benelux-variant en bellen buiten de bundel voor de Buitenland-variant, ondergaan eveneens dezelfde verhoging.

  Huidige snelheid Nieuwe snelheid Huidig tarief Nieuw tarief Verhoging
Internet Basic 20/2 20/2 € 36,- € 38,50 € 2,50
Internet Compact 40/4 50/5 € 40,- € 43,50 € 3,50
Internet Smart 80/8 100/10 € 45,- € 48,50 € 3,50
Internet Plus 160/16 200/20 € 55,- € 58,50 € 3,50
Internet Pro 500/500 500/500 € 63,50 € 66,- € 2,50

Tabel van Xs4all

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

07-05-2018 • 16:22

313 Linkedin

Submitter: EWS

Reacties (313)

313
300
134
6
0
112
Wijzig sortering
XS4All is al belachelijk duur. En dan voor hun traagste abonnement nog een verhoging doorvoeren van 2,50 zonder de snelheid te verhogen.

Hanteert iedereen nog het argument "je betaalt voor de service"?
Bij XS4All heb je een aantal features die je bij andere providers simpelweg niet kan krijgen, zoals:
- Vast IP met reverse DNS
- Vaste IPv6 range met reverse DNS
- Mogelijkheid tot gebruik eigen router met uitgebreide service daarop
- Poortbeveiligingen en malware filters
- Gratis vervangende mobiele internet router (als je internet plat ligt)
- Gratis Spotify Premium

Daar betaal ik graag meer voor. Ik betaal niet voor de helpdesk.

Daarnaast zeg ik gewoon ieder jaar op. Simpel, bellen, zeggen dat je op wil zeggen en dan wordt je doorgezet naar de retain afdeling waar ze een budget hebben om je binnen te houden.
Zo hebben wij gratis Ziggo Sport en 15 euro korting per maand voor een jaar. Gewoon consequent ieder jaar doen (doen we overigens bij meerdere diensten).
Ook leuk : gratis data-SIM, en ook al is die gratis, nu met EU roaming. 500 MB, maar ik vermoed dat je door dezelfde truc (dreigen met opzeggen) ook wel wat meer MB kunt krijgen.
Ja, dat bedoelde ik inderdaad met de vervangende mobiele router. :)
Gratis onbeperkt als je daadwerkelijk een storing hebt en 500MB als je geen storing hebt.
Nieuwe klanten krijgen sinds 4 juli 2017 geen Spotify Premium meer.
spotify wil niet meer gratis aangeboden worden icm andere diensten, vandaar
Oude klanten kregen ook geen Spotify Premium icm XS4all basic.
Internet Basic bestaat volgens mij pas sinds 4 juli 2017. Dezelfde dag dat Spotify Premium niet meer gratis werd aangeboden.
Het was daarvoor "Internet Compact". Ook zonder Spotify Premium... De bestaande abonnementen hebben ze op 04-05-2017 beëindigd en omgezet in "Internet Basic"

[Reactie gewijzigd door nl-x op 1 juni 2018 09:25]

Als je internetverbinding goed werkt heb je die hele service niet nodig. Je wil gewoon kunnen internetten en niet constant met de klantenservice aan de lijn hangen - ongeacht hoe goed deze is.

Daarom vind ik "je betaalt voor goede service" nogal een drogreden als het om internetverbindingen gaat.
Anoniem: 310408
@Titan_Fox7 mei 2018 16:43
Daarom vind ik "je betaalt voor goede service" nogal een drogreden als het om internetverbindingen gaat.
Tot je in een complexe storing terecht komt. Geloof me dan is goede support goud waard.
Ik neem aan dat jij ook geen verzekeringen hebt?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 310408 op 7 mei 2018 16:49]

Geloof me dan is goede support goud waard.
Alleen als het binnen hun helpdesk script pas.

In de straat wordt door graaf werkzaamheden de glasvezel kabel kapot gemaakt.
Je belt xs4all, en verteld dit, dan nog steeds eerst het script volgen. Welke lampjes branden, reset de modem.
Dus nee, bij een "complexe" storing zijn ze niet meer beter, dan een andere KPN dochter.
Bij XS4ALL is geen script in gebruik. Maar voor een gedegen analyse moet je natuurlijk informatie hebben, lampjes op het modem zeggen veel (wanneer je geen licht binnen krijgt zie je dat daar aan, soms helpt een NTU herstart dan nog wel of een modem herstart, maar reset zal niet veel verschil maken) en een modem reset helpt gewoon vaak. (bij andere problemen zoals wanneer de snelheid via wifi/bekabeld lager is dan verwacht).

Maar het is wel zo dat wanneer er buiten een storing is, dit even lang duurt als bij KPN of dochters omdat Reggefiber het glas netwerk nu eenmaal beheert.
Bij XS4ALL is geen script in gebruik.
Sorry hoor, maar de betreffende medewerker, zei toch heel duidelijk dat die zijn script moest afwerken om een melding te kunnen maken.

Als je kabel in de straat kapot is, komt er sowieso niets door. En een restart helpt echt niets of gaat die dan in eens draadloos?
Ik had het niet over de duur, want het was binnen een halve dag opgelost. Ik had het over dat de helpdesk van xs4all tegenwoordig niet anders is dan bij een andere KPN dochter.
Een kabel in de straat kapot betekend niet per definitie dat het ook jouw aansluiting is, in veel straten lopen er namelijk meerdere, en soms krijgt dezelfde straat van twee verschillende verdeelpunten, daarom is het handig om eerst te verifvieren dat het inderdaad wel zo is. Dat is hetzelfde als eerst kijken of de netwerk kabel er wel in zit, voordat je begint met de netwerkconfiguratie wijzigen e.d. als je geen verbinding hebt.

Helpdesken worden voortdurend gebelt met mensen die het wel even weten, en dan blijkt dat de oplossing heel eenvoudig was dat met een simpel script in een halve minuut is opgelost. Soms is het inderdaad iets anders, en ligt het voor de gebruiker voor de hand, maar dat moet de helpdesk wel verifiëren.
Oh, herkenbaar. Altijd hebben de buren exact hetzelfde probleem en is alles kut en klote. Nou, dan moeten de buren even bellen, dan fixen we dat. Maar de buren bellen niet omdat alles toch eigenlijk wel oke is.

En als je daadwerkelijk een storing hebt bellen ze wel hoor.
Het kan prima dat jij dit dacht te horen maar er zijn geen scripts.

Natuurlijk kan de kabel kapot zijn in de straat, en hoe kom je daar achter? Uitsluiten en meten. Het is helaas gewoon zo dat iets meerdere oorzaken kan hebben.

Het is feitelijk niet waar dat XS4ALL hetzelfde werkt als KPN en dochters.
[...]

Sorry hoor, maar de betreffende medewerker, zei toch heel duidelijk dat die zijn script moest afwerken om een melding te kunnen maken.
dat heeft diegene verkeerd verwoord; er moeten een aantal dingen uitgesloten worden voor een KPN ticket wordt ingeschoten om te voorkomen dat kpn het ticket terugknikkert met "jullie hebben x niet gedaan", en dan ben je weer een dag verder.

het woord script alleen al...
Ik geen reactie geven over hoe het gelopen is maar ik kan je vertellen dat er geen script wordt gebruikt.

Er wordt gehamert op xs support dat je aanames niet moet maken.

En de klant gloven op zijn woord wordt bijna bij geneen support desk gedaan.

Dus een troubleshoot (ts) is noodzakelijk.

Daar bij hebben ze middelen om de kabel te meten en kunnen info vragen bij hun back office (bo)+ zien ze meldingen van storingen op schermen.
Ook als je al 3 andere buren hebt die hetzelfde probleem hebben waarvoor een monteur in de centrale de boel weer moet aansluiten omdat er een kabel is doorgegraven zal en moet dat script afgelopen worden.
helaas gebeurt het maar al te vaak dat tickets naar kpn gestuurd worden, en zij aangeven dat xs niet genoeg getest heeft. xs4all heeft aan bepaalde eisen te voldoen voor tickets worden behandeld
En als het er dan op aan komt komt kpn alsnog langs... Aangezien xs4all niet goedkoper is dan kpn... Kunnje net zo goed bij de kabel eigenaar zijn. Dan heb je eerder een monteur aan de deur die dan ondergronds mag aansturen.
Draai het eens om, als helpdeskers alles voor waarheid aannemen wat hen verteld wordt en daar op gaan acteren, mag je nog wel een legertje helpdeskers laten invliegen.

Het wordt pas problematisch als de helpdesker het na het afdraaien van het standaard riedeltje niet gewoon even een stukje hogerop zoekt.
Daar heb je gelijk in :)
Nee hoor, ik heb hier een dsl kabelbreuk gehad en met 1 belletje en 1 of 2 dagen later was het probleem in de wijkkast opgelost.
Xs4all gebruikt absoluut geen scripts op de helpdesk.
Ik gebruik hun router niet eens en er is ondersteuning.....
Voordat een monteur op pad gestuurd wordt wil men wel enige vorm van bewijs wat er wel/niet werkt...

Ik heb voor iets soortgelijks ook eens het Glas modem ooit uit/aan moeten zetten...
Maar daarna kon het niet standaard meer zijn....
Ook al zeg jij als klant dat er een kabel kapot is gemaakt, dan moet die persoon op helpdesk nog steeds controleren of wat jij zegt ook wel echt klopt. Vandaar dat er alsnog het standaardscript wordt gebruikt, om uit te sluiten dat er vals alarm is.
Als er problemen zijn dan heb je aan de service van xs4all ook niet veel. Het word allemaal gedaan door kpn.
Een draad in de centrale of kast kunnen ze al niet zelf fixen..

[Reactie gewijzigd door ghost010 op 7 mei 2018 22:58]

Als het probleem in de meterkast zit wel natuurlijk. Als er een issue is met configuratie moet je niet met de helpdesk bellen (tenzij je helemaal geen internet meer hebt) maar direct met unixbeheer contact opnemen, die kunnen gewoonlijk wel wat overbodige tussenpersonen afsnijden. Eventueel via de usenet groep xs4all.general.

Heb ik met mijn subdomein ook gedaan, daar snapte de helpdesk het niet: dat was een oud uucp domein en dat stond blijkbaar geregistreerd als onder beheer van unixbeheer. "Dat zal wel een honeypot of zo zijn" volgens de helpdesk. 8)7 Toen uucp eruit ging is dat omgezet naar bsmtp, en dat heb ik toen meet direct geregeld.

De tijden dat je bij een issue direct naar de hoofd-systeembeheerder Cor Bosman kon mailen zijn wel voorbij ja...
Vroeger had Cor Bosman ook veel meer tijd maar tijden zijn verandert, zijn taak is niet de helpdesk, daar is hij veel te duur voor, als hij dat nu zou doen zou hij gelijk op zijn vingers getikt worden door zijn baas die daarvoor mensen inhuurt die veel goedkoper zijn.
Ik ben zelf ploegen monteur en bij een te kort aan bezetting in de ploeg doe ik productie werk, die uren worden afgeboekt op het productie budget en niet op het budget van de TD, ik ben 1/3 duurder dus elk uur wat ik voor productie werk is dus 1,3 man uur.
Ik denk dat Cor op 3 of 4 man uur zit als hij een uur werk doet voor de helpdesk.
Van een betrouwbare bron heb ik vernomen dat Cor Bosman afgelopen december met vervroegd FLO pensioen is gegaan. Gelieve hem niet langer te mailen.
Zijn opvolger, Washid Ahmed heeft onlangs zijn MBO opleiding afgerond en staat u graag te woord.
Net MBO af... dat klinkt als de junior helpdesk medewerker. Eveline van Unixbeheer lost dit soort zaken tenminste op. En ja, ik snap ook wel dat ik haar niet moet lastig vallen met vragen als "welke kabel moet in welke opening van de splityter".
Eveline dat is inderdaad een goeie.
Ze hebben in mijn geval KPN toch flink achter de broek gezeten toen er een slechte kabel (we haalde 5mbit/s max...) naar het studentenhuis bleek te liggen. Dat huis was al maanden met kpn bezig, een week nadat we naar naar XS4ALL over waren gegaan en daar waren gaan klagen stond er een kpn busje voor de deur. Vast allemaal toeval maar ik ben zeer tevreden.
Dat is geen toeval, daarom betaal je wat meer bij xs4all.
KPN concurreert op prijs, om op kosten te besparen maken ze gebruik van helpdesk met standaard probleem oplossing omdat die goedkoper zijn en vaak de meeste problemen oplossen, daarvoor gaat men geen it specialisten en monteurs voor inzetten.
XS4all moet het van zijn service hebben, die hoeven niet te bezuinigen op de kosten van hun personeel en zullen sneller een monteur sturen omdat ze die ruimte hebben in hun budget.
Ze hebben anders minstens één flinke reorganisatie achter de rug.
Misschien dat het in de tussen tijd is veranderd, want we worden voor de kleinste dingen aangestuurd. Echter als je klant van een ander xDSL provider bent, kan het lang duren, hoor soms wel 2 weken(tele 2).
We kunnen de snelheid op afstand uit lezen(met marges natuurlijk) en soms zelfs koper kwaltijd(gedeeltelijk met marges).

Zolang de meting aan toont dat je je snelheid haalt dan zul je eerst een modem of w/e krijgen natuurlijk .
Vroeger kon je daarvoor Bart Kerkvliet voor mailen/usenet posten, die tijd is ook al jaren voorbij.
Zelfs KPN kan die draad niet fixen, die huren daarvoor kabel boeren in.
En Bij KPN zijn er ook nog wel wat kastje / muur verhalen bekend bij mij.

(8 maanden wachten op een aansluiting?, wel elke pak weg 4 weken een monteur op bezoek die inderdaad kon melden dat de kabel er niet was, na een maand of 7 komen ze een kabel van 30 meter in de grond stoppen. ).

[Reactie gewijzigd door tweaknico op 8 mei 2018 13:03]

Wat noem jij een "complexe storing" ? Iets wat zelfs wij tweakers niet kunnen oplossen ?

Zodra het heel erg complex wordt ligt de fout in de regel bij de provider of het netwerk. Daar kun je als klant niet veel aan veranderen. Bij Tele2 kreeg ik een doos met een hele duidelijke handleiding hoe je je internet zelf kunt installeren. In het verleden kreeg ik bij Ziggo ook alles duidelijk uitgelegd.

Zolang je geen IQ hebt waarbij je een bevroren kip drie weken goed kunt houden en geen twee linkerhanden hebt, is zoiets prima te doen als eindgebruiker. Gewoon goed naar de plaatjes kijken en stap voor stap afhandelen.

Zelfs met een eenvoudig IKEA meubel had ik meer gedoe om de boel in elkaar te krijgen :P
Wat noem jij een "complexe storing" ? Iets wat zelfs wij tweakers niet kunnen oplossen ?
Bijvoorbeeld iets waar een instelling aan de providerkant gedaan moet worden. Heb ik met het omzetten van een subdomein van uucp (oud systeem, ging eruit en de helpdesk wist niet eens wat het was) naar bsmtp bij Xs4all gehad. Dan helpt het als je direct met unixbeheer@xs4all.nl kunt mailen en de scriptende helpdeskers kunt overslaan.

Natuurlijk kun je nog steeds proberen Xs4all zelf te hacken, het zelf op te lossen en als je ze vertelt hoe je het gedaan hebt een appeltaart tegemoet zien, maar dat was me te onzeker: ik wist niet of me dat zou lukken.
Nou, xs4all doet amper wat voor je, ik heb zo'n lastig probleem gehad, ze deden het wel beter dan telfort hoor, maar het probleem is nooit opgelost, ook niet door xs4all's helpdesk. En nu zit ik bij ziggo en heb al jaar en dag amper last, 1 keer een storing van 4 dagen in 6 jaar tijd.

Ik ben van telfort naar xs4all gegaan voor de betere service, maar die service van 20 jaar terug is er niet meer, het is gewoon een zelfde helpdesk als kpn heeft helaas.

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 7 mei 2018 18:10]

Mooi hoor, al die anekdotes. Ik heb er ook nog wel 1. Een slechte verbinding van ziggo naar het huis van mijn schoonouders waardoor hun internet continu uitviel en ontzettend traag was. Bijna een jaar met ziggo gevochten en toen maar overgestapt naar XS4ALL en geen probleem meer. Zelfde met de zakelijke verbinding naar het bedrijf van mijn pa, klapt er elke week wel een keer uit. Met als gevolg dat we een back-up kpn lijn hebben liggen om op terug te vallen.

Zegt mij allemaal maar weinig. Allestoringen.nl zegt mij dat ziggo het maar heel gemiddeld doet...
Je moet de helpdesk dus zo snel mogelijk zien te bypassen. Unixbeheer is heel behulpzaam en kundig, en ook niet te beroerd om op zondagavond even remote iets aan te passen als het zo uitkomt.
Soms ligt het meer aan je ISP dan aan je eigen netwerk. Ik heb nu al ruim 6 jaar Ziggo. En maar 1x ooit iets gehad waardoor we niet konden internetten. En dat was binnen 2 uur opgelost. Ik zeg : Je oplevering moet meer waard zijn dan je onderhoud
Ken jij het niveau van de meeste mensen nog niet. Zo maar een greep op de vragen die ik naar mijn kop krijg.

- Hoe moet ik een euro teken typen?
- Heb een snelkoppeling nodig op mijn bureaublad, ow wacht het is gelukt! (vervolgens hele map 1 op 1 kopie gemaakt dus geen snelkoppeling)
- Outlook moet niet automatisch die items als gelezen zetten
- Excel bestand is niet te lezen (csv omzetten door middel komma scheiden)
- Excel is weer niet te lezen komma gescheiden doet niks!!! Klopt deze keer is het tabs.
'Help, ik heb de prullenbak in de prullenbak gegooit!' (Windows 7)
Een werkende internetlijn is ook goede service :) "Je betaalt voor de goede helpdesk", ja, die hoop je nooit nodig te hebben inderdaad.
Een goede internetverbinding is ook een goede service ;)
Oh, wat Paul ook al zegt dus.

[Reactie gewijzigd door DeTeraarist op 7 mei 2018 17:37]

Als je internetverbinding goed werkt heb je die hele service niet nodig. Je wil gewoon kunnen internetten en niet constant met de klantenservice aan de lijn hangen - ongeacht hoe goed deze is.

Daarom vind ik "je betaalt voor goede service" nogal een drogreden als het om internetverbindingen gaat.
Niet helemaal. Onder service valt ook filtering, bank adressen controle en materiaal, modem is mi goed en beter dan tricky cisco/ubee apparaten met Ziggo schilletje in software (al is de telfort zyxel ook prima).

Daarnaast krijgt xs4all meestal prio bij KPN en eerder aansluiten dan officiele ingangsdatum was b.v. binnen enkele uren geregeld.

Daarnaast speelt mentaliteit van XS4ALL bij mij een rol, dan heb ik al met al op zich niet veel moeite voor paar euro per maand meer te betalen dan de budgetboer.

De verhogingen spelen wel een rol, dit geldt zo onderhand voor alle boeren.
Zyxel hebben ze eruit geknald bij Telfort, kreeg ik zo'n Arcadyan Experia V8 in bruikleen van ze. Hebben ze nu weer Zyxel?
Onderhoud van de systemen en training van medewerkers is gratis?
Wat erachter gebeurd door bekwame mensen is ook onderdeel van de dienstverlenging hè. Je stabiele internetverbinding is dat niet magisch vanzelf.
En voor het nostalgische gevoel. Jammer alleen dat de hacktic.nl adressen niet meer werken, ze hebben het domein nog steeds, zo lastig is het nou toch ook weer niet om een MX record toe te voegen.

Verder hebben ze natuurlijk wel extra services: mail op eigen subdomein bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Morgan4321 op 7 mei 2018 17:42]

Mail ze, misschien richten ze het in :)?
wat die hacktic.nl adressen betreft ;stuur even een mailtje naar info@xs4all.nl
XS4ALL is iets duurder, maar het is aan jezelf of je dat 'belachelijk' duur vindt. Ik vind dat in ieder geval van niet. Een doorsnee internet gebruiker ziet misschien de meerwaarde van deze extra kosten niet, maar die zijn er zeker. Zo heeft XS4ALL voor een belangrijk deel zijn netwerk/apparatuur in eigen beheer en dat zorgt er voor dat ze het laagste storingspercentage hebben.

Het FRITZ!Box modem dat je standaard krijgt is beter dan de modems die je bij een Ziggo e.d. krijgt. Ik weet nog dat ik een aantal jaar terug bij UPC hun nieuwste modem kreeg. Toen ik er achter kwam dat dit modem niet eens tegelijk 2,4GHz en 5GHz wifi kon leveren was het voor mij de druppel en ben ik naar XS4ALL gegaan (ik neem aan dat Ziggo modems dat inmiddels wel kunnen, maar dit is een goed voorbeeld het verschil in mentaliteit). Zoals ik al zei, de gemiddelde gebruiker merkt dit niet en wilt daar dus ook niet voor betalen. Ik merk dit wel en wil niet dat op dit soort dingen rondom mijn internetervaring beknibbeld wordt, want je internet is meer dan alleen je up- en downloadsnelheid.

Ander voorbeeld, IPv6. Dat is al sinds 2012 standaard bij XS4ALL, maar volgens mij nog steeds niet standaard bij bijvoorbeeld Ziggo. Wederom, de gemiddelde internetgebruiker boeit dit niet. Mij wel.

Daarnaast sympathiseer ik met de houding van XS4ALL voor een open internet. Ze hebben netneutraliteit al lang hoog in het vaandel en schuwen niet om rechtszaken te voeren om hun principes te verdedigen.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar er zitten aardige verschillen tussen XS4ALL en andere providers. Ik waardeer die verschillen en dat ik daar iets meer voor betaal is het mij meer dan waard.
Helemaal mee eens, al moeten ze zeker de (meer) prijs in de gaten houden!
ter info: de horizonbox kon vanaf het begin al 2,4Ghz en 5Ghz aan (ik weet niet meer wanneer ik die kreeg, maar dat is al jaren geleden). Die had ik ingesteld als modem, ik wilde geen losse modem er naast, dus die heb ik toen teruggestuurd. Ben nu weer terug bij xs4all sinds VDSL in mijn wijk is geïnstalleerd en ben erg blij (klant sinds..... ehm... 1998?? Te lang geleden, ik weet het niet meer precies).
Mijn moeder heeft zo'n horizon box, wat een verschrikkelijk apparaat. Traag, lomp en omslachtig. Dan heb ik veel liever het compacte ding dat ik bij XS4ALL krijg.
Zo heeft XS4ALL voor een belangrijk deel zijn netwerk/apparatuur in eigen beheer en dat zorgt er voor dat ze het laagste storingspercentage hebben.
Je haalt allerlei valide punten aan, maar wat wel degelijk schandalig is is dat er mensen zijn die al jaren en jaren XS4All-klant zijn en door al die jaren heen werkelijk nog nooit de snelheid van zelfs maar het traagste abonnement hebben gehaald. En die mensen wonen bepaald niet in het buitengebied.
Wanneer je je dan als Premium provider profileert, en daarbij ook Premium abonnementsgeld verlangt, dan is dat een gotspe. Helemaal wanneer je zoals jij beweert 'voor een belangrijk deel het netwerk/apparatuur in eigen beheer hebt'. Dan kun je wel een aantal extraatjes bieden, als Premium provider moet je dan eerder extra straatkasten installeren of anderszins extra capaciteit inkopen.

Neem het Basic abonnement dat nog vermeld staat. Dat is eigenlijk het Afvoerputjes-abonnement voor klanten waarbij ze zelfs die beloofde snelheden niet kunnen behalen. De prijs van dat abonnement is vorig jaar al gestegen, ondanks dat ze dus zelfs die laagste nominale snelheid niet kunnen leveren.
Nu wordt de prijs van datzelfde kreupele Afvoerputjes-abonnement wederom maar eens met €2,50 verhoogd, terwijl er nog steeds niets aan de capaciteit wordt gedaan. Nog steeds wordt die 20 Mbit/sec lang niet gehaald. Je moet dan toch wel een bord voor je kop hebben om je nog als kwaliteitsprovider te blijven profileren.

Wanneer zelfs de lage snelheden van dat kreupele abonnement niet geleverd kunnen worden, zou een echte kwaliteitsprovider de prijzen dáárvan nooit durven te verhogen. Eerst maar eens de capaciteit op orde brengen, zou het devies dan moeten zijn!
Ik ben sinds een jaar of 7 klant van xs4all op diverse woonadressen. Ik heb ze nog nooit betrapt op het niet leveren van de beloofde bandbreedte. Ik vind ze erg duur en ze verhogen wel erg snel weer de prijs, maar als het gaat om leveren kan ik er niks op aanmerken.

Ik herken me dan ook niet in jouw post. Zou het ook in je thuisnetwerk kunnen zitten? Op het forum zag ik laatst een topic over goedkope, populaire UTP kabels waarbij de kern van matig materiaal was, met als resultaat een matige verbinding.
Fijn voor jou dat je nooit problemen hebt gehad, maar dat is niet representatief voor anderen.
Het betreffende netwerk heb ik zelf (mee) aangelegd, en daarbij is enkel professioneel materiaal gebruikt, afkomstig van een installateur.
Hoe dan ook, dat is verder niet zo relevant, omdat n.a.v. de klachten er een monteur namens XS4All is langs geweest. Die stelde vast dat de snelheid die mogelijk zou moeten zijn (dat de aansluiting vrij ver van de straatkast was verwijderd was bekend), niet kon worden gehaald. Althans niet stabiel.

Verder geen enkele klacht over XS4All, ook de helpdesk was altijd behulpzaam hierbij, maar feit is wel dat er voor de hoofdprijs altijd een (te) trage lijn werd geleverd. Altijd zaten ze zo'n 20-25% onder de nominale snelheid van het traagste abonnement.

Op die manier lopen gebruikers ook meer en meer leuke extra's mis: Spotify-abonnement, mobiele data-bundel. Het basisabonnement werd altijd uitgesloten van dat soort acties, en dan heb je onder de streep gewoon een heel karig lijntje voor de hoofdprijs. Als die basissnelheid niet kan worden gehaald heeft het natuurlijk al helemaal geen in om naar een sneller pakket op te waarderen.

Een echte kwaliteitsprovider zou dan bijvoorbeeld tóch zo'n extra kunnen aanbieden als genoegdoening wanneer een snelheid onverhoopt niet gehaald kan worden. Ook dan zou echter gelden dat de snelheid toch wel een van de belangrijkste aspecten van een abonnement is, zeker wanneer die al niet zo hoog is.


offtopic:
Het topic gaat over prijs en snelheid, staat zelfs in de titel. En dan toch 4x Off-topic / Irrelevant; bijzondere manier van modereren...
Met andere woorden, dit heeft niets te maken met de service/kunde van xs4all, maar met het netwerk zelf..
Wat verwacht je dan dat xs4all gaat doen dan? Dat ze langs komen met een schep om een extra straatkast te plaatsen?

Bij xs4all kun je je abonnement direct kosteloos opzeggen als ze de nominale snelheid niet halen, zelfs als je een contract hebt. In plaats van koper zul je dan moeten kiezen voor kabel of glas..

In ben in 2009 weggegaan bij xs4all omdat ik toen KPN Glasvezel kreeg en op dat moment KPN de enige aanbieder was. Pas in 2011 werd het glas vrijgegeven voor andere providers. Ik ben echter zeer tevreden over de kwaliteit van de verbinding en het enige min punt is dat zij hun voip/sip gegevens niet vrijgegeven.. Echter maak ik veel gebruik van Spotify dan het gratis premium abonnement is een zeer goede reden om bij KPN te blijven.. Daarnaast is bijna bundel bij Simyo ook verdubbelt omdat ik KPN glasvezel heb en weet niet of dat zou blijven als ik overstap naar xs4all. Dat is een voordeel van 2 x 10 euro per maand..

Oh, en als je elk jaar even belt dat je eraan denkt over te stappen naar Ziggo, kan krijg je ook extra korting van KPN ;-)
Je hebt gelijk ik had in Almere bewoond gebied een ADSL lijn, alleen het maakte niet uit WIE de leverancier was niemand kon daar meer dan 10/1 op afleveren. Heeft te maken met de afstand tot de centrale en mogelijk het aderpaar waar ik aan hang. En van alle snelheidverhogingen had ik alleen maar last Van Premium abonnement langzaam afgezakt naar Instap. En toen dat 20/2 oid werd betekende dat effectief geen internet meer. Voor KPN was de kous af moest ik maar een nieuwe kabel laten trekken (telefonie afdeling). Bij Xs4all werd er nog meegedacht en is auto training (kon eigenlijk alleen voor TV abonnement) aangezet ... toen bleek dat de kabel effectief stabiel werkte bij 10/1... helaas werd dat elke nacht gereset en was tot een uur of 10 de snelheid beroerd tot er voldoende fouten geweest waren daarna was er een bruikbaar alternatief).
En dan maakt het helemaal niets uit of dat KPN/XS4ALL/ whoever was de techniek kan daar niet sneller, behalve dat KPN et. al. het probleem bij de klant leggen, en in mijn ervaring XS4All daar anders inzit.
(UPC had er voor die tijd al een potje van gemaakt dus ook geen optie)

Daarnaast de maandelijkse kosten zijn een ding, maar er zijn geen bijkomende kosten.
Bij UPC/Ziggo rond de kerstdagen 2 dagen geen internet.. wat denk je dat dat kost ...
Effectief een bedrijfsluiting, gelukkig was er een backup lijn beschikbaar voldoende voor de minimale dienstverlening, maar niet voor synchroniseren van backups.
En mailserver kon geen mail meer ontvangen nadat UPC Ziggo had overgenomen.
Maar UPC kon niet alternatieve domeinen hosten....
Kortom het "goedkopere" UPC/Ziggo heeft bijkomende kosten.
Zo goed is de service van xs4all ook niet. Administratie rond verhuizingen is een zootje en als er diensten uitvallen wordt er nauwelijks gecommuniceerd. Of bedoelen ze soms dat je elke twee maanden wordt gebeld om je extra diensten aan te smeren? :{
Ik ben vorig jaar bij ze weggegaan, omdat ik naar een provider ging met 100/20 voor 30,- per maand.
Hun reactie was niet meer dan "Maar meneer, u heeft toch helemaal geen 100mb/s nodig?", nadat ik had verteld dat ik in mn eente woon.
welke provider is dit dan?
is het alles in 1 voor 30 euro? of alleen internet?
NLEx, tenminste was voor 't eerste jaar.
Betaal straks 40,- p/m maar nogsteeds prima en inderdaad alles in 1.
ik heb zelf telfort (oude regeling)

en ik betaal 37.50 (combi voordeel 5 euro) per maand voor alles in 1
UPC is niet beter die bellen me al een jaar of wat om de 4-6 weken of ik echt niet Ziggo / Ziggo Zakelijk wil.... En als ik dan uitleg waarom niet.. dan zullen ze dat in het systeem zetten.. en ik zal niet meer gebeld worden... ik denk dat ze over een week of 2 weer aan de lijn hangen.
Ach het kan erger. Bij de Mediamarkt vertelde een Ziggo medewerker me dat ik "De kabeltjes moet omdraaien" als ik een hoge upload wou...... Maar..... Zo werkt dat niet...... (Toen ik hem hierop bewust maakte begon die over verschillende type cat kabel.... Ja jammer joh maar een ICT student hou je niet voor de gek)

[Reactie gewijzigd door Sieb2 op 7 mei 2018 17:36]

Anoniem: 426269
@Hieronymuski7 mei 2018 16:59
Hier in mijn omgeving zijn het de meeste mensen die juist van Xs4all overstappen naar iets anders. Om de ene of andere manier hebben ze een goede naam ofzo. Zelf merk ik er niet veel van, met Telfort gaat het hier ook al 10 jaar goed, 24/7. De access is het enige dat telt. En daarin had Xs4all juist meer storingen dan de rest, wat ik hier op Tweakers voorbij zag komen. Hosting, domeinnamen en e-mail besteed ik toch wel uit, ook voor mijn klanten, dat moet je niet willen draaien bij 1 partij. Voor de email zitten mijn klanten meestal toch wel op Office 365 of G Suite, en de hosting kan ook beter en veel goedkoper bij de grote jongens, en de domeinnamen gaan ook via een veel goedkopere leverancier.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 7 mei 2018 17:02]

Ik iig niet; ik hanteer het argument "ik betaal voor de luiheid om mijn (nu riant grote) mailboxen te behouden".

De service is in mijn ervaring behoorlijk gekelderd; website focust op verkopen ipv informatie, en de klantenservice heeft me dit jaar op twee (semi-moeilijke) vragen twee keer verkeerd antwoord gegeven.
ik hanteer het argument "ik betaal voor de luiheid om mijn (nu riant grote) mailboxen te behouden".
Dan neem je elders een abonnement naar keuze en vervolgens bel je met XS4All sales om je abonnement op te zeggen maar wel met het verzoek om (voorlopig) over te stappen op het tegenwoordig zeer goed verstopte Pack abonnement :)
Dank, die hebben ze ook goed verstopt..
Ik had hiervoor Pack, maar die €15,25 bovenop een ander abonnement maakt het prijsverschil miniem.
Had Pack toen het nog €10 kostte, vond het bizar dat ze 50% prijsverhoging in één keer doorvoerden.
In ieder geval kan je bij XS4All bellen, aangeven dat training goed gaat, er desondanks geen PPPoE sessie kan worden verkregen, om vervolgens te horen te krijgen dat het probleem dan waarschijnlijk aan hun kant ligt.

Ik word er persoonlijk erg blij van als je als techneut op dat niveau kan communiceren met de 1e lijn van een helpdesk. :)

Probleem was overigens ook zo opgelost daarna, uiteraard n = 1, maar ja: je betaalt idd voor een stuk service. :)
Anoniem: 120539
@Aganim7 mei 2018 20:33
N is bij dezen nu al 2. ;)
Hier ook die ervaring:
Natuurlijk zitten ook bij XS4all niet alleen alwetenden aan de telefoon, maar als ze doorhebben dat jij als klant ook technische zaken begrijpt dan hebben ze dat snel door, en wordt je direct doorgeschakeld naar een nog grotere nerd, die echt nog veel beter weet hoe e.e.a. werkt dan ik zelf.
gelukkig werkt XS4ALL niet met 1ste/2de lijn medewerkers, maar idd gewoon "een grotere nerd", als in "hey, jij weet toevallig hoe dit werkt, help die klant even"
Mail only account nog steeds 15 euro per maand he, gewoon weg schofterig ! Ik heb dat account al zolang dat ik het mail adres niet kwijt wil, maar andere bieden een degelijke service gratis aan zoals b.v. Google. Maar puur voor mail moet ik nog steed 15 euro per maand aftikken !!
Het ligt er maar net aan of je de extra's op het abonnement wil gebruiken.

XS4ALL is grofweg 20 euro per maand duurder dan KPN als ik mijn abonnement vergelijk. Maar bij KPN krijg ik niet standaard Spotify, mobiele router of range extender er bij. Dat kan ik allemaal vast wel bestellen/regelen maar dan gaat de kassa wel rinkelen.
Als je 20,- per maand meer betaalt is het niet echt standaard he?

Spotify kost 10,- per maand. Per jaar ben je dus 120,- kwijt voor een mobiele router of range extender.
Net als bij een mobiele telefoon aanschaffen denk ik dat je goedkoper uit bent om de boel zelf te kopen dan er voor te betalen via een abonnement.

[Reactie gewijzigd door Hieronymuski op 9 mei 2018 15:13]

Service is beetje tweedelig, ze hebben imho nog steeds 1 van de betere email-services (kan je makkelijk zeggen, maar ik heb live/gmail - ik dus niet) en het vrij kunnen aanpassen van je hostnaam, waren de paar extra leuke zaken.

Het is puur dat ik nog een 'pack' van xs4all heb vanwege mijn email, geen bigbrother die meekijkt, geen rare spam/reclame op basis van je emailinhoud, misschien dat ik daar die extra euro's nog wel voor over heb (en ze zijn recent naar 25GB mail opslag gegaan).
Wordt dan voor glasvezel ipv 80/80 nu 100/100?
Daar wordt niks over gezegt, alleen over koper met deze snelheden.
Citaat van hun info pagina:
https://www.xs4all.nl/klant/wijzigingen-2018.htm
Heeft u glasvezel? Dan is uw verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Voorbeeld: Internet Smart is dan 100 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload.
M.a.w. het staat er wel hoor. ;)
_______________

Wel apart deze 'verhoging' van zowel snelheid alsmede het bedrag.
Een jaar geleden was er een soortgelijke wijziging:
nieuws: Xs4all verhoogt internetsnelheden - update
toen heb ik zelf mijn FttH abo gedowngraded van 160/160 (was oorspronkelijk 100/100) naar 80/80; dat leverde een kleine besparing op en is qua snelheid in de praktijk nauwelijks merkbaar.
Effectief haal ik altijd zoiets van 81/120.
En nu gaat het weer terug naar 100/100 (zoals het oorspronkelijk was). 8)7
Zal me benieuwen wat de resulterende up/down snelheden gaan worden.
__________
Ik lees veel reacties van dat Xs4all zo duur zou zijn. Maar imho is het prijsverschil, voor wat je krijgt, met anderen eigenlijk nihil.
Betaal ik voor goede service? Misschien. Ik betaal vooral voor het feit dat ik vrijwel nooit service nodig heb! :) Op detailniveau, ondanks dat de infrastructuur allemaal door KPN Wholesale geleverd wordt, verschilt Xs4all van de anderen. Hun AMS-IX routering is net ietsje sneller/korter dan die van andere ISPs. De VoIP/SIP parameters zijn gewoon beschikbaar. Fixed IPv4 en IPv6 is aanwezig.
De ter beschikking gestelde FRITZ!Box is gewoon een prima ding. En eigenlijk heb je daar gewoon onbeperkte garantie op. Is er iets mis mee, dan sturen ze je gewoon een nieuwe of vervangende. Zo heb ik al eens, op verzoek een 7390 laten omruilen in een 5490. Die rechtstreeks op glas is aangesloten. Scheelt weer een actieve component.
Kortom, het zijn van die kleine dingetjes.

Stel je daar geen prijs op c.q. heb je daar geen behoefte; dan moet je uiteraard shoppen bij een andere ISP.

[Reactie gewijzigd door ehtweak op 7 mei 2018 17:20]

Heb je goed gedaan dan. Ik kan inmiddels ook wel downgraden, maar dan raak ik Spotify premium kwijt wat ik continu gebruik. Dat moet dan zelf doen (of via XS met €1 korting) en blijf ik dus netto hetzelfde betalen voor minder snelheid. ;(
Zal me benieuwen wat de resulterende up/down snelheden gaan worden.
Ik merk dat Xs4all niet moeilijk doet met de snelheid. Ik heb nu 160/160 maar sinds augustus haal ik steady 165/254.
Exact mijn redenatie: ik zou qua snelheid best omlaag kunnen maar dan moet ik Spotify Premium gaan dokken en ben ik duurder uit. Ik blijf dus maar zitten. Mijn 80/8 vdsl verbinding is in de praktijk trouwens 80/30.
Je kan gewoon downgraden zonder je Spotify Premium kwijt te raken.

[Reactie gewijzigd door n-evo op 11 mei 2018 13:41]

Via vaste lijn bellen maximaal 2 uur, wordt prompt afgebroken, op de een of andere manier ben ik erachter gekomen dat XS4ALL dit een paar jaar terug heeft ingesteld, bij navraag geven ze het toe, was (nog ?) niet op de website te vinden #fail #betutteling.
Veel mobiele providers hadden (hebben?) deze feature ook. Het idee erachter is simpelweg dat er slechts een zeer klein aandeel van de gesprekken oprecht zo lang duurt, in de meeste gevallen gaat het om beide partijen die vergeten op te hangen of om broekzakbellen. Door na 2 uur de verbinding te verbreken wordt voorkomen dat mensen ongemerkt landurig onbereikbaar zijn en daarnaast ook een torenhoge rekening opbouwen.

Wel ben ik het met je eens dat deze feature wel wat prominenter vermeld mag worden.
Als het een mobiel nummer is kan ik daar goed in komen, maar het is een oud vertrouwde vaste telefoonlijn en beschermt mij dus niet tegen broekzakbellen, ik heb er dus helemaal niets aan en dus alleen maar last van.
Maar ik schijn een roepende in de woestijn te zijn :D
Prima weergegeven, niets aan toe te voegen, gewoon een hele goede provider met een stabiele en snelle internetverbinding 24/7 8-)
Duur is natuurlijk relatief, maar als ik vergelijk dat wij hier thuis T-mobile hebben voor 37,50 euro en 750/750 dan is xs4all echt duur ja. Dit viel me echter ook al op bij ziggo en kpn. Snap dat grote verschil niet zo. Die 37.50 was een tijdelijke aanbieding trouwens, het is nu verhoogd naar 40 nog steeds als aanbieding.
Vraag me af waarom je dan nog bij T-Mobile zit Als voor de prijs wil gaan moet je naar Tweak. (EUR 365 /jaar) of 1Gbps/1Gbps
Toevallig gisteren nog op hun website gekeken en glasvezel is beschikbaar alleen niet hoger dan 500, dus dan gaan we achteruit. Daarbij zie ik bij de 500mb een prijs van 65 euro staat. Hoe gaat dat in z'n werk om 365 euro per jaar te zijn?

Gevonden op hun website, wanneer je in hun levergebied woont (die nog niet zo groot is trouwens) dan krijg je dit lage bedrag.

[Reactie gewijzigd door Oekol op 8 mei 2018 13:16]

Voor 1GBps symetrisch moet je zo wie zo in een glasvezel gebied zitten.
Daarnaast zijn er nog glasvezel gebieden waar 500Mbps de limiet is ivm aangeleverde hardware.

Het geval in mijn meterkast kan ook slechts 100Mbos aan de ethernet poort kwijt.
Voor >100Mbps moet ook het glasmodem dus vervangen worden.
Ik zal het vast kunnen krijgen (behalve dat ik dus niet in het gebied woon) , aangezien ik nu 750/750 van t-mobile heb via hun eigen netwerk. Maargoed, daar heb je dus wel het antwoord op je vraag. Dat is wel de reden dat ik geen tweak heb, dat is niet mogelijk.
Op de site staat:

"Heeft u glasvezel? Dan is uw verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Voorbeeld: Internet Smart is dan 100 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload."

Dus 80/80 gaat bijv naar 100/100
Copy pasta van de Xs4all webpagina

* Heeft u glasvezel? Dan is uw verbinding symmetrisch. Dat betekent dat de snelheid op zowel up- als download gelijk is. Voorbeeld: Internet Smart is dan 100 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload.
Waneer wordt eenmail only aacount nou eens betaalbaar ? Als je alleen je mailadres wat je al sinds de jaren'90 hebt wilt behouden ? 15 euro per maand alleen om een paar mails op te slaan is natuurlijk niet meer van deze tijd !
eerst ziggo,simyo, en nu xs4all? wtf xD
Denk dat je wel de enige bent die hier over kan lachen. ;)

Het is gewoon niet goed, 66 euro voor enkel glasvezel internet is wel erg hoog, als het al beschikbaar is.
Hetzelfde geldt voor Internet Basic, waarom die prijs omhoog gaat terwijl er geen verbetering in plaatsvind is sowieso teleurstellend te noemen.
het is vervelend, maar zolang ik meer dan de geadverteerde snelheid haal (800+ up als het rustig is) zonder enig gezeik of netwerk en snelheidsproblemen zoals de rest van de adsl en kabelgebruikers hier in de straat hoor je mij niet klagen.

[Reactie gewijzigd door flippy op 7 mei 2018 16:31]

XS4ALL is prijzig, maar men krijgt er ook wat voor terug. Voorbeelden zijn vaste IP's (IPv4, native IPv6) en de mogelijkheid om extra IPv4 adressen aan het abonnement toe te voegen. Ook wordt het gebruik van eigen apparatuur voor internet en telefonie (SIP) ondersteunt. Natuurlijk geeft XS4ALL geen ondersteuning op de apparatuur zelf, maar ze leveren wel alle informatie aan om de eigen apparatuur goed in te stellen.
Nou, vaste IPv4 heb ik bij Vodafone/TMO Thuis ook al jaren en native IPv6 zit er ook gewoon bij. Enig dat SIP ding zit er niet in en extra IP adressen (maar daar betaal je natuurlijk ook nog extra voor bij XS4ALL). Maar dat is wel een erg niche use-case. Bovendien zijn de meerkosten van XS4ALL dermate hoog, dat je daarvan je mobiele telefoon een unlimited-calling abo kan geven. TMOThuis lever 100/10 voor €31 tegenwoordig (dus nu €17 of 35% goedkoper).

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 7 mei 2018 17:05]

T-Mobile Thuis (voormalig Vodafone klant) heeft geen (native) IPv6, nor de mogelijkheid iets van een IPv6 over IPv4 tunnel in te schakelen - omdat ze een erg gelimiteerde modem leveren. Daarnaast hebben ze ook geen vast IPv4 adres (alhoewel, als je het "vast" noemt netzoals Fiber Nederland, dan is het niet zoals de gemiddelde Tweaker het bedoelt).

Dus dan is de meerkosten van XS4ALL allicht wel ineens interessant, omdat het simpelweg zo vooruitstrevend is tegenover de rest.

[Reactie gewijzigd door wouter0100 op 7 mei 2018 19:23]

Die forumposts over IPv6 zijn gewoon achterhaalt. De modem ondersteunt gewoon keurig IPv6 (al jaren) en die krijg je tegenwoordig ook gewoon. Misschien was dat 11 maanden geleden nog niet het geval, maar het is gewoonweg niet meer actueel.

En nee, ze garanderen niet een vast IP, maar het verandert feitelijk nooit. En al zou het eens in de 5 jaar veranderen, dan nog zou dat in het gebruik geen verschil maken met een "echt" vast IP.
De modem zelf ondersteunt het allicht - maar T-Mobile Thuis heeft het nog niet ingeschakeld. Zo wel, zie ik daar graag een bron van - en allicht een onderbouwing hoezo ik het dan nog niet heb. De posts op het forum wijzen erop dat een jaar geleden de support er nog niet was en mijn internet verbinding bevestigd dit tot nu toe. Verder zie ik geen artikelen die het zouden moeten onderbouwen dat ze nu wel native IPv6 hebben.

Een vast IP dat de kans heeft te veranderen, zie ik niet als een vast IP. Hier verschillen we dan in van mening, maar een vast IP zou je niet moeten verliezen - ook als de spanning uitvalt of ze onderhoud uitvoeren aan hun infrastructuur.
Ik heb gewoon IPv6 bij hun. Waarom jij het niet hebt kan ik niet zeggen, maar het is dus iig deels uitgerold.

Tja, ook bij XS4ALL zal er wel een mogelijkheid zijn dat ze je IP moeten veranderen dat buiten hun controle is. Maar bij mijn TMO aansluiting heeft het IPv4 zelfs de overname van Vodafone Thuis door TMO overleeft en is al ruim 3 jaar hetzelfde. De kans op verandering is dus minimaal.
Even nagevraagd bij T-Mobile - maar zij bevestigen ook dat ze het nog niet hebben. Dat jij het dus wel helpt, vind ik erg knap. Dan zal je een uitzondering zijn. :9
Straks niet janken als de ipv4 adressen op zijn en jouw provider niet op tijd een IPv6 modem kan leveren 8)7
Ten eerste is het een router, niet een modem.
Ten tweede heb ik al een router van mijn provider die IPv6 kan. Ik heb alleen IPv6 afgezet.
Ten derde: wanneer is "straks" ?

Ik wacht al sinds de zomer van 1996. (Dat is de eerste keer dat ik iemand met m'n eigen ogen een IPv6 ping zag doen). Wanneer wordt IPv6 nu eindelijk noodzakelijk ? Wanneer geeft IPv6 me nou eindelijk een voordeel over IPv4 ?
Ik wacht nog steeds.

[Reactie gewijzigd door 280562 op 8 mei 2018 11:01]

Wanneer is een goede vraag - we wachten op de mensen die blijven hangen op IPv4 en niet door willen naar IPv6. Dit is een proces dat langzaam maar zeker gaat. Veel ISP's en (IT) consumenten zien het voordeel er al wel van in, buiten alle hacks en workarounds die IPv4 ondertussen kent om - ondanks de schaarste - toch te kunnen blijven functioneren.

Zolang er mensen blijven hangen op IPv4, zal geen enkele ISP volledig durven opgeven op IPv4 - zodoende dat dat ook nog zal werken. Ik zelf maak al wel gebruik van een paar dedicated IPv6-only-ish services, omdat het either: goedkoper is en makkelijk is. Hier is wel IPv4 support, maar via meer hacks en workarounds om het zo goedkoop mogelijk te krijgen.

Zo ook is XS4ALL hierin erg duidelijk naar mijn mening: ze staan niet stil bij het verleden en willen door groeien. Zodoende bieden ze native IPv6 met vaste IPv4 en IPv6 adressen.
Zelfs bij RIPE zijn de IPv4 blokken nu op. (In Azie is die toestand al een jaar of 6 van kracht).

Als je een ISP business wil beginnen kun je nog een /24 blok krijgen maar daar moet je het mee doen.
Dus ik wens je success.
T-Mobile thuis levert je ook een gelimiteerde modem. Het is prima voor de gemiddelde consument. Maar niet voor de Prosumers. Die willen graag eigen hardware en/of wat meer kunnen doen dan portforwarding.
De ‘prosumer’ laat of zijn modem gewoon in bridge modus zetten of hangt er gewoon een router achter die in de DMZ wordt geplaatst.. ;)
Een prosumer plaats een NTU met een managed switch , of een router die VLAN's support
Heb je een keuze?
Klopt, die modem is niet erg uitgebreid. Maar hij kan gewoon bridgen en dan zet je je eigen hardware erachter. En volgens mij is er ook niks dat je ervan weerhoudt gewoon je eigen modem aan te sluiten (hoewel ik niet even een bij de hand heb om dat te proberen)
TMobile geeft je geen specificaties. Nou zijn voor internet en tv deze bekend maar niet voor telefoon
Hoe kom jij op €31 voor 100/10? Is dat op koper en/of met T-mobile gsm korting?

Bij mij staat ie op €36 namelijk én ook nog eens €67,50 aansluitkosten...
Je kunt ook voor Alles-in-1 kiezen. Je betaalt de eerste 6 maanden €30.- en geen aansluitkosten. Na 6 maanden verander je het abbo in Internet Only.
Dat is gewoon dsl van tmo. Niks bijzonders aan. Kan je rechtstreeks op hun site krijgen. Als je wilt bellen en dergelijke moet je bij tmo net als bij xs4 gewoon bijbetalen.
Aha, vandaar dat ik het niet kan vinden op mijn adres. Ik heb geen POTS koper liggen in mijn huis ;).
Voor die 1x per jaar dat je d'r misschien gebruik van moet maken is dat hoge maandbedrag van ze echt niet gerechtvaardigd. Kom nou toch zeg: er is niks 'goedkoops' voor mensen die geen hoge eisen stellen meer over! Ze verdienen genoeg aan die klanten, en dan toch het lef hebben om de prijs omhoog te gooien. Zou als ik de keuze had daar lekker weggaan: heb je over een jaar ook nog eens weer een leuke(re) aanbieiding, want als nieuwe klant kan het eerste jaar wel veel van de prijs af natuurlijk...
als je die snelheden haalt ga je er ook gebruik van maken. aangezien ik het ook zakelijk gebruik is hoge snelheden zeker de moeite waard, al is het maar om weer een ergernis weg te halen, als ondernemer heb je al genoeg andere dingen aan je kop om druk over te maken.
En zijn de kosten als iets niet werkt gewoon te hoog. Het moet er gewoon zijn. Ik zie dat bij anderen te vaak misgaan. Een halve dag niet werken maakt het prijsverschil meer dan goed en een akkevietje van UPC/Ziggo rond kerst 2017 heeft de verschillen voor meer dan een jaar of 10 ten nadele van UPC/Ziggo in orde gemaakt.
dat dus ja. ik heb zulke tenekrommende ervaringen met vrijwel alle providers gehad asl particulier (en als residente nerd mogen oplossen voor iedereen die mij kon vinden) dus toen ik de mogelijkheid had om glas te nemen en dan ook voor xs4all was de keuze snel gemaakt.
kost dan een horecaconsumptie extra in de maand maar wetende dat je een paar duizend km van huis af bent en zeker weet dat je remote desktop en VPN naar je eigen huis gewoon werkt is bijna onbetaalbaar. helemaal als je op een beursvloer staat en je wil data van je server trekken zonder gezeik dat ineens je ip adres is gewijzigd omdat ziggo het nodig vond dat die duivelse horizonbox ineens moest updaten/resetten halverwege een file transfer....
Ik haal 800+ (up/down) over glasvezel en betaal 37.50 per maand. (t-mobile) Sorry maar 63.50 vind ik persoonlijk aan de vrij hoge kant.
Is dat inclusief F-secure virusscanner (voor 3 apparaten), een simkaart voor je tablet (of router) en een premium abonnement voor Spotify? Dat krijg je er bij XS4ALL namelijk ook bij.
nog mooier: de 3/4G usb dongle krijg je erbij als je het vraagt. kan je direct in de usb van de frizdoos steken en die neemt het over als het glas uitvalt.
Helaas moet je voor dat premium abonnement inmiddels 8,99 per maand aftikken.... Dus die krijg je er niet bij.
Je hebt helemaal gelijk. Dat geldt dus enkel voor mensen die al een bestaand abonnement hebben. Daar is het nog wel bij inbegrepen.
Daarnaast is de kwaliteit van XS4ALL ook een hogere prijs waard. Zo hebben ze bijvoorbeeld het laagste storingspercentage volgens de Consumentenbond.

Natuurlijk is het 63,50 een hoger bedrag dan 37,50, maar ik betaal héél gráág meer voor kwaliteit. En daarnaast heeft XS4ALL bij mij ook een bepaalde gun-factor vanwege standpunten die ze innemen wat betreft een open internet.

[Reactie gewijzigd door gday op 8 mei 2018 15:20]

Abonnementsprijzen worden niet alleen bepaald aan de hand van de te behalen pieksnelheid.
Dit heet nu misbruik maken van een machtspositie, of zoals men in VVD-kringen zegt: dit is marktwerking. Marktwerking is volgens die lui betere kwaliteit tegen lagere prijzen. Ik zeg dat het eerst iedereen in een afhankelijkheidspositie brengen is, goedkopere alternatieven om zeep brengen is en als klap op de vuurpijl ongelimiteerd prijzen verhogen.
De euro's stromen de portemonnee uit onder het mom van investeren maar ik geloof daar niks van. Zal gerust voor een groot deel naar de aandeelhouders gaan.
Als het zou kunnen zouden we massaal moeten opzeggen, al is het maar voor 3 maanden. Maar ja, geen Tweakers e.d. is ook weer zo wat. Waar moeten we dan klagen??
Klagen moet je bij de ACM doen, zij gaan hierover.
het ding is een beetje dat KPN Wholesale ook de prijzen omhoog jenst, waardoor XS dat ook moet.
Kul-argument. Als je eens in de paar jaar je abbonement een trede verlaagt, dan krijg je steeds sneller internet tegen dezelfde prijs. Wat er hier gebeurt is dat XS4all je probeert te verleiden om een steeds sneller, steeds duurder abbonement te nemen. Dat mag, maar je hoeft daarin niet mee te gaan.

Ik betaal minder dan voor mijn eerste Cistron ADSL aansluiting, en die was 1 MB/s.
Hetzelfde geldt voor Internet Basic, waarom die prijs omhoog gaat terwijl er geen verbetering in plaatsvind is sowieso teleurstellend te noemen.
Let wel; die prijs gaat al jaren omhoog en er vindt geen enkele verbetering plaats. Nog sterker; er vindt redelijk wat verslechtering in plaats.

Jaren geleden had ik bij Xs4all een 20/2 abo voor €20. Die wordt nu €38,50 terwijl de snelheid omlaag is gegaan; de apparatuur slijt behoorlijk hard, volgens KPN, waardoor 8/1 nu het maximaal haalbare is bij mij terwijl dat altijd gewoon 20/2 geweest is.

We kunnen wel klagen over de prijsverhoging van Ziggo maar daar zijn de mogelijkheden tenminste steeds uitgebreider. ADSL zit al heel lang aan zijn max en zolang KPN niets doet aan de infrastructuur zal het bij ons dus ook niet beter worden....
Als je structureel minder krijgt geleverd dan overeengekomen en je voldoet zelf aan jouw kant van de snelheidsgarantie d.w.z. toereikende kabels en apparatuur achter de aansluiting, dan moet je ze daar op aanspreken. Xs4all stuurt je bijvoorbeeld kostenloos een nieuw modem als je nog een verouderd model hebt.
Ze beloven echter simpelweg niet meer dan 8/1 tegenwoordig.
En XS4all kan sturen wat ze willen, als de wijkcentrale niet meer voldoet gaan ze niets kunnen veranderen.
daarom heb ik ook voor telfort gekozen, gezien deze nog wel redelijkere prijzen heeft dan kpn.

want bij kpn betaal je ook voor ""nutteloze"" extra's zoals het kpn veilig pakket (2 apparaten)
De rest van de providers komen ook een deze dagen. Dit zijn gewoon afspraken die de directeuren op de golfbaan hebben gemaakt en niet ergens op papier staan. :)
Waarom zijn het meteen prijsafspraken, kun je deze uitspraak ook hard maken ?

Je zou als bedrijf achterlijk zijn als je, je prijzen ongewijzigd houdt terwijl de concurrent ze wel verhoogt. Op basis van het aantal klanten kan dit op jaarbasis vele duizenden euro's extra opleveren.

Ik ben benieuwd hoe jij het noemt als verzekeraars hun premies gelijktijdig verhogen of verlagen, garages de prijzen verhogen of verlagen van auto's. Zorgverzekeringen jaarlijks hun tarieven veranderen. Groenteboeren, slagers, supermarkten prijzen aanpassen van producten....

Dit is niets meer of minder dan een logische zet.
De prijzen voor oa DSL worden voor KPN Wholesale door ACM opgelegd en dat is de prijs die iedereen moet betalen die van KPN Wholesale gebruik maakt. Dus of de virtuele providers kiezen ervoor om het verlies te nemen of door te berekenen. Het laatste is eigenlijk de enige optie aangezien de marges niet ruim zijn. Een paar jaar geleden was z'n 22 Euro voor KPN en de abonnementsprijs voor de klant was 30 Euro. Voor die andere 8 Euro moet je dus upstream, administratie, etc, etc, etc doen. Het geeft Agile en Lean een geheel nieuwe betekenis in veel gevallen.
Een paar jaar geleden was z'n 22 Euro voor KPN en de abonnementsprijs voor de klant was 30 Euro. Voor die andere 8 Euro moet je dus upstream, administratie, etc, etc, etc doen.
Die 22 euro was exclusief BTW, gok ik?
Het is helemaal niet automatisch een logische zet. Als jouw concurrenten hun prijzen verhogen en jij niet dan kun je meer klanten en marktaandeel winnen.

Ziggo heeft zijn prijsverhoging enkele uren geleden aangekondigd. Prijswijzigingen gebeuren niet spontaan. Hier is vooraf over nagedacht omdat systemen + communicatiemiddelen aangepast moeten worden en dat kost tijd. Dit is niet toeval. Het kan afgesproken zijn, het kan ook zijn dat XS4ALL al langer wist dat Ziggo zijn prijzen gaat verhogen.
Ze doehet allemaal rond deze tijd van het jaar. Is al eens onderzoek naar gedaan en er is nooit een prijsafspraak/kartelvorming gevonden.
Welke providers? We hebben er Nederland eigenlijk maar 2. Ziggo en KPN (en dochters/partners). De rest stelt niet zo veel voor. Er is maar weinig concurrentie tussen Ziggo en KPN (en dochters), allemaal hebben ze hun niche en voor de meeste mensen is overstappen eigenlijk niet interessant. Dan raken ze ofwel hun favoriete TV-zenders kwijt, gaan ze veel meer betalen, of moeten ze op iets anders flink inleveren.

Die twee hoeven geen prijsafspraken te maken. Niemand gaat voor die 2 euro overstappen naar een ander bedrijf dat nagenoeg hetzelfde product levert of juist een minder goede match is. Die paar klanten die wel overstappen wegen niet op tegen de extra winst die ze maken op alle andere abonnementen.

Voor de meeste concurrenten (of "concurrenten") zijn die paar overstappers ook niet interessant; het is voordeliger om maar mee te gaan met de prijsverhoging.
Toch wordt er af en toe flink gestunt, zoals NLE. De hele scherpe deal prijs is inmiddels een actietarief maar het blijft fors goedkoper dan KPN/XS4ALL. Terwijl het toch 100% KPN is, bizar eigenlijk.

Nu wordt XS4ALL nog duurder. Ik denk dat ze vooral teren op hun naam uit het verleden. Echt onderscheidend zijn ze niet of je moet perse ipv6 willen e.d.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 7 mei 2018 18:22]

Nu wordt XS4ALL nog duurder. Ik denk dat ze vooral teren op hun naam uit het verleden. Echt onderscheidend zijn ze niet of je moet perse ipv6 willen e.d.
Het is inderdaad een niche provider voor de mensen die wel geven om "e.d.".
Ik vind dat ze nog steeds een paar leuk extra's hebben, zoals inderdaad goede support voor IPv6 en een "gratis" dongle+sim er bij, maar ook een prettige manier van omgaan met hun klanten. Bij veel providers doen ze bv een beetje moeilijk als je je eigen router draait, bij XS4All verwachten ze het haast. Ook stellen ze zich redelijk activistisch op naar bv de politiek. Alles bij elkaar vind ik het wel wat extra waard, en voor het type abonnement dat ik heb maakt het in de prijs niet eens zo heel veel uit. Maar het is geen provider voor de grote massa die daar allemaal niet om geeft maar gewoon goedkoop naar facebook wil.
dit heb ik ook met telfort van het aansluiten van een eigen router.

gezien ik veel netwerk problemen had (wegvallende verbinding) (oorzaak was een xperiabox V8)
probleem was zo vaag dat zelfs monteurs van reggefiber niet snappen wat het veroorzaakte.
ik wilde er een asus rt ac 3200 op aansluiten en die alles laten regelen.
maar dit wilde niet werken. ondanks dat ik alles correct had ingesteld.
(ik kreeg zelfs geen verbinding, ook al had ik alleen internet geconfigureerd)

nu ik een V10 heb is het probleem opgelost.

en ze zeggen gezien ik "eigen apparatuur heb aangesloten", heb ik geen recht op een vergoeding.

de asus router ging later ook kapot (gelukkig nog binnen garantie) dus ervan een andere gekocht samen met wat gaming apparatuur
(had de router namelijk van iemand overgenomen, en via cashback vanuit coolblue een nieuwe gekocht)
(kreeg het originele aankoopbedrag als cahsback (290 euro)
{ik had er zelf 82 euro inc verzendkosten voor betaald [dit was zijn tegenbod]})
Niet te vergeten de enige provider met een redelijke IMAP mailbox.
Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen nog echt de mailbox van de provider gebruiken. Volgens mij gebruikt het overgrote deel steeds meer een e-mail adres dat van hun blijft ook al veranderen ze van provider (zoals Gmail, Hotmail/ Livemail, etc.).Ik bemerk dat dit het overstappen bemoeilijkt bij vooral wat oudere mensen. Ze vinden het vaak te duur en gebruiken het eigenlijk vaak alleen voor Netflix / simpele internet pagina / mailtje. Overstappen naar een andere VDSL kan dan een goede stap zijn als er een redelijke snelheid gehaald kan worden (of van Ziggo naar een VDSL provider).
Als je die kennis niet hebt, kan ik me voorstellen dat je zo denkt. Maar in mijn geval is je bewering totaal niet waar.
Ik heb liever een email adres bij een zakelijke provider, heb die al 25 jaar, en met zeer grote tevredenheid, betaal ik €1,60 per maand, per box, met Virus scanner. Een box bevat 5 aliassen.
Daarom bezit ik nu één van Nederlands oudste email domein namen. Met zakelijk email, is de kans van herstel, bij corruptie veel groter, als bij een wereldwijde publieke provider, heb ik gemerkt.
Maar goed mijn ervaringen en bevindingen.
Cheers.

NB: ik heb wel Google bv, maar ik vertrouw dat toch een stuk minder. Vooral wie daar in mee kan kijken, ben ik toch bang dat instanties als FBI, CIA, etc. dat makkelijker kunnen, als bij een NL hosted provider, denk je niet?
Ik heb ook eigen mail adres gebruik niet die van de provider. Handig is dat xs4all een zeer grote IMAP box heeft. Zijn alle devices in een keer gesynced zonder dat ok een dienst van bijv. Google hoef te gebruiken vertrouw xs4all meer dan de gratis alternatieven
De rest stelt niet veel voor? Delta doet het toch een stuk beter qua prijs / snelheid.
edit: typo

[Reactie gewijzigd door carpebios op 7 mei 2018 19:17]

Delta is niet landelijk beschikbaar...
Ziggo ook niet, niet te verkrijgen in Zeeland. Dus die vlieger gaat niet op.

[Reactie gewijzigd door carpebios op 7 mei 2018 17:25]

Dat ligt eraan waar je woont. Delta is helemaal niet zo goedkoop, maar als het alternatief een brak ADSL-lijntje is in de een of andere uithoek van Zeeland: ja, dan is de prijs-kwaliteit verhouding een stuk positiever. ;) Die zitten last time I checked ook nog steeds met die vervelende 2-jarige contracten.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 7 mei 2018 17:42]

1 jaar kan ook, maar inderdaad, twee jaar (en jaarcontracten) is niet meer van deze tijd. Als je verhuist kun je gewoon je contact beëindigen. Die brakke ADSL lijn is overal, ook in de steden is het triest en van verschillende factoren afhankelijk zoals bij KPN, delta is gewoon constant en de max. snelheid haal je met gemak over de kabel..
Jeetje €40,- p/mnd voor alleen internet die maar max 40 Mbit/s is, Xs4all is duur.

Bij Telfort heb je alleen internet die max 50 Mbit/s is en kost €35,- p/mnd.

Of max 100 Mbit/s bij Telfort voor €40,- p/mnd.

Al is Telfort ook al weer een stuk duurder geworden, hij was €28,- p/mnd een jaar terug.
Delta is gigantisch duur enkel internet is al 90 euro (uit mijn hoofd), door grote markt segmentatie. TV en bellen komen daar nog bovenop, zit je dik boven de honderd euro per maand. Als je dan kijkt naar T-Mobile die voor hetzelfde all-in-pakket sinds 25-4 €57,50 vraagt (daarvoor 55,-).
Hoe kom je daarbij? Ik betaal voor alles in 1, dus internet, telefoon en televisie in de 50 euro per maand. Met 175 down en 15 up. Hoe jij aan 90 komt is mij een raadsel.
Dat is de prijs van Flexx, voor 750, zoals gezegd sterke markt segmentatie voor 150 valt het mee.
750 Mbps + € 45,- p.m.
150 was ook 45,-.
Dit is dus het gevolg van hun golfbaan afspraakjes, jij ziet dat als weinig concurrentie tuzzen Ziggo en KPN, anderen zien dat als ongeschreven afspraken.
En dan nog volhouden dat er absoluut geen sprake is van kartelvorming! 8)7
Waarom neemt de ACM geen actie op dit soort praktijken?
Ieder jaar komt dit terug.
volgens mij is hier ooit onderzoek naar gedaan en is er niets gevonden.

dit gebeurt jaarlijks rond deze tijd.
Ik denk dat het minder alu-hoedje is, en meer gewoon "Oh, het is mei... tijd voor de jaarlijkse prijswijzigingverhoging.
Komt geen golfbaan en ouwe jongens krentenbrood bij kijken ;)

Sowieso, KPN was vorige week... dan is het gewoon wachten op XS4all
Zoals ieder jaar. Wat is je punt?
Anoniem: 426269
@Hieronymuski7 mei 2018 16:27
Dat sommige mensen hier vraagtekens bij zetten en anderen het maar slikken voor zoete koek?
Wat voor vraagtekens wil je erbij zetten? Bedrijven bestaan om geld te verdienen.

Elk jaar draaien ze de knop zover omhoog, dat de omzetgroei maximaal wordt, terwijl de retentie het hoogst blijft.

Dit is gewoon bedrijfskunde 101.
Ik denk dat @Anoniem: 426269 bedoelt dat er vraagtekens bij te zetten zijn dat de belangrijkste bedrijven meestal rond dezelfde tijd opeens met prijs- en snelheidsverhogingen komen, hoewel daar waarschijnlijk best een verklaring voor te vinden is (in het geval van de belangrijkste DSL/glasvezel aanbieders natuurlijk gewoon omdat het via KPN gaat).
Anoniem: 426269
@JackBol7 mei 2018 16:50
Yep, nou ja, economie les 5 ofzo. Maar op een bepaald punt zegt de consument dan gewoon 'nee'. Daar is ook een simpele formule voor. Deze dus: https://www.economielokaal.nl/nprijselasticiteit/

De ene zal het dus verder slikken dan de andere. @Civilian lijkt me in het kamp te vinden dat het allemaal niet zo erg vindt. Ikzelf kijk nu naar Robin Mobile om thuis mijn vaste aansluiting op te zeggen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 7 mei 2018 16:53]

Maar op een bepaald punt zegt de consument dan gewoon 'nee'.
Een heel brood wordt nu toch ook voor 0,75 tot wel 1,50 verkocht terwijl het vroeger een paar cent koste? Zolang de prijsverhoging binnen de koopkracht van de doelgroep blijft zegt 'de consument' dus niet 'gewoon nee'. Die groeit gewoon langzaam mee.
Anoniem: 426269
@The Third Man7 mei 2018 17:09
Ja, maar dat komt omdat alle broden duurder zijn geworden. Maar dat gebeurt dus met de accessproviders ook, ze worden allemaal duurder. En dat staat nergens op papier, zoals iemand ander hier al zei, maar wordt op de golfbaan besproken. Maar deze 'consument' zegt wel gewoon 'nee' hoor, als het te bont wordt. Dan ga ik gewoon alleen met mobiel verder (hotspot) en gaat de vaste aansluiting eruit. Zie mijn laatste zin.
Ja, maar dat komt omdat alle broden duurder zijn geworden.
Ook omdat grondstof en arbeid duurder zijn geworden. Zo'n prijs komt niet uit de lucht vallen, dat geldt ook voor kabel en DSL. Je hebt een continu proces van onderhoud, aanleg, upgrade, ontwikkeling van nieuwe diensten en aanbod, inkoop van content, het bedrijf zelf (arbeid, vastgoed). Uiteindelijk maken ze wel winst, maar het is niet zo'n vetpot dat je kan stellen dat ze gewoon een random prijs verzinnen omdat het kan. Ze weten zelf ook dat maar een paar euro te veel de consumenten wegjaagt. Het feit dat je het woordje 'als' gebruikt in de zin 'als het te bont wordt' geeft het al aan: het zit binnen de koopkracht en dus is het niet gek dat ze het elk jaar verhogen.
Is voornamelijk inflatie, het geld word minder waard. In een jaar of 20 is (bijna)alles minstens 2x zo duur. M'n moeder kocht vroeger een frietje met voor fl.0,25 cent. Daar betaal je nu €2,50 voor. Das 20x zo duur ongeveer en dat in een jaar of 40.
Verdien je nu 20 keer zoveel?
Ik dacht het niet....
Dergelijke prijsverhogingen beginnen de consument behoorlijk te vervelen.
dan is dit ook wel een leuk voorbeeld:
op basis van inflatie zou dat broodje goedkoper moeten zijn.
https://seekingalpha.com/...y-telling-truth-inflation
Yep, nou ja, economie les 5 ofzo. Maar op een bepaald punt zegt de consument dan gewoon 'nee'.
Als 100.000 abonnees er €2 per maand bij gaan betalen, verdienen ze 2.4M€ extra per jaar.
Als er 1.000 mensen hun abonnement opzeggen, hebben ze nog altijd 1.8M€ extra winst.
Anoniem: 426269
@JackBol7 mei 2018 17:10
Klopt. Maar er is een omslagpunt. Ze zullen alleen hun uiterste best doen het meest optimale op te zoeken.
Zullen? Wat denk je dat ze sinds het begin van hun bestaan aan het doen zijn? Het is juist dat optimale dat ze de ruimte geeft om het jaarlijks te verhogen.
" Maar op een bepaald punt zegt de consument dan gewoon 'nee'. "

Zegt nee, en stopt dan met internetten?
Want dat doen we ook als het brood duurder wordt of de benzine.

Ik kan me niet anders herinneren dan dat dingen duurder worden.
In dit geval krijgen zelfs 'meer'.
En als Robin zijn abonnement duurder maakt?
Anoniem: 426269
@WimmieV9 mei 2018 09:27
Nou ja, dat zien we dan wel weer. :)
Feit is wel dat er een prijselasticiteit bestaat. Hoe duurder iets wordt, hoe meer mensen zullen afhaken op een bepaald moment. Nu is het natuurlijk de truuk voor Xs4all en de anderen om zo hoog mogelijk te gaan zitten op het punt dat er zo min mogelijk mensen afvallen, oftewel gaan voor maximale winst.

Internet is door de overheid jaren geleden al aangemerkt als een basisbehoefte. Misschien zouden ze dan eens een keer een maximaal bedrag kunnen stellen aan zoiets (voor de meest basic versie), net zoals ze doen met tandartstarieven.
Brood lijkt mij ook onder die basisbehoefte te vallen, en water, post en openbaar vervoer.

"Nu is het natuurlijk de truuk voor Xs4all en de anderen om zo hoog mogelijk te gaan zitten op het punt dat er zo min mogelijk mensen afvallen, oftewel gaan voor maximale winst"

Dat is wel zo'n beetje de manier waarop ze geld verdienen ja.
Bedrijven in het algemeen.
Net zo als jij probeert zo min mogelijk te betalen.
In tegendeel, de maanden April, Mei en Juni zijn al jaar en dag de maanden waarin prijsverhogingen of verlagingen worden aangekondigd. Jaren geleden was dit zelfs April/Mei en September/Oktober. Waarbij de eerste voor de inflatiecorrectie was en de tweede de normale prijswijzigingen.

Als je hier al vraagtekens bij zet, heb je die dan ook niet heel toevallig in de periode November/December dat zorgverzekeringen hun tarieven aanpassen... misschien wel prijsafspraken zucht.
Helaas de normaalste zaak van de wereld. Mijn huur gaat overigens ook elk jaar omhoog en mijn huisbaas pakt daarvoor altijd het maximale toegestane percentage. Dit is bij wet geregeld en dat vinden we schijnbaar wel normaal. Misschien moet de ACM hier eens dergelijke regels voor opstellen, zijn we allemaal van het gedoe af.
€ 38,50 voor 20/2 en € 43,50 voor 50/5 ??
Wat een afzetters ! Bij Tele2 betaal je € 32 voor 100/10 ...
Kun je bij Tele 2 ook alleen internet afnemen? Als je geen TV kijkt zoals ik is een verplicht TV abonnement erbij weer veel duurder.
Ja, je kunt bij Tele2 'internet-only' abonnementen afnemen. Bij 'Light' en 'Basis' heb je ook écht geen TV telefonie. Bij het 'Extra' abonnement zit er wel verplicht telefonie bij maar hoef je er niet extra voor te betalen zolang je er geen toestel aan hangt. Het prijsverschil tussen de 60Mbit van 'Basis' en 100Mbit van 'Extra' is maar € 2,- per maand.

https://www.tele2.nl/shop/thuis/postcodecheck/

Op de site kun je ook direct zien welke snelheid je gaat halen op jouw adres.

P.s. tegenwoordig krijg je een (meer dan) prima ZTE modem waar ook 5 GHz ondersteuning op zit en je zelf je DNS-servers kunt opgeven. Was wel handig aangezien er een Pi-Hole in mijn netwerk hangt :P

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 7 mei 2018 21:21]

Dat met basis geld niet voor alle adressen. Op mijn adres kan ik enkel Light gebruiken zonder TV.
De rest is allemaal i.c.m TV helaas..
Hmmm, ik krijg toch andere prijzen te zien:

https://imgur.com/a/XCUhB0s
Ik heb het over een internet-only abonnement :

https://imgur.com/a/gzf8YVR
Aaah, die optie heb ik niet op mijn postcode. Ik ben verplicht televisie af te nemen omdat het via glasvezel gaat. De andere optie gaat niet sneller dan 13 mb/s
tele 2 is wel vaaaaaag.

ik heb zelf glasvezel maar als ik bij tele2 kijk is er vanuit hun geen glasvezel beschikbaar
Je kunt tegenwoordig beter zelf een modem kopen. Kpn is er al intern mee bezig om klant klaar te zijn. De rest zullen er ook wel mee bezig gaan/zijn.
DSL wel, glasvezel niet.
Dan weet je nu al wat de volgende nieuws bericht zal zijn. :o
In het verleden heeft Tele2 enkel de prijzen verhoogd voor nieuwe klanten of als je naar een groter pakket wisselt. Dan betaal je het tarief wat op dat moment voor dat pakket geldt. Ik betaal nu € 29,- per maand voor 100/10 terwijl nieuwe klanten € 3,- meer betalen.
Ik had ook een 'vaste klant korting' waardoor ik 29€ betaal voor 100/10 maar afgelopen maand kreeg ik alsnog het bericht dat ook mijn maandprijs met €2 omhoog gaat. Weet je wel zeker dat jij hier niet ook door getroffen bent?
Dat vind ik lastig om te bepalen. Ik ben naar een groter pakket gewisseld toen ze met prijsverhogingen bezig waren. Dit tarief betaal ik al bijna een jaar, terwijl de prijzen voor het 'Extra' pakket al een hele poos op € 32,- staan.
Tja 30 pm voor 1000/1000 bij tweak...
Dat is niet echt relevant omdat zij maar een heel klein dekkingsgebied hebben. Dat is een beetje appelen met peren vergelijken.
Alweer? Het lijkt nog redelijk recent dat er een prijs- en snelheidsverhoging bij XS4All werd doorgevoerd..
Ik dacht dat het toen over de pakketten ging: nieuws: Xs4all verhoogt internetsnelheden - update
Inderdaad dat gevoel bekruipt mij ook. En daarvoor heb ik mijn telefonie abonnement opgezegd omdat de gesprekskosten per minuut absurd hoog werden als je geen bundel afnam. Het wordt tijd om naar een nieuwe glasvezel provider te zoeken, maarja is er nog een goed alternatief (Reggefiber gebied) dat geen KPN dochter is?
Hier in Houten heb je Netrebel 37,50 voor 1000mbps, zeer over te spreken.
Verder als je niet in houten woont, tja...
Ik denk dat die lokale partijen ook wat moeilijker te vergelijken zijn met de landelijke providers. Veel minder zorgen, veel minder investeringen, veel minder personeel nodig, etc. Aan de andere kant ook duurdere inkoop vanwege slechtere onderhandelingsposities, maar dat wordt vaak opgevangen door gemeentes die meebetalen in de aanleg en consumenten die een x bedrag vooraf moeten dokken voor de aanleg van glasvezel.
T-Mobile? Inmiddels in bepaalde gebieden met eigen apparatuur op Reggefiber.
Hmm dit is geen monopolist, ik ben nu heel nieuwsgierig wat iedereen nu gaat zeggen over de tariefsverhoging.. aangezien Ziggo (die eerder deze dag ook een tariefsverhoging bekend maakte) het alleen maar deed "vanwege dat je niet bij ze weg kan en er dus aan vastzit", aldus vele reacties.
Kpn verhoogt de prijzen per 1 juli ook met 2,50 euro (voor ons 500/500 pakket). Ik gok dat ze allemaal hetzelfde spelletje spelen.
KPN verhoogt de wholesale prijzen en wie draaien daarvoor op? ;-)
Extra betalen maar ook extra snelheid, is ergens nog eerlijk. Telenet wordt jaar op jaar duurder, maar een snelheidsverhoging heb ik al jaren niet meer gehad hoor, dat kan tegenwoordig uiteraard wel tegen betaling... |:(

[Reactie gewijzigd door FreVDP op 7 mei 2018 16:29]

Het is DSL, er zit dus ook gewoon een groep bij die al aan z'n max snelheid zitten onder het pakket, en die gaan nu meer betalen voor helemaal niets extra's.
Wat is er dan zo eerlijk als je al de duurste abo hebt en 500/500 hebt? Nog meer betalen en niks voor terug ;)
Geen afspraken maar elkaar lekker volgen.
Daarom moet Tele2 nooit gaan met t-mobile.
Het is veel simpeler dan dat. KPN heeft de wholesale prijzen verhoogd en iedereen rekent die nu soepeltjes door naar de klanten. Met hun eigen marges, uiteraard.
Je bedoelt de prijzen die Tele2 aan KPN moet betalen om glasvezel of telefoon verbinding te gebruiken?
Ja. In principe zijn er maar 2 vaste netwerken in Nederland:
DSL/glas -> KPN
Coax -> VodafoneZiggo.

KPN is verplicht om het netwerk open te stellen voor andere providers, maar ze mogen daar wel geld voor vragen.
https://www.kpn-wholesale...breedband-toegang/wba.htm

Je ziet daar ook de prijslijsten en dat ze net een nieuwe hebben gelanceerd. Dus alle providers verwerken gewoon die kosten in hun abbo's.

Zelf heb ik wel eens overwogen om een extreme budgetprovider op te zetten, speciaal voor Tweakers. Geen modems en/of TV-diensten, geen folders, geen zinloze mail of anti-virus-pakketten. Alleen de DSL als domme pijp doorgeven aan een retail-kanaal, met minimale marge om administratie te kunnen voeren. Meer dan een website met config-info bied ik dan niet. Krijg je het niet aan de praat, krijg je je geld terug.

Dat is namelijk de internetverbinding waar ik op zit te wachten, maar zoiets zal wel een hersenspinsel blijven.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 7 mei 2018 16:43]

Ik zeg doen, alleen dsl aanbieden, niets meer, niets minder. Website met wat hulp en een email adres met 1 medewerker moet prima zijn. Modem optioneel en als meerprijs. Soort van vaste prijs Wholesaleprijs + 5 euro oid.

Juist naar Online.nl gegaan omdat die dat eigenlijk boden "Hier het basis spul, zoek het maar uit". Maar die is ondertussen ook weer net zo duur als de rest.
Geen slecht idee, we hebben wel behoefte aan provider die puur internet levert zonder opsmuk, especially voor de nerds hier.
Misschien een idee voor Tweakers.net :P
Nu wachten wanneer Telfort prijsverhogingen gaat doorvoeren....
Alleen voor nieuwe zie ik staan ?
Zo begreep ik het ook.
Zijn we dan nu allemaal contract vrij?
ja, Per 3 juli
Thanks! Het avontuur was van korte duur. Ik had eigenlijk al spijt van mijn overstap, niet de beloofde snelheid kunnen leveren. Men claimde 73, bleef 60 van over. En een upgrade van mijn centrale duurt ook nog eeuwen.

Ziggo maar snel weer gebeld...
https://netco-fpi-info.fourstack.nl/#

hier gecheckt? want als hier een upgrade staat komt die er ook.
Uiteraard, XS4ALL heeft bij mij speciaal bonding aangelegd. Op Fourstack claimen ze zelf 79mb, daar blijft 60 van over. En veel latency issues met gaming.

Ik kijk eerder hier:

https://vvdsl.robinflikkema.nl/upgrades.php

[Reactie gewijzigd door 19JM81 op 8 mei 2018 11:09]

Op Fourstack claimen ze zelf 79mb, daar blijft 60 van over. En veel latency issues met gaming.
is daar een ticket over geweest richting KPN? latency zou (indien bekabeld) juist geen issue moeten zijn. ik haal hier 8ms naar 8.8.8.8 via pairbonding.

ook de snelheid die lager uitkomt dan ie zou moeten is raar; maar dat kan kpn 99/100 keer oplossen na een ticket en anders wat nabellen van de helpdes / backoffice.
KPN is al geweest, konden niks vinden, ik zit op 30ms. Heb ook al een nieuw modem gehad.

[Reactie gewijzigd door 19JM81 op 8 mei 2018 11:31]

. ik raad je aan om nog even te bellen ;(
Volgens mij staat er alleen voor nieuwe klanten ?
Ik heb ze gebeld, en contract kan ik zonder problemen onderuit. Ziggo levert deze week weer een modem...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee