Google kondigt eerste eigen smartphones Pixel en Pixel XL aan

Google heeft zijn Pixel-smartphones officieel aangekondigd. Niet langer brengt de zoekgigant smartphones onder in de Nexus-lijn; de nieuwe modellen zijn volgens Google volledig in eigen huis ontworpen. De toestellen krijgen Android 7.1 Nougat en Google Assistent.

De Pixel en Pixel XL werden door Rick Osterloh aangekondigd op een evenement in San Francisco. Osterloh is het hoofd van de nieuwe hardwareafdeling van Google. De smartphones zijn de eerste toestellen die zijn uitgerust met Google Assistent, de opvolger van Google Now. In chatapp Allo was al een preview van de nieuwe assistent te vinden en ook het Google Home-apparaat krijgt dezelfde assistent. Gebruikers kunnen Assistent oproepen met een spraakcommando of door de Home-knop lang in te drukken. Net als bij Siri van Apple en Cortana van Microsoft is het mogelijk om een conversatie aan te gaan met Google Assistant.

DaydreamMet 5" en 5,5" zijn de Pixel en Pixel XL iets kleiner dan hun voorgangers; de Nexus 5X en 6P hadden schermen van 5,2" en 5,7". De grote versie heeft een resolutie van 2560x1440 pixels, terwijl het kleinere toestel een resolutie van 1920x1080 pixels heeft. Beide Pixel-smartphones maken gebruik van een oledscherm en ondersteunen het vr-platform Daydream. Samen met de smartphones heeft Google de Daydream View aangekondigd voor het bekijken van vr-content.

De behuizing van de Pixel-smartphones is gemaakt van aluminium en aan de achterkant zit een deel van glas, waar ook de vingerafdrukscanner schuilt. Aan boord zit een Snapdragon 821-quadcore-soc met twee kernen op 2,15GHz en twee op 1,6GHz, gecombineerd met 4GB lpddr4-ram. Er is een usb type-c-aansluiting aanwezig met ondersteuning voor snelladen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Beide toestellen hebben een 12,3-megapixelcamera met een f/2.0-lens en pixels van 1,55 micron. In de Mobile-test van DxO Mark scoort de camera 89 punten, dat is de hoogste score van alle smartphones op dit moment. Die score zou te danken zijn aan de beeldverwerking en algoritmes van Google. De functie HDR+ staat standaard ingeschakeld; hierbij maakt de camera bij slechte lichtomstandigheden meerdere foto's en worden deze automatisch gecombineerd. Dat moet resulteren in minder ruis en minder bewegingsonscherpte, terwijl zowel lichte als donkere delen goed belicht moeten worden. Volgens Google reageert de camera op de Pixel-smartphones sneller dan die op alle andere toestellen.

Filmen is mogelijk in 4k-resolutie en ook is videostabilisatie aanwezig. Vermoedelijk werkt dat softwarematig, want de demonstratie die Google toonde maakte gebruik van de gyroscoop om bewegingen te detecteren. Stabilisatie werkt in dat geval waarschijnlijk enkel in full-hd-resolutie. Alle foto's en video's kunnen in volledige resolutie zonder extra compressie opgeslagen worden op Google Photos, zonder opslaglimiet.

Volgens Google maken de Pixel-smartphones gebruik van een nieuwe methode voor het doorvoeren van beveiligings- en systeemupdates. Met het nieuwe proces worden updates in de achtergrond gedownload en geïnstalleerd. Ook heeft Google een klantenservicefunctie ingebouwd, waarmee gebruikers telefonisch of via een chatfunctie vanaf de Pixel-telefoon om hulp kunnen vragen. Daarbij is een screenshare-optie geïmplementeerd, zodat Pixel-eigenaren aan de helpdesk kunnen laten zien wat hun probleem is.

In 2010 maakte Google voor het eerst in samenwerking met een telefoonfabrikant een Android-toestel: de Nexus One. Sindsdien werden alle Google-smartphones ondergebracht in de Nexus-serie. Met de introductie van de Pixel-modellen stapt Google van die naamgeving af, al is het nog niet zeker of de Nexus-naam volledig verdwijnt. Het is mogelijk dat Google de Nexus-naam blijft gebruiken voor tablets, volgens geruchten werkt Huawei aan een opvolger van de Nexus 7. Google heeft de Pixel-naam echter eerder al gebruikt voor een tablet.

Met de naamsverandering en de slogan 'Made by Google' slaat de zoekgigant een nieuwe weg in, waarbij veel meer nadruk ligt op Google als maker van zowel de hardware als de software dan bij eerdere Nexus-smartphones het geval was. HTC produceert de toestellen in opdracht van Google, maar dat wordt nergens duidelijk gecommuniceerd. Volgens Rick Osterloh, die de leiding heeft over Googles hardwareprojecten, is de relatie tussen Google en HTC niet anders dan die tussen Apple en Foxconn. Google zal bij Pixel-smartphones nooit spreken van een samenwerking met hardwarefabrikanten, zegt Osterloh tegen Bloomberg. Bij de eerdere Nexus-smartphones werd de fabrikant die de hardware leverde wel altijd met naam genoemd en als partner aangeduid.

De Pixel-smartphones komen in de kleuren zilver, blauw en zwart. Op humoristische wijze worden de uitvoeringen Quite Black, Very Silver en Really Blue genoemd. De blauwe versie is een gelimiteerde uitvoering volgens Google.

In de VS en in een aantal andere landen, waaronder Duitsland, kunnen de Pixel-smartphones vooruitbesteld worden. Prijzen beginnen in de VS bij 649 dollar voor de 32GB-uitvoering van het 5"-model. In Duitsland kost de Pixel 32GB 759 euro en heeft de 128GB-uitvoering een adviesprijs van 869 euro. De Pixel XL kost respectievelijk 899 en 1009 euro met 32GB en 128GB opslagruimte. De prijzen zijn daarmee gelijk aan die van de Apple iPhone 7 en 7 Plus.

Pixel Pixel XL
Scherm 5"-oled, 1920x1080 pixels 5,5"-oled, 2560x1440 pixels
Afmetingen 143,8x69,5x8,6mm 154,7x75,7x8,6mm
Gewicht 143g 168g
Soc Snapdragon 821, Adreno 530-gpu Snapdragon 821, Adreno 530-gpu
Geheugen 4GB 4GB
Opslag 32/128GB 32/128GB
Camera's Achter: 12Mp, 1,55µ, f/2.0
Voor: 8Mp
Achter: 12Mp, 1,55µ, f/2.0
Voor: 8Mp
Accu 2770mAh 3450mAh

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

04-10-2016 • 19:11

424 Linkedin

Lees meer

Google brengt Android 7.0 Nougat uit Nieuws van 22 augustus 2016

Reacties (424)

424
398
127
2
0
66
Wijzig sortering
Ik lees net dat hij in Duitsland wordt verkocht vanaf 759 euro... https://www.mobiflip.de/google-pixel-xl/


Edit: En voor 128 GB komt er 100 euro bij. Wordt zo'n 995 voor de 128GB Pixel XL die ik in gedachte had. http://www.droid-life.com...l-pixel-xl-now-pre-order/

[Reactie gewijzigd door Jack O10 op 4 oktober 2016 19:28]

Dat zijn (759/899) op 10 Euro na iPhone 7 prijzen. Dat is echt heel veel geld, helemaal als je bedenkt dat ze over 6 maanden waarschijnlijk 100-150 Euro goedkoper zijn @nieuwprijs(!). Nee, bedankt...
De Pixel kan zich wel meten met de iPhone, dus wat dat betreft is het ook weer geen gekke zet. Waar ik alleen een beetje van baal is de keuze tussen 32GB en 128GB. 32GB is te weinig en 128GB wordt erg veel geld voor een telefoon vind ik.
Laten we idd aannemen dat ze totaal gelijkwaardig zijn, iPhone 7 == Pixel. Blijft mijn punt dat de Pixels over 6 maanden ineens een smak goedkoper zijn dan een iPhone. Ik mag hopen dat wanneer Google vergelijkbare prijzen gaat hanteren als Apple, dat Google daar ook wat bewuster mee omgaat(!). Dus als ik een Pixel koop, me niet genaaid voel wanneer ik over 6 maanden in de Pricewatch kijk...
Nee dus, geen OIS, geen waterdichtheid, geen drukgevoelig scherm en geen andere high-end features.
"geen andere high-end features" zoals een headphone jack? :+

Daarnaast: je zegt toch ook niet dat de iPhone 7+ zich niet kan meten met een note 7 omdat het geen gebogen scherm heeft, geen amoled, geen micro sd, geen styles ingebouwd, en geen hart rate sensor? Of een telefoon zich kan "meten" met een andere telefoon hangt van heel wat meer factoren af dan een spec sheet.
Ik mag hopen dat wanneer Google vergelijkbare prijzen gaat hanteren als Apple, dat Google daar ook wat bewuster mee omgaat(!).
Ik denk niet dat het prijsbeleid van producten daar enigszins op gebaseerd is...

Zo lang mensen het er voor over hebben om 6 maanden eerder, voor een flinke meerprijs, het allernieuwste product te hebben dan zullen ze die prijzen vragen.
Heb je dat niet met bijna alles? Samsungs zijn ook duur. en droppen net na release al vaak 100 euro onder de adviesprijs. Je wil of het nieuwste en betaald een hoop meer. of je koopt hardware van een jaar oud en betaald een smak minder.

Dat iphones duur blijven vind ik meer zeggen over apple eigenlijk. Die vragen hierdoor in mijn ogen te veel geld voor "verouderde" hardware.(kort door de bocht)

Maar goed dat heeft apple nog nooit anders gedaan.
Dus je koopt ook geen andere hardware, buiten Apple spul? Rij je een auto?

Alles daalt in waarde naarmate de tijd vordert. Dat Apple het voor elkaar heeft gekregen om relatief waardevast te zijn is geen afspiegeling van de markt.
Je mist mijn punt en ik zal proberen het nog duidelijker uiteen te zetten.
Er zit m.i. een breed spectrum tussen dat wat Apple doet (nagenoeg waardevast) en dat wat Google en consorten doorgaans doen (ik voel me genaaid wanneer ik een paar maanden later in de Pricewatch kijk).
Waar ik voor pleit is dat wanneer Google nagenoeg hetzelfde vraagt voor een nagenoeg vergelijkbare telefoon, Google ook nadenkt over haar prijsbeleid en dat ik mij niet genaaid voel over 6 maanden.
En nu niet, zoals hiervoor, met drogredenaties en cirkelredenering komen; daar ga ik dus niet op in.
Laat ik het toch proberen: ik gebruik inderdaad alleen Apple spul, en rij sinds 1997 in mijn Porsche 993 (200-300% meer waard geworden). Zie je? Totaal niet relevant in deze discussie.

[Reactie gewijzigd door Grin op 4 oktober 2016 20:48]

Als je je niet genaaid wil voelen moet je dus apple spulletjes kopen?
Rare redenatie.

Alle android top telefoons van "nu" zijn "overmorgen" mid-range telefoons.
Binnen Android zijn er heel veel concurrenten, dus je moet wel met je prijs omlaag. Binnen Apple is er maar 1 concurrent en dat zijn ze zelf.
Nee, dat zeg ik niet. Begrijpend lezen valt jullie blijkbaar erg zwaar. Ik spreek alleen de hoop uit dat Google wat bewuster met haar prijzen omgaat nu ze, net als Apple, ook de hoofdprijs vragen voor een telefoon.
Ik denk dat jij moet leren wat ik jaren geleden al leerde: als je als eerste een dure gadget wil hebben, doe jezelf dan een plezier en check de prijzen maanden later niet. Iedereen weet dat (op Apple-producten na) alles in prijs daalt. Dat is met Nexus-toestellen ook altijd zo geweest. Eigenlijk is het heel simpel: als je weet dat dit gaat gebeuren heb je twee keuzes: nu kopen en als een van de eersten een Pixel-telefoon hebben en dan ook niet zeuren over prijsdalingen of straks kopen met een forse korting, maar dan nog even een halfjaar met je huidige telefoon doen.

Ik weet wel wat ik doe, ik laat deze even aan me voorbij gaan. Ik zat te twijfelen tussen een OPO3 (en andere Chinese high-end telefoons) en deze telefoons, maar het prijsverschil is dusdanig gigantisch dat ik niet verwacht dat de Pixel-telefoons ooit iets gaan kosten wat ik ervoor over heb. Het zijn top-telefoons, absoluut, maar ik heb geen bijna 1000 euro over voor een telefoon.

Wil je iets waardevasts, dan koop je geen gadget. Punt.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 6 oktober 2016 07:50]

Ik denk dat jij nog moet leren om fatsoenlijk te discussiëren, dat leerde ik jaren geleden namelijk wel.

[Reactie gewijzigd door Grin op 6 oktober 2016 08:51]

En wat is bewust met de prijzen omgaan?

Als je een maximum winst haalt door in de loop van de tijd de prijs te verlagen dan gaat Google heel bewust met de prijzen om.

Producenten redeneren vanuit winst.
Consumenten niet.
En daarom vind hij het gek dat ze met deze prijzen komen. Voor dit geld zou je verwachten dat hij veel beter is dan vergelijkbare (Android) toestellen (want duurder), maar op welk vlak zie ik ook niet.
Laten we nu niet om de hete brij heen breien. De smartphone high end markt is gewoon opgeblazen. Deze prijzen zullen onhoudbaar worden op de lange duur. Apple zal er waarschijnlijk nog wel even mee wegkomen maar voor Android is het gewoon onhoudbaar. High end gaat maximaal 500 euro adviesprijs krijgen. Waarom? Omdat er aanbieders zijn met even goede toestellen en zelfs beter in sommige opzichten maar stukken goedkoper. Oneplus is dan het eerste waar ik aan denk maar er zijn er meer zoals Lenovo/Motorola. Toegeven ik zeg dit al een paar jaar dus ik begin soms ook weer even te twijfelen als ik de prijzen zie van een Note 7 en dan nu deze Pixels..
De Opo heeft niks gedaan net de prijzen van High end Samsung telefoons, ik denk dat deze hoog zullen blijven.

We zijn misschien juist wel meer een serie telefoons gaan waarderen (note/iphone/galaxy s) waardoor we bereid zijn een paar tientjes meer voornde opvolger te betalen
De Opo heeft niks gedaan net de prijzen van High end Samsung telefoons, ik denk dat deze hoog zullen blijven.

We zijn misschien juist wel meer een serie telefoons gaan waarderen (note/iphone/galaxy s) waardoor we bereid zijn een paar tientjes meer voornde opvolger te betalen
Daar lijkt het zeker op. Dat komt waarschijnlijk nog door de distributiekanalen die Opo nu ter beschikking heeft. Dit heeft tijd nodig. Zodra de klant gaat vragen om Opo of One+ zal de markt helemaal open gaan voor Opo. Maar ik geef toe en dat gaf ik al aan in mijn eerste post dit gaat trager dan ik me had voorgesteld. Ik denk nu binnen nu en 5 jaar. Apple zal voorlopig nog wel smartphones van 1000 euro verkopen. Het prijsverschil is geen paar tientjes maar 5 honderdjes.
Nee, hij vind dat hij genaaid wordt als hij vandaag iets koopt en het over een half jaar goedkoper is. Of het nu te duur is, is niet van toepassing.

Te duur is als (bijna) niemand het koopt.

Goed geprijsd is als je de maximaal haalbare winst uit iets haalt.
Gezien de prijzen in de loop van de tijd zakken betekent dit dat de maximaal haalbare winst gehaald wordt door de verkoopprijs t.z.t. te verlagen. Houd je de prijzen hoog, dan verkoop je niets meer.
Veel beter is relatief.
Ik denk dat deze telefoon op dit ogenblik de top binnen Android is.
Geen enkele top telefoon is significant beter.
Redenatie = redenering
Hij is tot een conclusie gekomen, dus redenatie zou goed moeten zijn.
Het proces om tot een conclusie/redenatie te komen is de redenering.

Ik zou zeggen dat ik het dus goed schreef.
Maar ja, ik ben ook geen neerlandicus, dus kan het hartstikke fout hebben :+
Dat is toch aan de retailer? Dat heet concurrentie. 98% van de tech producten word goedkoper na verloop van tijd. Apple is echt een uitzondering.
Nope. Het is de producent die grotendeel de prijs bepaald. De retailer gaat echt niet lang/systematisch onder de inkoopprijs zitten, dat kan gewoon niet.
De producent bepaalt de manufacturers price en stelt een MSRP vast. Retailers kunnen over tijd gewoon hun marge langzaam verlagen waardoor de prijzen over tijd lager worden. Vooraal voor retailers die gebruik maken van de pricewatch bv is het heel interresant om altijd de laagste prijs te hebben.

Wat betreft onder inkoop prijs verkopen: supermarkten doen niet anders met 10-100 producten, stelselmatig.
Iedereen is gevoelig voor concurrentie. Het is de retailer die zijn prijzen verlaagt om competetief te blijven in de pricewatch en het is de producent die de prijzen verlaagt om competetief te blijven in de Android smartphone wereld. Apple heeft een unieke positie en veel minder last van de concurrentie. Als samsung het kon zouden ze hun toestellen het liefst het hele jaar voor de introductie prijs verkopen.

Het supermarkt argument is om aan te geven dat je stelling:
"De retailer gaat echt niet lang/systematisch onder de inkoopprijs zitten, dat kan gewoon niet."
Simpelweg niet juist is en dit kan wel degelijk kan.

Onderschat niet hoe afhankelijk een lokale smartphone shop is van de verkoop van marge rijke producten als hoesjes, abbo's, kabeltjes etc.
Ik merk dat wij elkaar wel begrijpen, wellicht kijken we onder een iets andere hoek naar deze zaak maar het komt veel overeen.

In mijn stelling heb ik het bewust over 'De retailer', ofwel: de retailer van de Pixels. Als ik 'een retailer' -als in: generiek, alle (soorten) retailers- had geroepen had je me inderdaad met de supermarkt redenering kunnen aanvullen/corrigeren. ;)
Grote verschil is dat de Pixel een Android-toestel is, en daar zijn er vele van. Van een high-end iPhone is er maar één. Een iPhone is, vanwege iOS, per definitie gedifferentieerd en mits goed uitgevoerd kan dat een hoge prijs rechtvaardigen. Voor een veel minder gedifferentieerd product als de Pixel is dat veel lastiger. Het is nagenoeg onmogelijk dat de Pixel een verkoopsucces wordt met deze prijs.
Dat is helemaal geen rechtvaardiging. Dat noemt monopolie (van de iOS markt). Als je de enige bent die iets bepaalt aanbiedt, heb je een veel grotere prijselasticiteit. De kopers volgen wel. Dit is een mooi voorbeeld.
Dat is helemaal geen rechtvaardiging. Dat noemt monopolie (van de iOS markt). Als je de enige bent die iets bepaalt aanbiedt, heb je een veel grotere prijselasticiteit. De kopers volgen wel. Dit is een mooi voorbeeld.
Dat is zeer zeker wel een rechtvaardiging. Niet zozeer omdat de iPhone een gedifferentieerd product is, maar zeker wel omdat hardware en software naadloos op elkaar aansluiten en daardoor een betere gebruikerservaring bieden.

Zeker als de gebruiker ook nog in het bezit is van andere Apple producten waar de iPhone/iOS ook weer naadloos mee kan communiceren.

Daarnaast zijn het bewezen kwalitatief goede producten en genieten ze een duurzaam update-beleid.

.
Het is geen monopolie. Zoek de definitie eens op.

Het is differentiatie en dat rechtvaardigt een hoge prijs omdat je 'bijzonder' bent. BMW doet het, allerlei kledingmerken doen het, Apple doet het.
Differentiatie is een prima rechtvaardiging voor een premium prijs. Er zijn genoeg substituten voor de iPhone, maar mensen kiezen er toch massaal voor om een iPhone te kopen. Noem het marketing, kuddegedrag, iOS supremacy, maakt niet uit, maar wat Apple flikt met de iPhone is gewoon uniek.

Wat jij doet is heel specifiek een markt afschermen (iOS markt) om je punt te kunnen maken, maar iOS is geen afgeschermde markt. iOS is slechts een OS, het complete product (iPhone) concurreert wel degelijk met Android en in mindere mate W10 smartphones.
Het is geen rechtvaardiging: het is een verklaring. Uniek is het niet. Sommige van je andere qualificaties ben ik het wel mee eens.
Wat is het verschil tussen rechtvaardiging en verklaring? Nutteloze semantische discussie als je er verder geen punt aan koppelt.

[Reactie gewijzigd door TMC op 5 oktober 2016 07:55]

Als je een prijs rechtvaardigt zegt je dat die prijs terecht is; als je een prijs verklaart geef je oorzaken waarom die prijs zo hoog of laag is. Voorbeeld:
Het monopolie van graanhandelaren rechtvaardigt de hoge prijs van brood in Egypyte.
= de prijs van graan in Egypte is hoog, en dat is terecht, omdat graanhandelaren een monopolie hebben.

Je zult het wel met me eens zijn dat dit iets anders betekent dan "het monopolie van graanhandelaren verklaart de hoge prijs van brood in Egypte".
Ik vind de discussie extreem nutteloos worden. Ik vind de prijs gerechtvaardigd omdat Apple een unieke ervaring biedt. Of je nou van iOS houdt of niet, het is wel uniek. Dat gecombineerd met het feit dat het Apple daadwerkelijk lukt om honderden miljoenen toestellen voor die prijs te verkopen rechtvaardigt mij om de term 'gerechtvaardigd' te gebruiken.

Jouw voorbeeld is leuk, maar zoals zo vaak met vergelijkingen slaan ze de plank mis. Apple heeft géén monopolie, de producten zijn gedifferentieerd. Dat lijkt op elkaar maar is toch echt iets totaal anders.

[Reactie gewijzigd door TMC op 5 oktober 2016 16:56]

Het was slechts een voorbeeld om het verschil tussen rechtvaardigen en verklaren uit te leggen.

Verder niet mee eens.
Dat noemt monopolie (van de iOS markt). Als je de enige bent die iets bepaalt aanbiedt, heb je een veel grotere prijselasticiteit.
Naast het feit dat het geen monopoly is, bedoel je denk ik juist een kleinere prijselasticiteit; de procentuele daling van de gevraagde hoeveelheid is kleiner dan de procentuele stijging van de prijs
Het is maar wat je high-end noemt... iphone is ook maar een gewone telefoon net als ieder andere telefoon. Daarbij is de iPhone ook de nr 1 toestel met de meeste klachten bij KPN en Vodafone klantenservice en dan praat ik juist over mensen die niet overweg kunnen met de software e.d. Dingen inschakelen en niet meer weten hoe ze het uit moeten schakelen, hoe ze mail moeten instellen etc. etc.. Dat zegt mij toch ook iets over de software van de iphone die volgens jou de hoge prijs rechtvaardigt...

Ik heb zelf 2 iphones gehad, een windows phone en ben blijven hangen bij een Note 4 Android toestel. Op dit moment ben ik dus zoekende naar een ander toestel.

De iphone hoef ik niet omdat dit voor mij een te gesloten toestel is qua software met teveel beperkingen, De windows phone is mijn inziens nog niet wat ik graag zou willen dat het was, hoewel het wel potentieel heeft. Android heeft nu eenmaal veel keuzes en mogelijkheden. De note 5 was en is een flop. Dit nieuwe toestel van Google ziet er goed uit, en qua specs lijkt het me ook wel wat, maar de huidige prijzen van de nieuwe flagship telefoon slaan kant nog wal. Voor die prijzen kun je een ultrabook kopen..... Qua onderdelen kun je me niet wijs maken dat de nieuwe toestellen nu echt zoveel duurder zijn om te maken t.o.v. hun voorgangers.
Wat is precies je punt?
Wat maakt iOS anders? De pixels, het scherm, de batterij, de apps? Want het is niet iOS bij de goedkope modellen van Apple? Heeft Google het updatebeleid niet onder controle? Dan kom je wat verschil tussen Google en apple bij de hardware uit en laat die nou minder of ouder zijn (volgens dit bericht). Ik begrijp wel waar je vandaan haalt dat merk A, met software B meer differentiatie kent, maar dat is om al die zaken geen reden tot bijzondere prijzen. Waarom niet? Omdat alle Apples dezelfde iOS versie draaien, ook de budget/goedkoopste versies. Bovendien werken ze ook nog met vrijwel alle verkrijgbare (en dikwijls ook door diverse andere fabrikanten geproduceerde randapparatuur. Het enige dat iOS uniek maakt is dat alleen Apple versies van iOS maakt. Maar dat geldt ook voor Windows Phone. En wat differentiatie betreft: Wiki: "Differentiatie of differentiëren is het proces waarbij een homogeen geheel wordt verdeeld in delen met verschillende eigenschappen". Zonder Android dus geen differentiatie, of bedoel je dat alle verschillende versies van Android niet een differentiatie zijn?

Excuus, ik bedoel het OS van Microsoft voor de telefoon.

[Reactie gewijzigd door mterbekke op 5 oktober 2016 00:15]

De Pixel lijn zal zich waarschijnlijk alleen maar verder differentieeren en in de zelfde categorie als de iPhone terechtkomen. Het is dan ook wel handig om gelijk een prijs categorie te hanteren die je in de toekomst ook wil hanteren omdat later naar een hogere categorie veranderen zeer lastig is. De eerste generatie hoeft dan ook niet perse een succes te worden. En eerlijk gezegd vind ik dat ze het voor een eerste generatie product zeer goed gedaan hebben.
De Pixel lijn zal zich waarschijnlijk alleen maar verder differentieeren
Hoe? Zonder verdere uitleg kan ik weinig waarde hechten aan deze stelling.

Het belangrijkste aspect van de gebruikerservaring is het OS, en Adnroid vind je letterlijk op duizenden andere toestellen. Zolang dat het geval blijft, is de Pixel niet gedifferentieerd.

[Reactie gewijzigd door TMC op 5 oktober 2016 16:55]

Deze telefoon zal uiteindelijk afgemeten worden tov Android flagships, en daarmee moeten concurreren. Die prijs zal dus onhoudbaar blijken, want wat zal het unique selling point zijn waarvoor men 200-300 euro meer geeft?
Wat is het nut om een iPhone te vergelijken met een Androidbased phone...
Omdat de prijzen gelijk zijn gaan mensen het vergelijken. Opzich logisch
Als ik het over de specs heb lijkt hij me niet per se onderdoen voor de iPhone 7. Het is wel een gok wat Google betreft denk ik, maar het is niet de eerste telefoon die ze lanceren.
Anoniem: 498327
@Jack O104 oktober 2016 20:09
Ik ken Googles eigen updatepolicy niet, maar zoals Samsung dat doet kan ik niet verkroppen. Die zetten wel heel erg in op geplande veroudering. Apple doet dat een stuk minder.
Google garandeert updates tot 2 jaar na introductiedatum. Daarom wordt de nexus 5 niet meer ondersteund. Alleen securityupdates nog wel.
Anoniem: 498327
@vinz985 oktober 2016 17:43
Niet veel, Apple haalt wel een jaar of 4-5
Appels en peren, (letterlijk en figuurlijk)
Anoniem: 498327
@vinz988 oktober 2016 00:21
Ik ga maar voor de Banaan in dit geval. Lumia 640XL is nagenoeg vergelijkbaar met Pixel XL en iPhone 6 Plus, alleen dan slechts 125€ met dual sim. Voordeel is dat ik niks om apps geef, daar heb je wat mij betreft je webbrowser voor.
Ik meen gelezen te hebben dat ze stoppen met de Lumia?
Anoniem: 498327
@vinz9812 oktober 2016 06:37
Vast, maar de gemiddelde Android telefoon stop ook na 2 jaar met support. Niet veel anders dus.
In de benchmarks scoort de iPhone altijd vrij hoor met veel lagere specs. Dus qua specs vergelijken heeft niet zoveel nut.
Daarom is speculeren of hij de prijs wel waard is net zo nuttig.

Ik vraag me trouwens of dit een Europese prijs is, of dat hij nog kan verschillen in Nederland?
In het artikel staat dat het om Duitse prijzen gaat. Dus gewoon Europees.
Hm oke, was een beetje wishful thinking :)

Ik ga er maar eens goed over nadenken en hopen op meer nieuws over beschikbaarheid.
Wishful thinking is leuk, maar Amerikaanse prijzen vertalen eigenlijk altijd naar hogere prijzen in Europa. Deels doordat Amerikaanse prijzen altijd ex. btw gerekend worden.
Hij wordt gewoon geproduceerd door HTC. Een beetje raar om te zeggen dat een bepaald merk geen trackrecord heeft, terwijl Google al heel lang Android maakt en HTC al heel lang smartphones (mijn eerste smartphone was een HTC Magic, die kwam ongeveer tegelijk uit met de iPhone 3GS).

[Reactie gewijzigd door Jeroen op 4 oktober 2016 20:33]

Anoniem: 498327
@Jeroen5 oktober 2016 17:47
Ze hebben weinig trackrecord op het totaalplaatje:
bouwkwaliteit hardware
functioneren software op eigen hardware
consumercare
TCO bedragen (herverkoopprijs, prijsdaling)
En we hebben het nog steeds over een telefoon. Zo een ding dat je in je broekzak schuift en gebruikt om te whatsappen en facebooken en idd af en toe te bellen. Tja.... Schieten we niet een beetje maar heel erg door? qua prijzen?
Op zich wel. Maar tegelijkertijd zijn steeds meer mensen bijna verweven met hun telefoon en is het verreweg het belangrijkste apparaat in hun leven, waar ze uren per dag mee in de weer zijn. Uitgesmeerd over 2 jaar maakt dat de hoge prijs iets meer bespreekbaar.

Wat wel een punt is, is dat mid-end en high-end steeds minder verschil hebben in hun "kunnen" maar wel een prijsgat van een paar honderd euro, waarbij de meerwaarde twijfelachtig is.

Maar dat is gewoon upsellen, een klassieke marketing strategie.
Ik ben het helemaal met je eens. Prijzen 'through dat roof'. Echter, als je de specs vergelijkt van een hedendaagse Android/IPhone met een laptop van een paar jaar terug dan ontloopt dat elkaar niet zoveel qua Specs. Telefoons zijn gewoon echt kleine mini laptops met van alles erop en dr aan. Maar ben het met je eens. Max max 550/600 eu!
Allememachies, dat is niet eens voor de XL. Ik zat er over na te denken om mijn S7Edge in te ruilen voor een XL, maar wordt toch maar een OP3. Die assistant gebruik ik toch niet, foto's vind ik zelf niet zo belangrijk, eigenlijk vind ik het maar een weinig interessant toestel. Update beleid is natuurlijk wel fijn, maar ik draai meestal toch custom roms die goed updaten.
Hoog tijd dat Google het updatebeleid van MS gaat hanteren. Een smartphone is stilletjesaan even krachtig als een pc, je kan er alles mee doen, dus moet hij ook als een pc behandeld worden. Het is gewoon niet meer van deze tijd dat smartphones na twee jaar geen updates meer krijgen.

Maar daar is het Google natuurlijk niet om te doen. Ze scheppen alleen maar poen door het gebruik van hun diensten(lees: je persoonlijke data verzamelen) en het kan hen niets schelen dat je telefoon vol malware zit door een falend updatebeleid(beveiligingsupdates,.....). Ik vind het niet normaal dat ik de ingebouwde Android browser op mijn Galaxy Tab II niet meer kan gebruiken omdat er geen updates meer voor uitkomen en daarom websites niet meer ondersteunt.

Helaas is MS dezelfde weg ingeslaan met W10 door het gratis aan te bieden en volop in te zetten op hun diensten(lees: meer en meer je persoonlijke data verzamelen) maar zij bieden tenminste lange ondersteuning op hun OS(beveiligings- en functionele updates).

Mooie telefoon trouwens die Pixel maar idd veel te duur. Ik hoop dat de prijs snel zal dalen.
Tip: Afgelopen week mijn Galaxy Tab 2 (2012) geupdate naar CM13, draait als een tiet waar CM12 niet vooruit te branden was.
Ik vind het ook niet echt een interessant toestel
En mag ik vragen waarom jij naar de OP3 downgrade? Dit maakt me namelijk zeer nieuwsgierig.
Gokje: omdat Samsung/TouchWiz? De OnePlus 3 heeft betere software en een beter update beleid.
De OnePlus 3 heeft meer bugs en glitches. Dat is inderdaad bekend. Maar om dat als plus punt aan te halen gaat mij ietwat te ver.

Ik ben zelf van een OnePlus 3 geüpgrade naar een S7 Edge. TouchWiz vind ik persoonlijk fijner werken en ontiegelijk meer betrouwbaar. Het werkt zoals het is. Geen gezeik met ROM's flashen, wakelocks uitpluizen, truukjes uitproberen om accuduur te verbeteren (dit was nodig want het werkte out-of-the-box niet betrouwbaar geneog). Op de S7 Edge was de enige verbeterpunt de speaker. Dat heb ik dus opgelost door de dual-speaker mod te installeren (veel luider, dualspeaker, warmer audio). Dit maakte het kompleet.

Ik heb van alles gehad, maar de S7 Edge is de eerste telefoon waarbij ik letterlijk geen enkele probleem mee heb. Alles werkt standaard al. Het werkt, ik hoef niets aan te passen. Scherm is fantastisch en de accu is irritant moeilijk leeg te krijgen op een enkele dag (gemiddeld heb ik ~4.5 uur SOT met circa 40% accu resterend na een volle werkdag (vooral 4G+)).

En ja, ik erger me aan de maandelijkse updates op mijn S7 Edge. Ik heb het liever minder vaak.
Meer bugs en glitches?

De OP3 wint in veel speedtest juist van de S7. Enige wat je overhoudt zijn accuduur en camera.

Daar moet je dan wel 2x zoveel voor betalen.
Kwa snelheid zijn ze gewaagd aan elkaar. Dus daar zit het zeker niet in!

Bij het inzoomen op foto's in de foto's app is het me vaak voorgekomen dat de app zelf vast liep en daarna de melding ervan liet zien.

Ook heb ik vaak last gehad van geen 4G signaal. Vaak herstartte het toestel zichzelf uit het niets.

Maarja, mogelijk is dit inmiddels opgelost met een software-update (indien mogelijk). Maar dat waren mijn nare ervaringen ermee.

Accuduur op de OnePlus 3 was voor mij goed. Ik moest steeds mijn helderheid verlagen om het tot de einde van de dag te redden wat velen telefoons bij lange na niet redden! De S7 edge aan de andere hand is onmogelijk leeg te trekken op een enkele dag (ook niet met alleen op 100% helderheid te gebruiken). Puik toestel hoor!
De Oneplus 3 is trager in cpu performance, maar veel sneller in gpu performance!
gezeik met ROM's flashen, wakelocks uitpluizen, truukjes uitproberen om accuduur te verbeteren
Really? Ik ben juist van deze toestanden afgestapt. Ik heb de OP3 en heb nooit gezeik gehad. Rete stabiel.

Oh en over die updates bij Samsung? Snel zul je merken dat het minder gaat worden. Vooral wanneer een nieuwe flagship geïntroduceerd wordt.
De Samsung is zeker niet slecht, heel goed zelfs. Maar grote minpunten van de S7 Edge voor mij zijn:
* Touchwiz, qua looks maar vooral alle features die er in zitten. 99% van Touchwiz features gebruik ik niet
* Teveel bloatware meegeleverd, veel apps zijn nu dubbel omdat Samsung zo nodig hun shit moet meeleveren (of dat van een derde partij).
* De hardware knoppen verkeerd om
* Theme engine die zuigt
* Geen custom rom support (alleen aangepaste Samsung roms)

Grote pluspunten van de OP3 voor mij
* Close to stock Android
* Goeie custom rom support, waar ik van weet dat ze stabiel zijn zonder al die technische dingen te moeten uitzoeken
* Dual sim (kan ik mijn Nexus 5X ook de deur uit doen)

Ja sommige dingen van de Samsung zal ik 'missen', het scherm is retegoed,wireless charging (al heeft dat grote minpunten), waterproof, SD card. Maar de camera boeit me niet, enige foto's die ik neem zijn snelle kliekjes, de rest pak ik wel mijn DSLR camera. Overigens is de Samsung S7 Edge alles behalve bug free. Heb er toch wel wat dingen meegehad. 4.5 SOT haal ik net, maar heb dan ook erg veel apps erop. Onmogelijk het ding leeg te krijgen voor de dag om is dus een overstatement.

Voornaamste reden om de Samsung weg te doen (want dat was ik sowieso van plan),is Touchwiz. Het is absoluut niet traag, maar hou van (close to) stock en hoef niet al die 'gimmicky' features.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 4 oktober 2016 22:01]

Aahja. Ik heb mijn toestel niet meer geüpdate. Op het moment van dit typen zit ik overigens wel op 4u14min SOT met 43% accu resterend. Er zijn wel is weekenden geweest waarbij ik voor meer dan 90% van de dag op WiFi zat en waarbij ik ook op rond de 11 SOT zat.

Je hebt groot gelijk over dubbele apps! Alleen ik ben van mening dat menig TouchWiz apps beter zijn dan de native Google Apps. Zoals de TouchWiz calender, contacten, telefoon en gallerij app.

Ik vind de Touchwiz knoppen-indeling fijner werken met mijn kleine handjes. Dit zeg ik na 3 jaar lang steenvast de Google-indeling gebruikt te hebben op mijn Nexus 4 en 5.

De theme engine bestaat tenminste. Sommigen houden ervan (ik niet). Het mag er wezen en heb het liever wel aanwezig dan niet.

Ik heb alle smaken AOSP-based ROM's geflashed en uitgeprobeerd op mijn Nexus 5 en ook op mijn Galaxy S4. Ik bleef op de Samsung steeds terugkeren naar TouchWiz. Het draaide beter, maar er was wel meer leuks mee te doen!

Na al het lol-trappen waagde ik het ook met mijn S7 Edge. Nou...het bleek dus dat de touchwiz op de S7 Edge dusdanig compleet is dat ik de custom roms overbodig ben gaan vinden. En dat zegt nogal wat voor een custom-rom-aholic en tweaker.

Erg jammer dat Samsung zijn dual-sim versie van de S7 Edge niet standaard heeft gemaakt. Er zijn namelijk tig video's online op YouTube over hoe je twee simkaarten + sd kaart (alle 3 tegelijk) kan installeren voor in je S7 Edge. Ik mis de functie niet, maar zat anderen overduidelijk wel (waaronder jij).

De OP3 is fantastisch. Niet alleen voor de prijs, maar als geheel t.o.v. de huidige flagships. De S7 (Edge) doet er als enige telefoon op de markt naar mijn menig een schepje bovenop.
11 SOT? Jezus dat heb ik nog nooit gehaald. Nu zit ik meestal op het werk en met het wegvallen in de liften, slecht bereik in bepaalde delen van kantoor (vormgeving van het pand is echt knudde), gaat de batterij ook stuk sneller naar beneden.

Ik geef toe, het is al wat dat er uberhaupt een theme engine is en als Samsung niet zulke belachelijke eisen stelde om deze themes te maken, was ik er een stuk blijer mee.

Dual sim zou inderdaad standaard moeten inzitten of in ieder geval een stuk makkelijker verkrijgbaar. Loop nu continu (moet 24/7 beschikbaar zijn in principe) met twee foons en das best knudde. Die hack voor 2 sim + sd had ik ook gezien idd :)

De S7 Edge is ook echt wel een van (zo niet de) beste Android telefoon die je nu kan kopen. Het scherm is echt super mooi (al vind ik de edges af en toe storend omdat toetsenbord net in die buiging valt, of mn palm raakt dingen aan die ik niet wil).

Misschien wacht ik nog wel even tot de ZTE 7 6GB RAM / 128GB ROM uit is. Die heeft pluspunten tov de OP3: Meer geheugen, SD card support + Drukgevoelig scherm

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 4 oktober 2016 23:18]

Waarom zou je een s7edge om willen ruilen voor een op3? Als je er vanaf wil...
Ik koop eerst een OP3 en kijk hoe die bevalt. Als het wat is, geef ik de Samsung wel aan mijn pa. Als het niks is, geef ik de OP3 wel aan mijn pa.
Als je pa het niets vindt, houd ik me aanbevolen...
Ben zelf juist overgestapt van OP3 naar de S7, reden was niet de telefoon maar de service van Oneplus.

Na 1,5 maand moederbord stuk van OP3, geen probleem, alleen na reparatie speaker kapot en weer terug voor reparatie. Ondertussen totaal 1 maand verder en geen telefoon, ben ondertussen verder gaan shoppen en ben benieuwd hoelang dit nog gaat duren.

Voor mij dus geen Oneplus meer
Dat is wel beetje nadeel van een fabrikant in China idd.
Alle support van OnePlus bevindt zich gewoon in Europa, dus wat dat betreft is het niet slechter (of beter) dan andere merken.
Achterlijk duur.

Denkt Google werkelijk dat ze dezelfde premiumprijs kunnen verlangen als Apple of Samsung?
Dit is een premium telefoon,

- beste smartphonecamera ooit
- 24/7 customer support
- onbeperkte opslag voor foto en video
- software
...

Niet dat ik de prijs dan nog overdreven vind, maar hij mag in principe evenveel kosten als een iPhone of een galaxy S7. Maar die kosten eigenlijk ook te veel.
Hoe weet je dat het de beste smartphonecamera ooit is? Heb je al samplefoto's genomen met het toestel gezien?
Ja: klik.
En k denk dat het een marketingtruc is:
Volgens dxomark heeft de Galaxy S7 88 punten, deze 89. Ik denk dat Google met dxomark heeft samengewerkt om net zo lang te knutselen om één punt hoger uit te komen. De Pixel is iets beter voor foto's, de Edge heeft een licht voordeel qua filmen, denk ik. Veel zal het niet schelen, denk ik.
Ja maar DXOMark heeft nog geen cijfers voor de iPhone 7 Plus vrij gegeven dus ik betwijfel of het de beste smartphone camera is.
Dat doen ze straks pas veel later na deze release natuurlijk. Verrassend dat ze op de dag van release al een review hebben maar van de 7plus nog niet terwijl die al een tijd uit is
Wellicht heeft Apple ze niet van een toestel om te testen voorzien, en Google wel....
In ruil voor een goede review ? Misschien zelfs een zak geld erbij ?
Kijk bijv. maar naar de Autofocus punten:

Pixel: 93
Pros: Geen autofocus opmerking
Con: Slight autofocus irregularities

iPhone 7: 89
Pros: Fast autofocus in bright light conditions.
Cons: Geen autofocus opmerking

Samsung S7 Edge: 93
Pros:Fast and accurate autofocus.
Cons: Geen autofocus opmerking

Zouden de punten van de Pixel dan niet lager moeten zijn ?

[Reactie gewijzigd door Crp op 5 oktober 2016 08:23]

Anoniem: 498327
@Mawtain4 oktober 2016 20:12
Hun telefoonmark is wel heel wat minder wetenschappelijk dan die van de normale camera's. Blijkbaar heeft Google met DXO ene dealtje gesloten (er is immers op de dag van lanceren een test beschikbaar), en de phone-mark geeft heel veel ruimte voor softwareverbetering. Iets waar Google goed in is. Ik zou wel eens een RAW file van Apple en Google naast elkaar willen zien. Denk dat de iPhone dan dik wint.
En je wetenschappelijk bewijs daarvoor is ? Apple heeft nette hardware, maar zonder dat beide toestellen onder alle mogelijke corner cases te proberen kun je niks behalve fanboy bewijs aangeven.
Anoniem: 498327
@svennd5 oktober 2016 17:44
Ik heb geen fanboy bewijs, ik kijk enkel naar het optisch systeem. Dan heb ik meer vertrouwen in dat van Apple.
En je denkt dat Apple geen software los laat op de foto's die je neemt?
Alleen van de toestellen die ze getest hebben. En zoals hieronder is aangegeven, van de iPhone 7 Plus hebben ze nog geen testresulaten...

[Reactie gewijzigd door Klik_Hier op 4 oktober 2016 21:04]

Je betaald al met je privacy dus best wel duur voor een telefoon die als enkel doel heeft data over je te verzamelen.
Want de toestellen van Samsung en Apple, welke even duur zijn, doen dit niet?
Geld verdienen door iemands data te verkopen zit in elk geval in het business model van Google, en niet in dat van Apple en bij mijn weten ook niet indat van Samsung.
Geld verdienen door iemands data te verkopen zit ook niet in het business model van Google. Ze gebruiken je data om je gerichte advertenties voor te kunnen schotelen, maar verkopen, nee.
Exact, dat is ook mijn data verkopen.
Die van Apple doen dat niet nee! Google verdiend zijn geld met je data (jou privacy) Dat is totaal niet het business model van Apple die hun geld verdienen aan hardware. Privacy is net een verkooppunt van Apple.

Hier verdiend Google dus op de hardware en ook nog eens de data die je in je smartphone propt.

[Reactie gewijzigd door monojack op 4 oktober 2016 20:15]

Misschien je hoofd even uit het zand halen.
Apple verzamelt ook massaal user data. Denk je dat ze dit doen als hobby?

Daarnaast heeft Apple ook hun eigen advertentie platform. En ze geven zelf aan dat ze je locatie data, zoek data, welke apps je gebruikt, welke muziek je luistert etc gebruiken voor de advertenties.
Welk advertentie platform? iAds? Dat bestaat niet meer.
Apple verzamelt ook massaal user data.
Ja?
Denk je dat ze dit doen als hobby?
Nee.
Daarnaast heeft Apple ook hun eigen advertentie platform.
En nu?
En ze geven zelf aan dat ze je locatie data, zoek data, welke apps je gebruikt, welke muziek je luistert etc gebruiken voor de advertenties.
Waar?

Je strooit met losse zinnen die die geen verband met elkaar houden.

Wees even reëel: Apple verdient nagenoeg niks met hun advertentieplatform en Google zou failliet gaan zonder.

Als je kijkt naar de functionaliteit in iOS zie je dat het leeuwendeel van de functionaliteit op het device gebeurt en niet in de cloud zoals bij Google.
Welke functionaliteit gebeurd bij een IOS product lokaal en bij een Android product in de cloud?
AI functies als gezichtsherkenning op foto's op afspraken in je kalender toevoegen door mails te scannen.
Dus omdat het advertentie platform van Apple kleiner is dan die van Google is het volledig ok dat Apple hetzelfde doet als Google?

En dat ze deze info verzamelen staat gewoon op hun site en in de EULA.

En sorry maar wat is dat voor een onzin. Apple zet ook volledig in op de icloud.
Eh, ja dat het op hun site staat is logisch, ze moeten namelijk vermelden als ze data versturen, ook al is het maar om überhaupt om iCloud te kunne gebruiken. Jij stelt dat Apple op dezelfde manier data verzamelt als Google, ik ben benieuwd hoe je daar bij komt.
Dus je beweert dat Apple hetzelfde verdien model heeft als Google en plots zijn ze in dit geval minstens zo goed als Google.
Apple verdient aan zijn platformen en vooral zijn hardware. Google verdient aan zijn advertentie platform welke men ondersteunt via diensten waarmee men data kan verzamelen. Niks mis mee als je daar geen problemen mee hebt, maar tussen het data verzamelen van Google en Apple zit een enorm groot verschil. Apple stuurt strak op privacy, Google wil jou aangepaste advertenties aanbieden. Een heel groot verschil.
iCloud heeft niks maar dan ook niks met data verzamelen te maken.
Je stelt ergens of Apple het voor de hobby doet... nee, dat doen ze niet , daarom betaal je ook een premium prijs voor de producten, daar moeten zij het van hebben.
Dus wat jij beweerd is dat Apple het niet doet?
Lees de link maar eens door. Ja er staat vrij veel logische standaard zooi in. Maar als je verder leest en op de tekst let dan is Apple vrij om je locatie en wat je precies doet op je device te registreren en te verstrekken aan partners.

Dat iCloud niets met data verzamelen te maken heeft weet ik, dat deel ging erover dat TMC beweerde dat Google vol inzet op het cloud gebeuren, waar het bij Apple allemaal op het device plaatsvind.
Ja, dat beweer ik. Je begrijpt hopenlijke dat als men data deelt met een creditcard maatschappij om je betaling te regelen, dat men dit vermeld als data delen met derden, net zoals telecom maatschappijen om überhaupt je iPhone te laten werken. Als. En dit niet in de voorwaarden vermeld is men in overtreding, Die teksten ken ik en Apple is ook duidelijk met wat men deelt. Zij delen geen data met derden voor commerciële doeleinden, noch staan ze applicaties toe om dat te doen.
Ik ben benieuwd waar jij uit haalt dat ze data met derden delen met dezelfde doeleinde als Google.
Hun eigen advertentie platform is ten onder gegaan aan eigen strikte privacy regels. Uitgevers klagen massaal om de bescherming van gebruikers welke Apple toepast, waardoor men geen gebruikers info kan verkrijgen. En toch beweer jij dat ze hetzelfde zijn als Google.
Ik zeg niet dat Apple perfect is, maar juist daar draait het niet om data, wat juist wel her verdien model is van Google. Zo betaal je meer bij Apple en ben je bij Google uit, maar betaal je met je gegevens.

Er is een heel groot verschil tussen beide bedrijven. Aan de gebruiker om te bepalen wat hij zelf wil.
Nee, Apple doet niet hetzelfde als Google en dat is ook niet nodig. Ze verdienen 0 euro met ads.
Apple doet niet wat Google doet. Google gaat door je mails, je chats, je foto's, volgt je overal via je GPS en ga zo maar door. Dat zijn zaken die Apple niet doet.

[Reactie gewijzigd door monojack op 4 oktober 2016 23:06]

Al lang? Juni dit jaar. En Apple verdient nog steeds geld met gerichte advertenties.
iAd was onderdeel hiervan en was erop gericht voor app makers om advertenties in de app te verwerken en hier geld aan te verdienen.

Ik raad je echt eens aan dit te lezen:
http://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/
Niet alleen de eerste paar regels maar ook de stukjes waarin duidelijk staat dat ze logs bijhouden van IP adressen, referral sites etc.
Dat ze verzamelde info mogen gebruiken voor marketing en advertenties.
At times Apple may make certain personal information available to strategic partners that work with Apple to provide products and services, or that help Apple market to customers.
Dat ze ''at times'' erbij zetten geeft er een vriendelijke draai aan, vind je niet?
Dat klopt niet. Apple zet volledig in op privacy, Privacy is één van hun selling points. Apple hun verdienmodel is hardware verkopen. Het verdienmodel van Google is data verkopen.

En je mag van mij de paranoia toer opgaan en zeggen dat dat marketingpraat is maar moest dat zo zijn zouden er al lang een paar mensen hebben kunnen bewijzen dat Apple wel je data verzameld in tegenstelling tot wat Apple verkondigt en zou die een mega schandaal worden dat #privacygate zou heten.

Dus als je wil afkomen met clichés als "haal je hoofd uit het zand" probeer dan op zijn minst je claims te onderbouwen met bronnen.
Uhu privacy.
http://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/

Maar de site die ik nu link zal wel onbetrouwbaar zijn.
Misschien moet je het anders eens in het Nederlands lezen dan snap je het misschien beter

http://www.apple.com/benl/privacy/
Leuke link, als je goed op de verwoording let dan is het best grappig.

Tot slot wil ik extra benadrukken dat wij nooit hebben samengewerkt met overheidsinstanties van welk land dan ook aan de ontwikkeling van een zogenaamde ‘achterdeur’ in een van onze producten of diensten. We hebben nooit toegang verleend tot onze servers. En dat zullen we ook nooit doen.
Klopt, wel hebben ze in het verleden overheden geholpen om devices te hacken.
http://www.nydailynews.co...refusal-article-1.2536178

Misschien moet je mijn link nog maar eens doorlezen en op de verwoording letten.
Staat ook vrij duidelijk in dat Apple de verzamelde info mag verstrekken aan derden.
Anoniem: 819885
@Deadsy5 oktober 2016 01:31
Apple heeft veel privacy maatregelen genomen. Dat is tegenwoordig ook hun Unique selling point geworden.

Apple doet ook niet aan profielering ze zijn gestopt met het iAd platform. En ga zo maar even door.
Ik vind dat die telefoons steeds duurder worden vroeger kon je nog voor 400 euro een van de beste telefoons kopen. Tegenwoordig kost zoon ding al bijna 1000 euro of zelfs nog meer. Ik vind het achterlijk duur.

Volgende telefoon toch maar uit China halen als die dingen zo duur worden
Dit vind ik echt onzin. Vroeger had je voor 300-400 echt geen bijzonder apparaat. Terwijl als je tegenwoordig even goed rondkijkt voor dat bedrag echt goede telefoons kunt kopen. Ja, de high-end wordt steeds duurder, maar mid-range toestellen worden tegelijkertijd snel veel beter (en betaalbaarder).
Mijn oude nokia 6230i kosten vroeger nieuw ongeveer 400 euro dat was toen een van de nieuwste beste telefoons.

En ja tegenwoordig heb je inderdaad smartphones en ja het mag ook wel 500 of 600 euro zijn voor een van de beste telefoons.

Maar bijna 1000 euro gaat voor mij echt te ver.
Zoals deze held (ja, met afstand de aller beste reviewer van smartphones) heeft geconcludeerd: ''Good phones are getting cheap, and cheap phones are getting good.''

https://www.youtube.com/channel/UCBJycsmduvYEL83R_U4JriQ
Toen ik in 2013 mijn Sony Xperia Z kocht, was dit een van de beste toestellen op de markt en was ik daar € 541 voor kwijt. Koop je nu wederom een van de beste toestellen (verkrijgbaar) op de (Westerse / Nederlandse) markt, dan betaal je daar dus 150 tot 200 % voor in vergelijking. Dat is nogal wat inflatie. Misschien dus geen € 300 of € 400, maar het punt wat hij maakt, blijft staan. Het is veel en véél duurder geworden om een high-end smartphone te kopen.
Het valt allemaal wel mee. Ik betaal 33 in de maand voor mijn S7 Edge en heb onbeperkt bellen, 8GB data op 4G+ en het toestel zelf was gratis. Dit is bij Tele2 en ik had hem op de kop getikt bij de pre-orders. Maar als geld geen rol speelt of als je te laks bent snap ik uiteraard dat je dan de volle mep gaat betalen.
Gratis?? Je betaalt iedere maand voor je toestel hoor! Je hebt een goede deal, zeker. Maar gratis is hij zeker niet.
Zowizo mag dat niet eens een "gratis" toestel
Zoals jetzekooistra ook al zegt: je toestel is niet gratis. Over het algemeen betaal je nog steeds veel meer aan je toestel wanneer je het in je abonnement doet, dan wanneer je het los koopt. Je voelt het alleen niet in 1x, maar in kleinere beetjes. De onbeperkt-bellen-en-sms'en-bundels worden alleen steeds leuker, zodat je het, als je erg veel belt er misschien nog uit zou kunnen halen.
Z'n toestel is wel goedkoop. Net onder grens registratie grens van 250. Hij betaald 24*8 euro, dus 192 euro voor een s7, is niet veel. (Sim only is 25 per maand)
Gaat de regel tegenwoordig niet meer op dan, dat een toestel altijd goedkoper is als je hem los koopt + sim only?
Nee...Sim only is tegenwoordig hoog aan de prijs
volgens mij valt dat nog wel mee

S2 in 2011: 540 euro
S4 in 2013: 640 euro
S7 in 2016: 640 euro

allemaal binnen 1 maand van release
Ik heb nog een galaxy s2 voor 500 euro gekocht bij launch, wat toen het absolute toptoestel was dat android draaide.
Dat is een mogelijkheid. Of je koopt een prima telefoon voor onder de €200. Vroeger had je een redelijk prijzige telefoon nodig om gewoon lekker mee te werken. Maar tegenwoordig is dat echt niet noodzakelijk als je gewoon de standaard dingen doet, zoals whatsapp, navigatie, e-mail checken, wat browsen, etc. De high-end telefoons hebben hun echte voordeel bij het maken van foto's, en als je er zware spellen enzo op wil draaien.

Voor mij zou alleen de camera een reden zijn om een duurdere te kopen, maar dan ben ik het met je eens: Dat is achterlijk duur. Dus koop ik simpelweg een goedkopere telefoon die, op de mindere camera na, in het dagelijks leven echt niet te onderscheiden is van een dure qua functionaliteit. (Oké ik mis nog een vingerafdruk scanner die ik wel zou willen).
Nexus 5x gekocht voor 242 nieuw, perfect toestel
Tja, men wenst kwaliteit en NASA specificaties aan de ene kant maar het mag allemaal weer niet te duur zijn. Wat veel mensen vaak vergeten is dat een dusdanig dure smartphone vaak ook veel langer meegaat dan een goedkope variant.

Dat je persé om het jaar of 2 jaar een nieuwe telefoon moet kopen is het al oude trucje van de providers. Je bent beter af goed te investeren in een smartphone die een jaar of 4 meegaat, dan een China phone die je binnen een jaar wil vervangen omdat deze geen enkele ondersteuning ontvangt. Daarmee wil ik niet zeggen dat China phones per definitie matig zijn, maar een beetje duurzaamheid kan geen kwaad. Ik heb ook een belachelijk dure smartphone, een iPhone 6, echter geen haar op mijn hoofd (en ik heb een volle bos) die er over nadenkt om in de nabije toekomst te upgraden.
nou het mooie aan android is dat je het kan flashen en er costume roms op kan installeren. wat dus inhoud dat je op een telefoon die door de fabriekant niet meer ondersteunt is toch van de nieuwste android versie kan voorzien.

zo is bijvoorbeeld de laatste verzie van android ook op een Xiaomi redmi 3 note te installeren. deze verzie is natuurlijk niet officeel en heeft aan het begin nog wel wat bugs maar na een tijdje worden die bugs er ook weer uit geüpdatet.

xiaomi redmi 3 note met cynogemod 14 (android N)

prijs van de Xiaomi redmi note 3 = 172.56

dus een telefoon van onder 200 euro met de nieuwste android verzie is op die manier mogelijk :P

[Reactie gewijzigd door A11ert op 4 oktober 2016 20:38]

Persoonlijk volg ik je compleet, mijn volgende toestel word waarschijnlijk terug een Xiaomi of een Oneplus. Ik flash er toch Cyanogenmod op dus in principe maakt alleen de hardware het verschil nog en die produceren de Chinezen goedkoper.
Dan zitten wij op een lijn.

Ik dacht er namelijk precies hetzelfde over :P
Ze worden toch allemaal in China geproduceerd?
Een Oneplus3 is anders top notch en kost maar 400 EUR, dus ze bestaan wel, je moet gewoon even buiten de grote merken kijken :)
Ik kocht een galaxy s7 2-3 maanden terug voor 400 euro bij t-mobile, en dat was destijds niet eens de goedkoopste aanbieder.
Beste smartphone camera ooit?
Dat ding is nog niet uit!
Ik betwijfel het zeer, sensor is klein, diafragma 2.0!
Heel precies punten uitdelen zoals DXOmark doet is volstrekte flauwekul. De kwaliteit van een bepaalde foto is een zaak van pure voorkeur en absoluut niet in een getalletje vast te leggen.

Voorbeeld? Neem een foto van iemand onder contrastrijk licht. Ha, de HDR schiet te hulp, comprimeert de hooglichten en schaduwen, trekt de middenpartijen uit elkaar zodat alles gedetailleerd in beeld komt. Vervolgens tint de software de huidkleur nog met wat extra geel en rood voor een gezond kleurtje, schroeft de kleurverzadiging nog wat op en geeft de hoekje een klein donker vignetje om het hoofdmotief nog beter uit te laten komen. Prachtige foto, briljante camera, 99 punten van DXO.

Hetzelfde opgenomen in RAW en exact ontwikkeld. Mwah, lichte en donkere partijen zitten wel ergens in de opname maar voorlopig lopen ze dicht. Huidkleur is tikje flets en niet fraai, sowieso spatten de kleuren er niet bepaald uit. Kortom, exact zoals het in de werkelijkheid was, een tien met griffel voor de ingenieurs die het zo precies weten te registreren. Verder niet zo'n fraaie foto. Vooruit, 50 DXOmark punten voor de moeite.
Slechte camera...
We zullen zien, als de low light samples op imgur echt zijn ben ik toch verrast.

Trouwens smartphonecameras zijn standaard toch gewoon gemaakt om de foto te maken die er het beste uitziet? Als je niet wilt dat de foto bewerkt wordt moet je in manueel schieten, dat is zo met zowat elke smartphonecamera.

"De beste" is natuurlijk een overdreven term, maar ik ben er vrijwel zeker van dat het 1 van de betere smartphone cameras is. En afhankelijk van de situatie kan hij misschien wel de beste zijn. Maar niet in elke situatie.

[Reactie gewijzigd door GoldenBE op 4 oktober 2016 20:30]

Slechte witbalans (te geel), vervorming bij een naar boven gericht shot (erg opvallend bij die foto aan de achterkant van het centre pompidou), moirees... En dit zou dan de beste phone camera zijn? Ik denk het niet.
dxomark heeft wel vaker zeer vreemde scores...
Je mag natuurlijk wachten op wat samples met je oordeel, maar het zou me verbazen moesten beide Google en dxomark hun imago op het spel zetten door een te hoge score op hun camera te plakken. En de beste is natuurlijk relatief op cameragebied als je puur uit gaat van hoe het er met het blote oog uitziet zonder ooit het origineel te hebben gezien. Maar hij zal over het algemeen ongeveer even goed zijn als de Galaxy S7.

[Reactie gewijzigd door GoldenBE op 4 oktober 2016 19:52]

Ik denk dat deze score wel redelijk klopt maar ik zou dxomark nou niet direct een erg betrouwbare bron noemen.
Wel grappig dat ik minnetjes krijg terwijl ik gewoon zeg wat voor specs dat ding heeft.

Anyway Dxomark gechecked maar foto kwaliteit is niet echt denderend hoor. Foto's hebben ruis en als je een beetje inzoomt dan worden ze blurry.
Zou wel een Pixel vs Lumia 950/1020 willen zien, ben benieuwd :)
het toestel al kunnen reviewen voor de release niet verdacht? Payed content imo

[Reactie gewijzigd door Crp op 4 oktober 2016 20:50]

Schitterend die "subtiele" verwijzing in het promofilmpje.
Daar is echt niks subtiel aan.
Anoniem: 659933
@todias4 oktober 2016 22:15
Nu kunnen ze er nog mee lachen... Volgend jaar komt de opvolger van de Pixel XL (2) zonder 3,5 jack. Samsung deed net hetzelfde bij de note 7 presentatie, zonet geruchten gelezen dat de Galaxy S8 geen Jack aansluiting krijgt....
Oh daarom misschien dat ie niet eens waterdicht is. Of nee dat kan niet de reden zijn dat ie niet waterdicht is want de die krengen van Samsung hebben ook een jack.
Zo grappig zoals ze er mee spotten, maar nu komen al uit het USB kamp dezelfde geluiden als wat Apple nu heeft gedaan. USB betere audio ondersteuning geven om de Jack te vervangen. Google kan hard lachen, maar over een tijdje volgen er velen, ik zet er graag een kratje bier op in. ;) . Het laten vallen van de Audio Jack heeft zeker zijn voordelen.
Is dat dan ook met meer privacy voor die prijs?

Serieuze vraag want het argument dat je ook een premium betaald voor meer privacy gaat volgens mij hier niet op.
True, maar dit slijt je dan vooral aan Tweakers die bereid zijn de hoofdprijs te betalen.

Het grote publiek zal deze telefoon laten liggen.
Daar heb je gelijk in, maar het probleem is dat de enige ingeburgerde flagships de iPhones en Galaxy zijn. Als je dat wilt doorbreken zou dat een stuk makkelijk zijn met een lagere prijs.
Opzich kun je ook gewoon de Google photos app downloaden. En die onbeperkte foto opslag is leuk maar wel onder de voorwaarde dat al je foto's aan de Google deepmind worden gevoerd... dit kun je niet uitzetten ofzo.
Waarom niet? Dit is toch ook een premium telefoon?
Omdat je als je een zo goed als kale android wilt met snelle updates er ook alternatieven zijn die goedkoper zijn, de OnePlus 3 bijvoorbeeld
Slechte vergelijking. Deze google pixel is toch niet gericht op dezelfde doelgroep als bijv de Oneplus one? Net zoals de Nexus lange tijd niet echt gericht was op de doelgroep die Samsung bijv. probeert aan te spreken.

Ze veranderen niet voor niets te naam de positionering is op basis van de presentatie ook geheel anders.
Hoezo niet?
Mensen die een OnePlus kopen willen een goede camera, goede specs en scherm, en kale software met snelle updates, dat heeft en OnePlus en Nexus alleen is OnePlus goekoper
OnePlus is toch een stuk minder qua camera. Sensor is een stuk kleiner, en in het donker kwam ie er (dan ook?) ook niet zo best vanaf in vergelijking met flagships. Maar voor €399 is het wel goed natuurlijk.
Daar hoor je verschillende verhalen over.
Ik heb een S7 Edge en de 1+3 en soms is de 3 zelf ietsje beter, zeker als je manual gebruikt.
Interessant. Ik neem aan overdag bij goed licht vooral? Dan is een kleinere sensor vaak in het voordeel (de S7 is dan soms gewoon net zo goed een APS-C systeemcamera, als er niet teveel contrast in het onderwerp zit).

Maar in het duister... de kleuren van de systeemcamera zijn dan heel duidelijk terwijl de S7 alleen maar een grijszwarte blob produceert.

Nou is het verschil tussen APS-C en1/2.3" heel veel meer dan tussen 1/2.3" en 1/3"...
Deze foto's heb ik genomen met de OP3, let op bij de foto van de vlinder, deze is ook heel scherp als je inzoomt en met de S7 krijg je dit echt niet, in het donker is de S7 duidelijk beter.

http://imgur.com/a/lotyn
Prima foto's en mooi dat het neigt naar 'ruiserig' waar het bij de S7 neigt naar gladgestreken waterverf. ALhoewel de S7 ook heel erg scherp fotografeert bij goed licht (met uitzondering van de uiterste hoeken dan).
Sorry maar de sensor uit de S7 vergelijken met een aps-c sensor. Dan kan jij het verschil tussen interne foto bewerking en camera sensor kwaliteit niet onderscheiden.
Wat heeft een systeemcamera nou precies te maken met de vergelijking tussen 2 telefoons?

Je hebt gelijk hoor, overdag voor snelle kliekjes maakt het weinig uit en met weinig licht wordt dan snel minder, hoewel je nog wel bruikbare foto's over kan houden, is er meestal veel ruis (is weg te krijgen maar dan krijg je daar weer een soort schilderijfoto voor terug).
Persoonlijk vind ik de S7 Edge op camera gebied overtuigend veel beter dan de 1+3. Op manual moet je net weten wanneer en hoe je het moet gebruiken aangezien dit imho een minder goede beeldverwerking gebruikt dan in automatische modus kiekjes schieten. De S7 Edge weet enorm veel detail op te pikken bij fotografie onder welk omstandigheid dan ook. De 1+3 laat hier flinke steken vallen. Dit zeg ik uit persoonlijke ervaring.

Maarja, het gros van de mensen plaatst hun foto op social media en dan maakt het toch niets meer uit. Enige definitief onderscheidende factor is het 'Bokeh' effect. Afgezien daarvan niks.
Mm ja, jammer dat dit de Pixel is en niet de Nexus! Andere telefoon, ander doel. Die prijzen zijn prima voor deze specs en insteek.

[Reactie gewijzigd door jelmerdehaan op 4 oktober 2016 19:40]

Dit lijkt een telefoon met betere camera, betere specs en scherm vandaar de hogere prijs.

Ik ben zelf erg tevreden met de General Mobile 4G (Android One). Een goedkope telefoon maar iedere maand veilig heids updates en vanaf dag 1 gewoon Android 7.0
OnePlus gebruikers willen goede specs tegen een lage prijs, en zijn bereid daar bepaalde opties voor in te leveren.
Nexus gebruikers willen een hoge prijs/kwaliteit verhouding mét ondersteuning en updates op regelmatige basis vanuit Google.
Pixel gebruikers zouden dus volgens deze redenering gebruikers zijn de absoluut de creme de la creme willen kwa hardware en service en bereid zijn daar grof geld voor neer te leggen.

* al vraag ik me af, deze heeft geen wireles charging, waterdichtheid, IR blaster als ik correct ben?
Wat geef je op dan?
De OnePlus 3 heeft zelfs extra's zoals Dash Charging
Ze hadden beter Nexus voor mid-range gehouden en Pixel voor high-end.
Het gaat hier niet om de OnePlus One (het model uit 2014), het gaat hier om de OnePlus 3 (het model uit 2016. Een telefoon met vrij vergelijkbare specificaties voor de helft van de prijs.

Zeker gezien de Pixel nog niet uit is, zou ik nog geen conclusies trekken dat deze ook beter is. OnePlus heeft misschien niet een hele geweldige 'OnePlus 2' neergezet, maar dat hebben ze weer opgepakt en de OnePlus 3 is echt een uitstekende telefoon.
Dat er een andere telefoon is die lager geprijsd is is geen argument dat dit geen premium telefoon zou kunnen zijn.
Wanneer heb ik dat gezegd?
Als je in plaats van zo'n reactie te schrijven even alles goed had gelezen zou je weten dat ik nooit beweert heb dat het geen premium telefoon is
Hey je vroeg wanneer O-)

Maar goed, je reageert op de vraag 'Waarom niet? Dit is toch ook een premium telefoon?' van lasharor met 'Omdat (....)'.

Daarmee geef je dus aan dat je wat je schrijft een reden is waarom het geen premium telefoon is.
Dat was niet de bedoeling, het ging mij puur om de prijs, het is wel degelijk een high end telefoon
En dat is nog maar de startprijs... Ik zou graag willen weten wanneer en hoe de beschikbaarheid in Nederland is.
Ik ben het gedeeltelijk met je eens, idd, achterlijk duur!!! Dat zijn de over rated iPhones ook.
Mensen accepteren het blijkbaar, want alsnog is het de best verkopende iphone ooit... 8)7

Ik denk dat Google hier een super mooi toestel in handen heeft, puur premium specs, deze staat op nummer 1 op mijn wanted list, maar alle mensen, deze prijs ga ik er toch echt niet voor betalen, hij is voor mij veel te duur!!
En na 2 jaar en 3 updates is het afgelopen .... en dan zit je met een duur toestel !

Ga er niet van uit dat het niet meer dab 2 a 3 jaar major updates krijgt zoals in de lijn van de nexus toestellen.
Idd. Ik had de hoop dat ze een beetje betaalbaar zouden blijven met een instapprijs van om en nabij de €400,-, maar helaas. Eerst maar een paar maanden wachten en kijken wat de prijs gaat doen.
Eens, bij Google betaal je ook nog eens met je privacy, Google verdient vooral geld met big data, dus is de software oha gratis. Bij Apple betaal je voor privacy, en een zorgvuldig gepolijst OS, waar verder niet aan verdiend wordt, de gebruikers betalen daar. Als een Google telefoon even duur is als een Apple mag de hardware wel flink superieur zijn, en dat zie ik nou ook weer niet aan dit overigens indrukwekkende toestel.
Waarom Google niet en Samsung wel dan?
Dream on. Samsung is daar minder goed in, maar waarom denk je dat Samsung zoveel troep boven op Android gooit?
Kijk gewoon naar waar Samsung hun geld verdiend en waar Google hun geld verdiend.
En over welke troep heb je het dan? Het klinkt mij alsof jij gestopt bent met Samsung Touchwiz te gebruiken na de Galaxy S3 tijdperk.

TouchWiz is koploper op handige functies dat men alledaags kan gebruiken. Alleen op TouchWiz kan jij je incognito modus beschermen met je vinger afdruk (geschiedenis in incognito inclusief tabbladen worden dan ook behouden!). Dit is alleen maar een enkele non-chalante feature op TouchWiz.

Lange screenshots maken op uw scherm. Maak een screenshot en vervolgens druk je op de overlay op het plusje en viola. Zo maak je dus een enkele screenshot waarop bijvoorbeeld een e-mail in zit, of een paar appjes, of iets van een website.

Zo zijn er nog een tig anderen dat altijd vol in je gezicht zitten en anderen volop van gebruik maken alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Probeer het is anders uit? TouchWiz is hier koploper mee en dat zeg ik uit gedeelde ervaringen van vrienden, velen online, beroemde YouTubers en mijn eigen ervaring.
Nee, ik heb het recent nog gebruikt en ik ken de 'features' die je noemt. Naar mijn mening is het hele touchwiz verhaal te veel, te log en vooral heel slecht en lelijk ontworpen. Die discussie gaan we nooit uitkomen, want we staan aan de compleet andere kanten van het spectrum. Maar daar ging de hoofd discussie dan ook niet over. Samsung wil net zo goed informatie en data van zijn gebruikers als Google. Er zijn legio voorbeelden daarvan. Toegegeven, Google is daar heer en meester in, maar dat wil niet zeggen dat Samsung er niet in geïnteresseerd is.
Wat een absurde prijzen 8)7

Apple heeft dankzij Steve Jobs nog steeds veel volgers die gek genoeg zijn om zoveel geld neer te leggen voor een smartphone. Waarom Google denkt dat zij zich in een positie bevinden dat zij zich soortgelijke prijsstellingen kunnen veroorloven is mij een raadsel. Zij hebben simpelweg niet de luxe positie die Apple heeft.

Wat ik wel weet is dat deze toestellen niet tot nauwelijks gaan verkopen met deze prijzen.

Een paar maanden geleden zat ik nog in dubio, of nog een paar maanden afzien met m'n Nexus 5 tot de nieuwe toestellen van Google beschikbaar zouden zijn of de OnePlus 3 bestellen en dan eventueel weer doorverkopen zodra de nieuwe Google toestellen er zijn. Nou, had destijds geen betere keuze kunnen maken, maar doorverkopen van m'n OP3 gaat 'm zeker niet worden.

De Nexus 5 deed het zo goed vanwege z'n prijs/kwaliteit verhouding en de OP3 neemt dat stokje nu over. Google is met de Pixels echt een hele andere weg ingeslagen en ik betwijfel ten zeerste of dat een goede zet gaat blijken.

[Reactie gewijzigd door Laguna op 4 oktober 2016 23:49]

Mijn ZTE van $400 heeft 128GB en bijna dezelfde specs als die XL. Alleen SD820 en 200mAh batterij minder. Wat een prijzen voor een 'normaal' flag-ship toestel van dit jaar.

Wat een bak geld!! Er zal wel een flinke reclame terugverdiend moeten worden.
Anoniem: 819903
@ApexAlpha4 oktober 2016 21:06
Nice..
Zte axon 7? In europa is die 450 euro toch?
Ik heb spontaan buikpijn gekregen van die prijzen.
Dit zijn echt belachelijke prijzen. Hoeveel denken ze er hiervan te verkopen? Een paar honderdduizend?
Het is een leuke telefoon, maar de prijs is veel en veel te hoog. In een tijdperk waarin je een telefoon met min-of-meer gelijkwaardige of marginaal mindere specificaties kunt kopen voor een kwart van het geld, kom je steeds minder goed weg met high-end-prijzen. Zoveel meerwaarde heeft dit niet ten opzichte van de betere goedkope telefoons.

Wellicht zit er over een paar maanden ook een stevige prijsverlaging in.
Apple verkoopt anders nog steeds meer dan goed met die hoge prijzen, net als Samsung. Die verkopen ook niet slecht.
Google zal deze prijzen niet kunnen blijven aanhouden: andere fabrikanten hebben Android telefoons die zo ongeveer hetzelfde bieden voor veel minder geld. En als dat nog niet zo is, zal het niet lang duren...
Apple heeft ook last van teruglopende iPhone-verkoopaantallen, en de eerste inschattingen over de iPhone 7 verkopen zijn ook niet positief als ik de media mag geloven.
Apart tmobile in US had 4x meer preorders dan bij de 6s
De meerwaarde is inderdaad beperkt, en ze missen Apple's service, reputatie voor duurzaamheid en lengte van support, waardevastheid, en privacy. Het is de vraag of het Google merk en naamsbekendheid bij Android fans daarvoor kan compenseren, en ze kan overtuigen om de hoofdprijs te betalen. Aangezien het bijna stock Android gebruikt zullen we de veiligheidskwestie en updates maar daar laten.

Een prijsverlaging lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Wat de prijs betreft, uiteindelijk zou ik niet blij zijn met een telefoon als ik 700 euro betaal en maar twee jaar support krijg, wat betekent dat als ik het laatste OS wil gebruiken dat ik 350 euro per jaar aan hardware kosten moet gaan betalen. Met een iPhone kan je dat bedrag over een langere periode uitsmeren en is het uiteindelijk goedkoper.

Maar ja, twee jaar support is beter dan geen support, dus het lijkt mij dat Google toch een winnende hand heeft voor een segment van de Android markt.
Maar ja, twee jaar support is beter dan geen support, dus het lijkt mij dat Google toch een winnende hand heeft voor een segment van de Android markt.
Security updates zouden tot drie jaar na launch gegeven moeten worden.
Die prijsverlaging lijkt voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Bij de Pixel C Tablet is hier, bijna een jaar na de release, nog steeds geen sprake van. Ik kan me voorstellen dat de Pixel phones de trend uit de Nexus tijd ook gaan breken.
Dan voorspel ik dat Google hier mee gaat stoppen want ze gaan vrijwel niets verkopen. Weer verspilde moeite voor niets.
Ik zie veel nutteloze ruimte onder het scherm. Gemiste kans om daar weer ouderwets hardware-knoppen te plaatsen, iets dat ik heel fijn vind bij alle telefoons die dat hebben. Verder moet ik zeggen dat ik 7 uur/2770 mAh voor de accu een beetje mager vind.
Zoals Nexus 5X een front speaker prima plek voor. Stukken beter hoorbaar dan het aan de onderkant zit.
Nee het is 7 uur terug krijgen met een kwartier laden, de batterij is dan dus lang niet vol.

Anyway dat soort claims vind ik wel eerst zien dan geloven, accu-claims doen me altijd erg denken aan het opgegeven benzineverbruik bij een auto :)
Het kan zijn dat ik het verkeerd begrepen heb maar die 7 uur is na 15 minuten opladen. Ik kan me niet voorstellen dat je in 15 minuten die hele 2770 mAh accu vol hebt. Ik denk dat je in de 15 minuten ongeveer 50% vol hebt en daar dan 7 uur mee kan doen. Mijn Nexus 5X laadt namelijk ongeveer 25 min 50% op, en daar doe ik dan ook zo'n 7 uur mee.
mij te duur en vingerscan op de achterkant is directe deal breaker voor mij
Ik ben anders erg tevreden met de vingerafdrukscanner op de achterkant van mijn Nexus 5X. :) Terwijl ik de telefoon uit mijn zak haal is hij al unlocked, erg handig.

Verder idd erg duur, ik geef zelf liever niet meer dan een paar honderd euro uit aan een telefoon, al ziet de Pixel er mooi uit met mooie hardware (die camera!).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 464138 op 4 oktober 2016 19:26]

Als ik mijn iphone uit mijn broek haal kan ik hem ook gelijk unlocken, ik doe hem op ze kop in de broekzak.
Dus als ik de telefoon pak heb ik alleen onderste vast, en hier door ook gelijk de vingerscanner.
Ik snap dat het handig is als je hem uit je broekzak haalt maar ik leg hem altijd naast mij neer en dan wil ik hem niet vastpakken maar wel gelocked hebben
Dacht ik vroeger ook maar zou niet meer anders willen. Dit is serieus echt handig en ben je in 1 dag aan gewend.
Apple lijkt nu ineens niet meer zo duur inderdaad. En daarbij heb je ook nog een hoge resell waarde.
Zo'n vingerafdruk scanner op de achterkant is inderdaad hopeloos. Is veel logischer om dat in de homeknop te stoppen, zoals Apple. Daarmee heb je 1 handeling voor 2 taken. Gezien het gekopieerde ontwerp van Apple had dat best nog voorop gepast! ;)
Qua specs prima volgens mij alleen wat is die lelijk. Een combi van iPhone en Samsung maar wat hebben ze met de achterkant gedaan 8)7

Verder zal ik niet echt snel een telefoon van Google kopen aangezien ze niet echt advertentievies zijn en je geen idee hebt waar je gegevens blijven.

Als Google slim is stoppen ze langzaam met Android bij andere merken en richten zich net als Apple en Microsoft of zowel de soft als hardware. Ik verwacht niet dat ze met deze telefoon enig marktaandeel gaan behalen. Doe het of in één keer goed met daadwerkelijke pluspunten ten opzichte van de concurrent of doe het niet. Apple en Samsung overheersen de markt te lang om daar als nieuwkomer bij te komen.

Grappig dat ze Apple nog even voor gek willen zetten met de headphonez Weet dat Balmer toendertijd ook erg hard aan het lachen was om de iPhone, niet wetende dat zij achter de feiten aanliepen. Ik gok dat binnen nu en 3 jaar geen telefoon meer een headphone aansluiting heeft.

[Reactie gewijzigd door Tothabone op 4 oktober 2016 19:26]

Verder zal ik niet echt snel een telefoon van Google kopen aangezien ze niet echt advertentievies zijn en je geen idee hebt waar je gegevens blijven.
Je weet prima waar je gegevens blijven. Google verkoopt ze immers niet door, dus ze blijven gewoon keurig bij Google.
Als Google slim is stoppen ze langzaam met Android bij andere merken en richten zich net als Apple en Microsoft of zowel de soft als hardware.
Wat een onzin. Van het rijtje Microsoft / Google / Apple is alleen Apple écht succesvol met de verkoop van hardware. Voor de rest passen alle aankondigingen die Google vanavond gedaan heeft, helemaal in de strategie van Google. Ze hebben een enorm voordeel ten opzichte van de andere partijen en dat zouden ze teniet doen door - conform jouw wens - helemaal te stoppen met andere partners.
Grappig dat ze Apple nog even voor gek willen zetten met de headphonez Weet dat Balmer toendertijd ook erg hard aan het lachen was om de iPhone, niet wetende dat zij achter de feiten aanliepen. Ik gok dat binnen nu en 3 jaar geen telefoon meer een headphone aansluiting heeft.
Ach, grapje moet kunnen toch? En waarschijnlijk heb je voor de rest wel gelijk en kennen we over 3 jaar geen headphone aansluiting meer, maar so be it.
Inderdaad de bluetooth koptelefoons zijn tegenwoordig van prima kwaliteit, met accu duur tot iets van 12 uur al gezien.
Vinden jullie ook niet dat google de prijzen wel erg omhoog gegooid heeft? Vergeleken met vorig jaar, de nexus 6p, makkelijk de beste telefoon van 2015, was verkrijgbaar voor 650 euro. Ik verwacht dat de pixel xl +-859 euro gaat kosten.
En dan de nieuwe chromecast, 69 dollar, ten opzichte van 35 of 40 euro eerder. Gewoonweg te duur. Waarom zou je de chromecast nu verkiezen boven bijvoorbeeld de nieuwe xiaomi box?
Enige positieve is dat de telefoons in januari vast een stuk goedkoper zijn, maar dan nog, dit is te duur om de markt wakker te schudden, iets wat ze graag willen bereiken. Als een leek op zoek is naar een nieuwe telefoon, en je zegt kijk dit, beste wat er is, en 100 euro goedkoper als de nieuwste iphone/samsung, dan zal men kijken. Nu is het minimaal even duur, zelfs duurder als producten van de grootste concurrenten.
Dit doet Samsung en de mobiele provider ook.

Toen Samsung de Galaxy in de markt zetten was het ook de helft van nu.

Mobiele provider idem eerst onbeperkt data, nu zijn er limieten op enkele providers waar je dan enorm bedrag voor neerlegt.

Zet een goed product goedkoop in de markt als men eraan verslaafd aan is kun je toch vragen wat je wilt, men koopt het toch wel.
Wat de Chromecast Ultra betreft; het is geen vervanger voor de huidige Chromecast, maar een extraatje die 4K ondersteund - en alles qua 4K is duur (zover ik weet), dus ze kunnen er best iets meer voor vragen.
Als ik dit zo lees:
Met het nieuwe proces worden updates in de achtergrond gedownload en geïnstalleerd
Kun je volgens mij wachten op het volgende bericht (zet de template maar vast klaar):
Nieuwe update Google Pixel brengt <problemen> met zich mee
<tijd/datum waarschijnlijk ergens Q4 2016>

In de laatste update die automatisch naar de Google Pixel en Pixel XL zijn gepushed zit <probleem> waar gebruikers van <service of product> last hebben. Aangeraden wordt om <hack 1> of <hack 2> zo snel mogelijk te doen. Google verwacht dat de problemen met de updates snel zijn opgelost, maar kan nog geen details geven over verdere afhandeling.

Sinds de release in <Q3 2016> heeft de methode al eerder tot problemen geleidt. Eerder was <ander probleem>. Google zegt de situatie tot in detail te gaan analyseren om verdere problemen in de toekomst uit te kunnen sluiten.
Het doen van automatische updates is leuk, maar zeker bij dit soort nieuwe systemen kan dat toch alleen maar voor problemen zorgen? Wat is er mis met een bevestigingsscherm of het systeem wat men nu hanteert in bv de S7? Het probleem is niet zozeer dat mensen niet willen updaten, het is eerder dat elke update zo weinig dingen toevoegt. Zorg ervoor dat er must-haves in zitten en je merkt snel dat mensen hun toestel bijwerken. En zorg dat ieder toestel/provider/leverancier niet in de weg kan zitten.
Het werkt toch gewoon hetzelfde als handmatig maar dan zonder 2x de userinput van een gebruiker. Hoe kan het ontbreken van die 2 handelingen nou ineens extra fouten geven, die er anders niet waren geweest?

Ik denk dat het niks uitmaakt, ook automatisch zullen ze het gefaseerd doen om fouten vroegtijdig tijdens het (update)proces op te sporen, net als ze nu doen.
Het zijn in het algemeen security-updates. En het mooie van het naadloos installeren is dat de vorige versie ook nog op het toestel blijft.
Als de nieuwe versie niet wil opstarten boot hij automatisch weer van de oude versie.
Maar ik zeg enkel dat het weinig uit maakt verder, de dingen die jij noemt zijn ook niet specifiek voor automatisch updaten, kan net zo goed met handmatig zo werken. Ik snap dan ook niet wat je precies wilt met je reactie die toevallig over hetzelfde gaat maar niet in haakt op de discussie zelf? Namelijk dat automatisch updaten volgens Martinspire andere/extra problemen zou geven ten opzichte van handmatig updaten.
Het automatisch updaten werkt op een andere manier. Het OS staat 2 keer op het toestel (op 2 partities) en 1 partitie krijgt de update.
Als de update niet werkt is de ouder versie er dus nog. En dat was niet zo bij de vorige manier van updaten. Ook is het proberen met een enkele reboot gebeud, en hoeven er geen apps meer 'geoptimaliseerd' te worden.
Dus al met al is het updaten naadloos geworden en kan het eigenlijk niet mislukken. Ik vind dat beter. (Op de extra gebruikte storage na dan.)
Het ging er om dat het automatiseren tot meer problemen zou leiden. En zoals ik nu al 3x aangeef is dat niet zo. Wat extra functies van het updateproces toevoegen aan mijn post snap ik niet. Dat was het punt ter discussie simpelweg niet. Die functies zijn niet verbonden aan het automtusche. Stel er zit een vinkje dat je het van automatisch naar handmatig zet. Dan kan er toch niet meer of minder fout gaan. De rest van het proces veranderd namelijk niet.

Dus aub stop met roepem over andere functies die conpleet los staan van het feit of iets automatisch of handmatig is.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 oktober 2016 08:12]

Ik ben nu toe aan een nieuw toestel.
Nu ik de nieuwe pixel toestellen heb gezien, vraag ik mij alleen af waarom ik niet gewoon voor een beter geprijsde neus 6p of 5x ga.

Kan iemand mij goede argumenten geven om voor een pixel te gaan in plaats van een nexus 5x of 6p?
De accu en camera van de 5x zijn erg matig imo. Ik heb er 1. Als je daarmee kan leven is het een prima toestel
Dat is ook een goede rede om eerder voor de 6p te gaan.
Maar voor mij geen rede om voor de pixel te kiezen welke 250 euro duurder is.
De camera is voor mij ook geen deal braker want die gebruik in zelden.

Ik gebruik nu trouwens een galaxy note 3.
Ik denk dat er niet echt argumenten zijn die het prijsverschil kunnen rechtvaardigen. De Nexus 6p staat nu onder de 500 euro geprijsd en zal wellicht nog iets zakken. De iets betere camera (wat nog te bezien valt), Google assistant en seamless updates kunnen het prijs verschil voor mij niet goedmaken. Qua design vind ik ze wel gelijk maar wat ik zeker een pluspunt vind van de 6P zijn de stereo speakers aan de voorkant.
Google assistant is gewoon een software feature en heeft eigenlijk niks te maken met de Phone zelf....dus voor mij niet echt een goede reden om te upgraden.
Seamless updates is handig maar 1x per maand opnieuw opstarten maakt mij ook niks uit.

Zoals je al zegt, functies zoals de speakers zijn veel belangrijker.

Wat ik mij wel afvraag is, google zegt dat de pixel de beste foto,s maakt.
Dit hebben ze bereikt door software algoritme optimalisatie.
Als ze willen kunnen ze dit dan niet gewoon softwarematig doorvoeren naar oudere Phone,s zoals de 6p?
Ben wel benieuwd naar de brightness van deze schermen.
Want de Nexus 6P is niet echt helder en dat zie je als je wilt aflezen met de zon..

En de bezels vind ik wat te grof.

[Reactie gewijzigd door EdvanAl op 4 oktober 2016 19:18]

Heb eigenlijk nooit mijn helderheid hoger dan 50% van mijn 6P. Kan het prima lezen allemaal
Onder zit een enorme ruimte, waarom hebben ze daar geen speaker geplaatst zoals bij de vorige reeks? Als ze dat hadden gedaan was dit de perfect telefoon geweest...
Helemaal mee eens, beetje jammer van die loze ruimte.
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee