Marketingrender toont voorkant en bezels Google Pixel-smartphone

Smartphone-lekker Evan Blass, ook bekend als @evleaks, heeft een marketingrender online gezet van de Google Pixel, de kleinere van de waarschijnlijk twee nieuwe smartphones die Google volgende week zal presenteren.

De render die Blass op Venturebeat online zette, toont een toestel met een afgerond ontwerp en afmetingen 141x69mm, zo blijkt uit berekeningen die Tweakers uitvoerde. Daarmee zouden de bezels aan de boven- en onderkant uitkomen rond 30mm en die aan de zijkant rond 7mm. Daarmee zijn de bezels net iets minder groot dan die van de HTC 10 en rond dezelfde waarden als die van de Galaxy S6 van Samsung. De aanname die eerder de ronde deed, namelijk dat de Google Pixel een een-op-een kopie zou zijn van de HTC One A9, lijkt daarmee ontkracht. De One A9 is een stuk groter.

De schermafbeelding op de telefoon toont de datum 1 oktober, dat eerder is dan de datum van de vermoedelijke aankondiging. Google houdt een presentatie gericht op hardware op 4 oktober. De afbeelding toont verder de eerder genoemde Google-widget, naast de ronde iconen die de afgelopen tijd in apps verborgen bleken te zitten. Daarnaast is er een variant van de Pixel-launcher met een app drawer te zien, maar zonder een icoon daarvoor. In plaats daarvan moeten gebruikers over het dock omhoog vegen.

Het artikel op Venturebeat bevat verder geen nieuwe info, maar herhaalt daarentegen eerdere geruchten. Blass herhaalt dat de Pixel in de Verenigde Staten 649 dollar zal kosten, waarmee hij even duur is als de iPhone 7. De Apple-telefoon kost in de Benelux 769 euro.

Toestel Google Pixel Nexus 5x HTC One A9 iPhone 7
Scherm 5" 5,2" 5" 4,7"
Hoogte 141mm 147mm 146mm 138mm
Breedte 69mm 72,6mm 70,8mm 67mm
Relatieve schermgrootte 70,7% 69,8% 66,8% 65,6%
Bezels zijkant 6,9mm 7,9mm 8,6mm 8,6mm
Bezels boven- en onderkant 30,4mm 31,9mm 35,1mm 34,3mm

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-09-2016 • 07:42

88 Linkedin

Reacties (88)

88
82
44
1
0
17
Wijzig sortering
Als het echt de prijs van 769 euro krijgt moet het met wel echt speciale features komen als Android telefoon.
Inderdaad, ik zou met alle liefde een pixel telefoon kopen, maar ik ben gestopt met 700 euro voor een toestel te betalen.

Vroeger merkte je voor elke euro die je uitgaf verbeteringen en waren de budget modellen gewoonweg slecht.
Tegenwoordig kan je prima alle daagse dingen doen met een relatief goedkoop toestel. Zeker als je naar de huidige mid-range markt kijkt waar toch een paar hele mooie pareltjes tussen zwemmen.

Stock Android is fantastisch, maar met een Nexus 5x 32gb voor onder de 300 euro, vraag ik me af wat ik voor die 400 euro extra krijg.
Eens, 700 euro ben ik ook mee gestopt. 500 is voor mij echt de max (ik koop ze ook altijd los). Nu heb ik een OP3 en die is voor mij perfect wat betreft prijs/kwaliteit verhouding en modbaarheid.

Ik ga niet 350 euro betalen puur voor de naam.
als ie standby is en legt hem op de grond dan begint het te stofzuigen!
Kom op, het is een telefoon van Google! Als je kijkt naar de andere producten van Google ga ik er direct van uit dat dit een top toestel zal zijn, no doubts.
Die mening deel ik niet.

Ik heb een Nexus 7 2012 en een Nexus 10.

De één gemaakt door Asus (7) de ander door Samsung (10).

De Nexus 7 heb ik kort plezier van gehad, geen half jaar. Daarna kapot, opgestuurd naar Asus service center in Canada (destijds nog niet verkrijgbaar in Nederland) en reparatie kosten was net zoveel als waarvoor je ze tweedehands kon kopen.

De Nexus 10 was destijds in de aanbieding bij de mediamarkt is een stuk of 30 keer mee gegaan op vakantie en ondanks dat ik door de jaren heen een tiental verschillende tablets uit midden en laag segment heb gekocht (als cadeautjes), zijn deze allemaal voortijdig door verschillende problemen gesneuveld.

Qua specs ben ik geen gelijkwaardig tablet tegengekomen enige "lullige" is dat Google is gestopt met updates.

Moraal van het verhaal ik zou nooit een Google product kopen indien het door een partij is gemaakt die normaliter ook niet met goede spullen komt.

Aan de andere kant deel ik de mening hierboven waarom 700 euro betalen voor iets wat je ook voor de helft verkocht kan worden.

En de massa heeft het aan zichzelf te danken, zolang iedereen meer accepteert dat bedrijven wegkomen met > 50% marge zullen ze het keer op keer blijven proberen en verhogen.

Aan de andere kant is het jammer dat b.v. Xiaomi zich niet op de westerse wereld is gaan richten. India en China hebben dan wel gezamenlijk bijna de helft van de wereldbevolking, maar qua bestedingsvermogen zit de rest voornamelijk in westerse wereld. Aan de andere kant klanten in de derdewereld landen zijn vele malen kritischer aangezien het voor hun relatief gezien een grote investering is.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 27 september 2016 12:06]

Wat probeer je nou te zeggen?

Jouw ervaring zegt niks over dat product, ik zie dat soort verhalen vaak op Tweakers langskomen maar je kan aan de hand van je eigen ervaring geen conclusies trekken over de kwaliteit of de betrouwbaarheid van dat product.

Het is en blijft electronica, al had jij 20 Nexus toestellen die alle 20 kapot zijn gegaan, dan nog zegt dat niks.

Je moet kijken naar wat het uitval is bij 1000 of 10.000 stuks.

Want op jouw manier kan je op een gegeven moment ieder merk boycotten.
Noemenswaardig is ook de Pixel C, die bij release onacceptabele touchscreen en wifi issues had. Al is dat wel verholpen in nieuwere versies, wat wel een tijdje duurde overigens.
Als referentie hardware is het alleen maar aan te moedigen.

Stock software zonder bloatware ook.

Als ze markt op scherp willen zetten kunnen ze iets aan de prijs doen echter denk ik dat ze van Microsoft wel hebben geleerd (Lumia & Surface) dat ze geen directe concurrent moeten worden.

Overigens als je afgelopen jaren hebt zitten opletten zie je dat alles duurder is geworden en marges alleen maar groter. Kijk alleen maar in de supermarkt.

Zodra je aanbiedingen van 20% of 50% korting ziet realiseer je dat ze nog steeds een goede marge maken.

Overigens snap ik Apple niet, met hun itunes en appstore verdienen ze heel veel, dus je zou denken dat toestellen tegen kostprijs kunnen verkopen om zo alleen marktaandeel te doen groeien.

Mogelijk is dat de enige manier (naast vendor lockin) om in de toekomst geen marktaandeel te verliezen.

Ik merk in mijn omgeving dat mensen van android naar apple zijn gegaan en na een paar jaar weer terug gaan.
Tot dusver waren de meeste Nexi subtoppers (zelden full feature met ultra highend specs zoals waterdichtheid, qi, camera, behuizing, audio, accu, scherm etc.)
Ik vraag me ook af hoe ze dergelijke prijs gaan rechtvaardigen. Then again ... 't is HTC die 'm maakt en laat die nou net niet bekend staan om een zachte prijs.

De adviesprijzen van de N5X vorig jaar waren ook absurd hoog te noemen, er was toen al heel wat commotie. Een half jaar later kostte het toestel nog de helft van de prijs, benieuwd of ze opnieuw zo te werk zullen gaan.
Nouja, absurd hoog..479 is toch een heel stuk minder dan 769. Ik ben te breiden met de Nexus toestellen vanwege de Stock Android en snelle updates maar voor een prijs als dit ga ik al sneller bij de concurrent kijken want die gaven vaker toch wel betere hardware/features i.v.m Nexus toestellen.
Of bekendstaan om kwaliteit.

Ik zal nooit meer iets kopen van HTC of het OEM is of niet.

Waardeloos reparatie centrum in België overigens.

Je krijgt iets met meer problemen terug dan dat je he verstuurde en HTC laat het je lekker uitzoeken met hen.
Zou wel een redelijk domper zijn. Ik heb altijd nexus telefoons gekocht omdat ze relatief good koop waren. Hopen maar dat deze serie net zo snel in prijs daalt als de Nexus 5X, die na een half naar ook nog maar 300 euro kostte.
Mogelijks zal je hem ook als desktop kunnen gebruiken met Chrome OS of zo... Dat zou de prijs wat mij betreft wel een beetje rechtvaardigen. Ik geloof dat ze op hun event een nieuw hybride systeem gingen aankondigen dat én Android én Chrome OS bevatte.
Dat kan nog wel interessant worden, daar zullen we 4 oktober achter komen. Ik ben benieuwd!
Ben ook benieuwd hoe deze telefoon 370 euro 'beter' gaat zijn dan de OP3. Als ik zou kijk naar de hardware valt dat tegen...
Als de prijs echt boven de 400 euro is, koop ik 'em niet.. ik ga niet zoveel geld uitgeven aan een gebruiksvoorwerp wat voor de helft goedkoper marginaal minder presteert als z'n dure tegenhanger.

Ik hoop dat er een telefoon aanbieder (Huawei) opstaat en het gat wat de Nexus-lijn achter zich laat gaat dichten met z'n eigen 'close-to-stock' Android toestellen, want anders heb ik met m'n Nexus 5X m'n laatste smartphone gekocht; dan nog LIEVER een dumbphone met 3 weken batterylife met tether functie voor m'n laptop..

[Reactie gewijzigd door cappie op 27 september 2016 17:19]

Nog steeds beschamend dat er geen speaker in de onderste bezel zit. Voor de rest, tja, rechthoekig, afgeronde randen, zo zien telefoons er eigenlijk sinds de 1e iphone al uit, en daarvoor ook al een paar. Niets om meer warm van te worden. En sinds HTC de full metal phones met hele lelijke antennebanden is gaan maken heeft vrijwel iedereen dat gekopieerd. Aan de buitenkant dus niks bijzonders, zoals vrijwel geen enkele telefoon meer.
ik heb geen behoefte aan een frontspeaker in de onderste bezel, maar zou daar liever (touch)knoppen zien zoals o.a. Samsung dat heeft. dan voelt het minder als loze ruimte. Of die onderste bezel ook 6,9mm groot maken zodat het toestel zelf kleiner kan.

Maar ik kan die prijs niet geloven, de NExus telefoons waren altijd juist redelijk scherp geprijsd voor mijn gevoel. Om dan nu meteen de allerhoogste prijs van een huidig toestel te kopieren, lijkt me eerder een marketing stunt om Iphones te verkopen.
Maar ik kan die prijs niet geloven, de NExus telefoons waren altijd juist redelijk scherp geprijsd voor mijn gevoel. Om dan nu meteen de allerhoogste prijs van een huidig toestel te kopieren, lijkt me eerder een marketing stunt om Iphones te verkopen.
De Nexus 4 was destijds erg interessant geprijsd, maar wellicht mede door het succes van die, werd een jaar later de Nexus 5 qua prijs (en in verhouding met wat je qua hardware kreeg) duurder.
Tja, wat verwacht je dan in een design van een telefoon? :? Hoe wil je daarin innoveren of überhaupt dingen verbeteren? :?
Hoe je kunt innoveren bij een telefoon ligt toch wel voor de hand. Ze hebben allemaal een rechthoekig scherm. Maak eens een niet rechthoekig scherm. Ik weet dat er paar startups of kickstarters zijn die dat proberen. Maar met een bijvoorbeeld ovalen display gaan er interessante mogelijkheden voor UI design open.
Een ovalen scherm gaat echt niet werken... elke website of app is gemaakt voor rechthoekige schermen.
Tja, als we zo denken komen we natuurlijk nooit ergens. Innovatie is veranderen om te verbeteren, niet om vast te blijven hangen aan het verleden.
Binnen een ovaal past prima een rechthoek. En aan de randen kun je dan besturingselementen plaatsen.
Echter heeft dit geen concrete voordelen. Een rechthoek binnen een ovaal resulteert gewoon in een kleiner bruikbaar scherm met veel chaotische knoppen eromheen.
Hoezo chaotische knoppen er omheen? Dit biedt de mogelijkheid content en besturing te scheiden. Dus bij een browser de back and forward knoppen niet in de ruimte voor de content maar er naast. Dat nu juist de UI elementen (bijvoorbeeld dat driehoekje, rechthoekje, rondje onderaan) ruimte voor de content innemen is inefficient.
Het is heel simpel. Je hand is geen rechthoek, de logische vorm voor een telefoon is dus ook geen rechthoek. Die rechthoek is geen voordeel, dat is een resultaat van een technologische beperking.
Maar goed, visionairs worden vaak niet begrepen door de conservatieve garde O-)
Hoe je kunt innoveren bij een telefoon ligt toch wel voor de hand. Ze hebben allemaal een rechthoekig scherm. Maak eens een niet rechthoekig scherm.
Schermen met andere vormen zijn dan weer niet zo praktisch. ;)
Ik weet dat er paar startups of kickstarters zijn die dat proberen. Maar met een bijvoorbeeld ovalen display gaan er interessante mogelijkheden voor UI design open.
Ik zie zo gauw eigenlijk daar 0 voordeel in ten op zichte van een rechthoekig of vierkant scherm.
Spannend morgen een foto van de home knop :)
Nee echt, wacht toch tot dat ding uit is en plaats dan wat. Al die roddels over het uiterlijk van een telefoon. Lijkt steeds meer de viva hier :P
Absurd inderdaad, maar ik moet je wel gelijk geven. Een heel nieuwsbericht over de render van de voorkant van een nieuwe telefoon, en op basis daarvan schattenberekenen hoe groot hij is 8)7
Nexus/pixels hebben sowieso geen homeknop toch :P
Die prijzen zijn echt absurd. Waar de Nexus 5 nog prima betaalbaar was, is de Nexus/Pixel meedoen met "wie kan het meest vragen voor z'n telefoon?". Jammer, ik verwacht dat er wat mensen zullen afhaken hierdoor.
Ik was van plan voor de Pixel XL te gaan, want ik ben dol op stock Android (of in ieder geval de snelste updates). Maar als die XL de prijs van de iPhone 7 plus gaat krijgen (net zoals de "gewone" Pixel de prijs zou krijgen van de "gewone" iPhone) dan zie ik weinig reden om niet gewoon een Note 7 te halen. Dat vind ik een prachtig toestel, dan zet ik er wel de Nova of Apex launcher op. Of de Pixel launcher. Maar de Note is dan technisch gewoon een veel mooier toestel voor de prijs. En goedkoper dan de iPhone 7 plus en wellicht dus de Pixel XL...?
Ik zie een iphone 4 ? Waarom nou niet iets beter productontwerp? Niet telkens een run of the mill model.
Wat mij dan weer wel opvalt, is dat de prijzen voor een Android telefoon van 700 euro en meer absurd worden genoemd, terwijl de iPhones daar minder commentaar op krijgen, terwijl zij qua prijs op hetzelfde niveau (en hoger!) zitten.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 27 september 2016 10:07]

Die bezels, dat is toch niks bijzonders?

Mijn 3 jaar oude LG G2 heeft bezels van 3 mm aan beide zijden 11 mm aan de bovenkant en 14 mm aan de onderkant (telkens tot aan het lichtgevende deel van het scherm, dus inclusief de zwarte rand om het scherm)...
Ik vind de bezels wel bijzonder, namelijk bijzonder groot. Bij de Nexus 5X had je nog een speaker grill, en bij de iPhone heb je een home-button, maar dit is gewoon een zwart vlak. Erg jammer, ik ben best gesteld op de bezels dus maak denk ik toch de keuze voor de OP3. Maar toch nog even afwachten, je weet nooit..
Anoniem: 454933
27 september 2016 07:45
Als de specs beter of gelijk zijn aan de iPhone 7 dan is het een prima toestel.
Qua brute rekenkracht zal dat helaas niet lukken, de A10 Fusion is op single threading gebied twee maal zo snel als de snelste cpu's voor Android (820, Kirin, Exynos).

Niet dat dat zo interessant is in de praktijk, Android telefoons zijn ook stompzinnig snel en de cpu in de Pixel toestellen zal alleen maar sneller zijn.
Ik vraag me ook daadwerkelijk af hoe erg je nog het verschil merkt.
Waar je vroeger naar de volgende generatie CPU en Android veel verschil merkte zie je dat nu niet meer. De vorige generatie Nexus telefoons is gewoon snel. En als deze telefoon een seconden sneller is... gaan wij dat nog zien?
Een seconde sneller merk je meteen, het is eerder milliseconden.
Maar een snellere CPU merk je misschien niet meteen maar is altijd goed voor later, als je app's meer kracht nodig hebben of het OS van de toekomst die meer kracht nodig gaat hebben.
Als ze steeds snellere CPU's blijven maken zullen software bedrijven steeds meer app's naar het mobile platform durven brengen.
kijk naar video editing op de iphone en ipad.
Maar goed, Android moet het vooral van de multi-core snelheid hebben. Applefans snoeven altijd met singlecore snelheid en voor iOS is dat meer relevant, maar voor Android niet. En dan worden de multicore scores voor het gemak maar vergeten ;)
Ook in multi-core blijken ze nu sneller te zijn, blijkt uit verschillende tests.
Multicore scores van de Exynos waren volgens mij marginaal sneller dan de Fusion van Apple. Maar goed, er zijn veel tests te vinden waar beide partijen er met de winst vandoor gaan.

Het gaat er meer om dat Applefans altijd maar die uitgekauwde singlecore scores gebruiken, terwijl die niet relevant zijn voor Android. Wel voor iOS.
820 is niet snelste volgens onderstaande URL maar Samsung Exynos 8890

http://bgr.com/2016/09/15/iphone-7-vs-android-benchmarks/


Bovendien in multicore is Exynos 8890 het snelst volgens deze benchmark.
http://www.techgrapple.com/apple-a10-sd-821-820/

De vraag is echter waarom A10 zoveel rekenkracht heeft. Want als OS gewoon gaar in elkaar zit (ik ken Apple niet zo goed, ben te dom om hun GUI te begrijpen.) dan heeft die rekenkracht ook geen zin.

Je kunt wel 1000 paardenkrachten in een motorvoertuig hebben zitten, maar als daarom heen een vrachtwagen chassis zit, dan zal het geen snelheid monster zijn.
Op papier zijn de specs van flagship Android phones zo'n beetje altijd beter. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze in een benchmark beter presteren.
Spec's bepalen niet of een toestel goed is of niet, een Wileyfox Swift is bijvoorbeeld ook een prima toestel, het is geheel afhankelijk van je gebruik en wensen.
Mss niet de ideale plaats om het te vragen, maar ik heb een nieuwe telefoon nodig, zal de nexus 6p in prijs dalen vanaf deze uit komt? Dan wacht ik nog even.
Of uit de verkoop, dat kan natuurlijk ook nog.
Maar de 6p is verreweg de beste en meest complete telefoon die ik ooit gebruikt hebt. 1 (persoonlijk) minpuntje, het scherm kan niet zo fel als die van bijvoorbeeld samsung en sony telefoons. Voor de rest geweldig ding. Zal wel een hoesje en tempered glass gebruiken, want ding is zoals bijna alle telefoons verschrikkelijk dun en glad.
Ik verwacht niet dat deze meteen uit de verkoop gaat. Ten eerste wordt de 6P gemaakt door een andere fabrikant dus is er geen sprake van kanibalisme tussen de telefoons, maar eerder (in mijn ogen gezonde) concurrentie. Daarnaast is de Nexus 5 nog lang te koop geweest wat natuurlijk te maken heeft met de populariteit van deze telefoon (goede hardware voor een relatief lage prijs). Deze nieuwe Pixel is wat mij betreft niet vergelijkbaar met voorgaande toestellen vanwege zijn (te) hoge prijs. Wel is er een trend te zien en dat is dat de Google toestellen met elke generatie een gigantische jump omhoog maken in prijs en zich daardoor uit de markt lijken te gaan prijzen. Heel jammer gezien de Nexus serie fantastisch is begonnen en nu een langzame dood tegemoet zou kunnen gaan met Pixel...
Ik denk het wel. Dan zul je een paar maanden moeten wachten.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 27 september 2016 15:01]

Die is volgens mij al end of life, dus de prijzen zullen dalen, net als de beschikbaarheid.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee