'Prijzen voor Chromecast Ultra, Xiaomi Mi Box en Google Home duiken op'

De vermoedelijke dollarprijzen voor de Xiaomi Mi Box, Chromecast Ultra en Google Home zijn bekendgeworden. De Xiaomi-Android-mediaspeler gaat 69 dollar kosten en Google Home en de Chromecast Ultra zouden respectievelijk 129 en 69 dollar kosten.

Van de Mi Box is zeker dat de prijs klopt aangezien deze in een winkel is gezien. Bij de twee Google-producten gaat het om uitspraken van twee bronnen van Android Police, een site die een zeer goede reputatie heeft op het gebied van Android-geruchten.

De Mi Box is een 4K-capabele Android-settopbox die door een tipgever van Android Police gezien is bij een WalMart-vestiging in de VS. Het apparaat heeft een prijskaartje van 69 dollar, wat momenteel omgerekend 61 euro is. Of dat ook de prijs in Nederland wordt, kan niet gezegd worden. Daar zouden nog importkosten en belastingen bovenop komen en het is maar de vraag in hoeverre die doorberekend worden aan de klant. Officieel is de Mi Box nog niet uitgebracht, dus het lijkt erop dat WalMart het kastje te vroeg in de schappen gelegd heeft. Het feit dat de winkel wel al voorraad heeft, duidt erop dat een officiële introductie niet lang meer zal duren.

De Xiaomi Mi Box draait op Android 6.0 en is in staat tot het afspelen van 4K-beelden met een framerate van 60fps. Dat wordt verzorgd door een quadcoreprocessor met een kloksnelheid van 2GHz, een Mali 450-gpu met 750MHz, 2GB ddr3-ram en 8GB opslaggeheugen. Verder is er ondersteuning voor hdr, ac-wifi, BlueTooth 3.0 en 4.0 en hdmi 2.0a. Tot slot is er een afstandsbediening met een microfoontje voor stembediening. Het apparaat vult de leegte die achtergelaten is door de verkoopstop van de Google Nexus Player.

Van de twee Google-producten, waarvan de prijs gebaseerd is op anonieme bronnen van Android Police, is minder bekend. De Chromecast Ultra, een verbeterde versie van de huidige Chromecast, zou ook 69 dollar gaan kosten. Deze ligt echter dus nog niet in de winkels. De nieuwe versie zou 4K-video en hdr-weergave ondersteunen, maar meer is momenteel niet bekend.

Tot slot is er Google Home, de netwerkspeaker die een digitale assistent aan boord heeft die met spraak bediend kan worden. Deze werd tijdens Google I/O in mei onthuld. Deze kost volgens diezelfde anonieme bronnen van de nieuwssite 129 dollar, omgerekend 115 euro. Het apparaat kan Chromecasts aansturen, maar ook bijvoorbeeld Nest-thermostaten, die het product zijn van een Google-dochterbedrijf.

Google gaat met dit product de concurrentie aan met de Amazon Echo. De prijs is gelijk aan die van de slimme wifi-router die Google op 4 oktober zou onthullen. Op diezelfde datum introduceert Google naar alle verwachting ook zijn nieuwe Pixel-telefoons.

Google Home en Xiaomi Mi Box (nog geen beeld bekend van de Chromecast Ultra)

Door Mark Hendrikman

Redacteur

24-09-2016 • 10:17

100 Linkedin

Submitter: Dav1d

Lees meer

Reacties (100)

100
99
42
1
0
47
Wijzig sortering
De Mi Box ligt al bij een Wallmart maar jullie weten niet of de release dichtbij is of dat die al is uitgebracht? Als die was uitgebracht dan was dat toch bekend, ofniet dan?
Op de website staat nog coming soon, dus misschien is de distributie wel al gestart maar is hij nog niet officieel gereleased.
Ik ben vandaag naar een walmart geweest en heb ernaar gevraagd. Hij was nieuw binnen, want niet iedereen aan de balie wist er vanaf. Ze heeft hem uit een gesloten kast gehaald, maar de kassa gaf aan dat hij niet afgerekend mocht worden. Wanneer dat wel mocht, kon ze niet zeggen. Dus de walmart heeft ze, maar zal hem nog niet verkopen.
Misschien dat ze voor de officiële release al naar winkels verzonden hadden en deze per ongeluk al in de schappen terecht zijn gekomen
Inderdaad, het lijkt een foutje van de Walmart
Lijkt me niet, als een product in de schap komt moet het ook in het computersysteem komen om er een prijs aan te hangen, distributie enz.

Walmart koopt groot in, en krijgen ze het zetten ze het in de schap. Walmart wacht niet to ze zeggen ja nu mag je het verkopen, het is eerder andersom als leverancier mag je blij zijn via walmart te kunnen verkopen.
Lijkt me niet, als een product in de schap komt moet het ook in het computersysteem komen om er een prijs aan te hangen, distributie enz.
Dat klopt allemaal, maar geldt ook voor producten die nog onder embargo staan en pas vanaf datum X in de schappen mogen. Hoe vaak gaat dit met games wel niet fout, dat een Bart Smit of Intertoys een spel al in de schappen heeft liggen, terwijl de releasedatum een dag of 2 dagen later is?
Walmart koopt groot in, en krijgen ze het zetten ze het in de schap. Walmart wacht niet to ze zeggen ja nu mag je het verkopen, het is eerder andersom als leverancier mag je blij zijn via walmart te kunnen verkopen.
Ik denk dat je je daar flink in vergist. Ik verwacht dat de officiele releasedatum heel dichtbij is, want Wallmart gaat het natuurlijk niet weken lang in hun magazijn bewaren, maar dit lijkt me een foutje van een individuele Wallmart die ven vergeten is dat het nog niet in de schappen mocht.
Er zijn producten die onder embargo zitten.
We hebben het hier gewoon over een box van 65 dollar, niets speciaals, geen game met wereldwijde lancering, gewoon een hardware boxje 1 van de velen en helemaal niets speciaals.

Wallmart laat dat idd niet in een magazijn zitten, dat kost geld ook als zouden ze later mogen betalen. Magazijnen bij wallmart moeten snelle doorlooptijd hebben.
Zie WoutF in 'nieuws: 'Prijzen voor Chromecast Ultra, Xiaomi Mi Box en Google Hom...

Verder: ik denk ook niet dat er echt een embargo op zat, maar dat het gewoon nog niet de bedoeling was dat hij in de schappen belandde. Het is toch raar dat een bedrijf een product gewoon de winkel in zou willen gooien zonder enige vorm van aankondiging? Of het zou een publiciteitsstunt moeten zijn, wat gezien de aandacht in de media dan een geslaagde actie zou zijn :)
Als ik deze reactie op Reddit mag geloven hebben ze het wel in hun systeem maar verkopen ze het officieel (nog) niet via de winkels.
Dit is complete bullshit. Er zitten vaak genoeg een embargo op games en Walmart wilt ook zeker wel dit spul verkopen. Het is tenslotte populair en het trekt klanten die er een willen kopen naar hun winkel, wat weer mogelijk tot bijverkoop leid.

Wanneer een winkel dit vaker flikt dan worden ze voortaan gewoon overgeslagen om als eerste een levering te krijgen. En natuurlijk heeft Walmart alles al in het systeem staan, maar ze hebben daarnaast waarschijnlijk ook nog een NDA getekend.

Dit houdt dus in dat er inderdaad al mensen zijn die de releasedatum kennen, maar deze mogen er van Xiaomi nog niks over zeggen. Zo weten Apple resellers vaak ook al ver van tevoren wanneer de nieuwe iPhone uit gaat komen, maar mogen er niks over zeggen tot de keynote is geweest.

[Reactie gewijzigd door lepel op 24 september 2016 14:38]

Je onderschat de macht van wallmart in de amerikaanse markt.

zou zegen ga eens zoeken.
Walmart heeft lak aan grote namen of merken. In het verleden hebben ze al vaak dingen van merken laten namaken om goedkopere prijzen af te dwingen. Krijgen ze wel weer een rechtszaak aan de broek maar ze komen er altijd weer uit met de merken.

ter info: http://www.wikinvest.com/...t_(WMT)/Data/Revenue/2015
de omzet van wall mart ligt tegen de 500 miljard dollar. Nog altijd 5x meer dan amazon om alles in in perspectief te zien.
Zolang het slechts bij 1 Walmart in de schappen lag is dat echt een vergissing, en geen machtsvertoon. Dan zouden ze in alle Walmarts wel vooraan hebben gelegen.

En Xiaomi heeft natuurlijk lak aan grote winkels, die verkopen 99% van hun spullen buiten de grote ketens om. Walmart mag eerder blij zijn dat Xiaomi niet alleen online verkoopt of via Amazon; juist de directe online verkopen zijn de grootste bedreiging voor Walmart.
Als je ze al naar winkels verzonden hebt lijkt het me stug dat je nog geen officiele releasedatum weet.

Er zijn maar weinig winkels die hun ingekochte handel zomaar langdurig in hun magazijn willen leggen stof te happen ipv in de schappen zodat het verkocht wordt denk ik zo.
Even herschreven zodat het iets duidelijker is. Officieel is de Mi Box nog niet uit, WalMart heeft hem te vroeg in de schappen gelegd.
Ik vindt dat ook een typische zin...
Mediaspelers waren van een hele tijd geleden, waarbij mensen ook hun eigen systeem in elkaar hadden gezet. Met oa mkv in die tijd. Komt dit nu weer terug of is het nooit weggeweest?

Ik heb nu de cc en apple tv. De eerste gebruik ik vaker. Ik zie zo snel nog niet waarom je de xiaomi wil, naast een gewone chromecast. Behalve 4k dan. Of de Ultra (ok, daar is nog weinig over bekend).
Een Android TV setupbox is tegelijkertijd een Chromecast, deze heeft namelijk Cast technologie ingebouwd. Gezien de Chromecast Ultra en de Xiaomi box hetzelfde kosten, is het dan wel de moeite waard om voor de Xiaomi te gaan, puur omdat je meer krijgt voor hetzelfde geld.
Zo zat ik ook te denken, totdat ik aan toekomstige updates zat te denken... nu twijfel ik een beetje.

Denk als je verwacht weinig gebruik te maken van games dat je beter af bent in de nabije toekomst met een 4k chromecast. Mits je reeds een android device hebt liggen natuurlijk.

Ben zelf toe aan een twee chromecast, maar wacht nog even tot de 4k beschikbaar is en dat nog even opnieuw goed kijken naar deze xiaomi, blijft leuk voor casual games, terwijl ik al een SteamOS console heb staan... hebben hebben hebben ;)
Denk als je verwacht weinig gebruik te maken van games dat je beter af bent in de nabije toekomst met een 4k chromecast. Mits je reeds een android device hebt liggen natuurlijk.
Impliceer je nu dat je een android device nodig hebt om te casten naar een chromecast? Dat is minimaal al 2 jaar niet het geval.
Okay, in dat geval een chromecast compatible apparaat dan :)
ondersteunt de Xiaomi box dan ook HDR?
goed om te weten! thx!
Cast technologie is niet hetzelfde als Chromecast in mijn optiek, zaken die met CC werken, werken niet goed op een Cast box. Typisch Google, altijd halfbakken implementaties.
Chromecast heet tegenwoordig Google Cast en bij mij werkt het erg goed.
Mediaspelers waren van een hele tijd geleden, waarbij mensen ook hun eigen systeem in elkaar hadden gezet. Met oa mkv in die tijd. Komt dit nu weer terug of is het nooit weggeweest?
Ik denk dat jij dan precies de scheiding bedoelt tussen "downloaden" en "streamen"; als je de grote bedrijven mag geloven, wordt er nog steeds teveel gedownload uit illegale bron terwijl bedrijven als NetFlix daarentegen een toename zien in het aantal streams en dus meer legale bronnen worden gebruikt.

MKV (als container) is amper weggeweest maar ondertussen zie je uit illegale bronnen ook al dat HEVC / 10-bit / H265 wordt aangeboden alhoewel ik mijn vraagtekens zet bij de theoretische kwaliteit van een aantal releases; als je in resoluties hoger dan 1080p wil kijken, ben je wat mij betreft nog steeds beter af met een NetFlix 4K of UHD-BD's uit de winkel (hoeveelheid van aanbod daargelaten).

Vergeet ook niet dat veel mediaspelers waar je aan refereert, tegenwoordig krachtig en handig genoeg zijn om ook mee te internetten, spelletjes spelen en een stuk kleiner/zuiniger zijn geworden. Dit verklaart ook bijvoorbeeld waarom de Intel NUC en Gigabyte BRIX machines redelijk populair zijn om Kodi/OpenELEC op te draaien.

Een nadeel van devices als de genoemde Box uit het artikel vind ik persoonlijk: uitbreidbaarheid. Je hebt weinig/geen invloed op het OS, drivers en het vervangen van een CPU of RAM. Als ik een aantal topics mag geloven op verschillende forums, is er een overload aan dit soort kant&klare devices waardoor kiezen van een geschikt device soms best lastig is. Met een "zelfbouw" heb je dat minder; je kiest een Intel Atom tot i7, 2GB tot 32GB RAM, 1 of meerdere SSD's en je hebt alle vrijheid om een OS te installeren/configureren en aanverwante devices aan te sluiten.
Denk niet dat je voor 69 euro iets beter zelf gaat kunnen bouwen. + Je krijgt hier ook nog van alles bovenop als je de verpakking ziet zoals CBS all access.
wou de mi box halen uit china, maar kan helaas geen apps van de playstore op installeren.
Waarschijnlijk dat xiaomi.eu hier wat mee gaat doen...
Je kunt apps sideloaden, althans dat heb ik gedaan nadat ik de interface ook op Engels had gezet. Google Play erop gezet kunnen worden, althans dat was het bericht bij enkele van de voorgaande 3 modellen.
Er zit een verschil tussen de Mi Box met Android TV en de Mi Box met Android (geen TV). De Mi Box zonder Android TV is al sinds begin 2016 op de markt met Android 5.1, maar ik zou toch liever de versie met Android TV 6.0 hebben. Oppassen welke versie je aanschaft als je hem gaat importeren uit China! Er zitten net wat andere SOCs in :)

[Reactie gewijzigd door job_h op 24 september 2016 14:31]

kan je me vertellen welke de goede is en de beste?

Zodat ik geen fouten kan maken? graag een PM.....
Ik zou zelf de Android TV versie pakken, oftewel: een paar dagen/weken wachten tot die daadwerkelijk in de verkoop gaat. Alle Android doosjes wat nu te krijgen is heeft geen Android TV (afgezien van de Nvidia Shield en een aantal Sony/Philips tv's), maar een normale versie van Android. Aan de buitenkant ziet de Mi Box met Android TV er precies hetzelfde uit als de Mi Box 3 van begin dit jaar, wat verwarrend kan zijn. Het enige verschil is de software en een Amlogic S905X-H in de Android TV versie, waar de oude versie een Amlogic S905 heeft.

Zoals je kan zien bij de officiele Xiaomi verkoper op aliexpress, hij is nog in de voorverkoop voor een belachelijk bedrag: https://nl.aliexpress.com...Mali-450/32678564382.html

Makkelijkste manier om het te zien, er moet Android TV 6.0 staan. Dus geen normale Android 6.0, Android 5.1 of iets anders.
Super informatie, als de prijs goed is zeker waard.

Wil een Smart iptv van siptv.eu erop zetten en deze werk op deze . Hopelijk ook goed ..
70 dollar is een hele mooie prijs voor die Mi Box.
Als een 4k chromecats hetzelfde zou kosten dan zie ik niet waarom je die ooit zou kiezen boven de Mi Box (Android TV kan je ook naar casten + meer)
Ik haak al weer af omdat ie zo te zien geen ethernet poort heeft. Ik zie alleen wireless bij de specs staan.
Als hij een fatsoenlijke Wifi-AC ontvanger heeft moet je toch een heel eind komen.
Daar haal je al snel 150+ mbps mee, dat is wss meer dan dat apparaat kan afspelen.'

Daarnaast is voor de originele chromecast ook een ethernet adapter uitgekomen, dus zoiets zal nu ook wel weer gebeuren.

[Reactie gewijzigd door mathijs727 op 24 september 2016 11:24]

Zelf vind ik het ook jammer dat er geen internet aansluiting aanwezig is. Maar dit kan opgelost worden door een USB naar UTP adapter.
De vraag is alleen of je dat wilt.

[Reactie gewijzigd door MyBearTibbers op 24 september 2016 11:37]

Er staat bij de Xiaomi box wel nergens vermeld of hij HDR ondersteuning heeft
De Google Home wordt even flink voor een weggeefprijs de markt op geschopt.
Ja maar 2,5 keer zo duur als een Echo dot 2 ;-)
Het verdienmodel van Amazon is natuurlijk wel wat anders... Maar inderdaad, twee serieuze spelers met absurd lage bedragen. Byebye Homey.
Niet echt vergelijkbaar gezien de Dot meer een input device is. Daarnaast is de volledige functionaliteit van de Google versie nog niet bekend...
Supertevreden met mijn Chromecast. Net een 4K TV gekocht, dus een upgrade is wel prettig. Erg benieuwd naar de features en de beschikbaarheid ervan in NL!
hier ook een die erg tevreden is. Meer heb ik niet nodig. Ik hoef geen televisie, commerciele zenders kijk ik niet, en ik stoor me niet aan de slechte kwaliteit van de streams Nederland 1, 2 en drie en uitzending gemist.
Waar ik me bij de Chromecast vooral aan ergerde, waren de ads die youtube er (te vaak) tussendoor gooide. Daarom kijk ik juist ook geen live TV of films op TV.
Heb nu dus een android media speler, adaway erop en kodi. Kan ik youtuben zonder reclame. Op mijn tablet en telefoon yatse geïnstalleerd voor control, perfect!
ik kijk nooit youtube. afgezien van als ik me even moet "inlezen" over bepaald onderwerp voor een discussie en het staat alleen daar. ik kijk ook nooit die "grappige filmpjes" (vroeger nog af en toe, maar nu niet meer) Ik gebruik het vooral voor netflix, en voor nederland 1, 2 en 3 en ik weet wanneer een programma begint, dus zit ik ook niet in de reclame (en anders ga ik pissen en koffie halen)
Het aantal ads wat ik van YouTube krijg op mijn Chromecast is verwaarloosbaar, zeker vergeleken met wat ik op Android/Web krijg. Volgens mij vergeet je dat Google's servers niet voor gratis draaien, plus je kijkt naar content van mensen, dat kost ook geld om te produceren.
Die content snap ik nog, maar ik ga me echt geen zorgen maken dat die google servers draaien.
Adblocking met dnsmasq en pixelserv op de router (dd-wrt).

Hele thuisnetwerk ad free. Vond ik makkelijker
https://www.youtube.com/watch?v=KF1v7YDT5G4

Die Mi Box ziet er wel erg interessant uit. Denk dat ik straks mijn oude mediaplayer maar eens ga vervangen met deze.
Dat dacht ik ook, maar wanneer ik zie welke videoformaten dit ding aankan:
h.264, h.265, vp9 dan gaat het em niet worden.
Op het filmpje is te zien dat er een VLC app geinstalleerd is dus is dat probleem ook meteen opgelost toch?
Ha dankjewel, dat had ik gemist :)
Dan was de upgrade naar de huidige Chromecast met 5Ghz zeker geen slecht idee geweest, wij hebben geen 4K TV dus is de Ultra overbodig.

Beneden op de TV gewoon de nieuwere Chromecast met 5Ghz en de oude gebruiken wij boven (aangezien de TV boven 720p is) aangezien dat meer dan genoeg is.

In eerste instantie dacht ik dat wij het zelden gaan gebruiken maar achteraf kijken wij dagelijks minimaal naar YouTube of Twitch thuis ermee.

Vraag mij af of de Chromecast Ultra dit allemaal wel via wifi trekt, ze hebben met de huidige model (5ghz versie) de opslag voor buffer flink verminderd dus of dat nou goed gaat met 4K weet ik niet.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 september 2016 11:15]

Mi Box met maar 1 usb poort en geen lan pfft
de rasberry pi3 (met behuizing en 8gb kaartje) kost meer, en doet minder, ik weet niet maar ik zie ie mibox nog wel als een optentieel interessant dingetje... usb hubje erop en je bent eigenlijk al klaar
Het grote voordeel van de Mi Box tegenover de (veel) goedkopere concurrenten uit china is dat de Mi Box daadwerkelijk widevine L1 en daarmee youtube 4k en zeer waarschijnlijk ook netflix 4K af kan spelen.
Ik zag het nog niet eens, maar dat is wel summier.
Ze zijn even kwijt waarvoor een Mediabox nog meer bedoelt wordt dan streaming.
Ze begonnen met een versie met 1 USB poort + Lan poort (Mibox)
De daarop volgende versie had dat ook (Mibox New)
Daarna kwam een MiBox Pro/Enhanced edition box uit met USB + Micro USB en Extensible USB-Lan (een USB -> Lan connector werkt daarop). Volgens de specificaties van toen, kan die Mibox ook 4k aan.
De laatste release is dus deze 4K versie met 1 USB poort en geen RJ45 of Micro USB poort. De Micro SD ingang lijkt ook te zijn verdwenen sinds de vorige versie.

Meer info kan o.a. hier worden gevonden: [Mediaplayer] Xiaomi Mi Box (alle varianten)
Maar we krijgen dus wel de Pro/enhanced versie hier
Deze Xiaomi Mi Box Android TV 6.0 is het mogelijk via UTP aan te sluiten?

Bv een hubje met daar een usb-utp aansluiting en bt keyboard/ mouse
Ik denk dat het officieel pas bekend is als iemand het heeft getest.
Even over de voorganger: Mijn box is de mdz-09-aa ook Mibox 2s, Mibox Pro of Mibox Enhanced edition genoemd. Ik heb geen idee waarom ze al die boxen hetzelfde blijven noemen en zo goed als hetzelfde uiterlijk meegeven.

Mijn box ondersteunt 4k beeld, maar slechts op max. 25fps. De nieuwe Mibox met Android TV, kan 4k op 60fps aan. Ik heb bij mijn box de proef op de som genomen.

Testopstelling:
8-10 jaar oude non-powered USB hub met 4 uitgangen. De hub is met 1 kabel verbonden met de Mibox en de uithangen worden gebruikt door :
- Sitecom USB -> Rj45 (lan) connector 10/100mbit
- USB kabel, verbonden met een PS4 controller.
- USB BT dongle voor de Logitech K400r combo (toetsenbord met muispad).

Alles werkte zonder problemen via 1 en dezelfde poort. Hier een foto:
https://www.instagram.com/p/BKyb8o2gZTR/
Dus de chromecast kan de deur uit?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee