Xiaomi en Google brengen mediaspeler Mi Box uit in Verenigde Staten

Google en Xiaomi hebben de Mi Box met Android TV uitgebracht in de Verenigde Staten. De bedrijven rekenen 69 dollar voor het kastje, waarmee gebruikers beeldmateriaal in hdr kunnen streamen met 60fps bij een resolutie van 4k.

Xiaomi en Google houden zich stil over een release in andere landen dan de Verenigde Staten, hoewel de settopbox 68 talen ondersteunt in de bediening en spraakbediening mogelijk maakt in Engels, Koreaans en Japans.

De release komt niet als een verrassing. Retailer Walmart had de Mi Box al in de schappen liggen met pre-release software. De verkoop begint officieel op dinsdag, zo laat Xiaomi weten. De dag van de release hangt samen met het hardware-evenement van Google, dat dinsdagavond Nederlandse tijd plaatsvindt.

De Xiaomi Mi Box draait op Android TV en is in staat tot het afspelen van 4K-beelden met een framerate van 60fps. Dat wordt verzorgd door een quadcoreprocessor, vermoedelijk een Amlogic S905X. Xiaomi vermeldt wel enkele specs: vier Cortex A53-kernen met een kloksnelheid van 2GHz, een Mali 450-gpu op 750MHz, 2GB ddr3-ram en 8GB opslaggeheugen. Verder is er ondersteuning voor hdr, ac-wifi, BlueTooth 3.0 en 4.0 en hdmi 2.0a. Tot slot is er een afstandsbediening met een microfoontje voor stembediening. Het apparaat vult de leegte die achtergelaten is door de verkoopstop van de Google Nexus Player.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-10-2016 • 06:11

84 Linkedin

Submitter: Juicie

Reacties (84)

84
81
54
1
0
21
Wijzig sortering
Zelf heb ik een box met een amlogic s905. Het kan op papier h265 en 4k, maar heeft moeite met de meeste hd items, en h265 is maar een keer gelukt.
Heb je wel eens gehoord van Librelec?

Al die mensen die dit soort kastjes alleen als mediaspeler willen gebruiken met behulp van Kodi:

https://forum.libreelec.tv/thread-1497.html

Je hebt dan een linuxboxje met een zwaar gestripte OS dat helemaal in dienst staat van KODI.
Elke videocodec die ik er op heb losgelaten (dus ook al de oudere formaten van de eerste digitale videocamera's t/m .H265) worden allemaal probleemloos afgespeeld en ja het grote probleem bij Android blijft die workarounds om maar dat auto framerate detectie en refreshrate switching aan de praat te krijgen.
Dat is de reden dat ik op zoek ging naar een oplossing en kwam bij LibreElec uit.

Ik heb een van de zwaarste samples (jellyfish-140-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv) er probleemloos mee afgespeeld terwijl dat s905/1Gb mem /8gb opslag/Gigabit Lan,
kastje dat allemaal realtime moest terugschalen naar 1080p :) en dat deed hij vlekkeloos.
Dus zonder schaling zou hij in theorie nog soepeler moeten werken (moet ik nog steeds testen).

De CPU belasting komt niet eens boven de 30 of zo uit aangezien H.265 standaard ondersteund wordt door de Mali-450 GPU, die overigens ook in dit kastje van Xiaomi gebruikt wordt.
Dus ja, hij kan dus ook 4K UHD 10bit HDR op 23,976, 24, 25, 30, 50 en 60hz afspelen, als je maar de niet de standaard telefoon/tablet Android OS versie gebruikt maar LIbreElec.

In Kodi kan je met de "O" toets alle Audio/Video codec informatie zien en of deze dropouts of skips heeft en de correcties die het doet voor het syncen van audio en video.

Lees anders het [Mediaplayer] Het grote Android mini tv topic

Maar LibreElec is dus alleen voor het afspelen van media en niet voor Android Apps, want dat hele Android wordt eraf gemikt of door vanaf een USB stick of SD kaartje op te starten .

Ben heel benieuwd of dit kastje waar de echte Android TV versie op draait inderdaad alles perfect herkent en op de juiste framerate af gaat spelen 8)

Hopelijk gaat Tweakers of HWI dit kastje aan de tand voelen en vergelijken met die belachelijk dure Mediaspeler die over een jaar of wat ook weer de prullebak in kunnen omdat ze dan hopeloos verouderd zijn. Dan gooi ik liever een kastje van 25 euro weg om eerlijk te zijn :D
(Moet de beeld- en geluidskwaliteit natuurlijk wel in orde zijn)
Helaas valt de performance voor UHD en HEVC video tegen, vergeleken met de Shield: https://www.youtube.com/watch?v=bCdOfhQTsWY

De Mi Box heeft al moeite met 4K H264 op 60 fps.
Het enige nadeel van die Shield is de prijs. Heb je 150 euro extra over voor dat kwaliteitsverschil?
Ben ik het helemaal mee eens, maar als dit ding verkocht wordt met 4K en HDR als highlights op de productpagina, moet het ding het wel aan kunnen vind ik: http://www.mi.com/en/mibox/
Ben ik het helemaal mee eens, maar als dit ding verkocht wordt met 4K en HDR als highlights op de productpagina, moet het ding het wel aan kunnen vind ik: http://www.mi.com/en/mibox/
Ik vind het filmpje niet representatief voor het laten zien van de hardwarematige capaciteiten van de Mi. Zoals een commenter op Youtube aangeeft:
I like the video, thank you :)
Just a remark: I don't think you can do a fair comparison of Kodi performance between the main Android development device for Kodi (the Nvidia Shield) and a device which hasn't been officially released yet (the Xiaomi Mi Box).
Kodi will probably support the Mi Box when the developers get their hands on it, and then this will all run perfectly fine. The Mi Box doesn't have worse hardware than the Sony Android TV's, which do run 4k without a hitch :)
Is het niet handig om KODI te gebruiken. Aangezien de Mi Box een Amlogic S905X gebruikt, zijn comptabiliteitsproblemen te verwachten met een oudere KODI release.

Als je de daadwerkelijk HDR en 60FPS capaciteiten wilt achterhalen, zou je de meegeleverde Mediaspeler moeten gebruiken. KODI is een prima programma, maar niet perfect voor exotische SoC's. Gezien de populariteit van de dit kastje, is het te verwachten dat KODI de support snel verbeterd voor de Mi Box.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 4 oktober 2016 12:26]

puur uit interesse, welke media is in 4K H264 op 60 fps? Het enige wat ik kan bedenken zijn testbestanden of high-res games footage. (ik betwijfel overigens niet dat de Shield krachtiger is)
YouTube ondersteunt al 4K 60fps, zoals je zegt is dat enorm handig voor hoge kwaliteits gaming beelden, maar het is inderdaad niet het meest gangbare formaat. Maar de Mi Box heeft ook moeite met 4K 10 bit HEVC. Dat is het formaat waarin 4K HDR tot zijn recht komt (10 bit geeft je een 4 keer grotere kleurenruimte, ideaal dus voor HDR).

Ik vind dat nogal jammer: 4K HDR ondersteuning is toch wel een beetje een major selling point van deze setop box. Maar als het dat formaat niet eens aankan... sja, wat moet je daar dan mee? Het enige formaat dat wel goed loopt op de Mi Box, in deze video is 1080p. Maar voor 1080p kon je al andere setop boxen kopen, dus in mijn ogen beidt deze Mi Box niets nieuws tov andere android tv bakjes.

[Reactie gewijzigd door kiang op 4 oktober 2016 10:43]

Anime piraten misschien? 10 bit ondersteuning is vrij zeldzaam in mediaplayers. Heb uiteindelijk maar gewoon een oude laptop onder de TV gezet, die werkt gewoon met alle codecs.
Fout, jouw laptop zal 4K 10b hevc content helemaal niet aankunnen, zelfs 10bit 1080p HEVC is al extreem moeilijk met software decoding.

Tenzij je een GTX 960, een GTX 10xx, of een AMD RX 4xx hebt, of een Kaby Lake CPU (of je werkt voor AMD en hebt al een Zen CPU), heb je geen ahrdwarematige versnelling voor 10 bit HEVC, en zonder hardware versnelling is 10 bit HEVC decoding echt enorm, enorm zwaar. Onlangs op werk getest: een quad core i7 kon een 1080p 10bit hevc filmpje al niet vloeiend afspelen.

Niet dat dat momenteel een groot probleem is, echter wil ik mijn HTPC future proof upgraden, en dus wil ik 60fps 10 bit 4K HEVC kunnen decoden, dus ik wacht nog even op Zen :)

[Reactie gewijzigd door kiang op 4 oktober 2016 15:36]

Ha nee je hebt gelijk ik had het over h264 10bit ondersteuning.

Er is naar mijn weten nog geen 4k anime ;)
Nogmaal, hij gebruikt kodi op een apparaat die (toen) nog niet uitgebracht is.

Laten we wachten op de echte reviews op basis van de inbuild media speler. En of wanneer KODI zijn speler een update geeft met betere ondersteuning.
Door die naamgeving van Xiaomi, is het niet direct zichtbaar om welke Mibox het gaat. Het filmpje is van 26 september 2016. Het kan zijn dat de Youtuber de zojuist uitgebrachte MiBox gebruikt met 4k op 60fps, maar ik het toch even aan hem gevraagd of hij niet toevallig de oude Mibox met 30fps in gebruik heeft.
Ik hoop dat hij de info van zijn box nog zal toelichten.
Aan het OS te zien is het de nieuwe box in samenwerking met Google. Dus met 4k op 60fps.
Kodi op Android wordt voornamelijk ontwikkeld op de Nvidia Shield*. Een betere test van de Xiaomi Mi Box zou zijn om te kijken of zijn native media speler (als deze er is) deze bestanden goed af kan spelen. Misschien kan Kodi nog niet goed overweg met de SOC in de Mi Box, omdat dit het eerste apparaat met deze SOC is.

Ik verwacht dat de Xiaomi Mi Box zonder problemen 4K af kan spelen zodra de hardware versnelling van de SOC ondersteund wordt, anders zou Google wel een erg grote PR blunder begaan met Android TV.

*Bron: http://spmc.semperpax.com/ Tot enkele weken geleden de main Android developer van Kodi:
"As far as I'm concerned, Nvidia Shield has basically cornered the market, so is my main development device. More generally, Android TV devices, amlogic devices and Amazon FireTV might be getting some love ;)"

[Reactie gewijzigd door job_h op 4 oktober 2016 11:19]

Hij test via Kodi. Nu weet ik niet of de ondersteuning (via kodi) wel goed loopt en de ware capaciteit van de s905x decoding wordt gebruikt. Dit kan als het niet door kodi komt ook door de nog niet optimale 'drivers' van Android komen of van amlogic.

Deze CPU zou het vloeiend moeten kunnen afspelen, maar dat hangt wel af van de drivers / Android / kodi / ondersteuning. Dat de shield veel sterker is staat hier even buiten, maar is waar en is goed geoptimaliseerd / juiste drivers.

Dat is ook de reden dat je met deze boxjes beter niet een onbekend merk kan halen, ondersteuning is nul tot vrijwel niks en dan zit je ook met dit soort problemen. Software/firmware/Android updates zijn erg belangrijk in dit geval.

Edit: nu moet ik wel toegeven dat ondanks de stutters, we geen diashow zien en er dus niet puur softwarematig door de CPU wordt afgespeeld, dus het lijkt meer op nog niet optimale ondersteuning. Als met de juiste drivers/firmware blijkt dat de s905(X) respectievelijk h264 en hevc niet vloeiend op die 60 fps 4k (even afgezien van ultra hoge bitrates) kan afspelen is dat wel een fiasco van amlogic!

[Reactie gewijzigd door ToFast op 4 oktober 2016 11:53]

Updates idd belangrijk maar ja krijg je die ook ?
Als je ze op je telefoon bij grote merken soms al niet krijgt hoe zit het dan met deze boxjes.

Heb via geekbuying net een S905x boxje gekocht: http://www.geekbuying.com...-S905X-TV-Box-369327.html

Was rond de 33 euro dezelfde specs.
Vraag me trouwens bij die dingen af of het niet allemaal standaard ontwerp is, waarop iedereen eigen kastje maakt en naam plakt.
Met die 'noname' boxjes is het vaak treurig gesteld. Vaak kan je wel andere firmware / software erop zetten van een andere ('hoofd')fabrikant, maar werkt niet altijd alles doordat er soms een andere Wi-Fi-chip en blutooth-chip inzitten. Hiervan zijn dan weer geen losse drivers te gebruiken en ben je afhankelijk van rom'hackers' / ondersteuning van de rom scènes.

Nexbox a95x is ook zo een, soms al voor 30 euro te krijgen met de zelfde specs uiteraard als de mibox (905x / 2gb RAM versie).

[Reactie gewijzigd door ToFast op 4 oktober 2016 12:08]

Al de reviews die je nu tegenkomt zijn kastje met pre-release software. Ik zou toch eerst even wachten op een fatsoenlijke review, waarbij de firmware "consumer ready" is. Ik lees op Reddit dat er de afgelopen dagen allerlei updates binnen zijn gekomen voor de Mi Box.

Ik zou dit apparaat niet vergelijken met een Shield. De Shield is toch even andere koek met veel krachtigere hardware.
Ik heb er zelf eentje nu een paar jaar (ik woon in China) en standaard 1080i werkt vaak goed maar zelfs hier zitten haken en ogen aan. Zo zijn er soms bepaalde codecs die niet ondersteund worden. En dan loopt het ding geheel vast, maakt niet uit welke file je daarna opent vaak werkt geen enkele file dan meer. Daarnaast zijn er van tijd tot tijd updates zonder dat je er stil bij staat en dan stokt ie plots. Een reset is voldoende, niet echt problematisch maar naar mijn inziens wel slordig. Ook gooien ze soms de layout om en zit je weer te zoeken waar de player uithangt. Tevens vergeet de player soms welke files afgespeeld zijn.

Daar staat dan wel tegenover dat ik voor vier tientjes een aardige speler heb. Helaas is de online portfolio wel flink gekrompen sinds ze spontaan geld vragen voor een hoop titels.
Echt een leegte zal er nooit zijn
Op o.a. ali express wordt je dood gegooid met dit soort kasjes
Type voor de gein maar eens kodi player in
Diverse kastjes met de zelfde hardware
En vaak nog een stuk lager geprijsd
Gezien de rechtzaak die er loopt in de UK tegen die "fully loaded Kodi boxes" is het afwachten hoe het gaat met kodi boxes op aliexpress. Kodi zelf is ook fel tegen die "fully loaded" boxes maar dat zijn wel degene die het beste verkopen. Als die dus niet meer verkocht mogen worden zal dat feest ook over zijn.
Dan komt het wel in 2 delen. Eerst een bos met lege sd kaart. En 1 week later ontvang je een Sd kaart die je er in kan stoppen. of krijgt een mailtje hoe je ze op je sd kaart moet zetten. Tevens is die regel dan alleen in Engeland geldig. Een Nederlandse rechter heeft het naar de EU gezet met de vraag of die streaming boxen wel illegaal zijn. Want een tijdelijk bestand uit een legale bron is geen vereenvoudiging. En vereenvoudiging uit illegale bron mag niet(wat het download verbod in houd).

http://uitspraken.rechtsp...d=ECLI:NL:RBMNE:2015:8685

Dus tot nu toe zitten ze in Nederland veilig. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het goed is. En zal ook snel een verandering in komen.
hahahah wat denk je dat ze in china iets kunnen doen tegen fully loaded boxes.
Daarnaast zelf als komt het gewoon met kodi zonder de plugins, die kun je zelf eenvoudig ook downloaden.
Tegen Europese verkopers zouden ze kunnen optreden, in china, dweilen met de kraan open.
aliexpress zal het worst zijn die zijn niet kieskeurig.
China? Als je zelfmoord pillen kan kopen zal een Kodi box ook wel geregeld kunnen worden. Capitalism ho!
Met een bugged interface . Sd netflix. Geen update en support. Als de software goed is en support goed is met 4k netflix is dit een koopje.
alleen niet elke box werkt even goed ;)
Er wordt hier gedoeld op de lege plek in de walmart;)
Persoonlijk kijk ik meer uit naar de 4K ondersteunende Chromecast, als vervanging van mijn huidige Chromecast ☺
Technish gezien is dit gewoon een iets grotere chromecast met wat extra toeters en bellen.
Nee, het is een Android TV met Casting functionaliteit ;) Een Chromecast zelf is vrij 'dom'; daar staat niet veel software op.
Merk op dat deze 4K Mi Box ook een ingebouwde Chromecast heeft. En als die 4K Chromecast eveneens voor $69 op de markt gaat komen (daar is wel sprake van), dan is deze Xiaomi Mi Box een hele goede deal...
Dat zat er al een beetje aan te komen, op basis van de geruchten. De Chromecast vind ik, als gebruiker van een niet-Google OS, nog altijd het beste stukje hardware wat Google ooit heeft gemaakt. Simpel en feilloos, zonder overtollige poespas. Als de 4K ook zo lekker werkt, gaat deze variant hoog eindigen op mijn verlanglijstje ☺ Het feit dat je voor minder geld ook een mediaspeler kunt aanschaffen, zal wellicht wat concurrentie gaan bieden, maar gebruiksvriendelijk vind ik ook veel waard!
Mooie mediaspeler! Hoezo brengt Google deze uit? Het is toch van Xiaomi? Ok, er draait Android op.
Ik gok in samenwerking zoals bijv. LG met de Nexus, en nu Huawei.
Dit is een samenwerking tussen Xiaomi en Google, met ingebouwde chromecast, ofwel met google cast en google voice.
(merk op: gezien het feit dat voormalig Google topman Hugo Barra momenteel de "Vice President of International" is voor Xiaomi, was het contact tussen Xiaomi en Google vast snel gelegd)

[Reactie gewijzigd door Bombay One op 4 oktober 2016 08:53]

Maar de nvidia shield is heeft ook ingebouwde chromecast en google voice. Staat ook niet bij dat hij in samenwerking met google is gemaakt.
De Xiaomi Mi Box draait op Android 6.0 en is in staat tot het afspelen van 4K-beelden met een framerate van 60fps.
Net uit, gemaakt i.s.m. Google, en dan Android 6.0? Goed, van idee tot verkoop duurt even. Alleen zie ik nergens nog een aankondiging dat dit apparaat binnen afzienbare tijd een update krijgt naar Android 7.0. Verder is het ram met 2GB wel ietwat karig, goed voor deze prijs hoor je me niet klagen, maar meer had wel welkom geweest helemaal als ze het als een alleskunner positioneren.
Het is geen telefoon, ik heb hier niet zo erg de behoefte om er 7.0 op te hebben als op m'n tablet en telefoon.

Wel erg veel interesse in dit als opvolger voor m'n Chromecast!

[Reactie gewijzigd door Boy op 4 oktober 2016 08:45]

Net uit, gemaakt i.s.m. Google, en dan Android 6.0? Goed, van idee tot verkoop duurt even. Alleen zie ik nergens nog een aankondiging dat dit apparaat binnen afzienbare tijd een update krijgt naar Android 7.0.
Vziw is er nog geen 7.0 versie van Android TV en is 6.0 daar gewoon courant.
Geen USB aansluiting? Zou mooi zijn als je 4K films vanaf de USB zou kunnen afspelen. Verder wel een mooi apparaatje!
Op het plaatje lijkt het alsof er een soort USB stick is ingeplugd, dus wieweet :P
Haha, het lijkt er op maar misschien is het de WiFi ontvanger. Zou jammer zijn als je steeds tussen WiFi en USB moet switchen door naar dat apparaatje te lopen.
WiFi is gewoon ingebakken:
http://www.mi.com/en/mibox/#specs

5ghz wifi is netjes, maar had persoonlijk gehoopt op gigabit ethernet aansluiting. Die heb ik toch op de plek liggen en blijft sneller functioneren dan de wifi van mijn router.
Volgens mij is dat wel een wifi stick, aangesloten via de USB OTG aansluiting. Zo lijkt het er in ieder geval op als je via Google zoekt en kijkt naar de oude Mi Box.

Doordat het Android draait kan je waarschijnlijk ook een USB naar Ethernet adapter gebruiken. Je zal geen Gigabit snelheid halen met USB 2.0, maar het zal sneller zijn dan 100 Mbps als het een Gigabit adapter is, en zeker voldoende zijn voor al je streamingwensen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 oktober 2016 08:13]

Een gigabit ethernet ga je nooit vinden op deze boxjes: De hardware trekt dat niet en is dus overkill.
Vandaag de dag is gigabit ethernet de norm op dit soort boxjes.
De Nvidia Shield TV heeft een gbit netwerkaansluiting.
Kul. Net als bij de vorige Nexus Player (die r*k was qua HW codec ondersteuning, maar er zat ook een Intel SoC in) kun je:

- Er gewoon een USB ethernet net kabel in pluggen (even aannemend dat er USB OTG op zit met host functionaliteit)
- Kodi via de Playstore er op zetten.

Android heeft ingebouwde ondersteuning voor USB peripherals (keyboard, muis, ethernet adapter etc).
ik betwijfel of hier wel degelijke codec-support in zit; het blijft immers Android :(
Op een nVidia Shield, ook Android TV, werkt het prima. Zelf passthru (DTS HD, Dolby TrueHD). Je moet dan wel SPMC installeren, die gebruik kan maken van audio drivers die volgens mij Nvidia uit Android 7 in Android 6 heeft gebackport.

Kodi v17 zou dit ook moeten kunnen.

Echter deze box is gebaseerd op een AMLogic SoC (via Kodi.tv). Als ik het forum op kodi.tv zo lees kun je prima een USB drive/stick aan die USB aansluiting hangen.
Ja, de Shield is bijna uniek op dat vlak; maar veel Android-systemen komen niet verder dan H264 video en AAC audio. (en daarmee doel ik op hardwarematige support). De AmLogic 905 kan op HW-niveau meer aan maar het is altijd maar de vraag hoe goed dat geïntegreerd is in het OS zelf.
Duidelijk dat je niet echt bekend bent met de android kastjes markt ^^
De gadget winkels staan vol met dat soort kastjes.
Er zit één USB 2.0 poort in volgens de officiele specs
http://www.mi.com/en/mibox/#specs

Dit wordt de opvolger voor m'n Minix! In welk opzicht is een Chromecast beter / handiger dan zo'n apparaatje?
chromecast is een ander concept, een chromecast heeft een andere OS (geen full android). Op een chromecast kan je geen netflix of youtube installeren. Je bent afhankelijk van compatibiliteit van de app of je kan "casten" (even los van het feit dat je ook je hele scherm kan casten).
Een chromecast is geen standalone device, maar heeft altijd een smartphone, tablet of pc nodig om een compatible link door te sturen, welke vervolgens afgespeeld wordt.

Deze nieuwe box is gewoon een android apparaat waar je apps op kan installeren en met een remote kan bedienen.

Het voordeel van een chromecast was altijd het prijs verschil, maar als je de prijs van deze afzet tegen de nieuwe 4k chromecast, denk ik dat je beter af bent met deze box
Vraag me af hoe het zit met de content. Het leuke juist van de Mi Box in China is de aangeboden content (nieuwe series, films etc). Enorm aanbod van vaak erg nieuwe films, soms zelfs voor ze uit zijn op bluray). Dit zal wel niet zijn op de Amerikaanse versie gezien het gebrek aan licenties.
De content is inderdaad heel erg divers. De Chinese content kan over het algemeen niet worden afgespeeld in Nederland. Mede daardoor moet ik op mijn Mibox, zelf voor mijn content zorgen (net als bij alle andere media boxen). Doordat Kodi uit te Google Play is te halen, werkt die app ook op de Mibox met Android 4.4, en 6.0. Naast Kodi kun je bijvoorbeeld de Kpn itv app, Netflix en Spotify installeren zodat je gewoon NL content hebt. Als het op mijn box van 2 jaar oud werkt, dan werkt het ook op deze nieuwe Mibox met een nieuwere Android versie.
Zelfs zonder de gratis content, is het de overweging waard om voor deze Amerikaanse Mibox te kiezen.
Hou wel rekening mee dat dit Android TV is (niet standaard Android), waardoor de reguliere Android Apps niet in de Play Store staan, tenzij deze aangepast zijn voor Android TV. (Neemt niet weg dat deze buiten de store om geinstalleerd kunnen worden, maar niet altijd bugfree).
Bedankt voor de waarschuwing. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Ik ging er gemakshalve vanuit dat het gewoon mogelijk zou zijn (door te side-loaden). Het is dus een goede testcase in het geval ik ooit zoiets zou gebruiken/testen :)
Wat is dat ding dat er op de foto aanhangt?
IK denk draadloze beeldoverdracht.
Ik kan het mij haast niet voorstellen dat het zo is gezien het OS. Maar heeft iemand kunnen kunnen vinden of deze mi Box Airplay en Miracast ondersteuning heeft, zoals dat met de Chinese versie wel het geval is?
Hij ondersteunt Google cast (heeft een ingebouwde Chromecast, net zoals bij de Nvidia Shield). Dat is het voordeel van een samenwerking met Google...
Oftewel: "Elk voordeel heb 'n nadeel."

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee