Xiaomi koppelt 4,9mm dik scherm los van elektronica bij Mi TV 4

Xiaomi heeft de Mi TV 4 aangekondigd. De televisie is 4,9mm dik op zijn dunste punt, mede omdat het moederbord en de interfaces in de externe soundbar verwerkt zijn. Volgens Xiaomi gaat het om een 'modulaire tv'.

De Mi TV 4 met TV Bar komt in een 65"-uitvoering. In die tv-bar zitten drie hdmi-poorten, twee usb-poorten, ethernet, av-in, s/pdif en de aansluiting voor de subwoofer. De TV Bar kan met een enkele kabel met het scherm verbonden worden. Volgens de fabrikant maakt dit de toegang tot de interfaces veel makkelijker en bovendien kan zo de elektronica eenvoudig omgewisseld worden voor nieuwe versies. Hierdoor spreekt Xiaomi van een 'modulaire tv'.

In TV Bar zitten ook tien speakers verwerkt en er is ondersteuning voor twee optioneel verkrijgbare draadloze satellietspeakers en de subwoofer voor Dolby Atmos-ondersteuning. De Chinese fabrikant heeft de Mi TV 4 65" op transparante voetjes gezet. In de VS komt de tv voor 'minder dan 1500 dollar' beschikbaar, de combinatie met de audioset is minder dan 2000 dollar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-01-2017 • 21:21

85 Linkedin

Reacties (85)

85
83
33
8
0
43
Wijzig sortering
Top idee zonder meer. Maar waarom een eigen aansluiting? Was het niet veel handiger geweest als de beeldkabel naar de tv gewoon standaard HDMI, DP oid was? Stel dat mn konijn die kabel doorbijt etc...
Ah ja, woeps :P

Vooruit, USB-C dan :)
Ok, goed punt. Maar dan nog kan je die eigen connector gewoon HDMI + stroom maken, en eventueel een alternatief voorzien aan de kant van het scherm in de vorm van of een adaptertje of een extra HDMI én een power ingang die je kan gebruiken in plaats van de eigen aansluiting. Het zou fijn zijn om te weten dat het een standaard ingang is, zodat je weet dat je uiteindelijk niet vast zit aan Xiaomi om het kastje te leveren in de toekomst.
Of USB-C. Daar kun je een bak aan data overheen sturen, hoge resoluties en is geschikt voor HDCP 2.2 beveiliging. Beter dan zo'n eigen kabeltje.

Maar, nog een betere vraag: wat als het kastje kapot gaat? Kun je je tv dan niet meer gebruiken?
Xiaomi spreekt hier over een modulair design. In dit geval komt het er op neer dat het kastje te vervangen is door een ander soort.
Natuurlijk is dit allemaal voorzien van een Xiaomi proprietary aansluting omdat je dan juist enkel bij Xiaomi kunt winkelen voor een vervanger.

Net als ieder ander hier zou ik het tof vinden om juist voor dit soort oplossingen thunderbolt te zien. Die standaard kan ruim voldoende data oversturen en meer dan voldoende stroom voor een 90" paneel. Maar dat is een Intel standaard hiervoor moeten licentiegelden betaald worden. Daarnaast is er een speciale thunderbolt controller nodig, ik heb geen idee of dat in dit paneel zou kunnen laat staan in de eerder vandaag gepubliceerde preview van die LG. Nu hoeven ze "enkel" de data voor het beeld te versturen in een voor hun eigen interface geoptimaliseerde vorm. Scheelt een hoop ruimte in zo'n paneel.
Dat zou juist reden zijn om het niet te kopen. Ze hadden gewoon een standaard HDMI / DisplayPort / USB-C moeten gebruiken.
Apple doet het ook wel aardig (...) met hun proprietary aansluitingen.
Wil overigs niet zeggen dat ik hiervan een fan ben, integendeel
Apple gebruikt de laatste tijd toch juist minder proprietary aansluitingen? De laptops hebben alleen nog maar thunderbolt in de USB-C form factor. Waar op zich genoeg over geklaagt wordt. Ook omdat ze een bepaalt type thunderbolt chip aan de andere kant willen hebben die nog nergens inzit..

Alleen die telefoon heeft nog maar één proprietary aansluiting.
Dan hadden ze geen modulaire tv gemaakt maar een gewone tv, en een sound bar :)
Zit iets anders in elkaar:

VESA, which created the DisplayPort standard, states the standard is royalty free to implement. However, VESA also acknowledges that "MPEG LA is making claims that DisplayPort implementation requires a license and a royalty payment. It is important to note that these are only claims. Whether these claims are relevant will likely be decided in a US court." [31] A press release by MPEG LA states that a royalty rate of $0.20 per unit should apply to DisplayPort products manufactured or sold in countries that are covered by one or more of the patents in the MPEG LA license pool.[32] As of 1 September 2015, the MPEG LA license includes patents from Hitachi Maxell, Philips, Lattice Semiconductor, Rambus, and Sony.[33]
Modulair betekent in dit geval gewoon dat ze het moederbord en de rest van de electronica hebben losgetrokken van het paneel. Wat die verbinding tussen die elementen is heeft niks te maken met het kunnen gebruiken van iets van een andere fabrikant. Je klaagt ook niet dat het moederbord in je LG tv niet te verwisselen is door eentje van SONY. Die thunderbolt oplossing is ook overbodig want er loopt nu toch al maar 1 kabeltje naar de tv, die enkel en alleen maar dient om de verbinding tussen die bar en de tv en dus al perfect doet wat ie moet doen. De mensen hieronder die over standaard HDMI hebben etc: die zitten al gewoon in die bar!
Dat kastje zit normaal ik je tv ingebouwd, als dat kapot gaat dan was je voorheen helemaal de Sjaak. Nu zou je wellicht het kastje alleen kunnen vervangen als xiaomi inderdaad die dingen los aan gaat bieden (wat zo te horen de bedoeling is als ze het over upgraden hebben).
Usb kan veel minder data verwerken dan een eigen kabel kan doordat er te veel overhead op zit. Usb moet immers ook alles kunnen wat je niet gebruikt.
Daarbij levert deze kabel ook stroom. Het is dus echt maar 1 kabel voor alles :)

Edit hieronder; er bestaat geen TV van 65" die aan 100 watt genoeg heeft..

[Reactie gewijzigd door procyon op 6 januari 2017 13:03]

USB Type-C kan ook gewoon 100Watt leveren in principe. Dat is het probleem dus niet. Voor de meeste TV's is dat tegenwoordig meer dan zat.
Als je een USB signaal stuurt naar de TV, zou je dan niet een soort van moederboard/cpu nodig hebben om dat te "vertalen" naar beeld?

Ik weet niet hoe dit werkt, maar het lijkt me dat deze kabel een soort van ongecomprimeerd signaal moet verzenden om de TV zo "dom" mogelijk te houden.
Jawel, maar je hebt dan veel mindel elektronica nodig in de tv omdat het alleen maar een displayport signaal hoefd te verwerken. Grote kans dat dat soort elektronica al in het paneel moet zitten voor het huidige ontwerp.
Dat lijkt mij ook, maar zo te zien hebben ze het beeldverwerkingsgedeelte gewoon nog in de TV zitten. Net als een laptop scherm. Anders was die bult niet nodig zoals LG dat heeft gedaan met die magnetische TV.
Jullie missen het punt de tv is het scherm plus los kastje want zonder kastje werkt het scherm niet.
Dus eigenlijk is het geen los scherm waar je maar van alles met usb of thunderbolt aan kunt hangen.
Dus wat voor aansluiting mii gebruikt maakt totaal niet uit want deze zijn hardware matig van elkaar afhankelijk......... Also@somerenV
Dat is wel het idee inderdaad maar als ik zo kijk naar de fotos dan zie ik een behoorlijke bult aan de achterkant waar nog allerlei elektronica in verstopt zal zitten. Puur voor de aansturing van het paneel enzo.

Ik denk dat dit meer een losse breakout box is dan dat ze ook echt een komplete aansturing er in hebben zoals LG laatst aankondigde.

Ik heb liever een tv die volledig vlak is an de achterkant dan zo een lelijke bult. Dan nog liever een "vensterbank" onder het scherm.
Ach ja... We moeten nog even geduld hebben en dan rollen we de tv op net als mijn rolgordijnen thuis 😊
Zelf geen tv alleen short throw beamer helemaal niks meer aan de muur
Beamer had ik eerst ook, maar ik heb tegenwoordig toch liever een oLED paneel of iets wat er bij in de buurt komt. Voor films is het toch vaak net weer beter.
Omdat het niet enkel videosignaal is, het is lastig om USB signaal over een videokabel te doen 😉 Wat wel zou kunnen is thunderbolt maar ik weet niet of dat mogelijk is op een tv zonder enorm hoge kosten.
USB over HDMI kan prima hoor (hiervoor kun je HEC misbruiken). Alleen dat zit niet in de specificaties.
Ah, dat wist ik niet. Weet wat geleerd. Ethernet wist ik wel, maar dat werkt helaas ook niet met veel apparaten, zoals een ps3 of Apple tv.
Waarom zou er meer dan beeld naar het displaygedeelte moeten dan? Juist HDMI lijkt me bui uitstek geschikt...
Stel dat je er een externe hardeschijf aan wil hangen, of gebruik wil maken van de smart functionaliteiten. Of een wat oudere versterker hebt met alleen spdif. Dan is een andere ingang dan HDMI opzich wel gewenst.
Dat zijn wat mij betreft nou typische dingen die een TV nou niet ingebouwd moet hebben, maar die prima in een apparaat kunnen dat daar specifiek voor gemaakt is.

Ik ben een tijdje terug van een dumb-tv overgestapt op een smart-tv, maar ik moet zeggen dat ik er allerminst over te spreken ben: trage software, beperkte interface, gebrekkige ondersteuning, geen customization, beperkt tot een bepaald ecosysteem en zo voorts. Inmiddels ben ik zo ver dat ik de gehele smart-functionaliteit van mijn TV al niet meer gebruik, maar er simpelweg een mediacenter aan gehangen heb... en wat doet zo'n mediacenter precies? exact! Je kunt er alles aan hangen wat je wilt!

Ik kan al vast niet wachten tot er weer tv's komen die niet meer hebben dan de gemiddelde computermonitor van tegenwoordig. Een aantal HDMI en/of displaypoorten en thats it.

De tijd dat de tv 'slimmer' moest worden is wat mij betreft dus op zn retour.
Dat ben ik volkomen met u eens, ik gebruik de smart functionaliteiten ook helemaal nooit omdat de tv inmiddels uit 2012 stamt maar de beeldkwaliteit is nog subliem. Maar de ondersteuning voor het smart gedeelte is er eigenlijk nooit geweest want netflix is niet eens beschikbaar... de enige app die ik wel gebruik is de plex app omdat het dan zonder transcoding op mijn server afspeelt.
Maar... dat zit toch allemaal in die opgepimpte soundbar hier? Daar kan je alsnog aan aansluiten wat je wil...
Ah, op die manier. Dan heeft u volkomen gelijk, de processor voor afspelen vanaf een hdd zal inderdaad wel in de soundbar zitten.
Resolutie, 3d, hdr, schermtechniek, niets van deze zaken bekend?

Dat poorten lastig te bereiken zijn is zeker waar. Heb een sony van rond de 550 euro aan de muur hangen, prima ding, daar niet van, maar even iets aansluiten betekend scherm uit de beugel tillen, of de chromecast uit de enige hdmi aan de zijkant trekken.
Even google raadplegen en je kan wel paar dingen vinden, wel weinig maar toch :P

"el sistema operativo es Android, la resolución es 4K, y el panel empleado es de tipo LCD"

8)7

Link naar pagina met meer afbeeldingen: https://www.xataka.com/te...s-delgado-que-un-iphone-7

[Reactie gewijzigd door Piedojng op 5 januari 2017 21:43]

Aan de andere kant, hoe vaak sluit je nou wat op je tv aan na de initiële installatie?

Mocht het antwoord toch vaak zijn, je hebt hele korte verlengkabels die je aan de achterkant van de tv kan laten bungelen voor de bereikbaarheid van je poorten.
Dat poorten lastig te bereiken zijn is zeker waar. Heb een sony van rond de 550 euro aan de muur hangen, prima ding, daar niet van, maar even iets aansluiten betekend scherm uit de beugel tillen, of de chromecast uit de enige hdmi aan de zijkant trekken.
Neem een HDMI switch (bij gebrek aan ruimte en noodzaak voor een receiver). Probleem opgelost. ;)

Philips probeerde dit een decennium geleden ook met één van hun TV's, maar dan zonder speakers in de 'box'. Ik vind het principe goed en nuttig (dunnere TV + geen zichtbare kabels = hogere WAF = meer mogelijkheden), maar het is jammer dat ze de intelligentie in een sound bar stoppen voor de mensen die daar geen behoefte aan hebben.

Het promotieplaatje tussen 'Typical TV' en 'Modular TV' klopt niet. Bij 'Modular TV' is het geluidssysteem niet meer onafhankelijk door de inherente afhankelijkheid van de televisie: je kan er geen TV van een ander merk op aansluiten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 januari 2017 11:39]

Ziet er super vet uit zonder al die kabels.. strak man!
Wat ik en velen doen is al die kabels bij elkaar binden en met zo'n mooie warpper verbergen. Die wrappers kunnen bovendien in andere kleuren zodat ze beter bij de muurkleur passen _/-\o_

Ik snap het voordeel dus op zich wel, maar het zou voor mij geen uniek 'selling point' zijn. Zeker omdat die sound bar in mijn geval overbodig is omdat ik mijn eigen 5.1 set heb.
Ja tuurlijk, maar hoe dunner die bos kabels kan zijn hoe beter. Ik zit nu zelf op 4 losse hdmi kabels, audio terug, ethernet en nog wat spul.

1 dun kabeltje is dan toch direct een stuk mooier? Helemaal als je hem plat op de muur kunt plakken met een stukje dubbelzijdig tape oid.
Dat lijkt alleen maar zo op de promo foto's.
Zodra je wat apparaten gaat aansluiten zit je alsnog met een hoop kabels die uit de soundbar steken
Maar die kunnen achter de kast gelijk omlaag, uit het zicht ;)
Met deze opstelling gaat er maar 1 kabel naar de TV (ervan uitgaande dat deze kabel naast signaal ook de voeding heeft, kan het niet 123 terug vinden).

Natuurlijk zijn er opties zoals @Armin noemt. Maar toch, 1 kabel voor alles... Normaal heb je er minimaal al 2 (stroom- en signaal/videokabel).
Is dit de domme tv waar ik naar op zoek ben? Ik hoef geen soundbar, maar een hub met een veelvoud aan aansluitingen lijkt een prima plan.
Wat jij zoekt heet een: monitor :)
Niet heel veel opties in de pricewatch voor een 55" UHD monitor. En dan nog de afstandsbediening ;) en de prijs..
en ik vind het design van sony altijd wel mooi.. maar een monitor van sony?

[Reactie gewijzigd door stevenw64 op 6 januari 2017 05:17]

Dat dacht ik ook even, maar de aansluiting op de tv is een Mi-poort. Helaas/Waarschijnlijk een propriëtaire poort.
Eerste waar ik aan dacht. Dat ze het nu een soundbar noemen vind ik logisch, maar in feite lijkt het me veel meer. Doordat je nu de overige electronica in een apart apparaat hebt zitten, zit je ook minder gebonden aan het formaat. Dus kun je er grotere speakers in doen. Twee vliegen in 1 klap. Ik hoop dat elk merk dit gaat doen en dat je zelf kunt bepalen van welk merk je de "bar" haalt en welk merk scherm je kiest. _/-\o_
Ik heb een 42" Pioneer plasma aan de muur hangen die inmiddels een kleine 10 jaar oud is. Ook deze had al een externe receiver met het moederbord. Snap niet waarom niet meer merken dit doen, geen gedoe meer met kabels en je kan een veel platter design leveren.

Maarja... merken doen allemaal hetzelfde. Full-HD > Smart > 3D > Curved > Ultra-HD > HDR.. same old, same old.. maar een keer naar de aansluiting/moederbord zelf kijken? Dat is al jaren onhandig.
Op zich een leuk idee, nog leuker zou een standaard zijn die ook in bijv. videokaarten ingebouwd kan worden.
Het is een heel mooi idee en als de specs ook leuk zijn dan leuke set voor onder de $2000.
Betekent dit dat het hier eigenlijk om een losse 'monitor' gaat met een losse module voor de 'smart-functionaliteiten'? Zou nog mooier zijn als ze die dan los zouden verkopen.

Die soundbar met evt. 'smart' module zou ik dan laten liggen. Eigen htpc eraan met tv module en klaar.

Edit: ik zie dat het om een proprietaire kabel gaat die tussen module en tv zit. Jammer.

[Reactie gewijzigd door Aristo op 5 januari 2017 21:50]

Net nadat ik de review lees van de ultradunne LG tv met losse Soundbar zie ik dit artikel :) Mooie tv en zoals alles van Xiaomi weer eens prima geprijsd. Als Mi nou eens direct gaat leveren aan Europa (met een kleine toeslag) dan weet ik wel wat mijn volgende merk wordt.
Wauw! Xiaomi komt echt met innovatieve oplossingen de laatste tijd!
Dus het werkt een beetje als een receiver met smart functionaliteit. Leuk idee. Maar zou persoonlijk liever een receiver gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee