Dell brengt 27"-touchscreenmonitor voor horizontale bediening pc's uit

Dell heeft op de CES 2017 in Las Vegas de Canvas aangekondigd. Dit is een 27"-scherm dat plat op een bureau gelegd kan worden en dan als bedieningsaccessoire voor pc's gebruikt kan worden. Dell levert een puck mee die op het scherm gelegd kan worden voor de bediening.

Waar monitoren normaal gesproken als uitvoermedium dienst doen, positioneert Dell deze als invoer-apparaat. De Dell Canvas 27 KV2718D is een 27"-scherm met ips-scherm en resolutie van 2560x1440 pixels. Het gaat om een scherm met multitouch, waarbij twintig aanraakgevoelige punten tegelijk geregistreerd kunnen worden. Het scherm kan plat op tafel gelegd worden, maar aan de onderkant zit een standaard zodat het in een hoek geplaatst kan worden.

Dell levert een stylus mee voor bijvoorbeeld tekenwerk maar ook is er een accessoire met de naam Totem. Dit is een soort puck die op het scherm gelegd kan worden en dan in combinatie met bepaalde software extra menufuncties en bedieningsmogelijkheden op het scherm toont. De puck is vergelijkbaar met Microsofts Dial, die het bedrijf bij zijn Surface Studio levert.

De Canvas 27 biedt een maximale helderheid van 280cd/m2 en kan 100 procent van de AdobeRGB-canvas weergeven. De interfaces zijn mini-hdmi, mini-displayport 1.2 en usb-c. In april moet de Canvas 27 uitkomen maar voor welke prijs is nog niet bekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-01-2017 • 20:44

33 Linkedin

Reacties (33)

33
32
23
3
0
7
Wijzig sortering
Heeft dat scherm nu verschrikkelijk brede 'bezels'? of zie ik dat verkeerd? Misschien is dat wel om die 'puck' op te leggen.

Zou je dit scherm ook als gewone monitor kunnen gebruiken? Is het mogelijk om op te schrijven?

Ik gebruik nu een surface pro 4 om opgaves uit te werken voor mijn studenten. Zo'n groot tekenvlak zou erg goed van pas komen.
Die randen zijn ook wenselijk, omdat je polsen ergens op moeten rusten als je aan het tekenen bent. Als je pols dan precies op de rand rust werkt dat nogal irritant.
Waarom? De meeste schermen/apparaten hebben gewoon palmdetectie? Mijn Surface Pro 1 scherm uit 2013 werkt fantastisch ongeacht waar ik mijn pols of hand neerzet en ik heb nooit last van niet bedoelde input als dat is wat je bedoelt. Overigens vind ik de rand eromheen veel en veel te dik. Had het geheel dan kleiner gemaakt want nu lijkt het gewoon alsof ze het ding groter willen laten lijken dat dat 'tie in werkelijkheid is.
Ferry doelt op de tekentechniek van artiesten, die vinden het meestal wel fijn om hun pols en hand op het 'blad' te laten rusten. Als Dell die brede bezels weghaalt, rust je met hand op een scherpe rand.
Inderdaad als tekenaar kan ik bevestigen dat je inderdaad graag je handen neer legt ( misschien niet als je klassiek geschoold bent maar ik zie niet veel 70+dit gebruiken)
Hoe goed de palm rejectie is zal dus ook erg belangrijk zijn. Zo ie zo missen alle belangrijke specs trouwens (al is tweakers tot nu toe de enige met daadwerkelijke specs van de websites die ik gezien heb)

Zoals druk gevoeligheid. Wel of niet laden pen. Input lag. Hoe nauw keurig de pen is ( wacom had ooit een probleem bij cintques dat je punt een millimeter naast waar je tekende zat)

Dus zo lang dat niet bekend is en meer ga ik nergens op hopen. Wat alleen wel heel goed klinkt is dat ze bij gizmodo zeggen een rep gesproken te hebben die zegt dat de prijs onder de 1500 dollar zal liggen. Maar goed dat blijft ook een gerucht en geen feit
Precies... Als je in de buurt van de rand wilt tekenen, dan heb je met een dunne bezel geen plek om je hand op te laten rusten. Met een bredere bezel kun je dus makkelijker vrije bewegingen maken met de hand

Ik ben erg benieuwd of het goed/handig werkt met CAD-toepassingen en andere technische tekenwerk. Dan wordt dit mijn nieuwe scherm. Wellicht dat een goede muis beter werkt.

edit: RAMillu was mij net voor

[Reactie gewijzigd door vinnixx op 5 januari 2017 22:21]

Ik teken zelf erg veel in 3D teken (CAD) programma's , en heb ook een Intuos M tablet thuis. Maar voor CAD tekenwerk vind ik een muis i.c.m. een 3D muis vele malen praktische. Dit maakt het in- uit zoomen en draaien zo veel sneller. Als ik iets zou aanraden voor CAD is een 3D connection 3d muis.

Ben wel heel benieuwd naar de prijs van de Dell, meestal zijn de prijzen der matig hoog dat het voor prive/hobby gebruik vaak niet echt te rechtvaardigen is.
Ja leuk die palmdetectie, maar dan kun je dus niet lekker tot de rand werken. Bij een portable apparaat zoals een surface offer je randen op voor portabiliteit. Voor een scherm wat op je bureau ligt hoeft dit niet en dan zijn dit soort randen zeker wenselijk om comfortabel en goed gebruik te kunnen maken van het hele scherm.
Het lijkt idd meer op een behuizing van 27" en effectief 19" ja. Vreemd dat ze nu blijkbaar vanaf de buitenkant meten. Of die app van de foto gebruikt maar het halve scherm...
Zo als ik het begrijp is het wel degelijk een 27" scherm maar zitten daarom heen ook nog eens grote bezels
Anoniem: 426269
@RAMillu5 januari 2017 21:49
Ja, ik denk dat je toch wel eens gelijk kan hebben. :) Op foto 1 lijkt het mijn inziens echt hooguit 27" totaal. Maar op foto 2 en 4 met die 34" monitor erbij (is dat gewoon deze pricewatch: Dell Ultrasharp U3415W Zwart ?) zou het toch wel eens kunnen kloppen.
Nee, de foto's waar het reguliere scherm een stuk groter is dat is volgens mij een 34" ultrawide. Het scherm zal dus wel gewoon 27" zijn.
De foto met de afbeelding van een watervliegtuig daar zie je wel twee even grote schermen.
O wow prachtig dit. Vroeger kon je dit soort berichten alleen van Apple verwachten maar tegenwoordig zijn producenten op allerlei manier aan het innoveren..., HP net hun curved all in ine, Surface Studio van Microsoft, nu dit scherm van Dell.
Apple?

Wacom heeft dit al jaren

https://www.youtube.com/watch?v=9IKa_sg9Xaw

Overigens lijkt het erop dat je hem maar beperkt kunt in hoogte kunt instellen in tegenstelling tot Wacom.

Of de nieuwere wacom :

https://www.youtube.com/watch?v=rzzB2_iiJQA

Dus ik denk dat hij eerder voor muziek en videobewerking geschikt is en niet voor tekenen en design.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 5 januari 2017 20:58]

Alleen is Wacom wel flink prijzig. Het werkt wel heel goed natuurlijk, maar lang hebben ze nauwelijks concurrentie gehad. Dell en Microsoft beginnen nu met het aanbieden van producten die direct concurreren met de producten van Wacom, en daarbij biedt Microsoft (en waarschijnlijk ook Dell) een betere bang for buck.

Dus een goede ontwikkeling dit.
Het hangt een beetje af van wat je met een Wacom doet, maar indien het schetsen, illustreren en digital paint betreft, wordt de iPad Pro wel degelijk door veel artiesten gezien als superieur. Goede precisie, lage latency, goed apps, licht, loopt niet heet, uitstekende batterij duur. Steeds meer artiesten stappen er op over.
Uiteraard meer dan schetsen. Dan heb je een te kleine doelgroep. Die veelal met SP werken. Feitelijk het origineel dat Apple gekopieerd heeft. Wat eerdere opmerkingen bevestigd. Frappant ook dat Apple steeds meer van OSX apparaten naar IOS apparaten gaat. Money talks.
Bronnen zijn de vele artiesten die ik op Youtube volg. Het is verder ook terug te vinden in zowat iedere review die de twee opties vergelijkt. Maar ga gerust door met je kansloze opmerkingen.
jaah... Apple is vrijwel nooit de eerste geweest met een innovatie, waar ze goed in zijn is anderen hun ideeën en innovatie later beter uitwerken en combineren.

https://youtu.be/wFeC25BM9E0
Ergens de eerste mee zijn en innoveren zijn niet hetzelfde en niet 1 op 1 uitwisselbaar. Apple is vrijwel nooit uitvinder van nieuwe technologie, maar innoveren wel met technologie om zo bruikbare producten te creëren. Uitvinders van technologie zijn er maar weinig in de consumer business markt, dit zie je vaak gebeuren bij research faculteiten en half fabrikaat fabrikanten. Microsoft, Google, Facebook, etc zijn allemaal niet grote uitvinders, maar zijn wel innovatief met de beschikbare middelen. Hierdoor weten zij nieuwe mogelijkheden en nieuwe waarde te creeeren die er eerst nog niet was.
Microsoft is wel degelijk een grote uitvinder. De R&D van Microsoft heeft een hele hoop dingen uitgevonden die jaren later door onder andere Apple op de markt gebracht werden. Het probleem van Microsoft is dat ze het meestal veel te vroeg op de markt proberen te brengen, en tegen de tijd dat de technologie/markt er wel klaar voor is letten ze niet meer op.

Anyhow, ik heb niet gezegd dat ergens de eerste mee zijn hetzelfde is als innoveren. Ik reageerde op de opmerking 'Vroeger kon je dit soort berichten alleen van Apple verwachten' die complete onzin is. Het punt zijnde: dat Apple vroeger helemaal niet de enige (en dus eerste) was. Vroeger (en nog steeds) kreeg je dit soort berichten juist van een hele hoop verschillende bedrijven. En dan een paar maanden of jaren later ook van Apple. Apple kan een slimmere uitwerking maken en hun marketing roept harder dan die van anderen, maar ze zijn gewoon 1 van de velen, en nooit de enige geweest.
Grappige is dat nu juist Microsoft hoog van de daken schreeuwt inzake Continuum waar Apple dat niet doet inzake bitcode. Terwijl die bitcode innovatiever is dan Continuum. :P

Waarmee ik maar wil aangeven dat het geen zin heeft innovaties aan bedrijf A of B toe te schrijven en bedrijf C af te schilderen als niet zodanig zijnde.

Het gros van de innovaties gebeurt ook helemaal niet in grote commerciële bedrijven maar op universiteiten en daaruit ontstane start ups. Die na verloop van tijd worden overgenomen door grote commerciële bedrijven in de ICT wanneer die daar voldoende brood in zien.
Zucht... nogmaals: het punt is dat de OP net doet alsof Apple overal de beste en eerste mee is, terwijl de uitvindingen / innovaties van een hele hoop kanten komt.

Waarom probeer je me te overtuigen van m'n eigen punt?
Omdat je vast blijft houden dat uitvindingen en innovaties hetzelfde zijn. Als je daar nou in je betoog onderscheid in maakt dan kunnen we je redenering beter volgen. Ook reageer niet echt op de reacties die je krijgt, maar blijf je alleen je eigen punt herhalen.

Als je je afvraagt waarom mensen je niet snappen mag je je ook afvragen of je het wel goed uitgelegd en verwoord hebt. Alleen de oorzaak bij de ander neer leggen gaat op een discussie platform niet bevordelijk zijn.
Omdat je vast blijft houden dat uitvindingen en innovaties hetzelfde zijn. Als je daar nou in je betoog onderscheid in maakt dan kunnen we je redenering beter volgen.
Jij bent degene die daar over begon en ik heb gezegd dat ik daar niks over gezegd heb. Ik heb je toen uitgelegd wat het punt wel was. Ondanks dat ik aangegeven heb dat ik er niks over zei kies je er nu toch voor om er weer over te beginnen, bij een reactie die niet eens aan jou gericht was. Vraag jezelf eens: Waarom is twee keer aangeven welk punt ik wel maak niet genoeg en kom je toch weer met gedoe over uitvindingen en innovaties? Hoe vaak moet iemand een discussie terugvoeren naar het punt waar het wel over gaat voor je ook daadwerkelijk op dat punt gaat reageren?
Ook reageer niet echt op de reacties die je krijgt, maar blijf je alleen je eigen punt herhalen.
Vreemd he als je een reactie geeft op iets wat iemand niet zei? Dan ga je niet op die reactie in, dan leg je uit wat je wel zei. Zodat anderen vervolgens de kans hebben om relevante reacties te geven op wat je wel zei. En op die reacties kun je dan wel reageren. Het idee is natuurlijk dat dat de eerste keer werkt. Maar als mensen steeds af blijven wijken van het punt is het jammer genoeg nodig om steeds mensen er aan te herinneren welk punt we nou eigenlijk bespreken.

Sterker nog, neem ik de moeite om toch op je niet relevante punt in te gaan of die bedrijven zelf iets uitvinden of het laten doen (we hadden het erover dat Apple helemaal niet de enige was met dit soort berichten, wat doet het ertoe of bedrijven het echt helemaal zelf verzonnen hebben?), word dat gelijk door repeP aangegrepen om me te overtuigen van mijn eigen punt. Waarvan ik net letterlijk aangegeven had wat het was.
Als je je afvraagt waarom mensen je niet snappen mag je je ook afvragen of je het wel goed uitgelegd en verwoord hebt. Alleen de oorzaak bij de ander neer leggen gaat op een discussie platform niet bevordelijk zijn.
Sorry hoor, maar als uit de zin 'Het punt zijnde: dat Apple vroeger helemaal niet de enige (en dus eerste) was.' niet duidelijk is wat het punt is ligt de oorzaak toch echt bij jou. Ik zet er nota bene letterlijk bij dat dat het punt is.

Als iemand vervolgens mij van m'n eigen punt gaat proberen overtuigen is dat omdat ze gewoon niet de moeite hebben genomen om mijn post daadwerkelijk te lezen voor ze een reactie geven. Dus ja, die tik ik dan op z'n vingers door aan te geven dat dat precies is wat ik net zei, want het is niet bevorderlijk voor een discussie als je gaat reageren zonder de ander z'n post fatsoenlijk te lezen.

Niet relevante reacties geven is ook niet bevorderlijk voor een discussie, aangeven dat ze niet relevant zijn en de discussie terugvoeren naar het punt waar het wel over ging is dat wel.
Maar kennelijk kun je er niet goed mee omgaan als iemand een ander corrigeert. Ik heb niet de oorzaak bij jou gelegd, ik heb simpelweg aangegeven dat ik niets zei over waar jij op dacht te reageren, en wat mijn punt wel was. Zodat we verder konden praten over wat ik wel bedoelde. Maar op de een of andere manier voel je je gezien je reactie aangevallen. Dat iemand je uitlegt dat ze iets anders bedoelden is geen aanval op jou hoor.
Je kan zien dat Microsoft diverse oem's direct heeft betrokken bij de ontwikkeling van Windows 10 met al zijn mogelijkheden en met de Surface hardware. Anders zou Dell niet een vergelijkbaar concept als de Surface Studio zo snel al uitbrengen met een Dial erbij...
Die dial was ook een accesoire wat al jaren gewoon daar had moeten zijn. Hoe stom is het eigenlijk dat je niet een kleurenwiel hebt? Lichttafels hebben al jaren drie RGB kleurenwielen die je met 1 hand kunt gebruiken.

Ik probeer al jaren een griffin powermate te "hacken" om soortgelijke dingen te kunnen doen (vooral echt goede mediacontroll), maar daar is vrij weinig info over te vinden.

Ik ben alleen bang dat de dial APi's er alleen zijn omdat Microsoft hier een ideetje voor had. Niet omdat anderen er ook wat mee wilden doen.
Dat gebeurt al. Kijk anders eens af en toe op Windows Central. Zouden er meer moeten als ik sommige reacties hier lees.
Probeer het anders met een 3dsconnexxion apparaat. Super handig voor 3d, maar ook te gebruiken in 2d ... en ik zet m continu in als webscroll ding.
Ben benieuwd waar Wacom deze CES mee komt. Ik zit met smart te wachten op een Cintiq Pro 27 inch met 4K resolutie. Ze hebben een 13 en 16 inch versie, en de 16 inch versie heeft gewoon wel een 4K resolutie. de huidige 27 niet :(

Jammer dat deze Dell dus ook geen 4K resolutie heeft. gemiste kans.
volgens windowscentral is de prijs 1799 dollar.
Zal die "puck" geen krassen maken op het scherm? Hoeft maar een klein beetje vuil onder te komen en het kan al gedaan zijn met je dure scherm.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee