Microsoft Surface Studio is vanaf 15 juni te koop in Nederland

Microsoft brengt zijn Surface Studio op 15 juni uit in Nederland. De all-in-one verschijnt samen met de nieuwe Surface Pro en de Surface Laptop op de markt. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar; het goedkoopste model kost 3549 euro.

De modellen die in Nederland verschijnen, zijn de uitvoeringen die door Microsoft in oktober vorig jaar werden aangekondigd. Sinds 15 december is het apparaat al in de VS en in een aantal andere landen te koop. Vanaf 15 juni komt de computer naar meer landen, waaronder Nederland. België wordt niet genoemd.

Het 28"-scherm van de all-in-one heeft een beeldverhouding van 3:2 en een resolutie van 4500x3000 pixels. De Surface Studio kan omlaag geklapt worden, zodat met de Surface Pen op het scherm gewerkt kan worden. De computer werkt samen met de Surface Dial, een accessoire dat gebruikers in staat stelt om met draaibewegingen bijvoorbeeld te scrollen.

De behuizing van de Surface Studio is gemaakt van aluminium en het scherm is ter bescherming voorzien van Gorilla Glass. De monitor is 12,5mm dik en de hardware is in de voet verwerkt. Daarin zit een Core i5 of i7 van de Skylake-generatie, gecombineerd met een GTX 980M of GTX 965M van Nvidia. Er is tot 32GB ddr4-geheugen beschikbaar en de opslag bestaat uit een hybride harde schijf met een capaciteit tot 2TB.

Surface Studio €3549,- €4149,- €4999,-
Processor Core i5 Core i7 Core i7
Werkgeheugen 8GB 16GB 32GB
Gpu GTX 965M 2GB GTX 965M 2GB GTX 980M 4GB
Opslag 1TB 1TB 2TB

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

23-05-2017 • 14:15

132 Linkedin

Reacties (132)

132
120
52
9
1
45
Wijzig sortering
Voor de sceptici: Jullie hebben niet de juiste doelgroep voor ogen. Het is een apparaat voor grafisch ontwerpers. Dit apparaat is reteduur, maar dat komt vooral door het drukgevoelige scherm. Het enige wat in de buurt komt is dit ding: pricewatch: Wacom Cintiq 27QHD Pen & Touch
Dat is dus 2400 euro voor alleen het scherm! En dan moet je er dus nog een desktop aanhangen. Bovendien is de resolutie van de Surface veel hoger. Als je dus echt zo'n scherm nodig hebt, is dit zo gek nog niet.
Ik weet niet of je de actualiteit een beetje volgt. Maar ik weet dat diverse internationale top fotografen van mac naar windows gemigreerd zijn. Om de simpele reden dat Apple vroeger de beste hardware levert voor een premium prijs. En tegenwoordig verouderde hardware tegen een premium prijs. Windows heeft een enorme inhaalslag gemaakt en apple heeft de bal op teveel fronten laten liggen.

Mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de internationale fashion fotograaf Frank Doorhof. Als je weet dat dit geen makkelijk overstap was. Dan kan je begrijpen dat dit niet zomaar een impuls actie is geweest. Tijden veranderen!
"Om de simpele reden dat Apple vroeger de beste hardware levert voor een premium prijs. En tegenwoordig verouderde hardware tegen een premium prijs."
Nou is een GTX 965M of 980M ook niet echt top tier, helemaal niet in een pc van minstens €3500 euro.
Maar wel in deze formfactor.
Het idee van de GTX 10 serie is toch dat voor desktop en mobiel de zelfde chip gebruikt wordt?
Wil je daadwerkelijk performance hebben lijkt het mij niet dat je consument georiënteerde hardware wilt hebben maar zakelijk georiënteerde waarbij je lijkt mij eerder uit komt op de workstations van de diverse fabrikanten, al dan niet in een rack uitvoering. Komt bij dat je daar en passent ook zeer goede ondersteuning aan kunt schaffen.
Ik weet niet of je de actualiteit een beetje volgt. Maar ik weet dat diverse internationale top fotografen van mac naar windows gemigreerd zijn.
...
Als je weet dat dit geen makkelijk overstap was. Dan kan je begrijpen dat dit niet zomaar een impuls actie is geweest. Tijden veranderen!
De volgende stap is dat men overstapt op FreeBSD, ElementaryOS of een andere Linux-XFCE/LXQt-distro in combinatie met Darktable, Rawtherapy, enzovoorts. Ik hoop dat het niet lang meer duurt voordat de markt beslist dat de beste workflow is te bereiken op een vrij besturingssysteem. Dat zou een enorme push geven om de OS-marktaandelen gezond te maken.
Updates en nieuwe versies van Adobe zijn er veelal eerder voor Windows dan voor de Mac versies.

De voornaamste reden om op school te kiezen voor Mac is het beperken van allerlei problemen veroorzaakt door malware en virussen. Niets zo vervelend als de ICT helpdesk van een school ongewenste bende van computers moet halen doordat scholieren op alles klikken dat knippert en ze leuk lijkt.
Dan doet de IT niet helemaal goed hun werk ;) Want dat kun je dichtzetten voor de studenten.

Maar goed, Apple was inderdaad hét designer/illustrator merk bij uitstek. Echter zoals andere dat hier ook al aangeven is dat verandert en hebben ze het zelf laten liggen waardoor er vele overstappen naar Windows. Dit is een geweldig mooi apparaat maar ook HP heeft dikke Ztower die zo veel meer power hebben dan Apple op dit moment kan.
De MacBooks van studenten, of meer devices van studenten in het algemeen, zijn zogenaamde zelfbeheerde systemen (BYOD). Die maken geen onderdeel uit van het eigen lokale netwerk voor medewerkers. Wat een student er mee doet, moet de student weten. Maar als er iets niet goed gaat, staan ze wel bij de servicedesk met vragen.
Daar heb je helemaal gelijk in! Maar ik dacht meer aan de opleiding waar de desktops in de les lokalen staan. Dan zitten ze wel weer in het plaatselijke netwerk. Ik dacht even niet aan de BYOD student. Want laten we eerlijk zijn, dit is ook niet iets dat je meezeult.
Dan toch een Surface Pro 4. ;)
B.Y.O.D > S.Y.O.S :+

Bring your own device
Solve your own sh*t
:+
Mwha, vroeger was dat voornamelijk zou i.v.m. het Adobe pakket. Inmiddels werkt Adobe prima op Windows pc's. Sterker nog als designer vind een Surface veel fijner dan een Macbook puur omdat ik al kan tekenen op het scherm. Er is eigenlijk geen enkel voordeel wat een Mac bied voor een designer behalve dat het van je ''verwacht'' wordt.
Welk Adobe pakket bedoel je? Adobe Photoshop werkt al tientallen jaren op Windows. Illustrator ook.
Doelde meer op werkt beter op de Mac, niet op het werken op.

Dit was het argument wat ik tijdens m'n opleiding vaak hoorde van m'n medestudenten met een mac.
Wat werkte er zoal beter?
Dat werd me toen ook niet echt duidelijk, maar dat was wel het argument ;) had waarschijnlijk ook te maken met: Grafische vormgevers gebruiken een mac.
Hmmm wellicht werkt je in het buitenland en heb je ervaring met een surface.

Hoe werkt dit tov een Wacom? Disney schijnt de iPad pro gebruikt te hebben (of nog steeds) wellicht was dat een marketing gig, ook daar ervaring mee?

Ben wel benieuwd... Zeker omdat Wacom een naam hoog heeft op dit gebied.
Er zijn meerdere software producten nu wat zowel op een pc draait alsook op een mac.
Dit is al een paar jaren zo vroeger was dat niet en was alles voor de pc, omdat deze de meest gangbare software had heeft windows.En nu zijn meerdere pakketten software met name van adobe die ook op een mac draaien ik geloof zelfs dat er office producten zijn die speciaal voor de mac geprogrammeerd zijn.En natuurlijk ook vor windows nog altijd.Is wel handig als je zelf een Macintosh hebt kan je die software ook voor je mac kopen voor ongeveer dezelfde prijs.Let wel die Macintosh computers ware de eerste computers die een heuze 64 bit processor hadden, en dat ius teven ook die voorsprong wat ze vroeger hadden.
Nu zijn bijna alle pc's 64 bit met i3,i5 of i7 die dus tevens ook 64 bit is.
Nu is windows zodanig stabiel dat het bijna niet meer crashed.
De software van de mac was vroeger al zo goed en crashed bijna nooit net zoals windows 7 ,8,8.1 en 10 nu ook nooit meer doet.
Effe nu weer ontopic dit ding ziet er heel goed uit en die schermresolutie is erg hoog.
En net zoals de jongens zeggen boven mij volgens mij word het echt gebruikt voor een profesionele autocad gebruiker of misschien wel in de film industrie.
Omdat het ding zo een rete hoge resolutie heeft.Ik vind het een leuk ding maar vind hem persoonlijk veel te duur, en volgens mij meer gemaakt voor de bedrijfsmatige toepassingen.Dit is echt een premium product ,wel goed gedaan microsoft.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 23 mei 2017 21:07]

En aangezien Apple de iMac al jaren niet meer echt verbetert heeft, is er dus ruimte om een échte upgrade te bieden, met daadwerkelijk nuttige toepassingen. En aangezien iMacs ook al niet zoveel performance/€ bieden (lees: niet veel goedkoper zijn dan dit) kan dit best wel eens een gat in de markt zijn. Bovendien denk ik dat veel mensen die met zo'n iMac werken ook wel eens Windows hebben aangeraakt, en de gehele Adobe suite is er ook voor Windows. Volgens mij is het een hele slimme zet van Microsoft en Apple laat het afweten, die hebben nog niks nieuws aangekondigd.
Kwestie van tijd voor dit verschuift. Het is meer een imago ding en je hebt op Mac keuze om ook Sketch te gebruiken in design. Nu er het laatste jaar een aantal nieuwe tools zijn uitgekomen die op elk platform zijn te gebruiken zoals: Figma (webbased) en adobe XD zal de noodzaak om Mac te hebben minder worden.

Daarbij zeg je zelf dat het al begint op een opleiding, je ziet inderdaad veel studenten met Mac producten lopen. Echter kan ik je vertellen dat de verhouding ook op grafische opleidingen eerder 60/40 voor microsoft is (doe zelf Communicatie & Media Design).

Eenmaal afgestudeerd of werkzaam in een bedrijf zie je dat bedrijven hardware of op kantoor hebben staan of leveren aan werknemers. Dus in het geval van de studio lijkt mij dit iets dat je op kantoor wil hebben staan, feit is dit ding ziet er super gelikt uit. Het heeft een premium uitstraling en als je een kantoor vol mensen hierop ziet werken, helpt het vast ook met het binnen halen van klanten.
In de vorige eeuw wel ja.
Apple heeft deze positie in de laatste jaren alleen niet weten te behouden, hoewel veel mensen nog wel bij de Mac zijn gebleven.
De schermen (want daar ging het volgens mij voornamelijk om) zijn bij de concurentie stukken beter geworden. Ook is software geen isse meer.
Als mijn opleiding dat zou eisen zou ik direct stoppen.

Back ontopic,
Hoe presteerd dit surface ding van Microsoft tegen over een Wacom Cintiq?
Je kan ook een eigen wil hebben en rebelleren door te zeggen tegen de leerkrachten dat je werkt met wat je zelf verkiest? 'Think different'?... of hoe verwoordden ze dat ook alweer? ;-)

Ik weet nog toen ik 10 jaar geleden een Zepto Znote versus een Macbook pro zette, kreeg ik bijna 3/2 performantie. Ik was inderdaad één van de weinigen met een PC op de ganse onderwijsinstelling, samen met deze getalenteerde dude. Kreeg er altijd tegenwind door van geitewollensokken leerkrachten die verwachtten dat een student zomaar 3.000€ kon dokken voor een laptop.
Daarom zet Microsoft zichzelf in die zelfde markt als Apple en Wacom... een soort van AIO maar dan een stuk goedkoper! Nu kunnen Grafische Vakscholen kiezen of men gebruik maakt van een Mac met diverse losse componenten of een Surface Studio!
Grafische ontwerpers gebruiken allemaal Mac's, ik weet niet hoe ver jij in het verleden leeft maar Mac's zijn achterhaald!
Surface Studio verpletterd Mac's!
Het is jammer dat ze het scherm niet los verkopen, want het is inderdaad geen slechte prijs, maar ik had liever mijn eigen hardware er voor willen gebruiken, dan was het zeker het overwegen waard.

Voor de doelgroep zal het waarschijnlijk weinig uitmaken en je kan zo een bepaalde kwaliteit garanderen, dus dat begrijp ik ergens ook wel.
dan is het alsnog reteduur ik heb voor 1139 een alienware aurora r5 met een 1070 en een i7 met 8 gb ram ddr4 ( beetje mager ). enigste nadeel is er nu dus alleen dat de resolutie wat lager is. dan zou ik toch liever een aparte desktop kopen en dan het scherm gebruiken.

een 965m is niet echt futureproof. zekerniet nu volta ook nog om de deur staat. en voor die prijs hadden ze echt wel een 970m of 980m kunnen indoen. of de gtx 980 notebooks ( 980 voor laptops )
Niet enkel de resolutie is 'wat lager' het scherm zelf heeft niet de techniek erin zitten als deze all in one dat heeft. pricewatch: Wacom Cintiq 27QHD Pen & Touch
Dit komt behoorlijk in de buurt. En dat moet je dan nog naast die Alenware zetten. Nu is het kwestie van smaak maar ook op design vlak is het niet vergelijkbaar ;) Ook de schermen die veelal gebruikt worden bij Desktop publishers zitten niet onder de 1000 Euro.

De hardware zou inderdaad wel hoger mogen ja. Een optie naar een 1070/1080 zou erg leuk zijn. Maar dit is dan ook geen game bak. Nu weet ik dat De huidige 1080's sneller zijn in renderen dan menig Quadro kaart en heb je eigenlijk geen echte reden om nog voor een quadro te kiezen.
ik zelf ben niet bekend met het scherm, ik ging af op de comment die mjz2cool maakte over de prijs. dat het een gamebak is weet ik, maar waarom ze dan een 965m erin gooien weet ik niet. ik mod laptops al sinds alienware de categorie game-laptops de wereld in bracht, en toen dertijd hadden we nog beschikking over een mxm module.

dat is nu hellemaal uitgefaseerd omdat intel geen mxm cpu's meer wou produceren.

nu maakt microsoft een render machine met een game-videokaart die ook nog eens underpowerd is. vanuit een tweaker zijn oogpunt moest ik een alternatief laten zien die niet veel duurder is maar wel 2 keer zo snel was ( videokracht)
Vanuit "ons" oogpunt heb je dan ook zeker gelijk. Je kunt voor dat geld ene prima render computer samenstellen. En het is ook raar dat ze maar een 965 erin hebben gezet ik zou dan ook zeker nog wel een spec bump verwachten.

Tof dat je er al zo lang mee bezig bent!
Maar zoals gezegd is het scherm alleen al ruim 2k waard. Dat je er dan nog voor iets meer ook een best aardige computer mee krijgt is enkel een plus. Natuurlijk zou er standaard een SSD in moeten zitten en een iets sterkere GPU. Maar oké, het is iets en voor tekenen/design zal hij het prima doen. Als je inderdaad filmpjes of zwaar 3d moet gaan renderen zal je, zoals jij ook zegt, iets te kort gaan komen hiermee.
De vorm factor is wel waanzinnig mooi :) Dat kunnen we niet snel zelf bouwen.
en dan moet je het scherm en alles er nog bij kopen. dus als je dan een scherm wilt hebben met touch/pen/dial input ben je alsnog hetzelfde of meer kwijt.
ja klopt maar je krijgt meer performance voor een fractie meer van de prijs dat is ook iets waar je rekening mee moet houden
En jouw setup ziet er lang niet zo strak uit als deze combi
Ik betaal liever voor deze Microsoft Surface dan weer met Dell zaken te doen. Het scherm en pen is veelbelovend.. Verder vind ik het ook erg mooi uitzien. De Alienware Aurora vind ik maar niks.
Ik zou hem wel willen hebben om Hearthstone mee te spelen. Gewoon lekker swipen op hoog niveau. En verder voor email uiteraard. Zoals 99,9% van de mensen een comp gebruiken.
Komt wel meer in de buurt hoor, voor geringere prijzen: http://www.parkablogs.com...graphic-artists-designers Met name die Dell Canvas zal voor velen wel eens aantrekkelijker kunnen zijn want scherm en PC zijn daarmee gescheiden: https://nl.hardware.info/...ace-studio-maar-zonder-pc
Het blijft toch eeuwig jammer dat ze er geen SSD in hebben gestopt. Ik lees en hoor overal dat het heel erg de prestaties naar beneden haalt. Zelf vervangen kan wel, maar dan moet hij helemaal uit elkaar.
Wat zijn er trouwens weer lekker veel zwart-wit denkers in de comments. Komt het bij sommige mensen ooit voor dat er verschillende (!) doelgroepen (!) bestaan? Ons bedrijf zet maandelijk zo'n 1500-3000 van dit soort systemen weg. Hoevaak wij over de vloer komen waarbij een fiattering (per systeem) pas begint vanaf 10.000 per apparaat kan ik al niet eens meer op 1 hand tellen.

Niet nader te noemen grote jongen in Engeland waar we bezig waren met bepaalde netwerklicenties kreeg laatst 150 iMacs geleverd die allemaal voor onze neus stonden. €4299 per stuk. En een lachende manager dat ie 100 euro korting per apparaat bedongen had....

Respecteer het nu eens voor wat het is en laat die zinloze discussie tussen Apple en Microsoft eens weg.
Als ze dit scherm alleen als monitor uitbrengen. Geen touch of PC er in, alleen een scherm. Lijkt me ideaal deze verhouding en resolutie. Maar ja, er is alleen 16:9 wat de klok slaat 8)7 |:(
Ik vind dit een geweldig curieus product, Het is duidelijk een antwoord op de iMac 5k. Zelf heb ik een iMac 5k en hoewel ik het een heerlijk apparaat vind zou ik als concurrent de volgende zaken verbeteren; meer poorten, snellere hardware, interessantere prijs (want Apple is duur). Microsoft brengt een computer uit die imponeert met zijn aanraakscherm maar eveneens een pak duurder is, trager is in het geval van de instappers terwijl de iMac al anderhalf jaar geen upgrade heeft gehad. en je moet het met 2 poorten minder stellen, de 2 belangrijkste dan nog want dankzij de Thunderbolt poort kan je je AIO voorzien van externe opslag met de communicatiesnelheid van interne opslag. De creatievelingen zullen blij zijn als ze al hun materiaal mogen benaderen met een ondertussen achterhaald USB 3.0 poortje. Geloof me, Thunderbolt is duur maar cruciaal voor een systeem als dit. Voor illustrators en ontwerpers is het aanraakscherm een absolute dealmaker maar voor fotografie en videobewerking zal deze computer onvoldoende bieden om de iMac de rug toe te keren.
Het is een prachtig ding, maar voor deze prijs zie ik geen enkele reden om een Surface Studio te halen in plaats van een normale desktop of een andere all-in-one. De hardware is inmiddels alweer verouderd.

[Reactie gewijzigd door Mrten op 23 mei 2017 14:18]

In eerste instantie zakte mijn broek af van de prijs. Todat je je realiseerd dat je het niet moet vergelijken met een AIO maar met een Wacom van € 2200,- plus een PC. En dan is de prijs helemaal niet meer zo raar.
Als je daar geen reden toe ziet hoor je niet bij de doelgroep.
Een vergelijkbare Cintiq kost makkelijk €3000 en dan heb je niet eens een computer, alleen maar een scherm. Deze prijzen zijn heel erg normaal in deze markt. Als jij dit te veel vind ben je je blijkbaar niet gekend in die markt en is dit ook niet op jou gericht.
Tjonge, wat een prijzen.... Ik had dit niet aanzien komen. Gaat Microsoft nu Apple achterna? Had op zijn minst een KabyLake processor en een 1XXX serie verwacht voor die prijs.

Edit: Was iets te snel met mijn post. In eerste instantie leek het een allround all-in-one. Maar dit is relatief best goedkoop en meer werkvlak dan een Wacom tablet. Had van mij wel even een duidelijke doelgroep in het artikel mogen staan.

[Reactie gewijzigd door Brawler1986 op 23 mei 2017 15:39]

Duidelijk nog nooit zakelijk gewerkt. In de design wereld zijn dit soort systemen (met lage specs) echt niet aan te slepen. Dan heb ik het niet over grafisch design maar ook over high-end kantoorinrichting en dergelijke. Daar interesseert het niks wat erin zit maar hoe het uit ziet. Daar hoef je geen Apple vs Microsoft discussie voor te voeren.
In de design wereld zijn dit soort systemen (met lage specs) echt niet aan te slepen.
...
Daar interesseert het niks wat erin zit maar hoe het uit ziet.
Low tech in een mooi jasje. Dan denk ik alleen maar: 8)7
Dat mag jij denken :). Verdien ik er ondertussen bakken met geld aan. Ieder z'n meug toch?
Als ik het maar niet hoef te kopen. Ik wil functionaliteit. BMW, Jaguar is mooi maar doe mij maar een Nissan (pre-Renault), Mitshubishi Lancer of andere storingsvrije onderderhoudsarme japanner (ja ook niet alle japanners zijn goed)
Met een dergelijke machine vraag je je af waarom ze een i5 als optie hebben.
Gezien het type gebruikt lijkt me toch dat je een i7 of hoger moet hebben. Kost je 10% meer in prijs maar krijg je wel een stuk meer voor.

Voor de rest een mooie machine, ziet er netjes uit en zonder 'stickers' (intel inside) etc die de boel altijd zo lelijk maken op die windows machines.
Anoniem: 708439
@rvt123 mei 2017 14:40
Misschien meer voor photoshop dan is een i5 voldoende, de i7 komt eerder van pas bij videobewerk/render werk.
Prachtig ding bij de aankondiging, ik wou hem ook hebben, maar nu is dat ding mij te oud. Als ze direct (of in enkele weken) het beschikbaar hadden gesteld had ik er nu 1 gehad.

Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maargoed. :Y)
Dan betaal je 3550 euro, en dan zit er niet eens een normale SSD in.
Dat is inderdaad het enige waar ik voer zou vallen. Maar als dat er wél in zat is dit een prima apparaat voor de prijs! Een vergelijkbaar scherm kost ook al snel boven de 2K en dan heb je enkel het scherm.
Het schijnt dat er een losse 64 gb ssd in zit en daarnaast nog een normale 1tb schijf.

Deze zijn redelijk goed zelf te vervangen. Van het instapmodel kan ik het wel begrijpen maar voor het topmodel hadden ze wel wat meer mogen doen.
O, oke. Maar een losse 64GB SSD is ook weinig voor dat geld. Zelfs voor het instapmodel zou ik het enorm matig vinden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee