Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 211 reacties

De Pixel en Pixel XL zijn waardige opvolgers van de Nexus-lijn en behoren tot de beste Android-smartphones die verkrijgbaar zijn. Dat concluderen reviewers. Ze prijzen het updatebeleid en de camera, maar de hoge prijs vormt een obstakel.

Dinsdag zijn de eerste reviews van de grote technologiesites verschenen in de landen waar de Pixel-toestellen beschikbaar is gekomen. De aandacht voor de toestellen is groot: het zijn de eerste smartphones die Google zelf ontworpen heeft, al is de fabricage uitbesteed aan HTC. Bij de Nexus-lijn had Google veel minder invloed op het ontwerp en de uitwerking.

ArsTechnica heeft wat commentaar op de achterkant van glas en het feit dat de Pixels slechts een enkele middelmatige speaker hebben, waar de Nexus 6P er bijvoorbeeld twee had. De site legt de link tussen het uiterlijk van de Pixels en dat van de HTC One A9 en Desire 10, met de opmerking dat die allemaal op de iPhone lijken. Google legde bij de introductie van de Pixels de nadruk op de camerakwaliteiten en ArsTechnica bevestigt de claims: de camera kan zich makkelijk met die van de iPhone 7 Plus meten, terwijl die over twee camera's beschikt.

Ook The Verge noemt de camera zeer goed en prijst de snelheid. Volgens de site zien gemaakte foto's er heel aantrekkelijk uit en komt dat mede door de algoritmes voor de beeldverwerking van Google; de beelden van de iPhone 7 zouden wat natuurlijker aandoen. De site tekent aan dat de camerakwaliteit volgens Google een van de eigenschappen is die baat heeft gehad bij het zelf ontwikkelen van hard- en software en datzelfde zou gelden voor de accuduur.

De accuduur is bij de Pixel volgens The Verge aanzienlijk korter dan bij de XL, maar specifieke cijfers geeft de site niet. ArsTechnica doet dat wel, in een benchmark van de site houdt de Pixel het bij browsen tien uur vol op een lading, de Pixel XL gaat in dezelfde test drie kwartier langer mee. De iPhone 7 en 7 Plus scoren met ruim twaalf en dertien uur beduidend beter. WSJ merkt op dat de XL het makkelijk een werkdag volhoudt en de Pixel tegen acht uur 's avonds nog maar tien procent over heeft, en dat de iPhone 7 en 7 Plus het bij testen een uur langer volhoudt.

Engadget wijst er op dat de Snapdragon 821 op 2,15GHz geklokt is in plaats van de standaardkloksnelheid van 2,4GHz, maar de site claimt dat Android desondanks sneller aanvoelt dan bij de meeste andere high-end smartphones van dit jaar. De site is verbaasd over de stembediening en bruikbaarheid van de Google Assistent en Wired noemt deze zelfs de beste persoonlijke assistent van dit moment. Alle reviewers zijn het erover eens dat het een groot pluspunt is dat de gebruiker van de Pixel als snelste over nieuwe updates kan beschikken. Tegelijkertijd noemen alle sites de hoge prijs als grootste struikelblok en volgens Gizmodo is die hoge prijs niet te rechtvaardigen.

Google Pixel

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (211)

Waarom moet een website als tweakers.net een samenvatting van wat andere websites zeggen over een product publiceren? Ik zie die als ''beter iets dan niets'' duurt het krijgen van een reviewmodel te lang misschien?
De introductiedatum voor Nederland is op dit moment nog niet bekend en we krijgen van Google Benelux dan ook nog geen reviewsample. Gelukkig hebben we er twee in Duitsland kunnen kopen, maar wanneer die precies hier op de redactie zijn weten we nog niet. In de tussentijd denken we dat jullie wel graag willen weten of het goede toestellen zijn, vandaar dit bericht.

Een review komt er dus nog zeker aan :)
Kleine feedback:

De titel deed me denken dat jullie zelf een review voor de pixel, en een voor de pixel XL hadden. Was toch een kleine teleurstelling dat het om een meta-review ging toen ik het artikel opende. Maar ik ben wel blij dat jullie het doen, Tweakers is de enige tech site die ik volg en dan is het fijn om op de hoogte gehouden te worden!
Marques Brownlee krijgt wel leen toestellen. En dan beperkt zijn bereik tot YouTube.

Ik acht tweakers qua bereik percentage in benelux toch wel hoger in.
Marques Brownlee trekt miljoenen views per video. Zo ver reikt Tweakers heus niet. En qua niveau van reviews is MB toch nog wel een stapje hoger dan Tweakers imo.
Ik vind tweakers reviews van een niveau hoger dan brownlee.
Dat neemt niet weg dat zijn berijk veel groter is. En dus meer macht uit kan oefenen om als eerste een review sample kan krijgen, of een telefoon op een andere manier kan bemachtigen.
Wat maakt het uit of Tweakers in de Benelux (mogelijk) een groter bereik heeft? Mondiaal zal MKBHD een veel groter bereik hebben. Volgens mij hebben praktisch al die tech journalisten en youtubers een leentoestel gekregen in de VS. Nederland is gewoon nog niet aan de beurt.
Dit mag van mij best de eerste alinea van het 'uitgeklapte' artikel zijn. :)
Jammer, Tweakers is toch geen kleine speler en had wel verwacht dat er wel een leentoestel vanaf kon.
Volgende keer even zelf met de auto naar Duitsland om er een te halen?
Er zijn vziw geen fysieke shops die hem in Duitsland verkopen.
Is er nog geen grijze import dan? Meestal als je genoeg centen op tafel legt is er van alles te krijgen.
Ik ben erg benieuwd waar je deze gekocht hebt. Kun je me dat doorgeven?

Dank Alvast :-)
Martine
T-Mobile-winkels in Duitsland verkopen hem :)
Het is ook nooit goed he :P Onder andere artikelen staat altijd "Ja dit stond vorige week al op Site X, wanneer zijn ze een keer op tijd". Doen ze iets met die feedback, is het weer niet goed.. 8)7
Er is natuurlijk een groot verschil tussen nieuws en opiniestukken overnemen.
De telefoon is nog niet uit in Nederland, dus Tweakers heeft waarschijnlijk (net als alle andere Nederlandse websites) geen reviewmodel gekregen.
Wat is daar mis mee? Niet iedereen bekijkt dit soort sites en het is nog niet eens bekend wanneer ze in Nederland worden uitgebracht.
Geduld is een schone zaak, en ik zie dit meer als een preview van tweakers dan een review.

Het valt me op dat het voor sommige mensen nooit goed is. Dan zijn ze weer te pro android, dan weer pro apple, dan is het een review van een andere website. Jammer, maar ik ben blij dat jullie dit ook publiceren, want een site als gizmodo is niet echt een site waar ik regelmatig op kijk.
Ik vind het wel interessant om te lezen wat de grootste tech reviewers te zeggen hebben over zo'n belangrijk toestel. Tweakers is natuurlijk "dichter bij huis" maar vind dit een leuke toevoeging. Valt mij wel op dat tweakers vaak later met de reviews zijn dat de grote tech sites. Maar wat ik wel goed vind is dat tweakers weer soms een iets andere review hebben dat de grotere spelers. Dus ga zo door wat mij betreft :)
Ze komen pas over twee dagen in Nederland, ik weet niet hoe het met de review NDA's zit, maar misschien dat hier gewoon iets scheef loopt.

Normaal zou Tweakers wel schijven dat ze zelf ook een review verwachten of dat ze hem juist niet verwachten, er helemaal niet over schijven lijkt er op dat het niet mag.
Twee dagen Nederland? Google heeft helemaal nog niet bekendgemaakt wanneer ze worden uitgebracht.
Insider info? Linkje ?
Zie het als nostalgie... 8-)
Ik dacht ook even dat ik op Metacritic zat :o
Ik vind het apart dat deze telefoons genaamd pixel eigenlijk maar een middelmatige resolutie hebben voor een dergelijke high end telefoon.
Voor die prijs had er toch makkelijk ook een 1440p OLED scherm of nog beter ingekund ?
Het is toch OLED. En kom op: op een 5'' toestel voldoet 1080p meer dan ruim. De resolutie bij de XL is nog een stapje hoger, dus ook daar geen ''middelmatige resolutie'' te bekennen.
Het is toch een beetje cheap als bijvoorbeeld een 5 " Lumia 950, die minder als de helft kost, wel een 1440p OLED scherm heeft.
Vraag je dergelijk topprijzen lever dan ook het beste wat er te bieden is
Ik begrijp jouw standpunt, maar begrijp ook dat het totaal nutteloos is om op zo'n klein scherm meer dan 1080p te hebben... Dat ga je niet zien, tenzij je bionische ogen hebt.
Hoe is die trend er zelfs gekomen om zo'n hoge resolutie aan te bieden op zulke kleine schermen? 8)7
Omdat de smartphone tegenwoordig dermate uitontwikkeld is dat elke smartphone dezelfde features heeft en er dus weinig overblijft om mee te concurreren.

Elke smartphone heeft dezelfde onmisbare features, dus werd de focus verlegd naar schermgrootte. Toen elke smartphone op 5-5,5" zat werd de focus verlegd naar resolutie.

Blijft een feit dat 1440p en hoger op een 5" scherm natuurlijk niets anders is dan verspilling van cpu/gpu resources en dus energie. Nu gaan er op deze reactie allemaal mensen met Choice-supportive bias lopen beweren dat ze gek worden van de pixels op de 5" 1080p telefoon van hun moeder/zus/broer/oom/tante/neef/nicht/bakker/slager/kapper en dat hun 1440p/4K telefoon 'oh-zo-fan-tas-tisch-werkt', maar: cut the crap. Ik zie op mijn 55" 4K tv al niet eens meer de pixels op 30cm afstand.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor die constante vergelijking op basis van dual/quad/hexa/octacore processoren en 2/4/8GB RAM. Een octacore cpu hoeft niet sneller te zijn dan een goede dualcore, net als 8GB RAM heel leuk is, als je telefoon er maar 3 gebruikt. Mensen staren zich tegenwoordig helemaal blind en oh-wee als er een fabrikant is die in 2016 nog een dualcore smartphone durft uit te brengen, ook al blaast deze alle quad en octacores aan de kant.

[Reactie gewijzigd door Persei84 op 18 oktober 2016 17:25]

Volledig met je eens! Ik vraag me alleen af wanneer telefoons goedkoper gaan worden. Als er nagenoeg geen nieuwe features bij komen, dan worden de R&D kosten lager van een toestel en tevens wordt de hardware goedkoper. Nu nog de toestellen

De telefoons door Google geleverd zijn tot nu toe alleen nog maar duurder geworden.
Omdat niet alleen de mensen, maar ook de media meewerken aan de specs wapenloop denken de mensen automatisch dat meer=beter. Een hogere resolutie wordt vaak bij vergelijkingen tussen smartphones als een pluspunt neergezet, terwijl een uitstekend 1080p scherm nog altijd beter is dan een redelijk 1440p scherm. Het zou de media sieren als ze iets minder de pixels tellen en gewoon puur de beeldkwaliteit reviewen. Deze hele resolutierace doet me sterk denken aan de megapixel race van de camera's van een aantal jaar terug, inclusief mensen die dachten dat een 12MP camera automatisch beter was dan een 8MP camera.

Het is nou eenmaal niet zo zwart-wit in technologieland.
En het ergste is die mensen die zich daar blind op staren zitten hier ook reacties te dumpen. Ik zeg al jaren dat het aantal cores en dergelijke geen maatstaf is. Zoals mijn oude i7 980x nog steeds sneller is dan veel nieuwe processors en zo kan ik wel even doorgaan. Er zijn zoveel factoren die meespelen als het gaat om performance zoals de software die er op staat, eventuele overhead etc etc etc. Ik ben het dus totaal met je eens.
Er zijn juist uitstekende 1440p schermen op 5 inch beschikbaar en Google zelf heeft de Pixel telefoons gepresenteerd samen met Daydream view VR en dan vind ik de resolutie daar gewoon te weinig voor in de gewone Pixel.

Er wordt veel gerefereerd aan accuduur maar 1440p OLED telefoons kan ik uit eigen ervaring melden doen het ook gewoon prima qua accuduur. Bestaande 5 inch telefoons als de Galaxy S7 en Lumia 950 kunnen prima omgaan met een 1440 OLED display en bovendien horen die oled displays ook nog eens bij de best beoordeelde displays van alle telefoons.
Als de concurrentie het wel kan waarom Google dan niet zo'n enorm duur toestel?

[Reactie gewijzigd door TWyk op 19 oktober 2016 10:20]

Ik geloof niet dat je mijn punt snapt, of je hebt de reactie niet goed gelezen.
Of jij leest niet goed wat ik zeg.
Juist die 1440p OLED display worden in reviews juist als uitmuntend beoordeeld (beter dan bestaande1080p schermen). Jouw argument van een uitstekend 1080p scherm is beter dan een redelijk 1440p is gewoon niet nuttig als de concurrentie als de S7 juist al beschikt over uitstekende 1440p OLED displays en ook een prima accuduur heeft.
En de resolutie is voor bijvoorbeeld VR wel degelijk belangrijk en dus niet zo maar specs race. Google presenteerde de telefoons ook tegelijk met hun Daydream VR initiatief.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 19 oktober 2016 12:49]

Volledig met je eens! Ik vraag me alleen af wanneer telefoons goedkoper gaan worden.
Er bestaan telefoons in elke prijscategorie. Wat is dan het probleem?
Er is geen probleem. Maar het punt was dat de telefoons zo goed als uitontwikkeld zijn. De R&D kosten gaan daardoor omlaag en dat zou je terug kunnen vinden in de prijs.

Maar volgens mij zijn er geen prijsklasse waarin de prijzen dalen. Althans, niet in het top segment.
Nee maar dat hoeft ook niet zolang er maar telefoons in de andere klasses beschikbaar zijn. Je kan niet verwachten dat een Ferrari ooit evenveel als een Dacia gaat kosten.
Ik snap wel wat jij bedoelt maar kunt ge ook uitleggen wanneer een smartphone een Ferrari kan genoemd worden?

Wordt dat een Ferrari omwille van zijn prijs of omwille van de betere specs?
Tja, dat is wat ik bij sommige fabrikanten niet snap.
Wij zullen de prijs maar wat aan de hoge kant houden dan behoren we ook bij de hoge klasse ... of dat denken de mensen dan.

Als ge kijkt wat vroeger een laptop kostte en wat die nu kost.
Vroeger moest gij voor een beetje laptop 200 000 Belgische frank (toen waren er nog geen euro's) neer dokken.
Later koste een laptop die zeker 10 keer meer kon, meer pixels, meer geheugen, veel grotere harde schijf en noem maar op, niet meer de helft.
Maar nu komt er weer de trend van duurder is beter op de proppen en nu worden ze weer ieder jaar duurder.
Enfin, ik denk dat de mensen gewoon ieder jaar gekker worden en dat de gek dat ook zonder morren blijft betalen..
Ja ik snap dat ook niet - wat is er mis met een 5-5.5" telefoon met zuinig 720p scherm, een leuke midrange SoC (Snapdragon 65x), 4 GB RAM en een flinke 4000-5000 mAh accu? Dan krijg je zonder veel problemen drie dagen accuduur, en voorkom je ook prijzen van 400+ euro. Er zit nu een enorm gat tussen toestellen als de Asus Zenfone Max en Acer Liquid Zest van 200 euro, en flagships als de iPhone 7/SE, Pixel en Elite X3.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 18 oktober 2016 19:01]

Exact! En daarom heb ik gekozen voor een Xiaomi met 5" 720p, SD430, 3GB RAM, 32GB ROM + SD card, 4000mAh, alle NL 4G bandjes, fingerprint scanner, FM radio, infrarood afstandsbediening, etc. en dat alles voor ¤150 uit China thuisbezorgd.

Garantie en service kun je natuurlijk vergeten maar als ie het zou begeven (wat bij de huidige bekendere Chinaphones echt niet snel en/of vaak het geval is) koop je gewoon een nieuwe en ben je nog steeds niet of nauwelijks duurder uit.

Een compacte telefoon zonder overdreven hoge resolutie, een redelijke processor, genoeg RAM, genoeg ROM + SD card en een grote batterij tegen een schappelijke prijs is precies wat ik zocht in een smartphone en dat is ondanks de vele scheepsladingen verschillende toestellen die hier in Nederland verkrijgbaar zijn hier toch niet te vinden.
Ja, deze Xiaomi is inmiddels (zeer beperkt) ook in Nederland te krijgen maar mist dan wel belangrijke 4G banden (8 en 20) en kost ¤200, nog steeds zeer concurrerend overigens als garantie een vereiste is en je kunt leven met beperkte 4G.

Als Xiaomi zulke "makkelijk 2 dagen" batterijen in goedkope compacte toestellen kan leveren kunnen anderen het natuurlijk ook. Toch doen ze het niet...
voor daydream zou het wel handig zijn
Eens, liever 1080p en wat langere accuduur dan 4k waar je niks van ziet.
Het bekenste door tweakers gereviewde toestel met een lange accuduur is de galaxy S7 en toevallig heeft die juist ook een 1440p OLED scherm.
Het is dus prima mogelijk een toestel een 1440p display mee te geven en een goede accuduur te halen.
Zou met 1080p nog langer zijn geweest hoor ;)
Hoe is die trend er zelfs gekomen om zo'n hoge resolutie aan te bieden op zulke kleine schermen? 8)7
Idd, compleet geflipt.
Langs de andere kant, hoeven ze voor VR tech niet meer speciaal zo'n scherm te ontwikkelen. Je zal mij er niet over horen klagen. :)
Voor VR brillen zoals de Gear VR? Daar blijf je toch de pixels aardig goed zien.
De gebruikte OLED panelen in de Google Pixel serie betreffen de non-plus varianten. Dus ze missen een hele boel subpixels, waardoor het 1080p paneel minder scherp oogt dan dat men normaal gesproken ervan verwacht. Volgens mij hoort 1080p op 5" met pen-tile matrix voor alsnog een scherp-ogend scherm te zorgen. Ik had namelijk geen enkel probleem met de scherpte van het scherm op mijn oude Galaxy S4.
Hogere resolutie gaat ten kosten van de accuduur.
De 950 ligt weliswaar voor de helft van het geld in de winkel, maar hij is al een jaar op de markt, heeft een OS met de nodige beperkingen en is zo goedkoop omdat ze m aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen.
Ik vind het OS van de Lumia beter dan de meeste android varianten maar afgezien daarvan is het ook niet alleen de zeer goede Lumia 950 display maar bijvoorbeeld ook de 5 inch Galaxy S7 die een dergelijke 1440p OLED display heeft en ook die display oogst aan alle kanten lof terwijl de accuduur van het toestel prima te noemen is.
Google komt nu nog met een 1080p resolutie in het duurste van alle android toestellen dan mag je ook verwachten dat de display het beste van het beste is en bijvoorbeeld geschikt voor hun eigen Daydream view (dat trouwens tegelijk met de Pixel gepresenteerd werd).

[Reactie gewijzigd door TWyk op 19 oktober 2016 10:28]

Simpelweg het feit dat Google zo hard op VR drukt met de Pixel maakt dit excuus al belachelijk.
Waarom? Want 1080p op 5-inch is niet scherp genoeg? De accuduur blijkt nu al behoorlijk kritiek te zijn en meer pixels aansturen kost nou eenmaal meer kracht.
Er zijn genoeg andere toestellen met OLED die het tegendeel bewijzen. Voor een telefoon van 799 euro mag je wel iets meer verwachten.

[Reactie gewijzigd door xDiglett op 18 oktober 2016 17:05]

5" en hoger dan 1080p is redelijk overkill als je het mij vraagt.. Prima resolutie voor dit schermformaat.
Niet voor gebruik in een VR bril bijvoorbeeld
Dat is correct, voor VR is de resolutie eigenlijk te laag..
Maar hebben ze daar reclame voor gemaakt?
Ik ga er eens naar kijken, thanks. :)
Dat was een van hun grote selling points.
Aha, ik heb alleen de berichten op tech-sites gelezen en een raw power paar vergelijkingen hier en daar. Is niks van VR blijven hangen blijkbaar. :9
Het is vast een eigenschap van mensen met een technische bias, om geld te willen uitgeven voor specs die niets bijbrengen, integendeel zelfs, maar wel als 'technisch geavanceerder' kunnen beschouwd worden. Ieder zijn ding natuurlijk.
Heb je uberhaupt de Google presentatie gezien? Ze zetten groots in op VR. Ik kan me goed voorstellen dat 1080P op 5" met een pentile layout redelijk zichtbare pixels heeft als je op 5cm door een vergrootglas naar het scherm moet kijken ;)
Hoeveel mensen kopen een smartphone voor VR, denk je? Ik in ieder geval niet en ik wil ook helemaal geen telefoon die "geoptimaliseerd is voor VR", ik wil een telefoon die geoptimaliseerd is voor gebruik als smartphone.
Voor jou lijkt het me simpel, dan koop je een andere telefoon, gelukkig is er erg veel keuze tegenwoordig ;)

Ik hoef ook geen telefoon voor de VR-toepassing. Ik merk alleen op, dat Google in de keynote waar de telefoons werden gepresenteerd aangaf groot in te zetten op VR dmv de telefoons. Er is veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van een nieuwe VR bril die beter moet zijn dan wat er nu op de markt is, waar de Pixel telefoons inpassen.
Waar heb je het over, de Pixel heeft gewoon een oledscherm met maar liefst 441 pixels per inch, knappe jongen als jij het verschil ziet. Het zit gewoon in je hoofd, maar ik ben blij dat Google in ieder geval niet meedoet aan die gekte. Ik heb liever betere prestaties en een langere accuduur, dan 500+ pixels per inch.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 18 oktober 2016 17:18]

En die toestellen kampen vaak ook met een batterijduur die vele malen beter was als er gewoon een 1080p scherm ingezeten had. En door al die flauwekul met schermresoluties is het één grote probleempartij geworden betreft de accu (het overgrote deel van de mensen heeft nog een 1080p televisie, maar voor smartphones moet men 4k hebben? Slaat nergens op)

Zie de Note7, ze hebben geprobeerd meer capaciteit in hetzelfde formaat accu te duwen, omdat al die nieuwe hardware meer stroom kost (en een nieuwe telefoon kan natuurlijk niet minder capaciteit hebben dan de generatie ervoor toch?) en men denkt nu natuurlijk dat Samsung de enige fabrikant is die zo stunt met accu's, maar geloof mij maar dat ze het allemaal doen. Accuduur is 1 van de belangrijkste zaken op een smartphone en persoonlijk denk ik misschien wel het belangrijkst. Leuk als je 10 uur video in 4K (once again, je ogen zien het verschil niet het is meermaals bewezen) kan kijken, terwijl je misschien 20 uur kan kijken met een 1080p schermpje.

Dit is precies weer zo blind kijken op specificaties, want 4K is scherper (wat uiteraard klopt) maar waarom heeft dan niet iedereen een 4K televisie? Daar zou ik eerder het nut van in zien dan een telefoon die 4K kan afspelen (en sluit je m aan op een 1080p tv dan heb je nog steeds geen 4K)
Over diminishing returns gesproken bij boven de 1080p+ op zo'n scherm, wat betreft OLED ben ik het met je eens.
Of hij de iPhone killed of niet qua hardware / software maakt niet uit. Draait uiteindelijk om de apps naar mijn mening.
Mijn vrouw heeft een iPhone en iPad en ik heb een Android telefoon. Ik heb nog steeds het gevoel dat iOS apps (die ik heb getest) meer liefde krijgen van developers dan Android apps. Het ziet er allemaal wat strakker uit en het loopt net wat soepeler dan Android apps.

[Reactie gewijzigd door munitqua op 18 oktober 2016 16:50]

Ik vind de apps op Android eigenlijk wat mooier. Vrijwel alle apps maken gebruik van material design en zien er dus eenduidig uit en werken daarom ook hetzelfde. Wat ik tot nu toe van iOS gezien heb (heb mijn 6S Plus nog maar twee weken) is dat de apps qua design en bediening meer uiteenlopen. Dat kan iets verwarrender zijn.
Mijn ervaring ook, zolang material design aangehouden wordt verslaat de UI / UX van Android alles. Maar er zijn nog voldoende vreemde layouts die ik liever anders zie.
Het staat goed op Android. Ik vind het dan weer verschrikkelijk als een luie ontwikkelaar Material Design 'ook maar' toepast op iOS.
Dat is inderdaad compleet nutteloos. When in Rome of zoiets. Bovendien is Material Design (en de Apple standaarden) geoptimaliseerd voor gebruik binnen het OS waarvoor het ontworpen is. Om het ontwerp van de een in het andere OS te gebruiken heb ik altijd nadelig voor de UX gevonden.
Ligt nogal aan het scenario. Google calendar is bijvoorbeeld prachtig op mijn Pixel C en ziet eruit als een treinongeluk op mijn iPad (edit: want voor iPhone). Spelletjes zijn vaak mooier op iOS (of draaien soepeler) al wijkt het niet sterk af. Het is natuurlijk ook eenvoudiger om een app er mooi uit te laten zien of sneller te laten lopen onder iOS, men hoeft geen rekening te houden met ikweetniethoeveel verschillende apparaten met elk hun eigenaardigheden.

De meegeleverde apps van Google vind ik ook beter (photos, inbox/gmail, rekenmachine, en Chrome) De mailclient op iOS is een matig stuk software en Safari werkt gewoon niet zo lekker als Chrome (dat nog beter is onder Android).

Qua OS heeft Android iOS ingehaald (mening), iOS 10 voelt rommeliger aan dan Android 7. Dat heeft vooral te maken met het swipen van boven, beneden en links onder iOS. Tenslotte prefereer ik Material design boven het zachte design van Apple.

[Reactie gewijzigd door oef! op 18 oktober 2016 17:17]

Ik vind Android op mijn oude P8 ook wat vloeiender dan iOS 10 op mijn 6S Plus. Ik merk vrij veel vertragingen en frameskips bij animaties. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Chris Pirillo heeft het er ook over op zijn YouTubekanaal en dat is een absurd harde Apple fanboy. Denk dat alleen Daniel Eran Dilger van Apple Insider een extremere fanboy is.

Verder is iOS stijlvol, maar wellicht een tikkeltje gedateerd qua uiterlijk. De 6S Plus bevalt wel prima.

[Reactie gewijzigd door marhalm op 18 oktober 2016 18:47]

Ik gebruik de iPhone 6s op het werk, en de Oneplus 2 privé.

Ik ondervind hetzelfde als jij: scrollen gaat op de 6s met grovere stappen dan op de OP2. Ik vind de OP2 vloeiender werken.

Ik ben ook met je eens dat ios oud aandoet tov Android (6).

Fijn om te lezen dat jij dezelfde ervaring hebt. Om deze bevindingen ben ik hier op Tweakers flink aangevallen.
Met deze mening moet je inderdaad voorzichtig zijn. Mensen denken al snel dat je aan het trollen bent namelijk, terwijl dat echt niet het geval is :)
Dat je met dit soort uitspraken voorzichtig moet zijn is denk ik vooral te danken aan de stortvloed aan voormalig nujij.nl gebruikers, alwaar de (tech)wereld voor het gros van de 'reaguurders' volstrekt zwart-wit in elkaar stak. Kritiek op een populair merk, onderbouwd of niet, kwam je steevast op stapels 'minnetjes' te staan en een lading kritiek waar je U tegen zei. Vooral bij Apple-draadjes liepen de emoties hoog op. Nu begint m.i. het niveau op Tweakers daardoor ook een beetje die richting op te gaan, maar gelukkig is er nog de brede 'oude' userbase van echte tweakers die deze influx op kunnen vangen. :)

Wel is het met dit soort zaken altijd belangrijk je mening voldoende te onderbouwen, liefst direct of anders bij navraag. Doe je dat niet, dan word je niet serieus genomen en krijg je veel kritiek/aanvallen naar je hoofd geslingerd.
Dit gebeurt eveneens als je blijk geeft van een soort sluimerend fanboy gedrag. Als je dus (bijvoorbeeld) zou roepen dat een 'OP2 superieur is t.o.v. een irritant trage iPhone 6s' en 'iOS is echt een antiek besturingssysteem', dan neemt niemand je serieus :)

Buiten dat, ik herken het heel goed. Kritiek op Apple levert je nu eenmaal steevast harde kritiek op vanuit een bepaalde hoek; gelukkig staan de meeste tweakers wel open voor goede argumentatie!
Het testen en tunen kost voor IOS ook veel minder tijd
Zelfs het schrijf werk voor ios applicaties is minder als op Android.
Google released de pixel wel op een goed moment, de note 7 heeft zichzelf opgeblazen en de Sony xperia xz kan zich niet echt onderscheiden volgens de reviews en is een beetje overpriced. htc heeft ook geen noemenswaardige concurrent, dan blijft alleen in android land de half jaar oude samsung galaxy S7 over. Inprincipe is de pixel dus vooral Google rechtstreeks tegen over Apple.
Dan cijfer je Motorola en Oneplus makkelijk weg.

Ik zie juist de laatste tijd steeds meer mensen met een OP of een Moto rondlopen. Twee jaar geleden had niemand gehoord van Motorola of Oneplus. Dit weekend alleen al zag ik een Oneplus X, een OP3 en drie Moto G's.
Volgens mij bestaat Motorola een aantal decennia meer als one plus, ook worden Motorola telefoons aardig goed verkocht in Amerika. Verizon heeft een groot aanbod aan droids die allemaal van motorola afkomstig zijn.
Ik had het eigenlijk vooral over de Europese markt. Dat Motorola in Amerika nooit echt is weggeweest komt voornamelijk door de Droid edities die altijd bij Verizon werden verkocht.
wat een onzin, deze 2 telefoons zijn rechtstreekse concurrenten tov de S7 en de S7 Edge.

Daarmee moeten ze het meeste concurreren, dus als google ook maar iets duurder is dan die 2 dan maken ze weinig kans er veel van te verkopen.
De Pixel is eigenlijk van HTC.
Nee, de Pixel is van Google. HTC was enkel de bouwer. Net zoals Foxcon dat voor Apple is.
Tja. Er zijn geruchten dat dat eigenlijk alleen maar een marketingclaim is en HTC hem wel degelijk ontworpen heeft, maar goed.
Accuduur klinkt voor mij als een dealbreaker. Een apparaat van 750 euro die me range anxiety geeft is absurd. Mijn Huawei Mate 8 van <400 euro haalt 2 volle dagen bij vrij intensief gebruik zonder daarbij in battery saver te vervallen. Dát is voor mij echte meerwaarde.
Je moet de accu duur relatief zien. 10 uur browsen komt in de praktijk neer op meer dat 2 dagen (afhankelijk van je gebruik natuurlijk). Helaas is de iPhone vergelijking voor mij niet nuttig, maar ik weet zeker dat het een stuk beter is dan m'n Nexus 5.
Volgens verschillende reviewers is de accuduur ongeveer gelijk aan de Snapdragon S7Edge. Die is iets minder dan de S7 Edge die wij hebben maar alsnog ruim bovengemiddeld. Vergeleken met de Mate redden weinig telefoons het echter ;)
Dat is ook wat ik dacht. Mijn getweakedte Galaxy s5 gaat veel langer mee en dat toestel is 2 jaar oud (én oled) :(
Ze zien er inderdaad heel mooi uit, maar de prijs.. vooral in Europa moeilijk te rechtvaardigen. Is het overigens al bekend wanneer ze in Nederland uitkomen?
Ze staan inmiddels in de pricewatch via belsimpel.nl
TL;DR

Pluspunten:

- Stock Android met extra Pixel software, zoals Assistent
- Goede camera, met goede en snelle software
- Goede bouwkwaliteit

Minpunten:

- Batterijduur is middelmatig, niet bijzonder
- Prijs
- Bezels/ontwerp, gewoon een beetje te dikke bezels om het scherm en een niet heel bijzondere vormgeving

Wat dan overblijft is een telefoon die eigenlijk alles goed tot redelijk doet, voor een enorm hoge prijs.
- Stock Android met extra Pixel software, zoals Assistent
Dus... uhm... geen stock Android.
Wel typisch de ene prijst de Assistent en Gizmodo haalt hem onder uit. Dat stukje van Gizmodo is trouwens bizar negatief geschreven.
Gizmodo gaat gewoon mee in de algemene consensus: lelijk/ongeďnspireerd ontwerp, duur, geen water resistentie, etc. En de rest is wat mij betreft toch echt wel gewoon netjes onderbouwd. Niet iedere website gaat blind mee omdat het Google is.
Ik heb dat stukje van Gizmodo ook gelezen en wat vind ik dat een slechte review

alles is negatief en beter op de iPhone, maar die gast komt echt over als een klein kind die begint te schreeuwen als iets niet zijn zin gaat

Zelf zat ik wel te wachten op deze telefoon, maar de prijs en het uiterlijk zorgen er toch voor dat ik verder ga kijken
Vandaar dat je best niet op1 review vertrouwt om je mening te vormen.
Op papier misschien het beste maar zodra je de prijs mee neemt is het ver van het meeste waar voor je geld.
De prijzen die telefoons aangenomen hebben sinds 2011 is gewoon absurd en dat terwijl er NIETS aan toegevoegd is qua functionaliteit en onderdelen goedkoper zijn geworden om te maken.

doe mij maar gewoon een budget model met goede accuduur voor 200 euro die doen het net zo goed als een high end model en kunnen alles wat een high end model ook kan.
Waar voor je geld heeft niet zoveel te maken met of iets het beste is, imho. Blijkbaar is de camera een van de beste die je in een smartphone kunt krijgen. Echter een smartphone van 100 euro heeft ook een camera. Waarschijnlijk krijg je daarmee dus veel meer waar voor je geld, maar het is zeker niet de beste telefoon ;)
Als ik twee conclusies lees van twee reviews, Zijn ze helemaal niet zo enthousiast om de pixel te kopen. Hij is te duur en de android is lang niet zo af als de iphone is. ze zijn bovendien niet waterdicht en hebben geen sd slot, al is dat misschien minder belangrijk.

Ja het is nu de snelste maar dat is alleen maar dat andere top modellen nu een half jaar oud zijn. Dus zo positief zijn ze nu ook weer niet die reviews.

[Reactie gewijzigd door trisje op 18 oktober 2016 18:14]

Ik snap ook niet waarom Tweakers een te positieve conclusie trekt.

Ik denk dat ze niet gedesillusioneerd willen worden voordat ze er zelf mee hebben gespeeld en een uitgebreide review hebben geschreven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True