Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Netgear Prosafe GS108. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
17
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
Aapenootjes 7 december 2009

Netgear Prosafe GS108

Pluspunten

  • Solide
  • 16 Gbps switching capaciteit
  • Volkomen stil

Minpunten

  • Stabiliteit

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

+1
TheMe 5 januari 2010

Netgear Prosafe GS105

Pluspunten

  • Plug & Play
  • Solide bouwkwaliteit
  • Goede ventilatie
  • Wordt niet echt warm

Minpunten

  • De stroom aansluiting zit aan de achterzijde, de RJ45 aansluitingen aan de voorzijde. 5 aansluitingen aan de achterzijde en alleen lichtjes aan de voorzijde was prettiger geweest, omdat je dan je UTP kabels beter kunt wegwerken. Nu zijn ze duidelijk zichtbaar als je ook de verbindingslampjes wilt zien.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

+1
ThinkPad 22 april 2013

Netgear Prosafe GS108

Pluspunten

  • Metalen behuizing
  • Stabiel
  • Goede doorvoersnelheid (80MB/s van ene PC naar andere)

Minpunten

  • Ophangen is een beetje irritant doordat de ophanggaatjes op gelijke hoogte met de bodem zitten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

+1
harry1001 3 januari 2008

Netgear Prosafe GS108

Pluspunten

  • Solide ontwerp
  • Makkelijk af te lezen snelheid/activiteit
  • Ophangschroefjes én pluggen meegeleverd

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

+1
BlackSmokey 29 december 2007

Netgear Prosafe GS108

Pluspunten

  • Klein
  • Ziet er zeer Solide uit
  • SImpel
  • Betrouwbaar
  • Stabiel

Minpunten

  • De prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

0
Jan Onderwater 13 juni 2021 Product gekocht

Netgear Prosafe GS105

In mijn kantoor thuis heb ik 4 computers en ik had er een aangesloten via de UTP-kabel. De rest zat op wifi en dat was niet optimaal voor videoconferencing. Ik bedoel, het werkte, maar niet echt geweldig. In Corona tijden, wilde ik iets meer.

Pluspunten

  • Snel
  • Eenvoudig
  • Goedkoop
  • Stabiel

Minpunten

  • wat lastig op te hangen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

0
Anoniem: 89830Newbie 18 maart 2009

Netgear Prosafe GS105

Pluspunten

  • Robuust, ondersteund jumbo-frames

Minpunten

  • Niet 100% compatibel auto-negotiate voor gigabit.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Features Score: 4

Fireshade 29 juli 2020 Product gekocht

Netgear Prosafe GS105

Stevige metalen behuizing en connectorgaten. Managed met web interface, en doet zelf wat ie moet doen. Blijft koel, en heeft een maximaal verbruik van 12 W. Geen Ethernetkabel meegeleverd, maar dat was geen probleem voor mij. De mobiele app biedt geen meerwaarde voor dit model van Netgear. Goede prijs/prestatie-verhouding.

Pluspunten

  • Stevig gebouwd, goede afwerking
  • Managed
  • Web UI met veel opties
  • Blijft goed koel

Minpunten

  • Netgear Insight mobiele app kan switch niet beheren
  • Geen UTP kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
MarcbraaksmaNewbie 7 april 2019 Product gekocht

Netgear Prosafe GS108

Tip maak een scan/print van de onderkant en je weet waar je moet boren/schroeven. Via Switch en LAN staan kon ik 2 gratis WiFi (KPN) aansluiten in mijn pand. Omdat de Switch snooping ondersteund kan ik ook overal ITV uit het netwerk vandaan halen. Installatie is PnP

Pluspunten

  • Solide
  • Snooping voor ITV

Minpunten

  • AC aan andere zijde dan RJ45 poorten

Eindoordeel

Score: 4
NLxDoDge 6 januari 2019 Product gekocht

Netgear Prosafe GS108

Goedkoop, heeft tot nu toe 100% uptime, voelt prima aan, is snel genoeg voor mijn workload (2 Desktop, wifi accespoint en server).

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • Plug & Play

Minpunten

  • Stroom kabel aan achterzijden
  • Leds geven erg veel licht (Niet aan te raden op een slaapkamer)

Eindoordeel

Score: 4
Omega 27 mei 2018 Product gekocht

Netgear Prosafe GS105

Ik gebruik twee van deze switches nu ongeveer een jaartje en heb nooit problemen ondervonden. Deze dingetjes zijn perfect voor een klein thuis netwerkje.

Pluspunten

  • 5 ports
  • Goedkoop
  • Gigabit

Minpunten

  • Ik vindt de groene lampjes niet mooi

Eindoordeel

Score: 5
matje98 22 augustus 2017 Product gekocht

Netgear Prosafe GS108

Prima switch voor de prijs

Pluspunten

  • 8 Gigabit poorten
  • Zuinig

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
speedy_d_27 15 juni 2017 Product gekocht

Netgear Prosafe GS108

Omdat mijn Pi elke keer stond te bufferen op Wifi maar gekeken naar een goede switch voor achter mijn kast. Dit werd de NetGear GS108, energiezuinig en een lifetime garantie. De switch heeft een metalen chassis waardoor hij stevig en professioneel aanvoelt.

Pluspunten

  • Metalen behuizing
  • Compact
  • Lifetime garantie en support
  • Energiezuinig
  • Blijft koel door metalen behuizing
  • Kan worden opgehangen of neergezet

Minpunten

  • als je VLANs nodig hebt niet de juiste keus

Eindoordeel

Score: 4
hinse 28 oktober 2016

Netgear Prosafe GS105

Prima apparaat, heb er 4 in gebruik en ze werken allemaal als een zonnetje.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit (roobuust)
  • Betrouwbaarheid (100% uptime)
  • Montagemogelijkheden

Minpunten

  • Unmanaged

Eindoordeel

Score: 5
668692 24 juli 2015

Netgear Prosafe GS108

Heerlijk dingetje, degelijk gebouwd nooit problemen mee en altijd trouw

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs

Minpunten

  • niets noemswaardig

Eindoordeel

Score: 5
R-B 30 juni 2015

Netgear Prosafe GS108

Prima switch. In gebruik om alle aansluitingen in me huis te voorzien. Nog geen problemen ervaren (half jaar in gebruik)

Pluspunten

  • robuust
  • snel

Minpunten

  • Voor mij n.v.t.

Eindoordeel

Score: 4
646678 30 juni 2015

Netgear Prosafe GS108

Doet wat hij moet doen, haalt met gemak de Gbit.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel
  • Stabiel

Minpunten

  • Geen.,

Eindoordeel

Score: 5
Noahlvb 20 mei 2015

Netgear Prosafe GS105

Dit is het kleine broertje van de gs108. Eigenlijk precies de zelfde switch alleen met 5 poorten. Veder haalt hij rond de 900Mb dus gigabit.

Pluspunten

  • Gigabit
  • zuinig
  • compact

Minpunten

  • niets

Eindoordeel

Score: 4
Noahlvb 20 mei 2015

Netgear Prosafe GS108

Goede switch. Werkt prima. heeft gigabit. Echter bleek uit mijn testen dat hij vaak blijft hangen op 700Mb. veder prima

Pluspunten

  • Gigabit
  • zuinig
  • klein

Minpunten

  • tot +/- 750 mb

Eindoordeel

Score: 4
Gelena|IA 2 april 2015

Netgear Prosafe GS108

Goedkope non-nonsens gigabit switch met een insanely goede bouwkwaliteit! Ooit van iemand overgenomen omdat de heatsink had losgelaten door hardhandig gebruik, maar zat in 1 klik weer vast.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit (its a metal )
  • Snelheid (super goed)

Minpunten

  • Heatsink kan bij gooien en smijten nog wel eens loslaten (duh)

Eindoordeel

Score: 5
JTT 28 december 2014

Netgear Prosafe GS105

Zeer rubuuste switch met een goede performance, heb er nu 2 in gebruik thuis.

Pluspunten

  • Zeer stevig, 1 van mijn 2 switches ooit eens halverwege op de trap laten vallen, deuk in de vloer, maar de switch werkt nog steeds super!
  • Zuinige switch
  • Waar voor je geld, zie ook punt 1

Minpunten

  • Stroom kabel aan de achterkant, had van mij ook gewoon naast de netwerkpoorten gemogen, is makkelijker bij het in een klein hoekje plaatsen van de switch, wat bij mij het geval is.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4
azerty 11 december 2014

Netgear Prosafe GS105

Prima kwaliteit voor redelijke prijs

Pluspunten

  • Robust
  • Stil

Minpunten

  • Prijs ietwat aan hoge kant

Eindoordeel

Score: 5
BillB 9 juni 2014

Netgear Prosafe GS108

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
cogmios 20 januari 2014

Netgear Prosafe GS105

Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
HappyChainsaw 9 december 2013

Netgear Prosafe GS105

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Netgear Prosafe GS108?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True