Gemiddelde gebruikersscore
De TP-LINK RE450 is een dual-band extender met prima prestaties. Het verlengde netwerk voelt stabiel en betrouwbaar aan. In volle glorie is de RE450 een fors apparaat, wat nadelig is met dubbele stopcontacten. Ondanks wat minpunten ben ik erg tevreden, en is het een aanwinst in ons huis.
Beetje groot, maar een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Gekocht puur als adapter voor wifi naar ethernet, aangezien mijn "hoofd" router noodgedwongen op een ontoegankelijke plek gepropt moest worden waar geen kabels bij konden. Ironisch genoeg dus geen gebruik gemaakt van de extender-functionaliteiten. Het ding eet 7W idle (9W onder load), en haalt bij mij in een redelijk ideale opstelling 950 Mbps over de 5 GHz band. Configuratie kan met een app maar ook gewoon met de bekabelde aansluiting (online registratie niet nodig), het wijst zich bijna vanzelf. Dubieus daar is wel dat de pagina alleen HTTP ondersteunt en de login dus onversleuteld over de lijn gaat; dit is geen enorm gat in de beveiliging omdat een aanvaller al bij je netwerk moet kunnen en je hopelijk niet vaak hoeft in te loggen, maar wel een smetje.
Ik had geen / hele slechte 5G WiFi ontvangst in onze slaapkamer door een dikke betonnen muur naar Ziggo Connect box. Daardoor moest de WiFi een U-vorm maken en dat ging blijkbaar moeilijk. Ik heb deze extender in de bocht van de U geplaatst en nu heb ik goede ontvangst.
Ik had eerder een goedkope repeater op Aliexpress gekocht. Deze moest ik regelmatig resetten.
De TP-link AC1750 is echt een flinke verbetering. Eenvoudig via de webinterface in te stellen. Snelheid is ook prima.
Prima Wifi versterker. Wel wat duurder dan gemiddeld maar z'n geld waard. Goede prestaties; makkelijke installatie; en diverse instelmogelijkheden zoals Leds (of het hele apparaat) 's nachts automatisch uitschakelen.
De locatie waar de versterker geplaatst wordt is belangrijk, hier moet je even goed aandacht aan geven.
Prima ding wat doet wat ie moet doen. Plastic gehalte is wel erg hoog.
Twee stuks in gebruik als bekabeld wifi-access point voor woonkamer en zolder. Snel, en goede dekking op 2.4GHz. De beheerapp op de telefoon [Android] werkt helaas niet, maar dit zal met mijn specifieke netwerksetup te maken hebben (router fungeert als DHCP-server i.p.v. AP's).
Slechte product en support. Na een paar uur werkt mijn asus rt-ac66 niet meer.
Heb inmiddels een andere router gekocht netgear r7000 en ook hier dezelfde problemen. Heb nu de netgear router en ik gebruik de asus als extender. Dit werkt heel goed.