Googles TV Streamer is de opvolger van Chromecast met Google TV. In plaats van een dongel heeft Google gekozen voor een kastje en dat brengt een paar voordelen met zich mee. Zo beschikt de speler over gigabitethernet en is er een Thread-router voor smarthomeapparatuur ingebouwd. De speler draait Android TV 14 en dat werkt, ondanks de verouderde hardware onder de motorkap, lekker vlot. Er is brede ondersteuning voor allerlei video- en audiocodecs, al ontbreekt high-res audio. Met de juiste video-apps valt daar deels omheen te werken, maar voor echte hifi-liefhebbers is het gebrek aan bitstream-audio een minpunt. Wat ook opvalt is het lage stroomgebruik, zowel in stand-by als bij actief gebruik. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Google belooft met de nieuwe Google TV Streamer een verbeterde kijkervaring met een snellere interface, nieuwe functies en een vernieuwde afstandsbediening. In mijn review deel ik mijn persoonlijke ervaring en mening over hun nieuw apparaat!
Bijna een perfecte mediaspeler?
In het kort: ja!
Als je alles met apps wilt en kunt doen, voert dit kastje het probleemloos uit.
Al enige tijd op zoek naar vervanging van mijn Xiaomi TV sticks omdat die na een update van NL Ziet de streams niet meer fatsoenlijk kunnen weergeven (schokt iedere 5 seconden wat super irritant is).
Vervelende van het huidige "Streamer landschap" is dat er weinig beweging is en er een hoop oude hardware nog steeds als courant wordt aangeboden (eigenlijk alle devices behalve de Apple TV).
Nu direct bij release de Google TV Streamer gekocht en net aangesloten. En in basis is het "gewoon" een Google TV device die het lekker rap doet (heb ook de Chromecast Google TV 4K) en zeker sneller is dan al mijn vorige Google ChromeCasts / Xiaomi TV sticks.
Heb ook een Apple TV 4K ethernet en dat gaat aardig gelijk op (maar is wel een stuk duurder) kortom voor nu prima device met een voor mij acceptabele prijs.
Werkt soepel en de installatie was erg makkelijk.
Prijs is wat aan de hoge kant, maar zeker de moeite waard om een "domme" tv weer slim te maken.
Op basis van Tweakers reviews besloten een exemplaar te bestellen. Laagste prijs zou 129,06 zijn, maar blijkt bij de store van google verkrijgbaar voor 119,00 incl verzending. Tip: toch even googlen voor prijzen :)
Onlangs de Streamer gekocht ter vervanging van Chromecast TV 4K omdat deze toch wel wat sloom aanvoelde op momenten. Wat dat betreft absoluut het geld niet waard... ik was uitgegaan van wat reviews, o.a. die van Tweakers, dat de besturing etc. toch wat soepeler en sneller zou zijn vanwege de "snellere" SoC... ik merk hier weinig van; opstarttijd niet merkbaar sneller, apps starten niet merkbaar sneller... misschien dat het starten van een Cast rapper lijkt te gaan maar ook niet heel opvallend veel sneller.
Heb je een Chromecast TV 4K en geef je niets om de LAN, de extra opslag of Thread? Gewoon de TV 4K blijven gebruiken, deze TV Streamer gaat je weinig extra brengen qua prestaties.
Kleine sidenote: wat een slechte verpakking! Hoe bedenk je het om het product zelf tegen de wand van de doos aan te positioneren met alleen een velletje papier ertussen als bescherming?
Ik ben een Chromecast fan vanaf het eerste uur. De opvolger, deze Google TV Streamer is weer een stap vooruit. Het mooie van de Chromecast vind ik dat niet smart-TV's smart worden en dat al mijn streamingdiensten (en VPN) integraal te gebruiken zijn. Ook heel handig voor op reis, in hotels en vakantiehuizen.
De Google TV Steamer is een apart kastje geworden en niet langer een soort HDMI-stick die je achterin de TV stopt. Dit is wat lastiger voor onderweg, omdat het geheel met HDMI kabel en voeding groter is geworden.
Thuis plug ik de streamer in mijn audio receiver, dus dan is een apart kastje eigenlijk wel handig. Wel vreemd dat er geen HDMI kabel is meegeleverd.
Verder doet het ding alles wat de Chromcast deed, maar dan sneller. Apps starten, verbinding maken en zappen gaat merkbaar vlotter.
Ik heb de Google TV Streamer uit frustratie gekocht, nadat ik gek werd van de Chromecast 4K. De Chromecast was traag in het 'scrollen' door de menu's, maar vervelender nog: streams begonnen om de haverklap te bufferen. Zowel Plex, HBO als de F1 app hadden vaak korte haperingen, terwijl mijn WiFi dik in orde is.
De nieuwe TV streamer via een UTP kabel aangesloten en hij is na 1 avond kijken z'n geld al waard. Hij is enorm veel sneller in gebruik dan de oudere Chromecast 4k, en alle frustraties lijken verdwenen. Verder werken ze natuurlijk precies hetzelfde.
Geen 5 sterren omdat de afstandsbediening érg plasticy is. Ook het klikken van knoppen klinkt goedkoop.
Retour verzonden door remote. Anders prima product. Ik ga deze opnieuw kopen. Hopelijk met een remote zonder batterij probleem.
Gelijk gekocht toen hij uit kwam. Er leuk apparaatje, je kunt vele apps installeren aangezien het gewoon Android is.
Laden van inhoud van apps duurt wel lang. Als ik Ziggo start, dan duurt het wel 10 seconden voordat ik beeld heb.
Spotify geluid doet het niet
Als vervanging van de Xiaomi mi box S deze streamer gekocht.
De mi box S heeft al jaren geen updates meer gehad en werkte ook traag.
Ik was eerste benieuwd of alles zou werken en of er een Playstore op zat.
Gelukkig is dit het geval.
Het apparaat draait vlot op Android 14.
De installatie via Google Home liep vast, maar gelukkig kon ik op de TV verder.
Daarna kon ik mijn Logitech Harmony hub er ook weer op aansluiten.
Gebruikte altijd een 12e gen Nuc 1260p als htpc mediaplayer Linux Mint met Plex
Zo te zien kan ik nog een aantal dingen naar wens instellen wat te vergelijken valt met mijn htpc app van Linux
Vind de kleuren in de plex menu app niet zo mooi je kan ze wel wijziging maar in de Plex htpc Linux app vind ik ze natuurlijke en mooier
Ook vind ik de lichtopbrengst bij Linux htpc app veel hoger met films en series ???
Ws prima als pure TV streamer, maar met Android verwacht ik meer, nl conferencing met Meet en Teams. Helaas.
Gekocht als vervanger van de Chromecast met GoogleTV 4k, omdat die laatste toch regelmatig vertraging had bij het wisselen van applicaties.
Google TV Streamer is ongeveer 2x zo groot en wordt geleverd zonder HDMI kabel (staat niet op de doos dat je deze zelf nog moet kopen). Dat was toch wel een onaangename verrassing en vind ik een groot minpunt.
Setup is gelijk met de oude en werkt prima via de Google Home app op je telefoon. Als extra kun je op de Streamer ook Google Home installeren voor het bedienen van je lampen of bekijken van je video feeds.
Deel van de apps pikten de credentials op van de vorige, ander deel moest ik zelf weer invullen. Dus dat zal aan de apps liggen.
Hij is zeer snel met wisselen van apps (bijna instant), geen vertragingen of stotteringen in het menu.
Eens een Tweakers hart, altijd een Tweakers hart!
Ik wilde een nieuwe Tv maar mijn keuze was wel dat ik een Android OS wilde hebben.
Dus heb ik de nieuwe Google TV Streamer gekocht (Nieuwsgierigheid dwingt een Tweaker)
Had review gezien van Wout Funnekotter. wilde eerst voor de 4K Chromecast gaan, maar omdat hij verkrijgbaar was en een tweakers hart klopt waar het niet gaan kan, uiteraard voor deze gekozen.
Niet dat mijn vrouw dit begrijpt, maar vele van jullie wel ;-)
Aansluiten is simpel. jammer dat er geen HDMI kabel bij geleverd wordt. maar ja, ik heb er genoeg op voorraad, dat zullen ze bij het fabriceren ook wel gedacht hebben. Als ik mag vergelijken met de Nvidia Shield Tv Pro is deze wel wat van deze tijd. Gelukkig maar want er zit 5 jaar tussen!
Moet je dan overstappen, dat zou ik niet doen, mits je nieuwsgierigheid dwingt!
Ik heb deze gekocht voor mijn hoofd TV. Het aansluiten van de Google TV streamer gaat heel snel en je voelt meteen dat alles gewoon heel wat sneller gaat.
Ik heb verschillende ccwgtv (HD en 4K) devices en ben ook wel best tevreden van deze. Vooral als je deze gebruikt voor TV streaming van de klassieke zenders. Op deze devices heb ik volgende apps staan (Telenet TV, Vrt Max, Vtm Go, Go Play, Focus WTV, Rtl, Rtbf app, Npo, Vpn app, Netflix, HBO max, Prime en Odin Browser). Veel plaats is er niet meer vrij voor nog extra apps, maar in principe is het voor veel mensen voldoende.
De oude remote vond ik vrij goed en ik had gehoopt op een 3 tal extra knoppen op de nieuwe remote waar ik zelf apps/acties kon aan koppelen, maar helaas. Het omwisselen van microfoon en home knop vind ik persoonlijk irritant.