Analisten: Take-Two-cijfers hinten op komst van GTA VI voor maart 2024

Take-Two heeft deze week zijn financiële verwachtingen tot maart 2024 gepresenteerd, die volgens analisten zodanig rooskleurig zijn dat dit alleen zou lukken als er in die tijd een grote game gepubliceerd wordt. Analisten vermoeden daarom dat in die tijd GTA VI zal verschijnen.

De uitgever verwacht tot zijn boekjaar van 2024 een gemiddelde groei te hebben gerealiseerd van veertien procent, zo maakte het bedrijf bekend rondom de overname van Zynga. Axios schrijft op basis van analisten dat dit duidt op een release van een grote game. "Alleen een handjevol titels zou management het vertrouwen geven dat zulke groei gerealiseerd kan worden", zegt een Jefferies-analist. Daarom verwacht dit financiële-dienstverleningsbedrijf dat er tot 2024 minimaal één Rockstar-game geïntroduceerd gaat worden.

Een analist van investeringsbedrijf Cowen denkt dat de cijfers neerkomen op negen miljard dollar aan 'aan gaming gerelateerde transacties', waardoor hij verwacht dat in het boekjaar van 2024 GTA VI zal verschijnen. Dat boekjaar loopt van april 2023 tot maart 2024.

Het is niet voor het eerst dat Take-Two-cijfers wijzen op de komst van een grote game in dat boekjaar. Anderhalf jaar geleden werd bekend dat het bedrijf zijn marketingbudget wilde verdubbelen voor 2023 en 2024. Ook dat werd gezien als een voorbode voor de komst van een nieuwe GTA-game.

Dergelijke cijfers bleken eerder goede graadmeters te zijn voor de komst van bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2. Er zijn echter ook geruchten dat de game pas in 2025 verschijnt. Volgens die geruchten speelt de game zich af in Vice City.

Door Hayte Hugo

Redacteur

14-01-2022 • 13:11

124 Linkedin

Lees meer

Reacties (124)

124
123
68
3
0
30
Wijzig sortering
Ik ga zeer voorzichtig zijn met de hype rondom GTA VI.
Zelf jarenlang (2008 tot 2013) een van de grootste Rockstar Games fansites gehad maar ondertussen is Rockstar de 'glans' toch wel verloren. Dit is niet helemaal aan het bedrijf zelf aan te rekenen aangezien Take-Two uiteindelijk natuurlijk ook een dikke vinger in de pap heeft.
Sinds dat Dan Houser, Leslie Benzies en Lazlow weg zijn bij R* houd ik mijn hart vast voor wat GTA VI gaat zijn.
Tuurlijk zal er nog steeds genoeg talent aanwezig zijn bij de studio echter ben ik bang dat wat Rockstar Rockstar maakte niet meer daar is.
We gaan het meemaken want de trailer zal natuurlijk bizar tof zijn maar ik ga mezelf echt moeten remmen mbt direct op de hype trein te springen.
Als PC gamer sta ik sowieso met twee voeten op de rem, 10 tegen 1 dat ze eerst letterlijk een paar miljard willen verdienen voordat ze verder dan console gamers gaan kijken :'(

Maargoed, ik heb geen haast, GTA VI gaat tot op z'n minst 2033 een ding zijn wat tot in den treure gepusht en uitgemolken gaat worden, want het gaat puur om de cash, iets uitbrengen voor je fans of om trotst op te zijn is zo 20e eeuws.
Tegenwoordig moet je zeker opletten met valse informatie in trailers. (zie b2042)
Precies wat u zegt en dat ze GTA V online uitmelken tot in het oneindige bevestigt dit. Laten we hopen dat het tegendeel wordt bewezen
Ik snap niet waarom zo veel het uitmelken vindt. De game hebben ze gewoon zo goed gemaakt dat het nu nog door zo ontzettend veel mensen met plezier gespeeld wordt.
Je hoeft er geen geld aan uit te geven om het te spelen.

Ik wil ook graag een nieuwe gta hoor (graag op stadia), maar snap echt wel dat ze daar geen haast mee hebben. Hopelijk wordt het weer net zo goed als gtaV.
zn voorganger 5 was een leuke maar korte single player game , met een ok verhaal.
Hopelijk krijgt 6 meer een RDR2 lengte en diepte kwa storyline ;)

t verhaal van gta5 is vergeet-achtig , RDR2's verhaal was gewoon super en on-par met die van de Witcher 3 !! :Y) iet's wat je je niet snel gaat vergeten in je leven

[Reactie gewijzigd door Metallize op 14 januari 2022 13:19]

Het slechte nieuws is dat eén van de Houser-broers die hier zoveel bloed, zweet en tranen in hebben gestoken Rockstar een tijd terug heeft verlaten. De gebroeders Houser waren groot fan van spaghettiwesterns en hebben RDR2 de diepte en focus gegeven die het tot een succes heeft gemaakt.

Ik denk dat zonder Dan Houser de kans klein is dat deze mate van diepte en focus nog terugkomt in één van de Rockstar-games. Bovendien zal Rockstar de verleiding moeten weerstaan om niet weer voor het grote geld van de microtransactieverslaafden te gaan.
Dit wordt vaak gezegd, maar ik stel mij de vraag of het effectief zo is dat het vertrek van één persoon kan betekenen dat de game zal mislukken? Er zal toch ongetwijfeld nog veel ander talent bij Rockstar werken die ook in staat zijn om een game in de diepte uit te werken? Ja, het vertrek speelt ze ongetwijfeld parten, maar ik ben ook een beetje sceptisch.
Dan Houser, de gene die de toko verlaten heeft, was de grote schrijver van de Rockstar games. Hij was de hoofdverantwoordelijke van het verhaal en het scenario. Ik kan mij voorstellen dat het een zeer grote aderlating is voor Rockstar.
Akkoord, maar hij is toch niet de enige die een goede schrijver is/was? Zoals anderen hier ook al hadden opgemerkt, GTA V was qua verhaallijn ook niets bijzonders. RDR2 was dan weer een veel betere single player ervaring.
Nou ja, volgens mij waren er tot 2013 weinig games die 3 hoofdpersonen op een dergelijke manier lieten samensmelten.

Niet mind blowing, maar wel vernieuwend.
Ik zie het somber in voor Rockstar, het goede nieuws(voor ons dan) is dat Dan Houser een nieuwe studio heeft opgericht in Londen en schijnt bezig te zijn met een singleplayer game als grote concurrent voor GTA.
schijnt bezig te zijn met een singleplayer game als grote concurrent voor GTA.
Heb je hier meer info over? Zou geweldig zijn!
mja goed , als er micro-transacties inzitten is t voor mij al een " Big NO! ", ik betaal al genoeg aan microtransacties per maand aan huur etc :D
Dat is een vrije keuze bij GTA je hebt ze niet nodig om te winnen ondanks die shark cards enorm gewild zijn
Ik verkoop verkoop gewoon een paar Panto’s en dan zit ik weer goed :p
Helemaal mee eens. Ik vond het bizar hoe je zó meeleeft met zo'n digitaal karakter. Dat hebben ze zo onwijs goed gedaan.

De kern van GTA5 weet ik niet precies meer, het draait iig altijd om geld :p Maar hoe ze verschillende verhaallijnen zo vloeiend in elkaar over lieten lopen was wel echt heel gaaf.

Ondanks dat het zo lang heeft geduurd kijk ik wel onwijs uit naar GTA 6. Ik hoop maar dat ze al die extra tijd hebben genomen om iets fantastisch te maken. Ze hebben in principe ongelimiteerd budget, dus daar zal het niet aan liggen.
De kern van GTA5 weet ik niet precies meer, het draait iig altijd om geld :p Maar hoe ze verschillende verhaallijnen zo vloeiend in elkaar over lieten lopen was wel echt heel gaaf.
Kan me ook maar weinig herinneren van het verhaal van GTA5 maar weet wel dat ik vaak het gedrag van de characters vaak niet leuk of zelf erg raar vond, en dat zorgde ervoor dat ik totaal geen click met de characters had, en dat is juist iets wat ik zoek in Singleplayer games, Immersie
Dat had ik niet alleen bij GTA5, maar ook bij RDR2. Soms heb je lovable bad guys, maar bij beide games kon ik me niet in de personages inleven. En dat gaat enorm ten koste van mijn speel vreugde, hoe goed het verder technisch ook in elkaar zit. GTA4 vond ik wat dat betreft (en veel meer dingen) gewoon beter. De focus op online heeft de zaken ook niet beter gemaakt, ik had liever meer aandacht voor single player gezien. Weet ook niet of ik 6 ga kopen(is geen geld- maar principekwestie).
Volgens howlongtobeat was de singleplayer 31 uur vs 49 voor RDR2.
Ik kan 31 uur nou niet als kort omschrijven. Denk ook dat het tempo van de games ook totaal verschillend is waardoor je juist een verschillende speeltijd krijgt. Hierdoor was de speeltijd ook goed te hebben, maar als ze nog 20 uur extra verhaal hadden toegevoegd dan was GTA5 waarschijnlijk een slechtere game geweest. Dit speelt ook mee met alle side content. Van de ene naar de andere kant van de map in RDR2 kost gewoon 15 min ofzo, terwijl dit in GTA waarschijnlijk maar 5 min duurt.
Ik vond het overigens heerlijk dat trage tempo. Ik speel nu voor het eerst de sequel van RDR2, viel me gisteren echt op hoe geniaal de muziek gedaan is. Echt spaghetti western
Ik vond het overigens heerlijk dat trage tempo. Ik speel nu voor het eerst de sequel van RDR2, viel me gisteren echt op hoe geniaal de muziek gedaan is. Echt spaghetti western
Is er een nieuw deel van RDR2?
RDR 1 is verhaaltechnisch de sequel :+
De originele Mafia game heeft nog steeds het beste verhaal.
Of zoiets als indertijd Brothers in arms.

RDR2 vond ik wat meh. Was copy/paste van RDR1
Eens, de originele Maffia was echt geniaal maar RDR2 zit op hetzelfde niveau en nog wel wat erboven vind ik.
Ik vond RDR2 veel te hard op RDR1 lijken.
De protagonist ter gelijke tijd de antagonist
Halfweg de game sterft uw protagonist en speel je verder met een ander karakter
De protagonist heeft moeite met de snelle industriële vooruitgang
Zelfs veel karakters uit RDR1 kwamen in de game
...

Goed verhaal ja, maar toch teveel copy/paste
Je weet dat RDR1 eigenlijk het vervolg is van RDR2, Het personage waar je in RDR2 mee eindigt is het personage waar je mee speelt in deel 1. vandaar dat je in deel 1 dus nog een aantal van dezelfde personages hebt

Het moeite hebben met de snelle industriële groei is waar het hele verhaal om draait. Het einde van t wilde westen waar leven als een outlaw niet meer mogelijk is, en elke outlaw die zich er niet aan toe wilt geven wordt opgejaagd tot de dood. Zoals de Gang waar je zelf in zit.

RDR1 en 2 is een doorlopend verhaal dus copy en paste klopt niet echt, of vind je alles wat uit meer delen bestaat copy paste? films, boeken, series ect.

Of je het een leuk verhaal vindt is aan jou natuurlijk.
Maakt niet uit. Een vervolg hoeft niet hetzelfde plot te hebben.
Dat wordt heel snel oud.
Ik heb echt maanden in deze game gezeten, net als vele andere hier. En het verhaal was leuk, maar zeker niet de main-reason waarom ik dit speelde.

De gameplay, het level-of-detail dat overal gelijk is, handbaarheid van de auto's, grappige physics met auto's, de mogelijkheid om met allerlei voertuigen gekke dingen te doen, role play, je auto pimpen en het laten zien aan je vrienden, races, side quests, kleren, de stad ontdekken, cruisen etc etc. Het zijn er echt teveel om op te noemen.

Dat maakt GTA V zo goed. Story mag zeker groter, maar zal zeker niet de de reden zijn waarom GTA het zo goed doet. Van mij mag online nog groter worden. Heb nooit een cent betaald aan sharkcards oid. Was ook helemaal niet nodig.
In het begin toen je een supercar kocht voor een paar ton klopte dat. De inflatie die op GTA Online plaats heeft gevonden is echt ongelofelijk. In het begin was het inderdaad fantastisch, en hoefde je ook echt geen cent te betalen. Naar mijn mening is de situatie echt wel veranderd.
Ik weet niet of ik RDR2 zoveel beter vond qua verhaal, is ook wel heel erg anders en eigenlijk niet te vergelijken door de verschillende settings.

Ik zou eigenlijk willen dat ze meer focussen op het neerzetten van een wereld waarin ze ieder jaar een nieuw single player verhaal kunnen vertellen. F*ck al die multiplayer onzin en extra grafische pracht en praal, huur in plaats daarvan een zaal vol goede scriptschrijvers in, voor die miljarden die ze verdienen kunnen ze zoveel meer doen dan een maker van mobiele spelletjes overnemen om alleen maar meer te verdienen.
Het zal vast een goede game worden, maar mijn liefde voor r* en met name GTA is wel over. Natuurlijk is het een bedrijf dat vooral voor winst gaat, maar met GTA geven ze toch wel aan echt compleet niks om hun oude klanten te geven
Dat gevoel heb ik eigenlijk als na San Andreas.
GTA 4 vond ik echt wel een goede game anders. De pc versie had in het begin nogal wat bugs en performance problemen, maar uiteindelijk vond ik dat wel een pareltje, zeker met de DLC.

GTA 5 vond ik de sp ook echt fraai en leuk (al was die op punten al minder dan GTA4) Het ging pas mis met GTA online, trage servers, cheaters en vooral de sharkcards die het bedrijf compleet hebben doen veranderen. Als GTA online er nooit wat geweest hadden we nu waarschijnlijk uitgekeken naar GTA 7
Ik begrijp niet zo goed waarom het sharkcard argument er steeds is. Ja, ze zijn prijzig, maar er komt nog steeds kwalitatief goede content als gratis DLC beschikbaar. Ja, je moet er allicht wat voor grinden, maar het is echt niet onmogelijk.
Man, waarom begrijpt niemand dat GTA online gewoon een tweede baan is. Ik wil niet mijn dag moeten vol plannen met GTA grind sessies zodat ik wat van die onzinnige content vrij kan spelen met fake dollars. En het is ook zo'n verslaving, het gaat maar door en door. Nee doe mij maar een GTA IV DLC waar ik in de winkel gewoon geld voor kan neerleggen voor een enkele CD en dat ik daar wat plezier aan heb. En niet als een verslaafde online bezig ben. Gewoon een DLC met beperkt aantal speeluren, zonder de dwang van online met steeds maar weer incentives, een DLC dat ik eens in de avond op kan starten.
Maar GTA is dood, alles voor de money voor de aandeelhouders, de tweede (of zoveelste) EA. Zonde want GTA IV is nog steeds een genot vandaag,(en GTA 5 sp ook, als het maar niet zo'n verkrachte arcade handling en schade had).
Inderdaad... Het beetje tijd om te gamen dat ik heb wil ik "nuttig" besteden. Ik wil gewoon betalen voor kwalitatief goede content zonder tijd te verspillen.
Gta dood, waarom wordt het dan nog door zo ontzettend veel mensen gespeeld?
Voor jou is het dus bedoel je zeker.
Ik snap wat je bedoelt, het doet mij ook even denken. Maar hetzelfde als ik zei, het is nu een online verslavings spel.

Ja, financieel is het een groot succes. Net als EA. Maar de geest van GTA is dood. Dat is waar ik op doel. Ik ga geen volgende GTA kopen, want ik wil geen misselijke online verslavings ervaring. Ik wil een open wereld met de GTA humor, de kritiek op de maatschappij die je erin vond. GTA online is niet hoofdzakelijk een open wereld ervaring, het is een eindeloos doorgaande online job voor fake dollars.

Voor mij is er ook geen gradatie, geen nuance, dat er zogenaamd toch wel iets goeds is, het is gratis, het heeft veel online content. Nee, het is een online ervaring van dwang wil je mee kunnen doen.
Dus de geest van de franchise is echt dood, het merknaam zelf vult nog goed de zakken van de aandeelhouders. En een nieuwe generatie komt blijkbaar op die helemaal into dit nieuwe online is. Daar ben ik ook heel negatief over, mensen die zoveel tijd besteden aan een online kut spel waar je niets van leert, maar dat is een andere discussie.
De nieuwe ingame items waren zo geprijsd dat sharkcards de meest aantrekkelijke optie worden in plaats van echte via gameplay achievable items te zijn.
Nee, voor 3eu een cheater war geld laten spawnen is verreweg de meest aantrekkelijke optie.

Maar als we eerlijk zijn, FiveM is een stuk beter dan GTA V.
Precies, hier nog steeds, niet dagelijks, maar altijd enorm veel speel plezier met GTA V!
Totaal geen last van dat cheats of wat dan ook, wordt met vrienden gespeeld en blijft gewoon enorm leuk. Het spel is zo divers… ik hoop dat GTA 6 10x groter wordt, met een leap forward voor IA, NPC met meer diepgang of zelfs interactief. Ben al benieuwd naar het verhaal en de omgeving.

Ondertussen worden kleine kinderen oud en ontdekken ook GTA V en ziet over het algemeen nog goed uit. Verwacht wel dat GTA 6 richting visuele aspecten een gigantische boost krijgt.

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 14 januari 2022 13:39]

Ik ben het met je eens, het is echt een enorm divers spel, en heb er jaren van kunnen genieten, alleen nadat ik 700 uur in GTA online had, had ik het ook wel allemaal een beetje gezien. De updates waren ook niet zo denderend meer het afgelopen jaar, alleen maar de dag na de update gespeeld. Hoop dat ze met GTA VI echt een pareltje brengen, want met het uitmelken van GTA online heeft Rockstar wel een flink deel van z’n fanbase verloren, wat echt zonde is.
Het is meer kritiek op dat er geen SP-content gemaakt wordt (en zelfs weggestopt om het van SP-spelers weg te houden), en dat de focus volledig naar GTA:O is gegaan.

Leuk voor de mensen die GTA:O grinden alsof het een tweede baan is, maar echt oude GTA zoals de SP en eerdere titels is Online niet.
Ja, je moet er allicht wat voor grinden, maar het is echt niet onmogelijk.
Je geeft antwoord op je eigen vraag, dat grinden is natuurlijk alleen geintroduceerd om mensen te sturen richting de Shark cards... en daar verdienen ze zo veel mee dat al hun "goeie en gratis" DLC's maar 1 doel hebben.. Mensen nog meer shark cards laten kopen
Met GTAO ging het pas mis toen ze met die (OP) weaponized onzin kwamen en de Deppressor MK2 deed het de das om. De Bikers DLC was wel een van de beste dlc's ooit, geen weaponized onzin, geen OP bullshit, nee, niets met al onzin om spelers hun plezier te belemmeren. Bikers draaide om teamwork, om samen mee te spelen en het past perfect bij GTAO. En vergeet de originele heists niet! Wat zijn die toch zo leuk en geinig! Behalve de eerste twee setups na van Series A maar de rest was doodlachen als je met GTAO vrienden speelt.

Cheaters, sharkcards en weaponized onzin zijn het vergif.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 14 januari 2022 13:55]

Terecht dat je de Opressor de Depressor noemt. What the hell heeft dat ding nou te zoeken in Grand Theft Auto? Ik speel het spel al jaren niet meer en de ene keer dat ik het opstartte en dat ding voorbijkwam, was ik er meteen weer klaar mee.
Als je een beetje oefent zijn ze prima te counteren.

Dat is ergens nog wel leuk om te doen, maar wat mij betreft is FiveM alles dat GTA Online had moeten zijn.
Ik kan dat ding prima counteren en daarvoor gebruik ik de Scramjet. Maar ja, vanwege hun mentaal onderontwikkelde toestand, wordt je gelijk voor cheater uitgemaakt :P
Correct.

Je hebt ook zo'n auto welke meerdere raketten kan vangen (die ook onderwater kan).

En de DeLorean/Deluxo welke zo scherp kan draaien dat de rakketen missen.

Beide kunnen raketten terug schieten en je hoeft er dan maar eentje te raken op een target welke niet heel wendbaar is.

In elk ander voertuig kun je beter uitstappen dan werkt de lock-on ook niet meer.
En dan kun je ze proberen te schieten met een geleide raketwerper of explosieve sniper (als ze even stil hangen).
Het punt wat je nu maakt is dat je gigantish skillgap (brainless opressor vs normale speler of hele goeie speler tegen iets betere oppressor-speler) nodig hebt om een oppressor te counteren.

Als je iets gebalanced zou zijn, zou je met evenveel skill iets moeten kunnen counteren. Maar dat is bij een oppressor totaal niet zo. Even wat matchups:

- deluxo vs oppressor: je moet precies de goede moves kunnen doen bij verschillende rockets. Doe je een klein dingetje fout, ben je dood (en dat zeg ik niet, maar de beste Deluxo spelers in GTA). De oppressorgebruiker daarin tegen hoeft alleen chaff te poppen en kan schieten.

- Toredor vs Oppressor, je bent met de Toredor nog steeds op de grond, en iemand die wel kan nadenken op een oppressor gebruikt gewoon cover van gebouwen. Na 5 rockets ben je dood.

- Fully loaded ruimer vs opressor: feitelijk is de fully loaded ruiner een exploit, en hoewel je niet dood kan, kan je een opressor alleen maar wegjagen.

- jets vs opressor: je mag eeuwig rondjes draaien en stalljupos maken, en hopen dat je een naaldje in een gigantische hooiberg kan raken, daarbij kan je alleen de Starling, Lazer en Pyro effectief gebruiken. En hoewel je met de Starling nooit dood zou moeten gaan, is het godverdorie moeilijk om met dat ding te leren omgaan.

Het enige waarmee je een oppressor kan stoppen zonder gigantish veel skill is een Nightshark/no-homing missle auto, maar dan kan je niet terugvechten behalve wat stickies gooien.

Ground vs opressor, gl, gaat jr niet lukken. Het enige wat je kan proberen is ze te raken met een Atomizer zodat ze van de opressor afvallen. En homing missle van de homing launcher ga je nooit hitten en een explosive sniper moet je net feluk hebben.

Dus nee, ze zijn niet "prima te counteren", behalve als je gigantish meer skill hebt dan de opressor user.
Hmm, had er niet zo veel last van, met de Deluxo kon je gewoon rondjes cirkelen en raketten spammen?

Ook die andere auto die een paar raketten kan hebben, kan best prima terug spammen.

De gemiddelde 'noob' opressor vliegt ook al snel tegen een lantaarnpaal aan als je op de grond staat.

Maar het kan natuurlijk ook dat ik heel goed ben met die auto's en heel slecht met de opressor. Of ja, het is ook maar net wat je veel speelt denk ik?
Klopt, Toreador is het en die is ook goed armored, ik weet even niet tot hoeveel raketten die aankan maar het heeft geen speciale voertuig-icoon op de map dus die mug weet niet dat het een Toreador is. De Stromberg, die heeft minder goede raketten, meer als 50% verbeterde Buzzard raketten dus de target wordt niet altijd geraakt.

Helaas heeft die Depressor het speelplezier van mijn GTAO vrienden verziekt en ben vaak in mijn eentje. Balen want ik speel heel graag de oude en klassieke missies, ook de Bikers missies en originele heists. Superveel plezier gehad in 2016.
De Heists zijn inderdaad het leukste aan GTA:O maar de opstarttijd (van het spel en ook de matchmaking) was altijd mijn grootste probleem, het duurde soms een uur om een fatsoenlijk team samen te stellen en dan gaat er na 1-2 Heists (of middenin) iemand weg en is weer iedereen weg...
Echt, he! Precies! Dat zo een idiote voertuig het speelplezier voor velen kan verzieken. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Als ik het goed heb, was een van de Saints Row spellen die dat voertuig heeft maar die was wel enkel voor storymode, dus niet voor online wat prima is. Dus welke klootzak het een goed idee vond om dat onding naar GTA Online te brengen ontgaat mij. Ben je MC president of prospect, kan je dat onding zelfs binnen 1 seconde tevoorschijn halen via Interaction Menu en dat is zonder overdrijven. Kom nou....
GTA 4 vond ik nu echt niets aan, veel te veel randzaken wat je weinig tot niets aan had. Continue volk dat je lastig valt via je telefoon.. (wanna go bowling), en dan nog NPC'S, die je 1 of 2 missies geven en daarna nooit meer spreekt.

Verder heeft Rockstar de boel voor mij ook verpest nu, alleen gefocust op online en offline kon het bekijken.

Eerst zien, dan geloven.
Dat is niet alleen bij R* zo, alles lijkt meer en meer gefocused op online gaming voor de groep hardcore fans die daar dan gelijk 1000en uren in willen steken. De (oudere?) casual gamer die daar simpelweg geen tijd voor heeft en gewoon eens in de zoveel tijd een avondje z'n console aan wil slingeren (en dan trouwens ook niet uren wil wachten op allerlei verplichte updates) en een paar uurtjes wil gamen word steeds meer vergeten.
Logisch ook. Die groep brengt minder geld binnen. Dus waarom zouden ze zich daar oprichten ?
Heel dubbel gevoel met GTA online. Het is een draak van een UX, maar toch blijf ik het spelen met een goeie vriend die ver weg woont. En het blijft schelden en dan ineens is het ook weer spannend en leuk.

Ik heb de PC versies vanaf GTA1 allemaal gespeeld maar GTA V heb ik nooit gespeeld.

[Reactie gewijzigd door Menesis op 14 januari 2022 15:19]

nee man gat IV was echt steen goed! met all die expensions. Zou het ook prima vinden om daar nog voor 2024 even een texture pack van te krijgen en wat meer auto's en mensen op de straat. Heerlijk met jazz dor New York rijden.
Heerlijk rond rijden? Die auto’s en andere voertuigen waren waardeloos in gta IV.
Vond ze juist heerlijk rijden!
Ow? Op topsnelheid voelden ze vreemd. Ook beperkte topsnelheid. Raar trillen, voor praktische elke auto.
Ja oke, iets wat meer bij LC past.
Precies dit. Ik heb GTA vanaf het begin meegemaakt tot 5 en ik vind echt dat ze met 5 (rock)sterallures hebben gekregen. Ja, de campaign van 5 zat echt wel goed in elkaar maar telkens als ik nu deel 5 zie qua cover of wat dan ook, dan druipt de lust naar geld ervan af. Nee, van mij krijgt rockstar geen geld meer. Met 6 zal ik hem wel een keer lenen van iemand en de campaign spelen om te weten wat ze ermee gedaan hebben en that's it.

Red Dead Redemption 2 vind ik echt vele male beter dan GTA maar ook hier zie je dat ze er geen fuck meer mee doen. Echt jammer hoor. Tuurlijk, elk bedrijf moet geld verdienen om te overleven maar er is een verschil tussen verdienen zoals Quentin Tarantino en de Sacklers family. Nou, Rockstar heeft het voor elkaar om van links naar rechts te gaan ;)
Wat zou een uitgever na het uitbrengen van een spel nog met een titel moeten doen volgens jou? Wat mij betreft vooral bugs pletten als dat nodig is, maar verder weet ik niet hoe je zou moeten merken of ze er nog wat om geven of niet.
DLC's zijn leuk, maar kunnen ook als cashcow gezien worden. Is dat beter dan een nieuw deel/spel uitbrengen na één of twee jaar?
Bugs pletten moet in mijn ogen zoveel mogelijk gedaan worden voordat het uitgebracht wordt en daarna is het zeker belangrijk om het te onderhouden. Wat alleen tegenwoordig een ding is is dat alles zo complex geworden is dat het juist bugs kan geven. Kijk alleen al na de laatste update met kerst van RDR2 online met de sneeuw. Er kwamen echt een hoop bugs tevoorschijn ( meer dan normaal).

Wat een uitgever kan doen met een spel is wat ze bijvoorbeeld met GTA online doen. Kijk hoeveel extra modes en content er nog uitkomt voor GTA online maar voor RDR2 is al zo lang niks uitgekomen. Alleen maar omdat GTA online zoveel geld in het laatje brengt?
Wat zou een uitgever na het uitbrengen van een spel nog met een titel moeten doen volgens jou?

DLC's zijn leuk, maar kunnen ook als cashcow gezien worden. Is dat beter dan een nieuw deel/spel uitbrengen na één of twee jaar?
Dat ligt eraan wat een DLC bevat, hoe het aan de man gebracht wordt en hoeveel het kost. Wat bijvoorbeeld Activision deed met COD sloeg naar mijn idee echt nergens op, 2 games uitbrengen (de game en de gamepass) en apart verkopen waardoor je 100,- voor een spel betaald. EA brengt halve spellen uit maar verkoopt ze als 1 geheel als je de gamepass koopt.

Stel, GTA V krijgt extra verhaallijnen wat aansluit bij de vraag van de community of wat een opzichzelfstaand verhaal is, dan is daar niks mis mee. Een impulsief voorbeeld, voor 10,- wordt een story uitgebracht die je meeneemt bij iemand van de FBI en dat je achter Michael ofzo aan moet zitten of wat voor story dan ook, ik persoonlijk zou het ervoor hebben als de dlc ook echt aanvoelt als een verlenging van de game of een nieuwe invalshoek geeft.
maar met GTA geven ze toch wel aan echt compleet niks om hun oude klanten te geven
Wat bedoel je daar exact mee? Online is weliswaar een melkkoe, maar de SP vond ik echt wel goed.
En de sp is inmiddels bijna 10 jaar oud en werd en wordt niets voor ontwikkeld. Alleen de multiplayer waanzin wordt verder ontwikkeld. Als een bedrijf dus 10 jaar niets aan de sp doet, geven ze toch niks om de fans van de SP variant?
Bwa, het is nog steeds GTA V. Ik ben akkoord dat een dlc op zijn plaats zou geweest zijn, maar goed, ze steken tenminste nog tijd in het überhaupt ontwikkelen van een sp deel (zo ook bij RDR2). Game ontwikkelaars zijn geen non-profit bedrijven en zien ook dat een hele hoop gamers graag geld uitgeven in de online…

Nu, ik snap je punt wel, het duurt te lang… akkoord… maar ik ben toch telkens weer blij met een sp deel :)
GTA begint meer op een franchise als CoD of Fifa te voelen. Uiterst winstgevend maar het beperkt de fanbase wel.

Ik kon nooit echt in gta4 komen, gta5 en rdr2 heb ik gespeeld maar die konden mijn aandacht niet lang vasthouden. Tegenwoordig zijn er zoveel goede/aardige open world games dat een nieuwe gta niet zoveel meer toevoegt.
Tegenwoordig zijn er zoveel goede/aardige open world games dat een nieuwe gta niet zoveel meer toevoegt.
Noem eens een goede open world game die in het 'nu' speelt en de omvang van de GTA wereld heeft?
In het 'nu' vind niet zo belangrijk. Ik heb bijvoorbeeld meer plezier beleefd aan AC origins en odyssey.

Volgens mij is het een leeftijdsding, ik ben begonnen met gta1 en vond het tot en met Vice City een geweldige serie, cheeky en fantastisch.

SA was al meer gericht op jongeren en speelde effectief in op de enorme populariteit van hiphop en de hele 'gang culture' die je destijds veel in films en series zag. Toen voelde dat al aan als een cashgrab.

[Reactie gewijzigd door oef! op 14 januari 2022 14:19]

Dan heb ik het nog één versie langer volgehouden dan jij. GTA1 was grappig, zeker met de London versie. GTA2 heb ik zo veel op de uni gespeeld over LAN dat studieprestaties er bijna onder gingen lijden. GTA III en Vice City heb ik ook helemaal uitgespeeld, en ik vond San Andreas eerst single player en daarna als multiplayer mod erg goed.
Bij mij is het misgegaan in GTA IV, die ik als eerste spel ooit (voor mij dan) gepreorderd had. Het zat vol bugs, besturing was voor mij niet te doen, en toen ik dat eenmaal een beetje onder de knie kreeg, knapte ik volledig af op die mobiele telefoon. Ik speel GTA om lekker random rond te crossen, op mijn tempo het verhaal door te spelen en auto's te jatten. Als ik een vriendin tevreden wil houden doe ik dat wel in de echte wereld.....
GTA V heb ik dus pas opgepikt toen hij gratis was bij Epic. Die speelde wat makkelijker dan IV, maar kon me toch niet meer zo grijpen als eerdere delen. GTA:O heb ik nooit geprobeerd, niet (meer) in geïnteresseerd.
Ik denk dat ik een eventueel 6e deel dan ook niet gelijk ga kopen, maar na een jaar in een sale oid. Ik heb RDR2 net een maandje, en mijn laptop heeft het daar flink moeilijk mee. Als GTA VI op dezelfde engine gebaseerd wordt, en het grafisch even zwaar wordt, heeft het misschien niet eens zin om het op mijn laptop te proberen.....
Gta4 heb ik ook nog gekocht voor de 360 maar daar heb ik uiteindelijk weinig tijd aan besteed. Het werd te serieus, de besturing was niet fijn, de performance lag in de put en dan had je die irritante stalker Roman nog. Jaren later heb ik het nog eens op pc geprobeerd maar het kon me niet bekoren. GTA5 was een stuk beter maar toen was ik al volledig op de serie uitgekeken.
Wat voor mij de goede reputatie van Rockstar beïnvloede was, naast de GTA Online fratsen door de jaren heen, de 'definitive edition' van twee maanden geleden. Met het vertrek van Leslie Benzies, Dan Houser en Lazlow Jones is men ook drie belangrijke kopstukken kwijt.
Ik snap dat de berichten laten zien dat er iets groots aan zit te komen, maar waarom zou dat per se direct GTA moeten zijn? RDR is anders ook best een flinke franchise geworden. Ik mis denk ik even de logica die daar achter zit. Ik snap best dat 'analisten dat zeggen', maar op basis waarvan vermoeden zij dit? :? Ik neem aan dat RDR immers ook in dat 'handjevol titels' waar het management vertrouwen in heeft, zit?

Niet dat het voor mij wat uitmaakt, ik heb slechte ervaringen met de support van Rockstar (zowel voor GTA als RDR), dus bij mij komt er geen Rockstar game er meer in.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 14 januari 2022 13:53]

https://en.wikipedia.org/...f_games_by_Rockstar_Games

Tussen RDR 1 en 2 zat 9 jaar development en de 2 is uitgekomen in 2019.
Tussen GTA 4 en 5 zat 5 jaar development en de 5 is uitgekomen in 2013.

Ik vermoed dat de meeste mensen er vanuit gaan dat er niet rap een nieuwe (volledige) titel van RDR komt... Over Max Payne zijn er nog niet veel geruchten van een nieuw spel dacht ik? Terwijl bij GTA die geruchtenmolen wel serieus draait... Maar het blijft gissen inderdaad :)
De afgelopen vier titels waren GTA IV (2008), RDR (2010), GTA V (2013), en RDR II (2018). Er is geen voor de hand liggende indicatie dat ze nu tegen hun gewoonte in tweemaal dezelfde serie achter elkaar zouden uitbrengen.
Maar voor die tijd eerst nog even een aantal keren GTA5 opnieuw uitbrengen nog :+
Ik denk ook niet dat dit artikel over GTA 6 gaat, maar gewoon de zesde keer dat ze GTA 5 uitbrengen.
JA ze hinten naar een release in 2024, maar voor welk platform? Als dat weer zoals de vorige keer is, eerst een console en dan pas jaren later de PC dan zijn ze echt al hun hele playerbase kwijt.

Rockstar had hun herkomst niet moeten vergooien met GTA en gewoon op de PC moeten blijven in den beginne, en pas daarna naar de consoles porten en niet andersom.
En wat is precies de "herkomst" van GTA volgens jou? Grand Theft Auto, Windows/MD-Dos release in november 1997, Playstation december 1997. Grand Theft Auto 2 release in oktober 1999 op zowel Windows als Playstation...
Nou je beantwoord je eigen vraag al, herkomst is eerst PC en dan console binnen aanzienbare tijd. En niet eerst console en pas jaren later de PC versie.
Eh? Herkomst is gewoon een gelijktijdige release. O nee sorry, er zit 1 maand tussen voor de complete development.
console games brengen meer euros in laade kast dan (torrent) gamers :+
Rockstar had hun herkomst niet moeten vergooien met GTA en gewoon op de PC moeten blijven in den beginne, en pas daarna naar de consoles porten en niet andersom.
Tja, op consoles is er veel minder illegaliteit tegenwoordig (zelfs op previous gen) dan voorheen. Kopiëren van games daarom is veel moeilijker dan eerst, waar dat op PC eigenlijk nog altijd een fluitje van een cent is. En laat TakeTwo / Rockstar het nu net om geld verdienen gaan (het zijn tenslotte bedrijven...). ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 14 januari 2022 13:55]

Bij Red Dead Redemption 2 duurde het 11 en een halve maand voordat die gekraakt was.
Wat ik las over VI is dat ze nog niet zo lang geleden compleet opnieuw zijn begonnen en dat ze het totaal niet eens worden over de stijl/richting en de man verantwoordelijk voor het verhaal van eerdere GTA's is vertrokken.

Ik zie ze niet in 2-3 jaar (helemaal gezien de omstandigheden) een goeie game in elkaar zetten.
allemaal geruchten, er zijn ook geruchten dat die game in 2020 zou uitkomen, dat het in london zou spelen of vice city of zuid amerika, een vrouwelijke hoofdpersoon zou hebben,
Ik kijk uit naar GTA VI, maar verwacht niet veel meer als GTA V, het draait volgens mij alleen om meer inkomsten dan dat er wordt gekeken naar wat gamers echt willen.
Misschien hebben ze net hard ingezet op Zynga en brengt dat andere budgetten en marketing-doelen met zich mee? Niet dat ik niet hoop op een nieuwe GTA - maar er gebeurd wel meer rondom Take Two dan alleen Rockstar games O-) Grappig dat "analisten" zo geforceerd en gefocust zijn op de GTA franchise dat elke poep of scheet die kant op gaat in hun ogen.
Plot twist: Rockstar komt eind 2023 met Farmville: Battle Royale
Ik roep het al tijden, maar ik denk dat GTA VI oktober 2023 verschijnt. Dat zou volledig in lijn liggen met eerdere releases en kloppen met de feestdagen. Er bestaat nog een kans dat ze de game uitstellen naar oktober 2024 als er nog niet voldoende nieuwe gen consoles zijn verkocht, maar als de productie daarvan een beetje op stoom komt komend jaar dan is de kans groot dat de game gewoon in 2023 uitkomt voor enkel Xbox series en PS5, de pc versie volgt dan waarschijnlijk een jaar later of pas in de lente van 2025 kijkend naar hoe het met GTA V ging.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee