Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 19 september 2021

Sony WF-1000XM4 - Plezant lawaai en zalige stilte

De WF-1000XM4-oordoppen zijn een behoorlijke stap vooruit ten opzichte van de WF-1000XM3. De oordoppen hebben een paar kleine minpunten, maar zetten op veel andere vlakken een nieuwe standaard neer. Geluidskwaliteit, noisecancelling, maar ook de uitgebreide functionaliteit en goede accuduur zijn belangrijke pijlers voor deze draadloze oordoppen. Ze zijn niet goedkoop, maar bieden wel veel voor je geld. Lees verder »

Pluspunten

  • Goede geluidskwaliteit met optioneel hoge bitrates
  • Fijne filtering en doorgifte omgevingsgeluid
  • Prima accuduur
  • Uitgebreide functionaliteit en app

Minpunten

  • Beperkte bedieningspresets
  • Zit niet bij iedereen even lekker
  • Hoge prijs ten opzichte van concurrentie
Tweakers zegt: Ultimate
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
16
Score: 4
20
Score: 3
3
Score: 2
5
Score: 1
0
+3
Rooieduvel 22 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.Rooieduvel schreef afgelopen jaar 21 reviews, waarvan 19% gesponsord.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

De WF-1000XM4 van Sony zijn prima oortjes! Het geluidsniveau is ongekend en alles komt prima door, alsof je een set speakers naast je oren hebt. ANC werkt prima en oortjes zitten goed. Bovendien houden de accu's het goed vol. Enig nadeel: toch een fors prijskaartje.

Pluspunten

  • Zitten prettig
  • Prima geluidskwaliteit
  • ANC doet keurig zijn werk
  • Lange accuduur

Minpunten

  • Vrij prijzig

Eindoordeel

Score: 5

+2
KoenvdVelde 15 juli 2021 Hands-on

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

In 2019 schudde Sony de oordopjesmarkt op door de vreemd gevormde maar zeer effectieve WF-1000XM3's aan te bieden. Ze boden geweldig geluid met, op dat moment, effectieve Active Noise Cancellation (ANC), fatsoenlijke kwaliteit van telefoongesprekken, en nog veel meer.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • ANC

Minpunten

  • Draagcomfort

+2
GetaGrip 4 juli 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

De Sony WF-1000XM4 komt met een prijs, maar wanneer je je pinpas hebt getrokken is het ergste leed geleden en loop je heel lang met een brede glimlach rond wanneer je deze 'doppen' in hebt.

Pluspunten

  • Equalizer kan met LDAC gebruikt worden.
  • Zeer goede noise canceling met wind noise reductie.
  • Zeer kleine oplaadcase die je makkelijk in je broekzak stopt.
  • Functies touch sensor aanpasbaar.
  • Widget beschikbaar die EQ instellingen kan wijzigen.

Minpunten

  • Foamtips moeten vrij diep in het oor gestopt worden.
  • Inears vrij moeilijk uit laadcase te halen.
  • De Sony Connect app kan beter.....
  • Linker inear start soms laat met functies. er loopt een ticket bij Sony of dat normaal is.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+2
REDFISH 1 oktober 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Oordoppen met goede geluidskwaliteit en noise cancellation maar niet geschikt voor gaming of films vanwege Bluetooth delay.

Pluspunten

  • goede noise cancellation
  • audio kwaliteit prima
  • lange batterij duur
  • coole looks
  • pairt met vrijwel alles

Minpunten

  • LET OP: niet geschikt voor gaming of desktop use ivm audio delay
  • prijs
  • app niet heel intuitief en te beperkt
  • niet echt waterdicht (geen garantie op waterschade)
  • touch controls beperkt instelbaar
  • niet genoeg vertrouwen dat doppen blijven zitten bij sport
  • geen multipoint bluetooth

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
De_Trip 8 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Zoek je kwalitatief goede en ook mooie oordopjes? En heb je hier wat geld voor over? Dan heb je hier een prima setje die zeer mooi geluid geeft en een hele goede ANC heeft. De gebruiksduur is ruim voldoende. In de oplaadcase zijn ze snel opgeladen.

Pluspunten

  • Super geluid
  • Active noise cancelling (ANC)
  • stukje kwaliteit
  • blijft goed zitten, ook bij het sporten
  • veel instellingen te doen via de app

Minpunten

  • hoge prijs
  • bereik, (7-8 meter)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
jwivnoord29 12 maart 2022 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Fijne oordopjes die prettig geluid geven en goed zitten.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Functionaliteit
  • Stevig gebouwd
  • Zit prettig
  • Fijne app

Minpunten

  • Prijzig (maar dat zijn ze waard)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
stevegek 21 oktober 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Wil je de beste noise cancellation, een lange accuduur en hou je van topkwaliteit muziek, doe dan gewoon éénmalig de damage van deze prijs... en geniet jaren van de muziek waar je van houdt.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Noise cancellation
  • Functies door tappen
  • Fitting
  • Prima bakje
  • Accuduur

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
FlaaMindO 22 juli 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Na de eerst oortjes terug moesten vanwege DOA werken de nieuwe oortjes geweldig.

Pluspunten

  • Noice canceling
  • Mooi geluid.
  • Mooie vormgeving

Minpunten

  • Rommelige app
  • Foam tips slechte kwaliteit
  • Prijzig bij launch

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
ZillixNewbie 17 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Ik vind het fijne oordoppen. Ze zitten comfortabel, ik kan ze urenlang dragen zonder last te krijgen. Geluidskwaliteit is uitstekend. Noice cancelling werkt perfect. Mooi design, wel groot maar dit vind ik niet hinderlijk. Mooie oplaadcase en de batterijduur is uitstekend.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Noice cancelling werkt uitstekend
  • Comfortabel
  • Mooie oplaadcase

Minpunten

  • Rommelige app

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5

+1
kastionesNewbie 16 juli 2021 Hands-on

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Fijne en kwalitatieve oortjes met geweldige Noise cancelling, vergelijkbaar met de over-ear versie van dit product.

Pluspunten

  • Uitstekende Noise Cancelling
  • Goede pasvorm
  • Handige app
  • Fijne touchcontrols

Minpunten

  • Volume niet te regelen met touch control

+1
J.K.Newbie 11 juli 2021 Hands-on

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

De oordopjes zijn in principe perfect. Het geluid is ver bovengemiddeld en de noise cancellation is de beste die ik ooit testte. Er zit echter een groot nadeel aan, de grootte en daardoor de pasvorm. Bijhorende telefoonapp is erg handig..

Pluspunten

  • geluid
  • noise cancellation

Minpunten

  • pasvorm

+1
beachoNewbie 7 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

earbuds van uitzonderlijke kwaliteit

Pluspunten

  • geluid
  • noise cancelling
  • accu
  • speak to chat functie

Minpunten

  • pasvorm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
wolfje1970 6 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Prima product met slechts een paar kleine minpunten. Maar de pluspunten maken deze oordopjes absoluut het overwegen van aanschaffen waard.

Pluspunten

  • noice cancelling
  • geluidskwaliteit
  • instelmogelijkheden van de app

Minpunten

  • geen multi-point
  • lichte achtergrond ruis bij Ambient Sound modus

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
teddy270us 14 juni 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Top geluid (blijft een persoonlijk iets), geweldig ANC, niet goedkoop, blijft niet zitten in mijn oor.

Pluspunten

  • mooie design
  • geweldig geluid (is wel een persoonlijke mening uiteraard)
  • top ANC

Minpunten

  • is niet goedkoop
  • het is de vraag of het in met in je oor past

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
raymondw 14 juli 2022 Product gekregen

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Vorige week voor het thuis werken een set in gebruik mogen nemen. Afgelopen dagen de units in verschillende omstandigheden getest en ik ben er absoluut geen fan van. Vergeleken met mijn Basus is er altijd achtergrond geluid, soort van whitenoise versterking. De verschillende audio opties bieden niet echt een verbetering

Pluspunten

  • software
  • Verpakking
  • In gebruik nemen

Minpunten

  • In ear gevoel
  • Achtergrond geluid versterking
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

0
Octopus69Newbie 15 januari 2022 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

De rechter oorop geeft om de zoveel tijd ruis en jammer dat ie niet zoals de koptelefoon op 2 apparaten tegelijk kan

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Prima noice canceling

Minpunten

  • Kan niet zoals de koptelefoon op 2 apparaten tegelijk
  • Het rechter oordopje geeft om de zoveel tijd ruis

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3

0
RealAlcatraZ 20 juli 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Het geluid is gewoon heel erg goed, als je houdt van een neutrale klank dan kun je dit heel makkelijk instellen, maar ook voor basliefhebbers is dit goed in te regelen. Bij het rennen blijven ze goed zitten.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Geluid is echt top
  • Noice cancelling is top
  • Handige app
  • Touch control

Minpunten

  • Bluetooth in mijn geval niet stabiel genoeg
  • Soms lastig helemaal goed in je oor te krijgen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
Roeland1965Newbie 14 juli 2021
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Degelijk uitgevoerd en mooi vormgegeven oortjes

Pluspunten

  • Stevig
  • Mooi

Minpunten

  • Noise cancelling werkt niet naar behoren
  • Geluidskwaliteit

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5

0
raiday1 14 juli 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Dit is een heel net product wat zeker bij de huidige top hoort. Dat wil echter niet zeggen dat ze perfect zijn of voor alles en iedereen eve geschikt

Pluspunten

  • Noice cancelling
  • Ambient sound
  • Design

Minpunten

  • Conform
  • Connectiviteit
  • Ipx4

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Ko-inc 13 juli 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Dit is een geweldig product voor de muziek liefhebber tijdens het sporten of voor onderweg.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Active noice cancelling
  • Bedieningsgemak

Minpunten

  • Telefoon oproep geluid
  • Connectiviteit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
tomB1986Newbie 13 juli 2021 Product gekocht

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Oordopjes die naar meer smaken! Goed doordacht en degelijk product, zowel qua bouw / materialen als wat je er mee kan (app, functies, pasvorm etc.). Noise Cancelling werkt goed, waarbij de eerste stap is om de juiste oordopjes te bepalen. Je wrdt hiermee geholpen in de app.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit is goed
  • Noise cancelling werkt top! (incl. aanpassing aan situatie)
  • App is degelijk en uitgebreid met hulp functies
  • Pasvorm is goed ook met sporten
  • Vele handige functies geïntegreerd

Minpunten

  • Aan de prijzige kant, maar je krijgt wel waar voor je geld!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
Michaelh123Newbie 12 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Geweldig geluid, zeer mooi design. Prima batterij duur

Pluspunten

  • Geluid
  • Design
  • Noise cancelling
  • Accuduur

Minpunten

  • korte oplaadkabel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
Bootless 10 juli 2021 Product gekregen

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Erg fijn product, en goede geluidskwaliteit!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Batterijduur
  • Gebruiksgemak
  • Bluetooth verbinding

Minpunten

  • Oplaadcase scharnier voelt iets zwak

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
DiperNewbie 9 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Top geluid, makkelijke bediening.

Pluspunten

  • Top geluid
  • Makkelijke bediening
  • Lekker klein om mee te nemen

Minpunten

  • Ruisonderdrukking minder dan over ear model
  • Hygiëne

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
FlorienmNewbie 9 juli 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WF-1000XM4 (Zwart)

Wat een fantastische oortjes zijn dit! De geluidskwaliteit is echt onwijs goed. Met de noise-cancelling functie hoor je echt niks van je omgeving. Ze zijn handig in gebruik door het touch control. Ik zou deze oortjes iedereen aanraden als je goede geluidskwaliteit waardeert. Ze zijn ook mega snel opgeladen!!

Pluspunten

  • Noise-cancelling
  • Touch control
  • App die je erbij kan gebruiken

Minpunten

  • Pasvorm
  • Blijven niet zitten met sporten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony WF-1000XM4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee