Wordt verwacht

Sony WF-1000XM4 (Zilver) Review

10 november 2023, laatste update op 11 juni 2024, 306 views Rapporteer

Dit product is prachtig en presteert uitstekend, met een indrukwekkende geluidskwaliteit. Toch kan het handig zijn om een beetje met de equalizer te spelen voor een optimale ervaring.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Prijs niet al te hoog
  • Perfecte Noise Cancelling

Minpunten

• Eartips worden snel vies en gaan stuk
  • Batterij kan met de tijd mogelijk minderen
  • Batterij is heftig ingepapt na 1,7 jaar...

3 van 5 sterren (Voldoende)
De WF-1000XM4 is een uitstekende set True Wireless oordopjes. In mijn ervaring heb ik er nog geen problemen mee gehad, behalve dat de schuimrubberen oordopjes in de loop der tijd verslijten. Ik heb echter een aanvraag ingediend om de oordopjes te laten vervangen, en ik wacht momenteel op de toezending van nieuwe oordopjes. Volgens sommige bronnen is het mogelijk om nieuwe oordopjes te krijgen, en ik hoop ze binnenkort te ontvangen. Als je nog suggesties hebt voor goede schuimrubberen oordopjes, deel ze gerust!

De geluidskwaliteit is uitstekend, hoewel me opviel dat er een lichte V-vorm in het geluidsprofiel zit. Ik heb dit eenvoudig opgelost door de "heldere" optie in de koptelefoon-app te selecteren en vervolgens de bas met +2 te versterken, zodat ik nog meer plezier kan beleven aan technomuziek.

Ik heb deze oordopjes nu ongeveer 1,5 jaar, en ze werken nog steeds perfect. Ze zijn zeker het overwegen waard!

Wat betreft de vraag of je deze oordopjes moet kopen of moet wachten op de nieuwe XM5, kan ik geen definitief antwoord geven, maar het is bijna gegarandeerd dat de XM5 nog beter zal zijn.

Heb jij ook een Sony WF-1000XM4 (Zilver)?

Update:
- Ik heb de eartips ontvangen!
- Slecht nieuws, zelf heb ik de oortjes vooral opgeladen met een wireless charger van 15w. Dit kunnen de oortjes hoog waarschijnlijk niet aan, en is mijn rechter oortje zijn batterij hevig aan het verminderen in levensduur. Echter werkt het nog wel, en is dit alleen van belang als je echt 3 uur lang in de trein zit!
Nog een extra update:
- Batterij van de oortjes zijn zwaar omlaag gegaan in 1 jaar tijd duur.
- Vervangen met IE200, liever groot bedrag voor bedraden oortjes die erg lang mee gaan dan 209 voor een batterij die uiteindelijk dood gaat.
- Sony heeft wel reperatie punten aangewezen, echter zal ik moeten kijken of ik dit ga doen en mogelijk daarna weer verkopen.