Telecompaper: 2021 was glasvezelrecordjaar met 885.000 aangesloten huizen in NL

In het afgelopen jaar zijn er 885.000 huizen aangesloten op ftth-glasvezel, zegt Telecompaper. Daarmee was 2021 net als 2020 een recordjaar als het gaat om het aantal homes passed. KPN zag zijn marktaandeel met vijf procentpunt dalen, maar blijft marktleider.

Eind 2021 waren er 4,57 miljoen ftth-aansluitingen in Nederland, meldt Telecompaper in zijn jaarlijkse FTTH in the Netherlands-rapport. KPN NetwerkNL was goed voor de helft van de nieuwe aansluitingen, met 433.000 aansluitingen. Het marktaandeel van dit bedrijf daalde wel naar 70 procent, maar Telecompaper verwacht dat KPN dankzij Glaspoort ook in de toekomst marktleider zal blijven.

Na KPN was Delta Fiber Netwerk de grootste aansluiter van Nederland: dit bedrijf heeft nu een marktaandeel van ruim 15 procent. Daarna volgen E-Fiber en Primevest Capital. E-Fiber is een wholesale glasvezelaanbieder die onafhankelijk van providers huizen aansluit op glasvezel. Primevest werkt samen met T-Mobile en heeft volgens Telecompaper aangekondigd niet verder te willen investeren in de Nederlandse glasvezelmarkt.

Het onderzoeksbedrijf merkt verder op dat door de toegenomen concurrentie er meer huizen zijn met meer dan één glasvezelaansluiting. Zo richten KPN NetwerkNL en T-Mobile-netwerk Open Dutch Fiber zich op grote steden en focussen Delta Fiber en Glaspoort op dorpen. Hoewel de meeste aansluiters, behalve KPN, zeggen dit te willen voorkomen, schat Telecompaper in dat ruim 60.000 huishoudens nu twee of meer glasvezelaansluitingen hebben.

Telecompaper verwacht verder dat het aantal glasvezelaansluitingen dit jaar nog verder zal toenemen en dat er meer dan een miljoen huizen ftth-glasvezel zullen krijgen. Tweakers schreef eerder een achtergrondartikel over de plannen van glasvezelaanbieders in Nederland. Tegen 2026 willen KPN, Delta en T-Mobile gezamenlijk 9,8 miljoen woningen aansluiten op glasvezel. In Nederland waren er begin vorig jaar zo'n 8 miljoen huishoudens.

Door Hayte Hugo

Redacteur

09-03-2022 • 11:09

80

Lees meer

Reacties (80)

80
80
37
2
0
39
Wijzig sortering
Als de kabel tot de deur ligt, maar niet verder, dan telt het niet mee voor de cijfers toch? Hier ligt al sinds 2020 een glasvezelkabel voor de deur maar wil KPN hem niet naar binnen aansluiten. Het lijkt me makkelijk om de cijfers te verhogen zo, het moeilijkste werk is al gedaan...
Wat is de verklaring daarvoor?
Meestal zitten er een paar weken tussen het graven van de kabel naar je huis en het opleveren van de werkende aansluiting in huis. Als er al vanaf 2020 een kabel ligt klopt er iets niet.
Hier in Gouda was dat een behoorlijk probleem, kabels werden in wekentijd overal bijna neergelegd, maar het waren de 'centrale doosjes' die allemaal nog moesten worden aangesloten/neergezet/geregeld worden. Zo'n kabel in de grond leggen werd gewoon lopende bandwerk door de hele stad heen, weinig overlast, goed overzicht, maar de centrales daar ook allemaal nog voor regelen.. was een ander verhaal. KPN kreeg hier wel een enorme 'kickstart' doordat Caiway (nu Delta) opeens besloot noorden van Gouda te gaan doen en KPN als antwoord maar meteen heel Gouda, dus kan prima zijn dat KPN daarin dus het makkelijkste (kabel de grond in) meteen is gaan uitvoeren en daarna pas begon met de daadwerkelijke infrastructuur.

Wij hadden alles in 2 maanden, maar andere wijken zit er tussen kabeltje bij de voordeur en aansluiting inmiddels bijna een jaar (juli 2021 aansluiting wordt deze maand gedaan).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 22 juli 2024 18:57]

Ik ben benieuwd in hoeverre chip tekorten hierin meespelen. Die centrale doosjes bevatten chipjes lijkt me en daar is nu flink tekort op.
Die centrale doosjes bevatten chipjes lijkt me en daar is nu flink tekort op.
Ik weet het ook niet zeker hoor, maar ik vermoed dat in die doosjes niet de chips zitten waar we een tekort van hebben.
Grappig dat wist ik niet. In goverwelle in Gouda was de aanleg van de kabel en de uiteindelijke oplevering vrij snel achter elkaar.
Wij hebben hier inmiddels zowel een kpn als delta kabel liggen, van de zotte eigenlijk maar ga ook geen nee zeggen tegen gratis aanleg 2e kabel.
Lopende bandwerk is wel het goeie woord ja, maar dan vooral de nadruk op zo snel mogelijk meters maken. In mijn woonplaats is Delta bezig met de aanleg van glasvezel, maar ik ben niet te spreken over kwaliteit of nazorg. Stoeptegels en klinkers van opritten leggen ze schots en scheef terug, en de ondergrond wordt niet goed vlak gemaakt waardoor alle tegels wiebelen. Voelt allemaal heel provisorisch aan.
Zelf dat niet ervaren hier met Delta.
Oprit was in prima staat na zowel KPN als Delta werkzaamheden. Er hoeft ook maar 1 tegel weg, want de rest schieten ze gewoon met druk vanaf de straat.

Heb wel in de buurt een keertje gezien dat de straat er wat achteruit op was gegaan, maar dat was ook maar 1 voorbeeldje van de hele wijk, althans wat ik zelf gehoord heb / ben tegengekomen.
Geen flauw benul. Hier steekt de oranje spriet inmiddels ook 11 maanden uit de grond op 30cm van m'n voordeur, maar als je KPN Netwerk belt kunnen ze je niets vertellen. Het wordt dan "doorgezet" en je krijgt "zo spoedig mogelijk" iets te horen. In de praktijk betekent dat helemaal niets :p

Aan de overkant hebben ze alles wel al naar binnen getrokken...in Augustus vorig jaar.
Hier ongeveer hetzelfde. Ik woon in een flat van 12 woonlagen, en ook hier al ruim een half jaar oranje sprieten bij zowel de voor- als achterdeur van de flat, maar aanleggen ho maar :P
Heel tergend; ik kan ze zien vanaf mijn balkon, en vraag me regelmatig af wat er mis is met de laatste paar meter tot aan mijn meterkast…
Hier ook, ik kan de bundel bijna aanraken. De hoofdreden is meestal de wooningbouw/vve die toestemming moeten geven, en zelfs als dat gebeurd is gaat het traag.

De status bij kpnnetwerken is ook gegaan van "dit jaar" naar "vraag ons wat we kunnen regelen". Geen goed teken.
Hier ook, ik kan de bundel bijna aanraken. De hoofdreden is meestal de wooningbouw/vve die toestemming moeten geven, en zelfs als dat gebeurd is gaat het traag.
In mijn geval heeft de VVE wel al toestemming gegeven, alsmede vrijwel elke bewoner. Ik vrees dus dat dat laatste ook is waarom er nog nergens iets naar binnen is getrokken, maar er is blijkbaar niemand die me dat kan bevestigen of ontkrachten.
De woningbouw/vve kan & mag het niet verbieden. Ze kunnen wel verzoeken om werkzaamheden en/of het resultaat af te stemmen.
En je moet maar afwachten of het KPN netwerk lukt om je aan te sluiten. Aanleg in een flat is een ramp. Bij mij in de flat (10 verdiepingen) is de aanleg bij de meeste bewoners die een aansluiting hadden aangevraagd mislukt omdat bewoners in de onderliggende appartementen niet thuis zijn voor de afspraak of zelfs bewust weigeren om KPN Netwerk binnen te laten.
Ik had al een glasvezel abonnement afgesloten, maar KPN Netwerk heeft de provider laten weten dat ze de aanleg van mijn aansluiting hebben opgegeven en mijn abonnement is geannuleerd.
Volgens de aannemer is het nu mijn eigen verantwoordelijkheid om de toegang tot onderliggende appartementen voor KPN Netwerk te regelen. Maar de woningbouwvereniging geeft vanwege de privacy wetgeving geen contactgegevens door, en de huurder van het probleem-appartement laat dat appartement leeg staan.
Dus nu maar met 50% korting overgestapt naar Ziggo :)
Blij toe dat ik op de onderste woonlaag zit.
(en ik heb natuurlijk toestemming gegeven om de kabels naar boven te laten leggen)

Ik hoop niet dat het daarop hangt bij mij…
(als in dat er te weinig bewoners toestemming hebben gegeven voor de aanleg / doorvoer van de glasvezel kabel naar bovenliggende verdiepingen, en dat KPN het daarom niet rendabel genoeg vindt om de aanleg af te ronden. Dat zou echt super balen zijn. )
Juist, dat is ook mijn ervaring als je ernaar vraagt. Niemand weet het en er gebeurt niets.
Bij mij heeft het zeker 8 maanden geduurd. Tot ik daadwerkelijk overkon stappen. Denk dat ze de oranje spriet ergens vorig jaar voor de zomer hebben aangelegd. Daarna is er heel snel iemand van KPN komen kijken waar het aansluit punt precies moest komen. Daarna is het heel lang stil gebleven tot half januari dat ik een e-mail of een sms'je kreeg van KPN om een afspraak te maken om het aan te laten sluiten en toen heeft het nog meer dan 1 maand geduurd tot zo werkelijk konden om het aan te laten sluiten.
Bij mij heeft het zeker 8 maanden geduurd. Tot ik daadwerkelijk overkon stappen. Denk dat ze de oranje spriet ergens vorig jaar voor de zomer hebben aangelegd. Daarna is er heel snel iemand van KPN komen kijken waar het aansluit punt precies moest komen. Daarna is het heel lang stil gebleven tot half januari dat ik een e-mail of een sms'je kreeg van KPN om een afspraak te maken om het aan te laten sluiten en toen heeft het nog meer dan 1 maand geduurd tot zo werkelijk konden om het aan te laten sluiten.
Zelfs die "kijk afspraak" heb ik nog niet gehad. Daar heb ik in juli ofzo al een briefje van in de bus gehad, dat er "binnenkort" iemand aan zou bellen om een afspraak te maken. Tot op heden helemaal niets :p
Goede vraag.
Bij mij ook op drie locaties (bijna vier) ging het snel. Vezels de grond in en binnen vier weken werkend aangesloten.
Ze hebben geen verklaring, als je belt weten ze het niet en zeggen ze alleen dat het op de planning staat. Die planning is blijkbaar geheim en over een erg lange periode.
Heel vreemd.
Hier is gelijk met het graven in de grond van de glasvezelkabels ook de bouw en installatie van de PoP’s begonnen. Een PoP is zeg maar een klein huisje in de vorm van een schuurtje waarin alle kabels per wijk samen komen. Als de glasvezel in huis aangesloten is en de PoP’s zijn ingericht is er een werkende aansluiting.
Misschien dat die bij mij nog niet is gebouwd, en dat daarop moet worden gewacht. Ik weet het in elk geval niet, ik heb de hoop maar opgegeven dat er glasvezel is zolang ik hier woon 😇
Er zijn Pop's die wel meer dan 5 kilometer verderop staan,
wat overigens geen enkel snelheidsverlies hoeft op te leveren. ;)
Jawel dat is juist wat Homes Passed betekent.

Als het eenmaal is aangesloten heet het Homes Connected.

Het team dat echt de zaak aansluit als de kabel er ligt is een totaal ander team dan dat graaft, dus daar kan wel wat tijd tussen zitten.
Jawel dat is juist wat Homes Passed betekent.

Als het eenmaal is aangesloten heet het Homes Connected.
Dat is best wel misleidend, want het artikel spreekt over aangesloten huizen. Een spriet in de tuin is niet een aangesloten huis.
Vind dat niet echt misleidend. Wat is voor een bewoner zonder abonnement het verschil tussen een kabel 30cm voor zijn voordeur en een kabel 30cm voorbij zijn voordeur?

Op het moment dat een abonnement wordt afgesloten wordt dat laatste stukje gewoon meegepakt in de planning. Zolang er geen aanvraag ligt voor een abonnement, is er geen haast voor dat laatste stukje en ligt de prioriteit bij mensen die wel een abonnement hebben aangevraagd.
Zo kan ik hier in de straat ook precies zien wie er een glas-abonnement heeft afgesloten, want daar ontbreekt het sprietje. (Vraag me trouwens af of daarmee persoonsgegevens worden gelekt (wel/geen glas-abo))
Ik heb een abonnement bij KPN, maar de glasvezelkabel ligt tot de voordeur en ik gebruik nu dus ADSL. Misschien is bij jou gekozen voor een andere manier, maar bij mij is gewoon niks aangesloten en betekent "tot de voordeur" dus niets anders dan "niet bruikbaar".
Op het moment dat een abonnement wordt afgesloten wordt dat laatste stukje gewoon meegepakt in de planning.
Dat is niet de ervaring van veel tweakers. Zie het andere commentaar onder dit nieuwsbericht.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 18:57]

Dat kan ik je vertellen.

Het verschil is ~€750,- als je zelf een mantelbuis ingraaft/legt en ~€1500,- als je een volledige na-installatie wilt.

Daar zit wel het 'verlengen' van de kabel t/m de meterkast bij in en het afmonteren in de meterkast.
Een spriet in de tuin
Met meerdere sprietjes is het een grasveld :+
Wil KPN hem niet aansluiten of wil de eigenaar niet akkoord gaan tot aansluiting omdat er een kleine vergoeding tegenover staat want dat maakt nogal uit...

Tijdens een grootschalig uitrol wordt dit veelal kostenloos aangelegd maar weigert de eigenaar om XYZ redenen zoals nu niet nodig enzo, als ze daarvoor later terug moeten komen gaat het je wel geld kosten.

Er kunnen ook andere redenen achter zitten zoals de gemeente weigert verdere aanleg om redenen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 18:57]

De eigenaar heeft nooit geweigerd; ik heb zelfs de toestemming lang geleden al laten registreren.
(ik ken de situatie niet ter plaatse)

Hier heb ik ook meerdere fases en ploegen gezien. Eerst in de wijk de straat open voor distributiepunten vanuit de POP naar de wijk. Dan een ploeg die kabels tussen de distributiepunten en de huizen aanlegt. Dan 1,2 of zelfs 3 parijten: de kabel in huis brengt, enkel ONT soms ook glasmodem plaatst. Als je van gpon naar xgspon gaat graven ze het distributiepunt weer op en krijg je thuis een andere kastje. Ik denk dat ze er over nagedacht hebben, maar heb hier in mijn wijk (den haag) en in rijswijk gezien dat veel winst te halen is in betere afstemming.
Nou dat is lekker handig geregeld inderdaad! Ik wacht het nog maar gewoon even af...
Moet je gewoon een monteur opbellen ze leggen de kabel gratis aan en sturen een glasvezel modem naar je toe.Bij mij hebben ze twee dagen geleden alles aangesloten en alles werkt perfect.Met hetzelfde abbo 1 mb sneller download en een upload van 100 mb ,volgens sommige website test software.Als je geen kpn hebt dan moet je alles zelf betalen.
‘Homes passed’ zijn de woningen die zijn aangesloten op het netwerk + de woningen die met een relatief kleine ingreep kunnen worden aangesloten. Een relatief kleine ingreep is dan dat de huisaansluiting (HAS) wordt gemaakt vanaf het tracé dat door de straat loopt of welke al voor de gevel ligt (het bekende ‘sprietje’).
Ondertussen hangen hier al een jaar de glasvezeldraadjes uit de grond, maar stelt KPN Netwerk (of hun onderaannemer) de aansluiting telkens uit. Daarbij is (de onderaannemer van) KPN Netwerk heel slecht te bereiken en komen ze niet professioneel over.

Intussen kan ik geen ADSL meer aansluiten, want volgens alle websites ligt er al glasvezel, dus heb ik de keuze tussen Ziggo, Ziggo en Ziggo.
Bellen helpt ook niet, men kan geen ADSL aansluiten, omdat ze in hun systeem zien dat er glasvezel ligt.

Dus eigenlijk door @KPN Webcare (specifiek KPN Netwerk) overgeleverd aan Ziggo, kan vast niet hun bedoeling zijn.

Fijn om te lezen dat het landelijk gezien beter gaat.

[Reactie gewijzigd door Twieeker op 22 juli 2024 18:57]

Zelfde situatie gehad, uiteindelijk heb ik een telefoonnummer gekregen van de onderaannemer en ben ik die wekelijks gaan bellen. Toen ging het allemaal wat sneller, maar ook niet 100% soepel, want de eerste afspraak kwamen ze niet opdagen (wat bleek te komen door veel personeel dat in quarantaine zat). Professioneel is het allemaal zeker niet in elk geval.
Heb een soortgelijke situatie meegemaakt. Hetgeen ik heb geleerd is dat KPN en KPN NetwerkNL twee compleet losstaande instanties zijn. De netwerk organisatie huurt een onderaannemer in voor de aanleg. Dit is in veel gevallen VolkerWessels Telecom (stamt uit de tijd van de overname van hun netwerk ga ik vanuit). Die moet de lijn aanleggen en testen en laat dit vervolgens weten aan KPN NetwerkNL.

Wanneer je in contact treedt met de laatstgenoemde ging het in mijn geval snel. Volgens mij vond de onderaannemer het irritant dat ik zijn 06-nummer had en snel van mij af wou zijn.

Weet niet of je er iets aan hebt in jouw geval maar wellicht helpt het je.
Hoe dan ook succes :-).
En KPNnetwerk en KPN vinden het heerlijk om naar elkaar te wijzen. In de meeste gevallen ligt het aan KPN die het allemaal rommelig aanstuurt. Gebaseerd op mijn ervaring met het uitrollen van KPNnetwerk glasvezel in een buurt waar ik aardig wat netwerken voor klanten beheer.
Intussen kan ik geen ADSL meer aansluiten, want volgens alle websites ligt er al glasvezel, dus heb ik de keuze tussen Ziggo, Ziggo en Ziggo.
Dan laat je van een andere (niet-Ziggo) provider een monteur langskomen om het glasvezel aan te sluiten, als zij zo zeker van hun zaak zijn. :+

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 18:57]

Komt vanzelf. Dan kun je eindelijk van die oplichters af _/-\o_
Het blijft ongelofelijk hoe lang dit duurt, in een land als Nederland.
In mijn wijk is iedereen aangesloten op glasvezel in 2005 (100 mbit toen al).
Dat heeft een beetje geschiedenis; KPN heeft verplicht haar (koper)netwerk open moeten stellen voor andere partijen vanuit - ik meen - ACM. Dat heeft de uitrol van glasvezel vanuit de kant van KPN/Reggefiber enorm gestagneerd. Nu KPN ziet dat ze op gebied van snelheid de strijd aan het verliezen zijn van kabelaars hebben ze - gelukkig - de gashendel opengetrokken. Ik was in mijn vorige huis - nieuwbouw - ook enorm verbaasd dat ze niet direct glasvezel hadden aangelegd.

Tien jaar verder en ik heb inmiddels twee glasvezelaansluitingen in de meterkast, omdat zowel KPN als DeltaFiber glas heeft aangelegd...
Dat heeft de uitrol van glasvezel vanuit de kant van KPN/Reggefiber enorm gestagneerd.
Nee. Het enige dat die uitrol heeft gestagneerd is KPN's overname van Reggefiber, die nooit goedgekeurd had mogen worden. Het (verder onzinnige) besluit van de ACM was al jaren eerder genomen.
Nu KPN ziet dat ze op gebied van snelheid de strijd aan het verliezen zijn van kabelaars hebben ze - gelukkig - de gashendel opengetrokken.
Dat het nu sneller gaat heeft vlgs mij meer te maken met wat je al noemt, die ACM eisen.
Die zijn n paar jaar terug door de rechter van tafel geveegd, toen was het ineens rendabeler voor KPN om te investeren, dus doen ze dat ook.
Goede ontwikkeling maar het duurt zo lang.
Er ligt hier al tien jaar glasvezel en ik was zeker niet één van de eersten aangesloten op glas.
Grootste probleem is Ziggo dit grote woorden gebruikt maar nog weinig presteert.
Altijd roepen dat 99% van hun netwerk verglaasd is maar ze vergeten de laatste procent te doen.
Gelukkig pakken andere partijen dit wel op en ligt er uiteindelijk overal straks wel glasvezel.
Ja het probleem is mijns inziens ook dat er dus geen concurrentie is als er geen glasvezel is, omdat veel mensen heel langzame ADSL verbindingen hebben.
Dus feitelijk ben je in heel veel gevallen 'overgeleverd' aan Ziggo. Verder is Ziggo wel een goede provider de laatste jaren in mijn ervaring.

[Reactie gewijzigd door Twieeker op 22 juli 2024 18:57]

Klopt helemaal en Ziggo is zich hier ook volledig bewust van. Zodra ze glasvezel in je wijk aankondigen, krijg je elke week een folder van Ziggo in je brievenbus met de mooiste aanbiedingen. Ver van weg blijven als je de mogelijkheid hebt. :)
Hèhè. Richt zich op de dorpen....
In mijn gemeente is reeds alles verglaasd. Behalve het dorp waar ik woon die ook deel uitmaakt van de gemeente natuurlijk.
Alle omliggende steden en dorpen zijn reeds wel verglaasd. Zal wel niet rendabel zijn om een kleine 4000 huishoudens (weliswaar zitten sommige buren op 100m afstand) te voorzien van glas.
In mijn dorp van nog geen 2.000 inwoners is al sinds 2015 glasvezel beschikbaar. Heeft weinig met rendement te maken. De coaxkabel die er lag stoorde om de haverklap en moest zo vaak gerepareerd worden dat het beter leek om de hele boel maar gewoon te vervangen door glasvezel met coax omvormers in de meterkast. Ik sprong natuurlijk een gat in de lucht want ik ging van een schamele 8Mbit ADSL naar 500Mbit glasvezel. Ik wil ook nooit meer terug. Glasvezel is een verademing en went extreem snel. Mensen denken dat ze het eigenlijk niet nodig hebben totdat ze eraan gewend raken en merken dat alles toch wel heel soepel werkt met die lage latency en hoge bandbreedte.
Klopt alleen is er een kantelpunt waarbij het voor veel diensten niet meer uitmaakt.
Ach, in mijn 'dorp' van 90.000 inwoners zijn ze net begonnen met de aanleg. Duurt nog een jaartje voordat mijn huis aan de beurt is. Dat het zo lang heeft geduurt voordat ze zijn begonnen heeft niks met rendement te maken denk ik zo.
waar ik woon ook maar nu komt Delta glasvezel aanleggen als we de 20% halen dan :)
Ik heb hiervoor ook bij delta gezeten en ik kon daar ook glasvezel krijgen alleen wat ik daarbij apart vindt is dat en download en upload snelheid niet gelijk zijn. Dat zie ik bij Ziggo glasvezel ook.
bij delta is de upload een stuk sneller en de down ook als ik het vergelijk met wat ik nu heb dan( ziggo kabel)

en het kost 7 euro minder dan ziggo


Downloadsnelheid
300 Mbit/s
Uploadsnelheid
30 Mbit/

ziggo

Downloadsnelheid 1000 Mb/s
Uploadsnelheid 1000 Mb/s

delta
A oké apart want toen ik nog bij delta zat kon in mijn snelheid verhogen of ik nou 400 of 1000 mb down nam mijn upload bleef op 100 vandaar dat ik dacht dat het niet gelijk was.
tja dat is wat ze zeggen of het in de praktijk ook zo is moet je maar afwachten :)
Ben zeer tevreden over E-Fiber met Tweak als provider. Merk zeer weinig storingen in vergelijking met de oude KPN aansluiting via koperlijn.
Een mooie ontwikkeling. Sinds dat KPN ons op het glasvezelnetwerk heeft aangesloten, zijn de kabel-internet prijzen bij Ziggo gehalveerd, dus even duur per mb/s down. Eindelijk echte concurrentie op high speed internet.
Ziggo is erg duur zeker als je de prijs/snelheid verhouding voor de UPLOAD bekijkt.
Dat klopt bij de meeste gevallen wel. Maar in mijn geval kon Ziggo via een telefoongesprek heel toevallig oppeens van 50 Mbit/s upload naar 500 Mbit/s upload aanbieden voor dezelfde prijs als KPN, omdat blijkbaar ziggo tot aan de straat wel glasvezel was en daarna via coax werd verdeeld naar de huizen. Heel toevallig op exact het moment dat ze KPN als concurrent hadden konden ze het aanbieden voor een fatsoenlijkere prijs. Op de website bieden ze nu nog steeds 50 Mbit/s upload als maximum aan maar via de telefoon kon je toch wat anders regelen.

Tegenwoordig bied KPN al volle 1000/1000 down/up aan, waar ziggo niet verder gaat dan 1000/500 Down/up.

Maar deze grap zie je nu in Zeeland waar op veel plekken Delta de enige is die high speed internet aanbiedt, hiervoor ook de hoofdprijs voor vraagt.

[Reactie gewijzigd door KoningSlakkie op 22 juli 2024 18:57]

Ziggo 500mb up? Dat lijkt mij stug
Bijzonder maar voor jou goed natuurlijk.
Glasvezel tot in de straat schiet inderdaad lekker op bij Ziggo.
Ik vermoed alleen dat ze dit nog maar mondjesmaat uitvoeren.
Zelfs hier in een dorpje met zo'n 1100 inwoners komt nu ook glasvezel van Delta beschikbaar. Tenminste de minimum inschrijvingen zijn gehaald, en Delta heeft het bevestigd. Maar totale aanleg zal nog wel tot zomer 2023 duren voordat bij mij de eerste MB'tjes over glasvezel gaan.

Maar ook zodra het beschikbaar is ben ik weg bij Ziggo.
Het glasvezel aanleggen duurt zo ongelofelijk lang, we hadden echt al jaren geleden heel Nederland kunnen aansluiten op glasvezel.

Ben Ziggo zo ongelofelijk zat met hun 50mbps upload maximum.
schat Telecompaper in dat ruim 60.000 huishoudens nu twee of meer glasvezelaansluitingen hebben.
Ik heb er nog steeds geen, ik wil nu al zo'n 5 jaar glasvezel, maar je kan het ook niet aanvragen, je moet wachten totdat je een brief krijgt dat ze het gaan doen.
Glasvezel? Hmmm ja iets wat nog jaren gaat duren in het pittoreske Boxtel.... :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.