T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten 28.000 huizen in Den Haag aan op glasvezel

T-Mobile en Open Dutch Fiber gaan 28.000 huishoudens in zes wijken in Den Haag voorzien van een glasvezelaansluiting. T-Mobile biedt in de Haagse wijken Segbroek en Loosduinen sinds vorig jaar al glasvezel aan via een ander netwerk.

De werkzaamheden moeten begin volgend jaar starten, schrijft T-Mobile. In april moeten de eerste huishoudens de glasvezelverbinding kunnen gebruiken, eind volgend jaar moeten alle huizen zijn aangesloten. Het gaat om de wijken Transvaalkwartier, Rustenburg, Oostbroek, Groente- en Fruitmarkt, Leyenburg en Moerwijk.

Eerder voorzag T-Mobile 33.000 adressen in Segbroek van glasvezel; dit ging via een overeenkomst met VolkerWessels Telecom en de gemeente. De huizen in Loosduinen zijn via een samenwerking met investeringsbedrijf Primevest aangesloten. Het Open Dutch Fiber-netwerk is een open netwerk waarbij ook andere providers internetaansluitingen kunnen aanbieden. T-Mobile biedt op dit netwerk abonnementen aan met symmetrische snelheden tot 1Gbit/s.

Open Dutch Fiber en T-Mobile willen samen een miljoen huishoudens voorzien van glasvezel. Samen met de op maandag aangekondigde 28.000 huishoudens, hebben de bedrijven nu plannen voor ruim 250.000 aansluitingen aangekondigd. Waar de overige aansluitingen moeten komen, is niet bekend. De twee partijen richten zich op regio's waar andere providers nog geen glasvezel aanbieden.

Door Hayte Hugo

Redacteur

20-12-2021 • 13:27

97 Linkedin

Reacties (97)

97
96
48
3
0
40
Wijzig sortering
Hoeveel van die aansluitingen gebruikt nu werkelijk die aansluiting?

En met die vraag bedoel ik niet dat het (on)zinnig is, maar het is niet transparant wat de vraag is, of die vraag toe of af neemt en of er rendement uit te halen is.
Er zijn in de afgelopen 30 jaar diverse projecten geweest om glasvezel aan te leggen, maar inzicht in het werkelijk gebruik en rendement of verlies lijkt er nauwelijks.
Hoeveel van die aansluitingen gebruikt nu werkelijk die aansluiting?
Vraag me niet om een bron, maar ik meen me te herinneren dat doorgaans de uptake +- 50% is voor glas.

[edit]
Toch een bron: https://www.acm.nl/nl/pub...udens-glasvezel-aangelegd (en dit is de bron van de bron: https://www.acm.nl/sites/...-tweede-kwartaal-2021.pdf)

1.8 miljoen van de 4.1 miljoen FttH aansluitingen, dat is 43%. Ietsjes lager dan die 50%.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 20 december 2021 14:39]

Dat valt mij toch behoorlijk tegen.
op mijn adres is vdsl, coax en glas aanwezig.
Als ik dan inet+tv selecteer dan is tmobile de goedkoopste, tweede ziggo en daarna weer tmobile en dan kpn.
Tmobile en KPN zijn dan wel weer glas.

Maar als je voor hoge snelheden gaat dan is ziggo juist erg duur
Voor een groot gedeelte van de mensen geldt dat ze "slapers" zijn. Ze hebben ooit eens een internet-abonnement afgesloten en het werkt.

En ze hebben pas zin om te kijken naar overstappen als ze tegen grenzen aanlopen. Helemaal als het ook nog eens gevolgen heeft voor andere abonnementen, zoals TV en (mobiele) telefonie.

Daarom gooien providers ook een half bos aan folders en andere vormen van marketing door de bus, zodra ze glasvezel aanleggen: alles om mensen maar eens wakker te schudden om eens te kijken.
Zo klaagden mijn opa en oma over slechte wifi verbinding laatste tijd. Bleken ze nog een oud KPN modem te hebben van 15 jaar geleden.
Aannemen dat het grote aantal door slapers komt is suggeren dat de huishoudens die geen glas nemen geen bewuste keuze maken. Dat is onredelijk als een van de grootste aanbieders slechts via koper afgenomen kan worden en concurrentie via glas ander aanbod heeft. Er zitten vast slapers tussen, maar als je stelt dat een deel wakker gemaakt is om een overstap te overwegen kan je die niet meer gaan meetellen met een groot deel.
Wat is qua aanbod beter op ziggo dan een andere provider nu F1 wegvalt. Als je de keuze hebt tussen glas en coax snap ik niet dat je niet overstapt.

Ik heb nu kpn. In principe kan ik al enige tijd overstappen omdat mijn contract verlopen is. Dan zou ik weer een actie kunnen meepakken van een andere provider.

Maar tot nu toe is de service en product van kon gewoon super. Ik heb ooit een keer een week zonder inet en tv gezeten en maand zonder vaste lijn bij overstappen dus dat niet weer.
Nooit je abonnement zelf opzeggen, want dat doet je nieuwe provider.
Ik laat nooit opzeggen maar zorg voor een overlap. Dan kun je gelijk goed vergelijken.
Zo bleek dat mijn VDSL bij Freedom internet stukken beter werkte dan Ziggo.
Het was een verademing dat websites weer soepel laden en games weer soepel draaiden. Ook problemen met VOIP waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

Enige voordeel bij Ziggo was de hogere downloadsnelheid, maar zelfs dat was maar relatief. Ook is TV wat makkelijker bij Ziggo (DVB-C) maar de CI-modules zorgden wel voor vertraging bij het zappen.
Mijn (schoon)ouders boeit het echt heel weinig of ze glas of DSL hebben als het maar werkt. En veranderen kan alleen maar problemen geven. Precies hetzelfde als mensen die niet ieder jaar bellen voor korting, gratis geld verdienen maar ik ken er zat die het niet doen. Terwijl het je een half uurtje kost en je een half jaar een paar tientjes per maand scheelt. Leg jij maar uit waarom mensen dat dan niet doen.
Qua internet omdat ik heel tevreden ben over kpn. Hierbij moet ik zeggen dat ik een vaste telefoonlijn nodig heb voor mijn vader. Indien dat anders word is overstappen makkelijker.

Zorgverzekering kijk ik elk jaar. Al jaren bij menzis. Menzis is vaak wel paar euro duurder maar ook hier is de service top.

Qua verzekeringen laat ik alles afhandelen door mijn bank die als tussenpersoon geld. Wel wat duurder maar top service. Ik heb ook persoonlijke gsm nummers

Helaas ooit brand gehad maar ik ben daar heel goed uitgekomen qua bemiddeling en verzekering.

Ik kijk zeker naar prijs maar ook naar service. Voor een paar euro stap ik zeker niet over.

Wat inetproviders we eens mogen doen is vaste klanten korting. Dus na 1 jaar x% korting. Zelfde als soort schadevrije jaren met auto.

En qua energie kies ik als ex welkomstdrankjes alleen nog maar voor de grote stevige bedrijven 😂
Elke provider levert toch vaste telefonie? Dat hoeft echt niet via kpn... ik heb het hier via cheapconnect, dan hoef je niets te verhuizen. Gewoon nieuw internet aansluiten en je belt vrolijk verder.
Precies dat, een VOIP-dect is heel gebruikersvriendelijk. UTP erin en bellen maar. Heb behalve cheapconnect ook BudgetPhone Uno (niet meer af te sluiten) en CosmoVoip.
Ik heb geen klachten over Ziggo (behalve dat ze miljoenen in voetbal stoppen en vrolijk de prijzen omhoog gooien) en als er volgend jaar hier glasvezel komt zal er een heel goed bod moeten komen wil ik overstappen. Dat ik voor een nieuwe aansluiting 3 maanden moet wachten motiveert ook niet.
Tja, of die mensen kunnen niet €50 of meer ophoesten voor een internetsnelheid die ze toch niet zullen gebruiken. En een andere groep (waaronder ik) is nu eenmaal niet zo gecharmeerd van de monopolies die er zijn.

Zo hebben we hier Caiway en die bestookten je inderdaad geregeld met 'aanbiedingen'.. even een paar maanden een scherpere prijs en daarna de hoofdprijs. Nu Delta door dezelfde investeringsmaatschappij is ingelijfd hebben we zowaar een keuze (en weer een berg papier): jawel, die bieden hier nu ook abonnementen aan. En de argumenten om voor Delta te kiezen? Van hun eigen folder: 'wij zijn van oorsprong een Zeeuws bedrijf' en 'wij zijn de beste provider op koper'.

Het kan aan mij liggen maar ik vind dit nu niet bepaald overtuigende argumenten om voor een glasvezelabonnement van Delta te kiezen.

Laat mij maar gewoon voor de helft van de prijs een DSL verbinding hebben die meer dan snel genoeg is voor ons gebruik. Ik vind zo'n €800/jaar namelijk best geld voor wat internet en heb daarnaast graag écht keuze vwb aanbieders.
Ik betaal 894 voor 1 gbit. Tv met extra zenderpakket en extra ontvanger en 1 vaste telefoonlijn 👍😜
Dat bedoel ik: ik betaal €350,40 voor 100/30 internet, zonder tv-pakket waar ik geen belangstelling voor heb en zeker niet met een (voor mij) onzinnige vaste telefoonaansluiting.

Ik weet wel leukere dingen te doen met €543,60 (per jaar).. :+
Vaste telefoonlijn is soms voor noodsystemen noodzakelijk. Mijn vader heeft personenalarmering. In verleden was vaste lijn noodzakelijk. Nu niet meer. Kan via lan.
Alleen dan blijft dat mijn oude heer en zijn omgeving nog gebruik maakt van vaste nummers. Dus je moet die oude lijn en nummer handhaven.
Een 85 jarige een smartphone inde hand drukken en zeggen bel hier maar mee is geen optie.
'Een 85 jarige een smartphone inde hand drukken en zeggen bel hier maar mee is geen optie.'
Nu nog beginnen is inderdaad wel een heel dingetje ja
Een tip aan anderen... Zorg dat je oudjes dat op tijd doen... Mijn vader (89) belt gewoon mobiel en m'n moeder (80) heeft een smartphone. Die gaat er zelf helemaal los mee... WhatsApp incl videobellen... Ze is inderdaad al 10jr geleden met een smartphone begonnen...
Ons ouderlijk huis is opgedeeld in tweeën. Ik betaal dus in feite 450 pj. Max snelheid en goed zenderpakket. Dus voor 100 euro pj de xtra krijg ik 1000 mbit tv en vaste telefoonlijn. Als ik telefoonlijn en vaste tv eruit knal zit ik nog beter. Mijn broertje kan met 50 mbit af.

En dus 2 decoders voor tv. Tv gaat er nooit uit. Schoonzus wil tv kijken.

[Reactie gewijzigd door Rofdof op 20 december 2021 19:51]

Tja, als je gaat delen krijg je natuurlijk een heel andere situatie.. als ik het netwerk met de buren deel kunnen we ook ieder de helft gaan betalen.. en als je de verbinding deelt heb je dus in feite ook maar de halve capaciteit tot je beschikking, al zul je daar praktisch niks van merken omdat je vast niet tegelijkertijd probeert 1000Mb binnen te harken.

Punt blijft dat als jij een abonnement neemt zonder medebewoners, buren of desnoods het halve dorp mee te laten liften je dus voor één abonnement bijna €75 per maand mag ophoesten. Uiteraard kan dat makkelijk ruim boven €100/maand worden met nog een paar streaming diensten erbij.

Voor tv heb ik hier Pi's, want aan 50 of 60 zenders heb ik nu eenmaal geen behoefte. Het aanbod is nu eenmaal, in mijn ogen, niet (meer) zo geweldig en zoveel tijd heb ik ook niet (ervoor) over.

Wat die 85-jarige met een smartphone betreft: dat ging hier anders uitstekend, al was hij destijds pas 82.. maar goed, wellicht is hij niet helemaal representatief?
Gegeven dat het bedrijven zijn met een winstoogmerk ga ik er niet vanuit dat het verlieslijdend is voor ze.
Ik weet niet van nu maar vroeger moest een gebied genoeg handtekeningen verzamelen om de vraag helder te kunnen demonstreren voordat er ook maar over nagedacht werd om glasvezel aan te leggen.
Vroeger? Dat gebeurt op het platteland nogsteeds. Ze zijn toevallig net een paar maand met de "campagne" bezig in mijn gemeente.

Het verschil met voorgaande jaren was dat zo'n campagne meestal vrij weinig opleverde. Nu zijn er opeens 2 partijen die al serieus bezig zijn met voorbereidingen van de aanleg en stuurde zelfs KPN me laatst nog een mailtje dat ze misschien ook wel van plan zijn hier glasvezel te leggen (waarschijnlijk in de hoop dat ik niet overstap naar de concurrent).

Het lijkt er op dat het getraineer een beetje voorbij is en er nu echt serieus gekeken wordt naar de aanleg van goede glasnetwerken.

[Reactie gewijzigd door jaapzb op 20 december 2021 14:09]

en stuurde zelfs KPN me laatst nog een mailtje dat ze misschien ook wel van plan zijn hier glasvezel te leggen (waarschijnlijk in de hoop dat ik niet overstap naar de concurrent).
Ben zelfs wel eens gebeld door KPN of ik niet wil overstappen naar hun glasvezel netwerk. Terwijl dat hier nog niet ligt. Erger nog: terwijl KPN niet eens plannen heeft dat hier neer te gaan leggen. Maar het voordeel zat 'm er in dat als ze het dan ooit aanleggen, ik al klant bij ze ben.

Gelukkig willen het aankomende kabinet dat we het digitale knooppunt van europa worden, wie weet valt daar een landelijk dekkend glasvezelnetwerk ook wel onder en wordt het niet meer aan de markt overgelaten.
Sterker nog, een aantal projecten hier (groene hart) zijn weer gecanceld terwijl er genoeg handtekeningen waren verzameld.
Genoeg inschrijvingen is altijd al discutabel geweest. Er is namelijk nauwelijks transparantie of het percentage wat 'voldoende' is werkelijk behaald is en wanneer dat winst levert. Zeker bij investeren met durfkapitaal gaat niet zomaar op dat een gesteld minimum redelijk is. Dat hangt ook af van voorwaarden om deel te moeten blijven nemen in de investering en de mogelijkheden om het risico op andere investeerders over te dragen. Daarbij zegt dat minimum aanmelding op zich niets, aangezien klanten nauwelijks verplicht zijn lange tijd de aansluiting te gebruiken, laat staan tegen een prijs waar de investering ook nog mee terug te verdienen is.
Ik denk ook dat veel mensen gewoon ja zeggen tegen een glasvezelaansluiting ondanks dat ze niet van plan zijn om het te gaan gebruiken. Als ze het later aan willen laten leggen dan moeten ze hier zelf voor betalen.

Bij ons lag er al jaren glasvezel (denk zeker 7/8 jaar) en pas na al die jaren zijn wij overgestapt naar een glasvezel abonnement. Denk dat er een hoop mensen zijn die in zo'n zelfde situatie zitten.
Glasvezel wordt als vastgoed gezien. Dat klinkt raar, maar als het eenmaal in de grond ligt geeft het meerwaarde aan het pand waarin het uitkomt. Dus als het niet nu wordt gebruikt, dan wel door de volgende bewoner.

Daarom zit RaboVastgoed ook achter veel van deze initiatieven. Tenminste vroeger was dat zo, nu weet ik het niet meer.
Nou, dat je huis meer waard wordt omdat er een glasvezelaansluiting aanwezig is, is door een handige deur tot deur verkoper bedacht. En omdat dit goed aansloeg, zijn meer verkopers het gaan gebruiken. Vraag maar eens een makelaar of taxtateur, je huis wordt er geen euro meer waard van en het aantal mensen in Nederland dat een huis wel of niet zou kopen vanwege de aanwezigheid van een glasvezelaansluiting is waarschijnlijk op 1 hand te tellen. Het maakt de meeste mensen echt niet uit hoe internet binnen komt, als het maar werkt en het liefst zo goedkoop mogelijk.
Dat hangt er wel een klein beetje vanaf. Ik ken dorpen die het met max
4Mbit dsl moesten doen. Dat is met thuiswerken lastig, laat staan tv kijken via de lijn.
Daar is vorig jaar glasvezel uitgerold waarmee opeens 1Gbit, tv kijken en normaal thuiswerken en studie voor kinderen fatsoenlijk mogelijk is.
Nu scheelt dat per huis niet in prijs maar is dat hele dorpje opeens aantrekkelijker voor een enorme doelgroep geworden.
dat zou idd een leuk onderzoek zijn.
per huis kijken welke verbindingen er zijn (en de snelheden ervan) en wat de bewoners dan kiezen.

Ik merk wel dat bijna iedereen die ik ken glas heeft (indien dat mogelijk is) of ziggo. Waarbij in laatste geval dus veel F1 fans juist om die reden ziggo kozen.

Wij waren een van de eerste gemeentes/doarpen met glasvezel en ik zit er vanaaf begin bij.
eerst bij fyper dat werd overgenomen door offline en nu dus al 2,5 jaar bij kpn. Ik ga nooit meer terug naar coax.
ik heb 1000 Mbit glas van T-mobile. Vooral omdat 250 of 500 niet beschikbaar was (100 wel, maar dat is te weinig... )

Geen enkele server waar ik met mijn PS5 vanaf download haalt die 1000 Mbit.. heb wel cat6 naar mn ps5 liggen. overigens zie ik vrijwel nooit iets bufferen, iets dat ik met 50 Mbit ziggo nog wel eens had over koper..

maar futureproof is het wel! :)
Tja, de andere kant moet het ook aankunnen..
Om je een idee te geven: bij ons in Loosduinen kwamen de verkopers van t mobile een week lang elke dag bij iedereen aanbellen, wat na 2 dagen al leidde tot het traditionele Haagse gekanker uit het raam roepende inclusief ik. Ik was al in mijn enthousiasme en wat achteraf blijkt keiharde leugens overgestapt op ADSL om als een van de eerste op glas over te stappen. Heb onder dwang mijn jaar contract moeten uitzitten omdat zij hun beloftes niet waar konden maken.
Mijn ouders in Den Haag wachten al sinds 23 oktober 2021 (aanvraag T-Mobile Glasvezel) dat er iemand langskomt om glasvezel in de meterkast te installeren en de monteur van T-Mobile. Ze hebben het volgende aangevraagd via T-Mobile Glasvezel 1.000Mbit internet met T-Mobile TV basis met 1 TV box en telefonie via T-Mobile thuis met nummerbehoud. Alles is goedgekeurd voor de overstap naar T-Mobile vanuit Ziggo.

Mijn vader heeft op 23 oktober 2021 Unlimited pakket genomen met een nieuwe smartphone de Galaxy A52S 5G. Bij Unlimited pakket zit de hoogste korting met combinatie thuis. Ze betalen de eerste 9 maanden €32,50,- daarna €42,50,- + €25,- voor zijn Unlimited zijn smartphone heeft die in een keer afbetaald.

Heeft iemand misschien informatie hoe lang dit nog kan gaan duren?

Bij mij heb ik een brief ontvangen, met daarin dat T-Mobile op mijn adres Glasvezel gaat aanleggen. Ik zit helaas nog 1 jaar vast aan het contract bij Ziggo, deze loopt tot 31 oktober 2022. Dus op zijn vroegst kan ik pas vanaf 1 november 2022 over op glasvezel. Ik had niet verwacht dat hier bij mij snel glasvezel zou komen. Ik heb wel korting van Ziggo eerste 6 maanden voor €33,- daarna €53,- voor Internet 75/10 Mbps en TV Start standaard met interactieve TV.

Goed nieuws!
We zijn begonnen met het aanleggen van glasvezel op jouw adres. Het is nog niet mogelijk om glasvezel te bestellen. Als eerste weten wanneer het wel kan? Schrijf je in voor de glasvezel nieuwsbrief!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 20 december 2021 23:19]

Het loont echt om hier achteraan te zitten bij T-Mobile en met name door te vragen wie de uitvoerende partij is om de vezel naar binnen te brengen en ook die achter de broek aan te zitten. De hele procedure totdat het lijntje is aangesloten is bij T-Mobile een ramp, maar sinds het bij me draait heb ik er geen omkijken meer naar!
Het geduld van mijn vader begint op te raken. Maar ik zeg ze komen uiteindelijk, u bent waarschijnlijk niet de enige. Mijn vader betaald nog niets aan T-Mobile behalve €25,- per maand voor zijn smartphone. Ik heb gezien in zijn profiel dat hij wel al de korting krijgt voor zijn smartphone. Ik zal mijn vader erop wijzen dat die er achteraan moet gaan.

Bij mij gaan ze op mijn adres ook al glasvezel installeren in de straat. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan bij mij. Helaas komt deze bericht te laat. Want ik zit tot 31 oktober 2022 vast aan Ziggo.
Dat is niet alleen bij T-mobile hoor. Net zo goed bij KPN. Probleem is dat er met aannemers gewerkt moeten worden die vaak op hun beurt weer onderaannemers inhuren. Die hebben vervolgens weer problemen met bezetting, spullen niet op orde, kabels liggen (nog) niet waar ze horen etc etc. In sommige gevallen kan het maanden duren voor er een oplossing is. De enige troost die ik kan bieden is dat in principe voorlopig geen nieuwe techniek meer de grond in hoeft om aan de behoefte van sneller en stabieler internet te voldoen in de eerst komende decenia.
Even Volker Wessels bellen om een afspraak te maken om het in de woning te laten brengen: 088 186 0444. Dan krijg je als dat klaar is een SMS en Mail om de monteur te plannen.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 20 december 2021 14:02]

Mijn vader heeft gebeld en nu wordt er contact gemaakt met de ondernemer die dit komt installeren. Het kastje in de meterkast. Mijn vader wordt teruggebeld door de aannemer van Volker Wessels wanneer dit gaat gebeuren. Ik ben erg benieuwd.

Nogmaals heel erg bedankt voor jouw reactie! Het heeft enorm geholpen

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 20 december 2021 15:10]

Ik zal het nummer doorgeven aan mijn ouders.
Dankjewel zegt men dan.
Klopt. Heel erg bedankt!
Bij mij heb ik een brief ontvangen dat T-Mobile op mijn adres Glasvezel gaat aanleggen. Ik zit helaas nog 1 jaar vast aan het contract bij Ziggo, deze loopt tot 31 oktober 2022. Dus op zijn vroegst kan ik pas vanaf 1 november 2022 over op glasvezel.
Jaarlijks worden rond juni/juli de prijzen verhoogd. Je kan dan kosteloos je jaarcontract ontbinden.
Dit is goed nieuws en bedankt voor de informatie. Niet geweten dat het kan, ik dacht dat ik echt 1 jaar vast zit wegens het contract. Want in hun e-mail van Ziggo staat tot 31 oktober 2022.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 20 december 2021 15:00]

Want in hun e-mail van Ziggo staat tot 31 oktober 2022.
Een prijsverhoging is in jouw nadeel, en dat zorgt ervoor dat je het contract mag ontbinden. Uiteraard gaan ze dat niet grootschalig adverteren.

Wat je kan doen is Ziggo bellen zodra de prijsverhoging is aangekondigd.
Bedankt voor jouw reactie en informatie. Ik zal dat meteen doen als dat bij Ziggo aangekondigd wordt en ik hier glasvezel al kan bestellen. Ik neem dan voor mij zelf 1.000Mbit/s internet met TV standaard basis via T-Mobile pakket.
Bij mij heb ik een brief ontvangen, met daarin dat T-Mobile op mijn adres Glasvezel gaat aanleggen. Ik zit helaas nog 1 jaar vast aan het contract bij Ziggo, deze loopt tot 31 oktober 2022. Dus op zijn vroegst kan ik pas vanaf 1 november 2022 over op glasvezel
Ik zit te wachten op mijn aansluiting via E-Fiber. Bij E-fiber hanteren ze een nieuwe aansluiting als volgt:
Je kunt aangeven een abonnement in de toekomst te nemen.De glasvezelaansluiting wordt dan tot in de meterkast aangelegd. Zodra je je nieuwe abonnement bij je provider activeert (later i.v.m. opzegging van huidige provider) komt een monteur van de provider alles aansluiten en wordt je oude abonnement opgezegd. Wel is het zo dat je voor een bepaalde datum je aangemeld diende te hebben. Zo voorkom je vastrechtvergoeding die je moet betalen en die is bij E-Fiber € 450,00.
Ze kunnen beter eerst focussen om de aansluitingen af te ronden i.p.v. alleen kabels trekken.

Het is nu meer dan een jaar sinds T-Mobile glasvezel heeft aangelegd hier in de wijk, echter niks naar de woningen doorgetrokken en ook niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.
De aansluiting wordt pas in de woning afgemonteerd als je een abonnement afsluit.
Hoe het bij @Plisson is weet ik niet, maar bij mij steekt nou ook al ruim een half jaar een oranje kabeltje uit de grond. KPN zei eerst dat ze eind december verwachten dat mijn abonnement geactiveerd kon worden maar toen werd dat ineens een half jaar later en verwachten ze dat het juni wordt... Dus ja, als dat bij T-Mobile net zo gaat dan begrijp ik de reactie wel.
Nee hoor, er is wel degelijk veel achterstand, mijn oom zit al een aantal maanden te wachten tot de flat word aangesloten (T-Mobile). Veel beloftes, weinig actie.

Ze gaan met hoge stijgers de boel aan de buitenkant op de gevel monteren maar het loopt super traag. En de deal was ook gewoon monteren tot en met in de woning, ook al behoud je je oude abonnement via koper oid.
Met een VVE is het idd ingewikkelder omdat iedereen dan ook moet meewerken. Met eengezinswoningen gaat het sneller omdat je dan alleen met de bewoners te maken hebt.
Hopelijk komen ze ook een keer fatsoenlijk glasvezel leggen in Zuid Limburg
Welk gedeelte woon je? Daar lopen namelijk meerdere projecten.
Gemeente Kekrade, volgens mij is er een gedeelte in Brunsum aangelegd, wss vanwege de Nato basis daar. En een paar dorpen die glas hebben inderdaad
KPN is ook aan het leggen in Maastricht.
Weer niet het centrum van den haag |:( benieuwd waneer wij x aan de beurt zijn
Er komt elk jaar een wijk bij dus uiteindelijk zal heel Den Haag wel voorzien worden denk ik.
Denk dat dat moeilijj zal gaan...ik zit op 15 min loopafstand van binnenstad Utrecht en denk dat het ook een tijdje zal duren alvorens de gemeente toestemming zal geven om de boel open te mogen gooien.
Niet alleen Den Haag, maar ook Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Amsterdam en Roosendaal krijgen glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber.
De twee partijen richten zich op regio's waar andere providers nog geen glasvezel aanbieden.
Voor Delft gaat dit iig niet op, KPN in hetzelfde gebied ook glasvezel aan het "planten"
Dan is wel de vraag wie eerst was, volgens mij is een tactiek van KPN om glasvezels naast die van T-mobile te leggen, en dan hun merknaam (die bij sommige mensen blijkbaar nog iets positiefs heeft) te gebruiken om het eerste netwerk van T-mobile onrendabel te maken en verdere uitrol te vertragen/te monopoliseren.
Goede vraag, ik kreeg eerder bericht van KPN, maar dat zegt natuurlijk niet alles.
Is bekend of en wanneer andere partijen gebruik mogen maken van Open Dutch Fiber?
Dit wil ik weten, eindelijk is mijn wijk aan de beurt maar Ziggo bied nog steeds enkel 1000/50 voor bijna dubbel de prijs dat T-mobile het volgend jaar kan bieden.. Wellicht om dat dit nu nog via de kabel gaat..

Ik zou erg teleurgesteld raken als ik zo wel aangesloten ben op het glasvezel netwerk maar enkel bij T-mobile mag zitten als klant :(
In ieder geval Freedom (volgens hun helpdesk). Datum nog onbekend.
Ik zie een op de website van freedom een 49 euro maand prijs voor T-mobile <locatie(s)>

https://freedom.nl/diensten/internet
In mijn woonplaats, onder de rook van Amsterdam (we vallen tegenwoordig zelfs onder gemeente Amsterdam) is er geen glasvezel beschikbaar. Ik ben praktisch verplicht om Ziggo klant te zijn omdat er geen beter alternatief is. Ergens vind ik dat raar. Als ik nu in een buitengebied woonde had ik me er nog wat bij kunnen voorstellen.

Zit al jaren te wachten en hopen dat er eindelijk in onze wijk eens glasvezel aangelegd gaat worden maar er zijn volgens mij niet eens plannen nog. Al was het alleen maar om de "ik stap over hoor als ik geen korting krijg" kaart uit te spelen bij Ziggo. Liefst zou ik een alles in 1 pakket willen inclusief glasvezel internet. Ooit... ooit.
Zo was het bij mij ook, tot dit najaar uit het niets bekend werd dat KPN glasvezel zou gaan leggen in de buurt.

Belofte maakt schuld. Ik had Ziggo verteld weg te gaan zodra er glasvezel lag. Ik ben namelijk zo'n "uitzondering" die wel upload en Dual stack IPv4 en IPv6 wil - en niet tegen een monopolie woekerprijs.

Het is erg snel gegaan. Eerst de vraag of ik wel glasvezel wil. eh.. Duh.. JA! Daarna is het snel gegaan. De grote rollen oranje kabels werden ineens overal uitgerold. De stoep ging een paar maal open en dicht en toen viel er een paar weken later het mooiste kaartje in de bus, waarop stond dat ik een monteur kon inplannen. Meteen gedaan en twee weken later hing het FTU kastje in de meterkast. Ik had inmiddels al KPN besteld voor thuis en het pakket met KPN Box 12 en TV tuners was er al voordat de FTU hing.

Echter. Door belabberde communicatie tussen KPN en KPN netwerk, waarbij ik als pingpongbal tussen twee bureaucraten werd ingezet, hing er geen NT kastje, dus kon ik niets aansluiten. Geen van beiden leek van plan me te helpen en ze bleven naar elkaar wijzen. Na vier dagen pingpongballen, vele lange telefoontjes en niet nagekomen beloftes ben ik woest geworden op KPN, de partij bij wie ik het abonnement heb besteld. Ik heb er zo'n hekel aan maar brutalen hebben de halve wereld gaat hier echt op. Binnen een uur stond er een monteur en was mijn NT opgeleverd.

Dezelfde avond nog had ik verbinding. 1gbit up en down met eigen router (Unifi UDM) direct op de NT. Omdat ik in huis naar elke kamer dubbele ethernet bekabeling heb met een flinke Unifi switch in de meterkast, was het aansluiten van de IPTV tuners (op eigen VLAN) ook goed mogelijk (KPN IPTV tuners doen geen WIFI). Dus, nu alles prima werkt (snelle up/down, IPv4, IPv6, TV) wil ook ik nooit meer terug naar coax. Bijkomend voordeel is dat de KPN hardware minder stroom verbruikt (KPN TV tuners, KPN NT ipv Ziggo Modem in Bridge).

Iets verderop in dezelfde woonplaats wacht mijn kantooradres nog op het mooie "u mag een monteur inplannen" kaartje... Die kan nog niet worden aangesloten, ondanks dat de kabel uit de grond steekt voor het pand en de aannemers al een tijdje klaar zijn met graven en de kabels zijn aangesloten op de hoofdkabel (xgs-pon). Het is interessant om te zien hoe in de de ene straat de bewoners heel snel hun aansluiting in de meterkast kunnen laten aanleggen terwijl andere straten langer moeten wachten.

[Reactie gewijzigd door Strebor op 20 december 2021 15:54]

Ik ben verhuisd van Den Haag in een wijk waar net glas is aangelegd (voorheen adsl 100/30). Vanuit de wijk Bezuidenhout allemaal woningen van bijna 100 jaar oud en een infrastructuur onder de grond die niet gestructureerd was en waar alles door elkaar loopt. Nu ben ik verhuisd naar Leiden naar een nieuwbouw woning van nog geen 10 jaar oud en geen glasvezel en over adsl max 40 Mbit. Soms snap ik de logica niet.
Mijn aansluiting in Eindhoven zou er begin 2021 al liggen. Begin november 2021 lag de modem aansluiting* pas in mijn woning en we zitten in eind december 2021 en heb nog steeds geen glasvezel. Heb al tig keren overal achteraan gebeld maar nog steeds geen glasvezel aansluiting.

Het aansluiten van woningen gaat echt dramatisch.

*correctie nav. quote @jqv

[Reactie gewijzigd door Mike040 op 21 december 2021 08:47]

Geen modem, maar de aansluiting.


Het modem krijg je van je provider.

Ik heb T-Mobile Glasvezel (reggefiber) met 1 gbit en haal 0,9 gbit up en down.
Meer dan tevreden.

Maar je aansluiting is er nu ik zeg gaan met die banaan.
Thanks voor de reactie, inderdaad de aansluiting zit nu in de woning.

Heb gisteren er weer achteraan gebeld, schijn deze week iets te moeten horen over wanneer het aangesloten kan worden. Ben benieuwd.
Als het zo stabiel is als bij mij (TV en 1gbit van t-mobile), ga je er veel plezier van hebben.

Als je T-Mobile neemt, let wel even op de WiFi van de Draytek modem.
In mijn huis zit wat veel bewapening schijnbaar.
Ik heb 2 extra Mesh-point van Zyxel moeten plaatsen. Heeft mijn zoon op zolder ook toegang tot snel internet.

Mijn broer 2 straten verderop heeft dat dan weer niet nodig.

[Reactie gewijzigd door jqv op 21 december 2021 13:27]

Thanks voor de tip.

Ik zal het wifi op dat ding waarschijnlijk toch uitzetten, heb zelf een Ubiquiti die mn wifi regelt; blaast alle signalen in het appartementencomplex omver, dus heb nooit echt last van wifi issues ;) :9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee