T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in zes Rotterdamse wijken

T-Mobile en Open Dutch Fiber beginnen in november met de glasvezelaanleg in Rotterdam Prins Alexander. Het gaat om de zes wijken in dit gebied in het noordoosten van Rotterdam: Ommoord, Zevenkamp, Het Lage Land, Oosterflank, Prinsenland en 's-Gravenland.

T-Mobile en Open Dutch Fiber beginnen volgende maand met de aanleg in Ommoord. Daarna zijn de andere genoemde wijken aan de beurt. Het gaat in totaal om het aansluiten van meer dan 41.000 huishoudens in de havenstad.

De twee bedrijven zeggen dat het glasvezelnetwerk naar verwachting in februari 2023 gereed moet zijn. In januari 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Er moeten dan symmetrische snelheden mogelijk zijn tot 1Gbit/s. Volgens de provider zal dat gepaard gaan met een 'aantrekkelijke prijs', al wordt die niet nader benoemd.

De aanleg in Rotterdam past in een groter plan van T-Mobile om ten minste een miljoen Nederlandse huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Dit moet in vijf jaar voltooid zijn. Hiervoor werkt de provider samen met Open Dutch Fiber, waarbij de twee bedrijven zich richten op stedelijke gebieden.

Eerder begon T-Mobile al projecten in onder meer Zoetermeer, Haarlem en Utrecht. T-Mobile levert overigens al glasvezelinternet in delen van Den Haag, Eindhoven en andere stukken van Rotterdam.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-10-2021 • 15:17

89

Submitter: Anoniem: 767041

Lees meer

Reacties (89)

89
87
49
3
0
23
Wijzig sortering
Kaartje van de wijken kan je hier vinden.
In IJsselmonde zijn ze sinds deze week aan het graven _/-\o_
Ze hebben inderdaad van de week bij mij voor de deur al de vezels aangelegd.
Ironisch genoeg hebben ze een dag later pas een briefje in de bus gedaan dat ze gingen graven voor de deur.

de aanleg wordt door VolkerWEssels Telecom gedaan.

Het leuke is dat IJsselmonde al glasvezel heeft via Ziggo. Dus ik hoop wel dat ze opletten met het graven.

Interessant genoeg zijn de kabels van T-Mobile niet volledig begraven, bij mij in de straat zijn de uiteinden boven de grond bij elk pad. Pas als je op T-Mobile overstapt doen ze het laatste gedeelte.

Volgens de brief kan je eind december een abonnement afnemen voor de vezel. En sluiten ze je pas eind januari aan. (Gezellig een maand betalen voor glasvezel zonder het te krijgen I guess)
Goed te weten! Hier inderdaad ook nog de uiteinden zichtbaar, en als je door de wijk loopt zie je dat inderdaad op meerdere plekken magenta kabels de grond uit komen. Ik kan in ieder geval niet wachten om van Ziggo af te zijn

Wij hebben zelf geen briefje gekregen oid

[Reactie gewijzigd door Thomasvt op 22 juli 2024 19:42]

Toch zijn de Magenta kabels niet van Open Dutch Fiber. Die leggen aan met Turquoise.

Klopt inderdaad dat de aansluiting pas wordt afgemaakt bij een abonnement, behalve hoogbouw. Maakt eigenlijk dat je die laatste investering pas doet als het nodig is. :)
Ik ga wel goed op kleurcodering ! Jammer dat die van KPN oranje zijn en niet groen, zoals hun huiskleur…
Oranje is natuurlijk Reggefiber; daarmee ook hun "huiskleur".

Overigens legt KPN blauwe kabels en Ziggo groen ;)
Goed om te weten!
Communicatie omtrent de aanleg kwam vanuit KPN, en de kabels zijn oranje; ik had er niet bij stil gestaan dat Reggefiber nog hun eigen kleur mocht voeren. Ze zijn tenslotte al jaren van KPN...
Ik vind het zo bizar dat we toestaan dat iedere provider zijn eigen netwerk aan gaat leggen. Dat moeten we toch helemaal niet willen. Stel je voor dat we dat op de energiemarkt zouden doen, of met water.
Dat gebeurt toch ook niet. Open Dutch Fiber legt een Point to Point netwerk aan. Elke provider is vrij om apparatuur te plaatsen in de wijkcentrale en middels ODF toegang diensten aan te bieden.

T-Mobile is vooralsnog de enige partij die gecomitteerd heeft als actieve operator; dat volgt ook wel uit diens samenwerking. Maar dat is wat anders dan elke provider die zelf aanlegt.
Nee hoor, ik kreeg te horen dat mijn KPN aansluiting expliciet voor KPN was. Met andere woorden dat zeggen ze er vooraf niet bij. Als ik nu T-mobile glas zou willen, moet er fysiek een nieuwe lijn naar mijn woning toe.
Nee hoor, ik kreeg te horen dat mijn KPN aansluiting expliciet voor KPN was. Met andere woorden dat zeggen ze er vooraf niet bij. Als ik nu T-mobile glas zou willen, moet er fysiek een nieuwe lijn naar mijn woning toe.
Dat is het verschil tussen de netwerk-operators

Dutch open en E-Fiber geven aan "iedereen is welkom, je betaals x per aansluiting onderhoudskosten"
KPN zegt "je bent welkom, maar je krijgt de helft minder voor dubbel zoveel kosten"

Daarom zit er een provider als Tweak ( hier ) op 1000/1000 maar in andere gebieden max. 500/500 tegen véél hogere kosten
KPN wil best dat provider X op hun netwerk komt, maar andersom niet, ze gaan pertinent NIET op de open netwerken als aanbieder meeliften.
En DAT is een kwalijke zaak, en geeft enorme vertragingen op de aansluitingen.

Het hoeft van mij niet overheidswege geregeld te worden, maar het kan prima op een prorail/energie manier.
Een netwerk, los van aanbieders van diensten
Dat gebeurd toch, het netwerk is los van diensten (iedereen mag op elk glas netwerk meeliften). Alleen is het zoals je zegt dat KPN alleen over een netwerk wil leveren van netwerknl.

Eerlijk gezegd denk ik dat juist door Ziggo met giganet en de vele glasvezel initiatieven dat KPN nu afstapt van investeren in DSL in wijkkasten en weer vol inzet op glas. Al zal Ziggo door de lagere upload en tvpakket dat minder onderscheidend is veel klanten kwijtraken.
Hier in Den Haag (Segbroek) dus wel. Op het moment dat T-Mobile de aankondiging deed kwam KPN hier met een tamelijk agressieve campagne.
Ondertussen kan ik hier kiezen uit twee glas-aanbieders, T-Mobile en KPN.
Hier in de buurt zie overal de oranje KPN ducts bij de gevel uit de grond komen. Ik wacht nog steeds tot er iemand langs komt om dit 'onkruid' te wieden :)
Hier ook Segbroek. Ik heb net een afspraak van KPN ontvangen om hun glas ook m'n huis in te krijgen. Ze zijn wel een beetje langzaam, want T-Mobile ligt er al anderhalf jaar (en neem ik ook tevreden af) en er steken nu al een paar maanden groene kabeltjes uit de stoep. Twijfel nu een beetje of het zin heeft om een tweede kabel m'n huis in te brengen.
Altijd prima om binnen te brengen toch? Heb je altijd de mogelijkheid om eventueel in de toekomst over te stappen.
Ik heb tegen een KPN mannetje gezegd dat ie hem maar lekker buiten onder de stoeptegel laat liggen. KPN is voor mij de laatste waarvan ik een dienst zou afnemen.
Je moet het denk ik meer zien als netbeheerders. KPN is met hun glasvezel ook een soort netbeheerder, en Open Dutch Fiber is dat ook. Bij beide kun je als ISP toegang krijgen tot het netwerk van deze aanbieder om je klanten te kunnen bedienen.

Net zoals dat je ook 'vast' zit aan je eigen netbeheerder, maar je desalniettemin wel zelf een energieleverancier kunt kiezen.
Alleen bij Open Dutch Fiber kan je als provider wel zelf signaal op de kabel naar het huis zetten. Bij oudere KPN projecten kan dat ook, maar bij nieuw aangelegde KPN projecten niet meer. KPN is degene die het signaal op de kabel zet. Dus daar zijn ze meer een netbeheerder in dezelfde zin als bij stroom en water.
Het GPON-net moet je meer met een Ziggo vergelijken dan met een Liander of Enexis.
Wat dan? Lagere tarieven en betere dienstverlening omdat er concurrentie is? En daarmee dus ook incentive om te innoveren?

Het gaat hier om een open netwerk waar elke provider in kan hangen (alleen KPN wil dat niet, die zijn te arrogant om op het netwerk van een ander te leveren). Dit moet juist toegejuicht worden vind ik.
Waarom kan er prima een netbeheerder zijn voor elektra, water, riool etc maar niet voor een dienst zoals glasvezel? Zelfde geld overigens voor GSM frequenties. Waarom moeten die allemaal een eigen mast plaatsen?

[Reactie gewijzigd door 911GT2 op 22 juli 2024 19:42]

Dat is precies wat hier gebeurt, de netbeheerder (Open Dutch Fiber) legt de infra.
De providers (waaronder ook tmobile, maar ook partijen als Tweak) hangen hun apparatuur in de wijkcentrale en kunnen leveren

Als je kijkt naar hoe KPN het tegenwoordig doet, is dat een stuk minder gunstig. Die zorgen ervoor dat het technisch onmogelijk is om eigen apparatuur te gebruiken, en je kan dan alleen maar een andere provider krijgen via een extreem duur WBA contract. (waarbij KPN de verbinding naar het huis verzorgt, en de internetprovider in het datacenter pas de klant overneemt). Kijk eens naar prijzen van providers die via WBA leveren en die via een open netwerk via hun eigen apparatuur leveren (bijvoorbeeld Tweak, of Freedom internet). Scheelt de consument tientallen al dan niet honderden euro's in het jaar
Weet iemand hoe dat werkt voor hoogbouw (flats)? Gaan er dan als voorbeeld 60 kabels de flat in naar elk van de 60 appartementen, of één, die in de flat gesplitst wordt?
In ieder geval KPN doet tegenwoordig alles op basis van GPON. Ik neem aan ODF ook, omdat het gewoon goedkoper is. Dan komt er 1 (of in ieder geval minder dan het aantal woningen) vezel het pand binnen die ergens wordt opgesplitst.

Overigens kunnen er heel goed 60 (of meer!) vezels in 1 glasvezelkabel zitten.
Hmm, hier heeft kpn 4 weken terug glasvezel aangelegd en elke huishouden heeft een eigen kabel. Is allemaal via de buitengevel omhoog gedaan (naast de coaxkabel gootje)

Maar goed, dit betreft geen flat van 60 woningen, maar meer een portiek van 6 woningen per ingang.
Hier gaat die gewoon via de meterkast omhoog, net als de al bestaande leidingen (gas, water, stroom).
Dat is gewoon ook het meest nette, daar is de meterkast natuurlijk voor. Enkel kwa organisatie kan het wel lastig zijn, omdat iedereen thuis moet zijn en de deur open moeten doen voor de aanleg.
Zover ik weet heeft elk huis gewoon nog een eigen vezel, alleen gebeurd in de centrale gpon omdat je dan minder apparatuur nodig hebt. Dat is hier ook zo aangelegd door tmobile dit jaar.
Uiteraard heeft elke woning een eigen vezel. Maar niet elke woning heeft een eigen poortje in de centrale... Dus dan hebben bv. 10 woningen 1 fysieke poort op een device van KPN.

Daarom kan een provider met GPON ook niet meer eigen apparatuur ophangen en een vezel van Noemeenstraat 1 op zijn eigen switch aansluiten. Dat kan niet meer omdat op die vezel nog 9 andere adressen zitten.
ODF en T-Mobile gaan inderdaad GPON gebruiken in hoogbouw. Bron: ik werk er :)
Weet je toevallig of ODF/T-Mobile in Ridderkerk voor 'rijtjeshuizen' ook GPON gaat toepassen?

En bij een appartementcomplex met maisonettes?
Rijtjeshuizen iniedergeval niet. Appartementencomplexen met maisonettes denk ik niet maar weet ik niet zeker.
TNX!
Wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan..
VvE moet dan eerst stemmen/goedkeuren.
Bij mij is dat dus vooral door de ouderen van dagen compleet afgezet. Fantastisch en zo zit ik anno 2021 nog steeds voor de volle mep met ~12Mbit op een ADSL2+ lijntje. Want de glasvezel moest bij ons buitenlangs en dan een gaatje door het kozijn... Dat kan natuurlijk helemaal niet en komt het aangezicht van het gebouw niet ten goede VvE is soms gewoon... ruk.
Gaatjes in kozijnen boren is ook wel een beetje en houtje-touwtje oplossing. Als die kozijnen dan ooit eens vervangen moeten worden is het weer opnieuw feest.

Waarom "moest" dat? Meestal is er wel een optie via het ventilatiekanaal of via de meterkasten als die op elke etage op dezelfde plek zitten.
Oud gebouw, betonscheur via de meterkasten en ventilatiekanaal was helaas ook geen optie. De kozijnen zijn van staal. Hoeven niet snel vervangen te worden, dus dat was ook een reële optie.

Ik had zelf geopperd om het via de leiding van de stroomkabel te doen maar dat "paste" niet. Onzin want daar hadden ze gewoon, denk ik, geen zin aan.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 22 juli 2024 19:42]

dat ze niet blij zijn met een gat in een kozijn kan ik nog wel begrijpen. ik heb zelf toestemming gekregen voor airco te boren (in muur niet in kozijn) maar wel met "schade voor jouw rekening" clausule
Met een beetje pech doet jouw onderbuurman niet mee, of de deur niet open - en is de rest van de bovenste etages het bokje ...

Bij een vriend van ons wilde de begane grond pertinent niet meedoen, daar is zelfs een rechter aan te pas gekomen om een gaatje van 5 mm te laten boren ( en dat was nog wel een huurhuis )
In 16 maanden om 41.000 huishoudens aansluiten is knap. KPN is bij ons sinds zomer 2019 bezig om een paar duizend huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Op dit moment zitten ze op 70% volgens gegevens van KPN Netwerk. Ze hadden in zomer 2020 op 100% moeten zitten, dat gaat eind 2022 worden.
Ze leggen het bij elke woning voor de deur. De aansluiting krijg je pas binnen als je een abonnement afsluit.
Mijn ervaring is anders. Heb op 2 adressen gewoond waar KPN gedurende die periode glasvezel in de straat gelegd heeft. We kregen beide keren informatie in de bus waarmee we een afspraak konden maken om kosteloos de glasaansluiting ook binnen te laten realiseren, zonder afsluiten van wat voor abo dan ook. Als dat later nog moest gebeuren zou dat wel geld kosten. Beide keren dus gewoon laten doen en heb nu dan ook gewoon glas in de meterkast zonder een abonnement nog.
Dit bericht gaat over t-mobile toch? Waar t-mobile glas aanlegt krijg je het pas in huis als je een abonnement afsluit.
Je reageert op een reactie dat alleen KPN bij naam noemt met "ze", dat was niet helemaal duidelijk dus.
Maar goed om te weten.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 22 juli 2024 19:42]

De website meld dat ze alle woningen aansluiten, ongeacht of je een abo neemt of niet.
Dat komt door dit gebied. Ommoord is bijvoorbeeld voornamelijk hoogbouw, dan zijn het relatief weinig graafwerkzaamheden.
Nieuwsbericht mist nog wat informatie.
Deze maand start T-Mobile ook met het aanleggen van glasvezel in Rotterdam-Zuid, op het moment IJsselmonde, volgende maand start men ook in andere wijken en Ridderkerk.
Heb je hier meer informatie over?
Dat slaat niet helemaal op “andere wijken” uit de post van Madshark.
Mijn info komt van wat ik opgedaan heb tijdens de bijeenkomsten georganiseerd door TMobile met Primevest en VolkerWessels.
Zowieso Kralingen, en (delen van) Feijenoord, Charlios was ook snel aan de beurt.
Thanks. Jammer dat dat blijkbaar alleen op zo’n informatieavond is benoemd. Daarmee gok ik dat die andere wijken nog niet officieel zijn.
Dat slaat niet helemaal op “andere wijken” uit de post van Madshark.
Deze dan ?
url is gemakkelijk genoeg aan te passen in de adresbalk ( https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/rotterdam ).
Ik zit hier in Rotterdam Zuid (naast IJsselmonde) al jaren op glasvezel te wachten. Dat gezegd hebbend, komt die vezel van KPN er alleen in, als KPN als eerste hier initiatief toont. Als een andere partij het initiatief neemt en daarna door KPN eruit gepest wordt, komt KPN er gewoon niet in. Ik heb een beetje genoeg van die kunstjes van KPN.
Zelfde hier in Ridderkerk.
Toen E-Fiber glasvezel wilde aanleggen waren kpn en Ziggo er als de kippen bij dit tegen te werken.

Ziggo deed een huis-aan-huis-tevredenheidsonderzoek waarbij bij ontevreden klanten actie werd ondernomen en kortingen werden gegeven. Kpn stuurde brieven naar elk adres waarin gesuggereerd werd dat zij nieuwe kabels in de grond hadden gelegd.
Interesse in de nieuwe glasvezel (met voor het publiek onbekende aanbieders) zakte in en het criterium van de vraagbundeling werd niet gehaald.

En nu herhaalt de geschiedenis zich; na de bekendmaking dat ODF/T-Mobile glasvezel gaat aanleggen in Ridderkerk is er in Bolnes ( de eerste wijk waar aanleg gerealiseerd wordt) ook al weer contact gezocht met de bewoners door Ziggo en Kpn.
Gelukkig zijn de afspraken met de gemeente Ridderkerk al rond en zijn de graafwerkzaamheden al begonnen.

KPN vind ik nog een graadje erger dan Ziggo omdat ze doelbewust GPON hebben inzetten om andere providers het zo moeilijk mogelijk te maken diensten via het netwerk te leveren. Ook heeft zij de aanleg van glasvezel gefrustreerd door de krenten uit de pap te halen zodra een andere partij glasvezel wilde aanleggen.(Zie de 2019 marktstudie van ACM:
.....andere gebieden waar het buitengebied niet wordt verglaasd door de plannen van
een andere partij om alleen de kern te verglazen, hetgeen niet in het voordeel van de consument in
het buitengebied is. Dit is bijvoorbeeld het geval in de gemeente Breda, waar E-Fiber zich uiteindelijk
heeft teruggetrokken nadat KPN heeft aangegeven twee wijken in de stadskern te gaan verglazen. Het
contrast met de uitrolplannen van E-Fiber is groot, aangezien zij van plan was de hele gemeente te
verglazen. Dit gedrag van KPN is waarneembaar in meerdere gemeenten door het hele land en lijkt
daarmee trendmatig. Daarbij heeft KPN ook aangegeven vooralsnog niet in te zetten op het zelf
verglazen van buitengebieden.

Een ander voorbeeld van dit gedrag doet zich voor in de gemeente Den Haag. Zoals ook blijkt uit een
artikel uit het Financieele Dagblad49, heeft naast T-Mobile (in samenwerking met investeerder
Primevest) ook KPN aangegeven om de Haagse wijk Segbroek te gaan verglazen. Hoewel KPN ook in
andere wijken van Den Haag reeds is begonnen met de uitrol, is een groot gedeelte van Den Haag
vooralsnog niet verglaasd. Des te opvallender lijkt daarom de keuze van KPN om glasvezel uit te
rollen in de specifieke wijk waar ook T-Mobile uitrolt.
Naar mijn mening (ik verkondig dit al jaren) had de overheid zelf een open (dark fiber) infrastructuur moeten (laten) aanleggen en de providers de toegang laten huren zodat elke provider zijn diensten aan kan bieden. Dan krijg je open en eerlijke concurrentie op de glasvezel waarbij de markt zijn gang kan gaan. Nu heb je eigelijk alleen een duopolie van tolwegen voor vaste internetaansluitingen. Ben blij dat een grotere speler (T-Mobile) dit prijsopdrijvende duopolie doorbreekt.
Dat mag eens tijd worden ! Nesselande en het Lloydkwartier hebben al bijna 15 jaar geleden glasvezel (destijds een initiatief vanuit de gemeente) gekregen. Bizar dat het zo lang geduurd heeft voordat de omliggende wijken aan de beurt zijn.
In Zoetermeer zijn de eerste straten ook al open. gaat aardig rap.
Komt al dichterbij , maar weer niet in rotterdam delfshaven … waarom woord die kant altijd overgeslagen, moet ik weer wachten , mag hopen na 2023 ook delfshaven einderlijk op de kaart kom van glasvezel, als ik dat haalt…
was dat maar waar, ik loop al 12 jaar te gillen voor glasvezel,
Ik was ook al jaren aan het wachten op glasvezel, maar nu komt het er echt aan bij omgeving Dijkzigt. Ik had eigenlijk verwacht dat ze iedereen nu zouden aansluiten in de omliggende wijken gezien Coolhaven al is geweest.
Keep up the hope, misschien ben je binnenkort aan de beurt.
@New Yorker Het is inderdaad KPN voor deze wijken.
Een week geleden hebben ze in mijn wijk in IJsselmonde ook glasvezel aangelegd van T-Mobile. In tegenstelling tot wat er in het artikel staat zijn prijzen wel bekend.

Internet Basic
Glasvezel 50 Mbit/s download en upload
€ 40,00 /mnd (eerste jaar €30 / mnd)
Internet Fast
Glasvezel 100 Mbit/s download en upload
€ 45,00 /mnd (eerste jaar €35 / mnd)
Internet Premium
Glasvezel 1000 Mbit/s download en upload
€ 50,00 /mnd (eerste jaar €40 / mnd)
Is dit met of zonder tv?
Puur internet. Met tv is €5 per mnd duurder en alles-in-een is €7,50 duurder vanaf het basis pakket.
Hier kan je meer info vinden:
https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/rotterdam

Net gebeld met T-Mobile, aansluiten kan pas vanaf Januari 2022.

[Reactie gewijzigd door Vae Victus op 22 juli 2024 19:42]

In combinatie met mobiel abo heb ik 1000 mbit synchroon voor 25 euro. Geen idee waarvoor ik het moet gebruiken, maar er blijven zo wel euro's over voor meerdere streaming diensten via Chromecast TV. Met NLziet geen TV Abo meer nodig als koppelverkoop met internet abonnement.

Overigens vind ik het best raar dat al die investeringen nu gedaan worden. Coax kabel bied veel perspectief en vdsl is ook snel genoeg voor alle toepassingen, maar is alleen qua prijs dan niet beconcurreert wat resulteert in monopolie. Echter moeten de kosten voor het aanleggen van al die vezelinfra toch terugbetaald worden en dat doet de consument. Het is eigenlijk belachelijk dat we in NL de mogelijkheid hebben middel 4/5G, koper, coax en fiber voor connectiviteit. Waarvan elke drager geschikt is voor wat er afgenomen kan worden aan applicaties. Het is allemaal betaald door de maatschappij en heeft dito uitstoot tot gevolg gehad voor productie en aanleg. Marktwerking lijkt de prijs weg te leggen bij moeder aarde, en is dus niet zozeer voordeliger voor de maatschappij.

Ik vind de huidige opzet vanuit de overheid voor deze markt een slecht verhaal. We hebben toch ook niet 3 verwarmingsdragers in de grond liggen naar elk huis?
Moet je nagaan ik betaal 98 euro voor adsl 225/65 mbit

[Reactie gewijzigd door KuroHana op 22 juli 2024 19:42]

Zijn ze gestopt op IJsselmonde dan? Ze zouden hier glaswezel leggen en ik kreeg een brief eind januari maar nooit meer iets gehoord.
nieuws: T-Mobile neemt aanleg glasvezel in Rotterdam-Kralingen over van L2Fiber
Kralingen hebben zo ook helemaal weggeschoven.. L2fiber zou dit in 2018 doen, T-Mobile in 2020 en 2021.. het staat nu gepland voor 2022, en ondertussen ga ik verhuizen 8)7
T-mobile is anders nu behoorlijk actief in Kralingen, dagelijks zie ik de mannen verder opschuiven. Oostzeedijk Beneden van de week gedaan, ik zag ze op de Oudedijk, van de week een stukje Lusthofstraat en net zag ik ze de sleuven dichtgooien op de Willem Ruyslaan. Maar goed, kennelijk wel te laat voor jou.
Ah dan zijn ze toch eindelijk bezig, Ik heb het rond Avenue concordia nog niet gemerkt, en het is net wat laat voor mij maar goed, eindelijk krijgt rotterdam daadwerkelijk wat glasvezel.
Ze lijken de avenue in te sluiten. Ik vermoed dat ze eerst de grotere verbindingswegen nemen en dan vervolgens de tussenliggende straten onder handen nemen. Helaas voor jou (en mij) beginnen ze daarmee aan de Willem Ruiszijde van de wijk. Al hadden ze natuurlijk ook aan de woudesteinkant kunnen beginnen, wat nog langer zou duren.
Maar eerlijk gezegd wacht ik op KPN en van hen heb ik wel aankondigingen gezien, maar geen graafwerkzaamheden. En dat terwijl ik wegens de covidmaatregelen toch dagelijks mijn wandelrondes doe door de hele wijk.
L2fiber wilde "heel Rotterdam" doen maar zijn uit hun faillissement gered door T-Mobile.
Ja dat was partij nummer 2 die het even ging doen dus laten we hopen dat het nu wel een keer lukt :)
IJsselmonde zijn ze deze week begonnen met graven.

Bron: als ik m'n raam uit kijk zie ik magenta kabels de grond uit steken

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.