Overname van Nederlandse tak van T-Mobile door investeringsbedrijven is afgerond

De overname van de Nederlandse tak van T-Mobile door de investeringsbedrijven Apax en Warburg Pincus is op donderdag afgerond. De investeringsbedrijven gaan nu samenwerken met de directie van de provider en zeggen de groei van het aantal klanten te willen stimuleren.

De merken van T-Mobile, naast T-Mobile zelf zijn dat Tele2, Ben en Simpel, blijven actief op de Nederlandse markt, schrijft T-Mobile. De provider zegt de ambitie te hebben om 'betaalbare glasvezel' aan te bieden aan 'meer huishoudens in Nederland dan welke andere aanbieder'. Verder wordt ook het doel van de provider herhaald om glasvezelinternet 'aan meer dan drie miljoen huishoudens' te leveren, en wordt gesproken over het verbeteren van de klantenservice.

Er lijkt nog niet meteen veel te veranderen door de overname. Søren Abildgaard blijft ceo van T-Mobile Nederland. Olaf Swantee wordt voorzitter van de raad van commissarissen van de provider. Swantee heeft in het verleden verschillende hoge posities bekleed bij telecombedrijven. Zo was hij ooit ceo van de Britse provider EE.

Apax en Warburg Pincus maakten afgelopen september bekend de Nederlandse tak van T-Mobile te willen overnemen voor 5 miljard euro. Deutsche Telekom, een van de voormalige eigenaren van T-Mobile, wilde al langer van de Nederlandse provider af. Een week geleden gaf Tele2, de andere eigenaar van T-Mobile NL, goedkeuring voor de overname.

Door Hayte Hugo

Redacteur

31-03-2022 • 15:58

64 Linkedin

Reacties (64)

64
64
27
0
0
31
Wijzig sortering
Nou ik ben reuze benieuwd wat er gaat veranderen en of de dienstverlening er beter van wordt of dat het allemaal naar beneden gaat vanaf nu. Ik hoop op het positieve, maar in dit artikel (nieuws: Tele2 heeft goedkeuring voor verkoop T-Mobile Nederland voor 5,1 milj...) was ik zelf niet heel positief: dutchnltweaker in 'Tele2 heeft goedkeuring voor verkoop T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro'
Ik denk het mooie moment is om over te stappen van provider? Als je over Apex leest, merk je al snel dat geen 1 partij behalve apex er beter van geworden is.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apax_Partners kijk hier maar alvast onder criticism. Voor de rest online genoeg dingen te vinden.
Nog meer bronnen : https://www.privatefundsc...roceeds-against-tpg-apax/ https://content.next.west...t)&transitionType=Default
Ben benieuwd of ook de naam hetzelfde blijft. Volgens mij is T-mobile toch een handelsnaam van de Duitse Telekom, dus zouden ze die toch niet voor altijd nog kunnen gebruiken lijkt me.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 31 maart 2022 16:08]

Men leased het recht om de merknaam te voeren, geen idee tot wanneer dat contract loopt.
Met de voormalig CEO van DT (René Obermann) aan het roer bij Warburg Pincus, is er iig wel genoeg telco knowhow.
Wat gaat Obermann doen? Als die directeur van T-Mobile NL wordt komt het daar echt wel goed.
Als jij een bedrijf van >50 jaar oud en >100 medewerkers kan vinden waar je geen pagina's vol kritiek over kan vinden ben je de eerste. :D
Apax is voor mij vooral het bedrijf dat krantenuitgever PCM volstopte met leningen (als in: er werd geïnvesteerd, maar dan via leningen op naam van PCM) en daardoor eigenlijk bijna dat bedrijf heeft gesloopt. Het is dat daar nog een stichting als minderheidsaandeelhouder was die het bedrijf uiteindelijk heeft vrijgekocht.

Geen bedrijf dat eens even gaat investeren in bijvoorbeeld het aanleggen van glasvezel en het uitbreiden van een mobiel netwerk om op die manier klanten te krijgen. Eerder het type bedrijf dat gaat snoeien in assets (glasvezelnetwerkje verkopen bijvoorbeeld) en investeringen stillegt. Als er echt iets gedaan moet worden, kunnen ze altijd nog het geld lenen. Apax is niet een typische investeerder in telecombedrijven.

Warburg Pincus is dat wel, dus dat is positief nieuws. Die hebben van Casema, @Home en Multikabel één bedrijf gemaakt waar de dienstverlening en de techniek verbeterden. Het is nu onder meer (mede-)eigenaar van telco's als Airtel en IONOS en dat zijn geen bedrijven waar de afbraak begonnen is. Laten we dus hopen dat zij de lijn uitzetten. Dan kan het nog wel eens goedkomen met T-Mobile.
Wellicht weer Ben, zoals het begon
Het aantal investeren lijkt veel groter dan waar kritiek op is. Dus lijkt het me niet dat die kritiek zomaar meer te betekenen heeft, of zelfs iets zegt over investeren zoals deze. Er zijn waarschijnlijk maar weinig investeerders waar alle geldschieters tevreden zijn en nooit een te groot risico nemen, dus kritiek is altijd wel te vinden.
Vodafone leased al sinds mensenheugenis haar naam aan third parties, bijvoorbeeld in IJsland.
Dit zijn de prijzen per januari 2022 voor nieuw abonnementen.

https://file.coffee/u/75bk7BK9IwDjce.jpg
Zijn dat ook de prijzen voor gebieden waar T-Mobile op eigen apparatuur draait? Zo ja, dan is T-Mobile vrijwel even duur als KPN. Tenminste voor het 1Gb abonnement.

[Reactie gewijzigd door Z100 op 1 april 2022 05:35]

De linker prijzen zijn op eigen apparatuur en de rechtse op het KPN netwerk (in dezelfde kolom).
klopt en na de zomer gaan de prijzen met 5 en 10 euro omhoog is de verwachting. T-Mobile heeft nu 9 maanden abonnementen binnen geharkt om meer geld te krijgen door meer klanten, maar een investeringsbedrijf wil geld zien en rendement en de vraag is of men de service eerste wilde uitkleden, maar door de prijzen richting KPN te drukken zullen ze wellicht meer in service investeren.

Ziggo is laatste kwartaal bijna 40k klanten kwijtgeraakt en afgelopen kwartaal ook enorm en die klanten halen ze niet meer terug zelfs niet met 12 maand korting en ze zullen er ook niks op verdienen, want deze klanten stappen voornamelijk wel weer over naar andere aanbieders op echt glasvezel ipv coax , daarbij heeft Ziggo ook zijn prijzen met 1 of een paar euro aangepast naar beneden,maar op dit moment nog steeds de duurste aanbieder.

KPN doet nog niet mee en blijft gewoon 6 maand aanbieden, want als je je service peil 24/7 wil behouden kost dat geld en zij zitten qua kosten tussen t-Mobile en Ziggo in en denk dat dit slim is.

Het aanbieden van 9 of 12 maand korting zijn mensen die voor een dubbeltje vooraan willen zitten en vervolgens een jaar later toch weer overstappen, want een jaar later wil je ook als provider geld verdienen en dus het aanbieden van diensten tegen of onder je eigen inkooprpijs is niet slim en daarbij moet je deze kosten bij de huidige klanten weghalen door prijsverhogingen.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 31 maart 2022 19:21]

Ik ga juist weer terug van Glasvezel naar Coax.
Oke, het internet is beter, maar de televisie is ruk. Iig van Trined.
Constant haperingen, BBC First kunnen we niet opnemen of pauzeren.
Mijn vrouw klaagt daar constant over :(

En met 300/30 kan ik leven. Tuurlijk, had liever 300/300 gehad, maar je kan niet alles hebben
Momenteel ben ik glasvezelklant bij T-Mobile met een 100mb/s abonnement op het WBA netwerk als ik over wil naar 1gb/s betaal ik 15€ meer per maand dan op het eigen netwerk van T-Mobile, toch is me het de meerprijs waard aangezien er heel veel verkeerd gaat bij de klanten die overgaan op het netwerk van T-Mobile.
Daarnaast zijn er ongelooflijk veel klachten over het nieuwe tv platform, deze gaan dan met over de slechte beelden bij voetbal en formule 1, zelf zit ik nog op het oude tv platform maar als het nieuwe inderdaad zo slecht is ga ik me wel beraden.
Wel is de prijs van belang omdat ik nergens terecht kan voor de prijs die ik betaal, 57€ voor 100mb/s 2 tv boxen en 3 gratis themapakketten
"gratis" themapakketten. Geloof je het zelf ? 8-)

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 1 april 2022 18:36]

Ja zeker ik betaal al sinds medio 2014 NIKS voor de 3 thema pakketten die ik heb, was toen een actie van Vodafone thuis als je ook mobiel van ze afnam kreeg je afhankelijk van je mobiel abonnement een aantal thema pakketten.
Toen T-Mobile het overnam bleef dit contract bestaan zo lang men klant blijft bij T-Mobile hieraan is geen periode verbonden, zoals bij andere acties zoals b.v. als men klant word van een provider.
Ze zitten in je abonnement, dus je betaalt er wel degelijk voor. Dat het niet specifiek op de factuur staat vermeldt of dat er € 0,00 achter staat wil niet zeggen dat het gratis is.
Idem, nou ja 1Gbit + TV + 2 Themapakketten € 41,85 bij KPN zou het € 88,48 zijn :+
daar heb je het al, budget troep trined
Wij hebben hier niet veel keus.
Er zijn er maar 3 toegelaten op ons glas.

Trined was nog 1 van de beste
keuzes,gelukkig zijn die er :)
Mooi dat je ook gewoon kabeltv kan afnemen zonder internet of mobiel bijvoorbeeld (die weer elders) ;) beste van 2 werelden!
Heb je ook een bron dat de prijzen omhoog gaan na de zomer. Het is namelijk net begin dit jaar al verhoogd.
dat doen ze al standaard, maar intern kijken ze daar natuurlijk eerst naar en de verhoging zal in september zijn.
Ben blij dat ik €30 pm 100mbit up down betaal via het oude aanbod. Sneller is toch niet nodig.
Betekent het dan ook meteen dat je niet meer vastzit aan je 2-jarige simonly abo en gewoon vroegtijdig kan veranderen?
nee, alleen als je abo-prijs wordt verhoogd met iets anders dan de jaarlijkse indexering mag je tussentijds weg.
Blij dat me contract net afgelopen is laat ik het paar maanden aanwakkeren
maar zoals bij vrijwel elke overname is het vaak uitmelken en dood laten gaan als het gaat om investeerders.
Van nature is een investeerder niks anders dan een parasiet, zolang die zelf overleefd boeit hem de host niks.
Met die insteek kun je nergens terecht. Waarom meteen altijd zo negatief, wel typisch Nederlands om bij voorbaat al te lopen zeuren terwijl er (nog) niets is veranderd.
Dan kan je beter nu je contract wel verlengen dan blijf je sowieso je huidige voorwaarden houden.

En niet elke investeerder is een parasiet, ja hij wil rendement maar dat hoeft niet te betekenen bedrijf uitknijpen en splitsen en etc.

Ze kunnen hier een vrij stabiel rendement trekken en ze hebben net al de klanten gekocht dan wil je zo ook wel houden.
als zijn contract net is afgelopen dan zal hij nog de oude prijzen betalen en is het dus niet wijs om te gaan verlengen want dan ga je de nieuwe prijzen betalen die toch een stuk hoger liggen.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 31 maart 2022 17:11]

Hoogst waarschijnlijk heb je oorspronkelijk een korting afgesproken voor een x aantal maanden en die vervalt.

Qua andere voorwaarden kan Idd
Nou laat ik het zo zeggen .. mijn eerdere T-Mobile Mobiel + Thuis abo was al bijna een jaar verlopen en ik had nog steeds de reguliere prijs (€ 50,- met de jaarlijkse indexeringen, dat wel).

Maar goed, nu heb ik toevallig kort voor de prijsverhogingen van het glasvezel gebeuren verlengd, dus ik heb nu nog bijna een jaar die prijs. Mocht T-Mobile na het aflopen van mijn contractduur daarna de prijs ophogen dan kijk ik dan wel of ik ga overstappen naar iets anders.
Hoogst waarschijnlijk heb je oorspronkelijk een korting afgesproken voor een x aantal maanden en die vervalt.
Nee hoor, gezien de oude prijzen die T-Mobile voor Thuis en mobiel rekende blijf je het zelfde betalen. Ik zit hier op een internet abonnement van € 25,00 p/m (excl. inflatiecorrectie) voor 1Gbit met de oude klantvoordeel waarvan de overeenkomst er al in maart 2020 op zat, sindsdien is het stilzwijgend verlengd en dat blijft ook zo tenzij T-Mobile eenzijdig de boel wilt aanpassen.

Pas ik het abonnement nu aan, betaal ik voor diezelfde internetverbinding € 40,00. Dus nee, bij T-Mobile kan je als je jouw abonnement bent aangegaan voor 27 januari 2022 beter niet verlengen laat staan de snelheid veranderen daar beiden zorgen voor een nieuwe overeenkomst en nadelige klantvoordeel.
Ik heb er ook zo een. Contract met korting die loopt zolang het contract geldig is, een aangezien het contract automatisch “verlengd” wordt is dat dus altijd geldig.

Het stomme van dit contract van T-mobile (iets juridisch wat ze misschien niet helemaal goed hebben doorgenomen) is dat het geen contract is voor 1 of 2 jaar, maar onbepaalde tijd met het recht om iets anders te doen na 1 of 2 jaar. Je mag dan dus opzeggen, maar doe je dat niet dan blijft het contract in principe doorlopen tot in den treure.
De investeringsbedrijven gaan nu samenwerken met de directie van de provider en zeggen de groei van het aantal klanten te willen stimuleren
met de verhoging van de glasvezelprijzen onlangs slaan ze wat mij betreft dan toch de verkeerde weg in :/
Zolang ze nog steeds goedkoper zijn dan de concurrent blijven de klanten wel komen. Tenzij de dienstverlening slecht is/blijft.
Venture Capital companies zoals de nieuwe eigenaar van Tmobile hebben doorgaans een maximale looptijd van max 5 jaar. In jaar 4 / 5 staat Tmobile weer als een lonkende dame in de etalage voor de volgende overnemende partij.

Doordat deze hiervoor de hoofdprijs betaalt ..... begint het hele spel weer voorafgaand .

Dit soort Venture Capital partijen en eventuele prijs verhogingen <hoe mooi ook verklaard> hebben niet mijn sympathie en beinvloeden onderbewust de minder rationele kant van de beslissing om te blijven of te vertrekken.
Vergeet niet dat ze het doel hebben de boel te verkopen. Dus ze gaan mogelijk eerst een paar jaar stunten om zoveel mogelijk abonnees te lokken voordat ze de prijzen omhoog gooien voor de boekhouding ;)
Ik betaal nu 50 voor onbeperkt alles (1gbit inet + onbeperkt mobile). Eens kijken hoe lang dat duurt.
Zelfde hier. Zo staat het in mijn contract. Neem niet aan dat dit plotsklaps verandert, maar wellicht ben ik te naïef.
Zelfde hier. Zo staat het in mijn contract. Neem niet aan dat dit plotsklaps verandert, maar wellicht ben ik te naïef.
Dan zijn juist die gasten naïef, T-Mobile heeft juist en vooral zoveel klanten vanwege de scherpe prijs waarmee de meeste klanten zijn binnengehaald. Als ze de prijs verhogen ( ook voor bestaande klanten) dan krijgen ze waarschijnlijk een flinke leegloop.
Uithollen, schulden maken en verkopen dus..
Jammer, was een mooie tijd geweest met tmobile maar dat is voorbij.

Dit soort “investeringsmaatschappijen” hebben maar 1 doel en dat is voor zichzelf dikke winst maken.
Dat doe je niet door de klant te dienen.
Ik zie dat toch echt anders, met de hevige concurrentie tussen de drie grote telecom providers heeft ook nieuwe eigenaar er belang bij dat klanten zich blijven binden en niet de deur uitlopen. Tevens lijkt mij het maken van schulden niet bepaald handig voor een verkoop.
Dit soort “investeringsmaatschappijen” hebben maar 1 doel en dat is voor zichzelf dikke winst maken. Dat doe je niet door de klant te dienen.
Ah vandaar dat Exact Software, Travelex, HiT Entertainment, Sophos etc. er zo slecht vanaf gekomen zijn of wacht... die zijn juist vele malen sterker uit de bus gekomen.

Dat er ook slechte overnames zijn geweest (V&D bijvoorbeeld) betekent niet dat dit overal het geval is. Overigens was V&D sowieso al gedoemd om met de grond gelijk te worden gemaakt gezien het een oubollige, slechte niet online zijnde warenhuis betrof die zelfs daarvoor al verlies maakte.

Of wat te denken van investeringsmaatschappij Reggeborgh, jawel... DE Reggeborgh die Reggefiber heeft opgericht a.k.a. Wessels. Wat is Nederland er toen toch slecht op geworden.

Ik denk dat het wel meevalt....
we zullen zien!

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 1 april 2022 01:05]

V&D had als troef echter dat ze eigenaar waren van veel van de panden waar de winkels inzaten, die hebben de vrienden van Lion Capital verkocht om vervolgens terug te gaan huren, het geld wat dat opbracht is uiteraard niet in V&D terecht gekomen.
Zolang ik 1gbit glas heb voor 45euro vind ik het prima.
Duur! Ik heb 1gbit via T-Mobile voor 25 euro per maand :P

Maar ja, ik ben daar ook weg als deze investeringsmaatschappij de prijzen gaat verhogen.
Je vergeet er alleen bij te vertellen dat je nog 25 euro aftikt voor je mobiele contract.
Met een goedkoper abonnement red je dat ook.
Daarnaast is er geen enkele mobiele aanbieder die eveneens voor €25/mnd unlimited data aanbiedt.
Dan zou ik nog een keer kijken. Budget mobiel heeft het voor 15 euro. Ok gellimiteerd in snelheid maar 5Mbit is in mijn ervaring meer als genoeg voor alles.

En ook Tele2, kpn en vodafone hebben het en daar krijg je nog tv pakketten bij ook dus het kan zelfs voordeliger zijn.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 31 maart 2022 23:51]

Met 5mbit kan ik geen fatsoenlijk filmpje kijken en/of in de trein hangen, of overal snel internetten via tethering.

Al met al maakt het weinig uit, want alle alternatieve vaste internet abonnementen zijn duurder dan €35 per maand, zelfs als je met 50mbit genoegen neemt. Daardoor is iedere combinatie met het genoemde trage Budget Mobiel abonnement, duurder.

TV kijken wij via NLziet (€8/mnd inclusief reclamevrij alles terug kijken van Nederlandse zenders). TV pakketten, kijken we toch niet, liever een paar streaming diensten :)
1gbit internet voor 25e pm maken ze verlies op volgens mij, dat deze prijs omhoog gaat is 100% zeker. :P
Als ik kijk wat ik als nieuwe klant zou betalen bij T-mobile.nl voor 1gbit internet + onbeperkt bellen naar vast en mobiel ben ik het driedubbele kwijt: 75 euro.

Volgende week wordt ik aangesloten op glasvezel en ga ik een provider kiezen, maar ik heb mijn ogen op Tweak.nl, dat is veel goedkoper: daar betaal ik 59 euro volgens de gegevens op de Tweak.nl site.

*edit: ik ben benieuwd wat voor gevolgen dit heeft voor Ben, één van de mobiele merken die óók onder deze verkoop vallen. Ik betaal bij Ben nu 8,87 voor 300 belminuten en 500 MB maandelijks opzegbaar en heb met al mijn zoeken geen enkele andere provider gevonden die een groot aantal belminuten combineert met een kleine databundel (ik verbruik gemiddeld 50 MB/maand, maar kleine goedkope bundels zijn onvindbaar), maandelijks opzegbaar en een lagere prijs dan Ben. Ik hoop niet dat de overname mijn abonnement gaat vernachelen.

P.S.: op de site van Ben is het bericht geplaatst "Vandaag is de voorgenomen verkoop van T-Mobile aangekondigd. Mijn klanten vallen onder T-Mobile.

Wat verandert er voor mij als klant?
Voor jou verandert er helemaal niets door deze voorgenomen aandeelhouderwijziging. Ik zal de ingeslagen koers voortzetten en jou blijven voorzien van hoogwaardige vaste en mobiele netwerken en innovatieve diensten tegen aantrekkelijke prijzen."

Hopelijk blijft dat bewaarheid.

[Reactie gewijzigd door FairPCsPlease op 31 maart 2022 18:08]

Dat is denk ik precies waarvoor Bozebeer bang is dat gaat veranderen.

Als er meer geld uit geknepen moet worden gaan service en snelheden omlaag en prijzen omhoog
Dat is al veranderd. Ik heb nu 1 Gbps glas en Unlimited mobiel, beide voor 25 euro. Sinds eind febrari (als ik mij niet vergis) bieden ze deze goedkope combi niet meer aan.

Die prijs van 25 euro voor gigabit is prima voor een budgetprovider. Als de prijs straks met 15 a 20 euro per maand gaat stijgen, vind ik dat niet meer OK bij het niveau/service die ze als budgetpartij bieden. Ik hoop dan ook dat er tegen die tijd andere providers internet gaan aanbieden via hun "eigen" glasnetwerk in Den Haag.

[Reactie gewijzigd door SebasFM op 31 maart 2022 16:38]

Vertel eens wat voor een internet connectie service verwacht je van t-mobile , als het 55 euro kost.

Bij mij is dat het moet het internet gewoon werken, in de meer dan 2 jaar dat ik het nu heb 1 maal een paar uur er uit gelegen. Ik noem dat gewoon goed, ik zit wel op hun eigen netwerk

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 31 maart 2022 17:29]

Het moet gewoon foutloos werken. Niet iedere keer weer die kleine issues met routeringen waardoor kleine delen van het internet niet bereikbaar zijn. Ook leuk dat ze zo nu en dan de trace routes blokkeren. Of een haperende DNS, al valt dat de laatste tijd wel mee. En om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van hun TV streams wat overduidelijk gebruik maakt van een te lage bitrate. Het is dat ik maar 25 euro betaal en dat voor lief neem, anders was ik wel bij het te dure Ziggo gebleven.

Verder ervaar ik een hoop gezeik met het aansluiten van glasvezel in mijn flat. Inmiddels heeft onze VvE al 100x de juiste plattegrond met huisnummers doorgestuurd, alles allemaal voorgekauwd. En toch lukt het T-Mobile niet om een aansluitdocument voor onze flat op te leveren met daarop een plattegrond met de juiste huisnummers. Echt ongelooflijk. Dat resulteert dat sommige appartementen wel worden aangesloten (diegene die maar blijven klagen) en andere bewoners krijgen te horen dat de goedkeuring is ingetrokken (terwijl vanwege de verkeerde huisnummers op de plattegrond er nooit goedkeuring is geweest vanuit de VvE).
Als tweaker de DNS van de provider gebruiken, ik doe dat al meer dan 10 jaar niet meer. Want geen enkele provider lijkt dat fatsoenlijk te kunnen. En je provider slaat ook nog eens al die bezoeken van de websites op.
Ik gebruik ook niet de router van de provider. gewoon een media converter en mijn router met een firmware naar keuzen.

En 2 uur in 2 jaar vind jij al te veel ? Alle ander deden dat echt niet beter.
Ik heb nog nooit T-mobile hoeven te bellen, dat vind ik goed service.
Zei belde mij dat ik nog een voordeel niet aan had staan,
Vodafone en Ziggo probeerde mij gewoon nog meer te laten betalen.

T-mobile tot nu toe zeer tevreden.

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 31 maart 2022 18:09]

Niet iedere keer weer die kleine issues met routeringen waardoor kleine delen van het internet niet bereikbaar zijn. Ook leuk dat ze zo nu en dan de trace routes blokkeren.
Hier hetzelfde maar dan met XS4ALL/KPN waardoor de site die ik run voor mijn volleybalvereniging soms niet bereikbaar is, zet ik een VPN aan werkt het gewoon

[Reactie gewijzigd door mgroot op 31 maart 2022 18:51]

Let op: binnenkort komt daar die bekende uitspraak weer:

"Er gaat niets veranderen, alles blijft hetzelfde!"

Edit: En weer een NL provider in Amerikaanse handen :/

[Reactie gewijzigd door toro op 31 maart 2022 18:36]

te bieden aan 'meer huishoudens in Nederland dan welke andere aanbieder'.
om glasvezelinternet 'aan meer dan drie miljoen huishoudens' te leveren,

https://www.overons.kpn/n...sluiting-bij-kpn-een-feit
Dat was juni vorig jaar, die teller staat inmiddels al hoger.

De enige manier wordt reseller worden van bestaande netwerken van KPN (en consorten, zoals Delta), paar euro onder de prijs gaan zitten en zo hopen die cijfers te halen.

Misschien een kleine motivatie voor KPN om de prijzen iets aan te passen, maar heb het idee dat de kaarten voor huidige aansluitingen reeds geschud zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee