T-Mobile verhoogt limiet van Unlimited-dagbundel naar 10GB

T-Mobile heeft de dagbundels van zijn Unlimited-abonnementen verhoogd van 8GB naar 10GB. De provider kondigde dat vorige week al aan, maar inmiddels lijken de meeste klanten over te zijn naar de nieuwe vorm.

T-Mobile noemde de verhoging vorige week al op zijn klantenserviceforum. Het kondigde toen aan de dagbundels te gaan verhogen van 8GB naar 10GB. Dat geldt voor de Unlimited-abonnementen, die in principe onbeperkt mobiel internet bieden, maar na het opmaken van die dagbundel moeten worden opgewaardeerd. Klanten moeten voortaan dus pas later opwaarderen.

Het opwaarderen blijft gratis en blijft per 2GB gaan. De verhoging geldt volgens T-Mobile voor alle nieuwe en bestaande Unlimited-abonnementen, en voor klanten die hun bestaande bundel opwaarderen naar Unlimited. Alleen klanten met een prepaid-Unlimited-abonnement en klanten van 4G Thuis maken geen gebruik van de verhoging.

T-Mobile lijkt de afgelopen week bezig geweest met de uitrol van de verhoging. Op het Tweakers-forum meldden sommige gebruikers al eerder dat ze de verhoogde bundel zagen, maar er komen ook berichten binnen van gebruikers die dat pas sinds woensdag hebben.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

24-02-2022 • 09:53

137 Linkedin

Submitter: samo38

Reacties (137)

137
136
42
1
0
84
Wijzig sortering
Waardeloos vind ik die unlimited dagbundel, vooral dat je die extra gb's handmatig moet aanzetten. Helaas ligt de T-mobile pagina daarvoor er regelmatig uit waardoor je vaak urenlang niet de extra gb's kan gebruiken. Toen ik nog unlimited had heeft T-mobile helaas nooit de moeite genomen om dit te fixen. Je zou het gebruik van ''unlimited'' eigenlijk gewoon misleiding kunnen noemen van T-mobile.

Wellicht dat het tegenwoordig opgelost is maar dit was vroeger zeker een probleem en T-mobile loste het probleem niet op na meerdere verzoeken. Ik was ook zeker niet de enige die problemen had met het aanvullen van de bundel. Het kwam vooral voor tijdens de latere uren maar ik had er denk ik zo'n 3x per maand last van dat de bundel niet aangevuld kon worden.

[Reactie gewijzigd door Fuzzy-logics op 24 februari 2022 10:45]

Je kan je “bundel” ook via de app aanvullen. Nooit problemen mee gehad toen ik unlimited had.
Of je laat op een raspberry pi (of soortgelijk systeem) een script draaien.
De knop om data op te hogen wordt namelijk pas "klikbaar" als je data er bijna doorheen zit.

Ik heb nu al tijden zakelijk KPN waardoor ik het exacte script niet meer zo 1,2,3 beschikbaar heb.
maar het script deed bijna niks meer dan:

TRUE IF VALUE "WAARDE KNOP" = 1
IF RESPONSE = TRUE, RUN TASK "KLIK"
IF RESPONSE = FALSE, RERUN TASK AFTER 60 (seconden)

Tevens weet ik niet of dit nog steeds werkt.
p.s. ik vermoed dat ik met het posten van het echte script waarschijnlijk de gebruikersvoorwaarden schend, mocht dit niet het geval zijn dan ben ik best bereid het script nog op te zoeken.
En daarom dat die pagina vaak plat ligt?
Wel grappig; limiet om netwerk niet teveel te belasten… meanwhile: klikkerdeklikklik door ‘veel’ mensen.
Ik heb hier zeker interesse in, mag natuurlijk ook in een prive bericht als dat niet publiekelijk mag / kan / slim is.
Je hebt ook een Tasker script die dit voor jou doet op je telefoon.
Het klopt dat deze inderdaad te draaien is op een Android telefoon. (al kost dit wel wat resources en juist door het continue check process ook veel van je batterij vraagt. in mijn geval kon ik zo'n script überhaupt niet draaien omdat ik IOS gebruik)
Voor iOS heb je de app opdrachten(en scriptable). Er zijn wel wat scripts te vinden om met 1 click je data te upgraden
De app is toch ook maar gewoon een houder voor de mobiele versie van de website? Dat is bij bijna alle providers zo
Nee het is wel een native app, of in ieder geval deels. Heel snel is hij niet.
De data van de app is actueler dan de website is mijn ervaring
Klopt; die app loopt zo goed als gelijk qua dataverbruik. Meestal kun je direct aanvullen als het SMS'je binnenkomt.
Heb je iOS of Android?
Dit werkte dus vaak helaas niet bij mij. Het is alweer even geleden dat ik unlimited had maar T-mobile heeft het tijdens mijn abonnement nooit opgelost na meerdere verzoeken.
heb inderdaad hetzelfde vaker gehad, er staat dan dat er nog 0MB over is van de dag bundel en de knop om aan te vullen was niet beschikbaar, moest dan perse gaan bellen. Als de helpdesk dan gesloten was kon je letterlijk niks doen.
Ik heb een tijdje in een appartement gewoond met een waardeloze Ziggo koperverbinding, en maakte regelmatig gebruik van mijn hotspot voor bijv. meetings. Had toen een script draaien (via IFTTT) dat bij een SMSje dat ik door mijn bundel was, en bij een check ieder kwartier, automatisch de gratis nieuwe bundel voor die dag bestelde.
Niet voor iedereen weggelegd en zeker niet zonder andere issues, maar daarmee zat ik zelf nooit zonder internet, want binnen een kwartiertje lukte het altijd wel om 'm te bestellen, en ik kon altijd wel zeker 20 minuten met zo'n bundel
Helaas werkt dat al een poosje niet meer omdat je de aanvuller niet meer via sms kunt aanvragen. Ik had zelf een Siri shortcut waarmee ik een hoeveelheid in GB kon invullen, en dan stuurde die het aantal smsjes wat daarbij hoorde. Maar sinds Tele2 van 1 naar 2GB aanvullers ging werkt het ook daar niet meer via sms.
Voordeel is dat de apps van providers vrijwel altijd client-server webapps zijn, en je dus heel makkelijk met wat sniffen de interne API kan gebruiken om het juiste verzoek te sturen.
Zo kun je bijvoorbeeld bij de Jumbo, die GraphQL gebruikt op hun website, toch e.e.a. met een 'gewone' JSON API doen omdat ze daar een losse voor hebben in hun mobiele app. Hetzelfde bij bijv. Greenchoice, die hebben geen openbare API maar de app gebruikt er wel een.

Moet er wel bij zeggen dat dit meestal tegen de voorwaarden is, maar als je niet iedere 5 minuten op de klok een nieuwe bundel aanvraagt dan valt het als het goed is gewoon weg tussen het andere verkeer
Dat is wel slim inderdaad, had ik nog niet aan gedacht.
Werkt hier nog wel bij Tele2. Maar alleen als je bundel leeg of bijna leeg is. En niet meer dan 1 bundel. Eerst opmaken dan weer de sms.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 24 februari 2022 13:29]

Raar dat het bij T-Mobile niet meer werkt via sms. Ik zit bij Tele2, ook van T-Mobile, en daar kan ik nog steeds via sms aanvragen.
Hoogstwaarschijnlijk is de reden dat mensen het dus op deze manier wisten te omzeilen. T-mobile vraagt nu ook om een captcha bij het aanvullen, lijkt me hierom.
Die captcha is overigens alleen via de website, via de app vraagt hij niet om een captcha.
Ik heb een 4g modem welke via curl een upgrade uitvoert.
Hm, hoe lang is dit geleden? Ik had een half jaar geleden geen problemen met dit systeem van T-Mobile. Altijd binnen een paar minuten weer extra data. Tegenwoordig niet meer nodig dus heb het weer uitgezet.
Is alweer even geleden hoor. Maar contact erover met T-mobile hielp helaas niet. Zit je dan met een duur unlimited abonnement dat je niet meer kan opwaarderen. Wellicht dat het nu opgelost is na jaren maar ik zal nooit meer unlimited nemen bij T-mobile na mijn slechte ervaringen.
Begrijpelijk, dat soort grappen laten bij mij ook jaren (of voor altijd) een te slechte nasmaak achter om nog eens te gebruiken.
Ik heb hier geen problemen mee gehad en ik heb 2 weken op mijn mobiele data bundel moeten werken omdat mijn internet eruit lag dus ben op dat punt best een ervarings deskundige. Werkte prima.

Ik doe het wel via de app dus wellicht dat dat het verschil is.
Ik heb via de app echt nog noot problemen gehad, terwijl ik toch regelmatig aanvul. Onderweg, kids op de tablets via mobiele hotspot. Op vakantie, eigenlijk iedere dag, nog geen één keer problemen gehad in de toch vele jaren dat ik bij T-mobile zit.

Verder, welkome aanvulling, hoef ik weer pas iets later een aanvuller aan te vragen :)
Ik begrijp je frustratie. Ik heb er soms zelf ook wel last van dat de app zijn data niet kan laden via 4G. De datarate is dan zo laag dat zelfs dat gewoon niet lukt. Ik moet dan eerst iets als “abonnement” of “facturen” tabje openen waarna de “overzicht” tab ook de goede data heeft ingeladen. Kan soms rustig een paar minuten duren voordat ik wat te zien krijg.

En dat is dan alleen als ik echt 4G nodig heb. Als ik nog niet door m’n dagbundel heen ben is het razend snel.
Bij Tele2 en Vodafone weet ik uit eigen ervaring dat je met een sms kan aanvullen, bij T-Mobile niet? Dat was echt makkelijk. 10x sms versturen en je kan weer lang vooruit.
Niet meer via een SMS, wel nog makkelijk middels een script. Ik heb er zelf ook geen omkijken meer naar.
Ik vind het eigenlijk een goed idee dat T-Mobile een fair use policy hanteert. Ze communiceren dat ook netjes en hanteren een limiet per dag. Dat is al heel wat beter dan in België waar de communicatie te wensen overlaat, de limieten laag liggen en per maand worden gehanteerd. Daar kan je dus zomaar geconfronteerd worden met een aantal dagen traag internet.
T-Mobile geeft ook nog eens de mogelijkheid om gratis extra gb's toe te voegen. Via de website gaat dat moeizaam, maar via de app is dat gemakkelijk binnen de minuut te regelen.

Mensen die regelmatig boven de dag-limiet heengaan leggen naar verhouding een zware belasting op het netwerk, waar ook de kleinere gebruikers last van hebben. Als je vaak over de limiet heen gaat mag je je wel eens afvragen of je het mobiel internet niet gebruikt voor zaken waarvoor het eigenlijk niet is bedoeld, maar waarvoor je bij voorkeur een vaste verbinding gebruikt.
Zelf heb ik ook unlimited van T-Mobile, maar ik verstook slechts 10 tot 30 gb per maand. De daglimiet heb ik in bijna drie jaar tijd maar drie keer overschreden omdat ik moest werken op plekken waar geen betrouwbare vaste verbinding of wifi aanwezig was.
…….
Mensen die regelmatig boven de dag-limiet heengaan leggen naar verhouding een zware belasting op het netwerk, waar ook de kleinere gebruikers last van hebben. Als je vaak over de limiet heen gaat mag je je wel eens afvragen of je het mobiel internet niet gebruikt voor zaken waarvoor het eigenlijk niet is bedoeld, maar waarvoor je bij voorkeur een vaste verbinding gebruikt.
……..
Nou….T-Mobile lost dit met die klanten ook op door ze van het netwerk af te gooien. Je krijgt nog 1 keer officieel de kans om je verbruik te verminderen, daarna wordt je contract zondermeer eenzijdig verbroken doorT-Mobile. Hier op de site zijn meerdere klanten te vinden waar het zo gegaan is.

T-Mobile verkoopt dus eigenlijk geen echt unlimited abonnement. Ze willen klanten die wel de unlimited prijs betalen, maar niet unlimited data verbruiken. Dus alleen de krenten uit de pap. Een klant die ook echt veel gebruikt wordt gewoon ontbonden.
Er zijn hier ook genoeg mensen die gewoon even via de app een paar gb extra aanzetten en verder geen problemen hebben. Misschien dat het verschil tussen consumenten en zakelijke aansluitingen zit.
Als je echt vaak en veel over de daglimiet van 10 gb heen gaat ben je wel een buitengewoon grote gebruiker en mag je je afvragen of je niet beter via een vaste verbinding kunt werken.
Nou daar kan ik niks over vinden, heb ooit bij Tele2 17TB in 1 maand verbruikt (ook een waarschuwing voor gehad) maar nu bij T-mobile 0 waarschuwing of vertragingen.
Dit heb ik dus nooit meegemaakt en heb in mijn omgeving ook meerdere mensen die unlimited hebben en ook daar heb ik nooit gehoord dat ze een waarschuwing kregen voor teveel gebruiken. Alleen kon je een paar keer de bundel niet aanvullen omdat de app in onderhoud zat.
Nog nooit problemen mee gehad eigenlijk. Ik vul altijd aan via de app en ben nog nooit tegengekomen dat het dan niet wilde.
Als je een Android hebt kun je heel gemakkelijk een geautomatiseerd script draaien.
Als je een iPhone hebt, kan dat met het zeer uitgebreide Scriptable en native met de app Opdrachten.
Oh echt waar kan je misschien uitleggen hoe? (voor een vriend)
10GB per dag…. dat is behoorlijk wat data.
Ik herken dat niet eerlijk gezegd. Laatst lag mijn glasvezel een paar dagen uit, de data vloog er bij telefoon doorheen (omdat ik vergeten was dat een 250gb Dropbox map op de pc aan het syncen was ). Ik kon het met de app aanzetten en hop. Ergens irritant in zo'n situatie, ik vind aan de andere kant de grens dat je even iets moet doen wel goed. (Fair use policy achtigs); het is niet bedoeld om 100gb per dag te verstoken maar met wat moeite kan het dus wel...
Is dit nu ook voor Tele2 klanten?
Oeh! Ik ben dus niet de enige met die vraag!
Maar ja, dit geldt ook voor Tele2 gebruikers, gezien ik dit nu zie staan in 'Mijn Tele2' app.
Ja, ik zie dat ik ook een 10GB limiet heb nu.
Zo te zien in de My Tele2 app... ja. Ik heb nu een dagbundel van 10.000 MB.
Zijn er eigenlijk mensen hier die het verschil tussen een unlimited Tele2 en unlimited T-Mobile abo merken? Bijvoorbeeld in snelheid?
Vriendin had de Tele 2 abbo, en ik die van T-mobile. Zodra het kon is zij overgestapt op T-mobile. Snelheid van Tele2 liet te wensen over, en de dekking sloot niet aan op de zeer goede dekking die ik bij T-mobile had.

Grootste verschillen in snelheid en dekking merkten wij in het buitenland, hier kwam het geregeld voor dat ik 4G had en zij met tele 2 slechts E kon krijgen, ook switchen naar verschillende aanbieders op locatie hielp hier niet mee.
net even op mijn werkplek gekeken wat ik haal op mobiel netwerk (4G). 205 up en 25 down.
Tele2 had, voordat T-Mobile ze overnam, ook het beleid dat in de meeste EU landen je alleen 3G kon krijgen dus dat is niet zo verrassend.
Ook de reden dat ik nooit naar Tele2 ben geswitcht.

Maar dit is 1,5 jaar al niet meer zo.

[Reactie gewijzigd door Randomguy369 op 24 februari 2022 11:32]

Ook na de netwerkchange en bij jezelf een nieuwe SIM? Nieuwe SIM bij Tele2 is soms nodig (gratis aan te vragen via de app) als je nog een oud abo hebt (>2 jaar).

Werkt hier goed in iedergeval, had vorige maand in buitenland uitstekend bereik en prima roaming netwerk overgangen. Voor SIM omwisseling had ik problemen.
Ik denk nu dat de verschillen vooral in het volgende zit:

T-Mobile heeft standaard 5G toegang, bij Tele2 moet je 2 euro extra betalen (zeker als je ook klantvoordeel hebt is T-Mobile dus goedkoper).
Tele2 heeft Zwitserland in de EU zone zitten, T-Mobile niet.
Bij T-Mobile heb je 26GB EU data, bij Tele2 20GB.
Bij T-Mobile stopt na het verbruiken van 26GB (of bij aankomst in een land buiten EU zone) je internetverbinding en moet je zelf kiezen of je verder wil internetten met een pakket of wilt betalen per mb of je doet dat niet en hebt geen verbinding en geen kosten (buiten de EU dus ook geen kosten voordat je zelf iets onderneemt), bij Tele2 maak je automatisch verbinding en na je 20GB betaal je 0,0035 per mb of als je buiten de EU zone bent de daar geldende (soms best prijzige) bedragen per mb.
Unlimited betekent toch onbeperkt? :?
Geef ze toch onbeperkt data, natuurlijk met fair use policy.
Ben dan altijd benieuwd hoe de reclame code commissie hier in staat.. iets unlimited noemen met een vrij strakke limiet erop.
Er is dus geen limiet, je moet alleen af en toe een knopje indrukken, je krijgt daar nog reminders voor ook.
Die reminders komen echter lang niet altijd op tijd binnen. Ik heb namelijk meerdere malen een weekend gehad waarin die reminders niet aankwamen, en ook enkele keren dat de reminders enkele uren te laat pas binnen kwamen.
Waar haal jij 2,50 van dan? Die blokken van 2 gig zijn eindeloos gratis toe te voegen. Dit hebben ze gedaan zodat jij niet standaard als vaste lijn gaat gebruiken. Anders was het duurder geworden en wettelijk mogen ze het niet blokkeren dus blijft deze optie over.
De fair use policy is 10GB per dag, ofwel 300GB per maand ongeveer :)

edit: en dat kan je ongelimiteerd blijven opwaarderen, dus ja, unlimited, maar gebruiksvriendelijk is wel anders als je veel data consumeert elke dag

[Reactie gewijzigd door david-v op 24 februari 2022 10:37]

Unlimited Data betekent dat de dataverbinding niet (onherroepelijk) gestopt mag worden.

...maar men mag wel
...de dataverbinding beperken/verlagen naar 64kbps of zoo
...de dataverbinding onbeperkt middels een mechanisme laten uitbreiden
... de dataverbinding...'verzin maar wat irritante oplossingen'

Zolang het stoppen onderbreken maar niet definitief is.

[Reactie gewijzigd door kwakzalver op 24 februari 2022 11:02]

Dat is inderdaad de definitie die sommige providers erin geven, maar het is maar de vraag of dat juridisch ook stand houdt. Hoe irritanter de oplossing hoe meer ik geneigd ben te zeggen dat er defacto toch sprake is van gelimiteerde data.
het kan erger. je kan ook in België wonen. daar is 40gb in de maand al unlimited :+ op een vaste verbinding.
Niet voor lang meer, de schoothond is wakker geschoten en de hoeveelheid wordt voor mobiel minstens 300GB en voor vast minstens 3TB, indien men wil adverteren met "onbeperkt".
Bron:
nieuws: Belgische autoriteit stelt eisen aan 'onbeperkt' internet
Ik heb het unlimited abbonoment sinds 2017 (of was het 2018?) - het is gewoon onbeperkt.
Vroeger had ik altijd muziek en video bestanden lokaal. Sinds unlimited stream ik alles wat vast en los zit in m`n dagelijkse commute van/naar werk. Als ik aan straat fotografie doe met of m`n NIkon of Fujifilm, laat ik de bestanden via BT continu naar m`n telefoon uploaden, die dingen dan weer naar Adobe Creative Cloud doorsluizen, en zodra ik thuiskom staat alles op m`n desktop al klaar om te editen.

Het enige wat je had, is dat na 5GB binnen 24 uur, je een knopje in de app moest klikken voor 5GB meer binnen die 24u. Het is direct, niks aan de hand. Ik denk dat dit gewoon bedoeld is om jou inzicht te geven in je vebruik, en niet dat je je telefoon als modem laat staan voor een heel huishouden. Wat ik sommige collega's weleens heb zien doen met onze zakelijke abbonomenten maargoed.

Terwijl ik wel een hoog streaming/upload verbruik heb, kwam ik zelden uit boven de 5GB per dag. Mischien 2-3 dagen per jaar? Maar als ik naar m`n maandverbruik kijk, is dat gewoon rond de 20-35GB afhankelijk hoeveel fotografie ik doe etc.
Het is ook wel Unlimited (tenminste bij KPN, dat ik heb). Na de dag limiet kun je extra GB's bijbestellen. Onbeperkt en kostenloos. KPN heeft een limiet van 5GB. Ik verbruik ongeveer 20GB per dag. Je stuurt een smsje en je krijgt er weer 2GB bij.

De daglimiet is er om er voor zover ik weet om er voor te zorgen dat de simkaartjes de vaste internet verbindingen gaan vervangen.
Ik blijf het ook kolderiek vinden, dat de woorden 'unlimited' en 'limiet' steeds in de zelfde zin naast elkaar staan, zoals ook in de titel van dit artikel. :+
Maar goed, 10 GB per dag op je mobiel zal voor velen wel een prima *limiet* zijn.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 24 februari 2022 12:07]

Voor de meeste mensen is 10GB per dag echt wel voldoende hoor. Juist door het opwaarderen zorg je ervoor dat dit niet als vaste lijn vervanger wordt gebruikt.
Dat hebben ze ook, maar je moet elke X gb op een knopje klikken. Dat is de fair use policy gevormd ter bescherming tegen gebruikers die de definitie van het woord "fair" niet snappen.
Vraag me oprecht altijd af bij dit soort berichten hoe je zoveel data kunt gebruiken. Volgens mijn iPhone heb ik sinds 2018 175GB gebruikt en gebruik hem ook af en toe voor verbinding met mijn laptop/tablet.

Thuis, op het werk en bij kennissen automatisch naar de WiFi maar voor de rest nooit openbare WiFi ofzo. Doe gewoon wat ik wil op mijn mobiel maar kom dus echt niet aan dit soort ‘excessen’.
Als je geen vaste verbinding hebt....
Thuiswerkplek, 3 5G masten binnen bereik.300Down/150Up, Mobiele homespot.

Dan gebruik je makkelijk 300GB+ per maand.
En ga ik op vakantie in de EU....neem ik mijn verbinding mee.

Echter dat bijboeken zou voor mij een crime zijn.
Ben je ´s avonds aan het werk of kijk je tv....en je bent door de bundel heen.... 8)7 kan je weer verlengen.
Gelukkig is mijn unlimited ook echt unlimited.
Daar is een mobiel telefoon abonnement niet voor bedoelt, daarvoor is 4G thuis voor bij T-Mobile.
Werkt ook prima, ik heb beide abonnementen samen voor 50 euro.
4G voor thuis is prut.

Snelheid is beperkt en je zit daar voor zover ik weet ook met een daglimiet die gratis opgewaardeerd moet worden.

Zelf gebruik ik nu ook iets om mijn unlimited mobile automatisch op te waarderen zodra de 80% SMS binnenkomt. Werkt goed. Snelheid van 250 megabits is ook mooi t.o.v. de 30 die ik op VDSL krijg.

Is wel lachen als je een grote game update binnen gaat hengelen en je telefoon bijna aan één stuk gaat trillen van de SMSjes.
Nope, 4G voor Thuis heeft geen daglimiet, maar een maandlimiet.
Dan hebben ze dat veranderd sinds 2020, bedankt voor de info!
Forenzen die met het OV reizen en vaak ongv 40 minuten per reis in de trein zitten?
Dan gaat het snel kwam dataverbruik, iig was dat bij mij het geval. Elke reisdag ging er wel een GB of drie er doorheen
Voor het WFH reed ik elke dag 2 uur in de auto met muziekstreaming, maar had aan de 10GB per maand (!) genoeg, als dat krap werd dan zou ik alsnog wat content offline kunnen laden via wifi.
Wat doe je om 3GB in 80 minuten te verstoken? Netflixen ofzo in de trein?
precies Netflix in HD verbruikt iets meer data dan spotify.
Ook Youtube in HD gaat erg snel.

Ik snap wel dat sommige snel door de dag bundel heen zijn. Ik heb het voornamelijk als ik in de auto een hotspot maak voor de kinderen of als ik op vakantie ben.
Op Netflix kun je de films gewoon downloaden, dan hoef je niet zoveel data te verbruiken. Snap dat je het doet als je unlimited hebt (let daardoor zelf ook minder goed op), maar vind dit soort dingen onnodig. Sowieso verbruikt 4G best veel batterij, dus als het niet nodig is dan gebruik ik het liever niet voor het kijken van series/films.
Ja zoiets. Ik had 6-7 jaar geleden al een 24gb bundel bij tele2 (later 32gb) die er eigenlijk iedere maand wel doorheen ging, later tele2 onbeperkt en toen vaak ook al honderd GB per maand.

Zit nu al een jaar of twee drie bij t-mobile unlimited en heb een gemiddeld verbruik van ~ 200GB per maand. Gaat hard kan ik je vertellen.
Als je een keer je mobiel als hotspot gebruikt voor je laptop en "vergeet" aan te geven dat de wifi databeperking moet toepassen. Vervolgens gaat je laptop een updatje van enkele GB downloaden...tja, dan gaat het hard ;). Eerlijk is eerlijk, deze hoeveelheid data consumeer je vooral als je veel gebruik maakt van hotspot voor laptop of veel streamt op je mobiel (zeker mensen in de trein zie je vaak een serie/film streamen, en dan gaat het hard)
Ik neem wel eens zo'n tijdelijke bundelverhoging als we een eind met de auto gaan rijden. De kinderen mogen dan allebei op hun tablet (2 stuks) via een hotspot op mijn telefoon en dan gaat het qua data erg hard. Als in 5GB in 2-3 uur oid :X Heb zelf een bundel van 8GB oid, maar onhandig als die aan het begin van de maand al bijna op is.
Het is een dagbundel alleen binnen Nederland.
Het zou fijn zijn als ze dit binnen de EU geldig maken. Of misschien ook een dagbundel introduceren voor EU. Handig voor vakanties O-)
Vrij vertaald staat er dit: T-Mobile verhoogt limiet van ongelimiteerde dagbundel naar 10GB

Hoe krom wil je het hebben 8)7 Echt, kan er niet bij dat de ACM dit toestaat..
Aan iedereen die aangeeft regelmatig te moeten upgraden (wat vervolgens kut gaat) de oprechte te vraag wat jullie doen om dit soort verbruik aan te tikken. Zelfs als ik via 5g mijn werk doe (in teams meetings, ftp/http uploads van grote files, wetransfertje hier en daar) omdat wifi te traag is, wat netflix onderweg etc kom ik niet in de buurt van dat soort verbruik.

Waar moet je mee bezig zijn op je toestel om dit alles te overschreiden?
Vooral in NL idd. Ik heb Vodafone Red Together met 4 anderen, we delen 200GB per maand. Ik heb net gekeken, we hebben nog 193,5GB over deze maand :P. Maar dat komt natuurlijk ook door het vele thuiswerken. Op vakanties gaat het een stuk harder. We hebben dan 40GB per gebruiker in de EU, en dat jagen wij (een gezien met 2 kinderen op basisschoolleeftijd) met gemak in een paar weekjes doorheen. Maar dat is dus zo'n 20GB per week. Met 2 kinderen die Netflix en Youtube kijken. Hoe je aan de 10GB per dag komt is me een raadsel 8)7
Ik heb geen thuis verbinding (wel glasvezel aanwezig), voor mij niet rendabel. Ik verbruik dus mijn data op mijn mobiel, (werk) laptop en televisie. Dit zorgt ervoor dat ik per maand ongeveer 450GB verbruik.

In het begin periode, toen het nog 5GB per dag was, verbruikte ik rond de 300-350GB per maand. Ik denk dat ik nu ook wel weer mee zal groeien, naar 550GB per maand.
Niet rendabel als je 5540GB per maand verwacht te gebruiken? Je hebt gewoon geen geld over voor een vaste verbinding. Gelukkig doet niet iedereen dat want dan hadden we een capaciteitsprobleem op het mobiele netwerk. Daarbij is het ook geen vervanger voor je vaste lijn.
kids die op de achterbank zitten te streamen via je mobiele hotspot :P
Maar ook dan moet je toch echt wel een hoop moeite doen om de 10GB in een dag aan te tikken?
Vergeten an te vinken dat de wifi connectie met je mobiel "databeperkend" moet zijn. Zo heb ik wel eens een windows update van enkele GB binnengehaald met de hotspot van mijn telefoon |:(
Helemaal mee eens. Ik heb unlimited en heb geprobeerd wat ik moest doen om over de 8 GB voor een dag heen te gaan.
1. 8 uur Teams meetings, in mijn samenstellingen qua meetings, was bijna 8 GB, bleek toen de vaste lijn er een dag uit lag.
2. Minder dan 1 uur streamen op 4K. In mijn geval op een telefoon die geen 4K ondersteunt, maar je kan natuurlijk een ander device bij je hebben.
3. Zo'n 8 uur Full HD streamen.
4. Muziek streamen kon ik niet merken. Maar ik stream geen lossless. Ik denk niet dat lossless streamen zin heeft als je onderweg bent, maar ik zou de instelling altijd hetzelfde willen hebben.

Als ik een dag niet thuiswerk, dan gebruik ik zelden 1 GB, meestal eerder tussen 100 en 200 MB voor een dag. Maar er zijn momenten dat ik dik over de 1 GB heenga, en dan is een grote bundel heel fijn. Voor mij is de belangrijkste reden voor unlimited overigens de data in de USA. Ik zag 3 weken geleden dat ik inmiddels 30 GB heb, met @Work Unlimited. @Work Unlimited was volgens mijn werkgever de goedkoopste manier om die hoeveelheid data in de USA te krijgen, op een NL abonnement.
Telkens ik dit lees moet ik huilen.
Unlimited bij Mobile Vikings was tot voor kort ....30GB per maand(nu is het 50GB geworden)
dat maakt bovenstaande frustraties (hoe herkenbaar ook) wel weer relatief!
Nogsteeds is het aanvullen bij t-mobile echt waardeloos. Duurt lang en werkt soms niet.
Dat is bij KPN niet anders. Aanvullen gaat ook via de app, die gebruik maakt van je afgeknepen verbinding wanneer je bundel op is. Net zo traag en net zo frustrerend.
Je kan via KPN via sms. Werkt prima! Ben blij dat ik overgestapt ben
Ik kom zelf niet vaak boven die 8GB (of 10GB nu), maar krijg je niet ruim van tevoren een SMSje? Dat kan ik mezelf herinneren van die keer dat ik boven de limiet uit kwam in ieder geval. Dan kun je nog met volle snelheid je bundel aanvullen :)

[Reactie gewijzigd door Rik. op 24 februari 2022 10:28]

Van de week nog meegemaakt. Kreeg op 80% een appje dat ik via de app er 2 GB bij kon krijgen.
Je kan slechts de 1e keer voor je bundel op is deze aanvullen. Helaas kan dat de 2e keer pas nadat deze op is.

Persoonlijk heb ik er niet zo vaak last van.
Jup, bij KPN kan je bijv 5x achter elkaar aanvullen en daarbij kan je dus door gamen of film kijken. Scheelt heel veel
Ja klopt maar als je in een film zit dan ‘vergeet’ ik het gewoonweg. Het is ook allemaal luxe-problematiek ☺️

Maar doel jij op Tmobile of KPN?

[Reactie gewijzigd door Incognitum op 24 februari 2022 11:13]

Ik doel op T-Mobile!
Snap inderdaad dat het dan vergeten wordt haha.

Kan mezelf bijna niet voorstellen dat mensen echt zoveel mobiele data verbruiken. Op welke momenten heb je geen WiFi waardoor je echt zoveel via 4G moet doen?
Geen last van. Heb unlimited enkele maanden en na opwaarderen via app bijna altijd binnen een seconde 2gb erbij.
Hmm ik heb al een jaar 300GB/maand via m'n werk in Noorwegen. Dat voelt wel unlimited, en als internet een dagje niet werkt thuis of als ik op reis ben met m'n laptop hoef ik nergens aan te denken want die 300GB gaat toch niet op.
Deze deal van T-mobile voelt niet hetzelfde.

edit: ik snap dat 10 GB per dag ongeveer 300 GB per maand is. Mijn punt is meer dat ze dat niet unlimited moeten noemen..

[Reactie gewijzigd door Menesis op 24 februari 2022 11:00]

Dit is een dagbundel; dus dagelijks 10GB = ~300GB / maand. Na het overschrijden van 10GB op 'n dag moet je actie ondernemen en krijg je weer 2GB erbij (en dat kun je herhalen, zelf nooit nodig gehad eerlijk gezegd).
Ik snap dat ze dit doen. De meeste gaan hier inderdaad niet overheen.
Je voorkomt zo dat mensen hun internetverbinding thuis opzeggen en een extra simkaartje aanschaffen met daarop unlimited internet. In sommige gebieden is een 4g verbinding sneller dan een bekabelde.
10GB per dag is ook 300GB per maand ongeveer, en dat is dan per 2GB aan te vullen wanneer nodig. Maar het levert wel problemen op als je over die 10GB komt, waar je bij die 300GB per maand gewoon verder kunt.
300GB/maand = 10GB/dag.
Gemiddeld ja, maar dat is niet hetzelfde. In Noorwegen kun je de helft van die 300GB in 1 dag erdoorheen jagen. Probeer jij dat maar es bij T-Mobile...
Geen probleem, die van mij pakt automatisch de aanvuller zodra de SMS van 80% verbruikt binnenkomt.

Laatst nog steam updates à 180 gig en een film van 20 gig binnengehengeld met 250 megabits. Denk dat ik de VDSL verbinding weg ga turven want die kan hier niet tegenop.
Hoe activeer je bij T-Mobile 2GB via sms? Ik dacht dat dit alleen kon bij Tele2.
Zal wel. Maar mijn punt gaat niet over welke extra's jij allemaal aan kunt zetten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee