T-Mobile komt met onbeperkt 4g-abo voor thuis met fup en snelheid van 25Mbit/s

T-Mobile biedt vanaf 29 januari een 4g-abonnement aan als alternatief voor vast internet. Het Unlimited 4G voor Thuis-abonnement geeft klanten voor 35 euro per maand 100GB aan data met een snelheid van 25Mbit/s. Daarna krijgen klanten bundels van 5GB per dag.

Het nieuwe abonnement is een vervanger voor de huidige '4G voor Thuis'-abonnementen met bundels van 100GB, 50GB en 25GB. Die kosten nu 40, 35 en 30 euro per maand. Na 29 januari vervallen die bundels en blijft het 35 euro kostende 'onbeperkt'-abonnement over.

De huidige 4G voor Thuis-abonnementen bieden geen onbeperkt dataverkeer. Klanten moeten databundels bijkopen als ze door hun bundel heen zijn. Dat is bij het nieuwe Unlimited 4G voor Thuis-abonnement niet het geval. Klanten die de 100GB van de fair use policy opmaken krijgen vervolgens een bundel van 5GB per dag.

Klanten mogen die dagbundel ook overschrijden, maar moeten dan voor iedere gigabyte opnieuw een gratis bundel activeren. De snelheid blijft gelijk. Het onbeperkt-abonnement voor smartphones werkt op een vergelijkbare manier.

Ten opzichte van de huidige abonnementen, die snelheden tot 300Mbit/s down en tot 75Mbit/s up bieden, gaat T-Mobile de snelheid flink verlagen. De maximale snelheid van het Unlimited-abonnement is 25Mbit/s, zowel voor download als upload. T-Mobile zegt de snelheid op die waarde vast te zetten om zoveel mogelijk klanten de 'beste ervaring' te kunnen bieden.

T-Mobile gaat het abonnement aanbieden in combinatie met een 4g-router, waar klanten eenmalig 199 euro voor moeten betalen, of als sim only. In het laatste geval moeten klanten zelf een router aanschaffen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-01-2018 • 16:15

251 Linkedin

Reacties (251)

251
248
126
14
0
89
Wijzig sortering
Wat is dan het voordeel tegenover een vaste internetaanbieder met ongelimiteerd internet?

De prijs is niet concurrerend en de snelheid evenmin.

[Reactie gewijzigd door Jeffrey88 op 17 januari 2018 16:22]

Ik zou wel zoiets willen als backup voor als er iets mis is met mijn glasvezelverbinding. Helaas is de prijs daar dan weer net te hoog voor.
Dan kun je beter een goede DSL lijn nemen (indien beschikbaar) en anders kabel (indien beschikbaar), dan heb je geen datalimiet en als het meezit minimaal deze snelheid.
'Fatsoenlijk' internet in het buitengebied. In veel buitengebieden is alleen ADSL te krijgen met een maximale snelheid van 8/0,8Mbit/s of nog lager. Met deze oplossing heb je dus 25/25Mbit/s en dat is toch een heel stuk beter.

De snelheid kan waarschijnlijk een heel stuk omhoog, maar vergis je niet dat T-Mobile pas de tweede provider is die dit aanbiedt. Waarschijnlijk zijn ze dus nog aan het experimenteren hoe dit in praktijk voor het netwerk is.
T-Mobile heeft het ruimste netwerk. Meeste zendmasten, alle zendmasten 2CA/3CA/4CA. En veel minder klanten dan KPN en Vodafone.

Dat Vodafone t niet biedt verbaast me niet.
Vodafone heeft zelfs nog lang niet overal 2ca en op veel plekken ook nuet meer dan 2ca. Hun capaciteit per mast is dus veel minder. En dat bij.minder masten met meer klanten.
Ze bieden ook geen unlimited data aan

Kpn heeft een wat beter net maar ook veel minder capaciteit als T-Mobile.
T-mobile heeft t net enorm.zwaar uitgerold en wil t nu natuurlijk ook benutten.

Tele 2 heeft weer maar 2 banden en daarom capaciteitslimitaties. Maar wel voor veel minder klanten.
Wat is 2CA/3CA/4CA? 2 Channels, 3 channels, 4 channels?

Kpn bied met internet buitengebieden trouwens 4g met ongelimiteerde snelheid. Dus als je mazzel hebt 200 mbit +, voor maar 5 euro per maand meer, heb je ook nog je adsl lijn als backup. Dus zo'n goed aanbod vind ik het niet van t-mobile.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 18 januari 2018 12:44]

Maar KPN levert dit niet aan iedereen.

Alleen met 12/24 maanden abonnement en maximaal 25 Mbit/s, dan kun je beter toch maar een telefoon en Tele2 nemen voor €26,- .

Kun je dat eigenlijk bestellen, na een maand niet verlengen en dan snel weer via telefoon of internet voor een maand aanzetten? Ik deze week weer wat storingen op mijn Telfort ADSL 2+ lijntje en ook ruis op Telefoon. Alsof ze overdag aan het werk zijn. 's avonds naar huis gaan en het weer netjes werkt en de volgende dag overnieuw gaan werken in de centrale...

Als ik KPN had willen hebben, dan had ik direct van het onbeperkt aanbod moeten weten en het direct moeten nemen, want ook daar is het een jaarabonnement en hopelijk komt hier komend jaar FTTH.

Als dat niet doorgaat dan kijken we weer verder.
Carrier aggregation. Gewoon 4g is max 75 mbs op 10 Mhz. Maar als ze meer carriers/banden stapelen krijg je 4G+. Nou hebben ze voor marketingdoelen altijd wel ergend een monstersnelheid, maar het aantal sites met meer carriers is t grootst bij T-Mobile.
De onvolprezen website 4gmasten.nl geeft een mooi inzicht in de spreiding en belegging van masten.
Als je in een gebied woont waar je niet veel keuze hebt bv alleen Ziggo voor 60 euro, dan is het misschien wel beter.
Alleen Ziggo voor 60 euro? Incl DTV (tv start) en telefonie heb je bij ziggo een internet verbinding van 25/2 voor 39,95 pm. Dit is een concurrent voor Ziggo, inderdaad alleen voor in het buitengebied of voor een tijdelijke oplossing.
€39,95? Dat is volgens mij goedkoper:
Je kan namelijk dit abonnement afsluiten, wanneer je alleen kabel TV afneemt (voor €18.70).

Je hebt dan Bellen, Internet en TV voor €31,20.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 17 januari 2018 17:41]

Niet helemaal, dan dien je al kabel TV te hebben ;)
Maar je kan Kabel TV nog gewoon afnemen, dus wat is er 'niet helemaal' aan?
Edit: Nvm, je hebt gelijk. Mag weg.

[Reactie gewijzigd door Dooxed op 17 januari 2018 17:42]

Het kost €18,70 -> €18,70 + €12,50 = €31,20?
Maar Ziggo heeft dan wel hogere snelheden EN geen data limieten. Moet er niet aan denken om weer aan een limiet te zitten zeg!
Als je teveel download ...''dan krijg je echt een bericht van hun ;)
Dan moet je wel heel erg hard je best doen, ik zou namelijk niet eens weten waar ziggo het limiet het gelegd. Weet nog wel dat ik een xs4all abonnement had dat hun fup op 10 terrabyte lag, en lijkt mij dat die van ziggo wel wat hoger ligt want die hebben een stuk meer capaciteit.
Elke provider heeft dat ;) fair use policy..wij denken dat wij geen download limiet hebben .....maar die is er wel.


Maar net als jij het typt (moet wel veel binnen halen )

Er is iemand toen dicht geknepen in gelderland die zat boven de 2 terabyte(bij upc )

[Reactie gewijzigd door noway op 17 januari 2018 21:30]

Mja, wat is "te veel" vraag je je dan af...

Internet wordt voor veel dingen hier gebruikt, inclusief streamen van Netflix en gamen, maar heb nu op dit moment ook al 150GB gedownload deze maand (zonder de rest van dataverkeer mee te tellen) en we zijn net pas over de helft, dus ja, 100GB per maand zou voor mij echt veels te weinig zijn!
Dat is toch ook maar drie HD filmpjes;-). Of een a twee 4K filmpjes.

[Reactie gewijzigd door donaldk op 18 januari 2018 18:09]

Hangt helemaal af in welke kwaliteit je dat doet heh ;)
Ja Multifiber.nl, pocht in nieuwe glasvezel dat zij ongecomprimerde HD TV leveren. Ik denk dus dat ze er gratis twee glavezels bij legt, LOL.
Dit is handig voor mensen die dus geen Ziggo of ADSL kunnen krijgen. Voor alle andere mensen is het waardeloos. Als half Nederland hier voor koos had T-mobile die niet aangeboden.
ADSL is vaak wel beschikbaar :P waarschijnlijk bedoel je glasvezel.
Nee, ik bedoel echt ADSL. Er zijn genoeg gebieden waar ADSL zo traag is, dat dit een prima alternatief is. Denk aan boerderijen, winkelcentrum's in eilandgebieden etc.

Ik werk in de retail, en er zijn zat klanten die een download/upload van 2mbit hebben. Meestal genoeg, maar als t-mobile wel de volle 25mbit aan kunnen bieden, dan heb je al een probleem opgelost.
2mbit is ADSL :P dat is precies wat ik bedoel.
Als half Nederland hier voor koos lag het netwerk plat :X
Dat het via 4G gaat. In veel buitengebieden is er geen glasvezel en is koper erg traag. Dan is 4G het alternatief.
Neem dan kpn, geen limiet (indien beschikbaar)
Wat je zegt, indien beschikbaar.
KPN bied sinds een tijdje gratis 4g thuis naast een alles in 1 dsl voor het buitengebied. Wat ik van kennissen hoor werkt dit erg goed en veel sneller dan vast internet.
Ik heb ook kenissen die dit hebben, maar ondanks de hoge snelheden van +-90mbps toch instabiel. Soms geen internet.
Tot nog toe bij mij stabiel alleen de upload valt tegen.
Buitenantenne, dikke afgeschermde antennekabel, antennekabel zo kort mogelijk, antenne+router hoog plaatsen, dan werkt dit prima. En alles goed vochtdicht met vulkaniserende tape. Moet je s kijken wat voor verbinding je hebt. een 4g router binnen in woonkamer zetten is natuurlijk geen goed idee.
Ja maar is alleen beschikbaar als ze voldoende capaciteit op 4g. Dus niet overal beschikbaar.
Dit is als je dus een slechte vaste verbinding hebt, op het platteland bijvoorbeeld. Dan kan je hier wel van profiteren denk ik.
Internet via de kabel/glasvezel/telefoonlijn is niet overal beschikbaar (met een dergelijke snelheid), denk aan bijv. buitengebieden.

Ik was benieuwd waar T-Mobile mee zou komen, helemaal na KPN's start met ongelimiteerd 4G internet voor thuis, voor buitengebieden.
Voor mensen die dit ook wilden maar niet aan alle voorwaarden konden voldoen is dit abonnement van T-Mobile allicht een goede optie.

Zelf ben ik blij met m'n abonnement bij KPN.
4G zonder (snelheids)limiet en een modem in bruikleen i.p.v. 200 euro moeten aftikken zoals bij T-Mobile.
Geen FUP + modem lenen i.p.v. kopen is mij die 4,- extra p/maand wel waard. (KPN buitengebied abonnement kost € 39.- p/maand)
Maar goed, zoals gezegd heeft niet iedereen die optie en dan kan dit T-Mobile abonnement een uitkomst zijn.
Als je in een stad woont waar de verzakkingen zo erg zijn dat de vaste verbinding niet stabiel genoeg meer is?

Ik gebruik al bijna een jaar 4GvT van T-mobile en ben uitermate tevreden met de uptime, packet loss (nihil) en de latency (15-25ms naar eerste hop).

Maar als ik het nieuwe alternatief zo eens zie, blijf ik toch liever bij de oude met onbeperkt nacht downloaden en geen 25Mbit/s limiet.

Helaas, gemiste kans T-mobile.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 17 januari 2018 17:28]

Onbeperkt nachtdownloaden blijft, enkel de snelheidslimiet is nieuw. Volgens Telecompaper krijgen bestaande klanten een aanbod om over te stappen. Ik lees dat als een dwingend aanbod.
Dit is goedkoper dan de vaste lijn die KPN hier heen legt en bovendien 4x zo snel. En nee, er is bij ons geen alternatief voor KPN.
Als ik mijzelf als voorbeeld neem. Koperlijn haalt maar 8 mbit/s. 4G haalt echter (van kpn) 40 mbits/s. Dus voor mensen in een buitengebied echt een goede oplossing!
Het voordeel zal in een aantal gevallen een hogere snelheid zijn. Hier zit ik voor € 22,- /mnd op kruipsnelheid. Wanneer de prijs van mobiel thuisinternet nog iets dichter bij die € 22,- komt stap ik over naar een voor mij ongekend snel internet. 100 GB limiet is voor mij genoeg voor maandenlang internetgebruik, laat staan 1 maand.
Ik denk dat de prijs wel concurrerend is.
Reken maar even uit wat het kost om te verhuizen naar een gebied met kabel/glas/ of _goed_ adsl infra. Dan ben je al snel voordeliger uit met dit ;)
Je kunt genieten van breedband internet op plaatsen waar in dit onderontwikkelde land geen andere mogelijkheden zijn. Je kunt genieten van breedband internet als je op de weg, het spoor of het water reist/woont. Met een Mifi router kun je het overal mee naartoe nemen. :)
Welke pingtijden kan je hiermee verwachten? Ik heb nl. een hekel aan laggers in games.
32ms op een oneplus5t
Mijn vdsl doet 9.5ms met Fritz
4G thuis is alleen een alternatief als je in de rimboe woont. Een vriend van mij haalt nauwelijks 1mbit met ADSL op grote afstand van het dorp
Ehmm ziggo 200 mbit hier en die 9.5 ms is een droom. Haal met geluk 13.
Dat is per mast en licatie anders. Heb je topontvangst van een mast die aan een glasvezel hangt dan haal je 15 ofzo maar met slechte ontvangst kan t oplopen. En sommige masten hangen aan koper of straalverbindingen, soms zelfs met hops. En dan loopt t snel op. Kan t ook 300 zijn ofzo.
Dat zijn wel de uitzonderingen, oude hoogspanningsantennes die ze niet goed.kunnen updaten omdat de stroom er dan af moet en die in middle of nowhere staa .
Zelf haal ik met mijn tellefoon op mijn mobiel internet (In belgie, mast staat 500meter ofzo van mij vandaan, vogelvlucht) 30ms is al snel als je dit zou vergelijken met een ADSL lijntje. Maar het ligt eraan waar je bent, waar de mast staat, welk apparaat je gebruikt, etc etc.
Thuis via de bijgeleverde modem tussen de 18 en 22 ms. Op de een of andere manier lager dan als hetzelfde t-mobile netwerk op m'n telefoon (via 4g dan natuurlijk)
Ik vraag mij af wat de doelgroep is. De meeste mensen hebben een koperlijn liggen waarmee via DSL hogere snelheden te krijgen zijn zonder limiet. Daarnaast is er vaak nog de mogelijkheid tot een kabel verbinding. Als ik voor mijn ouders een nieuwe verbinding moet regelen, zal dit geen optie zijn. Steeds meer mensen gebruiken Netflix en andere streaming diensten welke veel data gebruiken. Ik kan mij voorstellen dat het handig kan zijn voor mensen die (eventueel parttime) op een camping wonen of in een afgelegen gebied zitten waar verder geen aansluitingen zitten, maar dat zijn er volgens mij heel weinig in ons land.
Mensen zoals ik. Wij wonen nét buiten het verglaasde deel van een dorp en de Ziggo kabel is ook niet doorgetrokken. Daardoor zouden wij aangewezen zijn op een ADSL lijntje met max 12mbit snelheid. Toen ik Vodafone (welke ik voor verhuizen had als All-in-One aanbieder) vertelde over mijn verhuizing, mocht ik mijn abonnement kosteloos opzeggen omdat 12mbit te weinig is.

Dus, ja, die doelgroep is er. En die is groter dan jij nu denkt.
Je hoeft er niet eens voor buiten de stad te wonen. Bij mijn ouders is het - midden in de stad - of Ziggo, of ca. 6Mbps bij KPN en andere providers.

6Mbps is weliswaar beter dan niets, maar voor een hoop zaken is het net even te langzaam. 25Mbps daarentegen is ruim voldoende voor Netflix en Youtube in hoge resolutie.

Wanneer de datalimiet voldoende is heb je nu een volwaardig alternatief voor Ziggo waar je voorheen geen keuze had.
Dit is bij lange na geen volwaardig alternatief voor Ziggo gezien de snelheid en datalimiet.

Helemaal niet als je hier nog iets van tv en voip bij wil hebben: of je gaat aan de Digitenne of je eet je datalimiet op met streamen.
Dit product is ook helemaal niet voor mensen waar Ziggo ook beschikbaar is. Dit is echt voor de buitengebieden. Voor mensen die niet eens normaal hun belastingaangifte kunnen doen omdat de lijn zo langzaam is of boeren met een stal waar tegenwoordig veel automatisering inzit en de leverancier op afstand moet kunnen inloggen. Daar is dit voor bedoelt. Niet als vervanging van je 40, 200 of 400Mbit Ziggo lijn die je zo goed als onbeperkt kunt gebruiken.
Dit. Daarnaast zijn de verbinding in rurale gebieden niet alleen langzaam maar ook erg onbetrouwbaar,zeer hoge latency en bij een aantal klanten eegvallende verbindingen.

Boeren zijn gigantisch gebaat bij deze ontwikkeling en de marktwerking die volgt. Glas kunnen we vergeten en koper doet men niks mee voor buitengebieden
Er zijn huishoudens die het met minder dan 10 mbit moeten. Doen. Ik ken iemand die moet het met 2,5mbps doen als hij geluk heeft. Daar valt al bijna niets meer te streamen. En die zal erg blij zijn met 25mbps.
En die zal erg blij zijn met 25mbps.
Daar kun je bijna SD mee streamen. Hangt verder ook helemaal van de toepassing af. Ik zie geen enkele discussie over de latency. Hoe goed gaat die zijn met 4G? Neem bijvoorbeeld streamen. Dat zal, als hij op gang komt, prima werken. Maar hij zal ietsje achterlopen tov de rest (de buren juichen eerder dan jij bij een goal), en iets als zappen zal ook minder snel gaan. Als bij al je handelingen er sprake is van lag dan is dat irritant. Een prima voorbeeld is real-time gamen. Ik kan me niet voorstellen dat een brakke ADSL2 lijn of ADSL1 lijn minder snel is dan 4G maar ik kan het uiteraard mis hebben.
Snelheid heeft niks maar dan ook niets te maken met gamen. Latency, jitter en packetloss is het enige wat telt.

Ok, tenzij we het over zo’n extreem lage snelheid hebben, minder dan 1Mbit misschien :P

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 17 januari 2018 22:09]

Ik heb 21ms latency bij mijn T-mobile 4g abonnement. Dat ga je dus met voetbal echt niet merken.
21 ms is erg weinig. T-Mobile schijnt ook voorop te lopen in de latency wedstrijd. KPN en Vodafone doen het minder goed. Ik had op ADSL1 een latency van ~40 ms en op ADSL2 een latency van rond de ~12 ms. Dan is 21 ms gezien het wireless is idd prima.
heb 9 ms op Tele2, had 15+ op Ziggo destijds
Da's dan erg netjes. Ik zit op 10 ms met Ziggo. Vodafone 4G zal veel minder zijn. Zit precies tussen 3 masten in.
SD? Ik zie toch echt Ultra HD staan bij 25Mbit. Daar kan je dus 8 SD streams mee laten werken
Verkeerde gequote, hij had het ook over 2,5 mbit...
"Een prima voorbeeld is real-time gamen."

Ik heb een jaar lang via T-mobile rocket league gespeeld en dat ging prima, en latency is killing voor een spel wat snelle reacties vereist.
Haha ik zat vlak voor dat de glasvezel kwam nog op 200kbps,, yayy voor de dorpjes,, yt muziek luisteren? 6minuten bufferen 1 minuut luisteren...
Hier op industriegebied in Alphen aan den Rijn 7.0 mb/s adsl.
Vsdl nog niet beschikbaar en Glasvezel te duur.
KPN gaf aan geen Internet Buitengebied hier te leveren dus alleen T-mobile kan tot nu toe.
Alleen ga je weer naar 25 mb/s ipv eerst 100 en dan moet je steeds 2gb extra smsen.

Hopelijk werkt zelfde als Tele2 ipv dat je eerst 80% bundel verbruikt heb wat Je weer kan aanvullen via website of Tele2 app.
Smsen stuur ik s ochtends al paar keer nog voordat ik 1GB van de 5 heb gebruikt.
Zo heb ik al 10GB of meer zonder dit later op de dag nog een paar keer te moeten aanvullen.

Als je dan bij T-mobile hetzelfde doet of gewoon een bot maakt dat steeds gigabytes aanvult via sms of website is het eerste probleem opgelost.
Tevens vind ik de 25 mb/s wel redelijk tov van mijn snelheid maar wel een achteruitgang vergelijken met eerst.
Ik had vroeger een Nokia waar je sms'jes in kon plannen.
Er zijn ook automatische sms-apps. Zo heb ik bij Tele2 dan 750GB per dag als alle smsjes succesvol zijn.
Kun je niets collectief regelen op dat industrieterrein? Als je meerdere panden bij elkaar hebt dan zou de aanleg van glasvezel toch wel te doen moeten zijn? Daarnaast kun je het vast afschrijven als investering.
Mensen zoals ik.
Ik woon in een buitengebied.
Ik ben aangewezen op kpn over de telefoonlijn.
Restultaten via speedtest.net zijn: 3.22 download en 0.55 Mbps.
Je kunt hiermee naar nu.nl gaan en een beetje op tweakers kijken. verder helemaal niks.
Ik heb geen kabel of glas, helaas. kostenplaatje? tv noodgedwongen via schoten, internet via telefoonlijn en dan nog telefonie zelf. Ik betaal nu meer dan op mijn vorige adres (glasvezel, 500Mbit en kpn interactieve tv).

4g zou voor mij uitkomt zijn, mits dit een stabiele verbinding is.
want via kpn krijg ik hier eigenlijk nooit 4g aangeboden, met geluk heb ik een h+ verbinding (op gsm)......

heeft er iemand toevallig ervaring met zo'n 4g verbinding via t-mobile in buitengebied?
Ik speel soms een potje online rainbow six siege, dit kan nu prima mits ik verder niks aan het doen ben (ping) maar ben benieuwd of 4g en online spelen goed gaat voor ik mijn kpn internet opzeg.
Neem je een Huawei router waar je twee externe 4G antennes op prikt.
oke en dan? Wat is de invloed van een draadloos signaal op bijv de ping in een online game?
Mensen gamen " liever niet draadloos" (wifi) geen idee hoe dat met 4g zit
De Huawei routers hebben gewoon ethernet poorten.
De Huawei routers hebben gewoon ethernet poorten.
snap ik, maar valt er te gamen over 4g?
Wij zijn veel onderweg met ons varend woonschip en komen op de meest afgelegen plaatsen. Je zult er verbaasd van opkijken welke snelheden ik soms haal in Verweggistan achter de tweede graspol. op de Beulakerwijde bij Giethoorn zat ik op 170 Mbit/s. De gemiddelde snelheid, gerekend over alle plaatsen waar wij regelmatig komen, ligt ergens tussen de 50 en 125 Mbit/s waarbij ik moet opmerken dat in bewoonde gebieden de snelheid soms wat lager ligt dan buitenaf, dit in verband met bebouwing en intensiever gebruik van het netwerk.
Binnenschippers lijken me ook een doelgroep te zijn (tenzij je abonnement aan de dichtstbijzijnde zendmast 'gekoppeld' wordt en je niet met andere zendmasten kan connecteren).

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Mylan Piron op 17 januari 2018 17:33]

Geloof dat T-mobile destijds hun 4G voor thuis juist aanprees voor mensen die veel op de camping e.d. zaten omdat ze het gewoon mee kunnen nemen.
Binnenschippers lijken me ook een doelgroep te zijn (tenzij je abonnement aan de dichtstbijzijnde zendmast 'gekoppeld' wordt en je niet met andere zendmasten kan connecteren).

Edit: typo
Evenals de duizenden pleziervaarders, seizoenkampeerders en lui die wonen in ene camper. Wij komen ze allemaal veelvuldig tegen onderweg. Niet iedereen woont in een huis op een vaste plek. Deze doelgroep is kennelijk te klein om er rekening mee te houden.
Ik ben hier ook blij mee, want ik heb echt een waardeloze ADSL lijn liggen. Dit is een uitkomst waardoor ik gewoon normaal stabiel internet kan krijgen met veel hogere snelheden dan het bekabelde netwerk kan leveren.
Doelgroep? Heel veel mensen wonen niet in een kabel- of glasgebied. (Waaronder ik :) )

Ik had ADSL met een "dikke" 4½ Mbit down en een nog dikkere 0,8 Mbit up. Ben in de zomer overgestapt naar Tele2 4G Onbeperkt. Daar kreeg ik een week of twee geleden het vriendelijke verzoek van mijn 06 sim niet meer te gebruiken in mijn router. De prutsers hebben geen 097 sims :(

Net overgestapt naar T-Mobile 4GvT met een meer dan crappie Huawei modem. De deal voor 100GB per maand met onbeperkt tussen 0 en 6 uur is voor mij meer dan goed.

Ik haal nu met het huidige abonnement gemiddeld 60 Mbit up en 50 Mbit down. Dat wordt dus een stuk minder. Is het meer dan ADSL? Yup maar toch...

Prijs jezelf gelukkig dat je in een gebied woont met glas of kabel. Als je in het buitengebied woont, ben je nu in veel gevallen afhankelijk van het zwalkende beleid van providers die het ontbreekt aan visie en ook nog eens onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar het verwachtte gebruik. |:(
De doelgroep is er :-) En niet iedereen kan sneller DSL met pair bonding krijgen via POTS. Het wordt pas leuk als het 3 in 1 abo duurder is dan zo'n T-Mobile onbeperkt simmetje in een 4G Mifi router...

Pairbonding check https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search
Voor mij persoonlijk is het best handig. Het internet waar ik woon is nog erger hier dan trump als president. Zal ook niet snel verandering in komen. Zit op wat, 10%? van wat mijn provider me 'aanbied'. Dit abonnement zou voor wat ik krijg goedkoper zijn.
De doelgroep is alle personen die wonen of werken op een plaats waar geen vast internet te krijgen is of voor klanten die bijvoorbeeld tijdelijk ergens wonen. Zo kan je een bedrijfje hebben op een plaats zonder goed vast internet of kan je voor projecten of als student tijdens stages telkens enkele maanden op een andere locatie moeten verblijven, waar geen internet is. En zelfs als men wacht op de oplevering van een vaste aansluiting etc. kan het een goede aanvulling zijn. Wat wel uit maakt is hoe lang het contract is. Binnen de 1e maand kan iedereen 4G voor thuis testen.

Op dit moment is 4G voor thuis voor alle klanten maandelijks opzegbaar. Blijft dat in de nieuwe vorm ook zo?

Ook kan je op dit moment op ieder moment je bundel naar 0 GB terug zetten als je tijdelijk even geen "vast internet vervanger" nodig hebt. Blijft die optie ook?
Klinkt niet als een goede deal. Als je 100GB hebt met een dermate hoge snelheid voor 40 p.m. en je moet nu naar de lagere snelheid voor 35 p.m.
Het is wel degelijk een betere deal als ik het vorige abonnement er even bij pak, daar moet je namelijk extra betalen voor de bundels als je data op is. Bij het nieuwe abonnement krijg je dus "onbeperkt" voor 35 p.m.

Dat de snelheid omlaag gaat is natuurlijk niet fijn, maar heb je dat echt nodig als je niet zo'n grote bundel hebt?
Het is wel degelijk een betere deal als ik het vorige abonnement er even bij pak, daar moet je namelijk extra betalen voor de bundels als je data op is
Ik had begrepen dat in dat abo er MBs in dal tijden buiten de bundel vielen, MAW s'nachts "gratis" hoge snelheden. Dat voordeel verlies je nu dus.
Ja nogal. Als je op een locatie met ruk internet zit dan is 25MBit weliswaar alsnog sneller, maar als je snel iets wilt downloaden en daar je bundel voor wil aanroepen en je haalt opeens maar 25Mbit ipv bijvoorbeeld 200MBit dan wordt je niet blij.

Als ze nou hadden gezegd dat je de max snelheid krijgt tot die 100Gb en daarna je onbeperkt 5GB bundels mag pakken tegen 25MBit: akkoord. Maar nu ga je er echt flink op achteruit. Zeker als je die 100GB niet eens opmaakt in een maand. Je gaat €5 minder betalen maar moet enorm inleveren op snelheid. Zeker voor mensen die wel eens thuiswerken en een hoge upload nodig hebben af en toe voor grotere bestanden is dit gewoon een enorme verslechtering van het aanbod.
en daar je bundel voor wil aanroepen en je haalt opeens maar 25Mbit ipv bijvoorbeeld 200MBit dan wordt je niet blij.

De kans dat je een 'sustained' 200Mbps op 4G haalt is natuurlijk ook niet erg groot O-)

En 25Mpbs download op een 'landelijk' gebied is eigenlijk helemaal zo slecht niet. Immers dat is de doelgroep. En in die gebieden heb je doorgaans ook niet perfect 5-streepjes multi-band LTE Advanced met band-agregatie. En dat is nodig wil je 200Mpbs kunnen halen.
Ik heb een jaar lang 4G voor Thuis gebruikt toen ik nog 'thuis' woonde in een buitengebied. Ik kan je zeggen dat de snelheid, goed afgericht met een buitenantenne, prima was! Ik zat dan ook 'pak en beet' 4 kilometer van de dichtstbijzijnde antenne vandaan, en ik haalde een acceptabele 100 mbit down, 50 mbit up. Was ik toen ook heel blij mee! Ook het tussen middernacht en 6 uur 's ochtends heb ik vrij vaak benut voor de grote downloads.

Nu ik dit lees, en de snelheid wordt gedegradeerd tot 25 mbit, zou ik dit abonnement ook niet meer overwegen. Het moeten 'bijklikken' voor extra data is m.i. een rare keuze van T-Mobile. Het wachten is op scripts die dit automatisch doen natuurlijk ;-)
Oh uiteraard is het voldoende, maar als je 300 gewend bent is het ff van een koude kermis thuiskomen. :P
Ik weet het zo net nog niet.
Wij hebben de 4g voor Thuis met 100GB plus tv via KNIPPR (dus volledig via internet), en op zich is dat goed zolang de weekend- en nachtbundels er zijn. Vooral omdat we dus internet gebruiken voor alles, dus smartphones, tablets, tv, gamen, etc, wordt het limiteren van snelheid meer irritant dan dat de databundel was.
Al met al ga ik toch eens goed kijken hoe het zit en blijf ik hopen dat ze opschieten met het glasvezel project in onze buurt.

oh ja, kanttekening: wij wonen op <100m of zo van een T-Mobile mast, dus snelheid is hier fantastisch.

[Reactie gewijzigd door DarkKnight op 17 januari 2018 16:26]

@DarkKnight waarschijnlijk beschrijf jij precies de use-case die ze nu uit willen sluiten. Die 25 MB/s gaat vooral knellen bij (meerdere) live streams (tegelijk). Aan de andere kant is de mast snel vol als de verschillende mensen die ernaast wonen (en dus zo snel kunnen) hem zo gebruiken. En dat betekent (te) weinig centjes per mast.
Een mast zit minder lang vol indien de snelheid hoger is. Ik denk dat iedereen een betere ervaring heeft met korte bursts aan data.
Indien puur dezelfde gigabyte sneller verplaatst zou worden, ja. Maar dit gaat over het geval waarin mensen wél of niet hoge kwaliteit TV erover kunnen streamen, evt. twee of drie streams tegelijk. Kan dat niet door de cap, dan doet men dat niet en gaat de totale hoeveelheid data dus fors omlaag.

De meeste reacties van buitengebieders hier gaan uit van de situatie alléén 'internet' in de 'klassieke' zin, want dat is alles wat ze met die < 8MBit nu kunnen. En dat kan dan sneller. TV komt dan (nog) via de sattelietschotel, een eventuele telefoonlijn waarschijnlijk ook nog los. (Zo hebben mijn ouders het ook, noodgedwongen.) DarkKnight beschrijft een gebruik wat we meer met echte breedband associëren: alle signalen over die ene verbinding - waarbij vooral TV flink op loopt. Mijn indruk is dat T-Mobile dat nog niet verwacht had en ervan terug krabbelt.

[Reactie gewijzigd door Gwaihir op 17 januari 2018 18:59]

Nouja, noodgedwongen, je kunt natuurlijk altijd verhuizen he :)
Lol! Ik twijfelde al bij dat woord, maar 't is wel lekker kort voor 'geen alternatieven beschikbaar' - iets wat dus nu langzamerhand verandert. En mijn vader wil ook verhuizen, maar niet om die reden. Zou het huis dan nu meer waard zijn, nu die fantastische T-Mobile breedband er beschikbaar is ;).
TV kan ook via Digitenne
Het hangt natuurlijk nogal van je gebruik af... Zelf kijk ik toch makkelijk 2 uur Netflix per dag en over het algemeen zijn dat Full HD streams waarvan Netflix zegt dat ze tot zo'n 3 GB per uur gebruiken. Daarmee zou ik dus al op zo'n 180 GB per maand uitkomen, alleen voor Netflix.
Alleen, deze huidige regels zouden voor zulk gebruik ook niet fijn zijn want dan moet je na elke 20 minuten Netflixen een nieuwe bundel activeren*! Nou kun je natuurlijk de kwaliteit omlaag schroeven naar SD, maar ja...
Wordt dat KNIPPR toevallig niet berekend bij jouw huidige internet? Of zijn de bitrates zo laag, danwel kijken jullie zo weinig dat je uitkomt met die databundel?

*edit: Realiseer me net wel dat ik even vergeten was dat je eerst 5 GB per dag krijgt, dat zou dan nog meevallen, dan wordt het alleen echt irritant als je beduidend langer gaat kijken. Maar goed, als je aan het eind van de maand een lange film gaat kijken dan moet je alsnog het laatste stuk regelmatig een nieuwe gigabyte aanzetten.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 17 januari 2018 17:00]

Even flink je slag slaan tijdens de Steam uitverkoop zit er in ieder geval niet in. Of je kan het wel doen en dan beetje bij beetje installeren.
Met vrijdag/zaterdag/zondag uit de weekendbundel (en dat zijn gelijk de dagen met meeste tv/internet actie) blijft er misschien 1 a 2 uur per dag over voor de overige 4 dagen. En inderdaad doet KNIPPR ongeveer 2 á 2,5 GB per uur, dus iets lager dan Netflix.

Oftewel, het lijkt mij inderdaad best vervelend als je steeds 5/1GB bundels moet bij vragen aan het eind van de maand.
Ik had liever gezien dat ze ipv de 100GB bundel + weekend/nachtbundels óf zoals nu 100GB + 5GB/dag + 1GB aanvuller nóg een optie hadden gegeven met 100GB + de weekend/nachtbundels. Maar blijkbaar is dat voor T-mobile niet mogelijk/gunstig/winstgevend.
Maar de MB verdeler kon niet meer na elf maanden vanwege zogenaamd misbruik in routers en nu gaan ze het zelf aanbieden voor thuis?

[Reactie gewijzigd door Lekker Ventje op 17 januari 2018 16:19]

Geen idee waar je het precies over hebt. Maar de huidige 06 simkaarten mogen niet in routers gebruikt worden omdat de 06 nummers opraken, dat heeft de ACM bepaald. Simkaarten met 06 nummers mogen alleen gebruikt worden in telefoons (voor spraak).

Voor routers, dongels e.d. zijn 097 nummers bedoeld en deze abonnementen zullen dan ook zo'n nummer toegewezen krijgen.

Tele2 heeft hier recentelijk ook mee te maken gehad: nieuws: Tele2 gaat klanten afsluiten als zij simkaart met 06-nummer in router....
Je mag natuurlijk prima zelf een 06 nummer in een router stoppen... wat niet mag is dat providers data only aansluitingen voorzien van een 06 nummer.
De ACM geeft heel simpel het volgende aan:
Merkt u dat een klant een 06-nummer toch gebruikt voor M2M?
Neem dan maatregelen om het verkeerde gebruik te stoppen. Doet u dat niet? Dan houdt de ACM u verantwoordelijk voor het verkeerde gebruik. Wij kunnen dan het nummer intrekken of u beboeten.
Of te wel: het mag dus niet.
Tja, lijkt mij een gevalletje 'als je letterlijk leest'... En inderdaad, als je een SIM permanent in een router stopt dan is dat niet de bedoeling. Maar wat mij betreft stel je het te zwart-wit, het is niet dat ik als ik mijn sim uit mijn telefoon haal en even in een router stop, en hem morgen weer in mijn telefoon stop, in overtreding ben.
Ben ik inderdaad met jou eens. Ze zullen je echt niet afsluiten als je tijdelijk je simkaart in een Mifi ding doet.

Maar permanent het 30 euro kostende abo gebruiken in een Mifi router is ook totaal niet de bedoeling.
Maar permanent het 30 euro kostende abo gebruiken in een Mifi router is ook totaal niet de bedoeling.
Wie bepaald dat? De Tele2 voorwaarden op het moment dat ik het abo afsloot hadden geen eis over type device of manier van gebruik.
Volgens het eerder gelinkt artikel moet je expliciet aangeven dat dat je de simkaart in een telefoon gebruikt:
De provider vraagt tijdens een bestelling klanten expliciet een vinkje te zetten bij een verklaring dat hij of zij de simkaart alleen gebruikt in combinatie met een smartphone die een 4g-verbinding met het netwerk kan opzetten.
Had jij dat niet?

Daarnaast bepaald de ACM dat dus.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 17 januari 2018 18:58]

Zoals al ik schreef, op moment van afnemen van het abonnement (een paar maanden voor nieuws: Tele2 gaat klanten afsluiten als zij simkaart met 06-nummer in router... ) was er geen enkele restrictie op gebruik of device (wellicht dat het 4G zou moeten ondersteunen). Ik was dan ook niet blij met de dreigbrief met het onderwerp "Je houdt je niet aan de regels". Als ik tegen de regels handel, trek dan maar het 06 nummer in en plak er een 097x nummer aanvast.
We hebben geconstateerd dat je je in de maand december 2017 niet aan de regels hebt gehouden die gelden voor je mobiele Tele2-abonnement met nummer 06x. Je hebt de simkaart die bij dat nummer hoort namelijk gebruikt in een router of dongel: verkeerde device

Het gebruik van een 06-nummer in een router of dongel is in strijd met wet- en regelgeving.

Wat moet ik doen?
Je hebt vanaf het moment dat je deze e-mail hebt ontvangen 14 dagen de tijd om de simkaart te gebruiken zoals hij bedoeld is: in combinatie met een 4G-telefoon. Doe je dat niet, dan sluiten we je af en beëindigen we je dienst.

Meer weten
Heb je nog een vraag? Neem dan even contact op met onze klantenservice via 020-754 4444.
BTW dit abonnement is voor op een plek waar KPN geen DSL wil leveren (max 2Mpbs down), maar ook niet als buitengebied wil bestempelen omdat dit midden in een dorpje is. Er ligt nu een oude telefoon als hotspot, aan die 5GB/dag komt mijn hoogbejaarde pa overigens niet (tenzij kleinkinderen blijven logeren met allerlei gadgets).
Nee, dat hoefde ik niet. Is pas later gekomen. Het is jammer dat de router zo duur is en fatsoenlijke routers ook, anders zou ik het wel willen. Ik verbruik met mijn Tele2 ongeveer 135GB per maand, en dan kijk ik via Play van KPN. Maar dan neem ik mijn wifi ook gewoon mee in de vrachtwagen overdag.

En ik kan bij Ziggo afnemen, bij KPN dsl zodat ze een kabel naar binnen trekken, maar ik vind 4Mbit upload gewoon weinig. En helemaal voor €39,95 per maand.
Helaas doen ze dat dus wel. Ik heb een ruimte waar geen kabel of koper binnenkomt, dus handig een 4G modem met Tele2 unlimited. Verbruik ik nog geen 1000mb per dag, maar kreeg netjes een brief dat ik nog 2 weken had om de boel aan te passen, anders trokken ze de stekker eruit.

Sinds december monitoren ze daar actief op (zie het boven aangehaalde linkje van de ACM). Je moet dus een sim hebben met een 097 nummer. Dan is het allemaal prima.
T-Mobile had tot ongeveer een jaar geleden zogeheten MB verdelers. Data simkaarten die gebruikt maakten van de databundel uit je hoofd abonnement. Voor gebruik in bijvoorbeeld aan tablet.

Met de invoering van de Go abonnementen is de MB verdeler niet meer mogelijk om misbruik te voorkomen.

Dat is waar Lekker Ventje het over heeft.
De reden (smoes) van T Mobile om binnen een jaar na het invoeren van de gratis tweede simkaart met data only af te schaffen was dat ze misbruik wilden voorkomen met het invoeren van het unlimited abonnement. Nu blijkt dus dat het niets met netwerkbelasting te maken heeft zoals ze de consument wijs probeerden te maken.
Misbruik kan een hoop betekenen natuurlijk. Met misbruik bedoel jij waarschijnlijk het volledig dichttrekken van de T-Mobile verbinding. Terwijl T-Mobile het wellicht heeft over 'te veel' data verbruiken onder één abonnement. (= te weinig inkomsten)
Ik zit zelf bij T-Mobile. Maar dit is toch echt wel de slechste deal die ik ooit heb gezien. 35 euro voor een zielige 25mbit met ook nog een datalimiet 8)7
Dit is meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker in een buitengebied zonder kabel en 4 mbit dsl.
Met Netflix zal het niet heel lastig worden om die 100 GB er doorheen te trekken hoor, gewoon met FHD streams, dan heb ik het niet over UHD of zo. Je kunt Netflix wel instellen dat hij niet over SD kwaliteit heen gaat (immers werkt die HD stream waarschijnlijk ook niet echt goed op die 4 Mbps dsl lijn) en dan is het zat, maar dat is toch nog een beetje schamel als dat nodig is. Doe je dat niet, dan zul je aan het eind van de maand waarschijnlijk regelmatig een nieuwe bundel moeten activeren tijdens het streamen.
Het is wel werkbaar en het kan voor veel mensen toch wel een uitkomst zijn hoor, maar meer dan voldoende? Mwa, dat zou ik ook weer niet zeggen.
Kom eens naar Belgie daar krijg je 30GB overdag voor 20€/m en je moet een router hebben die door hun toegelaten is, niet echt vrije keuze dus, je krijgt hier ook nog 100GB s'nachts als dat op is gebruik je van je liemiet die tijdens de 'piekuren' geldt (30GB). Indien alles op is sta je op 0,25 mbps 8)7
Natuurlijk. Ze hebben zelf ook T-mobile voor thuis op a/vdsl en glas. Ze willen dat dat je eerste keus is. En ze willen de markt bedienen van mensen die geen goede snelheid kunnen krijgen. Daar hebben ze nog wel capaciteit voor, is vaak platteland en bepaalde stadswijken. Dat is qua invloed te overzien. Al zal het knijpen op 25mb/s niet zomaar zijn natuurlijk.
Als het echt concurrend is met glas/coax/gewoon koper en ze halen zo 10% van de adressen dan kan je ineens je gsmnet enorm verzwaren. En je kan niet heel makkelijk heel veel masten bijplaatsen.
Dus maak je t net te duur voor mensen met reeel alternatier.
Is deze dient geo-locked of zou je je router zo onder je arm mee kunnen nemen naar bv. de camping?
Waarschijnlijk niet, ze kunnen je alleen limiteren tot de dichtstbijzijnde masten (indien 1 uitvalt moet je op een 2de kunnen verbinden) maar dat zou hun nog meer werk kosten dan het gewoon niet geo locken.
De reden dat ik het vroeg is omdat ik deze praktijken ken uit Tsjechië en Roemenië. Daar worden 3g/4g verbinding aangeboden in afgelegen gebieden als vaste huis aansluiting. Deze zijn echter wel geo locked gezien als we de router een paar KM verder weg neer zetten je het netwerk niet meer op komt. Ik vermoed dus dat er wellicht een vrij 'makkelijke' oplossing is om het te geo locken.
Als geo-locking hier niet ingezet wordt zou dit perfect zijn voor mensen als mijn ouders die vaak er op uit trekken met de caravan. Vraag me direct af of je de router ook mee kan nemen naar het buitenland binnen de EU.
EU is een nope.
Roemenie is 4G ook goedkoop dus snap ik niet waarom iemand zijn thuis internet mee wilt nemen.
Nergens iets zien staan over geo-locking dus je zou de simkaart ook in je MiFi/CarFi in de auto kunnen stoppen...
De opstelling van T-mobile met 5gb per dag na de 100gb + een actie om extra data te krijgen klinkt vooral erg irritant. Effectief is het ongelimiteerd, waarom is die extra gebruikers handeling dan nodig?

Thuis hebben wij nu 4g voor het buitengebied van KPN, 200 a 300 GB gaat er gemiddeld zo per maand door. Vooral tijdens de feestdagen gaat het rap. Stel je voor dat je dan een spel aan het spelen bent terwijl een ander familie lid netflix kijkt, en opeens valt de verbinding weg. Dat werkt toch voor geen meter voor de consument? Dit had zeker wat gebruiksvriendelijker gemogen. Gelukkig weet KNP wel hoe 4g voor thuis op een klantvriendelijke manier kan.
Dat is zeker irritant. Voor andere pakketten wordt dit uitgevoerd om thuisgebruik tegen te gaan, maar nu stoppen ze 't ook in een thuispakket... Ze moeten gewoon glasvezel aanleggen in de buitengebieden.
Zodat gebruikers hun router zo instellen dat torrents wel over MxStream gaan. Wat mij betreft is dat ook best fair. Of de beperking dan ook echt nodig is, aangezien T-Mobile ook The Pirate Bay moet blokkeren, is dan weer een andere discussie.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 17 januari 2018 18:01]

Mxstream ook 8-) _/-\o_ Weken moeten zeuren dat dat echt snel was, dan kon ik niet alleen een mp3 direct afspelen, maar wel 8 tegelijk!
Waarom die handeling? Om af te remmen natuurlijk. Ze willen niet dat je te veel van de capaciteit van het net opmaakt. Door het grootste gebruik wat oncomfortabeler te maken maak je mensen iets bewuster.
De een noemt het irritant de ander onbruikbaar. Probeer maar eens een groot bestand via de browser te downloaden.
Die word gewoon geannuleerd als je internet wegvalt.
Was al benieuwd wanneer dit zou komen.

In Oostenrijk zie je dat providers als t-mobile, drei en A1 dit al langer aanbieden voor een vast bedrag maar dan onbeperkt. Ben benieuwd wanneer deze grote klap hier plaats vind.
KPN biedt het aan als kostenloze extra onder de noemer "internet buitengebied" voor mensen die met hun reguliere ADSL verbinding geen fatsoenlijke snelheid kunnen halen. Ook 25mbit/s en geen datalimiet.
Het is dus geen los abonnement maar een alternatief wanneer je bedrade verbinding te traag is.
Anoniem: 420461
@MadMarky17 januari 2018 16:31
Waarbij aangetekend moet worden dat KPN een bemmende 12Mbit blijkbaar fatsoenlijk vindt - als je daar niet onder zit kun je het vergeten.
Opzicht is dat ergens wel logisch. 12MBit is voldoende om netflix te kijken bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dat zo’n beetje het belangrijkste.
Als je maar 8 hebt en daar gratis 25MBit bijkrijgt (vrijwel altijd te halen op 4G) waardoor je 33MBit totaal hebt is dat wel fijn. Natuurlijk balen als je net buiten de boot valt omdat iemand met nog trager internet dan juist sneller internet dan jij krijgt, maar je moet ergens de grens trekken.

Het is meer een aanvullende dienst dan een los abonnement, dus ook twee compleet verschillende producten.

Dat terzijde meen ik ook gelezen te hebben dat KPN helemaal geen snelheidslimieten stelt aan dit product? Hoe kom je bij die 25MBit?
Ze zeggen dat je gemiddeld 20MBit zult halen, wat een conservatief getal is daar mensen met redelijk slecht bereik een schommeling rond die snelheid wel kunnen verwachten. Maar zit je dicht bij een 4G+ mast dan kan de snelheid flink oplopen. Heb hier mensen gezien die rustig 150MBit halen met een buitenantenne. Ook die 12MBit bovengrens kan ik niet vinden.
Totdat je op 2 apparaten Netflix wil kijken. Of de een normale TV en de ander Netflix. We hebben hier een schotel hangen om de TV niet van de internetsnelheid te laten snoepen.
Nee, 12mbit is echt heel weinig.

Oh en in het buitengebied heeft KPN ook bar weinig masten staan, soms zelfs nog zonder eigen glasvezelverbinding. In het buitengebied zit je nooit naast een 4G+ mast. KPN biedt ons geen 4g backup omdat we precies 12mbit halen, maar op mijn 4G sim kom ik sowieso niet verder dan 15mbit dus een oplossing was het ook niet.
Totdat je op 2 apparaten Netflix wil kijken. Of de een normale TV en de ander Netflix”
Jep, zul je toch samen wat moeten gaan kijken of om en om. ;) Roeien met de riemen die je hebt. :) Meer luxe is altijd fijn, maar als t niet gaat dan gaat t niet.
Oh en in het buitengebied heeft KPN ook bar weinig masten staan, soms zelfs nog zonder eigen glasvezelverbinding.
Er staan er zat, je hebt niet voor niets op de meeste plekken in Nederland 4G bereik met KPN.
In het buitengebied zit je nooit naast een 4G+ mast.
Dat is niet waar. :)
Ze zullen wellicht niet allemaal 3xCA hebben, maar er zijn zat masten (2920 van de 4169 - dus zo’n 70% van de antennes) die 2CA of hoger aanbieden. “Nooit” klopt in ieder geval niet. :) “Minder vaak” zou wel goed kunnen.

Wat wel zo is, is dat je bij KPN sneller een grotere afstand tot een mast kan opbouwen omdat ze er minder hebben waardoor het soms zo kan zijn dat je enkel 800 pakt als je weinig bereik hebt; dan varieert de snelheid inderdaad tussen de 20 en 50MBit; wat nog altijd beter is dan 12 of 8 bijvoorbeeld. De snelheid wordt gecombineerd trouwens, dus je kan je TV aanzetten die vast pakt en de rest ramt ie over 4G. Dan kun je toch nog je 2x HD Netflix stream pakken én TV kijken alle drie tegelijk.
KPN biedt ons geen 4g backup omdat we precies 12mbit halen, maar op mijn 4G sim kom ik sowieso niet verder dan 15mbit dus een oplossing was het ook niet.
De regels zijn verandert, het is tegenwoordig meer. Dus wellicht moet je t nog eens navragen of bekijken. :)
Overigens 15MBit binnenshuis op een telefoon, dan trek je met een 4G-modem met buitenantenne (eenmalig €100) wel wat meer denk ik. Laten we conservatief 25MBit zeggen. Dat is toch een leuke aanvulling op je 12MBit. Zelfs die 15 extra op je 12 (totaal 27) is al een fijne gratis aanvulling, je betaalt er immers niets voor.

Niet geschoten is altijd mis he. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 januari 2018 18:09]

Nouja niks... Ik zit nu bij Telfort, die biedt dat niet aan en is wel redelijk wat goedkoper. Ik heb KPN dit jaar nog gebeld of ons gebied (7934pb) ook gebruik mag maken van de dienst, maar dat kan niet omdat er te weinig 4g capaciteit is.

Over een paar maanden zijn we eindelijk van KPN af, door het glasvezelinitiatief wat bij ons uitgerold gaat worden. 1000 mbit voor minder geld dan KPN + Canaldigitaal ;)
12MBit is voldoende om netflix te kijken bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dat zo’n beetje het belangrijkste.
12 Mbit is echt niet voldoende voor Netflix. Volgens de Netflix website heb je 25Mbit nodig om UHD content te kunnen bekijken.
Tja, moet je persé in UHD kijken? Ik bedoel maar het is toch geen marteling om Full HD te moeten kijken i.p.v UHD...

Maar ik begrijp het ergens wel, heb zelf ook maar 4/0,4 Mbit/s... 12 Mbit/s lijkt dan opeens wel snel :+ Terwijl een hele hoop mensen >50 Mbit kan halen.

[Reactie gewijzigd door Mylan Piron op 17 januari 2018 17:38]

Nee, tuurlijk niet. Maar volgens die redenatie hoef je helemaal geen netflix. Punt is dat 4k en HDR op dit moment de standaard is voor alle nieuwe content en je daar dus aan 12Mbit niet genoeg hebt.
Tja, dan kijk je ‘t in 1080p in plaats van 4K... Dat werkt gewoon met 12MBit. Er is sowieso nauwelijks 4K-content op Netflix, dus die 2 documentaires die je dan niet in 4K kan kijken ga je ook niet dood aan. ;)

Allemaal luxe problemen, als je in t buitengebied woont of gaat wonen weet je dat deze problemen spelen en internet niet altijd lekker werkt. Als je dan gratis een 4G modem krijgt is t fijn natuurlijk, maar als je snelheid voldoende is voor de basis (waar we netflix wel toe kunnen rekenen tegenwoordig :+) dan moet je geen extra gratis goodies verwachten omdat je meer luxe wil. 1080p Netflix is voldoende, wil je perse 4K en hangt je keuze daar vanaf dan moet je dokken om een glasvezel lijn te laten leggen - even goed mogelijk, maar dan moet je zelf investeren als er geen lokaal glasproject is.
4k is geen luxe maar gewoon de standaard voor nieuwe content.
Zeg dat maar tegen al die content die vooral niet in 4K beschikbaar is...

Dat terzijde is t wel luxe, de meeste mensen hebben geen 4K of vinden t volstrekt onzin en pakken gewoon een 1080p model wat ook prima kwaliteit is. Als je weet dat je internet ruk is en afhankelijk bent van de streaming kwaliteit, dan slaat t ook nergens op om 4K te kopen, maar goed. :)

Kreeg je nou maar 480p dan had je een punt gehad, maar dit valt allemaal reuze mee.
Als niks anders kan krijgen dan een 2mbit koperlijn dan ben je blij dat je überhaupt ook eindelijk eens netflix kan zien.
In het land der blinden is Eenoog nou eenmaal koning.
12MBit is voldoende om netflix te kijken bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dat zo’n beetje het belangrijkste.
Of het genoeg is voor NetFlix boeit niet echt, natuurlijk. Het is 2018 en dan is 12Mbit gewoon absurd laag. Zeker als de snelheid (zoals hier) al 10 jaar hetzelfde is terwijl de rest van de wereld eerder tegen de 100Mbit aan zit (bij wijze van spreken). En vergeet ook niet dat de uploadsnelheid eraan gerelateerd is. Probeer eens een filmpje op YouTube te zetten met 0,5Mbit up.

Die 25Mbit kwam niet van mij... ;)

edit: 12Mbit bron

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 420461 op 17 januari 2018 17:17]

Als mensen t genoeg vinden voor wat ze met internet doen is t genoeg. We hebben nu eenmaal niet overal razendsnel internet, ook in 2018 niet. Heel simpel. :P

Dat is een ander product waar je heen linkt. ;) Het is dan ook een forumpost van 2 jaar terug.

Het gaat om deze dienst, verwarrend want zelfde naam: https://www.kpn.com/thuis/internet-buitengebied.htm

Kost ook geen €39, maar is gratis.
Okay, die is subtiel anders - met een 15Mbit limiet, wat natuurlijk veel en veel hoger is ;)
KPN heeft geen snelheidslimiet. Ik kan tegen de 90 mbit/s halen zonder antenne. Antenne gaat er binnenkort op dus dan maar even kijken wat de max is :)
Buitenantenne?
Als je al 90 mbit/s haalt nu, zou een andere antenne dan nog veel verschil maken?
Al een specifiek model op het oog?
Ik heb zelf nog een andere externe antenne gekocht (geen buitenantenne) via e-bay maar dat was een prut ding en geen verbetering.
Ik overweeg ook nog om een buitenantenne te kopen aangezien ik maar iets van 10mbit/s haal nu, maar heb dan flink wat meters antenne kabel nodig denk ik.
Lijkt nogal precies te komen qua hoe de antenne gericht staat/waar de mast staat t.o.v. de antenne.
Ik heb overburen met hetzelfde abo/modem maar aan die kant halen ze zonder extra (buiten)antennes tot wel 60mbit/s.
Buitenantenne zal volgens mij bij slecht weer een stabielere verbinding opleveren.

Heb je toevallig een erg goed geïsoleerd huis en je buren niet? Isolatie heeft best wat invloed op ontvangststerkte.
Qua isolatie zijn de appartementen in principe identiek.
Die overburen kijken op precies de andere kant uit ( zeg maar noord versus zuid )/ hebben de ramen aan tegenoverstelde kant, blijkbaar aan de kant v/d dichtstbijzijnde mast.
Een appartement had ik niet meteen verwacht in een buitengebied :+
De wonderen zijn de wereld nog niet uit :P
https://www.kpn.com/faq/17892. Wij hebben de aangeraden antenne door KPN gekocht (zie onderste vraag in de FAQ. Is zoals Mylan al aangaf meer voor stabiliteit dan snelheidswinst.
Nou wonen we op zo'n 400 meter van de 4G mast van KPN. Door buiten op de wat betere plekken te staan zag ik al 100+ langskomen op m'n telefoon voordat ik naar T-Mobile ging. Die verpletterde het nog even met snelheden net onder de 200 (Had misschien wel erover gegaan als de speedtest niet zo verdomd vroeg stopte...)

Heb je ook een telefoon op KPN 4G? Ik zou daarmee even buiten het huis gaan staan op plekken waar je eventueel een antenne kan plaatsen, en dan kijken of je daarmee over de 10Mbit/s gaat.
Ook binnenshuis even meten op verschillende plekken, Op T-Mobile kan ik aan de ene kant van het huis +-150 mbit/s halen, en aan de andere kant niet meer dan 40.
Bedankt voor de info.
'k heb Simyo op de mobiel, die zitten op het netwerk van KPN.
Bereik binnen is belabberd (zowel 4G als bellen).
Ik heb het vermoeden dat een buitenantenne me niet veel gaat helpen, alleen als ik die aan de andere kant van het pand (boerderij omgebouwd tot meerdere nieuwbouw appartementen) monteer wel, maar dan dan moet ik wel aardig wat meters antennekabel extra kopen (gaat dat ten koste van de verbinding/snelheid dan denk je, bijv. 15m antennekabel?) en dan wordt het al met al wel snel een duur grapje denk ik.
Ja, antennekabel op die frequenties geeft best wel verlies.
Vergelijking met Ziggo's goedkoopste internet abonnement.

Ziggo
Kosten
- Maandelijks €43,50 (waarvan eerste 3 maanden 34,95)
- Eenmalig: €19,95
- Totaal 1e jaar: €516,30
- Totaal 2e jaar: €522,-
Service
TV : Kabel en Online (25+ analoge zenders, 4 HD zenders en 90 radiozenders)
Download speed: 40Mbit
Upload speed: 4Mbit
Datalimiet: Onbeperkt
(Alleen internet via Ziggo is blijkbaar niet mogelijk)..

T-Mobile
Kosten
- Maandelijks 35 euro
- Eenmalig: €119,-
- Totaal 1e jaar: €539,-
- Totaal 2e jaar: €420,-
Service
Download speed: 25Mbit
Upload speed: 25Mbit
Datalimiet: 252,08GB p.m. berekening is (5*365+100*12)/12

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 17 januari 2018 17:53]

Ziggo heeft nog een stuk goedkoper abonnement. Je kan namelijk bij je TV abonnement (€18,70) internet afsluiten voor €12,50 per maand en je komt dan uit op €31,20 per maand. Je hebt dan internet met een snelheid van 25Mbit/s.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 17 januari 2018 17:18]

Ik heb ervoor gekozen om een internet abonnement met een internet abonnement te vergelijken. Dus naar andere opties heb ik niet gekeken.
Dat begrijp ik en dat is inderdaad wel zo eerlijk. Alleen dat 'internet' abonnement van Ziggo heeft ook gewoon TV:
40/4 Mbit/s internetsnelheid
Gratis internetbeveiliging
Online tv-kijken op tablet en smartphone
Inclusief Kabel TV
De mooiste duels met Ziggo Sport
Overal in huis perfecte wifi. Gegarandeerd.
Ziggo heeft geen 'alleen internet' abonnementen, omdat ze de analoge zenders altijd doorgeven. Als je dus op zoek bent naar het goedkoopste internet abonnement, kan je beter die twee 'losse' abonnementen afnemen.
aah niet niet gezien, zal het even erbij vermelden.
Ziggo heeft geen 'alleen internet' abonnementen, omdat ze de analoge zenders het standaardpakket analoog en digitaal altijd ongecodeerd doorgeven.
Fixed. Met enkel een DVB-C tuner (geen CI module, geen smartcard) kan je het standaardpakket ook digitaal zien.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 17 januari 2018 18:07]

Ziggo heeft nog een stuk goedkoper abonnement.
Jammer dat die aktie voorwaarden die op de site staan gelden van 1 augustus tot 5 september 2017!
Was eerst ook echt een tientje en dus 28,70/mnd.
Dan moet dat Ziggo wel beschikbaar zijn, en als ze niets hebben in je buurt dan ben je gewoon klaar. De concurrentie van KPN en consorten is dan 4 Mbit up, en 1 down... Da's nou niet echt dat je zegt interessant.
Klopt maar dat is hier boven al in de andere reacties al vermeld. Dus om dat nogmaals te benadrukken lijkt me een beetje overbodig.
Ja dit soort abonnementen zijn interessant voor achtergebleven gebieden die geen kabel hebben. In Nederland zijn er daar gelukkig niet zoveel van. 4G leent zich totaal niet als vervanging voor Ziggo.

Mobiel internet is als de snelweg in de jaren 60. Leuk totdat iedereen het gebruikt.
Of gewoon geen Ziggo willen omdat de prijzen de pan uit stijgen en de kwaliteit van het tv-signaal steeds minder wordt. Daarbij ligt er geen dsl-kabel en mag ik die eerst aan laten leggen voor veel geld of verplicht KPN afnemen.
Als jij er voor zorgt dat Ziggo de kabel komt graven naar mijn huis (zeg een kilometer of 5 vanaf de bewoonde kern) dan stap ik gisteren over ;)

Niet iedereen woont "in de grote stad"
Nogmaals in de reacties voor ik mijn reactie maakte werd dit al vermeld en vond het overbodig om dit nogmaals te melden, wanneer ik mijn vergelijking maakte. Ik had ook kunnen kiezen voor een glasvezel verbinding maar denk dat daar nog minder aansluitingen voor zijn, vandaar mijn keuze op Ziggo ;)
Ook in grote steden... waar ze zelfs overal glas hebben (amersfoort) ... zijn er prima stukken zonder glas en met crappe DSL (industrie-terreinen), waar zoiets als dit best nice zou zijn.
Vraag eens een offerte op :)

Bij ons wilden ze coax aanleggen voor 28.000 euro. Wij hebben vriendelijk nee gezegd en zijn ook maar op 4G gegaan. Een glasvezel als reservelijn en 4G voor het snelle internet. Echter hebben wij nog een oud T-Mobile abonnement gescoord, waar 500+ GB per maand mogelijk is zonder de gratis databundels.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 17 januari 2018 18:02]

besef wel dat er wel enig verschil zit in het feit dat het van ziggo alleen via de kabel gaat, en dat van t-mobile via het 4G netwerk, op de locaties die dus niet echt goed kabel internet hebben, ondanks het feit of iets goedkoper of duurder is, het misschien een betere optie om toch dan voor de 4g optie te gaan.

beide vormen hebben hun eigen doelgroep, het is dus niet echt vergelijkbaar.

Edit: snap niet waarom mijn reactie "off topic" is wanneer ik dus echt wel heb over het artikel onderwerp, wat zure mensen aan het modden?

[Reactie gewijzigd door vooviro op 17 januari 2018 23:46]

In sommige (steeds meer) gebieden is ook VDSL al beschikbaar en hierbij is NLE dan een goede keus en mooi iets om even mee te nemen in de vergelijking;


NLE (VDSL)
Kosten
- Maandelijks € 29,95 eerste 9 maanden rest. € 39,95
- Eenmalig: € 0,00
- Totaal 1e jaar €389,40
- Totaal 2e jaar: € 479,40

Service
Download snelheid: Gemiddeld toch al gauw 100Mbit
Upload snelheid: 10Mbit
Datalimiet: Onbeperkt
zelfs inclusief televisie en vaste telefonie

Een echte concurrent voor waar ook VDSL beschikbaar is, is het hierom dan dus ook niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee