Microsoft Teams krijgt geanimeerde avatars die gezichtsuitdrukkingen tonen

Microsoft gaat bepaalde onderdelen van mixed reality-platform Mesh naar Teams brengen. Zo moeten Teams-gebruikers begin volgend jaar geanimeerde avatars kunnen instellen die gezichtsuitdrukkingen nabootsen op basis van de stem van de gebruiker.

De avatars vallen onder Mesh for Teams en laten gebruikers een aangepaste avatar samenstellen om in Teams-meetings te gebruiken. Deze avatar kan dan de statische foto of videostream vervangen die gebruikers nu kunnen instellen. Het lijkt erop dat gebruikers het gezicht, de haarstijl en de kleding kunnen aanpassen van de avatar, die vanaf schouderhoogte in beeld is.

Microsoft gebruikt bij de avatars 'audio cues' om het gezicht van de avatar te kunnen laten bewegen. Het bedrijf zegt die audio te gebruiken om gezichtsuitdrukkingen te laten tonen. Gebruikers kunnen ook zelf animaties uitkiezen die extra gezichtsuitdrukkingen kunnen weergeven. Later wil Microsoft het ook mogelijk maken dat de camera van de gebruiker de mond- en hoofdbewegingen kan volgen, om zo de bewegingen van de avatar te kunnen verbeteren.

De Mesh-avatars werken met laptops, smartphones, VR-headsets en HoloLens-headsets. Het idee is dat gebruikers tijdens een meeting virtueel aanwezig kunnen zijn in een meeting, waardoor andere gebruikers via bijvoorbeeld de gezichtsuitdrukkingen het idee krijgen dat ze met een 'echt' persoon aan het videobellen zijn. Dit is volgens Microsoft handig voor mensen die 'moe' zijn van lange videobelsessies, of om andere redenen geen zin hebben om voor de camera te verschijnen.

Mesh for Microsoft Teams avatarsMesh for Microsoft Teams avatars

Deze avatars zijn niet beperkt tot 2d-videobelstreams, maar kunnen ook in 'virtuele ruimtes' worden gebruikt. Microsoft noemt deze ruimtes metaverses en zegt dat gebruikers hier kunnen vergaderen, samen kunnen werken aan bijvoorbeeld elektrische auto's of een ontwerp van een gebouw, of andere sociale interacties kunnen hebben. Het feit dat Microsoft dit concept metaverses noemt is opvallend; andere bedrijven, zoals Meta, zien de metaverse als een open virtueel platform dat bijvoorbeeld ook gekoppeld is aan gaming en niet door een enkel bedrijf beheerd wordt. Vooralsnog heeft Microsoft geen integraties bekendgemaakt met andere metaverse-platforms, zoals die van Meta.

Mesh for Microsoft Teams metaverseMesh for Microsoft Teams metaverse

Door Hayte Hugo

Redacteur

02-11-2021 • 17:30

158

Lees meer

Reacties (158)

158
155
44
3
0
77
Wijzig sortering
Ze kunnen beter eerst iets doen aan de algehele ruk-performance en bugginess van Teams dan dit soort nutteloze tierelantijn toe te voegen.

Iemand daar op het product management team is echt vol-le-dig het padje kwijt.
Oooh ja alsjeblieft dit. Ik ben dol op VR hoor en dat moet er zeker in komen. Maar die optimalisatie is zo ongelofelijk nodig nu. In het begin toen Teams net uit was, viel het wel mee. Maar er is nu zoveel ingestopt dat het zo enorm traag is geworden. Het duurt nu een hele minuut om op te starten op mijn schone (weinig apps), snelle en lege (ik hou mijn werk Macs altijd schoon) M1 Mac.

Verreweg de traagste app die ik gebruik. Alle andere apps openen in een knip. En dan heb ik het nog niet over de crashes en het zomaar 'hangen'. En ook acties en zoeken e.d. zijn traag.

Het kan zijn dat het op Windows wel snel is, maar op Mac vind ik het ook een gedrocht. Het is bovendien de 'business' variant. Prive gebruik ik het nooit.

Ik vind het geen slechte app ofzo maar prive gebruik ik sowieso alleen privacyvriendelijke open alternatieven met volle E2E (krijgt Teams nu ook overigens maar het blijft natuurlijk niet 'open'). Voor werk vind ik het opzich een prima idee om alle communicatie in 1 app onder te brengen. Yammer zit er inmiddels ook in. Maar die app moet wel goed werken en daar ontbreekt het nu echt aan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:25]

Heb je teams.microsoft.nl al geprobeerd? Gaat als een trein op mn mba m1. Heeft alleen niet alle functies zoals background blur.
Ik heb het wel geprobeerd maar ik kwam in een reload loop terecht.. Uiteindelijk krijg ik dan een scherm van "Oops something went wrong" en een plaatje van een op de grond gevallen ijsje ( :? ). Dit is trouwens een ander bezwaar wat ik heb tegen veel applicaties tegenwoordig: De zinnige foutmeldingen worden steeds meer vervangen door een generieke foutmelding die helemaal niets zegt over wat er mis gaat. Maar MS is hier niet de enige in, helaas.

Ik heb begrepen dat het komt door onze MFA provider (wij gebruiken geen MS Authenticator maar PingID, met andere applicaties werkt dit wel goed overigens).

Maar ik zal het nog eens proberen met schone cookies. Bedankt voor de tip!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:25]

Oh man... Al de bugs in Teams. Wat een wanproduct is het toch. Alle die moderne chatapplicaties overigens zijn echt belachelijk slecht. De electron apps... Het aller slechtste wat de wereld is overkomen wat mij betreft. Hoe kan het toch dat de vroegere MSN/Windows Live Messenger of het oude Skype toch zo veel sneller en stabieler was dan de meuk die we nu voorgeschoteld krijgen.

Ik hoop echt dat ze eens met een native Teams client komen waarmee ik kan chatten en waarmee ik kan videobellen zonder dat het slecht integreert met mijn OS, zonder al die rare bugs die je krijgt als je een web-app als desktop-app probeert te laten gedragen, zonder dat het mijn batterij leeg trekt en zonder dat het zo traag werkt. Ik teken ervoor.
Dit is trouwens een ander bezwaar wat ik heb tegen veel applicaties tegenwoordig: De zinnige foutmeldingen worden steeds meer vervangen door een generieke foutmelding die helemaal niets zegt over wat er mis gaat. Maar MS is hier niet de enige in, helaas.
Dat is iets wat Apple nog erger doet. Die zegt niet eens dat er iets mis is gegaan maar doet net alsof er niks is gebeurd. Bijvoorbeeld in de AppStore, waarbij de spinner weer terug veranderd in een download-knop zonder uitleg. Of dat MacOS updates niet slagen maar daar zie je nooit een foutmelding over

Maar goed, dat is een andere discussie. Ben er weer te ver in gegaan. :+ Ik geef je gelijk: haat aan de nutteloze of niet bestaande foutmeldingen!
Dat is iets wat Apple nog erger doet. Die zegt niet eens dat er iets mis is gegaan maar doet net alsof er niks is gebeurd. Bijvoorbeeld in de AppStore, waarbij de spinner weer terug veranderd in een download-knop zonder uitleg. Of dat MacOS updates niet slagen maar daar zie je nooit een foutmelding over
Klopt, Apple doet dit net zo. Die spinner in de app store herken ik precies. En de updates ook, toen ik de update naar Big Sur deed kreeg ik niet meer dan een progress bar die na 70% crashte en resette. Bleek deze bug te zijn: nieuws: Apple komt met bugfix voor Big Sur-upgrade waarmee Macs in boot loop ... . Ik had geen zin om mijn Mac te wissen dus ik heb met een andere Mac lopen prutsen (target disk mode) wat knap lastig was, maar uiteindelijk wel gefixt. Apple biedt hier echter helemaal geen hulp bij (zelfs de fix uit dat artikel heeft het niet opgelost voor mensen die het probleem al hadden).

Ik ben prive ook helemaal over naar FreeBSD met KDE nu en buiten goede foutmeldingen en logs heb ik nu ook veel meer keuzevrijheid in hoe ik alles instel.

Bijvoorbeeld met macOS miste ik het heel erg dat de virtuele desktops van een "rechthoek" naar een "lijn" zijn gegaan van links/rechts (net zoals met Windows overigens). Dit is ergens rond 10.6 veranderd, daarvoor kon het gewoon. Maar ik ben er nooit aan gewend. Nu kan ik het gewoon weer kiezen en dat werkt fantastisch. Ik heb mijn numpad ingericht als sneltoetsen voor de verschillende desktops. Echt elke keer als ik iets anders wil doen dan kijk ik even en dan heeft KDE er gewoon een instelling voor <3

Dit in tegenstelling tot macOS waar steeds meer "power opties" verdwijnen, de menu's steeds leger worden omdat alles net zoals een iPad moet werken.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:25]

Dit in tegenstelling tot macOS waar steeds meer "power opties" verdwijnen
Zoals?
Ben ook wel benieuwd over welke opties je bedoelt?
In combinatie met een goede MDM komen er alleen maar meer bij naar mijn idee
Het afvangen van foutmeldingen wordt steeds vaker gedaan uit beveiligings-oogpunt. Daar kunnen gegevens in staan waarmee makkelijker websites gehackt kunnen worden. Vaak staan er dan identifiers in waarmee de betreffende servicedesk van de organisatie de echte (opgeslagen) foutmelding boven water kunnen halen.
Dit komt omdat je 3rd party cookies blokkeert, dit gaat zelfs fout in microsoft's eigen browser.

Je moet alle browser protectie dingen uitschakelen, dan werkt het wel. Heb me er ook heel lang kapot op gekeken
Okee goed punt, dit doe ik inderdaad. In Firefox wat ik meestal gebruik maar in Edge werkte het ook niet.

Ik had volgens mij wel geprobeerd met uBlock Origin uit, maar het probleem is dat hij heel snel heen en weer loopt te springen tussen verschillende domeinen bij het inloggen dus wellicht heb ik er eentje gemist. Ik ga het proberen, bedankt!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:25]

Zet je tracking protectie eens uit in je browser voor teams.microsoft.com :)

Edit: spuit11

[Reactie gewijzigd door magiel op 23 juli 2024 00:25]

Over welk platform heb je het dan? Ik gebruik Teams veel op iOS en qua performance en bugs heb ik eigenlijk niet zo veel op te merken. Interface vind ik qua UX wel erg belabberd.
Teams op iOS valt volgensmij wel mee. Maar op de Mac of PC is het echt een draak van een programma…
Onder Windows werkt het prima
Onder Windows werkt het prima
Kleine bloemlezing:
  • Online status die zichzelf niet courant houdt. Al meermalen meegemaakt dat ik al uren online was, terwijl mijn status bij collega's nog 'offline' was. Ook al meegemaakt dat collega's als 'in vergadering' blijven staan, lang - uren lang - nadat hun feitelijke vergadering al afgelopen was.
  • Plaatjes en andere ingevoegde documenten die pertinent weigeren te laden totdat de Teams desktop applicatie opnieuw opgestart wordt.
  • Chat of channel inhoud die niet laadt, maar gewoon een kale 'pagina' laat zien. Wederom: heel Teams afsluiten en opnieuw opstarten en hopen dat het daarna wel werkt.
  • Af en toe is de inhoud van de meest recente paar dagen aan berichten op een channel ineens weg, en zit je te kijken naar de inhoud van een week terug. En nogmaals: heel Teams afsluiten en hopen dat je daarna wel de versie van het channel met alle recente items van 'nu' te zien krijgt.
  • Chat of channel inhoud die niet correct terug opgehaald wordt wanneer je mbv het (heel, heel slecht geimplementeerde) infinite scroll mechanisme terug in je historie gaat.
  • Wanneer je terug scrollt door de historie van een chat weigert Teams halsstarrig over bepaalde berichten heen te scrollen naar de vorige toe, maar springt de hele tijd terug naar één bepaald bericht, alsof het daar vast blijft zitten.
  • Om de één of andere reden is de chat implementatie in de sidebar van een meeting een andere implementatie dan die in normale chats en channels gebruikt wordt en de (draak van een) Markdown-to-WYSIWYG conversie heeft het gedrag van een oudere, veel slechtere implementatie waar een boel zaken niet correct in werken.
  • Met dezelfde WYSIWYG conversie is het in bepaalde omstandigheden mogelijk een blockquote of een code block in je bericht te zetten welke je niet meer weg kunt halen of waar je text cursor niet meer uit kan 'ontsnappen.'
  • (Wie wil er nog meer? Ik kan nog wel even doorgaan over dit Kwalitatief Uitermate Teleurstellende geval triestheid wat voor professionele software door moet gaan...)
Het ultieme is dat Teams de notie van Windows overboord gooit. Bekijk je een document en wil je al dan niet over het document met een collega converseren, mag je nadien het document terug openen... *zucht*
Zeer frustrerend inderdaad. Ik gebruik als workaround altijd de optie 'open in browser' of 'open in app'. Dan opent er gelukkig een nieuw venster. Zou mooi zijn als je dit als standaard gedrag in zou kunnen stellen.
Dat is een algehele ontwerprichting die op desktops aan de gang is, ben er ook niet blij mee. In Windows 11 is dat nog verder doorgevoerd. Ze kunnen het inmiddels beter Apps noemen ipv Windows.
* constant focus verliezen op je invoerbalkje.... (even alt-tabben en terug en poef weg focus)
Op android nog twee die ik elke dag mee maak:
  • Bij openen via notificatie wordt soms half light, half dark mode geladen. Als je uit de app gaat en weer in staat ie weer op dark mode volgens de instellingen.
  • Soms wilt de app uberhaupt niet openen bij het openen van een notificatie. Pas bij het klikken op een tweede notificatie gebeurt iets
En voor windows zou het fijn zijn als er een 'paste as plain text' of 'unformat text' er in zat. Veels te vaak kopieer ik tekst dat onbedoeld de styling kopieert
• (Wie wil er nog meer? Ik kan nog wel even doorgaan over dit Kwalitatief Uitermate Teleurstellende geval triestheid wat voor professionele software door moet gaan...)
Ja hoor,

• Hotkeys die willekeurig ineens niet meer werken totdat Teams herstart wordt, b.v. Ctrl + F om het zoekveld te focussen houdt er 'ineens' mee op

• Slechte UI, voorbeeld, je verstuurt een chat bericht waar een typefout in staat, gaat met de muis naar de chat en klikt het menu uit om 'Edit' te selecteren maar ho, net als jij op Edit klikt dan heeft Teams er ineens een 'More Actions >' knop onderaan toegevoegd waardoor je niet op Edit klikt maar op 'Save this message'

• 'Certified for Teams' headsets waarbij b.v. de knoppen om snel meetings te joinen er mee ophouden totdat Teams herstart wordt

[Reactie gewijzigd door Dylan93 op 23 juli 2024 00:25]

Zet dan voor de grap tijdens het gebruik (lees: vergaderingen) je task manager open. Het programma gebruikt voor wat ie doet veel te veel resources. Gelukkig heb ik vanuit mijn werkgever een goede laptop maar bij mijn werkgever daarvoor was het om te huilen.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 23 juli 2024 00:25]

Een video stream encoden(en live bewerken/achtergrond blurren), en een veelvoud daarvan decoden is nu eenmaal niet niets.
Anoniem: 302359 @YoMarK2 november 2021 20:08
Een video stream encoden(en live bewerken/achtergrond blurren), en een veelvoud daarvan decoden is nu eenmaal niet niets.
De meeste mensen klagen niet alleen over performance van Teams tijdens videobellen maar metname alles eromheen. De grootste ergernis is er gewoon mee werken in teamsites + documenten, alle menu's voelen traag, elke klik zit een merkbare vertraging, het slurpt resources ook al doe je nauwelijks iets, het start rete traag op etc.
Ik sync gewoon complete document libraries van Teams/Sharepoint via de OneDrive client, benaderen can files in Teams en dan eerst in de web interface van Office terecht komen is gewoon geen doen.

Even tijdens een meeting wat andere mensen berichten via de chat is vaak ook teveel gevraagd of een 6core i7 met 16gb ram. Er lijkt ook geen schot te zitten in de nieuwe client aangezien je daar nog steeds niet met zakelijke accounts op kan inloggen.
Ik draai op een Surface Laptop 4 i7 met 16GB de Teams applicatie (werkgever) en 2 of 3 Teams via browsers met profielen (voor klanten) tegelijk zonder issues. En wanneer ik in één van die Teams een meeting heb, kan ik alles nog gewoon gebruiken. Dus het kan wel.

Ik heb wel collega’s bij wie het ook niet lekker loopt, maar dat is veelal op (iets) zwakkere laptops (zoals vorige generatie MacBook Air).

En naast al die Teams heb ik dan ook nog genoeg tabs in browsers open staan met andere M365 en Azure diensten. En voor Googlen. En dan vaak ook nog wel een Excel bestand, Word bestand, VSCode en Citrix.
En dat is dus echt niet op de krachtigste laptop ooit. Wel gek dat ervaringen dan zo kunnen verschillen en erg benieuwd waardoor dat komt.
Moet bekennen dat mijn laptop een 10th Intel i7U-seires meuk chip heeft. Die hele U-series van de 10de gen hebben een issue dat wanneer de GPU (Intel Xe) aan het werk moet dat de CPU cores nog maar heel weinig power krijgen en als je toch meer wilt doen als enkel je meeting (dus ook daadwerkelijk CPU gaat gebruiken) dan gaat hij zwaar throttlen. De 11de gen Intel CPU's hebben hier een stuk minder last van.

Maar het vervelende hieraan vind ik dat Teams ook de GPU zwaar belast als je zelf je camera niet aan hebt staan. Ik kan prima een 4K video afspelen en dan doorwerken in alle andere apps, maar bij een Teams meeting kan ik eigenlijk enkel het lichtere werk doen en merk ik een serieuze vertraging bij switchen tussen applicaties.

En laten we eerlijk zijn, het is eigenlijk te gek voor worden dat je een recente laptop nodig hebt voor een chat client met SharePoint integratie (want veel meer als dat is het eigenlijk niet).
Teams vandaag de dag nog wegzetten als niet veel meer als een chat cliënt met SharePoint integratie doet het product mijn inziens echt tekort. Er zit/kan zoveel meer in/mee tegenwoordig. Ik denk dat dat juist ook het issue is.

Wat ik trouwens bedacht: Heb je hardware acceleration in de instellingen aan of uit staan? Je kan eens kijken of dat een verschil maakt.
Typische SaaS ervaringen zijn dat, zeker niet alleen voorbehouden voor Teams of eigenlijk MS 365.
Ik ben de laatste die Teams wil verdedigen, want het is eigenlijk gewoon een draak van een programma. Maar ik heb er uitgebreide ervaring mee tijdens deployments en instabiel is het zeker niet. Het mist de snappy video ervaring van een native videoconferencing tool, maar het is dan ook veel meer dan dat als frontend voor (allemaal webbased) MS 365.
Een video stream encoden(en live bewerken/achtergrond blurren), en een veelvoud daarvan decoden is nu eenmaal niet niets.
Leg eens uit waarom het dan ook zoveel CPU verbruikt als je zelf je camera uit hebt staan of gewoon geen camera aangesloten hebt?
Dat doet het doorgaans helemaal niet. Wal kán het zo zijn als je b.v. een enorme lijst aan Teams en kanalen aan hebt staan of je vele mensen in je contacten hebt staan waar het programma met regelmaat b.v. online status van wordt bijgewerkt. Ook wordt exchange agenda gepolled, en mogelijk heb je ook apps als onenote of 3rd party zaken binnen teams actief die vanalles aan het doen zijn.
Dat doet het doorgaans helemaal niet. Wal kán het zo zijn als je b.v. een enorme lijst aan Teams en kanalen aan hebt staan of je vele mensen in je contacten hebt staan waar het programma met regelmaat b.v. online status van wordt bijgewerkt. Ook wordt exchange agenda gepolled, en mogelijk heb je ook apps als onenote of 3rd party zaken binnen teams actief die vanalles aan het doen zijn.
Dat verhoogde CPU-gebruik doet Teams specifiek als je aan een meeting deelneemt en heeft niets te maken met de andere zaken die je noemt, welke continu actief zijn - ook wanneer er geen meeting loopt.
Met teams open, zonder in een meeting te zijn zit ik nu op 0,1-0,3% CPU, en 683MB van 64GB ram.
Vind ik allemaal niet schokkend...
Met teams open, zonder in een meeting te zijn zit ik nu op 0,1-0,3% CPU, en 683MB van 64GB ram.
Vind ik allemaal niet schokkend...
Performance is meer dan idle state, heh?
Ik merk dat het veel van mijn GPU trekt.. nu is het geen probleem, maar hartje zomer met de hitte trok mijn laptop dat niet en bij video calls met meer dan 2 mensen ging het stotteren..

Maar over het algemeen draait het goed.. gebruik het dagelijks soms met grote groepen en (behalve bij heet weer) werkt dat zonder problemen.
Inderdaad. Als ik Teams open heb staan, kost dit al enorm veel resources. In een gesprek nog veel meer… dan kan ik geeneens fatsoenlijk in Excel werken.
20-30% cpu load op mijn Core i7-4790
30-40% op mijn Lenovo T480s

Google meet verbruikt meer.
Inderdaad. Had wel dat het op mijn oude pc niet lekker werkte, maar dat lag meer aan de pc dan aan Teams. Op mijn huidige laptop werkt het eigenlijk super goed. het zal ongetwijfeld ook aan de inrichting van je teams liggen, of het allemaal lekker werkt of niet.
Dan ben jij een van de weinige volgensmij.
Nee, als je iemand probeert te bellen dan klik je op teams en dan op de persoon. Omdat Teams traag als dikke kak is volgt er een whopping 5 seconden niets. Dan een redraw, alles op een andere plek en je belt de verkeerde. Gebeurde hier zeker 1x per dag todat ik koffie ben gaan maken nadat ik teams aanklik (en dit is op een dedicated teams PC want die horror wil ik niet op mijn reguliere werkstation).
Grapje zeker? 8)7

Teams is een hopeloos programma.

Traag, veel cpu en geheugen gebruik.

Erger me er elke dag weer aan op het werk.
Inderdaad verschrikkelijk onintuitief en buggy dat Teams.
Ik heb vaak dat ik meerdere keren moet uitloggen en inloggen voordat mijn gedeelde callque pas werkt. Heel irritant.
nee hoor, ongeveer de helft van de agenda wordt niet gesynced totdat je op een windows systeem de meeting accepteerd. Zeer vervelende bug sinds ongeveer 2 weken.
Het is de windows, mac en linuxclient die traag als stroop is. Dat ze wel teams hebben om native iOS en Android te developen, maar Windows een electrongedrocht is (er komt ooit een 2.0 aan die switcht naar edge webview ipv embedded chromium, maar nog steeds niet native). Heel office heeft gewoon native versies overal behalve teams.
Mijn grootste irritatie is ook het aantal bugs en niet officiële api die gebruikt worden in de macOS versie.

- Meldingen hebben een eigen waardeloos UI ipv macOS default
- De badge werkt niet dus je ziet geen nummer op het teams icoon in de Dock
- Het lijkt vaak altijd een tel te duren voordat teams reageert op een klik
- Wanneer je gebeld bent en je klikt op play hoor je de teams telefoon jingle weer.

En zo zou ik nog even kunnen doorgaan.
- Meldingen hebben een eigen waardeloos UI ipv macOS default
Onder Windows ook.
Sterker nog: daar heb ik sinds een update van een een aantal weken geleden al met regelmaat last van het probleem dat notificaties voor het starten van vergaderingen etc. niet getoond worden. (En nee; de gare Windows 10 focus assist feature staat op de machine niet aan, dus daar worden ze niet door geblokkeerd.)
Ik ben daarin niet de enige. Meer collega's hebben er mee te kampen of te kampen gehad. Op het moment werken we er omheen door a/d start van elke meeting eerst na 2m actief een roll call te doen en mensen die niet aanwezig zijn een expliciete request-to-join te sturen. Want die komen wel nog steeds consistent door.

"Tja; Teams heh..." is een organisatie-breed meme geworden.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 00:25]

inmiddels kun je de badge weer werkend krijgen als je ‘macos’ style notifications kiest in de settings. verder helemaal met je eens. https://9to5mac.com/2021/...ication-on-its-macos-app/

op ipados houdt teams ook geen rekening met do not disturb of soortgelijke systeem settings.
Het probleem ligt veel dieper, Microsoft heeft geen betrouwbare Windows app development optie.

WinForm, WPF, WinJS, UWP en nu komt WinUI3..

Zelfs Microsoft durft geen native apps te schrijven voor Windows. Ene team gebruikt React Native, de andere Xamarin, de andere weer Electron. Als WinUI3 en MAUI ook niks worden, dan zie ik Microsoft wel Flutter gebruiken voor Windows.

[Reactie gewijzigd door Qws op 23 juli 2024 00:25]

Op iOS draait het prima inderdaad, vooral als je het vergelijkt met Windows, wat een ramp is dat zeg.
Toch wel ironisch dat Microsoft geen goede prestaties kan leveren op hun eigen OS, maar wel op dat van een ander…
Op zich heel logisch en dit laat ook direct de toegevoegde waarde (voor de eindgebruiker) zien van het handhaven van 1 ontwikkel omgeving. Microsoft heeft Teams voor iOS native moeten schrijven, iets anders werkt namelijk niet op iOS. Het is idd echt zeer triest dat ze er op hun eigen OS weer een zooitje van maken.
En dan nog loopt de Linux-client ver achter 8)7
dat komt omdat het bij apple voor product x moet werken bij windows heb je weet jij veel hoeveel configuraties met verschillende windows versies, processoren, ram modules, opslag etc. dat is veel moeilijker om het altijd daarop ook goed te laten werken.

(1 van de hoofdredenen waarom apple zijn OS vaak goed voor elkaar heeft en waarom het snel werkt.)
Het is anders ook een drama op MacOS, alleen op iOS lijkt het wel oke te werken
Dat is de taak van Windows en niet Teams. Je wilt natuurlijk altijd dat je applicatie zo min mogelijk resources gebruikt. Teams draait op oude Macs net zo slecht als op oude Windows Pc's.
De mobiele apps van Teams werken een stuk beter omdat deze apps gewoon "native" draaien.
Op macOS en Windows wordt er gebruik gemaakt van Electron, echter is de performance daardoor een stuk slechter.
De Electron app is voor alle platformen gelijk behalve iOS en android. Die werken wel ok. De desktop app is een elektron app gemaakt in Javascript. Daar kun je niet eens rekening houden met CPU/Geheugen etc. Dat argument van "verschillende platformen/moeilijk" geldt niet meer voor modernere applicaties en zeker niet in Elektron. Het probleem is dat JavaScript single threaded is en je elektron app dus ook. Als het beter moet dan moet je heel hard na gaan denken om je logica uit te smeren over meer cores. Daar helpt elektron niet echt bij en het team wat aan Teams werkt maakt er een redelijk potje van.
Het probleem is dat JavaScript single threaded is en je elektron app dus ook.
https://developer.mozilla...ers_API/Using_web_workers
Web workers mogen de UI niet bijwerken. Dus moet je na gaan denken over hoe je je werk verdeeld. De meeste UI toolkits hebben dit probleem en Elektron dus ook. Eenvoudigste is er niet over nadenken en gewoon alles in 1 thread doen ;-)
Klopt. Maar JavaScript en Elektron zijn dus niet single-threaded.
of er wordt hier gewoon overdreven, want het werkt prima onder Windows.
Het werkt ja, maar de resources die het vraagt vergeleken met andere chatapps is buitensporig hoog en de UI is anti intuïtief
het is dan ook geen chatapp heh. Chat is slechts 1 onderdeel.
Met alle ervaring die microsoft heeft opgedaan met MSN, linc en skype is het behoorlijk bagger voor een groot bedrijf als Microsoft.

Alleen al dat ik een melding over het icoontje in het systeemvak krijg dat er "iets" gebeurd is. wat er gebeurt is is dan maar weer zoeken. Achteraf komt het er op neer dat iemand dan in het venster wat ik actief had een bericht geliked had.

7 instanties open en 500MB is toch best veel voor Teams, desondanks ik geen vensters er van heb open staan en het meer dan alleen een chat applicatie is.
Ik vind het ook geen geweldig programma, vooral omdat het wat betreft electron platform enorm gaar is, en in niks lijkt op andere Microsoft programma's en slecht(centraal) te managen is.
Verder werkt het prima. Niet-technische mensen vinden het geweldig. En zelfs op een laptopje met een n5000 series processor werkt het gewoon prima soepel.
Jup op Windows heeft Teams een memory leak.
Zelfde ervaring hier, ik snap de ballen niet van de UX en zoek me steeds weer rot, maar het werkt op zich prima.
Dat vind ik anders heel erg meevallen. Bedrijf van 5000+ werknemers, en op een aantal cache gerelateerde issues die vaker voorkomen krijgen wij niet veel incidenten over performance of bugs. Heb je enige voorbeelden?
Dat hele programma deugt van geen kant. Het is gebaseerd op Electron, dus het is bij voorbaat al overbodig traag en log. 430MB RAM verbruikt het hier nu bij mij. En waarvoor? Een chat-venster staat open. That's it.

Videogesprek houden? Tel er nog maar gerust 200-300 MB bij op. Plus een CPU-gebruik van zo'n 20%, en dat op een Ryzen 5 3600.
Het is gebaseerd op Electron, dus het is bij voorbaat al overbodig traag en log.
Als ik bedenk dat Visual Studio Code gebaseerd is op Electron en veruit de meest populaire code editor is onder developers (bron: SO Survey) en zeker niet 'traag' en 'log' is moet ik jouw aanname in twijfel trekken.

En dan hebben we het nog niet eens erover dat Microsoft Teams tegenwoordig helemaal niet meer op basis van Electron is zover ik weet (tenminste op Windows 11), maar op basis van Edge Webview2.

En wat persoonlijke ervaring heb ik MS Teams maar weinig gebruikt, maar alle ervaringen waren flink positief. De twee meest populaire oplossingen voor company-wide chat zijn Teams en Slack (en mss Google Chat+Meet)... en allemaal draaien op het web, dus ja, vergeleken met irc en vergelijkbare oplossingen kun je het 'log' noeme, maar computers zijn meer dan snel genoeg dat niemand dat echt een bol uitmaakt. Geef mij welk van de 3 en ik ben blij, bij mij op werk gebruiken ze nog Skype for Business 2016 😭 .

[Reactie gewijzigd door AlRoke op 23 juli 2024 00:25]

VS Code is echt de uitzondering op de regel. De meeste Electron apps van zulke schaal draaien als een gedrocht.

De Teams versie die bij Windows 11 zit ingebakken gebruikt misschien Edge Webview2 (weet ik niet zeker), maar die is enkel voor particulier gebruik. De normale Teams versie die je ook op Windows 11 gewoon moet installeren is nog steeds gebaseerd op Electron.

Bij mijn vorige werkgever werkten we met Slack en dat was toch een stuk beter hoor qua optimalisatie (ook al is dat volgens mij ook Electron). Slaat echt nergens op de performance van Teams.

[Reactie gewijzigd door -Dream op 23 juli 2024 00:25]

Ja bij Electron is er heel veel gedaan aan optimalisatie en dat merk je. Het is inderdaad de uitzondering die de regel bevestigt, zoals je zegt.

Met Teams is dit ook broodnodig inderdaad. Het wordt tijd dat ze daar een paar sprints op inrichten. De kennis hebben ze in huis, gezien VS Code.
Het is specifiek de business variant die traag is. Op Windows 11 heb ik nu 2 versies van Teams geïnstalleerd. De nieuwe versie werkt nog niet voor business en de oudere wel. De nieuwe versie werkt inderdaad snel, maar voor business nog niet beschikbaar.
Het is moeilijk goede elektron code te maken (iets met Javascript/single threaded). Kudos voor het vs.code team maar het is niet eenvoudig om het snel te krijgen. Zoals blijkt uit Teams. En edge webview is gewoon chromium maar dan van MS. Dat gaat weinig aan de performance doen.
Dat het electron opzich is, maakt het nog niet erg. Maar Microsoft heeft niet bepaald zijn best gedaan om een fatsoenlijke applicatie ermee te maken.
Ik werk in zo'n bedrijf met Teams. De reden dat je geen/weinig incidenten krijgt is zeer waarschijnlijk omdat de gebruikers niet verwachten dat je dat kan oplossen.
Ik gebruik zelf de bug reporting feature in de app in plaats van dat ik tickets inschiet bij onze IT/support services.

edit: Ik rapporteer dit soort issues wel in de surveys die ik in m'n inbox krijg.

[Reactie gewijzigd door Hayland op 23 juli 2024 00:25]

Nee, we krijgen nagenoeg geen incidenten omdat mensen geen last hebben van performance issues of bugs. Ik heb tientallen meetings per jaar met afdelingen om dit soort problemen te bespreken, en op een paar op te lossen incidenten hebben we nooit klachten. Ook ikzelf of mijn IT collega’s hebben nagenoeg 0 issues met Teams.
Hij trek bij mij en collega’s continue 10% performance.
Tenzij we GPU acceleratie uitzetten, top applicatie.
geen enkel toestel bij jullie waar meer dan 50 mensen op aanloggen?
Bij elk profiel staat bijna standaard 500 Mb aan data van teams alleen al... en dan hebben ze het nog niet eens echt gebruikt.
Nee, gelukkig niet. Moet daar niet aan denken. Enkel al met windows profielen is dat een ramp. Mijn werkgever bestaat bijna exclusief uit laptops. De enige desktops die wij gebruiken zijn heavy duty pc’s voor engineers die autocad etc gebruiken. Roaming profiles hebben wij daarom ook niet.
Mensen die aanloggen op wat, :)

Tegenwoodig heeft iedereen een laptop ( of BYOD ) ipv een VDI , VDi is beetje achterhaald of je geeft ze een private virtual machine maar samen resources share op 1 machine is een beetje oude ahcterhaald idee..
VDI is per definitie een eigen virtuele machine. Met meerdere sessies op dezelfde VM danwel server werken noemt men doorgaans een terminal server.
Dat laatste is inderdaad bagger. Ter info, je kan het redirecten met symbolic links, dat doen wij hier op grote schaal zonder problemen.
Of je kan iets al fslogix gebruiken, maar daar kleven ook weer nadelen en mogelijk licentiekosten aan.
500mb is best case scenario. Bij gebruik zit je binnen no time op 1,5 tot 2 GB. En als je de Microsoft forums moet geloven groeit dit rustig door tot zo'n 5gb.

Wij zijn nu bezig in ons bedrijf Teams (icm met FSLogix) te implementeren binnen een VDI omgeving
met rond de 6000 medewerkers. We moeten hierdoor op onze storage puur alleen voor Teams dus al, in de worst case scenario, 30 TB!!! aan storage reserveren...
Ik neem aan dat dit over ramgeheugen gaat, toch? De diskspace kun je opvangen middels een machine wide install voor VDI installaties. (ALLUSERS=1)
Teams komt altijd in het user profiel... of is er sinds kort een installatie mogelijk voor all users?
Yes, als je de MSI download kun je een installatie uitvoeren die zich nestelt in de program files en die zich netjes gedraagt zoals een admin mag verwachten op een terminal server: updates zijn de verantwoordelijkheid van de admin en er is geen rommel in het profiel van de gebruiker.
Er is voor Azure Virtual Desktop nog een extra option flag en dat is ALLUSER=1. Dus het onderscheid is:
msiexec /i teams.msi ALLUSER=1 ALLUSERS=1
Beide zijn tegelijk bruikbaar, maar de allusers=1 is voor de machine wide install, voor bvb citrix of vmware horizon of andere golden imaging tools, ALLUSER=1 is voorbehouden voor Azure Virtual Desktop, waar de WebRTC components zorgen dat de videostream van Teams geoffload wordt richting je lokale hardware met Remote Desktop Client (de nieuwe generatie, downloadbaar via aka.ms/wvdclient), zodat de cloud server zich niet bezig moet houden met het laden van de video stream. Hier komen wel enkele beperkingen bij kijken, zoals onder andere niet kunnen zien van de cursor van iemand die daar z'n scherm deelt, maar meestal weegt het computing power voordeel ruim op met het gebruiksgemak om gewoon teams aan te kunnen bieden, boven de beperkingen die het met zich meebrengt.

Voetnoot: als je ALLUSER=1 flag meegeeft met installatie op een niet AVD machine (en de IsWVDEnvironment = 1 registry key wordt dus niet gevonden, dan faalt de installatie)
Beetje late reactie van mijn kant:

Maar nee dit gaat om de data die Teams genereerd bovenop de installatie van de software zelf (deze kun je inderdaad zoals je aangeeft laten nestelen in Program Files). De user data die zich per gebruiker vormt (%appdata%\Microsoft\Teams) groet echt ridicuul snel. Gezien je niet wil dat de gebruikers elke keer als ze op een stateless VDI zich aanmelden deze data opnieuw moeten genereren zal deze data vast moeten worden gehouden. Microsoft moedigt het gebruik van FSLogix hiervoor aan. Wat een prima product is maar in combinatie met de data honger van Teams krijg je dus de situatie dat je absurde hoeveelheden aan storage moet gaan reserveren...
Dit dus... en wij gebruiken hier veel gewone desktops in vergaderzalen waar honderden mensen dus op aanloggen en ze allemaal een gigantisch profiel hebben enkel en alleen door Teams... Ook al gebruiken ze dit niet eens.
Of bijvoorbeeld er al voor zorgen dat ik niet twee Microsoft Teams cliënts op mijn Windows 11 installatie nodig heb om zowel met werk als privé te communiceren.
Hear hear....
Dat is een use case die echt veel voor komt. Wat mij betreft is ook dit animatie gebeuren weer een typisch voorbeeld van compleet onnodige bloat terwijl de basis nog niet eens op orde is.... Helaas zie je dat zoveel vaker...

[Reactie gewijzigd door zordaz op 23 juli 2024 00:25]

Of bijvoorbeeld er al voor zorgen dat ik niet twee Microsoft Teams cliënts op mijn Windows 11 installatie nodig heb om zowel met werk als privé te communiceren.
Oh god; dat ja.

Of laten we het eens hebben over het feit dat je niet op twee organisaties tegelijkertijd ingelogd kunt zijn.
Fijn als je als dienstverlener te maken hebt met een partij die zelf ook intern Teams gebruikt met kanalen waar ze graag willen dat je op bij schuift.
Teams werkt prima, gebruik het nu dagelijks sinds begin van Corona. Meerdere meetings per dag, chats, documentbeheer... allemaal prima.
Anoniem: 176636 @R4gnax2 november 2021 18:06
Blijf mij altijd verbazen over dit soort boude uitspraken...

Je hebt het over Ruk-performance. Ik zit dagelijks in een stuk of 8-10 Teams calls en vrijwel nooit problemen. Ik heb een standaard laptop, standaard internet verbinding oftewel een standaard gebruiker en merk niets van ruk performance. Soms wel dat video even slechter is maar verder eigenlijk niet.

Verder keep up the good work PM team, mede dankzij jullie hebben een hoop bedrijven tijdens Corona toch omzet kunnen blijven genereren en hebben mijn kids onderwijs gehad!
Ik gebruik de Linux-client op mijn krachtige desktop workstation en zelfs op die machine is het soms traag en unresponsive!
En zelfs als het "gewoon" draait, als je kijkt wat voor resources dat domme programma vreet.........
Slack met 5 workspaces ingelogd vreet "idle" minder resources dan teams dat niks staat te doen.
Je maakt hier een vergelijk met Slack maar dat is appels met peren vergelijken. Teams is zo veel meer dan die paar opties die Slack heeft. Is ander product. Zo ziet Slack het zelf ook overigens. Ik meen mij te herinneren dat de Slack CEO Teams ook njet als concurrent ziet. Zegt genoeg lijkt mij
Wellicht heeft het meer opties, maar waarom het tig keer meer CPU & geheugen gebruikt terwijl die opties niet gebruikt worden?

En Slack ook nog connectie met 5 instanties moet houden en Teams maar met 1.
Niet wellicht, het heeft veel meer opties. Complete integratie met hele Microsoft365 platform. Vraagt veel meer resources. Niet zo gek eigenlijk.

Maar hier op een i5 8th gen 8gb ram draait het als een zonnetje. Uiteraard kan het voorkomen dat er soms wat vertraging is maar dan heet het Internet. Tweakers is soms ook minder snel. Krijg je met volledige Internet applicaties

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 176636 op 23 juli 2024 00:25]

Ik heb hier een Ryzen 3200 en 32GB RAM. Er zijn maar 2 applicaties die soms traag reageren:
Eve online (MMORPG) onder zware belasting (vele spelers in het zonnestelsel) en Teams.

Eve heeft een excuus, Teams niet.
Let op: nu heb ik het over micro-stutters waardoor de UI like een seconde blijft hangen. Dat is niet acceptabel voor een simpele applicatie op zo'n krachtige hardware.

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 23 juli 2024 00:25]

Je zegt een simpele applicatie, de vraag is of het wel een simpele applicatie is... Anyway het hoort idd wel soepel te lopen op dergelijke specs. Wellicht iets niet helemaal compatible. Toch vreemd dat het op mijn pc van 300 euro prima loopt zonder enige UI stutters en op die van jou wel?
Windows-versie vs Linux-versie? Microsoft heeft ongeveer 0 updates uitgevoerd aan de Linux-versie waardoor die nu flink achterloopt.

Ik kan me goed voorstellen dat verschillende optimalisaties ontbreken op de Linux-versie.

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 23 juli 2024 00:25]

Dit. (Op Windows 11)

[Reactie gewijzigd door GenomDalar1983 op 23 juli 2024 00:25]

Te veel second life gespeeld 😄
https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Life

Daarnaast raad ik de mensen aan deze documentaire eens door te nemen;
https://www.vpro.nl/progr...19/Mijn-bullshitbaan.html

Er komt altijd wel een moment dat bepaalde processen doorslaan en dit lijkt daar een mooi voorbeeld van.
Hear hear! Linkedin is een soort Facebook geworden en Teams wordt er op deze manier ook niet professioneler op. Nog afgezien van de tenenkrommende performance inderdaad.
Teams is inderdaad behoorlijk buggy en heeft een gebrek aan fatsoenlijke UX interface.
Wat mij betreft kunnen ze beter hier hun aandacht op richten.
Eens, op de Mac is het helemaal dramatisch, als ik geen meeting heb sluit ik dat ding meteen.
? Are you talking babbling for me? Lijkt mij namelijk best interessant. (En ik voel mijzelf best wel een iemand)
Ik kwam hier om precies hetzelfde te zeggen, want wat een bagger is het de laatste maanden geworden. Niet vooruit te branden en als je screen sharing aanzet is het nog erger dan Win95 op een 32MB machine.
Anoniem: 933945 @R4gnax2 november 2021 17:38
Eens.
Op mn niet eens zo oude en verder prima werkende DURE Lenovo laptop geeft Teams gegarandeerd een BSOD in seconde één.
Het proggie dient overigens voor zo ver ik weet voor online meetings. M'n collega's willen MIJN lieve smoeltje zien, niet één of andere gare avatar.
Mijn 4 jaar oude laptop draaide het nog wel

pricewatch: Lenovo ThinkPad Yoga 370 20JH002KMH

Vond die leuk nee want kon wel wat resourches gebruiken, maar ging echt niet door zijn knieën
Mijn huidige lenovo t15 i7 en 32gb ram speelt zonder moeite te doen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 juli 2024 00:25]

dan is er gewoon een probleem met jouw Windows installatie. Op deze Lenovo T480s hier werkt het prima.
Dat snap je zelf hopelijk toch ook wel? Vele miljoenen mensen gebruiken het wereldwijd zonder problemen. Dan is het niet heel aannemelijk dat jouw bsod de schuld is van Teams.
als zij een bsod krijgen bij het starten van een video meeting, zou ik eerst eens kijken naar je videodriver. En die tip zou ik de anderen ook geven, ja.
Absoluut. Wij gebruiken op kantoor vele honderen devices van verschillende merken waar het prima op werkt.
En dan hebben we het over zakelijke laptops en pc's, maar wat betreft specs niets speciaals. Wel met fatsoenlijke recente drivers enzo.
Wel eens bsod's gehad met laptops met hele oude intel gpu drivers, kwestie van een update pushen.
Verder heb ik wel een hekel aan hoe Teams onder water werkt, maar instabiel is het zeker niet.
Die 25000+ seats heeft niks met de client te maken. Dat is alleen belangrijk voor de server.
Welke server? Hij heeft het over zijn organisatie.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 23 juli 2024 00:25]

Jij weet duidelijk niets van software development, of uberhaupt hoe dingen werken.
Ik ben al 15 jaar software engineer. Mijn huidige vakgebied is al 10+ jaar web-based software oplossingen voor tourism e-commerce.

In die jaren tijd heb ik voor veel zaken die in Teams heel slecht geimplementeerd zijn, zelf kwalitatief veel sterkere versies geproduceerd of aan bijgedragen. De Markdown integratie in de editor bijvoorbeeld; of de wijze waarop infinite scrolling geimplementeerd is. En ik kan je verzekeren dat dat met heel wat minder resources gedaan is dan Microsoft ter beschikking heeft en naar alle waarschijnlijkheid ook heel wat minder doorlooptijd.

Maar ga vooral verder met je relaas. Want jij lijkt echt te weten waar je het over hebt en zo...
(Over op de man spelen gesproken zeg...)
Dus tenzij jij denkt dat de designer van dit soort functies wel even de optimalisatie problemen kan oplossen, dan kan je ook een wat positievere houding innemen en gewoon accepteren dat dit niets met elkaar te maken heeft.
Oh. Dus volgens jou heeft het product management team, wat de koers uitstippelt voor het beheer van het product; op welke functionaliteiten en aspecten de korte en lange termijn focus gelegd dient te worden; etc. -- totaal niets te maken met beslissingen in zake het prioteren van het verbeteren van de kwaliteit van het bestaande product vs het toevoegen van nieuwe features?

Hmm... weet je als ik dat even zo uitschrijf dan klinkt dat echt compleee----t logisch inderdaad. </sarcasm>

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 00:25]

Je kan ervaring hebben, en het toch echt niet begrijpen.

Een designer is geen coder. Binnen een team werken mensen aan verschillende delen van een stuk software, die haal je er niet vanaf om hun beperkte kennis in te zetten om mee te helpen aan andere problemen.

Of Teams dit allemaal al lamg gefixed had moeten hebben, is compleet irrelevant voor het aangedragen argument. Je zeikt het werk van een design team af, omdat niet alles goed zit in de code.
Als jij zo ervaren bent als je claimt, dan zou je dit dondersgoed moeten weten.

Wat betreft je opmerking over op de man spelen. Ik vind je negatieve insteek misplaatst en het beperkte inzicht daarbij is niet iets wat ik graag zie op deze site.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 23 juli 2024 00:25]

Een designer is geen coder. Binnen een team werken mensen aan verschillende delen van een stuk software, die haal je er niet vanaf om hun beperkte kennis in te zetten om mee te helpen aan andere problemen.

Of Teams dit allemaal al lamg gefixed had moeten hebben, is compleet irrelevant voor het aangedragen argument. Je zeikt het werk van een design team af, omdat niet alles goed zit in de code.
Als jij zo ervaren bent als je claimt, dan zou je dit dondersgoed moeten weten.
En waar precies heb ik het ooit over designers gehad? Misschien moet jij eerst even leren wat een product management team inhoudt - wat de term is die ik gebruikte?
Zoals ik eerder al schreef: dat zijn de mensen die de koers van het product uitzetten en bepalen op welke aspecten focus komt te liggen. En klaarblijkelijk vinden zij het dus belangrijker om in dit soort tierelantijn (want dat is het: het voegt niets productiefs toe aan de kernfuncties voor Teams) te investeren dan de reeds bestaande features van het product te verbeteren en stabiliseren.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 00:25]

Je doet volop aannames.

Waar je op reageert zijn grafische features. Jij klaagt dat ze hun tijd moeten steken in bug fixes.

Jij doet hier de aanname dat er niet voldoende tijd wordt gestoken in bug fixes, want misschien is het wel heel lastig om op te lossen?
Daarnaast dus de aanname dat de grafische features ook maar enigzins invloed heeft op de snelheid dat bugs worden gefixed.

Ik blijf ee dus bij dat je klaagt over een schoonmaker die schoonmaakt, omdat je tv kapot is.
Daarnaast dus de aanname dat de grafische features ook maar enigzins invloed heeft op de snelheid dat bugs worden gefixed.
Een ontwikkelteam wat gevraagd wordt zich te focusen op het integreren van deze avatars kan zich niet toeleggen op bug fixing in bestaande features, of wel? En ook budget kun je maar één keer investeren.

Dat hier vechtende belangen zijn is ook duidelijk uit het feit dat MS vaak bug reports en andere vormen van feedback sluit of oplossingen ervoor met ongedefinieerde tijd uitstelt omdat het niet aansluit op hun huidige product focus.
Wie zegt dat het een budget issue is? Wederom een aanname.

Focus op integreren van avatars en dat dit invloed heeft op bug fixing? Aanname.

Dit is Microsoft he, niet een start up met 3 studenten die zich klempzuipen.

Je weet niet war de budgetten zijn of waar ze deze mensen vandaan halen. Zou zo maar kunnen dat dit personeel is uit bijv het Xbox team, en dus nul invloed hebben op de redt van de ontwikkeling.

Echt aanname op aanname, zonder een goed argument een potje klagen. Probeer eens nu.nl.
Wat mooi dat je niet reageert op
Dat hier vechtende belangen zijn is ook duidelijk uit het feit dat MS vaak bug reports en andere vormen van feedback sluit of oplossingen ervoor met ongedefinieerde tijd uitstelt omdat het niet aansluit op hun huidige product focus.
"Word of God" is kennelijk niet goed genoeg voor je?
Wat heeft het met deze grafische implementaties te maken? Juist, niets.

Maar ik wens je veel succes bij nu. Ik ga nu weer reageren op goede argumenten.
Wat is dit nu weer voor iets nutteloos. Kan toch gewoon je Webcam aanzetten?? En als je daar geen zin in hebt zet deze uit?

[Reactie gewijzigd door bloodlynx op 23 juli 2024 00:25]

Het lijkt onderdeel van een nieuwe poging om aan virtual reality te verdienen. Eens in de 15 jaar leeft dat weer op. Wat de gebruikers er aan hebben lijkt niet zo relevant, net zo min als wat gebruikers belangrijker vinden dan dit soort extras. Het gaat er voor een bedrijf om waar ze zelf in willen investeren.
Ja - dus eerst de moeite om elkaar te zien via webcams en dan domme poppetjes tonen?

De meeste films waar heel wat meer moeite is gedaan om emoties te renderen zijn niet echt geslaagd te noemen. De techniek wordt natuurlijk beter maar toch...

Polar Express
Beowulf
Ja op zich is grappig maar inderdaad, ik gebruik ook niet accepteer elk teams gesprek(maar mijn webcam schuifje zit gewoon dicht).
Heb laatste 1,5/2 jaar wellicht 2 of 3 keer webcam aangehad, voor de rest alleen maar audio gebeld zelf.
Nouja het alternatief is dat veel mensen hun webcam niet aanzetten. Ik heb daar ook niet altijd zin in. Bij ons op het het werk is het 1 op de 20 ongeveer die hem aan hebben. Met zoiets kan je wat meer actief meedoen zonder de hele cam aan te zetten.

Bovendien heb ik een Mac Mini en daar zit geen webcam in, dus ik moet deze apart aansluiten (ik hou hem altijd losgekoppeld ivm privacy)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 00:25]

Wat is dit nu weer voor iets nutteloos. Kan toch gewoon je Webcam aanzetten?? En als je daar geen zin in hebt zet deze uit?
Je snapt niet, niet iedereen is knap of ze hebben in zichzelf minder vertrouwen. Daarom willen ze avatars gebruiken om zichzelf te beschermen en of meer vertrouwen in zichzelf kunnen geven. Dus dat kan ik heel goed begrijpen, je zou echt ervan schrikken als Igor Frankenstein de vergaderkamer binnenloopt :P
Microsoft Teams, dat programma dat mijn Core i7 op z’n knieën krijgt?
Het is een brak programma wat nu opgeleukt wordt met nutteloze tierelantijnen. Het zou Microsoft sieren als ze het geld van dit soort onzin functies zouden investeren in een betrouwbaar en duurzaam (lees minder energie vretend) programma
en de M1. En zo niet dan vreet het geheugen en accu.

[Reactie gewijzigd door Commander Vimes op 23 juli 2024 00:25]

Mijn Intel Core i7-1165G7 krijgt het niet op zijn knieën, mijn lenovo t15 met 32gb ram erbij presteert prima.

Mijn oude laptop van 4 jaar oud yoga370 ook niet, hij vond het alleen wat minder leuk ging wat meer blazen(8gb ram niet meer van deze tijd).
pricewatch: Lenovo ThinkPad Yoga 370 20JH002KMH

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 juli 2024 00:25]

Een laptop met 32GB mem is echt niet normaal voor een office laptop, deze laptops zitten veelal op 8 of 16 GB ram. Een simpel chat en video call programma zou gewoon prima moeten werken op een laptop met 8GB geheugen. Google classroom en Zoom werken ook perfect op lichte laptops (chromebooks, windows etc). Op mijn Apple M1 Air werkt het prima in de Chrome browser, en op gebied van memory ook met de native client. De native client is echter traag en vreet voor de functionaliteit die het bied echt veel te veel CPU. Het is gewoon een typisch Microsoft programma: traag en veel bugs
Ik heb ook een iets uitgebreidere laptop genomen, we hebben naast het standaard model nog een uitgerekt model de t15 en een performance model zeg maar die nog een Nvidia quadro kaart heeft voor teken werk(die heb dan weer niet nodig).

Maar teams is geen simpele chat/bel app hè, dit is 1 van de vele functies die erin zit.
Je heb ook de teams kanalen, waar vele mensen documenten/berichten en alles bijwerken, Outlook agenda die erin actief is.

En kan nog veel meer dus programma is constant met van alles op de achtergrond al bezig, dus dat een laptopje met 8gb nu moeilijker gaat krijgen kan wel snappen.

Verder vind ik het wel een draak van een programma, werkt voor geen meter veel te veel in elkaar gebouwd.
Leuk voor simpele gebruiker met 1 beeldscherm, maar totaal niet productief als je met 2 of 3 schermen werkt :)

Ook teams meeting verschrikkelijk irritant met delen van de desktop, dat die standaard op focus modus blijft staan logica van lik mijn vestje.
Je ben gewoon stuk daardoor van je scherm kwijt omdat je de deelnemers ziet(en je graag het gedeelde scherm goed wil zien).

Het delen van van een scherm vind ik ook omslachtig, de optie zit verstopt, je krijgt letterlijk mogelijk om alles te presenteren wat open staat.
Aangezien ik best wat programma’s open heb, en 3 schermen zoek ik mij rot in die kleine vensters waar mijn scherm is die ik wil gaan delen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 juli 2024 00:25]

Anoniem: 30722 2 november 2021 17:50
Teams is echt MSN 2.0 aan het worden 🙄
Wat moet je er mee, leuk voor pubers, maar verder zit er toch niemand op deze onzin te wachten? (Niet dat ik überhaupt op teams zit te wachten)
Echt heel jammer. Het had zo'n mooie applicatie kunnen zijn. Iedereen in mijn team heeft problemen met Teams.

- Crasht regelmatig.
- Traag met opstarten.
- Wanneer ik een nieuw bericht gelezen heb op desktop komt het bericht soms 1 minuut later aan als notificatie op mijn telefoon.
- Een "like" wordt als aparte alert geregistreerd terwijl ik de chat gewoon open heb staan.
- Regelmatig dat mensen in een meeting zitten terwijl dat voor andere niet zichtbaar is.
- Soms starten wij een agenda meeting en is de meeting gewoon opgesplitst in 2 groepen. Dus zit je allemaal lekker op elkaar te wachten...
- Niet mogelijk om contacten te groeperen. Ja je kunt ze vastpinnen. Nou geweldig.
- Wanneer ik in de chat scrol schiet die scroller alle kanten uit. Het heeft gewoon problemen met het laden van de chat. Ook als je weer terug scrolt naar beneden. Laat staan wanneer er een afbeelding in staat. Dan begint dat ding zelf opnieuw te scrollen om vervolgens diezelfde tekst die al in beeld stond weer apart in te gaan laden.
- Had ik al gezegd dat het regelmatig crasht?
- Het onthoudt de geselecteerde audio devices niet goed.

[Reactie gewijzigd door michelvosje op 23 juli 2024 00:25]

Je kan contacten wel in groepen steken.
Je kan contacten wel in groepen steken.
Als beheerder kun je aliases voor groepen gebruikers definiëren zodat ze allemaal met een at-je van de alias aangesproken kunnen worden. Maar ik heb het als gewone gebruiker nog niet gezien dat je in je user interface contacten kunt groeperen in bijv. uitvouwbare groepen.
Ik zeg niet dat ik teams geweldig vind, maar ik doe de it voor 300 man ongeveer en teams crasht bij niemand.
Het onthoud ook bij iedereen zijn audio zetten / devies, agenda meetings starten nooit apart op.

Je heb nu wel iets een functies rooms ofzo in teams, kan je tijdelijk in een meeting mensen verdelen in aparte groepjes voor een bepaalde tijd.
Wellicht dat bij jullie hier iets niet goed gaat.

Berichten komen direct op de mobiel als op de desktop binnen, en de app is ook binnen no time opgestart(misschien als je een pc van 5 jaar of ouder heb niet).
Zelfs mijn lenovo yoga van 4 jaar oud starte applicatie met gemak op, met een i5 en 8gb ram.
al deze problemen herken ik niet en ook ik gebruik Teams dagelijks. Net zoals de 5000+ collega's in ons bedrijf.

Als dit soort problemen bij ons zouden optreden, hadden we het wel gehoord, aangezien ik de Teams admin ben.
Dat zegt niet zoveel.
Ik heb ook wel eens dat Teams onder water crasht, lees gewoon blijft hangen.
Tenzij je dan echt naar de applicatie kijkt merk je dat compleet niet terwijl je niet bereikbaar bent.
0 notificaties, geen enkele manier dat je het merkt tenzij je of het programma zelf opent, of je collega je op een andere manier benaderd waarom je niet op Teams bent.
Nooit last van, gebruik het dagelijks :/
Misschien moest MS eens bedenken wat ze Teams willen laten zijn: een samenwerkingsomgeving die ook bruikbaar is voor de zakelijke markt, of het nieuwste 'metaverse' speeltje?
Microsoft had al lang plannen met een social VR platform, alleen wisten ze niet hoe dat te implementeren. In 2017 hadden ze Altspace VR om deze reden overgenomen.
https://altvr.com/joining-microsoft/
Door Corona heeft Teams een gigantische vlucht genomen. Met Microsofts focus (en succes) op de zakelijke markt, lijkt het logisch om dat social VR maar in Teams in te bouwen. Waarschijnlijk ook een rush-reactie op Meta die ook de zakelijke markt wil aanboren met hun Metaverse. Tja, dan voelt Microsoft zich wel bedreigd.
Vet, kan ik dat deel ook outsourcen.
dit lijkt me eerder een feature gericht op omgevingen met kinderen, eerder dan in het zakenleven
Lijkt wel copy and paste van de sims 4
Laten we nog meer energie verspillen, het trekt al zo veel van je computer al draait het in de achtergrond. Zitten veel te veel lui bij Microsoft die vooral gimmicks ontwerpen/ontwikkelen en te weinig oog hebben voor usability en productiviteit. Helaas is hele NL hoger onderwijs gedwongen aan de Microsoft Teams met dank aan Surf.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.