Microsoft voegt Teams-chatfunctie toe aan de taakbalk in Windows 11

Microsoft heeft een chatfunctie van Teams toegevoegd aan de taakbalk in Windows 11. De functie krijgt een eigen knop in de taakbalk en opent zich zoals het startmenu, dus niet als een los venster. De functie wordt uitgerold via het Insider-programma voor Windows 11.

De Teams Chat-functie is onderdeel van de Teams desktopclient en wordt momenteel toegevoegd aan previewbuilds van Windows 11 via A/B-tests. Om toegang te krijgen tot de feature moet een gebruiker in het ontwikkelaarskanaal van het Windows Inside-programma zitten.

Op dit moment is de app nog vrij uitgekleed, zoals wordt getoond door BleepingComputer, dat toegang heeft tot de app. Gebruikers kunnen inloggen, contactpersonen toevoegen, en individueel en in groepen chatten. Als een gebruiker op de Chat-knop klikt, wordt de Microsoft Teams-desktopclient geopend in een compacte modus. In de komende weken is Microsoft van plan om de chatfeature uit te breiden met onder andere video- en audiogesprekken en scherm delen.

Zodra de feature werkt, kan een gebruiker een chat beginnen door op het chat-icoon in de taakbalk te klikken of via de snelkoppeling Windows+C. Chat wordt net als het startmenu geopend als pop-up boven elk ander venster en kan op dezelfde manier als het startmenu weggeklikt worden. Vanuit Chat kan vervolgens de volledige Teams-client geopend worden als een los venster.

Ook krijgt de Chat-app rechtsonder in de taakbalk meldingen van berichten, waarop direct inline gereageerd kan worden. Gebruikers kunnen via Windows 11 'Focus assist' kiezen of deze meldingen zichtbaar zijn.

Gebruikers kunnen met de Chat-feature contacten toevoegen via e-mail of sms. Ze krijgen vervolgens een notificatie om contactpersoon te worden via Teams. Ook kunnen contactpersonen uit Skype en Outlook automatisch worden overgezet via een Microsoft-account.

Op dit moment werkt Chat alleen in het Engels en is er nog geen offlinesupport. Ook werken nog niet alle features van Chat. Daarnaast wordt bij het synchroniseren alleen het primaire e-mailadres of telefoonnummer meegenomen in Chat. Ook meldt Microsoft bij sommige gebruikers een probleem waarbij de Chat-feature open blijft staan en niet weggeklikt kan worden. Het bedrijf verzekert dat deze problemen in de komende tijd verholpen worden.

Windows Chat notificatie

Door Stephan Vegelien

Redacteur

21-07-2021 • 15:14

154 Linkedin

Submitter: x86dev

Reacties (154)

154
152
57
16
0
72
Wijzig sortering
Ja leuk allemaal, maar waar blijft nou de 'Reply' functie in de desktop versie? Daar wacht ik ondertussen al anderhalf jaar op. Maar wel nutteloze shit blijven toevoegen waar niemand op zit te wachten... #microsoft
Windows Toast notifications binnen Teams inschakelen....
Die staat ingeschakeld, maar ik ben geen monster en typ gewoon vanaf het scherm waar het venster openstaat... Of ben ik dan juist wel een monster?
Als je daar al bent heb je toch geen reply-iets nodig? Je ‘replied’ dan toch al?

Of snap ik de feature waar je op doelt niet?

[Reactie gewijzigd door WoutervOorschot op 21 juli 2021 21:42]

Niet als je collega meerdere dingen achter elkaar zegt en je wilt op iets specifieks reageren. Wat bij mij vrijwel elke dag voorkomt. Maar nee, dan moet ik via m'n telefoon typen, omdat Microsoft te lui is om gevraagde features in te bouwen, maar wel met een andere interface aan komt kakken een tijdje geleden..
Ik snap wat je bedoelt. Je wilt iemands bericht kunnen quoten om zo te laten zien aan de ontvanger wáár je op reageert. Iets dat inderdaad alleen via de mobiele Teams-app kan.
Correct. Ideale functie lijkt mij dat :P
Je kopieert het bericht van je collega, klikt op Shift > en plakt de tekst er weer in...
Ja, dat is voor nu de foplossing. Reageren op quotes in desktop moet ook voor desktop komen.
Dit zijn aardig wat handelingen en biedt geen linkje terug naar het originele bericht. Het zorgt ervoor dat je minder complex kan communiceren
Komt eraan... Bij een enterprise klant icm het TAP programma is deze al een paar maanden geleden geactiveerd. Nog even geduld dus ;). Werkt prima eenmaal geactiveerd.

Daarnaast zal Teams v2 compleet herschreven zijn waardoor er minder CPU en geheugen belasting zal zijn.
Komt eraan...
These were famous last words of Smart77
al een paar maanden geleden geactiveerd
Once again: MS is traag
Waarom is dit een OS feature? Ik zit niet op dit soort rommel te wachten. Ik wil dat een OS gewoon de basiszaken regelt en verder niet. Als ik Teams wil dan installeer ik het zelf wel en het hoeft zeker geen onderdeel van het OS te zijn.

Microsoft is trouwens niet de enige die zich schuldig maakt aan dit soort onzin. iOS gebruikers vinden het al normaal dat ze een OS update moeten doen als er iets aan de weer app verandert.

Ik zal wel oud worden denk ik...
Prima toch? Er is mijns inziens helemaal niks mis met Teams voor werk en als het baked-in is heb je daar als enterprise gebruiker alleen maar profijt van.
Ik ben wel benieuwd of dit voor de reguliere gebruiker voordeel oplevert, maar dat is een hele andere discussie natuurlijk. Microsoft zal niet het niveau AOL of MSN hier mee halen verwacht ik.
Windows heeft een startmenu waaraan je zelf programma's die je vaak gebruikt toe kunt voegen.
Waarom bemoeit Microsoft zich steeds met het startmenu en blijft veranderen en volproppen met zaken waar ik niet op zit te wachten? Ik chat niet en ben dat ook niet van plan. En als ik dat wel van plan ben kan ik zelf wel een programma installeren en een link toevoegen aan het startmenu.
Hopelijk kan ik deze toevoeging wél zelf verwijderen.
In de verkenner staan ook al mappen die Microsoft zo nodig moet toevoegen ( '3D Objects', 'Afbeeldingen', 'Documenten', 'Downloads', 'Muziek', 'Video's') en die ik niet kan verwijderen, ondanks dat ik ze nooit gebruik en niet wil hebben omdat de rij alleen maar onnodig lang wordt en ik dus onnodig moet scrollen.
Laat MS zich alsjeblief op de essentiële zaken focussen en niet steeds met onnodige dingen bemoeien.
Windows is een besturingssysteem en niets meer. Ooit kon Windows op een CD, nu groeit het uit zijn voegen en gaat ver over de 4 GB heen: dat zegt genoeg.
Hup dan, hier is de Ubuntu Server iso. Krijg je nog bloat als Snap en Apt, en die troep als dd van GNU. Super leuk dat jij vind dat Windows een besturingssysteem vind en niks meer, alleen denk de maker en het overgrote deel van haar userbase daar anders over.

[Reactie gewijzigd door snoopdoge90 op 21 juli 2021 16:34]

Ik ben het met u eens dat de een zus denkt en de ander zo. Microsoft kan het niet iedereen naar de zin maken. Toch gaat uw vergelijking niet helemaal op. In Ubuntu (en elk ander Linux systeem) kun je elk ongewenst programma heel makkelijk verwijderen zonder gevolgen voor het geheel. In Windows is dit helaas (vaak) anders. Ik heb b.v. de Edge browser volledig uit mijn systeem verwijdert (ik werk met Firefox). Dit ging niet op de normale manier. En als 'straf' van Microsoft kan ik nu niets meer downloaden uit de Microsoft Store want dit werkt niet zonder Edge (ik vind dit overigens geen verlies, maar dit terzijde). Microsoft dringt de gebruikers iets op; en dat is iets anders dan de gebruiker iets aanbieden.
In de verkenner staan ook al mappen die Microsoft zo nodig moet toevoegen ( '3D Objects', 'Afbeeldingen', 'Documenten', 'Downloads', 'Muziek', 'Video's') en die ik niet kan verwijderen,
Daar schijnen 'gewoon' registry entries voor te bestaan. :)
Dank voor de tip
Ja, weet ik, maar dat is toch geen oplossing voor de gemiddelde gebruiker?
Toch te gek dat je het register in moet duiken om 6 mappen te verwijderen en dat alleen door de betuttelende houding van Microsoft die vindt dat ik die mappen moet hebben?
Dat moet in 2 muisklikken kunnen....
Wat ik in je post zie is ik, ik, ik, ik, ik... MS ontwikkelt het OS niet voor jouw maar voor honderden miljoenen gebruikers en gaat op zoek naar functionaliteit die het merendeel wel kan waarderen.
Wij denken dat het vooral te maken heeft met het verdienmodel van Microsoft.... :)
Tot nu toe vond ik Windows nog prima, en ook windows 10 start menu echt ideaal.
Maar ik test nu windows 11 ook een beetje op het werk, en wat een gedrocht zag ook ineens team chat ding direct verwijderd..

Ik heb vorige week hard gefietst naar Amac, en heb hem iPad Pro weer omgeruild voor een MacBook Air M1(Privé dan).
Hele taskbar is niks meer mee te doen of te customizen, het start menu helemaal zelfde en alles zit verstopt achter expand knoppen rechte muisknop enzo(Om menu compact te houden).

Wat een rust geeft voor mij MacOs zo out of the box kunnen werken, niks naar persoonlijke style hoeven aan te passen, tig dingen verwijderen heerlijk.
Het mooie is het werkt precies het zelfde zoals ik hiervoor mijn MacBook Pro uit 2015 ut, en we zijn ondertussen al weer best wat jaar verder :).
Ik vond uw verhaal wat lastig te volgen, maar ik begrijp dat u punt is dat MacOS geen enkele ontwikkeling doormaakt?
Eerlijk gezegd vind ik wat knoppen toevoegen en wat menu's verplaatsen geen ontwikkeling: dat is gebruikers op het verkeerde been zetten zodat ze weer op expeditie moeten om alles te zoeken wat ze vaak gebruiken. Oeverloos knoppen en menu's verplaatsen vind ik armoede, geen 'ontwikkeling'.
Er zijn talloze zaken in bijv. de verkenner die voor verbetering vatbaar zijn: daar is meer te halen dan met al die cosmetische veranderingen....
Het heeft genoeg ontwikkeling door gemaakt, echter veranderd het niet zo drastisch als windows.
Zij gooien de hele boel om dat het totaal anders werkt, waardoor je alle gebruikers weer in de stres heb.

Zoals @Henri Brands al zegt een tal van knoppen en menu's aanpassen/ dingen verstoppen is geen ontwikkeling.
Dit is een verslechtering want iedereen moet weer op zoek, je veranderd al weer het totale uiterlijk en verstopt dingen waardoor 9/10 weer van slag is.

Nog zo mooie nieuwe wijziging in windows 11

Microsoft confirms taskbar in Windows 11 no longer supports drag and drop

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 juli 2021 15:52]

Dan verander je toch dat verkenner This PC opent als je verkenner start. Je kan quick access ook daarna gewoon dichtklappen en dan blijft deze dicht.
Ik gebruik geen Teams voor mijn werk, noch privé, ik zit dan ook niet echt te wachten op dit soort bloatware.

[Reactie gewijzigd door r03n_d op 21 juli 2021 19:12]

Imessage op Mac is dus ook bloatware?
Ik gebruik nog geen Teams voor mijn werk
Lemme fix that for you! ;-)
Niet iedereen vergadert voor zijn werk ;)
Maar ook bijna niemand werkt helemaal in zijn eentje ....
Ik werk met een team, en elke dag op het werk. Thuiswerken behoort niet tot de mogelijkheden. Maar dat is verder aardig off-topic.
Het is geen bloatware maar een dedicated applicatie wat geïntegreerd is met de O365. Het is alleen maar beter dat het er is.

En teams is toch wel de leider aan het worden voor meetings, bellen etc. Zit ook ik hun o365 pakket.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 21 juli 2021 15:38]

Lul niet zo dom man. Ik bepaal zelf wel wat beter voor mij is. Ik wens dat soort kutprogramma's niet op mijn pc.
Kut programma zeker niet. Een van de meest gebruikte applicaties. En in combinatie met een O365 account of gratis account een prima communicatie applicatie.

Dat is gewoon zo. En het is Windows hun eigen systeem. Wat je een kut programma kan noemen is bijvoorbeeld EA Launcher of Ubisoft Launcher dat zijn kuz programma's
Agree fully!
Enige irritante aan teams vind ik dat de gedeelde bestanden in de verschillende teams in hetzelfde programma zit als de chat. Dus om een bestand te openen moet je de chat sluiten en andersom.
Ook de zoekfunctie voor contacten mogen ze wat mij betreft verbeteren.
Je kunt pop-out chat doen? Dan krijg je los window voor de chat.
Niet optimaal inderdaad, maar Office-bestanden kun je ook openen in je browser, waardoor je ze dus gescheiden houdt. Maar je moet natuurlijk nog wel eerst naar het bestand navigeren. Dat probleem speelt zich trouwens op meer vlakken af, want ik vind het überhaupt irritant dat ik de hele tijd aan het wisselen ben tussen teams, kanalen en chats. Ik wil wel wat meer dingen tegelijk open kunnen hebben.
Dat is het probleem inderdaad. Alles opent maar in dat ene teams venster. Haalt een beetje de basis van "Windows" weg. Ik wil die dingen gewoon in meerdere vensters hebben...
Wat een geweldig goede observatie. Het is inderaad opvallend dat het iconische concept waar MS hun hele product naar heeft vernoemd ("Windows") tegenwoordig steeds meer naar de achtergrond wordt geschoven en zelfs de applicaties van MS zelf heel hard lijken te proberen om maar vooral geen "vensters" te gebruiken. Het gaat zo ver dat die applicaties dan intern zijn voorzien van tabbladen met secties en pop-up berichten en dialogen die allemaal door de applicatie zelf worden gemanaged in plaats van het OS / de window-manager.

De verklaring waarmee ik zelf zo snel kan komen is dat de webbrowser heeft gewonnen. Websites hebben typisch geen concept van losse vensters. De meeste nieuwe software wordt gebouwd als web-applicatie en de user-interface ontwikkelaars hebben de voorschriften en beperkingen van die wereld tot de nieuwe standaard verheven.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 21 juli 2021 17:42]

Microsoft heeft heel laat pas tabbladen in hun browser toegevoegd, omdat ze vonden dat je een taakbalk had om je vensters te beheren. Uiteindelijk onder druk van de community toegevoegd in IE.

Jammer dat Microsoft dat achter zich aan het laten is. Zo kan je in de nieuwe Edge niet meer net zo makkelijk al je open tabbladen in de taakbalk preview zien zoals de oude Edge en IE dat wel deden. Teams is inderdaad ook een mooi voorbeeld waar de vensters nu op meerdere plekken terug te vinden zijn.

Consistentie is ondertussen steeds verder te zoeken bij Microsoft. net als @Blackouts heb ik liever alles in losse vensters, helemaal nu de laatste ~5 jaar de screen real estate enorm toegenomen is met ultrawides en 4k schermen.
Ja we hadden JVM met Java applicaties.
Nu hebben we Chrome met Electron applicaties.
Beide heavy on resources en slecht integrerend in de staande Desktop Environment.
Het is echt een lood om oud ijzer verhaal. Jammer dat dit vehikel voor nu de strijd lijkt te hebben gewonnen voor OS-onafhankelijk applicatieontwikkelplatform.
Dat is het probleem inderdaad. Alles opent maar in dat ene teams venster. Haalt een beetje de basis van "Windows" weg. Ik wil die dingen gewoon in meerdere vensters hebben...
Weet je wat nog leuker is ....
in 3 verschillende domeinen aanwezig zijn, met elk hun eigen O365 omgeving.
En de browser het gewoon niet wil begrijpen, dat je ze wel eens tegelijk open wil/moet hebben.

Nu heb ik noodgedwongen Edge, Firefox en Chrome in gebruik....
Firefox en de container tabs extensie zijn hiervoor een elegantere oplossing. Maar idd, meerdere O365 accounts tegelijk moeten gebruiken blijft eigenlijk een drama.
En ook zonder Firefox Multi-Account Containers (briljant spul trouwens) kon je altijd al gewoon meerdere profielen maken voor dat doel. In Chrome kan je daarvoor geloof ik zelfs gewoon "New Person" of zo ergens aanklikken. Edge heeft ook zoiets. Het nadeel is dat je dan alles gescheiden hebt. Met FF containers deel je gewoon bookmarks en passwords.
In Chrome gebruik ik voor zulke zaken SessionBox; zo kan je per tabblad een andere sessie openen.
Edge ondersteunt meerdere profielen. Daarmee kan je per O365 omgeving een eigen profiel aanmaken. Cookies, sessies, geschiedenis, wachtwoorden, enz. zijn per profiel geldig. https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/aanmelden-en-meerdere-profielen-maken-in-microsoft-edge-df94e622-2061-49ae-ad1d-6f0e43ce6435
Voorbeeld: https://www.anupams.net/e...-in-office-365-with-edge/

Bij firefox kan je de extensie multi account containers installeren (gemaakt door mozilla). Hiermee bereik je hetzelfde. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/multi-account-containers/

Bovenstaande functionaliteit mist bij Chrome.
Ik vind Mozilla's oplossing het elegantst en het is de voornaamste reden dat ik Firefox gebruik :)
Ik open de bestanden dan in een browser. Of je kan de chat loskoppelen van het hoofdscherm van Teams.

Maar houtje touwtje oplossingen. Dat zou echt beter moeten kunnen. En niet dat je in Teams een bestand opent/leest, dan een bericht krijgt en deze leest, daarna terug switched naar files. Dat je ergens in een random folder terecht komt.

Door dit soort dingetjes krijg ik toch behoorlijk het gevoel dat Teams gewoon een BETA product is. Kom op Microsoft, je maakt al bijna 30 jaar chat apps. Dat moet beter kunnen.
Maar houtje touwtje oplossingen. Dat zou echt beter moeten kunnen. En niet dat je in Teams een bestand opent/leest, dan een bericht krijgt en deze leest, daarna terug switched naar files. Dat je ergens in een random folder terecht komt.

Door dit soort dingetjes krijg ik toch behoorlijk het gevoel dat Teams gewoon een BETA product is. Kom op Microsoft, je maakt al bijna 30 jaar chat apps. Dat moet beter kunnen.
MS zit al heel lang in een spagaat. Jarenlang was hét verkooopargument dat Windows zo "gebruikersvriendelijk" is dat je geen dure IT-nerds nodig hebt maar dat ieder kind de was kan doen. Je kan je echter afvragen over "hufterproof" geen betere omschrijving is. Dat heeft geleid tot een cultuur waarin "niet nadenken" wordt gezien als "gebruikersvriendelijk". Maar dat is op termijn natuurlijk een ongezonde cultuur want je schept een situatie waarin het nooit meer beter wordt. "Inzicht" wordt steeds meer vervangen door "stug doorwerken" en dat is eigenlijk de antithese van automatisering.
Dit vakgebied is groot geworden met de slogans 'werk slimmer, niet harder' en 'automatiseer je eigen werk weg'. Dat zijn we helemaal kwijt aan het raken.

Concreet betekent het bijvoorbeeld dat mensen tegenwoordig niet meer met directories en bestanden kunnen omgaan. Die vaardigheid leren we ze niet meer. Je kan technisch gezien wel directories aanmaken maar het gebruik daarvan is zo onhandig dat het nauwelijks iets toe voegt. Mensen kiezen er dan al snel voor om alles maar op 1 grote hoop te gooien en te vertrouwen op de zoefunctie om hun data terug te vinden. En als één lid van een groep dat doet dan heeft de rest geen andere keuze meer om zelf ook zo te gaan werken.

Zo schuiven hele groepen mensen hun luiheid en/of onbekwaamheid af op anderen. Hun bazen zien wel dat het niet goed werkt maar ze hebben nog niet door dat niet moeten reageren met te vragen om nog meer "gebruikersvriendelijke" software, want dat is niet wat ze krijgen.

Misschien dat er in de jaren 90 nog een argument te maken was dat crashende computers een groot probleem waren en dat "crasht niet" een belangrijk aspect van "gebruikersvriendelijk" was, maar de afgelopen 20 jaar is dat niet echt relevant meer.

Voor de duidelijkheid, ik ben niet tegen gebruikersvriendelijke software, maar ik denk dat ons beeld van 'gebruikersvriendelijk' in de loop der jaren flink is verstoort.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 21 juli 2021 17:40]

Is Teams sowieso niet een houtje-touwtje-oplossing? Praktisch alles is toch aan elkaar geplakt?
Volgens mij is het ook een Electron applicatie. Nogal zwaar dus, zeker voor opname in een chat-dingetje ineen taakbalk, waar het wellicht maar door weinig mensen gaat worden gebruikt maar wel altijd actief is Ik hoop maar dat ze een parallelle implementatie hebben gemaakt die geen resources vreet.
De nieuwe desktop client in Windows 11 is een complete rewrite (dus geen Electron app meer). Volgens deze tweet van Rish Tandon in ieder geval.
Ja ik weet het, ze gaan naar Edge webview. Het zal niet veel uitmaken verwacht ik want het blijft hetzelfde concept: een volledige webapplicatie met meegeleverde browser; zwaar en traag by design.
Er staat op uservoice dat ze er mee bezig zijn, maar dat is al een tijdje zo.
Dus is maar de vraag wanneer de optie komt om bestanden automatisch in een externe applicatie te openen.

Ze zijn er dus al mee bezig uitrol staat gepland voor September:
https://www.microsoft.com...ilters=&searchterms=82662

[Reactie gewijzigd door chickpoint op 21 juli 2021 15:32]

Dit dus het is een gedrogd van een programma hier door, je doet alles op 1 scherm.
Ik weet een collega die werkt ook maar met 1 27 inch monitor, die kan niet met meerdere schermen werken.

Ik werk met 3 schermen 2 externe en de laptop, en wil gewoon verschillende dingen open hebben.
Dit werkt veel productiever dan constant 1 dingetje openen, dan weer sluiten, en volgende zoeken en openen op zelfde scherm.
Ik begrijp je wellicht verkeerd maar je kan gewoon het chatgesprek in een los venster openen en tegelijk binnen teams navigeren. Ik doe niet anders.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 21 juli 2021 19:30]

Mijn grootste irritatie is dat Teams niet geïnstalleerd kan worden per computer, maar alleen per gebruiker. Niet alleen is applicaties toestaan om op te starten vanaf de AppData folder echt geen goed idee, het neemt ook nog eens zo'n 5GB ruimte per gebruiker in beslag. Tot dusver geeft Microsoft nog steeds geen gehoor aan het verzoek om een traditionele installatie mogelijk te maken voor bedrijven: https://microsoftteams.us...-install-for-all-users-an
De MacOS versie is ook al minstens even erg. Op MacOS kan je tegenwoordig voor alle software een dmg/zip gebruiken, het installeren van (privileged) helpers kan gewoon gedaan worden door de applicatie zelf. Gewoon de developer documentatie lezen. Er bestaat ook nog steeds de klassieke .pkg installer methode. Tot een paar jaar geleden gebruikte Teams de normale dmg/zip methode, echter is het op een gegeven moment over geschakeld naar de .pkg om tijdens install heimelijk als root "logs" naar azure cloud te versturen, alsook om een root backdoor "update" daemon om heimelijk "updates" te installeren. Genoeg manieren om op MacOS applicaties te updaten zonder een heimelijke root backdoor aan het systeem toe te voegen. Er bestaan geen argumenten voor deze security madness, en je kan genoeg onderzoek van security researchers vinden die dit bevestigd. Teams heeft geen sandbox profile, en is als gevolg ook niet via de Mac Appstore te downloaden, want de developers hebben een soort Napoleon complex met betrekking to best practices en security.
Schitterend. Ze blijven maar doorgaan op de legacy.
Op m'n linux machine heb ik ook Teams staan. Daar word het process letterlijk herkend als 'Skype'...
Ik ken het binnenwerkt verder niet, maar heb een stevig vermoeden.
Waarschijnlijk is Teams een schil om Skype, wat weer een schil om Lync heen is (?). Mogelijk nog verder?
Het kan toch niet anders dat het zo log en traag als de pest is?
Off-topic; allang blij van Win10 af te zijn... In plaats van de bestaande applicatie goed te maken, *moet* er eerst iets nieuws zijn.
Op m'n linux machine heb ik ook Teams staan. Daar word het process letterlijk herkend als 'Skype'...
Ik ken het binnenwerkt verder niet, maar heb een stevig vermoeden.
Waarschijnlijk is Teams een schil om Skype, wat weer een schil om Lync heen is (?). Mogelijk nog verder?
Stukje geschiedenis: Lync heeft eigenlijk niks met Skype te maken. Van oorsprong is dat een zelfstandige applicatie met z'n eigen communicatieprotocol. Op een gegeven moment heeft MS het bedrijf Skype gekocht. Toen hebben ze eerst Skype compatible gemaakt met Lync daarna hebben ze Lync hernoemd naar "Skype for Bussiness". Waarschijnlijk om mee te liften op de uitstekende reputatie van Skype.

Het DNA is echter nog steeds Lync. Toen hadden we dus twee gescheiden applicaties: "Skype" en "Skype for Bussiness". Uiteraard weet 99% van de gebruikers niet dat er een verschil is en ze noemen het allemaal gewoon "Skype". Weer een paar jaar later hebben ze "Skype for Bussiness" hernoemd naar "Teams". Maar onder de motorkap is het eigenlijk nog steeds een afstammeling van Lync.
Dank voor de opheldering. Dus eigenlijk was de aankoop van Skype alleen voor de naam kunnen we nu stellen.
Wat ik zelf het liefst zou zien, is dat de Teams client gewoon native wordt, of op z'n minst ontzettend geoptimaliseerd. Het is zo... ontzettend.... langzaaaam....
Die chat popups zijn ook behoorlijk irritant, omdat ze sticky zijn en de enter/return toets niet versturen is.
CTRL-Enter stuurt het bericht
Wat ik wil, is dat Teams gewoon niet geïnstalleerd wordt. Ik heb geen teams account en ook niet nodig. (Ik werk niet).

Wat is er mis met dat oude idee dat een gebruiker de software die hij nodig heeft (c.q. wil hebben) zelf installeert?
Welk oude idee? Er wordt al van oudsher software meegeleverd met een OS. Qua chatsoftware had je o.a. Skype, Live Messenger, MSN Messenger, Windows Chat, Microsoft (Comic) Chat en vast nog meer.

Windows heeft altijd tal van accesoires gehad. Datzelfde zie je ook op macOS en zelfs Linux als je een default desktop-installatie doet op vrijwel alle distros.
Ja inderdaad geweldig, als je Windows Live Messenger wilde, kreeg je er Mail, Foto Galerij, Movie Maker en Writer helemaal gratis en ongevraagd bij.
Nee hoor je had een knop en kon je selecteren wat je wou, als je gewoon klakkeloos akkoord ging met de snelle Install idd wel(Altijd custom kiezen :) )
Nou, in mijn ideale wereld(als ik tenminste Windows zou gebruiken - wat ik zakelijk gezien ook doe) zou ik graag b.v. tijdens het OOBE(Out-of-box Experience) proces willen aangegeven dat ik bepaalde bloatware(subjectief natuurlijk) niet wil.
Windows is in de basis enorm modulair(Windows server installatie is zelfs mogelijk zonder GUI), dus de reden dat Microsoft dit niet doet, is omdat ze heel bewust dingen aan je willen opdringen zodat je niet bij de concurrentie gaat kijken.
Dat ze dat met Teams nog meer gaan doen is natuurlijk commercieel logisch. Het is nu al de grote zakelijke lokker voor MS 365. In de ideale wereld van MS heeft iedereen dadelijk een abonnementje(of verzamelen ze op z'n minst heel veel metrics of andere data voor advertentiedoeleinden).
Maar persoon vind ik het niet helemaal zoals het "van oudsher" was omdat het nu wel wat verder gaat als een webbrowser en Wordpad.
Oh daar ben ik het mee eens; ik reageerde vooral op de 'vroeger was alles beter'. ;)
Ik kom nog uit de goede oude tijd. CP/M, Dos 2.1, Windows versie 1. System 9. OS/2/, Unix versie 4.

En nee, toen werden er niet allerlei programma's meegeleverd. Ook later niet. Afgelopen maand nog een installatie gedaan van Elementary OS (Linux). Je staat er verstelt van hoeveel er niet geïnstalleerd is t.o.v. een standaard windows installatie.

De laatste keer dat ik een Mac aanraakte is inmiddels een half jaartje terug. Ding ging stuk en hier is niet zo 123 een nieuwe te krijgen. Mag al blij zijn als ik toestemming krijg om naar de supermarkt te gaan. Iets met covid-19. Maar de laatste keer kon ik toch echt de photo applicatie gewoon in de prullenbak gooien.

Ik sta op het standpunt dat, wat niet geïnstalleerd is, ook niet gehacked kan worden. Laatst nog een gevalletje, Fout in Windows Printspooler. Staat standaard aan, want dat is wel makkelijk. Maakt niet uit of je een printer hebt of niet. Aanzetten. En dus is heel de wereld opeens kwetsbaar. Ook al hebben ze geen printer.

Skype werd vroeger niet meegeleverd. Dat is volgens mij pas bij Windows 10 home edition gebeurd. (Skype voor Business). De pro versie had daar gelukkig geen last van. MSN en dergelijke werden vroeger net zo min bijgeleverd.

Normaal kun je de meegeleverde applicatie's gewoon deïnstalleren. Je kunt nog een punt opbrengen dat sommige programma's absoluut nodig zijn geworden voor een computer, zoals een web-browser.

Op mijn windows machine heb ik echter Maps, MS Photo, People, Messaging, XBox Game Bar en Your Phone die wel allerlei rechten willen hebben, en niet te deïnstalleren zijn. Ga me niet vertellen dat het allemaal apps zijn, welke absoluut nodig zijn om met een computer te kunnen werken. Mensen hebben echt geen Maps nodig als ze een spelletje willen spelen. En je kunt een computer prima gebruiken als je geen Xbox hebt (met het daarbij horende account). En die werden vroeger ook niet meegeleverd.

Chat is niet een basis-functie welke absoluut nodig is voor een computer. Er is dus geen enkele reden waarom je dat moet installeren (en niet te verwijderen) behalve om alternatieve chat-applicatie's (voor degene die willen chatten) buiten de deur te houden. Dan krijg je niet, wat ik in de andere reactie's lees, een applicatie met gebreken maar tja, het is aanwezig dus wordt het maar de standaard. Dat hebben we in het verleden al gehad met Internet Explorer. Waar jarenlang nauwelijks verbetering in kwam totdat MS gedwongen werd om het los te koppelen en alternatieve browser een kans te geven.

Wil je chatten, prima. Wil je daarvoor Teams gebruiken. Ook prima. Maar het moet wel een vrije keuze blijven. Zodat je ook iets anders kan gebruiken. Of helemaal niets. Waardoor ik niet opgezadelt wordt met bugs in Teams waarmee ik gehacked kan worden.

Om maar te zwijgen van die leuke services die standaard alle rechten eisen, zoals Cellular Time, Downloaded Maps Manager, Fax, Geolocation Service, Parental Controls, Phone Service, Remote Registry, Smart Card Removal, Windows, Mobile Hotspot Service en 4 Xbox Services.
Bij DOS kreeg je DOSShell, bij Windows 1 en 2 krijg je in ieder geval al Clock, Write, Notepad, Paintbrush, Reversi en nog wat zaken.
DosShell: debuted in dos 4 en werd niet meer standaard geleverd na dos 6.22. En die kon je gewoon deïnstalleren. Net zoals de rest van wat je opnoemt.
En zoals velen hiervoor zeggen, Teams, enz. ook ;)
Die apps zijn allemaal te verwijderen gewoon, ik heb ook geen xbox of you phone of Maps op mijn game pc.
Je kan dit gewoon doen door rechts op te klikken uninstall, of een powershell scriptje die het verwijderd, of ccleaner portable ofzo downloaden die kan het ook weg halen.

Maar goed wordt er wel moe van dat ik steeds meer moet gaan aanpassen, ben ook win11 aan testen en daar zou ik nog meer moeten veranderen(Viel bij win10 nog mee vond start menu wel fijn, paar onnodige apps weg niet alles maar wel Maps / your phone enzo etc)..
Het start menuvan win11 zint mij niet ik wil win10 start menu graag terug,

https://www.windowslatest...-Menu-revamp-1536x806.jpg

Dit is het je kan er letterlijk helemaal niks mee, niet grote maken / kleiner / breder / smaller gewoon dit en dit is het doe je het maar mee.

Rechte muisknop op een file of iets is heel compact geworden en de meeste dingen zitten verstopt achter expand zucht.

https://cdn.nerdschalk.co...06/2-1-e1624960663826.png

Ook als je rechts klikt op this pc ofzo een compact menu, staat mij ook al die niet aan ben zo alleen maar extra aan het klikken op deze manier.

even ergens rechts klikken op de taskbar om even taskmanager te openen gaat ook niet meer, dat hele menu is weg(Je moet nu rechts klikken op start button of toetsenbord sneltoets dan gebruiken).
Als dit zo blijft gooi ik mijn game pc uit het raam dan game ik maar niet meer op de pc, een Mac mini erbij maar win11 wordt echt een gedrocht in mijn eigen ogen zo.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 21 juli 2021 17:47]

Neen, Ik heb Windows 10 pro. Your Phone (en de rest) is niet met rechtsklikken te verwijderen. Ook niet via Settings / Apps.

Wellicht dat extra programmatuur (crap cleaner) dat wel kan, maar dat je dat moet gebruiken voor een normale handeling van het OS (deïnstalleren van programmatuur) is van de zotte.
Dat klopt sommige kunnen niet weg met rechts klikken, en dan heb je een programma of powershell scriptje nodig(Waar er genoeg van te vinden zijn).
Waar ik het bij windows 10 nog te doen vinden was aangezien ik Cleaner toch altijd Installer, gebruik misschien 1 keer per jaar maar goed.

Het wordt bij windows 11 alleen maar erger en nog meer beperkingen, ik ben vorige week snel na de Amac gerent en heb een MacBook Air gekocht.
Ik heb jaren MacBook gehad 5 en daarna weer terug gegaan naar windows(En iPad Pro vorig jaar), nou heb deze nu na 1 jaar ingeruild en wat is Macbook toch heerlijk.
Het werkt allemaal in 1 keer zo goed als letterlijk niks ingesteld/ aangepast, en werkte nog zelfde als mijn oude MacBook Pro uit 2015(Microsoft hoe moeilijk kan het zijn ??).
Mijn eerste reactie is ook direct, hoe gebruiker vriendelijk is het om deze feature te verwijderen.

Als je al Teams gebruikt bied het mogelijk een goede integratie en toevoeging voor Windows, maar voor wie geen Team gebruikt en ook niet wil gebruiken zie ik dit graag als een optie en niet een feature die zo als OneDrive er door gedrukt word en onderdeel van Windows is.
Ik gebruik op het werk inderdaad teams en nog syper4busniness, zijn nog niet helemaal over met publieke telefonie functie.
Ik vind de chat functie van Skype wel fijn gewoon losse vensters zo aan elkaar, in teams is alles full screen in 1 scherm en lijkt me dit inderdaad wel fijn.

Privé lijkt me dit dan weer helemaal niks een drama, weer een nutteloze gepushte optie die moet verwijderen extra.
Je kan in Teams ook chats / calls / enz los koppelen hoor, maar het zit inderdaad een beetje verstopt.
Ja calls/meetings krijg ik in een aparte Window, dit ging door een vinkje in het settings menu.

Chats echter niet maar koppel je dan alle chats los in ze geheel,of is elke chat in een apart venster dan want dit vind ik dan weer irritant als dat zo is ?.
Anoniem: 1532362
@Het.Draakje21 juli 2021 17:12
Teams kun je ook gebruiken voor hobby projecten of andere communities.
Het schijnt dat het zo gebouwd is dat het zich aanpast aan de gebruiker :9

Maar, zonder dollen, ik heb er nooit last van maar hoor het wel vaker van mensen die ik via teams spreek.
Elke klik in teams voelt alsof de app opnieuw tot leven moet worden gewekt. Niks is (praktisch) instant en bijna alles duurt wel 2 of 3 seconden voordat het reageert :/

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 juli 2021 15:52]

er wordt ook weinig of nix gecached, waardoor je telkens een call doet naar een cloudbased-database (als je geen on-premise data probeert te accessen)
Teams gebruikt bij mij 1,63GB RAM. Dat is 6.7% van het totale ram gebruik in mijn 24GB developer machine wat puur gaat naar een veredelde chat app. En al die andere electron based apps maken het ook bond.

Dat is RAM dat ik liever gebuik voor filesystem cache, VisualStudio en WSL2.
is al je ram dan in gebruik en zit je op je swapfile? Memory-management in windows laat wel wat te wensen over, maar programma's mogen over het algemeen geheugen bijvragen zolang er beschikbaar is.
Bij mij gebruikt het 'maar' 600MB.
Langzaam? Ik ervaar dat dus absoluut niet. Wat is er dan traag en wat is je definitie van traag? Ik weet dat het een verkapte webapplicatie is en dus net wat langzamer kan zijn.
Zie vickypollard in 'nieuws: Microsoft voegt Teams-chatfunctie toe aan de taakbal.... Als ik mijn gebruikerservaring in Teams met één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat 'sluggish' zijn. Ik gebruik een EliteBook met een i7-8650U op 1,9GHz en er zit 32GB RAM in (ik heb dit even opgezocht, ben daar niet al teveel mee bezig). Volgens mij een op z'n minst redelijke laptop... In ieder geval sneller dan 95% van de overige laptops in de organisatie. En als het daar dan al traag op werkt...

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 juli 2021 16:13]

Ik ervaar het ook helemaal niet als traag, al zitten er af en toe wat hiccups in als er veel tegelijkertijd moet gebeuren. Maar onze hele organisatie (56 man) werkt op teams en het was in het begin behoorlijk frustrerend op momenten, maar inmiddels ruimschoots voldoende om productief te kunnen zijn. Microsoft stopt er duidelijk heel veel tijd in om Teams uit te breiden en te optimaliseren, de huidige cliënt is al tig keer beter dan die van een half jaar geleden. Dat er nog genoeg valt te optimaliseren is een gegeven, maar het is een relatief jong product/dienst dat door de massale thuiswerk-crisis op slag één van de populairste communicatie-tools werd. Gezien het korte tijdsbestek vind ik het bewonderenswaardig hoe goed het nu al werkt, laat staan in latere releases.

Overigens werk ik zelf op een Elitebook met een i7-10510U @1.8Ghz en 16GB ram en veel binnen de organisatie zitten nog op 8e tot 10e generatie i5 met 8 of 16GB. Ik heb vrijwel constant Outlook, Teams, 5-10 Excel bladen, 5-10 Word documenten, 2-3 Visio templates en twee Edge instances met elk 15-20 tabbladen open.

[Reactie gewijzigd door musje83 op 21 juli 2021 16:31]

Qua ontwikkeling van Teams ben ik het zeker met je eens. Ze pakken veel op en als je er rekening mee houdt dat de dingen die ze ontwikkelen door heel veel mensen gebruikt moeten worden, vind ik dat ze behoorlijk veel bereikt hebben. Maar die vooruitgang in functionaliteit staat wat mij betreft wel los van de voor mij achterblijvende snelheid van de applicatie.

Fijn overigens om te lezen dat er ook mensen bestaan die er geen last van hebben :)
Teams = 100% cpu gebruik
Het is een verschrikkelijk slecht ontwikkelde “electron” applicatie.

Zelfs skype is beter en dat wil wat zeggen

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 21 juli 2021 16:45]

Ik weet niet welke CPU je hebt, dus dat zegt me niet zo veel.
Mijn i7-10510U doet het met aanzienlijk minder en ik kan tijdens teams gewoon multitasken, presenteren, excels editten enzovoorts.

Is je client up-to-date?
Zal ook deels met je verbinding te maken hebben. Alles moet immers worden opgehaald/ bijgewerkt in je chats.
Ik werk in een organisatie met zeer rap internet en gedocked zit ik via een ethernetkabel, dus ik denk niet dat mijn verbinding de bottleneck is ;) En wederom geldt daar dan: stel dat dat alsnog het probleem is, hoe moet het dan wel niet zijn voor de arme zielen die wél met een mindere (niet slechte) verbinding zitten? Het lijkt me niet dat je als ontwikkelteam een applicatie bouwt die door iedereen gebruikt moet worden, maar die slechts fatsoenlijk werkt op cutting-edge hardware met de beste verbinding ter wereld.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 juli 2021 16:28]

4K scherm wellicht?

Ik ervaar op mijn laptop dat Teams sneller werkt naarmate het window kleiner is.
Het is een enorme resource hog. Ik heb bij mijn klanten verschillende chat tools gehad, Lotus Sametime, MS Lync, Cisco Jabber, en MS Teams.

Laatstgenoemde is echt het sloomst van allemaal en het vreet ook een behoorlijke berg aan RAM. 500 MB is niks. Elke tool had wel wat, begrijp me niet verkeerd, maar dit ding probeert weer eens (des Microsofts) teveel in een keer te zijn en teveel in 1 scherm te integreren.

Qua usability is het eenzelfde drama als Outlook, dat hij probeert alles in 1 venster te regelen. Dus als je een file wilt lezen en erover wilt chatten, moet je eerst moeilijk gaan lopen doen om de file in de eigen app te openen. Kan dat niet gewoon standaard, want veel bestanden werken dan ook nog eens niet goed in die halfslachtige preview mode. Idem met een voice gesprek starten terwijl je de chat open wilt houden. Altijd precies wat je niet standaard wilt, is standaard.

Een reply doen op een bericht in een groep zou ook fijn zijn, want nu lopen dingen vaak door elkaar.

En de notificaties dan; ik heb ze maar uitgezet, want in drukke groepen had je zo een stapel van 10 notificaties in je scherm staan, die maar bleven verschijnen. Om gek van te worden.
Ja ik wordt ook niet goed van die notificaties, ik heb ze uit gezet zeker als je in meerdere teams/groepen zit wordt helemaal gek.
Alleen nog een melding als ik getand wordt of privé een bericht krijg, anders wordt je gestoord van al die notificaties meldingen.

En inderdaad het is een irritant programmavoor multitasken, ik heb 3 schermen waarom open je letterlijk alles in dat zelfde venster standaard.
Zo moet ik iets doen de 1ne file saven, dan na die chat of iets gaan, dan die sluiten om het volgende te doen vet irritant.
Of dat je in de desktop of webversie kan reageren op een bericht en niet alleen in de mobiele app...
Vind je het goed als ik gewoon even lach om het feit dat deze feature er niet is :D

Teams is zo'n ontzettend trage applicatie voor een ervaren computergebruiker. En het is verschrikkelijk ongebruiksvriendelijk in de scheiding tussen groepen en teams en doet onhandige aannames bij het aanmaken van groepen.

Ik stem tegen Teams. Ik stem voor een open-source aanpak zoals bij Visual Studio, VS Code. Microsoft, waar blijft Teams Communication?
De grap is dat hij er dus wel is op mobile, maar dat het blijkbaar nooit in ze opgekomen is om hem in de desktop client te implementeren. Nu zit ik telkens te klooien met de quote-formatting, wat niet altijd even handig werkt.
Ja dat zei ik in m'n initiële reactie ook, gelukkig kan je bij Tweakers wel doorklikken omhoog het draadje in he... :p

Ik pak soms zelfs mijn mobiel erbij om maar te kunnen reply-en.

Het kost mij tijd en zorgt ervoor dat ik me minder efficiënt voel. Dit zorgt ervoor dat ik een heel slechte ambassadeur ben voor Teams. Over tijd kost het me minder moeite om een nieuwe communicatietool te integreren met 50 medewerkers, dan dat Teams me extra kost met communiceren :Y)

Ik bedoel alleen de 500ms vertraging al bij het klikken op elementen in de UI zorgt ervoor dat ik deze applicatie niet wil gebruiken..

[Reactie gewijzigd door ropstah op 23 juli 2021 17:49]

Ik heb een oplossing voor dat probleem. Mijn Teams en vele collega's hadden non stop last van langzaamheid en vastlopers. Blijkt dus dat een optie in Teams dit probleem kan verhelpen.

Ga naar de 3 puntjes links van je avatar > instellingen > Zet het vinkje aan op "GPU-Hardwareversnelling uitschakelen" > herstart Teams en het lijkt net of Teams herboren is. Alles werkt weer vlot en geen issues meer sinds dien.
Ik ben absoluut tegenstander. Het is gewoon een chat applicatie van Microsoft en zo wordt Windows bloatware. Ik zie lever een slank OS met geoptimaliseerde installeerbare apps dan dat je alles in dat OS gaat proppen wat maar deels door mensen wordt gebruikt.

Deze keus van Microsoft is gewoon commercieel gedreven en niet technisch.
Hoewel ik doorgaans de wegen van MS de laatste jaren kan waarderen, ben ik het hier met je eens. Berichten sturen via de taakbalk, allemaal prima. Maar alleen als ik ervoor kies om Teams te installeren. En maak dan een universele feature, die ook voor andere chatapps gebruikt kan worden.
Dat klinkt goed, maar ik geloof het pas als ik het zie ;) (de snelheid, niet dat ze gaan wisselen) Ik hoop overigens niet dat het een Windows 11 only ding gaat worden.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 juli 2021 18:23]

Hoeveel kan je eigenlijk transferen? Kwa mbs in teams? Nu zitten we via telegram maar dat gaat niet zo lekker snel
Ik hoop niet dat het dan om gevoelige data gaat of dat je de speciale secret chats gebruikt, want Telegram gebruikt standaard geen End-to-End encryptie.
En slaat je files op op de telegram server, voor hoe lang weet ik niet. Tot je ze handmatig verwijdert vermoed ik. Het is niet P2P.
250GB zo te zien: https://docs.microsoft.co...mits-specifications-teams. Ik heb gekeken naar 'file upload limit', aangezien een bestand dat je aan iemand stuurt beschikbaar wordt gemaakt via de Files tab in je gesprek (in het gesprek zelf volgt eigenlijk een shortcut naar dat bestand) en ik het dus zou beschouwen als een upload.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 juli 2021 15:23]

Teams (zakelijk) gebruikt SharepointOnline als backend om bestanden te delen.
Dus dan zit je vast aan de limiten van Sharepoint Online. Maar daar mag je een schamele 250GB per keer uploaden. Totale grootte is natuurlijk afhankelijk van je abbo.

https://docs.microsoft.co...cifications-teams#storage
Voor mijn werk laptop vind ik dit trouwens wel een mooie oplossing.
Dit soort interactieve taakbalk 'apps' worden hopelijk voor externe apps ook mogelijk. Voor Discord, Whatsapp, Signal etc zou dit ook fijn zijn.
Dit is wel te hopen.
Anders wordt het weer koppelverkoop net zoals vroeger internet explorer.
Chatten in een Teams video-meeting is bij ons echt drama. Sowieso wordt het systeem ontzettend traag tijdens een video-call maar zodra we ook nog gezamenlijk wat gaan typen dan bevriest de boel helemaal.
Soms duurt het gewoon meer dan een minuut na het aanklikken van het chatvenster voor je kunt gaan typen.
Dan zou ik eens naar je systeem gaan kijken, want dan is er iets niet lekker. Ik heb in het verleden met Teams (en vrij grote gesprekken, 30+ mensen) dit ook gedaan zonder last of haperingen.

Dit klinkt, zo op het 1e gezicht zonder verdere details en inzicht, als een falende schijf.
Het probleem speelt bij iedereen in ons team, ongeacht OS (Ubuntu, Windows, MacOS). Gewoon iets chatten gaat zonder problemen maar zodra iedereen het tegelijkertijd doet faalt het hopeloos.
Dan zou ik naar je achterliggende infrastructuur gaan kijken. Nogmaals, hier met 30+ mensen (ook via één portal/netwerk) ging het altijd vlekkeloos, en dat is inclusief de vergaderingen met mensen die emoticons en gifjes lopen te spammen alsof morgen niet meer komt.
Dan zou ik eens naar je systeem gaan kijken, want dan is er iets niet lekker. Ik heb in het verleden met Teams (en vrij grote gesprekken, 30+ mensen) dit ook gedaan zonder last of haperingen.

Dit klinkt, zo op het 1e gezicht zonder verdere details en inzicht, als een falende schijf.
Hier idem, dagelijks met honderd+ tegelijk. No problem. Een Teams live event i.p.v. een online meeting doen we 1x per kwartaal met +/- 1500 man. Ook geen probleem. We hebben we 8-10th gen i5 en i7 laptops met 16gb mem.

@Bartmanz Ja, Teams kan best wat resources slurpen maar ik denk toch dat het ook tijd wordt om naar je eigen hardware/infra landschap te kijken als typen in een chat al niet meer gaat.
Meetings zijn het probleem ook niet hè, onze bedrijfsmeetings met 100+ gaan ook prima.
Ook typen in de chat gaat prima zolang je niet allemaal op hetzelfde moment wilt typen.
Wij eindigen een sessie soms met een rating, die typen we in 3-2-1… freeze bij iedereen.
Aan de hardware ligt het niet, i7-6th gen, 16Gb. Ook teamgenoot met een recente i7-10th gen 32Gb heeft het idem.
Never mind, we hebben het probleem en dat maakt het lastig.
Dit klinkt dus gewoon als een server issue (niet genoeg capaciteit), of een falende disk array of SAN.
Sowieso wordt het systeem ontzettend traag tijdens een video-call
Virtuele achtergronden aan het gebruiken?
Wat ik wel gemerkt heb, is dat virtuele achtergronden een aardige belasting zijn, bij gewoon video streamen zelf nog geen problemen kunnen ervaren.
Nee, geen virtuele of geblurde achtergronden.
Net even wat gegoogled en we zijn gelukkig/helaas niet de enige met het probleem.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee