'Epic Games wil mogelijk een Fortnite-speelfilm maken'

Epic Games is mogelijk van plan om een Fortnite-film te maken. Dat melden bronnen van techmedium The Information, die stellen dat de gamegigant ook een entertainmentdivisie wil opzetten. Het is niet bekend op welke termijn dit moet gebeuren.

The Information schrijft dat Epic Games met zijn entertainmentplannen op zoek is naar diversificatie. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in juridische conflicten met Apple en Google, die volgens het techmedium de mogelijkheden van Epic om uit te breiden op de mobiele markt hebben geschaad. De beoogde entertainmentdivisie zou onder andere een speelfilm die is gebaseerd op Fortnite kunnen ontwikkelen. Bronnen van The Information melden dat een dergelijke film al is besproken.

Epic Games zou in de eerste maanden van 2021 verschillende leidinggevenden van LucasFilm hebben aangenomen, waaronder Jason McGatlin, voormalig vice-president van physical production bij dat filmbedrijf. McGatlin was onder andere een van de producenten van de Star Wars-films die onder Disney zijn uitgebracht en is nu president of special projects bij Epic, claimt het medium. Het bedrijf zou ook oud-LucasFilm-medewerkers Lynn Bartsch en Chris Furia hebben aangenomen. Die twee medewerkers bekleden nu respectievelijk de posities head of business affairs en vice-president of production finance bij Epic Games.

Het is niet bekend wanneer een mogelijke Fortnite-speelfilm uit moet komen. Epic Games heeft niet eerder speelfilms uitgebracht, maar voorziet Fortnite al enige tijd van cinematische cutscenes, live-evenementen en speciale speelmodi, waaronder een Marvel-crossover en een evenement dat is gebaseerd op de Batman-franchise, schrijft ook Eurogamer. De Unreal Engine van het bedrijf wordt bovendien al langer ingezet voor het maken van films en series, zoals Star Wars-spin-off The Mandalorian.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

11-10-2021 • 20:14

68 Linkedin

Lees meer

Reacties (68)

68
67
32
1
0
26
Wijzig sortering
Totaal niet mijn soort game. Een verfilming zou ik ook aan mij voorbij laten gaan.
Games naar films, ik kan me geen echte succesvolle release herinneren op dit gebied. Streetfighter, ojee ik wil er niet eens meer aan denken ;)
Als ik op Rotten Tomatoes kijk scoort Werewolves Within niet slecht. En dat spel is dan weer gebaseerd op "Les loups-garous de Thiercelieux", bij ons beter gekend als "De weerwolven van Wakkerdam".
Verder vond ik in mijn jeugd Tomb Raider best vermakelijk :P

[Reactie gewijzigd door Arator op 11 oktober 2021 20:53]

Was een grappige film, maar ook niet echt een blockbuster. Denk dat er best veel mensen zijn die alleen geïnteresseerd waren in Milana.. Dit was een bord/kaartspel dat al 20 jaar commerciëel bestaat en waarvan het idee daarvoor ook al niet vreemd was, waarbij ze een film hebben gemaakt met een eigen verhaal binnen het stramien van de redelijk standaard murder mystery.

De Tomb Raider spellen zijn daarin ook een makkelijke, en ik vond vooral de reboot echt wel een goeie film, maar dat juist weer omdat die weinig met de spellen te maken had maar in principe gewoon een vrouwelijke Indiana Jones was.

Beiden zijn niet echt vergelijkbaar met Fortnite. Fortnite heeft geen interessant eigen verhaal en de gameplay is ook niet echt te vertalen naar een interessant verhaal. Het is een generieke shooter en niet meer of minder. Dan zou ik nog eerder een film over Call of Duty goed zien scoren, want die heeft tenminste een singleplayer met een echt verhaal.
Grappig dat je de Reboot film aankaart terwijl die juist heel veel lijkt op de Reboot game Tomb raider. Voelde voor mij zelfs redelijk nutteloos om te kijken na het spel gespeeld te hebben.
Die film vond ik juist nogal laf omdat het net niet leek te durven werkelijk het (erg goede) verhaal van de game te volgen maar moest proberen om het 'realistischer' te maken (en dat dan op zo'n domme manier deed dat het nergens op sloeg en het hele verhaal veel minder interessant maakte).
Dat hád naar mijn idee een hele goede film kunnen zijn als ze juist wel wat dichter bij de game gebleven waren. Wat ze er nu van gemaakt hebben is inderdaad redelijk nutteloos.
Ik weet niet wat jij een interessant verhaal vind natuurlijk maar de game is, zoals ik begrepen heb, reeds gebaseerd op een film :https://m.imdb.com/title/tt0266308/?ref_=nv_sr_srsg_0

Maar hoe je dat dan weer terugvertaald naar een nieuwe film roept wel wat vragen op.
Er zijn best veel Aziatische films die datzelfde idee gebruiken, en zo is er natuurlijk in het Westen ook de Hunger Games serie die eigenlijk precies hetzelfde idee gebruikt.

Maar dat is dus mijn punt een beetje, dit is puur een film maken met de Fortnite naam om hype te genereren, terwijl het daadwerkelijke verhaal weinig met Fortnite te maken zal gaan hebben
Verder vond ik in mijn jeugd Tomb Raider best vermakelijk :P
Als in: je vond Angelina fijn op het scherm.... Neem ik je niet kwalijk overigens :P ;)

Maar dat waren prima actie films inderdaad. Heb ze zelfs nog op DVD gehad.
De nieuwste Tomb Raider film staat nu ook op Netflix. Die schijnt ook best aardig te zijn.
De nieuwste Tomb Raider film staat nu ook op Netflix. Die schijnt ook best aardig te zijn.
Niet onaardig. Gewoon geinig avonturenfilmpje.
Echter er is maar 1 reden waarom ik dat ding daadwerkelijk heb aangezet en dat is Alicia Vikander :P
Het concept van De weerwolven van Wakkerdam leent zich dan ook uitermate goed voor een film/boek/etc. Dat kan ik niet zeggen van zoiets als Fortnite.
Assassin's Creed?
Die heb ik echt waar 10 keer opgezet (of verder opgezet) en viel elke keer in slaap, op zich wel goed voor een insomniac :)
Doom (2005) was best goed, en Overlord (2018).
Wat ik me er van herinner was Doom best slecht... Een 5,2 zegt IMDb ook.
Overlord is misschien door games in het algemeen geïnspireerd maar is niet op een specifieke game gebaseerd.
DOOM was inderdaad geen al te beste film. Nog net goed genoeg voor een popcorn avondje, maar ook alleen als je echt geen zin hebt in een andere actiefilm :P
Alleen had Doom wel een hele vette first person scene. De rest was inderdaad minder.
Doom is een campy "so bad it's good" type film, leuk om eens hersenloos te kijken.
De Sonic film was best goed ontvangen en Detective Pikachu ook.
Ook komt er nog een Mario film volgend jaar welke al veel hype heeft.
Zelf alleen Sonic gezien en die was wel gewoon prima imo.
Niet echt een grote lijst inderdaad, dat wel.
De Sonic film was best goed ontvangen en Detective Pikachu ook.
Ook komt er nog een Mario film volgend jaar welke al veel hype heeft.
Beste antwoord tot dusver denk ik.
Behalve Sonic, Pikachu en heel misschien een van die Tom Raiders. Zijn er nog films die boven de 7 scoren?
Prince of Persia was volgens mij ook geen hoogvlieger wat ik me herinner. Beetje hetzelfde als Assassins Creed. Had heel vet kunnen worden, maar eindresultaat is gewoon een beetje zielloos ofzo.
En Max Payne was nog het ergste. Zeker niet goed, maar ook niet slecht genoeg om erom te kunnen lachen. Gewoon dood en dood saai.

Dan is die absolute troep als Street Fighter, MK, Doom en RE.. nog wel vermakelijk.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 oktober 2021 10:04]

De eerste Resident Evil was best goed, Mortal Kombat gaf alles wat in de game zat, mensen verwachten echter een storyline aan de hand van lord of the rings maar er is gewoon niet zoveel verhaal in MK.
Best goed?.. Naja, in ieder geval niet verschrikkelijk.
Volgens mij heeft een film met Milla Jovovich sowieso een maximaal bereik van 'matig' tot 'wel aardig'. We weten ook allemaal wel dat zij niet in die sloot aan films zit omdat ze de beste actrice voor de rol is, maar omdat haar man dat forceert. Verschrikkelijk uitgangspunt.

Ik kan me van die RE reeks ook bijna niks herinneren. Alleen die kamer met die lasers ofzo. Wat eigenlijk ook weer dom geschreven is, want als die laser een net kunnen vormen doe dat dan meteen. Alsof zoiets letterlijk bedacht is als een spelletje wat je niet kunt winnen..... Gewoon voor tof effect gedaan.

Anyway, ik denk niet dat mensen bij game films perse een LOTR niveau achtegrond verhaal verwachten. Er zijn denk ik ook wel wat opties tussen een 1300+ pagina boek en een verhaal wat op een bierfiltje past.
Zeker omdat MK best wel wat lore heeft. Vooral de Scorpion vs Sub-Zero is een toffe storyline om uit te diepen. Ze hebben recent een poging gedaan en die was..... nog steeds niet top :P
Maar er zit veel meer in MK.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 oktober 2021 16:49]

Ach de Street Fighter films waren best komisch, de -oude- Mortal Kombat films waren ook wel geinig. Zelf heb ik ook best goed genoten van de Resident Evil films (niet allemaal tho)

De nieuwste MK film scored best goed (zelf nog niet gezien). Tomb Raider was best een hit. De Pokemon films zijn goed aangeslagen. Assassins Creed deed het volgens mij ook wel aardig (nog niet gezien). Werewolves Within zoals hieronder al aangehaald wordt.

Het kan prima :) De meeste floppen, maar goed, de meeste films floppen. Wij zijn hier alleen bekender met de video game films. Dus in die categorie valt het ons meer op.
De nieuwste Mortal Kombat vind ik echt waardeloos aangezien het belangrijkste element er niet in zit. Wat een aanfluiting was dat. Nog nooit zo teleurgesteld door een film waar ik al lage verwachtingen van had. Dan vind ik het origineel nog beter.
De Angry Birds films deden het best goed toen ik nog in de bioscoop werkte!
Grappig dat je spreekt van film gebaseerd op game. Want omgekeerde is ook gewoon min of meer waar. Het Battle Royale genre is gebaseerd op een japans boek uit 1996. Dus verhaallijnen kunnen wel rap volgen lijkt me.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_Royale_(novel)
Werewolves Within is anders een zeer vermakelijke film.

(wel met je eens dat bijna al die "based on game" movies prut zijn)
Tomb Raider uit 2001, Resident Evil uit 2002, Tron, Mortal Kombat en een tijdje terug Pixels vond ik ook wel vermakelijk.
Tron (1982) is weer een film waar een game van gemaakt werd!
Wing Commander!

https://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Commander_(film)

Maar 20M verlies. Vond het eigenlijk geen slechte film als je brain op nul zette en niet dacht aan het game ( aka low budget scenario met grootte cast / cgi budget ). Nu de ironie dat WC games eigenlijk halve films waren en hoe men gewoon alles gebastaardeerde had in de cinema film.
Ik vond de Tombraiderfilms en Sonic best vermakelijk
Mortal Kombat 1995 was goed..!!!!!
Nee. Eigenlijk niet.

Die film heeft 1 hele grote highlight. Gevecht tussen Scorpion en Cage. Met die geslaagde Fear Factory muziek erbij.

De rest was 'mwah' at best.
Echter.... Vergeleken met MK Annihilation was het een topfilm. Maar dat komt vooral omdat die films onvoorstelbaar slecht was. Nog slechter dan die nieuwe MK.
Mortal Kombat is zowat de meest geslaagde game to movie adaptation ooit. Het verhaal zat gewoon goed in elkaar en volgde enigzins de lijn met de game.
De movie heeft de tand des tijds goed doorstaan en krijgt over algemeen nog steeds lovende kritieken itt Street Fighter die rond dezelfde tijd uitkwam.
Jaren later was er ook een Dead Or Alive movie..nou goed...daar praten wij ook maar niet over.

Oh en btw..
Reptile vs Liu was en boijft tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favo fight. Backgroundmusic en dan ook nog de "Reptile" name calling....heeerlijk..

[Reactie gewijzigd door LongJoy1980 op 12 oktober 2021 11:40]

Zeker beter dan Street Fighter. Maar die film was ook echt bagger. Een Street Fighter film zonder goede hadoken of dragon punch neem ik per definitie niet serieus.

Verhaal in MK zat niet dwars. Het is ook niet veel. Gewoon het flinterdunne toernooi ding :P MK4 deed het wat dat betreft al beter met die cutscenes, die best wel geinig waren. MK heeft het altijd meer van zn lore en fatalities moeten hebben dan fighting mechanics. Vooral de het verhaal omtrent Scorpion en Sub was altijd erg tof, maar dat ontbrak hier compleet.

De tand des tijds echter???.... Jij lag stiekem even te slapen tijdens Goro's scenes? Lol! Zelfs toen al verschrikkelijk. Je ziet in de basis wel dat de film destijds redelijke productiewaarde had. VEEEEL meer dan MK Annihilation. Maar het gros van de gevechten is gewoon 'forgettable'. Kano -> waardeloos. Die langhaar gast die tijgergeluiden maakt?? Wie tf is die gast anyway? Goro -> bagger. Zelfs het eindgevecht met Shang Tsung was gewoon oke.

De ninjas (zoals ze doorgaans genoemd werden, ondanks dat Sub Chinees is) zijn het beste in de film gezet. Deze hebben wel die MK vibe. Reptile in hagedis vorm ziet er niet uit en ook zn masker is belachelijk, maar dat terzijde.
De eerste keer dat Scorpion en Sub-Z door de deur komen, merk je wel dat ze badass zijn. En dat is wat je wil. Echter, het gevecht van Liu en Sub is VEEL te kort en de climax zoooo fkn dom.
Scorpions gevecht is wel echt een pak beter dan Reptile hoor. Reptile's is niet slecht btw. Maar Scorpion heeft al gewonnen bij de twee settings. Daarnaast is de choreografie veel beter, de muziek en de climax. Cage's friendship knipoogje erbij... Gewoon tof gedaan. Dat gevecht is nagenoeg het stijlicoon van MK. Alleen scorpions speer/kunai/harpoen hebben ze een beetje een rare oplossing voor verzonnen met dat draakding. En "get over here" is ook wat geloofwaardiger omdat hij het zelf zegt, in plaats van zon maffe voice over die ineens "Reptile" zegt.... Waar was "Rrrrrround 1... fight!!!". Want die wil ik dan ook hebben hoor. Het is niet erg, maar het slaat nergens op :P

Anyway, in totaal is het gewoon geen denderend goede film. Daarom zijn de recensies ook een beetje mwah.

Echter... Er zijn genoeg verfilmingen die uberhaupt niet zon scene als Scorpion en in jouw geval Reptile. Gewoon van begin tot einde complete troep. MK was zonder twijfel leuk.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 12 oktober 2021 13:06]

Mortal Kombat (deel 1)?
-edit- was al eerder genoemd zie ik nu......

[Reactie gewijzigd door PdeBie op 12 oktober 2021 07:23]

Ik vond Angry Birds wel redelijk grappig voor een kinderfilm. Niet briljant als Harry Potter of Toy Story maar ook niet het gevoel van weggegooide tijd.
De laatste Tomb Raider was best oké.
Het verschil zit 'm er bij Fortnite in, dat je in de film nieuwe cosmetics kan introduceren die je vervolgens weer in je digitale winkel ... euh ik bedoel spel ... kan verkopen.

Als je verdienmodel alleen de film zelf is, dan ziet het er inderdaad bleekjes uit.
Resident Evil films waren aardig succesvol in de bioscoop tenminste de eerste paar films vervolgens ging het behoorlijk snel bergafwaarts
Pokémon (Detective Pikachu en andere animated films), Sonic, Werewolves Within, Mortal Kombat, Tomb Raider, Rampage, Monster Hunter, Resident Evil, Prince of Persia, Warcraft, Need for speed, Assassin's Creed, Hitman, Max Payne, Streetfighter en er komen nog films aan van Uncharted, Borderlands en The Division afaik. Sommige een beter succes dan andere inderdaad, maar ja zo zijn sommige van deze adaption films nou eenmaal... (Zo zijn er dan weer wel (hele goede) games gebaseerd op films; 007, Aliens, Spider-Man, Batman, Lego, Tron, etc.)
Hopelijk wordt het een grotere hit dan Need for Speed the movie of Sonic the Hedgehog. Borderlands krijgt ook een film, maar de vraag is een cinamatisch perspectief wel aansluit bij de jongere doelgroep van Fortnite.
Sonic was een best grote hit? Het was de super-hero film met de meeste omzet in 2020, Marvel had die titel voor een decennium (2010-2019). Weet niet hoeveel meer je moet verwachten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_(film)
Nouja, de "bar" was best laag in 2020; geen Marvel films, DC films zijn altijd al matig geweest, en niemand kon naar de bioscoop vanwege de 'rona.
Vergeet Detective Pikachu niet!

Daarentegen waren de Resident Evil-films briljant!

[Reactie gewijzigd door qbig1970 op 12 oktober 2021 01:46]

De Resident Evil films (en vooral voor die tijd) waren goed. Op een gegeven moment was het uitmelken wel wat aanwezig, ben benieuwd wat die nieuwe film doet.
En omdat blijkbaar iedereen deze vergeten is: Rampage
past prima bij het aanbod in de bioscoop, reden te meer om mn thuisbioscoop sneller klaar te hebben
Gaat zeker gepaard met een eigen streaming dienst?
Op die manier hebben ze toch iets van de Fortnite franchise in the App Store via een eigen streaming dienst :+
Als ze maar niet de Marvel kant op gaan met een prequels, sequels, spin-offs van de films van elk personage, series en daar weer spin-offs en prequels/sequels van en als klap op de vuurpijl een What If serie om het laatste beetje uit te melken 8)7
What's next: Snake, the movie? Een enge slang die steeds groter wordt. Met Dwayne Johnson en Danny Devito.
dit klinkt meer als slechte porno... my2cts
Die ene bekende (vadsige) porno acteur met dat lange haar deed ooit een Super Mario parodie :X . (Ik laat de naam weg om tere kinderzieltjes te beschermen)
Een enge slang die steeds groter wordt. Met Dwayne Johnson en Danny Devito.
Die 2 zitten in "Jumanji : The Next Level" (en een reuzenslang ook BTW). En dat is wel een film over een game, maar het is niet gebaseerd op een game. In de eerste Jumanji (die met Robin Williams) is het nog een bordspel, in de latere versies is het al een console game.

[Reactie gewijzigd door Arator op 12 oktober 2021 08:30]

Escape from New York :p
Het eerste waar ik aan dacht was,
Zou dit een Apple TV exclusive worden? :+

Of is die te...
Hunger Games met een Ready Player One sausje eroverheen en voila!
Ow, ik dacht dat "free Guy" al een fortnite gebaseerde film was .
Gelukkig weet ik niet beter
Ik dacht meer aan The Hunger games.
Of als je het wat verder zoek, de "There can be only one" films/serie (Highlander ;) ).
Leek mij met GTA online :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee