Among Us-makers zijn ontevreden over nieuwe bedriegersmodus in Fortnite

Het team achter de populaire game Among Us is niet erg te spreken over Fortnite Impostors. Dit is een nieuwe, tijdelijke modus die Epic Games aan Fortnite heeft toegevoegd. De naam en de eigenschappen van deze modus doen erg aan Among Us denken.

Op Twitter laat community manager Victoria Tran van Among Us-ontwikkelaar Innersloth weten geen bezwaren te hebben dat specifieke gamemechanismen worden overgenomen, maar dat andere thema's en een terminologie de nieuwe modus interessanter hadden gemaakt. Ze geeft aan dat het heel fijn was geweest als Innersloth als indie-ontwikkelaar met Epic Games had kunnen samenwerken. Een Unity-programmeur en collega van haar kan haar teleurstelling ook niet verbergen en dat geldt ook voor collegaprogrammeur Gary Porter.

Een medeoprichter van Innersloth, Marcus Bromander, zegt op Twitter dat het bedrijf geen mechanismen van Among Us heeft gepatenteerd, want dat leidt volgens hem 'niet tot een gezonde game-industrie'. "Is het echt zo moeilijk om tien procent meer inspanning te leveren om er je eigen draai aan te kunnen geven", schrijft hij op verwijtende toon. Volgens hem heeft Innersloth daadwerkelijk geprobeerd samen te werken met Epic Games. Tran heeft aan PC Gamer laten weten dat Innersloth net als iedereen nu pas hoorde over de komst van de nieuwe Fortnite-modus.

Fortnite Impostors draait om tien spelers, waarvan acht agenten en twee impostors of bedriegers. Het spel vindt plaats in een onderzeeër waar net als in Among Us de agenten taken moeten uitvoeren, terwijl de bedriegers dat moeten saboteren en de agenten moeten uitschakelen. In de Fortnite-modus kunnen de agenten een overleg inroepen om informatie uit te wisselen om eventueel verdachte spelers via een stemming te kunnen verwijderen. Er zijn wel verschillen op detailniveau, zoals dat er in Fortnite Impostors geen lijken zijn, emotes bruikbaar zijn, het zich afspeelt in een geheime basis in plaats van in een ruimteschip en dat een groot deel van de taken ook te maken heeft met Fortnite.

Het is niet de eerste keer dat er een zekere mate van kritiek wordt geuit over hoe Epic Games bepaalde ideeën, genres, mechanismen of concepten van andere games incorporeert in Fortnite. Oorspronkelijk was Fortnite namelijk geen battleroyalegame. Dat werd pas later ingebouwd, iets dat PUBG Corporation niet kon waarderen. Haar toen al bestaande game PlayerUnknown's Battlegrounds werd gebouwd op basis van de Unreal Engine van Epic Games, waarbij ook technici van Epic hadden meegeholpen aan het ontwikkelen van PlayerUnknown's Battlegrounds.

Dit punt van het kopiëren van een andere game is op Twitter ook aan Innersloth voorgehouden. Het verwijt daarbij is dat Among Us in zekere zin het concept van de live partygame Mafia, ook wel bekend als Werewolf, heeft overgenomen en iets heeft aangepast. Daar reageerde Bromander op met de reactie dat als Warner Bros. het Nemesis System uit bijvoorbeeld Middle-Earth: Shadow of Mordor kan patenteren en Square Enix het Active Time Battle-systeem van Final Fantasy kan patenteren, dat Innersloth ook het takensystemen uit Among Us zou kunnen patenteren. Dat is de indie-studio waarschijnlijk niet van plan gelet op zijn eerdere stellingname, maar hiermee geeft Bromander aan dat het in theorie moet kunnen.

Door Joris Jansen

Redacteur

18-08-2021 • 15:29

74 Linkedin

Reacties (74)

74
71
31
6
0
32
Wijzig sortering
Epic games is wel een heel hypocriet bedrijf
Apple aanklagen omdat hun de regels van de appstore overtreden die apple gemaakt heeft en als je die niet naleeft dan word je van de appstore afgegooid zoals gebeurd is en er dan heisa over beginnen te bouwen maar vervolgens wel een van de best scorende games van 2020/21 in mijn ogen volledig jatten en dan is er niks aan de hand.... hmmm beetje raar Epic
Zelfde als zeiken dat Steam een monopoly heeft en maar zelf Publishers en devs betalen om hun games exclusief op de Epic games store uit te laten brengen.

Epic is niets anders dan een hypocriet bedrijf.
Zoals het artikel al aangeeft, is Among Us niet gewoon een digitale variant op Weerwolven? Beetje dubieus om dan te klagen dat jij de originele bedenker bent en een ander jouw idee steelt.

Uiteraard is het zuur, danwel onethisch en strafbaar, als grote bedrijven er met de ideeën van kleine ontwikkelaars vandoor gaan, maar als die ideeën, in dit geval een gameplay element, zich al langer in het publieke domein bevinden dan kan je hoogstens het punt maken dat jij diegene bent geweest die het populair heeft gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd, als kleine creator hoop ik natuurlijk ook niet dat anderen er met mijn ideeën vandoor gaan. Maar het is net zo problematisch om ideeën uit het publieke domein jezelf toe te eigenen. Zie wat Disney doet met sprookjes van Grimm, wat uiteindelijk ook gewoon een bundel is van Germaanse volksverhalen. Net zo goed dat als iemand een game maakt over het verkopen van je ziel aan de duivel diegene dan nog geen eigenaar wordt van het Faust-verhaal.

edit: Spelling en zinsbouw.

[Reactie gewijzigd door Amayii op 18 augustus 2021 15:48]

Op Twitter laat community manager Victoria Tran van Among Us-ontwikkelaar Innersloth weten geen bezwaren te hebben dat specifieke gamemechanismen worden overgenomen, maar dat andere thema's en een terminologie de nieuwe modus interessanter hadden gemaakt.
Het punt is dat ze de terminologie en layout gekopieerd hebben, niet het genre. Daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen/
Edit: ik zie dat ze de term Among Us gebruikt hebben en dat is idd niet zo netjes. Reactie aangepast

[Reactie gewijzigd door jimzz op 18 augustus 2021 21:43]

Het punt is dat ze de terminologie en layout gekopieerd hebben, niet het genre. Daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen/
Precies dit.

Los van de 'weerwolven' kern bestaat Among Us al jaren. Het is enorm geexplodeerd (van harte gegund), ook veel aandacht gekregen bij awards en dergelijke en NU ineens is daar big buyx Epic weer met hun juggernaut Fortnite... thx mates, we'll take it over now, thx for playing.

Hetzelfde argument kun je maken bij PUBG. Dat heeft niet Battle Royale bedacht, maar ik denk dat we voorzichtig kunnen concluderen dat de modus de game heeft gemaakt wat het toen was. En Fortnite wat nagenoeg een dode game was, kopieert de boel en wordt nog groter.

Er is wel een verschil tussen 'geinspireerd door' en ctrl-C -> ctrl-V.
En Epic is niet de enige de enige die deze grens graag opzoekt. Maakt het des te meer misselijkmakend dat een beetje de Robin Hood uithangen met hun 10%je. Want het enige wat ze echt willen is groot worden.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 19 augustus 2021 15:38]

Tja... Moet je met Weerwolven echt "taken" uitvoeren? Dat is toch veel meer een rol aannemen. Plus dat het draait om een dag / nacht cyclus. Vanuit dat oogpunt vind ik die 2 niet een 1 op 1 kopie. Dan is deze introductie in Fortnite wel een duidelijkere copy/paste.

Bij Among Us heeft ook iedereen de zelfde taak, namelijk tasks uitvoeren (en de imposters vinden natuurlijk maar die overeenkomst deelt het met Weerwolven). Bij Weerwolven kan de Slet tactisch een onderkomen zoeken om de nacht door te komen.

[Reactie gewijzigd door Yariva op 18 augustus 2021 15:38]

De Package Name van Among us op android is letterlijk com.innersloth.spacemaffia ;).
Hoeveel maakt dat precies uit? Het is gebaseerd op Mafia inderdaad, als je begint met het bouwen van een spel en nog geen goede naam hebt moet je toch ergens beginnen he. Het is ondertussen uitgewerkt tot iets wat veel uitgebreider is met allerlei nieuwe elementen die niet in Mafia zitten en andere veranderingen zodat het echt twee verschillende spellen zijn met slechts parallellen. Alleen is wat Fortnite nu doet zo ongeveer een 1:1 kopie inclusief naamgeving van Among Us, er is vrijwel geen eigen draai aan gegeven.

Misschien is het makkelijker als je eens probeert de verschillen tussen Among Us en Mafia probeert op te noemen, en dat legt naast het (zeer korte) lijstje van verschillen tussen Fortnite Impostors en Among Us.
Als je kijkt naar hoeveel het verschilt met deceit(die 1 jaar eerder uit kwam) is het nogsteeds zelf ook een ripoff...
Het maakt uit omdat je als ontwikkelaar van een game die zich inspireert op een ander spel, niet degene moet gaan zijn die de grens wil bepalen van wat wel en niet acceptabel is qua je laten inspireren.
maar wel 10% extra inzet om er hun eigen draai aan te geven :+
Doet fortnite toch ook? Weerwolven maar dan als shooter?
of dichter bij trouble in terrorist town , een mod binnen gmod. Daar zijn dan geen taken maar verder komt het overeen.
In TTT kon je terugschieten. Al helemaal gaaf in Pavlov VR, mits je een leuke groep hebt.
Wel meer dan 10% zou ik zeggen. De 'nacht' van Weerwolven kun je toch moeilijk vergelijken met hoe in Among Us het spel verloopt tussen de 'meetings' in. Bij Weerwolven ben je bijna volledig afhankelijk van de discussies gedurende de 'dag', terwijl bij Among Us het in de gaten houden van je medespelers tijdens het uitvoeren van taken een groot deel van de sleutel is.

Je kunt het dan nog beter vergelijken met Push The Button uit Jackbox.
Niet alsof weerwolven niet een 1:1 commercieel kopie was van https://en.wikipedia.org/wiki/Mafia_(party_game) . Maar goed, van wat ik van Among Us weet is het toch echt wel redelijk uniek en anders. Hidden role games zijn een heel genre.
Dat is Weerwolven van Wakkerdam ;). Voor deze commerciele uitgave werd het spel al zowel met een Maffia als met een Weerwolven thema gespeeld.
Zo uniek is het helemaal niet. Zoek maar GmodTrouble In Terrorist Town op
Battle Royale was overigens eerst een film, voordat het een game(genre) was :)

Met inderdaad het concept van ‘last man standing’.

[Reactie gewijzigd door B0KIT0 op 19 augustus 2021 08:10]

Unreal tournament ? 1999 (Last man standing)
:+
Ah goeie!
Die was nog een jaartje eerder blijkbaar. Heb ik nooit gespeeld dus ken de details niet. Maar ik dacht dat de film het eerste was omdat de naam Battle Royale daar vandaan komt.
Het book van Battle Royale was in 1997 geschreven en pas 1999 gepubliceerd.
Dus tóch de eerste lol 8-)
Dan kan je Hearts of Iron ook een digitale kloon van Risk noemen, het ligt er aan waar je zelf de grens legt. :)
Dat is toch ook letterlijk wat de developers zeggen.
Among Us is een hidden role game zoals Weerwolven maar Zoals anderen ook aangaven is weerwolven toch echt anders met andere spelelementen. Maar deze Fortnite modus lijkt zoals ik het begrijp meer een reskin van Among Us. Zo is bijvoorbeeld de map-layout zelfs vergelijkbaar: https://twitter.com/PeterNStrange/status/1427765406987702275
Het is allemaal een kopie van weer wat anders. Het is nu gewoon een genre, er is niks unieks aan. Het voegt bestaande componenten toe tot iets wat je nieuw zou kunnen noemen.

Verder is Among Us nog steeds van het niveau flashgame waarvan ik nog steeds niet begrijp waarom ie nog niet op alle consoles beschikbaar is na zoveel jaar. Dat had een fluitje van een cent moeten zijn. Zelfs al begin je vanaf 0.

Het heeft nog lang genoeg geduurd voordat het gekopieerd werd en ik denk dat Epic het slim doet met Fortnite. Het is een tijdelijke modus dus heel lang gaat het ze niet in de problemen brengen. Bovendien kunnen ze prima kijken wat de reactie is. Zowel op zakelijk vlak als voor de consument. Als het aanslaat, dan willen ze best het risico van rechtszaken nemen. Het is voor mij in ieder geval de moeite waard om even te kijken of ik het wat vind.
Zoals het artikel al aangeeft, is Among Us niet gewoon een digitale variant op Weerwolven? Beetje dubieus om dan te klagen dat jij de originele bedenker bent en een ander jouw idee steelt.
Ze klagen niet over stelen, ze klagen over on-origineel overnemen, één-op-één kopiëren:

"geen bezwaren te hebben dat specifieke gamemechanismen worden overgenomen, maar dat andere thema's en een terminologie de nieuwe modus interessanter hadden gemaakt. "

"...geen mechanismen van Among Us heeft gepatenteerd, want dat leidt volgens hem 'niet tot een gezonde game-industrie'. "Is het echt zo moeilijk om tien procent meer inspanning te leveren om er je eigen draai aan te kunnen geven""
Ja, en Call of Duty is een "digitale variant" op oorlog. Zie je nou echt het verschil niet?
Er zijn nog veel meer games die dit idee volgen, zoals dread hunger, dus ik vind het heel apart dat ze specifiek Epic/Fortnite aanvallen.
Ze hebben praktisch de Among Us map gekopieerd:

Foto van beide maps

Als je het mij vraagt ben je dan gewoon lui, en wil je meeliften op het succes van iemand anders. Het is een zieke wereld.
Dat me een verdere uitwerking en invulling van het genre. We noemen CoD ook geen kopie van Doom omdat je er ook een wapen in je hand hebt.
De beschrijving van de Fortnite-modus is regelrecht Among Us, maar dan met emotes...
We noemen CoD ook geen kopie van Doom omdat je er ook een wapen in je hand hebt.
In de jaren na de release van de eerste DooM werd eigenlijk elke FPS betiteld als "DooM-kloon"
Het heeft een tijdje geduurd voordat FPS hetzelfde cachet had. De eerste CoD kwam uit toen dat al een feit was, maar had er in '97 een CoD uitgekomen weet ik zeker dat het een "DooM-kloon" zou worden genoemd.
Dat heeft denk ik te maken met de populariteit dat Fortnite heeft. Dus de aandacht die er naar toe gaat is groter zonder enig referentie te geven aan de dev die met het oorspronkelijke idee kwam (of Among Us nou de bron is laten we even in het midden).

Ik moet wel zeggen dat ik dit haast wel een exacte kopie vind inderdaad. Dus ik begrijp de teleurstelling wel.
Er zijn nog veel meer games die dit idee volgen, zoals dread hunger, dus ik vind het heel apart dat ze specifiek Epic/Fortnite aanvallen.
Het zit hem denk ik in die 10%, Dreadhunger probeert daadwerkelijk iets unieker te zijn met cold/hunger mechanics, de opties die beschikbaar zijn voor de traitors/thralls in de vorm van mist/canibals/ghost walking en dat de taken van de crew veel dunner gedefinieerd zijn waarbij de de boot van punt A naar B moeten krijgen maar hoe ze dat precies doen hebben ze meer vrijheid in. (Wat dat betreft lijkt het spel meer op Project Winter)

De klacht vanuit de indie studie lijkt dan ook te zijn dat niet zozeer het idee gejat is maar dat de gehele gameflow vrijwel 1:1 gekopieerd lijkt te zijn. (zelf heb ik de fortnite modus niet gespeeld dus vel daar geen oordeel over)

Zeker als we het hebben over een grote studio als Epic Games had je wel kunnen verwachten dat er misschien iets meer moeite werd gestoken in het geven van een eigen draai aan de formule?
Omdat ik gok dat Fortnite en Among us een hele grote playerbase delen en als de modus succesvol word op fortnite dit wel effect zal hebben op de among us playerbase.

Echter waarom specifiek fortnite ... PR / Marketing

De mensen die fortnite spelen maar geen ervaring hebben met among us kunnen nu wel is gaan kijken of het spel interessant voor ze is omdat de modus maar tijdelijk is.
Tijdelijk, tot blijkt dat het populair genoeg is. Dan gaat Fortnite echt wel over tot een permanente modus.
Ooh uiteraard :*) :*) maar voor Among Us is dit de beste kaart die ze kunnen spelen.

1: Misschien meer spelers
2: Moral High ground
3: gratis reclame & PR
4: de underdog positie

Top gedaan van de PR / Marketing afdeling van among us.
Net zoals alle andere populaire tijdelijke modussen die Fortnite gehad heeft?
"The Ship: Murder Party" is een spel uit 2006 en volgt hetzelfde concept, en ik vraag me af hoeveel de Among us developers hier inspiratie uit hebben gehaald. Het concept is natuurlijk ouder als dat, maar volgens mij is dat spel een van de eerste digitale uitvoeringen.
Tja, er zijn nog veel meer niet-digitale varianten natuurlijk. Niet in de laatste plaats Weerwolven van Wakkerdam. ;)
Er zijn nog veel meer games die dit idee volgen, zoals dread hunger, dus ik vind het heel apart dat ze specifiek Epic/Fortnite aanvallen.
"geen bezwaren te hebben dat specifieke gamemechanismen worden overgenomen"

Ze vallen Epic niet aan op het volgen van het idee.
is dat niet het standaard model van Epic en fortnight: neem iets populairs en kopieer het zo snel mogelijk?
Precies. Vind het wel leuk dat ze iets proberen met een leuke populaire modus. Among us is geweldig misschien heeft dit ook potentie. We weten allemaal wat fortnite met battle royale bereikt heeft.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 18 augustus 2021 16:47]

Tja kwestie van tijd maar wel typisch fortnite om iets blind te kopiëren.

Bedankt voor de aankondiging, ik had deze release gemist. Zal m zeker even proberen

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 18 augustus 2021 16:11]

Hier dus precies hetzelfde. Had het ook gemist. Speel zelf geen fortnite maar dit lijkt me wel leuk.

Alleen maar goed dat deze modus gekopieerd is. Als gamer heb je je helemaal niets aan om er tegen te zijn. Misschien niet leuk voor de among us ontwikkelaars maar wel leuk voor de gamer als een andere ontwikkelaar er mee aan de slag gaat.
Among Us is een leuke game maar technisch gezien gewoon heel stom en geplaagd door bugs en andere QOL issues. Hopelijk is Fortnite beter, maar ik verwacht van wel.
Ik speel op dit moment de Impostor modus en vind het nu al leuker. Gewoon omdat het third person among us is maakt het al anders en leuk.
Wat ik niet snap is dat Fortnight hier niet boven op springt met een collaboration... blijkbaar stonden de makers van among us hier voor open. Tering, over een gemiste kans gesproken...

Nu hebben ze die kans echt door hun neus geboord. Dat waren heel wat spelers die ze konen winnen. Maar nu hebben ze eigenlijk kwaad bloed gezet bij de among us fanbase.
Wat ik niet snap is dat Fortnight hier niet boven op springt met een collaboration... blijkbaar stonden de makers van among us hier voor open. Tering, over een gemiste kans gesproken...
Dat zou Epic meer moeite en dus meer geld hebben gekost, en dus minder winst hebben opgeleverd.
Dat is wel één van de dingen waardoor ik Fortnite niet heel interessant meer vind, in elk seizoen proppen ze er heel vlug weer wat nieuws in wat op dat moment even hot is, om er een partijtje season-passen mee te verkopen, en daarna komt er weer wat anders. Waardoor het uiteindelijke spel veel te veel elementen bevat die eigenlijk allemaal 'net niet' af zijn.

Met de look-and-feel doen ze hetzelfde: Vooral omdat ze willen cashen op Marvel en Star Wars, in plaats van hun meer 'originele' stijl te houden van de cheesy spionage-romans. Uiteindelijk krijg je dan zo'n grijze brij van een hoop dingen die even vlug bij elkaar zijn gegooid, in plaats van een spel wat op veel vlakken gewoon af is, en waar nog een aantal uitbreidingen bij gekomen zijn.
Kon niet uitblijven. Battle royal (pubg), bouwen (minecraft), talloze cameos en nu dit. Fortnite is gewoon een remix van whatever er allemaal populair is. Op een gegeven moment word het te groot en te ingewikkeld en kunnen de jonge spelers het niet allemaal meer leren. Dan stopt het vanzelf.
Ik heb Fortnite ook wel eens geprobeerd, maar ik heb daar meer moeite mee dan 8 jaar oude kinderen. Je onderschat heel erg wat jonge spelers snel onder de knie krijgen.
Wanneer Innersloth iets oppakt en haar een eigen draai aan geeft, dan zeggen ze dat het gaat om 'inspiratie'. Leunt Among Us op Mafia? Neuh, het werd door Innersloth alleen maar 'space mafia' genoemd in de playstore URL.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.innersloth.spacemafia&hl=en_US
En dan nu op de haat-Epicstore-bandwagon springen en roepen dat een klein indie bedrijfje snik snik niks gevraagd is. En tussen de regels door om kudos vragen voor het niet doen waar ze zelf een hekel aan hebben, namelijk het patenteren van game elementen.

Of zou het er mee te maken kunnen hebben dat er niks te patenteren viel, omdat de Mafia makers dan zouden aankloppen? Lieve mensen van Innersloth, wat wìllen jullie nou bereiken met dit statement?
Je kan best inspiratie halen uit een ander spel en er vervolgens je eigen draai aan geven, zoals ze bij Among Us hebben gedaan. Ondertussen kan je Among Us en Mafia niet meer vergelijken als vrijwel identieke spellen, de verschillen in gameplay zijn daar te groot voor. Fortnite Impostors ziet eruit als een 1:1 kopie en slechts een reskin van Among Us. Alle mechanics zijn hetzelfde, er is niks nieuws aan toegevoegd. Zelfs naamgeving is grotendeels gekopieerd. Dat klinkt gewoon als een goedkope cashgrab van een door iemand anders bewezen populair concept.
Among Us is niet veel meer dan een uitgeklede kloon van de traitor modus uit Spacestation 13, dus tja ...
Niet helemaal natuurlijk. Als ik die pagina snel skim zie ik al meerdere verschillen tussen Among Us en de Traitor modus die je linkt. Als ik de Fortnite-aankondiging en Among Us vergelijk vind ik zelfs amper naamsverschillen, laat staan verschillen in gameplay.
Toen moba hot werd, kwam iedereen met moba's. Toen BR games hot werden, werd alles BR. Toen het survival was, iedereen survival. Zie de vergelijking niet echt helemaal richting nemesis en ATB principe, dat zijn meer elementen die in een game gebruikt kunnen worden, ongeacht genre.

Ik zal eerlijk zijn, ik zie het liever in Fortnite, puur omdat ik de graphics van Among Us gewoonweg te simpel vind.
Mja dat van die graphics en gebrek aan functionaliteiten staat mij ook een beetje tegen. Het is me nog niet duidelijk hoe de modus er nu uitziet in Fortite, maar ik ben nu wel geneigd om toch even een kijkje te nemen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee