Fortnite krijgt na update hogere resolutie op Nintendo Switch

Epic Games verhoogt de resolutie van Fortnite op de Nintendo Switch met een update. Volgens de ontwikkelaar kan dat door beter gebruik te maken van de gpu. De resolutie gaat zowel in de handheldmodus als in de dockmodus omhoog.

Het totale aantal pixels gaat in de handheldmodus met 38 procent omhoog, meldt Epic Games. De 'verwachte resolutie' is 1170x660 pixels, dat was 1000x560 voor de update. Net als voorheen gebruikt de game een dynamische resolutie, die omlaag schaalt als er veel in beeld gebeurt, om de framerate constant te houden.

In de dockmodus gaat de verwachte resolutie naar 1560x880 pixels, dat was 1390x780 pixels. De stijging in aantal pixels is hier dus zo'n 31 procent. Volgens Epic zorgt de hogere resolutie niet voor lagere framerates. De update zou juist een consistentere framerate moeten bieden, wat moet resulteren in een meer vloeiende ervaring. De game draait op de Switch met 30fps. Ook brengt de update een ruimtebesparing van 140MB met zich mee.

Fornite op de Nintendo Switch voor en na (rechts) de update

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

31-03-2021 • 08:35

76 Linkedin

Reacties (76)

Wijzig sortering
Speel het vaak met mijn zoontje, ik op PC en hij op Switch. ben best onder de indruk hoe het draait op de Switch. Snellere laadtijden dan mijn PC(vanaf de HDD) en ziet er best mooi uit.
Oh wist niet dat het cross platform was. Heb je dan als pc gamer niet een gigantisch voordeel ivm de muis ipv joystick? En werkt team chat ook met cross platform?
Ja, de teamchat werkt cross platform. Hier gebruiken we het op de Switch, PC en Playstation tegelijk.
Je zou zeggen dat WASD+muis beter werkt, maar mijn zoontje weet mij nog wel eens te pakken met zijn Switch :X
Fortnite is volgens mij niet spel waarbij je extreem veel voordeel hebt met een muis. Dat komt ook dat Epic het bij het design van het spel over nagedacht heeft.

Heb te weinig Fortnite gespeeld en ben er niet goed genoeg in om het sowieso te zien. Maar als ik op PC speel of op mijn Switch merk heb ik niet het gevoel dat de input een limit is.

CSgo zou nooit werken crossplat muis tegen joysticks.
Ja Team chat werkt crossplay, en moet wel zeggen dat ik vaak in de top 10 beland met mijn zoontje. In het begin moest ik wel alle kills maken(hij is 6 jaar) maar tegenwoordig kan hij het ook heel goed op een gamepad.

Warzone speel ik vaak met Collega's mix van PC/PS4/Xbox en het voordeel daar is dat de autoaim op de console de voordelen van een muis heel goed compenseerd en ik het vaak wel afleg tegen PS4/Xbox spelers. Heb ook op de PS4 gespeeld en vooral close combat is een controller beter door de compenatie en je moet ook geen duel aangaan met een sniper(pc) VS console i.v.m. quikscopen dat op een pc niet kan. Dus als Fortnite net zo goed uitgebalanceerd is als Warzone is het een goed Crossplay spel.
Ah gelukkig nog iemand met een jong zoontje die Fortnite speelt. Mijne is ook 6, maar andere ouders en zijn juf vinden het niet kunnen dat hij dat speelt. Hij is ook de enige in de klas die dat speelt. Maar goed dat is een andere discussie.
:*) Die van mij heeft zelfs Battlefield 5 een keer gespeeld :Y)

Maar inderdaad je heb zat ouders die het liever nog niet willen, maar hou je het tegen? Kids vinden toch wel een manier om het te spelen.
Liever dan samen met de papa denk ik dan. 😜

Een vriendin van mij haar dochtertje is 5 jaar en die danst al
op van die "slettige" pop muziekvideo's vanop YouTube. 🙄

[Reactie gewijzigd door FlemishDroid op 31 maart 2021 20:26]

Tja wat is slettig. Is die vriendin trouwens lekker en vrijgezel }>
Met de muis heb je eerder een nadeel, want gamepad gebruikers hebben een soort auto-aim.
Je kan namelijk nooit precies mikken met 2 gare analoge controllers met 1 cm uitslag.
Daardoor zij headshots gewoon makkelijker.
Volgens mijn zoontje, die het op (mijn)PC's - PS4 of Switch kan spelen.
Dat is zo, maar met een mix wordt je ook met een mix gematcht. Dus je speelt niet als pc speler alleen tegen switch spelers als een ervan op een switch speelt. De hele populatie kan pc spelers bevatten wat in het nadeel kan zijn dan. Maar verder erg vermakelijk en goed speelbaar. Voorheen speelde ik het op mijn iphone en mijn zoon op de switch, waardoor je in hetzelfde pool zit (ook mobiele devices en switch spelers) en niet gemengd met Xbox/PS/PC spelers. Die spelen meestal op 60+ fps en is niet tegen te spelen.
Standaard speel je in de mobile poule op de switch.

Maar je kunt inderdaad joinen vanaf alles naar alles.
Wel is het zo dat je als switch bezitter dus PC bezitters joint in hun game je in de PC poule zit en het veel moeilijker is.
Als de PC bezitter zich bij de Switch spelers voegt is het voor hem veel makkelijker.

Hoe dat met xbox en playstation spelers zit weet ik niet.
Wat zeg jij nu? dan scheelt er toch iets met je hdd of pc. hebben hier ps4 pc en switch en switch is zowel bij mijn zoon als bij een gekende vriend het traagste van alle.
Misschien als ik fortnite op de SSD installeer? Ingame is de pc trouwens wel sneller met laden is puur het opstarten van de game.
ja ik heb het nu wel op ssd staat op dit moment, maar ervoor op hdd, op switch moet ik wel zeggen dat het verbeterd is, maar zou nog is moeten kijken, maar kids kloegen altijd da heel trage laad tijden heeft. Maar kan mis zijn ook.
Ik speel wel eens een potje Fortnite op de Switch, maar ik stoor me dan meer aan wanneer het donker wordt (in-game) en ik geen moer meer zie, dan aan de resolutie... En dan staat het scherm al op maximale felheid. Maargoed, hogere resolutie met dezelfde framerate lijkt me prima resultaat.
Klinkt als een issue met HDR, kan zijn dat dat niet goed werkt op de Switch of nooit goed getest is oid.
Net als op de mobiel trouwens, je moet dan echt in een super donkere ruimte zitten om nog wat te kunnen zien.
'zorgt niet voor lagere framerates'
Waar hebben we het dan over? 30fps? 60fps? Ik mis dat nog een beetje in het artikel en de bron van Epic Games zelf.
30fps, toegevoegd :)
30fps volgens het artikel. Of het is net aangepast.
Wat een vreemde resoluties icm met het scherm?

Niet alleen is de ratio geen 16:9 (wel bijna, maar toch net niet), en er moet dus ook nog geupscaled worden, kan je dan niet beter andere factoren/settings aanpassen om op native 720p te renderen?
Nee want zoals je kan lezen zal ook hierbij de resolutie nog terug (kunnen) zakken om de 30fps te behouden. Oftewel eigenlijk is de resolutie al te hoog ;)

Ik denk ook dat als je de resolutie terug moet schroeven van non-native naar non-native dat minder raar voelt/oogt dan van native naar non-native...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 maart 2021 09:22]

EDIT

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 31 maart 2021 14:39]

Iedereen die roept dat het Free is, natuurlijk is niks "Free".
Er zijn een aantal opties:
- If it's Free then you are the product.
- In game purchases
- ads
- er is vast nog wel een ander verdienmodel
Ik speel het spel verder zelf niet.
Ik vind het verdienmodel van Fortnite en soortgelijke games juist erg eerlijk. Iemand die kiest om outfits te kopen krijgt geen enkele extra in het spel. Je wordt dus op geen enkele manier gedwongen iets te kopen.

Dat was vroeger wel anders, waar gratis versies van spellen vaak slechts een klein deel van het spel vrijgaven of functies weglieten waardoor het allemaal moeilijker werd en soms zelfs niet leuk om het gratis te spelen. En dan hadden ze je zover om te betalen. Bij Fortnite zijn er genoeg mensen die niks betalen met net zoveel plezier.
Ik begrijp je punt, en er zijn inderdaad een stuk slechtere verdien modellen, maar je vergeet wel even dat Fortnite koning is van de verslavingsproblemen rondom lootboxes (oeh, wat zit er in de volgende kist, yes gouden scar, shotje mini dopamine en nog een potje, weer een kist, en oeh wat ziet die gozer die zo goed is en me net neerknalt er stoer uit). Wacht, het is Lara Croft, papa is er fan van en koopt de battle pass, en met die pass... nou ja, je begrijpt me wel, ik speel zelf ook af en toe en voel hoe het werkt qua verslaving en, voor kinderen, druk om er bij te horen met een coolere skin dan de noob skin. Ik heb mijn kids moeten forceren om breder te kijken dan Fortnite (waarbij ze belanden bij Fall Guys met min of meer hetzelfde verdien model :P
Daarbij zitten er ook geen reclames in en verder is op de Switch ook bar weinig data wat je eraf zou kunnen halen wat van waarde is. Het is meer dat mensen vanwege vriendjes die wel skins hebben, mogelijk dit ook zouden aanschaffen. Verder is de battlepass redelijk goedkoop voor best veel extra's.
Ik vind de "If iT'S FrEe THeN YoU ArE The PrODUCT" altijd zo'n stomme uitspraak.

Geschreven in een gratis browser op een gratis website, als reactie op een gratis geschreven reactie die jij gratis hebt kunnen lezen.
Inderdaad. Een hoop interssantdoenerij doorgaans van 'zie mij het allemaal eens begrijpen'. Bovendien bevatten veel betaalde producten tegenwoordig vaak dezelfde 'features'.
Op een sitedie leeft van ads (grotendeels).
Hoezo ben jij dan niet het product?
Die ads zijn er om jou te verleiden iets te kopen, dus ja jij bent het "product"
Is niet gratis je betaald dmv advertenties.
Probeer maar is een advertentie op vraag en aanbod te plaatsen als je dat doet.
Verrassing! Fortnite Battle Royale is gratis ("Free" zoals jij het noemt). Als je wil, kun je de Battle Pass kopen die cosmetics bevat; die bieden uiteraard geen competitive meerwaarde.
Fortnite speelt heerlijk op de Switch. Het is nog altijd 30fps méér dan op de PS Vita..

Ik heb de Witcher ook op de PS4 en Rocket League en Overwatch. En toch heb ik die day one op de Switch opnieuw gekocht en nooit weer omgekeken naar de PS4-versies. Het speelt zóveel fijner dat ik de iets mindere weergave wel voor lief kan nemen.
Ik begrijp je vermelding van de Vita eerlijk gezegd niet. Op de GBA draait hij ook niet, net als de Game Gear..
Het is het énige andere portable platform op dit moment, vandaar de vergelijking.
De Vita wordt al jaren niet meer serieus ondersteund kwa games, die kan je moeilijk een 'huidig' portable platform noemen. Enkel een simpele indie game verschijnt af en toe nog op de Vita. Daarnaast is de Switch toch zeker niet het enige portable platform op dit moment. Wat dacht je van al die Android en iOS toestellen.

Overigens kan je wel 'gewoon' Fortnite spelen op je Vita, via remote play.
Die moet je me toch even uitleggen. Een handheld die al jaren niet meer wordt geproduceerd telt wel mee als 'serieuze handheld' in 2021, maar mobiele apparaten met een enorm aantal spelers, niet?
De Vita is primair bedoeld om mee te gamen en daarmee de enige courante handheld. Dat het ding al jaren niet meer ondersteund wordt... Tsja... hoe dan ook, telefoons zijn niet primair bedoeld als game device.
Gezien het feit dat er ettelijke gaming telefoons zijn en veel mensen exclusief op hun iPhone/Android spelen, lijkt de wereld het niet met je eens te zijn.
Maar wel met de definitie dat een telefoon niet *primair* bedoeld is om op te gamen. Dat het kán weten we wel.
Niemand koopt het, want het is gratis.

Wie het op switch speelt?
- mensen die alleen een switch hebben
- mensen die heerlijk portable willen spelen

Zijn best veel mensen die in deze scenario’s vallen. Moet wat met een 78 miljoen userbase.

[Reactie gewijzigd door TheJoe op 31 maart 2021 08:48]

Fortnite is free-to-play :)
Ik speel het op de Switch. Ik heb een Lite, en op het kleine scherm valt de lage resolutie echt niet op. Bovendien, het spel is gratis (je wordt bij het opstarten gelijk aan alle kanten overdonderd met dingen om te kopen, maar als je dat weet te negeren is het best een vermakelijke multiplayer shooter voor nul euro).
Ik heb de Switch inderdaad voor de exclusive. Maar sinds Fortnite beschikbaar is op de Switch heeft mijn vriend mijn Xbox geclaimd en spelen we samen vanaf de bank. Wel zo gezellig. En het is gratis (op de eenmalige aanschaf van de battlepass na die je elke seizoen weer terug verdient)
Exclusives en hand-held. As je dat beide niet belangrijk vindt, kan je beter voor een Xbox One of PS4 gaan.l
Hier thuis is het het meest gespeelde spel op de switch. Makkelijk mee te nemen naar vriendjes om daar side-by-side te kunnen spelen. En ik heb daardoor gelukkig meer desktop voor mijzelf.
Mijn kids van 8 en 10 houden zich echt niet bezig met fps en resolutie, Wel met skins en dansjes. Daarnaast vinden de kids het handig dat ze ook handheld kunnen spelen.

Niet iedereen heeft dezelfde prioriteiten met gamen. En als ik hoor hoeveel basisschool leerlingen het spelen, lijkt mij dat ook een aanzienlijke doelgroep.
Mijn zoon heeft thuis de keuze over letterlijk ALLE consoles, en kiest er nog steeds voor om Fortnite op de Switch te spelen. Al z'n vriendjes doen dit ook, het is echt by far de meest populaire console voor de jongere generatie.
Mijn vriendin speelt het op de Switch Lite. Vindt ze prachtig, boeit haar echt geen reet hoe het er uit ziet. En Fortnite is natuurlijk gewoon F2P......

Leuk ook om samen te doen. Ik op de PS5, zij op dr Switch.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 31 maart 2021 09:13]

Ik snap niet waar die krampachtige taferelen vandaan komen met een hogere FPS? Sinds bedrijven dat als onderdeel in hun marketingcampagne hebben meegenomen, lult iedereen ineens over hogere fps'en. Marketing werkt blijkbaar of is het zo dat je games op een switch in portable mode echt niet lekker vind spelen met 30 fps?
Precies dit. Als je Fortnite niet kan winnen op 30 fps ligt het niet aan het aantal fps maar gewoon omdat je niet goed genoeg bent.

Alsof 60fps je skills ook automagisch beter maakt.

Liever 30fps gegarandeerd dan 60 fps met drops naar 50... maar feit is wel dat áls een game op 60 fps kan draaien, moet je ‘t gewoon doen.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 31 maart 2021 16:28]

Precies! Ik win het sowieso niet, of het nou op 30 of 60 staat :D
Ook speel je als switch speler in de mobile poule. En je speelt dus tegen switch en android bezitters wat het risico van helemaal kapot gemaakt worden door PC spelers tot een minimum beperkt.
Ik gebruik het als sociaal moment met mijn vrienden het speelt best goed op de switch ookal is het niet 4K en 60FPS.
Mijn zoon van 11 heeft bij mij een PS4 en bij zijn moeder een switch en het maakt hem echt niet uit dat de graphics mooier zijn op de PS4. Mij wel. 😋

Zelf vond ik bv. de helicopters zonder detail erg lelijk op de switch.
Dat is mooi, toch net wat hogere resolutie, al heb ik soms alsnog lag met de resolutie
De resolutie van het scherm in de switch is 1280x720 pixels, dus net iets hoger dan de beoogde handeldresolutie van Fortnite.
Loopt het nu nog een beetje op de switch? Van seizoen 4 tot 10 vond ik het alleen maar slechter worden. Vaak was je al dood voordat je dak textures geladen waren. (En je kon nog niet hakken op je dak als het nog niet geladen was.)
Het loopt een stuk beter dan voorheen. Al sinds 2 of 3 seizoenen geleden eigenlijk. Deze update zou het nog wat soepeler moeten maken maar als ik m'n kinderen zie spelen (en Victory Royales in squads binnen zie harken...) gaat het precies goed. Ok zij zijn niet van het builden maar vooral meer van het schieten en ongemerkt binnen de cirkel blijven, maar toch.
Men, ik win het zo niet met die game. Leg het na 5 min alweer weg. Ik was vroeger snel in Mario en speel Resident Evil op hardcore uit enzo maar hoeveel mensen van boven de 30 zijn nog goed in spellen zoals Fortnite?
Ik niet. Maar bijv Apex Legends vind ik wel tof. En Rocket League. Echt goed? Neuh, maar ik heb er wel lol in. En kan met de middenmoot meekomen.
Ik ook niet. Ik merk echt dat me reactie zoals je die hebt wanneer je kind hebt vele male lager ligt nu. Apex vond ik ook heel cool maar rocket league heb ik nog nooit geprobeerd. Is dat een aanrader?
Vind ik wel, ik vermaak me er uitstekend mee.. maar wellicht wil je eerst Youtube afspeuren. Het is eigenlijk online-only, er is geen offline component.
Ik ga het checken :) thanks!

Ben benieuwd waar alle aansluitingen zoals hdmi 2.1 heengaan want iedereen staart zich blind op iets wat nog helemaal niet bestaat, dan heb ik het voornamelijk over de 120hz. Ik snap die hetze echt niet en goed om te lezen dat er meerdere met mij zijn :)
Werkt als een trein. Van de 10 sessies die ik speel kom ik er zo'n 6 in de top 10 met m'n switch, en ik ben echt geen top gamer. Hier en daar krijg ik het ook voor elkaar om te winnen. Ik blijf daarentegen wel graag in de 'gewone' poule. De load times vallen me ook alles mee. Soms is een dak nog aan het laden tijdens het afdalen, maar dat is eigenlijk altijd grofweg 7s voor touchdown klaar.
Het echte nieuws is stiekem niet dat Fortnite een hogere resolutie heeft, maar dat deze renderer-verbeteringen ook optimalisaties voor andere Switch games op Unreal Engine kunnen betekenen.
Kom maar door met die update voor borderlands 2 die net weer iets lekkerder loopt :)
Zo'n update geeft eigenlijk aan hoe hard de Switch DLSS (o.i.d.) nodig heeft. Als een update van de Switch een DLSS optie heeft zou ik hem instant kopen. Cyberpunt 2077 draait zo veel beter met DLSS aan, zonder je eigenlijk verschil ziet zelfs op 4k zeker tijdens het spelen. Switch 2.0 DLSS het ingebakken scherm 1080. Met DLSS upscalen naar 4k als je hem aansluit aan de TV.

Dit moet goed te doen zijn met een getrainde dataset in de gamefiles. Train met een dataset met 4k of 8k beelden. Dan kan je extreem goed upscalen. Volgens mij heeft Nvidia hier de tools voor om dit goed te doen.

Sommige games zullen het minder nodig hebben dan andere, maar als je Zelda BotW goed upscaled krijg je echt eyecandy. Zijn meerdere filmpjes op YouTube met dit als voorbeeld. En dat op een emulator... Bouw dit in je systeem in en het is zoveel beter.

Als je dan nog een optie hebt in sommige games om te kunnen kiezen tussen smooth(60FPS) of pretty (30FPS). Zelda kan hierbij voorbeeld goed gebruik van maken. Als je rustig rondloopt/klimt op pretty om te genieten van de beelden. Ga je bijvoorbeeld Hyrule Castle ingaat om veel te vechten kan switchen naar smooth.
Splatoon doet dat al automatisch. Het stadsplein is 30 FPS om meer detail weer te kunnen geven, de rest van het spel is 60 FPS.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee